India dianggap sebagai salah satu pasaran dalam talian terbesar di dunia. Oleh itu, menjadikan perniagaan anda dalam talian pasti memberi kebaikan kepada anda.

Sejauh media sosial, anda menggunakannya untuk:

  • Buat profil syarikat berserta Maklumat asas mengenai perniagaan anda
  • Dapatkan perhatian melalui artikel rangkaian sosial
  • Jual barangan anda

Oleh itu, adakah anda masih memerlukan laman web untuk perniagaan anda?

Jawapan ringkasnya adalah ya. Saya akan berkongsi dalam artikel ini mengapa anda tidak boleh menggunakan media sosial sahaja untuk memulakan dan mengembangkan perniagaan di India.

Lima sebab anda Memerlukan laman web untuk Organisasi

Internet membolehkan sesiapa sahaja - mereka yang mempunyai pembiayaan terhad - untuk memulakan perusahaan syarikat kecil. Berikut adalah lima sebab mengapa anda memerlukan laman web untuk menjayakan Syarikat Anda sekarang:

Untuk memerintahkan Syarikat Anda dengan cara yang lebih baik

Pertama sekali, mengapa anda menginginkan laman web untuk perniagaan anda sendiri adalah untuk mendapatkannya.

Memiliki perniagaan anda dalam pemasaran rangkaian interpersonal tidak berbeza. Oleh itu, banyak perkara di luar tangan seseorang dan mungkin gagal. Maklumat ini yang anda dapati di sana - profil anda tidak dimiliki oleh anda secara peribadi.

Beberapa perkara yang mungkin membuat kesilapan:

  • Media sosial mungkin mula dicas untuk memberi anda lebih banyak lalu lintas
  • Mungkin dilarang (seperti Tiktok)
  • Ia mungkin menjadi usang (Seperti Myspace)

Dalam satu atau beberapa senario tersebut, apa sahaja setelah anda membina rangkaian ini akan hilang serta merta.

Untuk memperoleh kepercayaan orang ramai yang berhati-hati

Bolehkah Anda beroperasi dengan perniagaan yang tidak selalu mempunyai tempat kerja?

Dalam dunia dalam talian, kehadiran web penting. Sekiranya anda tidak meletakkan kulit anda dalam pertandingan (iaitu, melaburkan wang ke dalam laman web), jangan berharap orang meletakkan wang mereka yang berjaya dimenangkan.

Terdapat banyak usaha sumber yang tersedia di pasaran. Orang-orang hari ini mula mencari tanda-tanda syarikat anda sah - laman web adalah salah satu tanda.

Mempunyai laman web pada masa ini adalah faktor kesetiaan. Ini menunjukkan profesionalisme dan kesungguhan anda sendiri terhadapnya.

Dijumpai oleh Lebih Banyak Pelanggan

Bersama dengan laman web SEO yang dioptimumkan, anda membuka jalan untuk prospek segar untuk membawa anda melalui hasil mesin pencari.

Bersama Pengoptimuman Enjin Carian, Anda dapat memikat Google untuk menghantar jalan kepada pelanggan.

Oleh kerana laman web merangkumi lebih banyak ruang untuk keterangan produk terperinci dan juga pelbagai artikel berkaitan dengan organisasi anda, ada lebih banyak peluang untuk menggabungkan kata kunci yang akan menarik minat Google.

Seperti disebutkan sebelumnya, orang mencari di internet sebelum membeli barang. Sekiranya laman web anda mengandungi kata kunci yang orang taip ke dalam Google jika mencari produk seperti anda, anda akan mendapat petunjuk dengan mudah.

Juga, anda mungkin melakukan SEM di mana anda membuat liputan untuk berada di hadapan orang mencari kata kunci tertentu.

Untuk mengelakkan membayar utiliti dan sewa

Sekarang anda mungkin menekankan faktur yang dikenakan untuk memiliki laman web yang hebat. Bayangkan jika saya memberitahu anda bahawa menggunakan laman web, pada hakikatnya, menjimatkan masa dan pendapatan?

Sebuah laman web terus menjalankan tugasnya untuk mendapatkan perniagaan selama anda tidur.

Fikirkan tentang jumlah dana yang diperlukan untuk memulakan tempat kerja atau kedai badan dan juga membandingkannya dengan kos laman web. Laman web anda adalah kemudahan dalam talian, yang dapat diakses oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira jantina atau lokasi.

Untuk memasarkan produk atau penyelesaian anda

Laman web jauh lebih banyak daripada brosur dalam talian perniagaan kecil anda. Selain menyenaraikan produk, perkhidmatan, lokasi, jam dan mendapatkan info, ini Membolehkan Anda membina dan membina hubungan:

  • Penerbitan blog
  • Berkumpul dengan lalu lintas laman web anda
  • Mengumpulkan ID e-mel pelanggan

Laman web yang dioptimumkan membolehkan pelanggan anda memahami cara anda dapat menolong mereka meneruskan penawaran anda dengan mudah, dan memutuskan produk / perkhidmatan yang akan memberikan perkhidmatan terbaik kepada mereka.

Jenis Laman Web

Berikut adalah beberapa jenis laman web tradisional dan juga senario

Laman web korporat

Laman web Perniagaan menolong perniagaan besar membina imej syarikat, memperoleh keyakinan calon rakan kongsi dan pelanggan, dan juga membuat pengumuman besar seperti pelancaran item baru.

Syarikat besar seperti Tata Motors, Sun Pharma, dan lain-lain mungkin memerlukan laman web korporat.

Laman web E-Commerce

Nama itu sendiri menjelaskan bahawa tujuan bentuk laman web internet: untuk menjual perkhidmatan dan produk. Fungsi e-commerce membolehkan pelanggan membuat keputusan dan membeli produk melalui katalog internet yang memaparkan keterangan dan gambar produk.

Sekiranya Amazon dan juga Flipkart masuk ke otak sebagai contoh anda betul.

Laman web perniagaan

Hari ini Fikirkan tentang perniagaan kecil anda: restoran, atau profesional, atau mungkin juga pengeluar kapas kecil.

Perniagaan kecil dan berkembang menuntut sokongan di hampir semua bidang, dan laman web juga melakukan ini.

Selain itu, ia membantu anda di semua tempat syarikat anda, dari meningkatkan kesedaran di kalangan mereka yang belum menyedari anda membina keyakinan untuk memberikan perincian produk yang perlu dibuat oleh pembeli untuk membuat tekad.

Laman internet sebelum ini dipasang menggunakan laman web + Pemasaran GoDaddy. Ruchi Indian Cuisine Tidak menjual barang dalam talian, bagaimanapun, ia tidak akan membincangkan menu, foto, pautan, dan ulasan Ruchi Indian Cuisine di laman web rangkaian sosial restoran anda yang paling banyak.

Laman web portfolio

Sekiranya anda seorang freelancer atau bahkan seorang solopreneur yang ingin menubuhkan jenama peribadi anda sendiri, sesudah itu laman web portfolio sebenarnya adalah pilihan yang sangat baik.

Artis, Fotografer, pengarang, dan pereka mungkin menganggap sukar untuk menunjukkan kebolehan mereka, terutama jika mereka mengharapkan menarik pelanggan dari lokasi geografi mereka.

Tetapi dengan memiliki laman web portfolio, mereka dapat dengan mudah memperlihatkan Sampel mereka untuk mendapatkan lebih banyak perhatian atau pencari pekerjaan pelanggan.

Memperoleh laman web lebih mudah daripada sebelumnya

Seorang usahawan , kemungkinan besar anda menyulap banyak syarat. Namun, walaupun kami telah menjelaskan, anda benar-benar memerlukan laman web internet. Tanpa keraguan, anda tidak hanya kehilangan keaslian dan keyakinan rakan dan pelanggan semasa dan peluang untuk menarik minat pelanggan baru .