Adakah Haram Memandu Tanpa Insurans?

Anda tidak boleh memandu secara sah di mana-mana jenis negara tanpa Insurans untuk masalah atau tanggungjawab sekiranya berlaku kemalangan. Di banyak negeri, polisi insurans kenderaan adalah wajib sebagai bukti kewajipan ini. ... Lebih buruk lagi, jika berlaku kecelakaan, tugas anda mungkin akan menghilangkan masa depan kewangan anda.

Kos polisi insurans mungkin tidak sebanding dengan rancangan perbelanjaan anda. Oleh itu, adalah wajar untuk mempersoalkan: “Adakah saya benar-benar memerlukan perlindungan insurans kenderaan ? Bolehkah saya melarikan diri tanpa memilikinya? Dan juga, apa gunanya memandu tanpa perlindungan insurans? "

Berikut adalah jawapan ringkas: Ya, tidak sah memandu tanpa perlindungan insurans kenderaan di semua 2 negeri. Anda mungkin akan ditangkap, baik oleh pihak berkuasa atau oleh sistem pengesahan negeri. Dan juga, kesan memandu tanpa polisi insurans boleh menjadi buruk - dan juga mahal.

Berita baiknya ialah, mencari dan juga membandingkan sebut harga polisi insurans kenderaan yang paling berkesan kini lebih mudah daripada sebelumnya. Penggunaan Bandingkan.com untuk mencari alternatif polisi insurans kereta dan trak paling murah untuk anda. Selepas itu, anda tidak perlu mengambil kesempatan memandu tanpa insurans.

Mengapa Harus Memandu Tanpa Insurans?

Memandu tanpa perlindungan insurans adalah tidak sah kerana fakta bahawa perbelanjaan kemalangan kenderaan boleh merosakkan. Sekiranya anda tidak mempunyai polisi insurans semasa anda terlibat dalam kemalangan, anda boleh hancur secara ekonomi - oleh itu mungkin individu yang anda cedera.

Sekiranya anda tersilap dalam kemalangan dan anda juga mempunyai polisi insurans, selepas itu penyedia insurans anda dapat membayar tuntutan insurans yang dikemukakan oleh individu yang anda mogokkan. Sekiranya anda tidak mempunyai polisi insurans, anda perlu membelanjakan untuk perbelanjaan kemudahan perubatan sasaran, kerja membaiki kenderaan dan juga kerugian anda sendiri, atau ancaman untuk mendapatkan tuntutan tuntutan.

Di Amerika Syarikat, kes kewajipan kenderaan biasa untuk kerosakan bangunan adalah $ 3,638, dan juga tuntutan insurans tanggungjawab kenderaan biasa untuk kecederaan fizikal adalah $ 15,270. Bolehkah anda menguruskan perbelanjaan sebanyak itu? Selain itu hanyalah standard - dalam kebanyakan kes, sasaran kecelakaan kenderaan sebenarnya telah mengajukan tuntutan terhadap pemandu kenderaan yang bersalah berjuta-juta. Itulah sebabnya dilarang memandu tanpa perlindungan insurans .

Di 2 negeri - New Hampshire dan juga Virginia - adalah sah untuk memandu tanpa polisi insurans. Walaupun begitu, anda harus mengeluarkan sebarang masalah sekiranya anda membuat kecelakaan kenderaan, begitu juga di Virginia, anda perlu membayar $ 500 untuk kelebihan memandu tanpa insurans.

Apa Yang Berlaku Sekiranya Anda Ditangkap Memandu Tanpa Insurans?

Tiket, denda, dan juga denda untuk memandu tanpa perlindungan insurans kenderaan bergantung kepada keadaan tempat anda tinggal. (Kami perhatikan caj setiap negeri yang disenaraikan di bawah.) Secara keseluruhan, caj mungkin terdiri dari:

 • Penalti
 • Masa penjara
 • Faktor-faktor mengenai izin anda
 • Penggantungan sijil, pendaftaran dan / atau plat anda
 • Memandu lori anda
 • Kos mahkamah dan juga kos pemulihan

Beberapa negeri juga mempunyai peraturan "tidak membayar, tidak bermain". Ini menunjukkan bahawa jika anda cedera dalam kemalangan kereta dan trak yang merupakan kesalahan orang lain, namun anda tidak mempunyai polisi insurans kenderaan anda sendiri, anda mungkin dihalang dalam jumlah masalah yang dapat anda timbulkan dari mereka. Di Michigan, pemandu kenderaan tanpa insurans mungkin perlu menanggung kecederaan dan kerugian individu lain - walaupun pemandu kenderaan tanpa insurans itu benar-benar tidak membuat perlanggaran.

Adakah haram memandu tanpa insurans adalah persoalan yang kita semua tahu jawapannya. Bukan sahaja kita tahu bahawa memandu tanpa insurans akan memberi kita kerugian ekonomi sekiranya berlaku kerosakan pada kenderaan kita tetapi kita juga boleh didenda oleh pihak berkuasa kerana melakukan ini. Kerana dari tahun 1925 dan seterusnya, memandu kenderaan apa pun diperlukan polisi insurans.

Tidak sah memandu kenderaan di jalan awam tanpa insurans yang diambil untuk kenderaan anda; juga berisiko memandu kenderaan pada masa kini tanpa insurans kerana kemalangan jalan raya yang semakin meningkat. Oleh itu, selalu disyorkan untuk memiliki insurans kereta sekurang-kurangnya dari pihak ketiga. Oleh itu, jika anda berada di negara di mana terdapat jalan yang terpisah untuk memandu kenderaan, maka anda tidak memerlukan insurans kerana tidak ada kemungkinan berlakunya kemalangan jalan raya awam. Oleh itu, jika anda mempunyai insurans pihak ketiga untuk kenderaan anda, maka anda tidak perlu risau kerana apa-apa kerosakan yang anda lakukan kepada orang-orang dan harta benda mereka tidak akan membuat anda banyak menderita dari segi kewangan dan ini adalah polisi insurans minimum yang anda perlukan untuk kerosakan anda dan Ini akan melindungi anda sekiranya anda dianggap bertanggungjawab atas kecelakaan jalanan yang membuat orang lain cedera atau menyebabkan kerosakan harta benda mereka. Setelah memiliki insurans pihak ketiga untuk kenderaan anda, anda berpeluang untuk menambahkan jaminan terhadap kebakaran dan pencurian, atau anda juga dapat menerima sebarang kos yang anda bayar untuk pembaikan dan penyelenggaraan kenderaan anda, yang juga termasuk untuk menampung kerugian yang sedang dilakukan ke kenderaan anda sendiri.

DIPEROLEHI DENGAN POLISI

Polis mempunyai kamera yang memeriksa plat nombor setiap kereta yang melintas di jalan raya, jadi mereka akan mengetahui sama ada kenderaan tidak mempunyai polisi insurans.

Sekiranya anda dihentikan dan diminta untuk memberikan dokumen kereta anda kepada pihak berkuasa, maka anda mempunyai masa tujuh hari untuk memberi polis sijil insurans kereta anda yang telah diperbaharui sehingga tarikh anda ditangkap. Oleh itu, pastikan anda mempunyai sijil insurans yang dikemas kini untuk kereta anda kerana kadang-kadang terdapat pengemaskinian dalam polisi insurans kereta anda. Dan sijil mesti diluluskan pada masa anda diberhentikan oleh pihak berkuasa polis - anda tidak boleh membeli sijil insurans selama tempoh tujuh hari yang diberikan kepada anda kerana memberikan sijil insurans kepada polis.

Sebaliknya, selalu pastikan bahawa anda mempunyai perlindungan besar yang dikemas kini dan sah, periksa polisi insurans untuk kereta anda dengan berhati-hati, kerana mungkin ada kesalahan di dalamnya. Juga, jika kebetulan anda mengetahui bahawa pengaturan polisi kereta anda telah dibatalkan tanpa pandangan anda, maka anda berhak untuk membela diri. Tetapi jika kebetulan sekiranya agensi insurans anda telah menemui cara untuk memberitahu anda bahawa insurans anda telah dibatalkan kerana perubahan dalam polisi mereka dan setelah semua ini, kemungkinan besar anda bertanggungjawab untuk memandu tanpa kenderaan anda '

ADAKAH ANDA JENAYAH?

Sekiranya anda memandu tanpa insurans untuk kenderaan anda, maka menurut undang-undang, anda tidak akan dipanggil penjenayah dan oleh itu sabitan tidak akan muncul dalam catatan jenayah. Walau apa pun, jika anda ditangkap oleh polis maka anda akan dihukum kerana memandu tanpa perlindungan, dan anda akan mempunyai IN10 tertulis di tempat pemanduan anda dan akan kekal di permit memandu anda untuk waktu yang sangat lama, mungkin selama 4 tahun dan anda mesti mendedahkan setiap kali anda akan pergi ke syarikat insurans kereta untuk tahun-tahun berikutnya.

Banyak syarikat insurans mengubah polisi mereka tanpa pengakuan pemiliknya dan anda akan diberi sokongan 10 sekiranya anda berbohong dalam kategori berikut:

 1. Kehilangan ansuran yang diberikan kepada anda oleh syarikat insurans, beberapa jenis polisi syarikat insurans yang tidak dapat diterima, atau data yang salah mengenai pengaturan.
 2. Memandu untuk tujuan perniagaan tanpa kenderaan anda diinsuranskan oleh beberapa syarikat insurans. Contohnya, hanya memegang polisi untuk kerugian kewangan anda sendiri dan mempunyai insurans untuk kereta anda yang merangkumi polisi yang berkaitan dengan pemanduan anda ke lokasi yang anda inginkan dari tempat kerja ke kampung halaman anda.
 3. Perubahan yang tidak diisytiharkan dalam polisi insurans anda. Sama ada mereka tidak mendapat maklumat atau anda bahkan tidak tahu bahawa mereka harus dan mesti diberitahu kepada anda.

BOLEH ANDA MEMANDU KERETA RAKAN ANDA TANPA INSURANS?

Walaupun penutup DOC (memandu kenderaan yang berbeza) selalu ada dalam kebanyakan polisi yang berkaitan dengan kerosakan kereta selain daripada kemalangan, misalnya untuk pembaikan kereta anda dan lain-lain secara menyeluruh tetapi secara konsisten bertanggungjawab terhadap terma dan syarat, termasuk usia dan pengalaman, jadi sebaiknya periksa terlebih dahulu kehalusan strategi anda.

Sebilangan besar individu telah melanggar undang-undang dengan keyakinan bahawa perlindungan yang luas meliputi mereka untuk memandu kenderaan lain yang dituntut oleh orang lain.

Pemilik kenderaan juga akan menjadikannya kesalahan jika dia mengizinkan kenderaan mereka digunakan oleh pemandu yang tidak diinsuranskan, dan anda mungkin mendapat denda dan denda.

KENAPA ORANG MEMANDU TANPA INSURANS?

Dugaan 'penjelasan luar biasa' boleh digunakan di sana-sini untuk mengurangkan kesungguhan disiplin anda. Ini adalah titik perbahasan termasuk lemak yang mesti dianggap bersalah sedangkan sebenarnya disalahkan semasa memandu tanpa perlindungan untuk kereta mereka, ada beberapa syarat. Berikut adalah contohnya tetapi terdapat banyak alasan selain daripada yang berikut.

 1. Pembekal perlindungan menjatuhkan perjanjian tanpa memberitahu pemegangnya

 2. Tidak ada pengaturan yang berkuasa, kerana kekurangan untuk kepentingan pembekal

 3. Seseorang yang dididik (oleh pemilik kenderaan atau pemegang polisi) bahawa mereka boleh memandu kenderaan secara sah

 4. Seorang individu telah yakin sepenuhnya untuk menerima bahawa keretanya telah diinsuranskan oleh beberapa syarikat.

TIDAK MEMENUHI SYARAT DASAR

Sekiranya anda didapati bersalah memandu kereta ketika anda belum memberikan wang ansuran kereta anda sepenuhnya, tidak kira sama ada hanya sehari atau minit, memandu tanpa insurans boleh membawa anda ke tempat yang panas.

Tidak ada komitmen terhadap penjamin untuk membuat kembali perlindungan anda, dan didapati dari tinjauan yang dibuat oleh pihak berkuasa polis bahawa banyak orang akan melakukannya hari ini jadi tugas anda untuk memastikan anda dilindungi sebelum memandu kenderaan.

Anda mungkin mempunyai pilihan untuk menghadapi keadaan yang melegakan, namun anda akan disalahkan atas kesalahan memandu kereta yang tidak diinsuranskan.

Insurans kereta yang diparkir dan tidak digunakan Seperti di segmen 143 Ac Traffic Traffic, setiap individu yang menggunakan, menyebabkan atau membenarkan seseorang menggunakan kenderaan untuk tujuan memandu mesti menyusun strategi perlindungan, jika tidak, akan melakukan kesalahan jenayah lalu lintas perbuatan. Meninggalkan kenderaan di tempat letak kereta anda dan dianggap sebagai tujuan pemanduan dari segi undang-undang lalu lintas, kerana jika kenderaan anda dilanggar oleh kenderaan lain jika ditinggalkan jadi untuk alasan ini 'kenderaan yang diparkir' anda juga mesti diinsuranskan .

Memandu di zon bukan masuk untuk orang ramai

Anda tidak boleh mendapat perlindungan jika tanah yang anda jalani tidak dijangkau oleh masyarakat umum. Namun, anda memerlukan perlindungan sekiranya tanah tersebut memiliki orang di dalamnya untuk tujuan berjalan kaki. Ini dapat merangkumi taman kenderaan persendirian, perkemahan, dan domain persendirian.

Jadi, walaupun undang-undang membahas tidak mengusir di tempat terbuka tanpa perlindungan, istilah 'umum' lebih luas daripada sebilangan besar yang menyedari maksudnya yang betul.

Walaupun kebanyakan kenderaan harus dilindungi, terdapat beberapa pengecualian dari standard yang ditetapkan. Kenderaan anda tidak memerlukan insurans atau kereta anda jika sudah

 1. telah diumumkan di luar jalan menggunakan teknik SORN

 2. ditolak, diambil, atau dihantar dengan notis

 3. didaftarkan dengan nama pengurus atau penjual yang didaftarkan

 4. Mendaftar sebagai 'dalam pertukaran' dengan DVLA.

KEROSAKAN KERETA ANDA OLEH KERETA YANG TIDAK DIJAMIN:

Sekiranya anda dikaitkan dengan kemalangan kereta dengan kereta lain yang tidak diinsuranskan, anda pasti akan bercakap dengan kehalusan perlindungan kenderaan perdagangan anda bersama dengan pihak lain yang termasuk. Walaupun demikian, jika pemandu lain tidak diinsuranskan atau tidak akan memberi anda kehalusan mereka, anda harus melaporkannya kepada polis. Anda boleh memeriksa sama ada kenderaan lain dijamin dengan pergi ke laman MID tanya. Anda juga mungkin mempunyai pilihan untuk menjamin ganjaran dari Biro Penanggung insurans Motor, yang menjamin setiap individu yang telah dirugikan atau harta benda mereka dirosakkan oleh pemandu yang tidak diinsuranskan.

JENIS INSURANS KENDERAAN:

Anda pasti menyedari hakikat bahawa bagaimana fungsi perlindungan perlanggaran berfungsi, tetapi adakah anda tahu apa jenis perlindungan kenderaan itu? Sekiranya anda mencari insurans perlindungan kereta, mengetahui pelbagai jenis ini dan kemasukannya akan memberi manfaat kepada anda dan membuat anda memilih insurans kereta paling sesuai untuk anda. Berikut adalah beberapa jenis asas perlindungan kenderaan, cara kerjanya, dan apa yang dilindungi.

INKLUSI RISIKO

Kemasukan risiko diperlukan di banyak negara AS sebagai keperluan yang sah untuk memandu kenderaan. Perlindungan kewajiban dapat menolong melindungi bahaya bagi luka dan kerosakan harta benda kepada orang lain yang anda fikirkan secara sah kerana berlaku kecelakaan.

PERLINDUNGAN TUDUNG

Perlindungan kerosakan mungkin melindungi kerosakan yang dialami kenderaan anda setelah berlaku kecelakaan termasuk kenderaan lain dan boleh membantu dengan menetapkan atau menunaikan harga tunai untuk pembaikan kereta anda.

PERLINDUNGAN JAUH JAUH

Perlindungan yang meluas dapat memberikan tahap penyertaan tambahan dalam situasi di mana anda mengalami kecelakaan dengan kenderaan lain di jalan raya. Ini mungkin dapat membantu anda membayar sebarang kerosakan pada kenderaan anda kerana episod selain kemalangan, termasuk kerosakan, fungsi iklim tertentu, dan kecelakaan dengan makhluk.

PERLINDUNGAN PEMANDU YANG TIDAK DIJAMIN

Perlindungan pemandu yang tidak diinsuranskan dapat memastikan anda dan kenderaan anda terhadap pemandu yang tidak diinsuranskan dan kemalangan kereta yang dilakukan ke atas kenderaan anda sekiranya berlaku kemalangan kerana kelajuan kenderaan. Penyertaan ini digabungkan secara berkala dengan perlindungan pemandu yang kurang diinsuranskan.

PERLINDUNGAN PEMANDU YANG TIDAK DIPEROLEHI

Banyak pemandu memutuskan untuk menyampaikan asas dalam penyertaan kewajiban untuk mengetepikan wang tunai, namun, ini mungkin tidak akan memberikan cukup penyertaan. Perlindungan pemandu yang kurang diinsuranskan akan membuat anda bebas dari semua perbelanjaan sekiranya anda mengalami kemalangan di jalan raya. Jadi perlindungan ini akan menjimatkan anda sekiranya pemandu yang perlindungannya tidak mencukupi untuk mengurus perbelanjaan.

INKLUSI PEMASANGAN KLINIKAL

Sekiranya anda mengalami kecelakaan dengan kenderaan lain di jalan yang membawa anda atau orang lain di hospital, maka insurans ini akan membantu anda memberi wang untuk membayar orang yang cedera, jadi ansuran ini agak mahal sehingga penyertaan ansuran klinikal dapat membantu anda membayar kos klinikal dikenal pasti dengan kecelakaan yang dilindungi, tanpa memikirkan siapa yang harus dipersalahkan.

PERLINDUNGAN PENJAMINAN KECEDERAAN INDIVIDU

Perlindungan keselamatan kecederaan individu mungkin meliputi kos klinikal tertentu dan kehilangan wang tunai / wang anda sekiranya berlaku kecelakaan yang dilindungi. Bergantung pada batasan yang ada pada anda kerana polisi yang ditentukan dalam polisi syarikat insurans, jaminan kecederaan individu boleh merangkumi sebanyak 80% kos klinikal dan berbeza yang berasal dari kecelakaan yang dilindungi.

PERLINDUNGAN HOLE

Nilai kenderaan dapat turun dengan cepat, jadi penyelesaian liputan kemalangan mungkin tidak mencukupi untuk mengurus perbelanjaan pendahuluan. Perlindungan lubang mungkin membolehkan pemandu tertentu menanggung sejumlah hutang kenderaan setelah mengalami musibah atau kecurian.

PERLINDUNGAN BANDAR DAN KERJA

Dapat diakses jika anda sekarang mempunyai perlindungan kenderaan yang luas; penarik dan perlindungan kerja boleh membayar anda untuk penarik dan perbelanjaan kerja untuk memperbaiki kenderaan anda.

PERLINDUNGAN PEMBAYARAN SEWA

Menyusun beberapa kaedah untuk berkeliling setelah berlaku kecelakaan yang mahal. Perlindungan pembayaran balik sewa membantu membayar kenderaan sewa sekiranya kenderaan anda tidak dapat dipandu setelah berlaku kecelakaan di jalan raya.

PERLINDUNGAN KENDERAAN CONTOH

Perlindungan kenderaan teladan memberikan penyertaan khusus yang ditujukan kepada keperluan luar biasa pihak berkuasa kenderaan vintaj dan teladan. Oleh itu, selalu perhatikan sama ada perlindungan kenderaan teladan sesuai untuk anda.

Sekiranya anda berfikir bahawa anda tidak menghadapi sebarang polisi insurans yang berkaitan dengan kemalangan, sangat penting untuk mendapatkan penyertaan secepat mungkin. Oleh itu, disarankan oleh pakar agar undang-undang mendapatkan pernyataan percuma untuk jenis perlindungan kenderaan sehingga anda tidak perlu bimbang tentang kerugian ekonomik anda sekiranya berlaku kemalangan.

DASAR INSURANS: Perlindungan perlanggaran adalah perjanjian antara pemegang polisi dan agensi insurans. Pemegang polisi bersetuju untuk membayar caj dan agensi insurans bersetuju untuk membayar musibah seperti yang dicirikan dalam strategi. Perlindungan kemalangan memberikan harta benda, kewajiban, dan penyertaan klinikal:

 1. Penyertaan harta tanah membahayakan, atau kecurian, kenderaan.
 2. Penyertaan risiko membayar tanggungjawab sah pemegang polisi kepada orang lain untuk kecederaan sebenar atau kerosakan harta benda.
 3. Inklusi klinikal membayar perbelanjaan merawat luka, pemulihan, dan kadang-kadang kehilangan upah dan kos perkhidmatan pengebumian.

Sebilangan besar negeri mengharapkan pemandu mempunyai perlindungan kewajipan automatik sebelum mereka dapat memandu kenderaan secara sah. (Perlindungan risiko membayar kos klinikal, kenderaan yang lain, dan kos yang berbeza ketika pemandu disalahkan dalam perlanggaran kereta.) Semua negara mempunyai undang-undang yang menetapkan langkah-langkah asas perlindungan atau pemandu keselamatan kewangan lain perlu membayar kerosakan yang dibawa oleh kecuaian mereka di tempat duduk pemandu sekiranya berlaku kecelakaan. Sebilangan besar strategi automatik berlaku untuk anda sepanjang tahun atau 6 bulan dalam setahun. Strategi perlindungan perlanggaran asas mengandungi enam pelbagai jenis penyertaan, yang masing-masing dinilai secara bebas (lihat di bawah).

 1. TANGGUNGJAWAB KECEDERAAN SUBSTANTIAL

Penyertaan ini menguntungkan orang yang cedera atau cedera sekiranya berlaku kemalangan dan orang yang menyebabkan kemalangan adalah pemegang polisi dan kerabatnya menjadi penyebab orang lain. Orang-orang ini juga dilindungi ketika memandu kenderaan orang lain dengan persetujuan. Sekiranya pemandu didapati bersalah melakukan kesalahan, maka ia digugat dengan jumlah yang besar, dan pemandu boleh mempunyai pilihan untuk membeli lebih dari harga yang paling tidak dijangka untuk memastikan sumber daya individu, misalnya rumah dan dana pelaburan.

2. PEMBAYARAN KLINIKAL ATAU PERLINDUNGAN Cedera PERIBADI (PIP)

Penyertaan ini membayar rawatan luka pada pemandu dan pengembara kenderaan pemegang polisi. Pada tahap seluas-luasnya, PIP dapat merangkumi ansuran klinikal, kehilangan gaji, dan perbelanjaan penggantian pentadbiran yang biasanya dilakukan oleh seseorang yang cedera dalam kemalangan kereta. Mungkin juga mengurus kos perkhidmatan pengebumian.

3. TANGGUNGJAWAB KEROSAKAN HARTA

Penyertaan ini akan membahayakan pemegang polisi kenderaan (atau seseorang yang memandu kenderaan dengan persetujuan mereka) boleh menyebabkan harta benda orang lain. Sebagai peraturan, ini menyakiti kenderaan orang lain; namun, ia juga membahayakan tiang lampu, tiang utiliti, dinding, struktur, atau struktur yang berlainan dalam kecelakaan.

4. KESAN

Penyertaan ini akan membahayakan kenderaan pemegang polisi yang berlaku kerana perlanggaran kereta dengan kenderaan lain, objek atau kerana terbalik. Ia juga meliputi bahaya yang ditimbulkan oleh kereta pemandu lain. Kemasukan kesan biasanya dijual dengan harga yang sangat berkurang dari $ 250 hingga $ 1.000 - semakin tinggi pengurangan, semakin rendah premium. Terlepas dari apakah pemegang polis harus disalahkan atas kecelakaan, penyertaan kecelakaan akan membayarnya untuk perbelanjaan memperbaiki kenderaan, dan dengan harga yang rendah. Sekiranya pemegang polisi tidak boleh disalahkan, agensi insurans boleh berusaha untuk mendapatkan kembali jumlah tersebut. Syarikat pemegang polisi juga kadangkala membayar dari agensi insurans pemandu lain. Sekiranya kereta yang anda jalani mempunyai polisi dan pembuat polisi kereta anda mempunyai organisasi yang mempunyai polisi yang berkesan, maka pemegang polisi juga akan dibayar balik untuk dikurangkan.

5. LUAR BIASA

Penyertaan ini membalas musibah kerana pencurian atau bahaya yang disebabkan oleh beberapa kemalangan seperti dari kemalangan dengan kenderaan atau barang lain, misalnya, kebakaran, artikel jatuh, roket, letupan, gegaran seismik, angin ribut, hujan es, banjir, defasensi, dan massa , atau bersentuhan dengan makhluk, seperti haiwan bersayap atau rusa. Perlindungan lengkap diberikan kepada anda oleh penyedia polisi dan biasanya dijual dengan potongan $ 100 hingga $ 300, namun, pemegang polisi dapat memutuskan pemotongan yang lebih tinggi sebagai kaedah untuk menurunkan polisi premium mereka. Perlindungan yang lengkap juga dapat membayar balik pemegang polisi sekiranya cermin depan kereta anda rosak. Sebilangan organisasi menawarkan kemasukan kaca berasingan dengan atau tanpa potongan. Negara tidak memerlukan pemerolehan impak atau kemasukan yang luas; namun, bank boleh meminta peminjam untuk menyampaikannya sehingga kredit kenderaan dilunaskan.

6. PERLINDUNGAN MOTORIS YANG TIDAK DIPEROLEHI DAN TIDAK BERSATU

Kemasukan pemandu yang tidak diinsuranskan akan membayar balik pemegang polisi, atau kepada individu dari keluarga, atau pemandu yang ditugaskan sekiranya salah satu dari mereka dilanggar oleh pemandu yang tidak diinsuranskan kerana kesalahannya sendiri. Kemasukan pemandu yang tidak diinsuranskan menjadi faktor penting apabila pemandu yang disalahkan yang bersalah atas kemalangan itu mempunyai perlindungan yang tidak mencukupi untuk membayar kemalangan pemandu yang lain. Penyertaan ini juga akan melindungi pemegang polisi yang dipukul semasa seseorang berjalan di jalan raya.

KESIMPULAN:

Oleh itu, bukan hanya insurans yang akan membantu anda merasa selesa sekiranya berlaku kemalangan ke atas kereta anda tetapi dengan ini, anda tidak akan dikenakan denda oleh pihak berkuasa kawalan lalu lintas, kerana bukan sahaja insurans untuk setiap kenderaan telah diwajibkan tetapi menjadi keperluan untuk setiap orang memandu di jalan raya kerana jumlah kemalangan yang semakin meningkat.

… Siaran dihapuskan oleh moderator W. 1234567890

Adakah haram untuk tidak mempunyai insurans kereta? Ya, undang-undang pemerintah menghendaki semua pemandu mempunyai perlindungan kereta sehingga antara muka orang yang berjalan kaki dan pemandu lain selamat dalam kemalangan

Sebilangan besar negeri mempunyai undang-undang yang memerintahkan perlindungan kereta juga, dengan setiap negara membangun tuntutannya memerlukan jumlah skop dan hukuman kerana kecewa memiliki perlindungan. Di beberapa negeri, dengan menghitung Alabama dan Arizona, anda akan membeli bon negara atau sokongan yang akan menanggung kos kecelakaan daripada mendapatkan pengaturan perlindungan automatik konvensional.

Sebab Insurans Kereta:

Perlindungan kereta meliputi kerosakan harta benda dan luka yang disebabkan oleh kerosakan kenderaan enjin. Pemandu juga boleh membeli pendekatan yang merangkumi episod seperti kebakaran dan rompakan serta vandalisme dan minuman keras bumper kecil. Susunan perlindungan kereta anda akan melindungi anda sebaik sahaja anda memandu kereta anda dan juga sekiranya anda memandu kereta orang lain. Beberapa negeri lebih-lebih lagi memerlukan skop pemandu yang kurang diinsuranskan atau tidak diinsuranskan dalam pengembangan hingga perlindungan liabiliti. Anda juga mesti memilih ruang lingkup perlanggaran yang akan menyebabkan kerosakan pada kenderaan tuntutan anda dalam kecelakaan yang menyebabkan anda salah. Perlindungan kereta adalah salah satu kos paling besar berkaitan dengan memiliki kereta. Walau bagaimanapun, kos yang berkaitan dengan wang untuk masuk ke dalam kesesakan tanpa perlindungan jauh melebihi dana simpanan untuk memandu secara haram tanpa perlindungan. Ini merangkumi hukuman yang sah serta kemudaratan pemandu lain dan kemungkinan kos perubatan dan harta benda anda sendiri. Kadar perlindungan cenderung menyebabkan penurunan lebih tinggi

Hukuman kerana Kekecewaan Memiliki Insurans Kereta:

Walaupun setiap negara mengaturnya memiliki hukuman atas pelanggaran perlindungan automatik, kebanyakan negara memiliki denda kritikal kerana memerlukan ruang lingkup perlindungan. Pemandu boleh menghadapi penangguhan izin, penolakan ruang lingkup sekiranya dia mengalami mischance, dan tugas penuh untuk kos pemulihan dan kerosakan harta benda dalam kecelakaan kesalahan. Pemandu yang lain boleh menuntut anda atas kos yang ditimbulkan olehnya dalam kesesatan semacam ini, jadi perlindungan memberikan jaminan berkaitan dengan wang dari tuntutan semacam ini. Bergantung pada keadaan, kosnya meningkat dari beberapa ratus dolar hingga ratusan ribu dolar dalam kes termasuk kecederaan individu yang patut diperhatikan.

Negeri yang Tidak Memerlukan Insurans Auto:

New Hampshire tidak memerintahkan perlindungan kereta untuk pemandu, tetapi mereka mesti diatur untuk membayar kerosakan harta benda sehingga $ 25,000 dan risiko $ 50,000 sekiranya mereka menyebabkan kesilapan. Sesuatu yang lain, izin dan penangguhan pendaftaran akan berlaku. Di Virginia, anda akan membayar $ 500 setahun sebagai ganti memiliki insurans kenderaan. Namun, anda mungkin tidak mempunyai perlindungan kewangan sekiranya anda mengalami kemalangan. Di negeri lain yang tidak memerintahkan perlindungan, pemandu mesti mempunyai ikatan yang menunjukkan kewajipan belanjawan untuk kesilapan. Mereka diminta untuk menunjukkan catatan ini sekiranya dihentikan oleh kebenaran undang-undang.

Mengapa Harus Memandu Tanpa Insurans?

Memandu tanpa perlindungan adalah tidak sah kerana kos kerosakan kenderaan boleh merosakkan. Sekiranya anda tidak mempunyai perlindungan sebaik sahaja anda mengalami kesusahan, anda mungkin akan dirobohkan secara wang - dan begitu juga individu yang anda cedera. Sekiranya anda dipersalahkan dalam kecelakaan dan anda mendapat perlindungan, pada ketika itu penjamin anda dapat membayar tuntutan yang dicatatkan oleh individu yang anda kecoh. Sekiranya anda tidak mempunyai perlindungan, anda perlu membayar bil pusat penyembuhan mangsa, pembaikan kereta dan musibah lain, atau peluang untuk dituntut. Di Negara Bergabung bersama, tuntutan risiko auto biasa untuk kerosakan harta benda adalah $ 3,638, dan tuntutan kewajiban automatik biasa untuk kerosakan sebenar adalah $ 15,270. Bolehkah anda membayar terlalu banyak? Dan itu adalah titik tengah yang adil - dalam banyak kes, kecelakaan kereta telah menggugat pemandu yang bersalah berjuta-juta. Sebab itu haram memandu tanpa perlindungan.

Apa yang berlaku sekiranya anda Tertangkap Memandu tanpa Insurans?

Tiket, denda, dan disiplin untuk memandu tanpa perlindungan kereta bergantung pada keadaan tempat anda tinggal. (Kami menyenaraikan hukuman masing-masing negara di bawahnya.) Secara umum, hukuman tersebut boleh merangkumi: Masa penjara yang baik Menunjukkan pada lesen anda penggantungan izin, pendaftaran dan / atau plat anda. Memastikan kenderaan anda membebankan perbelanjaan Pengadilan dan kos pemulihan keperluan untuk mencatat SR-22. SR-22, sekarang dan kemudian disebut sijil kewajipan wang, boleh menjadi dokumen yang diajukan kepada negara yang menunjukkan bahawa anda mempunyai insurans kereta. Sekiranya anda dikehendaki memiliki SR-22, anda dianggap sebagai pemandu berisiko tinggi, yang bermaksud perlindungan anda akan jauh lebih mahal. Banyak negeri juga mempunyai undang-undang "tanpa gaji, tidak bermain". Ini menunjukkan bahawa sekiranya anda terluka dalam kemalangan kereta yang merupakan kesalahan orang lain, tetapi anda tidak mempunyai tuntutan perlindungan kereta, anda akan dihalang jumlah kerugian yang akan anda kumpulkan dari mereka. Di Michigan, pemandu yang tidak diinsuranskan harus membayar

Adakah saya Memerlukan Perlindungan untuk Memandu Kereta Orang Lain?

Beberapa individu merenung, "Bolehkah saya memandu tanpa insurans sekiranya pemilik kenderaan mempunyai insurans?" Atau: Semasa anda meminjam kereta orang lain, adakah perlindungan itu disertakan? Ini adalah soalan yang meragukan. Secara umum, selagi anda mendapat persetujuan untuk memandu kenderaan, pengaturan pemiliknya harus melindungi luka dan kerosakan harta benda - tetapi itu bergantung pada syarat-syarat tertentu dari polisi. Sekiranya kenderaan yang dipandu bukan penjamin, pada ketika itu pemandu dan pemiliknya mungkin akan menghadapi hukuman.

Banyak pemandu yang mendapat sebut harga untuk memandu tanpa perlindungan tidak menyedari bahawa pengaturan mereka telah luput. Slip pengaturan dengan kerap berlaku apabila seseorang individu terlepas pandang atau tidak mempunyai wang tunai untuk membayar premium, merangkumi kereta yang tidak berfungsi, atau tidak merangkumi kenderaan. Sekiranya anda membiarkan perlindungan anda berlalu, anda akan dianggap sebagai pemacu berisiko tinggi setelah anda berusaha mengembalikan polisi anda. Di kebanyakan negeri, pemandu tidak mengharuskan jalan tanpa perlindungan kereta. Walau apa pun, pemandu yang tidak menuntut kereta boleh dijamin dengan pengaturan pemilik kereta sekiranya mereka mempunyai kebenaran untuk memandu kenderaan.

Tidak di mana-mana negeri anda tidak boleh memandu secara sah di mana-mana negeri tanpa mengaku pihak berkuasa kewangan atau tanggungjawab untuk liabiliti atau kerosakan sekiranya berlaku kemalangan. Di banyak negeri insurans adalah wajib sebagai bukti tanggungjawab.

Anda perlu mempunyai bukti aset yang mencukupi untuk membayar bil perubatan, ganti rugi, dan banyak lagi jika anda menyebabkan kemalangan di negeri-negeri di mana tidak ada hutang dan beban keperluan insurans.

Anda akan dikenakan hukuman undang-undang seperti pendaftaran kereta dan lesen memandu, tanpa bukti aset ini. Beban anda dapat membersihkan masa depan kewangan anda sekiranya berlaku kemalangan.

Untuk melindungi aset anda insurans automatik ada

Pemberi pinjaman anda mungkin memerlukan perlanggaran dan insurans komprehensif sebagai sebahagian daripada perjanjian pinjaman, sekiranya anda membiayai kereta anda.

Anda pasti ingin melindungi aset dan diri anda dengan insurans kereta. Kumpulan pengguna dan syarikat insurans biasanya memerlukan minimum $ 150,000 perlindungan kecederaan badan setiap orang dan $ 400,000 setiap kemalangan.

Adakah saya memerlukan insurans kereta?

Insurans kereta melindungi tanggungjawab anda atas kerosakan dan kecederaan yang disebabkan oleh kemalangan kereta, atau bahkan kebakaran atau kecurian dengan perlindungan tambahan.

Insurans kereta selalu berfungsi seperti insurans lain, dengan cara ini. Biasanya melalui pembayaran bulanan, anda membayar polisi insurans yang dikenali sebagai premium insurans. Anda tahu bahawa sekiranya perkara terburuk berlaku, anda dilindungi dengan polisi insurans anda.

Mengenai insurans kereta, apa kata undang-undang?

Penalti dan undang-undang berbeza-beza mengikut negara, tetapi hampir semua negara memiliki undang-undang yang menjadikannya haram untuk memandu tanpa insurans kereta.

Negeri seperti Alabama dan Arizona membolehkan anda melupakan liputan klasik anda dengan memasukkan wang ke dalam bon atau dana negara yang digunakan sebagai bentuk perlindungan bagi pemberi pinjaman untuk menampung kerosakan akibat kemalangan.

Apa yang muncul atau jatuh jika anda terperangkap semasa memandu tanpa insurans?

Hukuman, tiket, dan denda bergantung pada keadaan tempat anda tinggal kerana memandu tanpa insurans kereta. Biasanya hukuman boleh merangkumi hukuman penjara, denda, poin pada lesen anda, penangguhan pendaftaran, plat, atau lesen anda, bayaran pemulihan dan bayaran mahkamah, sehingga kenderaan anda disekat

Banyak negara juga memiliki undang-undang yang disebut "tidak membayar, tidak bermain". Yang bermaksud bahawa dalam kemalangan kereta jika anda cedera itu adalah kesalahan orang lain, anda mungkin terhad jumlah kerosakan yang anda dapat dari mereka jika anda tidak mempunyai insurans kereta anda. Seorang pemandu yang tidak diinsuranskan harus membayar kerugian dan kecederaan orang lain, di Michigan.

Adalah tidak sah untuk memandu kereta yang tidak diinsuranskan di mana-mana negeri di luar sana kerana ia boleh menyebabkan kerugian besar setinggi penjara atau immobilisasi kenderaan anda secara kekal.

APA YANG UNDANG UNDANG-UNDANG?

Akta Insurans Automobil menghendaki setiap pemilik kenderaan jalan raya mempunyai insurans liabiliti sivil untuk melindungi kerosakan yang disebabkan oleh orang lain. Insurans ini mesti memberikan perlindungan sekurang-kurangnya $ 50,000 yang mungkin lebih tinggi bergantung pada jenis kenderaan.

Sebahagiannya, Kod Keselamatan Lebuhraya menetapkan bahawa anda mesti mempunyai bukti insurans semasa anda memandu atau mempunyai hak penjagaan kenderaan jalan raya. Perkara ini mesti dapat ditunjukkan sekiranya berlaku kesalahan lalu lintas atau kemalangan yang menyebabkan kerosakan material kepada orang lain.

Memandu tanpa insurans dengan kenderaan bermotor adalah suatu kesalahan.

Apakah risiko dan hukuman yang ditanggung oleh pesalah tersebut?

Sekatan kerana kekurangan insurans

Undang-undang menetapkan kewajiban untuk mengasuransikan kendaraan bermotor. Sekiranya memandu tanpa insurans, anda boleh dikenakan sanksi.

Sekatan jenayah:

Sekiranya anda memandu tanpa insurans, anda akan dikenakan denda 3,750 euro. Denda tambahan boleh dikenakan atas dasar tambahan:

 1. Hukuman khidmat masyarakat (artikel 131-8 Kanun Keseksaan);

 2. Hukuman hari (artikel 131-5 dan 131-25 Kanun Keseksaan);

 3. Penggantungan, paling lama untuk tiga tahun, lesen memandu;

 4. Pembatalan lesen memandu dengan larangan memohon lesen baru sehingga tiga tahun;

 5. Larangan memandu kenderaan bermotor darat tertentu, termasuk kenderaan yang tidak diperlukan lesen memandu, untuk tempoh sehingga lima tahun;

 6. Kewajipan untuk menyelesaikan, dengan perbelanjaan mereka sendiri, kursus kesedaran keselamatan jalan raya;

 7. Penyitaan kenderaan yang digunakan orang yang disabitkan bersalah untuk melakukan kesalahan itu, sekiranya dia adalah pemiliknya.

Selain itu, pergerakan kenderaan mungkin ditetapkan.

Tindakan orang ramai dapat dipadamkan dengan pembayaran denda tetap dalam jumlah 500 euro. Jumlah denda tetap yang dikurangkan adalah 400 euro dan jumlah yang meningkat adalah 1,000 euro. Tetapi berhati-hatilah, denda tetap ini tidak akan berlaku sekiranya berlaku kesalahan berulang.

Sekatan sivil:

Sekiranya berlaku kemalangan yang bertanggungjawab menyebabkan kecederaan badan dan kerosakan bahan pada pihak ketiga (penumpang, pejalan kaki, penunggang basikal atau pemandu kenderaan lain), kekurangan perlindungan untuk tanggungjawab pemandu menyebabkan dia sendiri yang menanggung akibat kecederaan yang ditimpa pihak ketiga .

Dana Jaminan Insurans Wajib (FGAO) campur tangan untuk memberi ganti rugi kepada mangsa (sekiranya berlaku kecacatan atau kematian, penghentian kerja, dan lain-lain) tetapi mengambil jalan keluar dari pemandu untuk mendapatkan kembali wang yang dibayar kepada mangsa, meningkat sebanyak 10%.

Bergantung pada keseriusan kecederaan yang dialami dan jangka masa ketidakupayaan untuk bekerja, jumlah yang dikenakan kepada orang yang bertanggungjawab mungkin cukup besar. Sebagai tambahan kepada jumlah yang dituntut oleh FGAO, ia juga harus menghadapi jalan keluar yang dikemukakan oleh Jaminan Sosial dan insurans dan organisasi bersama lain yang telah mengimbangi kos perawatan dan ketidakupayaan kerja pekerja.

Ini adalah bagaimana pengurus yang tidak diinsuranskan mungkin diminta untuk membayar seumur hidupnya.

Sekiranya penulis ingkar, prosedur penguatkuasaan undang-undang dapat dilaksanakan jika perlu.

Peringatan: sekiranya berlaku kemalangan yang tidak melibatkan tanggungjawab pihak ketiga, pemandu yang tidak mendapat jaminan "pemandu" tidak akan mendapat pampasan atas kemungkinan kecederaan badannya.

Pengesanan lalai insurans: fail kenderaan yang diinsuranskan

Menghadapi peningkatan kemalangan yang disebabkan oleh kenderaan yang tidak diinsuranskan, pihak berkuasa awam telah membuat daftar nasional kenderaan yang diinsuranskan. Mulai berkuatkuasa pada 4 Jun 2019, setiap syarikat insurans memerlukan setiap tahun untuk menyenaraikan kenderaan yang dijaminnya.

Fail ini akan membolehkan polis mengetahui sama ada kenderaan yang diperiksa memang merupakan subjek kontrak. Dan lebih umum lagi, dengan berdamai dengan fail pendaftaran, untuk menyenaraikan kenderaan yang tidak diinsuranskan.

Di samping itu, radar multifungsi baru akan membolehkan pembacaan sijil insurans yang dilekatkan di kaca depan dan verbalisasi kenderaan yang tidak diinsuranskan.

Siapa yang boleh dikenakan hukuman?

Pada mulanya, pemilik dan / atau penjaga kenderaan, tentu saja, akan dikenakan denda jika dia meletakkan kenderaan yang tidak diinsuranskan ke dalam lalu lintas atau membiarkannya dilancarkan.

Namun, undang-undang juga memungkinkan pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan itu dikenakan denda. Oleh itu, adalah penting bahawa sebelum memandu kenderaan, anda memeriksa sama ada kenderaan tersebut mematuhi undang-undang yang berlaku dan semua dokumen yang diperlukan ada di dalam kenderaan.

Apakah hukuman untuk memandu tanpa insurans?

Sekiranya anda memiliki atau memandu kenderaan yang tidak diinsuranskan, anda mempertaruhkan hukuman berikut:

 1. Pemenjaraan dari 8 hari hingga 6 bulan

 2. Denda dari 800 hingga 8000 euro

 3. Larangan memandu dari 8 hari hingga 5 tahun

 4. Sebagai pemandu, anda mengambil risiko denda 80 hingga 2000 euro jika sijil insurans tidak ada di dalam kereta.

Apakah risiko memandu tanpa insurans?

Memandu tanpa insurans terutamanya melibatkan risiko kewangan. Sekiranya anda menyebabkan kerosakan pada orang lain dengan kereta anda yang tidak diinsuranskan dalam kemalangan kerana kesalahan, anda harus membayar balik semua kerosakan itu sendiri. Oleh itu, risiko kewangannya cukup tinggi.

Pengukuhan kawalan kenderaan tanpa insurans:

Emmanuel Barbe, perwakilan antara menteri untuk keselamatan jalan raya, menunjukkan bahawa pada tahun 2018: 175 orang telah mati dalam kemalangan yang melibatkan kenderaan tanpa insurans. Fail Kenderaan Diinsuranskan (FVA) telah disediakan untuk mengatasi masalah ini. Fail ini disoal siasat oleh polis semasa pemeriksaan di tepi jalan. Sejak Oktober 2019, radar automatik juga telah menginterogasi FVA. Mereka memastikan kenderaan yang dilanggar dengan melanggar (melaju, menyeberangi lampu merah) diasuransikan.

Buat masa ini, pemilik kenderaan yang tidak diinsuranskan hanya menerima surat pencegahan tetapi, dalam beberapa bulan, kekurangan insurans akan dikenakan denda hukuman tetap sebanyak 750 €.

Apa yang berlaku sekiranya berlaku kemalangan sekiranya anda tidak diinsuranskan

Anda boleh didenda beberapa ratus dolar, bergantung pada jenis kenderaan yang dipandu. Sebagai tambahan, jika anda terlibat dalam kemalangan yang menyebabkan kerosakan harta benda kepada orang lain dengan harga lebih dari $ 500:

 1. anda secara automatik akan kehilangan lesen memandu anda atau hak untuk mendapatkannya;

 2. pengembalian semua kenderaan jalan raya anda akan dilarang serta-merta;

 3. Anda perlu membayar kerosakan yang disebabkan oleh orang lain.

Akhirnya, untuk membatalkan penggantungan lesen anda dan mengembalikan kenderaan anda, anda mesti memberikan bukti bahawa anda telah membayar balik kerosakan dan bahawa anda telah mengambil insurans liabiliti sivil.

Kesimpulannya

Pendek kata, perlu membayar beberapa dolar untuk insurans liabiliti… dan memastikan anda sentiasa mempunyai bukti insurans semasa memandu!

Insurans kereta adalah perjanjian antara anda dan syarikat insurans yang menjaga anda terhadap kerugian kewangan sekiranya berlaku kemalangan atau kecurian. Sebagai pertukaran untuk membayar balik premium, syarikat insurans memutuskan untuk membayar kerugian anda sebagaimana yang dinyatakan dalam prinsip panduan anda.

Insurans automatik menyediakan perlindungan untuk:

 • Harta - seperti kerosakan atau pencurian kereta anda.
 • Tanggungjawab - pengekangan undang-undang anda kepada orang lain untuk kerosakan badan atau kecederaan harta benda.
 • Perubatan - kos memberi rungutan, pemulihan, dan kadang-kadang kehilangan gaji dan perbelanjaan perkhidmatan.

Insurans kereta peribadi sederhana diarahkan oleh kebanyakan negeri dan undang-undang AS. Perhatian insurans kereta berharga sendiri untuk membolehkan anda membuat pesanan untuk memenuhi keperluan menyeluruh dan berpatutan.

Peraturan biasanya dikeluarkan untuk jangka masa 6 bulan atau 1 tahun dan boleh diperbaharui. Syarikat insurans menghantar notis apabila tiba masanya untuk memulakan semula polisi dan membayar kelas pertama anda.

mengapa haram memandu tanpa insurans?

Memandu tanpa insurans adalah haram kerana perbelanjaan kemalangan kereta boleh membebankan. Sekiranya anda tidak mempunyai insurans ketika anda mengalami kemalangan, anda mungkin mengalami kerosakan secara kewangan - dan begitu juga orang yang anda cedera.

Sekiranya anda bertanggungjawab dalam kemalangan dan anda mempunyai insurans, maka syarikat insurans anda boleh membayar penyata yang difailkan oleh orang yang anda pemimpin pasaran. Sekiranya anda tidak mempunyai insurans, anda perlu membayar risiko dibayar untuk mengambil tindakan undang-undang.

Di Amerika Syarikat, tuntutan tanggungjawab undang-undang automatik untuk kerosakan harta benda adalah $ 3,638, dan tuntutan liabiliti kereta biasa untuk poket? Dan orang hanya rata-rata - dalam banyak barang peribadi, mangsa kemalangan kereta telah menuntut saman pemandu yang berjuta-juta. Sebab itu tidak sah memandu tanpa berselindung.

Di dua negara - New Hampshire dan perawan - sah untuk memandu tanpa insurans. Walaupun begitu, anda mesti membayar $ 500 untuk sumber kebanggaan yang tidak diinsuranskan.

Anda tidak boleh dengan memandu kebenaran di mana-mana negeri tanpa menunjukkan tanggungjawab kewangan untuk kerosakan atau tanggungjawab dalam kejadian kemalangan. Di kebanyakan negeri, insurans kenderaan adalah wajib sebagai bukti tanggungjawab ini.

Semua situasi mempunyai undang-undang tanggungjawab ekonomi, jadi di negeri-negeri di mana tidak ada tanggungjawab insurans liabiliti, anda perlu mempunyai bukti harta yang mencukupi untuk membayar ganti rugi, bil perubatan, dan banyak lagi jika anda menyebabkan kemalangan.

Tanpa bukti aset ini, anda akan menghadapi hukuman undang-undang (seperti lesen memandu yang digantung dan pendaftaran kereta). Tidak sehebat, sekiranya berlaku kemalangan, tanggungjawab anda dapat membahagikan masa depan kewangan anda.

insurans automatik wujud untuk melindungi aset anda:

jika anda melabur di dalam kereta anda, pemilik anda mungkin memerlukan insurans komprehensif dan impak sebagai sebahagian daripada kontrak pinjaman. Dalam hujah lain, mereka mahukan insurans melindungi aset kewangan mereka - kereta.

Anda juga mahu menjaga diri dan sumber daya anda dengan insurans kereta. Industri insurans dan kumpulan pelanggan secara amnya menyebutkan minimum $ 100,000 perlindungan kecederaan badan setiap orang dan $ 300,000 setiap kemalangan, kerana kemalangan mungkin berharga lebih tinggi daripada had minimum yang diamanatkan oleh kebanyakan negeri.

Anda tidak boleh memandu secara sah di mana-mana negeri tanpa pertanggungjawaban kewangan perwakilan untuk pembaikan atau tanggungjawab sekiranya berlaku kemalangan. Di kebanyakan negeri, insurans kereta diperlukan sebagai bukti tanggungjawab ini.

Semua negeri mempunyai undang-undang tanggungjawab ekonomi, jadi di negeri-negeri di mana tidak ada syarat insurans liabiliti, anda perlu memiliki bukti aset yang mencukupi untuk membayar ganti rugi, bil perubatan, dan banyak lagi jika anda menyebabkan kemalangan.

Tanpa bukti harta tanah ini, anda akan dikenakan hukuman undang-undang (seperti lesen memandu dan pendaftaran kereta yang digantung). Tidak sehebat, sekiranya berlaku kemalangan, tanggungjawab anda dapat menghapuskan masa depan kewangan anda.

apa jenis insurans kereta yang lain seperti biasa?

Walaupun insurans kereta yang paling asas dan diberi mandat secara sah merangkumi kerosakan yang disebabkan oleh kenderaan anda, ia tidak melindungi kerosakan pada kereta anda. Untuk menutup kereta anda, anda harus mempertimbangkan perlindungan tambahan berikut:

 • Perlanggaran membayar anda atas kerosakan kereta anda yang berlaku akibat kemalangan dengan kereta lain atau objek lain-contohnya pokok atau rel panduan - ketika anda bertanggungjawab. Walaupun liputan kemalangan tidak akan membayar anda atas kerosakan mekanikal atau kerosakan pada kereta anda, ia akan melindungi kerosakan akibat kerosakan atau dari naik dan jatuh kereta anda.
 • Komprehensif memberi perhatian terhadap kecurian dan kecederaan yang disebabkan oleh kejadian selain daripada kemalangan, seperti kebakaran, banjir, vandalisme, hujan es, batu atau pokok tumbang, dan bahaya lain - malah dibayar terkena asteroid!
 • Liputan Kaca memberikan perhatian dari kerosakan kaca depan, yang biasa terjadi. Beberapa polisi kereta termasuk perhatian kaca yang tidak dapat dikurangkan, yang juga merangkumi tingkap sisi, tingkap belakang, dan pelindung kaca. Atau anda boleh membeli pelaporan kaca tambahan.

Faedah insurans kereta:

mengikut Akta Kereta Motor, insurans pihak ketiga diperlukan dan anda mesti membelinya sama ada anda membeli kereta baru atau terpakai. Anda juga boleh membeli penutup yang lengkap.

Jenis insurans sebelumnya membela anda daripada liabiliti kewangan dan undang-undang tepat sebelum pihak ketiga. Sebaliknya, polisi insurans yang lengkap menyediakan perlindungan yang tersedia untuk kereta anda daripada kerosakan akibat kemalangan, kebakaran, kecurian, taufan, banjir, dan lain-lain di sepanjang perlindungan ini, ia melindungi tanggungjawab undang-undang pihak ketiga.

Lima Faedah Insurans Kereta Utama:

 • Kerosakan atau Kerugian Kenderaan Yang Diinsuranskan
 • Perlindungan Kemalangan Diri
 • Rangkaian garaj yang besar
 • Liabiliti pihak ketiga
 • Tiada Bonus tuntutan

Kerosakan atau kerugian Kenderaan yang diinsuranskan:

Sekiranya kereta anda rosak kerana kemalangan, kebakaran, atau pencucuhan diri, anda selamat. Juga, jika kereta itu mengalami kerugian akibat kerosakan atau pencurian, mogok, rusuhan, atau keganasan, polisi insurans anda merangkumi perkara ini. Manfaat lain dari Insurans Kereta ialah melindungi atau kehilangan kecederaan semasa dalam perjalanan dengan kereta api, jalan air, udara, jalan raya, atau lif.

Perlindungan kemalangan Peraonl:

Kelebihan tambahan insurans kereta adalah bahawa ia merangkumi perlindungan kemalangan diri dengan jumlah yang telah ditentukan. Perlindungan Kemalangan Diri melindungi ketidakupayaan lama, Kematian akibat kemalangan. Juga, perlindungan ini boleh diambil untuk orang lain sepanjang perjalanan tanpa nama (maksimum untuk tempat duduk kenderaan) untuk agregat yang telah ditentukan di bawah strategi insurans kereta.

Rangkaian garaj yang besar:

HDFC ERGO Car Insurance memastikan rangkaian garaj yang besar melintasi negara. Ini memastikan anda menerima kemudahan tanpa tunai di semua lokasi ini, sekiranya diperlukan. Ciri ini menjadikannya asas agama untuk mendapat manfaat daripada perkhidmatan pembaikan sekiranya berlaku kecederaan pada kenderaan anda.

Liabiliti Pihak Ketiga:

Sekiranya kereta anda rumit dalam kemalangan yang mengakibatkan kerosakan atau kerugian harta benda pihak ketiga, ia dilindungi oleh insurans kereta. Lebih-lebih lagi, jika anda menghadapi liabiliti undang-undang sekiranya berlaku kecederaan fizikal atau kematian pihak ketiga, insurans kereta anda membuat anda tidak sama.

Tiada Bonus Tuntutan:

Salah satu kelebihan utama memiliki insurans kereta adalah bonus tidak betul (NCB). Pelanggan layak mendapat faedah ini untuk setiap tahun tanpa tuntutan. Ini mungkin dapat diakses sebagai potongan harga untuk kelas satu, yang menjadikan insurans kereta lebih setimpal dengan harga.

Adakah anda memiliki kereta dan anda tidak mempunyai insurans sehingga sekarang? Atau setelah menghabiskan wang untuk membeli kereta, anda mungkin tertanya-tanya tentang perbelanjaan lebih banyak untuk insurans.

Tetapi soalan yang anda fikirkan adalah: Adakah haram memandu tanpa insurans. Jadi, jawapan mudah untuk soalan ini adalah "ya" itu wajib. Sebilangan besar undang-undang persekutuan menghendaki semua pemacu harus mempunyai insurans.

Mengapa wajib mempunyai insurans kereta?

Mana-mana insurans kenderaan boleh mahal dan pasti anda akan risau. Sekiranya anda membeli insurans seumur hidup anda perlu membayarnya sekali. Tanpa polisi insurans, anda mungkin perlu membayar ganti rugi seumur hidup. Rata-rata orang akan membelanjakan kira-kira $ 94,000 untuk insurans. Apabila anda mengalami kemalangan, anda tidak perlu risau tentang bil perubatan, kerosakan harta benda, dan kerosakan fizikal jika anda mempunyai insurans. Penanggung insurans anda akan membayar ganti rugi anda. Nasib baik, jika anda memukul orang lain insurans anda akan melindungi anda. Insurans anda dapat membantu anda untuk menghindari banyak masalah yang disebabkan oleh kereta anda. Salah satu tujuan insurans adalah untuk melindungi pejalan kaki dan pemandu kenderaan.

Memandu tanpa insurans?

Sekiranya memandu tanpa insurans, anda perlu membayar bil perubatan, kerosakan fizikal, atau kerosakan harta benda. Tidak mempunyai insurans boleh merosakkan anda dari segi ekonomi. Akibatnya mungkin lebih mahal daripada insurans. Semasa memandu tanpa insurans, anda perlu dikenakan denda untuknya.

Semua negeri mempunyai hukuman yang berbeza; di beberapa negeri anda boleh menghadapi penggantungan lesen, hukuman, dan denda. Di beberapa negeri, anda perlu membayar yuran pemulihan dan menghabiskan masa di penjara. Liabiliti automatik automatik di Uk adalah $ 3,638 untuk kerosakan harta benda dan $ 15,270 untuk kerosakan badan. Di beberapa negeri seperti Alamba dan Arizona, anda boleh membeli bon negara dan bukannya insurans automatik. Bon negara ini akan membayar perbelanjaan kemalangan.

Bolehkah saya menggunakan Insurans orang lain?

Ia bergantung pada keadaan tempat anda tinggal. Di kebanyakan negeri, jika anda memandu kereta orang lain, anda tidak perlu mempunyai polisi insurans anda sendiri apabila anda mendapat kebenaran daripada pemiliknya. Pemilik kereta boleh menggunakan insuransnya untuk membayar ganti rugi. Tetapi jika kedua-dua pemandu dan pemilik kereta tidak mempunyai insurans, kedua-duanya boleh dikenakan denda untuknya.

Insurans kereta paling murah

Mungkin anda mencari insurans kereta murah yang paling sesuai dengan anggaran anda. Jadi di sini kita membincangkan beberapa syarikat yang menawarkan insurans termurah:

USAA

Ia adalah syarikat insurans termurah. Dalam tinjauan insurans kereta, ia dinilai 1 dari sembilan syarikat insurans termurah. Sekiranya kita bercakap mengenai kemudahan mengemukakan tuntutan, lebih daripada 70% pelanggan USAA berpuas hati dengan polisi insurans mereka. Untuk kelayakan diperlukan perkhidmatan ketenteraan semasa atau masa lalu. Mereka mempunyai syarat kelayakan yang ketat.

Pengembara

Ia adalah salah satu syarikat yang paling murah. Harganya $ 1,267 setahun yang tidak banyak dibandingkan dengan beberapa syarikat lain. Ia dinilai kesembilan daripada sembilan syarikat termurah. Ketika pelanggan pelancong bertanya tentang kepuasan 55% pelanggan mengatakan mereka sangat berpuas hati. 12% pelanggan mengatakan mereka tidak berpuas hati, dan 9% pelanggan mengatakan mereka sangat tidak berpuas hati.

Geico

Geico ditubuhkan oleh Leo dan Lillian Goodwin pada tahun 1936. Kadar kajiannya adalah $ 1,168 setahun. Ia menjadi syarikat insurans kedua terbesar pada tahun 2016 dan tersedia di daerah dan semua lima puluh negeri di Columbia.

Bilakah Insurans kereta diperkenalkan?

Sebelum Perang Dunia Pertama, tidak ada insurans di mana pun di dunia ini. Insurans kereta pertama kali diperkenalkan di Inggris pada tahun 1930. Pada tahun 1939 Jerman meluluskan undang-undang yang disebut "Undang-Undang Pelaksanaan Insurans Wajib untuk Pemilik Kenderaan Bermotor".

Adakah haram memandu tanpa insurans kereta?

Menurut undang-undang persekutuan adalah perlu bagi semua orang untuk memiliki insurans kereta, ini memihak kepada pejalan kaki, pengendara kenderaan sehingga mereka dilindungi dalam kemalangan. Di banyak negeri adalah wajib memiliki insurans kereta. Penalti adalah jumlah perlindungan berbeza dari negeri ke negeri. Di Arizona dan Alabama, pemacu dapat membeli dana atau bon negara yang akan bertindak seperti polisi insurans dan dapat membantu anda dalam kemalangan. Ia akan menanggung kos kemalangan. Menurut undang-undang 49 negeri, diwajibkan memiliki polisi insurans minimum. Jumlah minimum wajib mungkin berbeza tetapi syarat untuk semua negeri disebutkan di bawah: -

Tanggungjawab Kecederaan Badan: -

:ballot_box_with_check: Tanggungjawab kecederaan badan meliputi kos kecederaan orang lain di dalam kereta lain.

:ballot_box_with_check: Dalam kes ini, setiap orang akan dibayar sekitar $ 10000 hingga $ 50000. Setiap had kemalangan adalah sekitar $ 20k hingga $ 100k.

Tanggungjawab kerosakan harta benda: -

 1. Tanggungjawab kerosakan harta benda meliputi kos kerosakan pada kereta penyelam lain. Ia juga merangkumi kos harta tanah di dalam kereta.

 2. Apa sahaja yang rosak. Harganya sekitar 10k $ hingga 25k $. Diperlukan untuk mengadakan polisi yang merangkumi perlindungan gaji, insurans yang tidak diinsuranskan dan kecederaan diri di beberapa negeri.

 3. Tidak ada undang-undang persekutuan mengenai anda yang tidak boleh memandu kereta dengan insurans kereta, atau menyalahi undang-undang memandu tanpa insurans.

 4. Walau bagaimanapun, anda harus mempunyai polisi insurans yang boleh melindungi liabiliti anda sekiranya berlaku kemalangan mengikut mandat negara.

 5. Menurut mandat negeri ini, anda pasti mempunyai sekurang-kurangnya insurans liabiliti minimum yang disyaratkan untuk insurans komprehensif.

Tujuan insurans kereta: -

:small_blue_diamond: Sekiranya berlaku kerosakan harta benda dan kecederaan, insurans kereta berperanan untuk menampung kos kerosakan yang disebabkan oleh kemalangan kenderaan bermotor.

:small_blue_diamond: Terdapat pelbagai jenis polisi yang memberikan pelbagai jenis liputan.

:small_blue_diamond: Semasa anda memandu kereta orang lain atau anda memandu polisi insurans kereta anda sendiri akan melindungi anda.

Insurans kereta adalah untuk perlindungan kewangan anda; -

:small_blue_diamond: Ada kemungkinan anda tidak pernah menghadapi kemalangan dan tidak pernah mengemukakan tuntutan insurans, Tetapi boleh berlaku kepada anda pada bila-bila masa atau tahap kehidupan anda dan akibat dari kemalangan itu boleh membawa maut.

:small_blue_diamond: Anda akan menghadapi masalah kewangan dan merugikan. Lebih kurang 32k orang terbunuh setiap tahun dalam kenderaan bermotor dan lebih daripada 2 juta cedera.

:small_blue_diamond: Sekiranya kemalangan berlaku kepada anda dan anda tidak mempunyai polisi insurans kereta maka anda perlu membayar keseluruhan kos kewangan kerosakan dan anda perlu menghadapi masalah undang-undang, sebab itulah anda memandu kereta tanpa insurans kereta.

:small_blue_diamond: Di kebanyakan tempat, wajib mendapat liputan PLPD.

:small_blue_diamond: Ia tidak akan melindungi kerosakan fizikal kenderaan anda tetapi ia akan memberikan perlindungan jenis yang kurang baik.

 • Kerosakan harta benda
 • Sekiranya kesalahan itu bukan anda, maka anda akan membayar kos perubatan.
 • Ini akan memberi anda sukan kewangan mengenai liputan kesakitan, kecederaan. Liputannya boleh berubah dari negeri ke negeri.

Sudah jelas bahawa polisi insurans akan memberi anda perlindungan kewangan.

Ia juga untuk pembaikan kerosakan fizikal: -

:small_blue_diamond: Syarikat insurans kereta juga membayar kos pembaikan kereta sekiranya berlaku kemalangan tetapi bergantung pada jenis perlindungan yang anda pilih.

:small_blue_diamond: Kenderaan sangat mahal; sesiapa sahaja yang memiliki kereta mesti mahu melindunginya.

:small_blue_diamond: Polisi insurans yang komprehensif memberikan perlindungan sekiranya berlaku kerosakan fizikal. peraturan mengenai liputan kerosakan fizikal juga disebutkan di bawah.

Apa itu Insurans Kereta Komprehensif?

:small_blue_diamond: Insurans kereta komprehensif adalah sejenis insurans kereta.

:small_blue_diamond: Ia menawarkan untuk membayar jumlah penggantian atau pembaikan kenderaan anda sekiranya kenderaan anda dicuri atau rosak untuk sebarang kejadian kecuali perlanggaran. Ini juga disebut sebagai "selain dari perlanggaran".

Apa yang dilindungi oleh insurans kereta komprehensif?

Ini adalah jenis insurans yang membantu memulihkan kereta anda dari kejadian kecuali pelanggaran.

 • Sekiranya kereta anda dicuri
 • apa-apa jenis vandalisme
 • kerosakan akibat kebakaran
 • Apa-apa jenis bencana alam
 • Kerana objek yang Jatuh
 • Rosak oleh haiwan
 • Kerana gangguan awam
 • Apa yang Tidak Dilindungi oleh insurans kereta komprehensif: -
 • Segala jenis kerosakan pada kereta anda akibat perlanggaran.
 • Kerana kemalangan dengan kereta orang lain
 • Ia tidak akan membiayai perbelanjaan perubatan anda dan juga penumpang anda. Apa-apa jenis kos perubatan yang ditanggung selepas kemalangan.
 • Apa itu Insurans kereta Perlanggaran?

Insurans kereta perlanggaran adalah sejenis insurans kereta yang membayar anda jumlah untuk membaiki kereta anda atau mengganti kereta anda sekiranya berlaku kemalangan dengan kereta atau objek lain. Objek mungkin pokok atau pagar. Sebilangan besarnya diperlukan oleh pemberi pinjaman kereta ke pemanduan bahawa pemberi pinjaman mungkin memerlukan insurans perlanggaran.

Apa yang dilindungi oleh insurans perlanggaran: -

Insurans perlanggaran akan membayar anda jumlah untuk membaiki kereta anda atau mengganti kereta anda Sekiranya ia rosak.

 • Sekiranya kenderaan anda bertembung dengan kenderaan lain.
 • Perlanggaran dengan apa-apa jenis objek seperti pokok, pagar, dan pengundian dll
 • Kemalangan yang menyebabkan terguling atau jatuh
 • Apa yang tidak dilindungi oleh insurans kereta perlanggaran?

Itu tidak merangkumi perkara yang tidak disebutkan;

 • Ia tidak melindungi kerosakan seperti hujan batu, kecurian.
 • Ia tidak melindungi kerosakan akibat bencana alam.
 • Kerosakan oleh api.
 • Insurans perlanggaran tidak melindungi sebarang kerosakan akibat kemalangan kenderaan orang lain.
 • Ia tidak meliputi bil perubatan.
 • Ia tidak merangkumi bil perubatan orang lain.
 • Hukuman kerana tidak mempunyai insurans kereta: -

Penalti berbeza dari satu negeri ke negeri kerana setiap negeri telah menetapkan peraturan dan hukumannya sendiri. Sebilangan besar sate telah menetapkan denda kerana kekurangan perlindungan insurans. Di beberapa negeri jika ada pemandu yang memandu tanpa insurans kereta daripada dia mungkin akan mengalami penggantungan lesen memandu. Dia akan bertanggungjawab untuk semua kos perubatan dan juga kos kerosakan harta benda. Orang lain mungkin menuntut anda untuk melindungi semua jenis kerosakan yang berlaku akibat kemalangan. Dalam kes sedemikian, insurans kereta akan memberi anda perlindungan kewangan.

Soalan Lazim: -

Bolehkah anda memandu kereta tanpa insurans sekiranya anda baru membelinya?

:small_blue_diamond: Anda tidak dibenarkan memandu tanpa insurans kereta di Amerika Syarikat, jadi sekarang jika anda berkeinginan untuk membeli kereta baru dan ingin memandu, maka anda harus mendapatkan polisi insurans kereta.

:small_blue_diamond: Pemegang polisi insurans kereta boleh memandu kereta baru kerana dia sudah memegang polisi insurans kereta, entah bagaimana menurut syarikat insurans bahawa bagaimana syarikat insurans memperluas liputan, dengan beberapa syarikat insurans anda hanya perlu membuat panggilan dari pengedar.

:small_blue_diamond: Di Amerika Syarikat pengedar kereta tidak membenarkan anda memandu kereta baru anda sehingga anda tidak akan memberikan bukti insurans kereta.

Negeri mana yang tidak memerlukan insurans kereta?

:small_blue_diamond: New Hampshire dan Virginia adalah dua negeri di mana anda tidak terikat dengan polisi insurans kereta untuk memandu kereta.

:small_blue_diamond: Ini kerana setiap negeri menetapkan had dan syarat masing-masing. Pemandu mendapat polisi insurans kereta di negeri-negeri ini hanya untuk faedah kewangan mereka sendiri.

Adakah semua negara memerlukan insurans kereta?

Insurans kereta kini tersedia di seluruh dunia entah bagaimana tetapi peraturan mungkin berbeza dari satu negara ke negara lain, ia tidak akan berpindah dari satu negara ke negara lain. Walau bagaimanapun ia diperlukan di banyak negara mereka yang maju.