Adakah Kalsium Skor Tinggi Baik Untuk Kesihatan? "Apa yang menyebabkan kalsium tinggi dalam air kencing?" Ini adalah satu soalan yang sering diajukan oleh penghidap penyakit buah pinggang. Mereka tidak tahu jawapannya tetapi satu perkara yang pasti dan itu adalah jika anda mengalami kalsium tinggi dalam air kencing anda, ia boleh menyebabkan masalah yang membawa kepada lebih banyak komplikasi. Adalah sangat mustahak untuk mengetahui apa yang menyebabkan kalsium tinggi dalam air kencing sehingga anda dapat membuat perubahan positif dan peningkatan kesihatan dan kesejahteraan anda.

Ginjal adalah barisan pertahanan pertama tubuh terhadap segala bentuk sisa. Apabila anda mengambil banyak kalsium, ia akan melewati sistem dan dikeluarkan sebagai air kencing. Sekiranya ginjal tidak berfungsi dengan baik kerana kadar kalsium yang tinggi maka anda mungkin mengalami batu karang atau masalah kesihatan lain. Tahap kalsium yang tinggi juga boleh disebabkan oleh pengambilan kalsium yang tinggi dalam makanan seperti keju, susu, dan produk tenusu lain.

Kalsium Skor Tinggi boleh menyebabkan Kegagalan Ginjal

Sekiranya anda tidak mendapat cukup kalsium dalam makanan anda, ini bukan sahaja menyebabkan kenaikan kadar kalsium anda, tetapi juga boleh menyebabkan masalah kesihatan yang lain. Orang yang tidak mendapat cukup kalsium dalam makanan mereka sering mengalami riket dan osteoporosis. Apabila anda mempunyai kadar kalsium yang tinggi dalam darah, ia juga dapat membuat anda lebih mudah terkena penyakit jantung dan darah tinggi. Ini dikaitkan dengan peredaran darah yang lemah, kolesterol tinggi, batu ginjal, dan serangan jantung. Orang yang mempunyai kalsium tinggi dalam darah mereka cenderung menghidap penyakit tulang seperti osteoporosis dan riket.

Ambil Asid Folik Cukup

Ramai orang tidak mendapat cukup asid folik dalam diet harian mereka. Skor Asid Folik rendah dikaitkan dengan tahap magnesium yang rendah dalam darah. Magnesium penting untuk sistem imun dan membantu dalam pencegahan penyakit jantung. Sekiranya badan anda mempunyai kadar kalsium yang tinggi, menyukarkan badan anda untuk menyerap nutrien dalam makanan dan boleh menyebabkan kekurangan vitamin D, kekurangan magnesium, dan gangguan kesihatan yang berkaitan. Selain mengambil kalsium tinggi dalam bentuk suplemen, makan makanan kaya kalsium seperti sayur-sayuran berdaun gelap, produk tenusu, ikan, dan tauhu dapat membantu memastikan anda mendapat cukup mineral ini.

Banyak makanan yang tinggi lemak, garam, dan gula sebenarnya mengandungi mineral ini. Sekiranya anda berada pada tahap kalsium tinggi dan makan banyak makanan tidak sihat ini, anda mungkin mengalami sembelit dan kerap buang air besar. Ini boleh menyebabkan masalah pencernaan dan meningkatkan kemungkinan barah usus besar. Ia juga menyukarkan badan anda untuk menyerap nutrien yang diperlukan dari makanan. Sekiranya anda ingin mendapatkan kadar kalsium yang tinggi, anda perlu memastikan anda mendapat banyak nutrien ini melalui sayur-sayuran, buah-buahan, ikan, dan makanan kaya kalsium lain.

Ambil Makanan Tambahan

Cara termudah untuk mendapatkan kadar kalsium yang tinggi adalah dengan mengambil makanan tambahan. Hubungi ahli farmasi anda untuk melihat jenis suplemen vitamin tahap kalsium tinggi yang mereka tawarkan atau mencuba suplemen makanan seperti Lifecell Xtend Life. Mereka telah mendapat ulasan hebat dari doktor, pakar pemakanan, dan profesional perubatan dan disokong oleh percubaan percuma selama 8 hari.

Cara Membalikkan Skor Kalsium Tinggi Dapat Menyelamatkan Hidup Anda

Tambahkan Makanan Sihat ke dalam Makanan Anda

Sekiranya anda mempunyai skor kalsium tinggi , anda mungkin tertanya-tanya berapa jangka hayat anda. Sekiranya anda mempunyai skor kalsium tinggi, anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa anda dapat hidup dengan baik hingga usia sembilan puluhan! Rahsia? Yang diperlukan hanyalah menambahkan makanan yang sihat untuk diet anda dan tidak memakan makanan yang mengerikan, berlemak, bergula, berasid, atau yang salah. Sebaik sahaja anda membuang toksin dalam badan anda yang menyebabkan penyakit, anda akan mempunyai kehidupan yang panjang, bahagia, dan bebas dari penyakit.

Peliharalah Diri Anda

Ramai orang percaya bahawa jika mereka mempunyai skor kalsium yang tinggi, mereka tidak dapat hidup tanpa beberapa jenis ubat preskripsi untuk menjaga kesihatan mereka. Ada juga yang percaya bahawa jika mereka tidak mengambil ubat resep, mereka akan mati kerana tahap kalsiumnya yang tinggi. Ini sama sekali tidak benar. Walaupun ubat-ubatan tertentu mungkin lebih berkesan untuk orang tertentu, seperti hipertensi, tekanan darah tinggi, dan bentuk kemurungan tertentu; mereka sama sekali tidak baik bagi seseorang yang mempunyai kadar kalsium darah normal. Julat normal untuk tahap kalsium adalah sekitar satu titik dua belas miligram, jadi ingatlah bahawa nombor ini tidak ditulis pada botol!

Sebilangan besar doktor mengesyorkan agar pesakit mereka tidak mengambil ubat preskripsi dalam dos yang tinggi, terutamanya dalam jangka masa yang lama. Kajian menunjukkan bahawa terdapat masalah hati dan ginjal yang serius akibatnya. Ini adalah keputusan yang hanya boleh anda buat sendiri, jadi jangan merasa tekanan dari orang lain bahawa anda mesti mengikuti tindakan mereka. Bercakap dengan doktor anda dan dapatkan nasihatnya. Hati-hati, bagaimanapun, kerana jangka hayat anda tidak akan meningkat jika anda memilih untuk mengambil ubat preskripsi. Jangka hayat anda akan meningkat hanya dengan memilih gaya hidup yang lebih sihat.

Senaman harian

Semasa mula mendapat skor kalsium tinggi, saya segera membuat keputusan untuk tidak mengambil susu atau keju apa pun sepanjang hayat saya. Ini sukar untuk saya lakukan, tetapi itu adalah perkara yang tepat bagi saya ketika itu. Saya juga mengubah tabiat diet dan senaman saya, dan walaupun makanan saya masih mengandungi kalsium, namun jumlahnya tidak tinggi. Anda mungkin sukar mengubah diet anda sepenuhnya, tetapi jika anda tetap mengikuti apa yang anda makan dan anda banyak melakukan senaman dan masih menjalani gaya hidup yang aktif, anda akan mendapati bahawa anda mula mendapat banyak manfaat kesihatan daripada skor kalsium yang tinggi.