Adakah fosil adalah jenama yang baik? Ya, dengan menggabungkan pemboleh ubah yang menentukan kualiti, kami dapat menjamin bahawa Fossil adalah jenama jam tangan yang baik. Sebenarnya, ia adalah jenama terbaik dalam klasifikasi jam tangan reka bentuk. Jam tangan semacam itu bermaksud menghadirkan gaya terkini sambil memberikan kualiti yang baik pada tahun-tahun yang akan datang.

MEMILIH FOSSIL:

Memilih jam tangan mungkin bukan usaha paling sukar untuk diselesaikan. Kuantiti jenama dan model yang melirik anda dari pelbagai kedai dalam talian dapat memancing fikiran anda. Walau bagaimanapun, satu jenama yang terus berkembang di mana sahaja Fossil.

Jenama terkenal ini nampaknya mempunyai jam tangan untuk setiap selera, pelbagai koleksi dari pakaian pergelangan tangan yang sederhana hingga jam tangan kerangka yang mencolok. Walaupun Fosil terkenal sebagai satu sama lain dengan jenama yang tidak dapat dielakkan, ia masih belum dianggap setanding dengan organisasi jam tangan Switzerland atau Jepun yang popular, menimbulkan kerisauan terhadap kualiti yang tidak tergoyahkan yang mereka berikan.

Kami akan memberikan beberapa perincian mengenai jenama fosil sehingga dapat menghilangkan keraguan adakah fosil adalah jenama yang baik?

PERMULAAN FOSSIL MENONTON:

Organisasi Amerika Fossil terkenal dengan jam tangan yang sangat licin dan menarik yang secara konsisten mendapat perhatian.

Selama tahun 1980-an, seorang individu yang ingin mendapatkan jam tangan sebenarnya mempunyai dua alternatif untuk mencari jam tangan Swiss yang kukuh namun mahal, atau menetap dengan plastik yang kelihatan sederhana. Pasar mempunyai lubang yang luas untuk jam tangan yang menarik namun masuk akal yang memerlukan penutup.

Namun, dengan munculnya Fosil pada tahun 1984, toko-toko mulai penuh dengan jam tangan yang menarik yang juga memamerkan biaya memikat. Dengan cara ini kebanjiran jam tangan gaya yang kita miliki hari ini bermula dari kebangkitan jenama Fossil .

JENAMA FOSSIL DAN SUB:

Fossil Group terdiri daripada pelbagai jenama gaya terkenal di dunia. Sepanjang jangka masa panjang, mereka telah melengkapkan susunan jenama dengan Skagen Denmark , Zodiac, Relic, Misfit, Michele Watch, dan WSI.

 • Fossil juga membuat tambahan yang dibenarkan untuk jenama lain yang dirasakan, seperti Diesel, Emporio Armani, DKNY, Puma, Burberry, Michael Kors, dan Armani Exchange. Sejalan dengan ini, sekiranya anda adalah pemilik jam tangan Armani atau jam tangan Diesel yang besar, anda sekarang sedar bahawa jam tangan anda telah dirancang, dibuat, dan digunakan oleh Fossil Group.
 • Sejak akhir-akhir ini, pengembangan utama portfolio Fossil adalah Misfit. Jaminan yang berharga $ 260 juta mempunyai alasan yang sukar. Dengan mengkoordinasikan kemajuan ke dalam gaya, mereka saat ini menghasilkan jam tangan pintar, bidang yang dibanjiri oleh raksasa teknologi Apple dan Samsung. Walaupun persaingan sengit, Fossil mempertahankan bahaya dan melakukannya dengan baik.
 • Dalam mana-mana kes, bagaimana telah Fossil naik loncatan najis pencapaian begitu cepat pada masa yang sama dalam perniagaan jam tangan yang mudah dan tahun tahun? Untuk menangani pertanyaan, kita perlu melihat sejarah yang pendek namun mengejutkan.

SEJARAH FOSIL:

Jenama Fossil ditubuhkan oleh pengusaha pembiayaan tiket sebelumnya Tom Kartsotis. Permulaan pemikiran berasal dari saudara kandungnya yang lebih berpengalaman yang mengesyorkannya untuk mengimport jam tangan gaya sederhana dari Timur Jauh untuk menjualnya di AS.

 • Tom dengan cepat menggaji pengeluar di Hong Kong dan dengan itu meminta jam tangan utama. Dengan penggabungan fesyen Lynne Stafford, yang mengambil alih rancangan memakai pakaian pergelangan tangan retro untuk Fossil, tawaran itu meningkat.
 • Orang Amerika menyukai gaya reka cipta sehingga jenama diperlukan untuk memperluas penawaran produk dan jumlah pemasangannya. Fossil memulakan rangkaian jam tangan yang lebih murah di bawah jenama Relica, dan seterusnya memasak pasar frill dengan beg, dompet kulit lembu, tali pinggang kulit sapi, dan sebagainya.
 • Kepelbagaian gaya tiba di patung baru dengan usaha yang diselaraskan oleh arkitek terkemuka Philippe Starck. Talian jam tangan itu dikenali sebagai Starck dan menonjolkan rancangan masa kini yang super, yang menjadi tumpuan ramai di kalangan fesyen.
 • Permulaan abad ke-21 menyaksikan Fossil mengamankan dua organisasi jam tangan Eropah - jenama Zodiak dan Michele Watch dari Switzerland. Hasil perniagaan membawa kehadiran Switzerland dalam jenama, membuka jalan untuk peluang tambahan dan rakan sekerja.

 • Pada tahun 2012, Fossil Group membeli organisasi jam tangan Denmark Skagen dengan harga $ 237 juta yang mengejutkan. Kemenangan Eropah tidak berhenti di situ ketika mereka membuka barisan Fossil Swiss kelas atas pada tahun 2013. Jam tangan buatan Swiss dengan ukuran pemasangan penuh berlaku di Switzerland.

 • Hari ini, barisan ini masih belum dibuat, namun kualiti Swiss tidak ada di Fossil Group - hari ini ia tersedia dalam sub-jenama Zodiac dan Michele. Maklumat dan praktik yang diperoleh juga digunakan dalam baris yang berbeza.

 • Salah satu tempat pelancongan baru dalam kemakmuran Fossil adalah memperoleh organisasi inovasi Misfit. Jam tangan pintar yang dihantar Fossil dengan maklumat mengenai jenama teknologi telah menjadi hit, bagaimanapun, memenangi geran Fashion Tech Collection of the Year pada tahun 2016.

 • Jalan menuju kemajuan sungguh mengagumkan. Yang bermula sebagai asas mendatangkan perniagaan untuk orang perniagaan Yunani pada tahun 1980-an, telah menyebabkan pendakian Fossil berubah menjadi gaya jam tangan yang paling dirasakan di planet ini.

 • Kebenaran yang memberi inspirasi, kecuali mempercantik pencapaian yang luar biasa itu adalah kisah di sebalik nama Fossil yang terkenal di dunia. Penulis, dengan saudara kandungnya yang lebih mantap, biasa memanggil ayah mereka dengan Fossil yang terkenal ini. Apa yang dapat menjadi pengabdian yang unggul kepada Ayah?

FOSSIL SEBAGAI JENAMA:

Sungguh menyedihkan, tidak ada jawapan yang meluas setiap ■ pelbagai andaian yang dicari individu dalam jam tangan. Walaupun begitu, kami berusaha memberikannya jawapan yang paling tidak diprediksi dan diperiksa. Dengan lancar, kami akan merangkumi komponen yang menentukan sifat jam tangan Fosil tempat penciptaan, bahan yang digunakan, dan kritikan pelanggan.

TANDA FOSSIL DIBUAT?

Seperti yang kita ketahui sebelum ini, Fossil memulakan perjalanan ke puncak dari barisan pengeluaran Hong Kong di mana kumpulan pakaian utama dikumpulkan. Hubungan yang kukuh dengan perhimpunan Asia telah wujud sejak itu. Dengan beberapa pengambilalihan dan pengaturan pemberian kuasa dalam jangka masa panjang, Kumpulan telah mencapai berbagai bidang di setiap kawasan penting di planet ini yang semuanya menambah untuk membuat pelbagai kepingan jam tangan. Oleh kerana sub-jenama mempunyai kawasan pemasangan yang berbeza, alternatifnya banyak untuk Kumpulan Fosil.

 • Contohnya, jam tangan mekanikal berkualiti sangat banyak dibuat di Switzerland, United Kingdom, Jerman, dan Jepun. China, sekali lagi, adalah negara di mana koleksi akhir Fossil yang lebih murah dibuat. Dengan cara ini, sangat tepat untuk mengatakan bahawa jam tangan Fossil Group dibuat secara universal.
 • Walau bagaimanapun, ketika membincangkan garis Fosil sahaja, bukan Kumpulan, sebilangan besar jam tangan dibuat di China. Kita mesti tidak ingat akan kesan Swiss, Jerman, dan Jepun terhadap jenama tersebut.

 • Jam tangan itu tidak boleh disebut buatan China dengan kepentingan langsung, dengan alasan bahawa pemboleh ubah pengasingan antara beberapa pakaian dalam Made in China yang sederhana dan ciptaan China Fossil terletak pada pengalaman global. Memikirkan kenyataan itu tidak betul.

BAHAN DAN PERGERAKAN:

Faktor lain yang membantu menilai kualiti adalah bahan dan perkembangan yang digunakan dalam garis Fosil. Sarungnya hanya dihasilkan menggunakan baja yang dirawat. Ia adalah logam yang dihargai dan boleh dipercayai. Ia sukar untuk dipadatkan dan selain mudah untuk menyelesaikannya daripada semua calar yang tidak diingini.

 • Bulu mata dari keluli tahan karat, silikon, dan kulit lembu gandum. Yang terakhir disebut, secara kebetulan, dilihat sebagai salah satu jenama jenama Fossil yang berkualiti. Kita seharusnya tidak ingat bahawa satu bidang tugas Fosil termasuk penciptaan hiasan kulit sapi. Oleh itu, tahap kualiti jam tangan kulit lembu Fossil tidak begitu mengejutkan.
 • Garisan akhir yang lebih murah, termasuk Fosil , memanfaatkan perkembangan mekanikal Cina. Walaupun pada hakikatnya mereka secara semula jadi tidak mempunyai kualiti seperti yang dimiliki oleh pembangunan Switzerland yang biasa. Semua hal yang dipertimbangkan, seperti yang dikritik oleh klien, ketepatan jam tangan yang diprogram dapat diterima, sementara pengembangan sistem tampaknya memiliki akreditasi yang cukup untuk kualitas yang dihormati.
 • Garis zodiak, walaupun apa yang diharapkan secara umum, menggunakan pengembangan mekanikal Swiss yang benar sesuai dengan ketukangan Swiss. Anda boleh mengharapkan jam tangan ini bertahan lebih lama, dan, tidak diragukan lagi, harganya lebih mahal.
 • Berkenaan dengan jam tangan kuarza, jam tangan Fosil menggunakan perkembangan Jepun yang wajar dan sangat dirasakan. Lebih-lebih lagi, semua perkara yang dipertimbangkan dengan rakan mekanikal, model kuarza berkualiti lebih baik selalu menyertai instrumen Switzerland terpilih.
 • Satu kes yang meyakinkan dengan Fossil adalah bahawa ia keluar dengan perkembangannya sendiri, yang disebut Twist. Komponen tersebut, semestinya, angin dalam aktivitinya ketika pencatatan masa bergantung pada kuarza tetapi berjalan dikitar semula pada pergerakan pemakainya, sebagai contohnya.
 • Sebagai peraturan umum, hanya sedikit tenaga yang ditambahkan ke jam tangan, yang tidak menunjukkan kemajuan yang berguna untuk pembangunan. Ia juga tidak mendapat input tertentu, yang mendorong pengurangan jam tangan dengan elemen tersebut.
 • Dengan semua yang diperhitungkan, tidak ada yang perlu dipahami baik mengenai material maupun pembangunan. Semua perkara yang dipertimbangkan, adalah jumlah yang berlebihan untuk menjangkakan bahawa jam tangan yang berpatutan harus menyampaikan instrumen bernilai banyak dolar. Namun, apa yang penting ialah kerana Fossil yang berharga menjual pakaian pergelangan tangannya, kualitinya sesuai dengan andaian.

MAKLUM BALAS PELANGGAN:

Input dari pembeli sebenar secara amnya pasti. Suara jam tangan mempesonakan individu. Metodologi yang maju dan baru dalam rancangan telah menjadi elemen pendorong bagi jenama. Oleh itu, kerjasama dengan beberapa perancang berprestij telah membuahkan hasil.

Sebilangan pembeli menjamin bulu mata mereka tidak memuaskan, sementara yang lain mempunyai masalah dengan ketepatan pakaian pergelangan tangan mekanikal. Perkembangan Twist juga oleh semua akaun tidak selesa dengan tangan kedua selalu gagal.

Walau bagaimana pun, tinjauan positif secara keseluruhannya tegas apabila kebanyakan pembeli mengesan sifat jam tangan mereka lebih dari sekadar memuaskan. Ada juga yang menjamin jam tangan Fosil mereka terus berjalan selama lebih dari 10-15 tahun sekarang tanpa masalah yang sebenarnya.

Garis kata yang paling monoton yang keluar dari tinjauan pelanggan adalah bahawa "Anda mendapat apa yang anda bayar." Begitu juga! Jam tangan bernilai $ 100- $ 200 tidak boleh bersaing dengan rakan seharga $ 1,000- $ 2,000 setakat kualiti dan kebolehpercayaan.

Selain itu, jam tangan reka bentuk disebut dengan tepat dengan cara ini sebagai justifikasi yang sah - untuk menyampaikan gaya jenama yang berlaku pada masa ini, dan pada masa yang sama memberikan kualiti kepada wang tunai yang dibayar.

REPUT FOSSIL:

Fosil adalah jenama reka bentuk yang paling terkenal dan terkenal. Dengan jumlah model yang ada, mereka juga merupakan jenama dengan salah satu jenis pelbagai gaya, memasak keperluan banyak individu.

 • Kualiti Fossil sesuai dengan yang terbaik untuk penonton yang lebih muda. Pakaian yang mencolok dan terkini menangani gaya canggih yang menarik perhatian orang yang lapar reka bentuk, berbanding dengan peminat yang berkualiti.
 • Kualiti, sebenarnya boleh dikatakan, adalah salah satu komponen mengapa banyak jenama terpilih yang terpamer dengan sejarah pembuatan jam panjang semua perkara dipertimbangkan. Apa-apa kemiripan Citizen dan Seiko tidak memamerkan peningkatan berlebihan tetapi berada di depan Fosil sejauh norma kualiti.
 • Kebolehpercayaan pembuatan jam tangan Cina yang anda dapati dari garis Fosil belum cukup dapat diramalkan untuk kepercayaan yang ditutup mata. Walau apa pun yang berlaku, prinsip-prinsipnya terus meningkat dengan konsisten.
 • Memberi suara untuk ini adalah cara jenama pakaian tangan Eropah dan Jepun yang semakin dirasakan secara berkesan telah membawa beberapa jam tangan mereka dari barisan ciptaan China.

Kotak, dail, dan kaca safir adalah segmen teratas yang berasal dari bahagian dunia ini. Pola ini, secara pasti, akan meningkat secara bertahap berbanding berkurang dalam beberapa tahun ke depan.

KOLEKSI MENONTON FOSSIL:

Bermacam-macam jam tangan Fossil memamerkan jam tangan santai, sederhana, memikat lompat, jam tangan pintar, dan jam sorotan kronograf, antara pelbagai jenis.

Penduduk Bandar Fosil:

Garis pakaian pergelangan tangan yang paling terkenal adalah Townsman. Pada amnya dilengkapi dengan kulit lembu berwarna bersahaja, jam tangan biasanya menyertai kapasiti kronograf dan dail 3 tangan. Angka Rom digunakan secara berkala daripada yang Arab, menggabungkan gaya zaman sekarang dan vintaj menjadi penampilan yang baik.

 • Jam tangan Townsman menemani pembangunan penggulungan diri, kuarza dan pengaturcaraan. Anda juga akan menemui beberapa contoh sistem multifungsi Twist.
 • Jam tangan mekanikal sering menyombongkan dail skeletonized dengan tengkorak pengembangan yang nyata, dan beberapa model bahkan mempunyai konfigurasi turbillon yang popular, memberikan mereka penampilan yang megah.

Minimalis Fosil:

Garis Minimalis memberikan jam tangan yang menarik namun langsung. Menjadi jam tangan pakaian yang luar biasa, mereka semua mempunyai sarung nipis dan dail yang jelas. Kulit lembu berwarna tanah adalah tanda dagangan rentas, namun ikatan keluli yang diperlakukan juga meluas. Sama sekali tidak seperti jam tangan pakaian lain, Fossil sangat besar apabila jarak casing 44mm pada ukuran standard.

Tidak setiap ukuran sesuai dengan setiap pergelangan tangan, jadi konsistenlah memberi petunjuk untuk memeriksa manual ukuran jam tangan untuk memilih jam tangan yang paling tepat untuk pergelangan tangan anda.

Jam tangan Fossil Smart:

Pengambilan Misfit pada tahun 2015 membawa sisi lain kepada Fossil. Jam pintar, diperakui dan berkembang biak, adalah blockbusters baru untuk jenama ini.

 • Jam pintar tiga pendorong dilengkapi dengan Wear OS oleh Google dan termasuk pelacak tindakan, GPS, nadi berikut, dan beberapa kapasiti berguna untuk keperluan biasa.
 • Mereka boleh digunakan dengan telefon iPhone dan Android. Namun tidak pada tahap yang sama dengan Apple, solidariti jam tangan pintar Fossil adalah bahawa ia menonjol dari kumpulan kerana unik. Kosnya juga lebih rendah.
 • Jam tangan pintar setengah jenis Fossil kelihatan seperti jam tangan biasa, namun berfungsi seperti jam tangan pintar. Sekiranya kehadiran jam tangan pintar yang merangkumi keseluruhannya bukan teh, fikirkan bentuk setengah dan setengahnya. Fossil menawarkan pilihan yang luar biasa sejauh gaya, dari jam tangan kulit lembu santai hingga jam tangan logam penuh.
 • Kapasiti dalam separuh dan separuh adalah seperti yang ada di jam pintar. Hayat bateri, bagaimanapun, sangat baik, siap bertahan selagi sekitar empat belas hari berbeza dengan sebentar untuk yang unik yang cemerlang.
 • Jam tangan separuh baka tidak mempunyai wajah layar sentuh namun menggunakan penekan semua perkara yang dipertimbangkan. Dail adalah monokrom, dan data dibayangkan melalui inovasi e-ink, yang setara dengan tablet.
 • Ikatan yang serasi menjadikan jam tangan salib boleh disesuaikan, dan sebahagian besarnya dihasilkan menggunakan silikon dan kulit lembu.

Talian FB Fosil:

Oleh kerana mereka bukan untuk usaha air dalam, namun untuk memberikan kehadiran jam tangan pelompat yang benar. Sesekali, penentangan air masih mencapai ketinggian 100 m (330 kaki), sesuai untuk berenang , mandi, dan berenang. Selanjutnya, sama seperti semua perkara yang dipertimbangkan dengan pelbagai jenis, pelbagai gaya adalah luas.

 • Jam tangan menyoroti bezel, namun itu hanya peningkatan visual dan tidak dapat digunakan untuk anggaran waktu. Walau apa pun, yang dapat dimanfaatkan adalah tangan dan tanda yang berkilauan di dail ketika berada dalam keadaan membosankan.
 • Walaupun jam tangan FB-line tidak benar-benar menjatuhkan pemerhatian, tetapi pakaian gaya rambut yang pada dasarnya mempunyai getarannya , anda akan menemui banyak tanda yang kelihatan seperti jam tangan lompat tinggi.
 • Sebagai contoh, Fossil FS5652 terlihat sangat dekat dengan Kapal Selam Rolex, dan Fossil FS5657 mengambil "jam tangan Pepsi" yang terkenal dari pelbagai jenama.

Pemberian Fosil:

Jam tangan Fossil Grant memberikan pandangan menarik melalui panggil kecil karya kronograf. Mereka mengukur detik, minit, dan jam, dan diusahakan melalui dua penolak pada pukul dua dan empat.

 • Angka Rom menambah kenalan vintaj ke garis, sementara 5 penahan air ATM, pengembangan kuarza, dan casing keluli tempered menjadikannya jam tangan reka bentuk yang boleh dipercayai.
 • Dail berhadapan biru, casing perak-ish keluli tempered, dan bulu mata kulit lembu yang bersahaja adalah penampilan jenama. Walau apa pun, anda akan menggunakan jam tangan yang mempunyai dail rosewood dan juga penampilan yang gelap. https://cdn.pixabay.com/photo/2015/07/29/12/45/clock-865975__340.jpg

JUMLAH MENONTON FOSSIL:

Salah satu faktor yang mencirikan pencapaian jenama adalah kos yang sederhana.

Yang paling mahal adalah jam tangan kecil dan sederhana yang biasanya berharga sekitar $ 100. Jam tangan santai dan kronograf sedikit lebih mahal, dapat diakses di daerah $ 100- $ 200.

 • Programmed wristwear dan campuran smartwatches kos di suatu tempat berhampiran dengan $ 200 $ 250, manakala smartwatches, yang paling mahal sekali, akan kos anda sekitar $ 300.
 • Kosnya adalah tanda yang tidak menyenangkan yang biasanya bergantung kepada pelbagai gabungan. Dengan cara ini, jangan terkejut jika anda mengalami penilaian yang agak berbeza.

Soalan Lazim:

1. Adakah jam tangan yang anda jual 100% sah?

Sesungguhnya, fosil Watches adalah Penjual Sah dari SEMUA jenama / jam tangan yang kami sampaikan dan semuanya menyertai jaminan pengeluar penuh yang dianggap universal. Keseluruhan jam tangan kami yang dijual adalah Dijamin 100% Asli, baru, tidak dipakai dan hadir dalam kumpulan pembuat pertama.

2. Apakah pertukaran barang dagangan anda?

Di Washington DC

3. Mengapa kad saya dikenakan lebih banyak daripada permintaan saya selesai?

Semua item pada jam tangan fosil bernilai dalam USD kerana kami berada di Amerika Syarikat . Kami hanya mengenakan sejumlah wang USD yang ditunjukkan semasa pembayaran. Oleh kerana anda berada di luar AS, sebarang perbezaan dalam jumlah agregat yang dikenakan disebabkan oleh perubahan / perbelanjaan tunai dari asas kewangan anda. Sila hubungi mereka untuk mendapatkan kehalusan tambahan.

4. Adakah saya dapat menggunakan lebih daripada satu kod kupon untuk setiap permintaan?

fosil Watches peringkat perniagaan internet hanya membenarkan satu kod kupon diterapkan pada permintaan. Kod kupon tidak dapat digabungkan dengan "Buat Tawaran" kami atau had tahap trak yang dikenakan untuk permintaan anda.

5. Adakah anda menawarkan penghantaran percuma?

Kami buat! fossil Watches menawarkan penghantaran Antarabangsa percuma dengan pesanan lebih dari $ 249 * dan pengangkutan percuma di AS mengatur lebih dari $ 99 +. Sebarang alternatif pengangkutan yang tersisa akan disebutkan semasa pembayaran. * Untuk memastikan pengiriman terlindung di negara-negara tertentu, kami harus mengirimkan permintaan Anda menggunakan teknik perahu dengan poin penuh demi poin berikut. Malangnya, pengangkutan standard percuma bukan kemungkinan untuk semua kawasan. Perbelanjaan pengangkutan untuk negara pengiriman percuma yang tidak memenuhi syarat akan disebutkan semasa pembayaran.

6. Bagaimana saya boleh mengatakan sama ada jam tangan yang perlu saya beli berfungsi dengan bateri berbanding mekanikal?

Jenis pengembangan yang digunakan dalam jam tangan dicatat di bahagian "Spesifikasi" dari setiap halaman item. Semua jam tangan kuarza memerlukan bateri, jam tangan yang diprogramkan didorong melalui penggulungan tangan atau pergelangan tangan.

7. Adakah anda mengangkut secara global ke negara saya?

Memang, fosil Watches pergi ke setiap negara. Kami telah mengangkut ke seluruh dunia sejak tahun 1999 dan kami mengangkut ke peringkat antarabangsa setiap hari! Kami menawarkan penghantaran global standard PERCUMA untuk pesanan lebih dari $ 249 kepada kebanyakan negara. Terdapat juga alternatif penghantaran berbayar yang unik yang dapat lebih cepat seperti UPS dan USPS International Priority atau Express, yang akan disebut semasa pembayaran sebelum anda membeli sesuatu.

8. Pertukaran pertama saya ditolak. Atas sebab apa terdapat banyak caj yang muncul di akaun Mastercard saya?

Apa yang anda lihat adalah kelulusan ringkas dari bank anda untuk usaha yang ditolak dan organisasi kewangan anda harus menanganinya dalam beberapa hari kerana kami belum dan tidak dapat mengatasinya. Sekiranya tidak terlalu banyak masalah, perhatikan bahawa kad caj anda mungkin telah diluluskan terlebih dahulu untuk mengesahkan bahawa simpanan boleh diakses. Pra-persetujuan adalah penangguhan tidak tetap untuk memastikan aset dapat diakses semasa anda mengemukakan permintaan. Sekiranya pertukaran anda tidak berkesan Mastercard anda mungkin disetujui, namun itu tidak menunjukkan bahawa ia telah dikenakan. Tidak penting untuk menghubungi sokongan pelanggan untuk menghilangkan pra-persetujuan, sekiranya anda memerlukan bantuan untuk menghilangkan pra-persetujuan dari sejarah pertukaran Mastercard anda, sila hubungi bank atau yayasan kewangan anda.

9. Di mana saya memasukkan kod Sijil Hadiah (GC) saya?

Kod pengesahan berkat dapat dimasukkan ketika melihat Keranjang Belanja anda. Anda akan melihat medan pengesahan berkat (jangan salah untuk medan Kod Kupon). Masukkan kod Sijil Hadiah anda dan tekan Terapkan. Permintaan mutlak anda akan dikurangkan dengan ukuran Sijil Hadiah anda.

10. Di mana saya memasukkan Kod Kupon saya?

Kod kupon dapat dimasukkan ketika melihat Keranjang Belanja anda. Masukkan Kod Kupon anda di medan Kupon dan tekan Terapkan. Keranjang Belanja anda semua akan dikurangkan dengan nilai kod kupon.

KESIMPULAN:

Siasatan sebelum ini mendapat jawapan sebelum ini dalam catatan ini, tetapi untuk sekali lagi mengulanginya, maka pada masa itu, Fossil adalah jenama jam tangan yang baik. Tanpa mengira dalam perniagaan selama bertahun-tahun, jenama ini telah menjadikan dirinya sebagai pembekal utama jam tangan bergaya dan berkualiti, memaparkan pelbagai pilihan dalam pelbagai gaya. Selain itu, Fossil menyerang masalah ini secara langsung ketika memasuki bidang arus utama jam tangan pintar, dan telah berkembang dengan luar biasa. Ketabahan adalah perkara yang menentukan pencapaian organisasi Fossil mempunyai banyak dari itu.

TOPIK-TOPIK YANG BERKAITAN:

Kelahiran Jam Tangan Fosil

Fossil, sebuah syarikat Amerika, terkenal dengan jam tangannya yang sangat bergaya dan terang yang sentiasa menarik perhatian. Pada tahun 1980-an, jika anda ingin membeli jam tangan, anda mempunyai dua pilihan: jam tangan Swiss klasik yang boleh dipercayai tetapi mahal atau sekeping plastik yang kelihatan murah. Terdapat jurang yang ketara di pasaran untuk jam tangan yang elegan namun berpatutan yang perlu diisi.

Kumpulan Fosil & Sub-Jenama

Fossil Group terdiri dari sejumlah perniagaan fesyen terkenal dari seluruh dunia. Skagen Denmark, Zodiac, Relic, Misfit, Michele Watch, dan WSI semuanya telah ditambahkan ke portfolio selama ini. Jenama terkenal lain yang Fossil menghasilkan aksesori berlesen termasuk Diesel, Emporio Armani, DKNY, Puma, Burberry, Michael Kors, dan Armani Exchange. Misfit adalah penambahan terbaru dan penting dalam portfolio Fossil. Pemerolehan, yang berharga $ 260 juta, mencapai matlamat yang sukar. Mereka kini membuat jam pintar, kategori yang dikendalikan oleh raksasa teknologi Apple dan Samsung, dengan memasukkan inovasi ke dalam fesyen. Walaupun menghadapi persaingan yang sukar, Fossil telah membuktikan bahawa mengambil peluang terbayar. Namun, bagaimana nasib Fosil?

Sejarah Ringkas Fosil

Tom Kartsotis, bekas pemilik firma pembrokeran tiket, mengembangkan jenama Fossil. Kakaknya mencetuskan konsep ketika dia mencadangkan untuk mengimport jam tangan fesyen yang berpatutan dari Timur Jauh dan menjualnya di Amerika Syarikat. Tom segera merekrut pengilang Hong Kong dan membuat pesanan untuk kumpulan jam tangan pertama. Lynne Stafford, seorang pereka, telah ditambahkan ke dalam campuran. Fossil Group membeli Skagen, pembuat jam tangan Denmark, dengan harga $ 237 juta yang mengejutkan pada tahun 2012. Ketika mereka melancarkan barisan Fossil Swiss kelas atas pada tahun 2013, mereka meneruskan pencerobohan Eropah mereka. Jam tangan dibina di Switzerland, dengan keseluruhan proses pengeluaran berlaku di sana. Garis itu tidak lagi dihasilkan, tetapi kualiti Switzerland masih ada di Fossil Group - ia boleh didapati di s.

Adakah Fossil adalah Jenama Jam Tangan yang Baik?

Sekarang untuk soalan terpenting artikel ini: adakah Fosil adalah jenama jam tangan yang baik? Malangnya, tidak ada jawapan biasa yang akan memenuhi semua harapan yang ada pada orang-orang untuk menonton. Walau bagaimanapun, kami berusaha sedaya mungkin untuk memberikan respons yang paling objektif dan bersangka baik. Selepas itu, kita akan melihat elemen yang mempengaruhi kualiti jam tangan Fosil, seperti lokasi pembuatan, bahan yang digunakan, dan maklum balas pengguna.

Di mana Jam Tangan Fosil Dibuat?

Seperti yang telah kita ketahui, Fossil mulai naik ke puncak di Hong Kong, di mana kumpulan pertama dari pergelangan tangan dibuat. Sejak itu, hubungan erat dengan pembuatan Asia. Walau bagaimanapun, pengeluarannya tidak terhad di Asia. Dengan beberapa siri pengambilalihan dan perjanjian pelesenan selama bertahun-tahun, Kumpulan telah mewujudkan kehadirannya di semua wilayah utama dunia, yang semuanya menyumbang kepada pengeluaran pelbagai komponen untuk jam tangan. Fossil Group mempunyai banyak kemungkinan kerana sub-jenama mempunyai lokasi pembuatan yang berbeza.

Bahan & Pergerakan

Bahan dan pergerakan yang digunakan dalam garis Fosil adalah aspek lain yang dapat digunakan untuk menilai kualiti. Keluli tahan karat digunakan hampir keseluruhan pada selongsong. Ia adalah logam yang disukai dan boleh dipercayai. Ia bukan sahaja tahan lama, tetapi juga mudah untuk memperbaiki dan menyembunyikan calar. Keluli tahan karat, silikon, dan kulit gandum atas digunakan untuk tali. By the way, yang terakhir dianggap salah satu yang terbaik. Pergerakan mekanikal dan kuarza kedua-duanya digunakan oleh Fossil. Pergerakan mekanikal Cina digunakan di garis hujung bawah, termasuk Fosil. Namun, mereka tidak memiliki tahap kualiti yang sama dengan gerakan Swiss konvensional. Walau bagaimanapun, maklum balas pelanggan menunjukkan bahawa ketepatan jam tangan automatik memuaskan, dan pembinaan mekanisme nampaknya mempunyai kelayakan yang cukup untuk menipu.

Reputasi Fosil

Fossil adalah jenama fesyen yang paling terkenal dan sangat dihormati. Mereka juga jenama dengan salah satu susunan gaya tersendiri terbesar, memenuhi keperluan sebilangan besar orang, berkat jumlah model yang mengorbit pasar. Kualiti Fossil sangat sesuai untuk penonton yang lebih muda. Daripada menggambarkan gaya terkini, pakaian yang menarik dan moden menarik minat pengguna fesyen. Sebenarnya, kualiti adalah salah satu sebab mengapa banyak orang lebih suka membeli jam tangan dari syarikat terkenal dengan sejarah yang panjang dalam industri ini. Citizen dan Seiko, misalnya, tidak memiliki ciri-ciri yang luar biasa, namun mereka mengungguli Fosil dari segi kualiti. Kebolehpercayaan garis Fosil pembuatan jam tangan Cina belum cukup dipercayai sehingga dapat ditutup mata. Namun, seiring berjalannya waktu, standard terus meningkat.

Oleh itu, Adakah Fosil adalah Jenama Jam Tangan yang Baik?

Kami dengan yakin dapat mengatakan bahawa Fossil adalah jenama jam tangan yang baik setelah menggabungkan elemen yang mempengaruhi kualiti. Sebenarnya, ia adalah jenama teratas dalam kategori jam tangan bergaya. Jam tangan seperti itu berusaha memberikan gaya terkini sambil mengekalkan tahap kualiti yang tinggi selama bertahun-tahun. Dan Fossil melakukan begitu sahaja. Sebilangan besar masa, titik harga jam tangan dijual ditentukan oleh kualitinya. Ramai di antara anda mungkin tidak setuju, terutamanya apabila terdapat banyak jenama terkenal dan sejarah yang memberikan kebolehpercayaan yang jauh lebih tinggi daripada Fossil pada harga yang sama. Tidak mungkin berdebat dengannya. Reka bentuk mereka, di sisi lain, tidak dibandingkan dengan jam tangan Fosil, yang memiliki gaya yang sangat luas. Pada penghujung hari, fashionista akan memilih Fossil daripada jenama yang lebih tradisional yang dikenali.

Koleksi Jam Tangan Fosil Disemak

Jam tangan fosil hadir dalam berbagai gaya, termasuk jam tangan kasual, minimalis, inspirasi menyelam, jam tangan pintar, dan jam kronograf, antara lain.

Penduduk Bandar Fosil

Townsman adalah barisan pakaian tangan kasual yang paling popular. Jam tangan biasanya dibuat dari kulit coklat sebenar dan mempunyai ciri kronograf dan dail tiga tangan. Angka Rom sering digunakan dan bukan angka Arab, menghasilkan estetika khas yang menggabungkan gaya moden dan vintaj. Kedua-dua pergerakan penggulungan kuarza dan automatik boleh didapati di jam tangan Townsman. Beberapa contoh Twist boleh didapati di sini.

Minimalis Fosil

Koleksi Minimalis menampilkan jam tangan yang ringkas namun menarik. Semuanya mempunyai bingkai tipis dan dail yang jelas dibaca, menjadikannya jam tangan berpakaian yang ideal. Kulit coklat adalah ciri pemotongan silang yang biasa, tetapi tali keluli tahan karat juga biasa. Semua jam mempunyai pergerakan kuarza dan tahan air kepada 5 ATM. Berbeza dengan jam tangan pakaian lain, Fosil cukup besar.

Jam Tangan Fosil

Pemerolehan Misfit pada tahun 2015 menambahkan dimensi baru pada barisan Fossil. Jam tangan pintar asli dan hibrid adalah produk terlaris jenama baru. Jam pintar tiga pemacu menjalankan OS Wear Google dan merangkumi pelacak aktiviti, GPS, penjejakan degupan jantung, dan pelbagai ciri berguna lain untuk penggunaan sehari-hari.

Talian FB Fosil

Jam tangan FB-line Fossil, yang termasuk FB-01, FB-02, dan FB-03, diinspirasikan dari penyelaman. Apa gunanya menjadi inspirasi semata-mata? Kerana ia tidak dirancang untuk menyelam laut dalam, melainkan menyerupai jam tangan penyelam yang asli. Ketahanan air hingga 100 meter (330 kaki), menjadikannya ideal untuk berenang, mandi, dan snorkeling. Dan, seperti koleksi sebelumnya, pilihannya sangat banyak.

Pemberian Fosil

Papan kecil fungsi kronograf pada jam tangan Fossil Grant memberi mereka penampilan yang menarik. Mereka dikendalikan oleh dua penolak pada pukul dua dan empat dan mengukur detik, minit, dan jam. Garis itu mempunyai angka Romawi untuk nuansa vintaj, serta 5 tahan air ATM, pergerakan kuarza, dan casing keluli tahan karat untuk jam tangan fesyen yang tahan lama.

Berapa Kos Jam Tangan Fosil?

Harga yang murah telah menjadi salah satu sebab yang membezakan kejayaan jenama tersebut. Jam tangan yang diilhamkan dan minimalis adalah yang paling berpatutan, berharga sekitar $ 100. Jam tangan kasual dan kronograf sedikit lebih mahal, berharga antara $ 100 hingga $ 200. Jam tangan automatik dan jam tangan pintar hibrid berkisar antara $ 200 hingga $ 250, sementara jam tangan pintar, yang paling mahal daripadanya, berharga lebih dari $ 1,000.

Soalan Lazim

Adakah Fossil adalah jenama mewah?

Tidak , Fossil bukan sekadar jenama jam tangan mewah. Menjadi jenama mewah syarikat seharusnya menghasilkan produk yang mempunyai nilai horologi tertentu. Fosil menghasilkan segalanya bermula dari tali pinggang, dompet, beg, pakaian dan barang kemas dan bukan hanya jam tangan mewah.

Adakah jenama Fossil berjenama?

Fossil Group, Inc. adalah pereka fesyen dan pengeluar Amerika yang ditubuhkan pada tahun 1984 oleh Tom Kartsotis dan berpusat di Richardson, Texas. Jenama mereka termasuk Fossil, Relic, Michele Watch, Skagen Denmark, Misfit, WSI, dan Zodiac Watches.

Fosil atau teka yang mana lebih baik?

Jam tangan meneka memang bagus tetapi perniagaan penting Fossil adalah memberikan dan mempamerkan jam tangan dengan sambungan yang lebih besar di seluruh dunia. Fossil mempunyai aset untuk membuat dan mempamerkan item yang lebih disukai daripada Guess atau kebanyakan jenama gaya lain.

Teka Jam Tangan Fosil: Perbandingan Yang Terperinci.

Fosil Teka
Ditubuhkan pada tahun 1984 Ditubuhkan pada tahun 1981

Kesimpulannya

Semua jam tangan Fosil dilengkapi dengan jaminan dua tahun yang merangkumi pergerakan, tangan, dan dail untuk kerosakan bahan dan pembuatan. Ia tidak meliputi penyalahgunaan, kerosakan air, atau masalah bateri, kes, kristal, atau tali. Konsensus umum mengenai pembaikan adalah bahawa ia diselesaikan dengan cepat, baik dengan mengganti komponen atau hanya menghantar jam pengganti. Bagaimanapun, mereka tidak memberikan jaminan.

Pengenalan Fosil

Fossil bukan sahaja pereka fesyen di Amerika Syarikat, tetapi juga pembuat jam tangan. Fosil paling dikenali untuk mengembangkan, mengeluarkan, dan mengedarkan jam tangan berkualiti tinggi dan bergaya di seluruh dunia. Anda mungkin tidak sedar, tetapi Fossil Group, Inc menawarkan portfolio jenama jam tangan yang merangkumi Fossil, BMW, Relic, Michele Watch, Misfit, Skagen Denmark, dan Skagen Denmark. Adakah Fossil adalah Pembuat Jam Tangan yang Boleh dipercayai?

Matlamat Fosil

Tujuan posting ini adalah untuk melihat jam tangan Fosil secara terperinci. Tetapi pertama-tama, kami akan memberi anda tindak balas pantas terhadap soalan yang mungkin anda kemari ke sini. Adakah Fossil adalah pembuat jam terkenal? Ya, Fossil adalah jenama jam tangan yang bagus untuk dipertimbangkan jika anda mencari jam tangan bergaya dengan harga yang berpatutan. Jadi, mengapa saya mengatakannya dengan cara itu? Yang benar adalah bahawa ia bukan idea yang baik. Mustahil untuk melihat kewujudan fosil. Ini adalah jenama jam tangan mewah yang sangat berjaya dan bergaya yang telah menggegarkan dunia hanya dalam beberapa dekad, dan berjaya dengan menggabungkan kualiti dan gaya.

Dan itulah yang kami cari dalam item mewah. Berkelas, unik, berguna, dan tahan lama hanyalah beberapa ciri penting yang merangkumi dan diperjuangkan oleh fosil. Adakah anda mencari jam tangan dengan harga yang berpatutan dan tahap kualiti yang tinggi? Banyak jam tangan dilengkapi dengan pelbagai kualiti (menarik atau menjijikkan) serta harga (mahal atau tidak masuk akal).

Hasil dan Penemuan Fosil

Akibatnya, mencari jam tangan yang tepat untuk mencapai keseimbangan antara kualiti dan harga boleh menjadi sukar. Adakah Jam Tangan Fosil adalah Pelaburan yang Baik? Jam tangan fosil adalah jam tangan berkualiti tinggi dan berprestasi tinggi.

Fossil Group, Inc., yang terletak di Richardson, Texas, adalah pereka fesyen dan pengeluar Amerika yang ditubuhkan pada tahun 1984 oleh Tom Kartsotis. Jam tangan Fossil, Relic, Michele Watch, Skagen Denmark, Misfit, WSI, dan Zodiac Watch adalah antara jenama mereka. BMW, Puma, Emporio Armani, Michael Kors, DKNY, Diesel, Kate Spade New York, Tory Burch, Chaps, dan Armani. Fossil adalah syarikat terbesar yang tidak dikenali ramai. Fosil sering diabaikan, terutama oleh mereka yang berada di industri jam tangan. Bagaimanapun, produk ini kebanyakannya berbentuk kuarza, dengan penekanan pada fesyen dan harga yang rendah. Berapakah ukuran potensi syarikat ini? Fossil menghasilkan penjualan $ 850 juta yang luar biasa tahun lalu! Tom dan Kostas Kartsotis, saudara, melancarkan Fossil pada tahun 1984. Fossil Sport tahan air dan dilengkapi dengan GPS terpasang. Wear OS masih kekok, dan hayat bateri tidak menentu. Di India, Fossil Sport berharga Rs. 17,995. Ketulenan. Ini adalah sesuatu yang dicita-citakan oleh semua jenama, dan sesuatu yang ingin dilihat oleh semua pelanggan. Keaslian jenama menunjukkan bahawa anda tulen, boleh dipercayai, sopan, dan menyedari keperluan pengguna anda, dan ia harus merangkumi setiap bahagian perniagaan anda, termasuk produk, pesanan, pemasaran, budaya, inovasi, strategi, kedai, dan pengalaman pelanggan. Ketika datang ke jam tangan, Fosil adalah nama rumah tangga, tetapi juga nama rumah tangga selama beberapa tahun.

Perbandingan Komprehensif Jam Tangan Tebakan dan Fosil :

AK Iqbal menyiarkan entri dalam Uncategorized. Kedua-dua Guess dan Fossil adalah jenama jam tangan yang hebat. Tetapi, kerana terdapat banyak orang yang ingin mengetahui jenama mana yang terbaik untuk mereka, saya memutuskan untuk melakukannya hari ini dan membandingkan dua jenama tersebut untuk anda. Jadi, tanpa basa-basi lagi, mari kita mula berniaga.

Minyak mentah adalah produk petroleum yang terdiri daripada deposit hidrokarbon dan unsur organik lain yang berlaku secara spontan. Minyak mentah adalah sejenis bahan bakar fosil yang disempurnakan menjadi produk yang dapat digunakan seperti petrol, diesel, dan berbagai petrokimia lain.

Ini adalah sumber yang terbatas kerana merupakan sumber yang tidak dapat diperbaharui yang tidak dapat diganti secara semula jadi dengan kadar di mana manusia menggunakannya. Kami dulu dikenali sebagai firma jam tangan sederhana yang mengemas jam tangan mereka dengan warna ekspresif yang terang. Itu lebih dari tiga puluh tahun yang lalu. Walaupun kami mengekalkan warisan itu, kami telah berkembang menjadi lebih banyak lagi. Fossil Group Inc. telah berkembang menjadi firma reka bentuk, pemasaran, pengedaran, dan inovasi global yang berfokus pada pelbagai aksesori gaya hidup. Kami membuat produk di bawah pelbagai jenama yang dimiliki dan berlesen. Gaya khusus anda tercermin dalam jam tangan yang menakjubkan. Arloji bukan hanya pernyataan fesyen, tetapi juga berfungsi untuk tujuan yang berguna. Nasib baik, terdapat banyak jenama jam tangan untuk dipilih, tidak kira apa gaya anda. Jenama jam tangan terkemuka ini masing-masing legenda dalam industri, dari penemuan mesra dompet yang ekonomik hingga pelaburan mewah (dan kemungkinan keinginan Krismas).

1984

Syarikat ini dibuat pada masa ketika jam tangan fesyen baru mula mendapat daya tarikan sebagai ciri penting koleksi aksesori gedung membeli-belah.

1985

Jam tangan Fossil® pertama diperkenalkan oleh syarikat.

1989

Fossil melancarkan kemasan "kotak timah" yang terkenal, yang dipengaruhi oleh karya seni dari tahun 1950-an di Amerika Syarikat.

** Pembungkusan Diterima Dengan Baik oleh Pelanggan. **

Pakai fungsi jam tangan pintar yang dibolehkan OS dengan telefon iPhone dan Android. Google Fit membolehkan anda mengesan degup jantung dan aktiviti anda. Penjejakan jarak dengan GPS terbina dalam; Reka bentuk tahan air 3ATM; Pembantu Google terbina dalam - ini adalah Google peribadi anda sendiri, sentiasa bersedia membantu; Dengan Google Pay, anda dapat melihat lebih cepat dengan jam tangan anda.

E-Dagang

Terima pemberitahuan telefon pintar dan makluman aplikasi dengan jam tangan pintar ini. Perlu mendengar salah satu perniagaan fesyen terkenal di dunia untuk mendapatkan penyelesaian yang menjadikan kosmos e-dagang yang terus berkembang dapat dikendalikan.

Akibatnya, anda ingin memperhatikan artikel ini. Kami akan mendedahkan beberapa rahsia penjualan dari Fossil, salah satu pereka dan pengeluar terkenal di dunia. Jurucakap syarikat itu, dalam wawancara baru-baru ini dengan Channel Advisor. Kerana saya telah memakai Fossil Q Activist selama beberapa minggu yang lalu, jam tangan $ 155 yang bergaya yang mengesan pergerakan saya dan memberi amaran kepada saya ketika saya menerima pemberitahuan. Saya tidak perlu mengecasnya sekali. Aktivis Q, seperti jam tangan Fossil Q yang lain, adalah jam tangan "hibrida", yang bermaksud bukan jam tangan pintar "smartwatch" yang lengkap tetapi lebih daripada sekadar jam tangan analog tradisional. Fossil berusaha untuk memantapkan dirinya sebagai jenama gaya hidup fesyen, dan merancang untuk melancarkan operasi globalnya pada tahun 2012. Fossil Inc dibentuk pada tahun 1984 oleh saudara-saudara Tom dan Kostas Kartsotis pada masa ketika jam tangan pereka menjadi popular sebagai sebahagian daripada aksesori gedung membeli-belah. Firma itu, yang berpusat di Richardson, Texas, dekat Dallas, mendirikan syarikat jam tangan pertama pada tahun 1997. Kita semua harus membayar pembayaran utiliti atau mengisi tangki petrol kita. Ini adalah kos langsung bahan bakar fosil, atau wang yang dibelanjakan untuk tenaga dari arang batu, gas asli, dan minyak. Walau bagaimanapun, kos ini tidak menggambarkan keseluruhan kos bahan bakar fosil untuk setiap kita atau masyarakat secara keseluruhan. Kos tersembunyi bahan bakar fosil, yang dikenal sebagai luaran, tidak tercermin dalam harga pasaran mereka, walaupun sebenarnya ada.

Kesimpulannya

Di bawah tisu hidup mereka, karang scleractinian sering membuat rangka kalsium karbonat yang kuat. Oleh kerana kandungan unsur surih dan nisbah isotopnya, kerangka ini mungkin dapat merakam keadaan persekitaran air di sekitar haiwan karang. Walaupun tulang karang aragonit dalam jumlah besar dapat digunakan untuk menciptakan kondisi lautan bersejarah, karang yang menderita diageneses tidak dapat. Walaupun sebilangan besar daripada kita menggunakan telefon kita untuk memberitahu masa, jam tangan masih menjadi perniagaan utama. Industri ini telah menyesuaikan diri dengan peningkatan telefon pintar dan peralihan ke gaya hidup yang lebih digital.

Jam pintar telah tiba. Apple Watch dan Samsung mungkin lebih biasa bagi sebilangan kita. Pemain lain di pasaran, seperti Skagen dan Skagen, memberikan penyelesaian yang bersaing. Dana Saham Berkelanjutan Alphinity bermaksud untuk mempromosikan firma yang menyumbang kepada Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu sambil juga menunjukkan dasar persekitaran, sosial, dan tadbir urus (ESG) yang baik. Sebelumnya telah mengecualikan mayoritas perusahaan yang menghasilkan bahan bakar "High-Impact". Arang batu termal, pengeboran arktik, pasir minyak, gas pecah, dan perlombongan uranium adalah antara yang paling berbahaya bagi alam sekitar dan / atau perpaduan masyarakat. Dalam fikiran kebanyakan orang, tenaga boleh diperbaharui adalah baik dan bahan bakar fosil adalah jahat. Walau bagaimanapun, gambarnya jauh lebih kompleks daripada itu. Lihat grafik di bawah untuk melihat bagaimana tenaga suria dibandingkan dengan bahan bakar fosil. Menurut Pentadbiran Maklumat Tenaga AS, penggunaan tenaga Amerika Syarikat - yang terbesar di dunia - kelihatan seperti ini. Bahan bakar fosil, terutamanya minyak, menghidupkan enjin pembakaran dalaman dan membolehkan teknologi kritikal lain untuk peradaban kita, menghasilkan pertumbuhan penduduk dan ekonomi yang tiada tandingannya. Namun, sebagai akibat kekurangan sumber daya, bahan bakar fosil menjadi lebih mahal untuk dihasilkan, dan nilai ekonominya merosot. Pergantungan tamadun kita pada bahan bakar fosil jelas dalam bahaya.

Soalan Lazim

S: Mengapa penting untuk dikitar semula?

Q: Bagaimana bentuk fosil?

S: Apakah faedah ekonomi kitar semula yang paling besar?

S: Apakah faedah kitar semula alam sekitar?

Q: Bolehkah kitar semula menjimatkan tenaga?

S: Berapa banyak tenaga yang dijimatkan dengan mengitar semula?

Q: Berapa banyak tenaga dalam tin?

S: Apakah kaitan antara pengurangan sumber dan pengurangan pelepasan gas rumah hijau?

S: Mengapa Kumpulan Media Guardian kekurangan bahan bakar fosil? Di mana wang yang dilepaskan dari stok bahan bakar fosil boleh dilaburkan semula?

Q: Adakah wang saya dilaburkan dalam bahan bakar fosil?

S: Bagaimana cara melepaskan akaun bank anda dari bahan bakar fosil? Bukankah penjualan bermaksud kehilangan pengaruh dengan syarikat?

S: Adakah organisasi yang melepaskan akan kehilangan wang? Tidakkah stok bahan bakar fosil akan dibeli oleh orang lain? Q: Kita semua menggunakan bahan bakar fosil - bukankah penjualan hipokrit?

S: Apakah hujah menentang penjualan?

Q: Adakah terdapat perbezaan antara penjualan dari arang batu, minyak dan gas?

S: Siapa yang telah memutuskan untuk tidak melakukan pelupusan? Siapa yang telah melepaskan?

S: Apakah kes pelupusan? Berapakah anggaran karbon? Apakah gelembung karbon?

S: Apakah penjualan bahan bakar fosil? Apakah kes pelupusan?

Kitar semula sudah kembali, begitu juga ratusan ribu barangan kitar semula yang dihasilkan dari bahan yang mungkin akan ditimbun di tempat pembuangan sampah negara kita, berkat penglibatan dan minat orang seperti anda. Ini memberi kesan yang besar terhadap persekitaran kita, kualiti hidup kita, dan nasib negara kita. Di Kutub Utara, gunung es mencair; air laut mengalir ke Everglades of Florida; kepanasan memanggang di Bolivia; pokok mati di pergunungan Alpen Jerman; dan api marak di Australia barat daya. Malapetaka ini, walaupun jaraknya beribu-ribu batu, saling terkait: semuanya disebabkan oleh perubahan iklim, yang terutama disebabkan oleh pembakaran bahan bakar fosil. Manusia telah membakar barang-barang sejak awal waktu. Haiwan, tumbuh-tumbuhan, dan benda-benda lain sering hancur sama sekali setelah mereka mati. Walaupun keadaannya tepat, ia dapat dipelihara sebagai fosil. Menurut Kajian Geologi Negeri New York, fosil terbentuk melalui pelbagai proses fizikal dan kimia. Fosil seluruh badan dapat dibuat dengan membeku, mengeringkan, dan membungkus tisu badan dalam tar atau resin.

Penjualan adalah penghapusan modal pelaburan anda dari saham, bon, atau dana bersama, berbanding pelaburan. Untuk kedua-dua alasan moral dan kewangan, pergerakan global untuk penjualan bahan bakar fosil (juga dikenal sebagai disinvestment) mendorong institusi untuk mengeluarkan wang mereka dari perniagaan minyak, arang batu, dan gas. Universiti, institusi keagamaan, dana pencen, dan institusi lain termasuk dalam kategori ini.