Adakah Haram Memandu Tanpa Insurans?

Anda tidak boleh memandu secara sah di mana-mana jenis negara tanpa Insurans untuk masalah atau tanggungjawab sekiranya berlaku kemalangan. Di banyak negeri, polisi insurans kenderaan adalah wajib sebagai bukti kewajipan ini. ... Lebih buruk lagi, jika berlaku kecelakaan, tugas anda mungkin akan menghilangkan masa depan kewangan anda.

Kos polisi insurans mungkin tidak sebanding dengan rancangan perbelanjaan anda. Oleh itu, adalah wajar untuk mempersoalkan: “Adakah saya benar-benar memerlukan perlindungan insurans kenderaan ? Bolehkah saya melarikan diri tanpa memilikinya? Dan juga, apa gunanya memandu tanpa perlindungan insurans? "

Berikut adalah jawapan ringkas: Ya, tidak sah memandu tanpa perlindungan insurans kenderaan di semua 2 negeri. Anda mungkin akan ditangkap, baik oleh pihak berkuasa atau oleh sistem pengesahan negeri. Dan juga, kesan memandu tanpa polisi insurans boleh menjadi buruk - dan juga mahal.

Berita baiknya ialah, mencari dan juga membandingkan sebut harga polisi insurans kenderaan yang paling berkesan kini lebih mudah daripada sebelumnya. Penggunaan Bandingkan.com untuk mencari alternatif polisi insurans kereta dan trak paling murah untuk anda. Selepas itu, anda tidak perlu mengambil kesempatan memandu tanpa insurans.

Mengapa Harus Memandu Tanpa Insurans?

Memandu tanpa perlindungan insurans adalah tidak sah kerana fakta bahawa perbelanjaan kemalangan kenderaan boleh merosakkan. Sekiranya anda tidak mempunyai polisi insurans semasa anda terlibat dalam kemalangan, anda boleh hancur secara ekonomi - oleh itu mungkin individu yang anda cedera.

Sekiranya anda tersilap dalam kemalangan dan anda juga mempunyai polisi insurans, selepas itu penyedia insurans anda dapat membayar tuntutan insurans yang dikemukakan oleh individu yang anda mogokkan. Sekiranya anda tidak mempunyai polisi insurans, anda perlu membelanjakan untuk perbelanjaan kemudahan perubatan sasaran, kerja membaiki kenderaan dan juga kerugian anda sendiri, atau ancaman untuk mendapatkan tuntutan tuntutan.

Di Amerika Syarikat, kes kewajipan kenderaan biasa untuk kerosakan bangunan adalah $ 3,638, dan juga tuntutan insurans tanggungjawab kenderaan biasa untuk kecederaan fizikal adalah $ 15,270. Bolehkah anda menguruskan perbelanjaan sebanyak itu? Selain itu hanyalah standard - dalam kebanyakan kes, sasaran kecelakaan kenderaan sebenarnya telah mengajukan tuntutan terhadap pemandu kenderaan yang bersalah berjuta-juta. Itulah sebabnya dilarang memandu tanpa perlindungan insurans .

Di 2 negeri - New Hampshire dan juga Virginia - adalah sah untuk memandu tanpa polisi insurans. Walaupun begitu, anda harus mengeluarkan sebarang masalah sekiranya anda membuat kecelakaan kenderaan, begitu juga di Virginia, anda perlu membayar $ 500 untuk kelebihan memandu tanpa insurans.

Apa Yang Berlaku Sekiranya Anda Ditangkap Memandu Tanpa Insurans?

Tiket, denda, dan juga denda untuk memandu tanpa perlindungan insurans kenderaan bergantung kepada keadaan tempat anda tinggal. (Kami perhatikan caj setiap negeri yang disenaraikan di bawah.) Secara keseluruhan, caj mungkin terdiri dari:

 • Penalti
 • Masa penjara
 • Faktor-faktor mengenai izin anda
 • Penggantungan sijil, pendaftaran dan / atau plat anda
 • Memandu lori anda
 • Kos mahkamah dan juga kos pemulihan

Beberapa negeri juga mempunyai peraturan "tidak membayar, tidak bermain". Ini menunjukkan bahawa jika anda cedera dalam kemalangan kereta dan trak yang merupakan kesalahan orang lain, namun anda tidak mempunyai polisi insurans kenderaan anda sendiri, anda mungkin dihalang dalam jumlah masalah yang dapat anda timbulkan dari mereka. Di Michigan, pemandu kenderaan tanpa insurans mungkin perlu menanggung kecederaan dan kerugian individu lain - walaupun pemandu kenderaan tanpa insurans itu benar-benar tidak membuat perlanggaran.

Adakah haram memandu tanpa insurans adalah persoalan yang kita semua tahu jawapannya. Bukan sahaja kita tahu bahawa memandu tanpa insurans akan memberi kita kerugian ekonomi sekiranya berlaku kerosakan pada kenderaan kita tetapi kita juga boleh didenda oleh pihak berkuasa kerana melakukan ini. Kerana dari tahun 1925 dan seterusnya, memandu kenderaan apa pun diperlukan polisi insurans.

Tidak sah memandu kenderaan di jalan awam tanpa insurans yang diambil untuk kenderaan anda; juga berisiko memandu kenderaan pada masa kini tanpa insurans kerana kemalangan jalan raya yang semakin meningkat. Oleh itu, selalu disyorkan untuk memiliki insurans kereta sekurang-kurangnya dari pihak ketiga. Oleh itu, jika anda berada di negara di mana terdapat jalan yang terpisah untuk memandu kenderaan, maka anda tidak memerlukan insurans kerana tidak ada kemungkinan berlakunya kemalangan jalan raya awam. Oleh itu, jika anda mempunyai insurans pihak ketiga untuk kenderaan anda, maka anda tidak perlu risau kerana apa-apa kerosakan yang anda lakukan kepada orang-orang dan harta benda mereka tidak akan membuat anda banyak menderita dari segi kewangan dan ini adalah polisi insurans minimum yang anda perlukan untuk kerosakan anda dan Ini akan melindungi anda sekiranya anda dianggap bertanggungjawab atas kecelakaan jalanan yang membuat orang lain cedera atau menyebabkan kerosakan harta benda mereka. Setelah memiliki insurans pihak ketiga untuk kenderaan anda, anda berpeluang untuk menambahkan jaminan terhadap kebakaran dan pencurian, atau anda juga dapat menerima sebarang kos yang anda bayar untuk pembaikan dan penyelenggaraan kenderaan anda, yang juga termasuk untuk menampung kerugian yang sedang dilakukan ke kenderaan anda sendiri.

DIPEROLEHI DENGAN POLISI

Polis mempunyai kamera yang memeriksa plat nombor setiap kereta yang melintas di jalan raya, jadi mereka akan mengetahui sama ada kenderaan tidak mempunyai polisi insurans.

Sekiranya anda dihentikan dan diminta untuk memberikan dokumen kereta anda kepada pihak berkuasa, maka anda mempunyai masa tujuh hari untuk memberi polis sijil insurans kereta anda yang telah diperbaharui sehingga tarikh anda ditangkap. Oleh itu, pastikan anda mempunyai sijil insurans yang dikemas kini untuk kereta anda kerana kadang-kadang terdapat pengemaskinian dalam polisi insurans kereta anda. Dan sijil mesti diluluskan pada masa anda diberhentikan oleh pihak berkuasa polis - anda tidak boleh membeli sijil insurans selama tempoh tujuh hari yang diberikan kepada anda kerana memberikan sijil insurans kepada polis.

Sebaliknya, selalu pastikan bahawa anda mempunyai perlindungan besar yang dikemas kini dan sah, periksa polisi insurans untuk kereta anda dengan berhati-hati, kerana mungkin ada kesalahan di dalamnya. Juga, jika kebetulan anda mengetahui bahawa pengaturan polisi kereta anda telah dibatalkan tanpa pandangan anda, maka anda berhak untuk membela diri. Tetapi jika kebetulan sekiranya agensi insurans anda telah menemui cara untuk memberitahu anda bahawa insurans anda telah dibatalkan kerana perubahan dalam polisi mereka dan setelah semua ini, kemungkinan besar anda bertanggungjawab untuk memandu tanpa kenderaan anda '

ADAKAH ANDA JENAYAH?

Sekiranya anda memandu tanpa insurans untuk kenderaan anda, maka menurut undang-undang, anda tidak akan dipanggil penjenayah dan oleh itu sabitan tidak akan muncul dalam catatan jenayah. Walau apa pun, jika anda ditangkap oleh polis maka anda akan dihukum kerana memandu tanpa perlindungan, dan anda akan mempunyai IN10 tertulis di tempat pemanduan anda dan akan kekal di permit memandu anda untuk waktu yang sangat lama, mungkin selama 4 tahun dan anda mesti mendedahkan setiap kali anda akan pergi ke syarikat insurans kereta untuk tahun-tahun berikutnya.

Banyak syarikat insurans mengubah polisi mereka tanpa pengakuan pemiliknya dan anda akan diberi sokongan 10 sekiranya anda berbohong dalam kategori berikut:

 1. Kehilangan ansuran yang diberikan kepada anda oleh syarikat insurans, beberapa jenis polisi syarikat insurans yang tidak dapat diterima, atau data yang salah mengenai pengaturan.
 2. Memandu untuk tujuan perniagaan tanpa kenderaan anda diinsuranskan oleh beberapa syarikat insurans. Contohnya, hanya memegang polisi untuk kerugian kewangan anda sendiri dan mempunyai insurans untuk kereta anda yang merangkumi polisi yang berkaitan dengan pemanduan anda ke lokasi yang anda inginkan dari tempat kerja ke kampung halaman anda.
 3. Perubahan yang tidak diisytiharkan dalam polisi insurans anda. Sama ada mereka tidak mendapat maklumat atau anda bahkan tidak tahu bahawa mereka harus dan mesti diberitahu kepada anda.

BOLEH ANDA MEMANDU KERETA RAKAN ANDA TANPA INSURANS?

Walaupun penutup DOC (memandu kenderaan yang berbeza) selalu ada dalam kebanyakan polisi yang berkaitan dengan kerosakan kereta selain daripada kemalangan, misalnya untuk pembaikan kereta anda dan lain-lain secara menyeluruh tetapi secara konsisten bertanggungjawab terhadap terma dan syarat, termasuk usia dan pengalaman, jadi sebaiknya periksa terlebih dahulu kehalusan strategi anda.

Sebilangan besar individu telah melanggar undang-undang dengan keyakinan bahawa perlindungan yang luas meliputi mereka untuk memandu kenderaan lain yang dituntut oleh orang lain.

Pemilik kenderaan juga akan menjadikannya kesalahan jika dia mengizinkan kenderaan mereka digunakan oleh pemandu yang tidak diinsuranskan, dan anda mungkin mendapat denda dan denda.

KENAPA ORANG MEMANDU TANPA INSURANS?

Dugaan 'penjelasan luar biasa' boleh digunakan di sana-sini untuk mengurangkan kesungguhan disiplin anda. Ini adalah titik perbahasan termasuk lemak yang mesti dianggap bersalah sedangkan sebenarnya disalahkan semasa memandu tanpa perlindungan untuk kereta mereka, ada beberapa syarat. Berikut adalah contohnya tetapi terdapat banyak alasan selain daripada yang berikut.

 1. Pembekal perlindungan menjatuhkan perjanjian tanpa memberitahu pemegangnya

 2. Tidak ada pengaturan yang berkuasa, kerana kekurangan untuk kepentingan pembekal

 3. Seseorang yang dididik (oleh pemilik kenderaan atau pemegang polisi) bahawa mereka boleh memandu kenderaan secara sah

 4. Seorang individu telah yakin sepenuhnya untuk menerima bahawa keretanya telah diinsuranskan oleh beberapa syarikat.

TIDAK MEMENUHI SYARAT DASAR

Sekiranya anda didapati bersalah memandu kereta ketika anda belum memberikan wang ansuran kereta anda sepenuhnya, tidak kira sama ada hanya sehari atau minit, memandu tanpa insurans boleh membawa anda ke tempat yang panas.

Tidak ada komitmen terhadap penjamin untuk membuat kembali perlindungan anda, dan didapati dari tinjauan yang dibuat oleh pihak berkuasa polis bahawa banyak orang akan melakukannya hari ini jadi tugas anda untuk memastikan anda dilindungi sebelum memandu kenderaan.

Anda mungkin mempunyai pilihan untuk menghadapi keadaan yang melegakan, namun anda akan disalahkan atas kesalahan memandu kereta yang tidak diinsuranskan.

Insurans kereta yang diparkir dan tidak digunakan Seperti di segmen 143 Ac Traffic Traffic, setiap individu yang menggunakan, menyebabkan atau membenarkan seseorang menggunakan kenderaan untuk tujuan memandu mesti menyusun strategi perlindungan, jika tidak, akan melakukan kesalahan jenayah lalu lintas perbuatan. Meninggalkan kenderaan di tempat letak kereta anda dan dianggap sebagai tujuan pemanduan dari segi undang-undang lalu lintas, kerana jika kenderaan anda dilanggar oleh kenderaan lain jika ditinggalkan jadi untuk alasan ini 'kenderaan yang diparkir' anda juga mesti diinsuranskan .

Memandu di zon bukan masuk untuk orang ramai

Anda tidak boleh mendapat perlindungan jika tanah yang anda jalani tidak dijangkau oleh masyarakat umum. Namun, anda memerlukan perlindungan sekiranya tanah tersebut memiliki orang di dalamnya untuk tujuan berjalan kaki. Ini dapat merangkumi taman kenderaan persendirian, perkemahan, dan domain persendirian.

Jadi, walaupun undang-undang membahas tidak mengusir di tempat terbuka tanpa perlindungan, istilah 'umum' lebih luas daripada sebilangan besar yang menyedari maksudnya yang betul.

Walaupun kebanyakan kenderaan harus dilindungi, terdapat beberapa pengecualian dari standard yang ditetapkan. Kenderaan anda tidak memerlukan insurans atau kereta anda jika sudah

 1. telah diumumkan di luar jalan menggunakan teknik SORN

 2. ditolak, diambil, atau dihantar dengan notis

 3. didaftarkan dengan nama pengurus atau penjual yang didaftarkan

 4. Mendaftar sebagai 'dalam pertukaran' dengan DVLA.

KEROSAKAN KERETA ANDA OLEH KERETA YANG TIDAK DIJAMIN:

Sekiranya anda dikaitkan dengan kemalangan kereta dengan kereta lain yang tidak diinsuranskan, anda pasti akan bercakap dengan kehalusan perlindungan kenderaan perdagangan anda bersama dengan pihak lain yang termasuk. Walaupun demikian, jika pemandu lain tidak diinsuranskan atau tidak akan memberi anda kehalusan mereka, anda harus melaporkannya kepada polis. Anda boleh memeriksa sama ada kenderaan lain dijamin dengan pergi ke laman MID tanya. Anda juga mungkin mempunyai pilihan untuk menjamin ganjaran dari Biro Penanggung insurans Motor, yang menjamin setiap individu yang telah dirugikan atau harta benda mereka dirosakkan oleh pemandu yang tidak diinsuranskan.

JENIS INSURANS KENDERAAN:

Anda pasti menyedari hakikat bahawa bagaimana fungsi perlindungan perlanggaran berfungsi, tetapi adakah anda tahu apa jenis perlindungan kenderaan itu? Sekiranya anda mencari insurans perlindungan kereta, mengetahui pelbagai jenis ini dan kemasukannya akan memberi manfaat kepada anda dan membuat anda memilih insurans kereta paling sesuai untuk anda. Berikut adalah beberapa jenis asas perlindungan kenderaan, cara kerjanya, dan apa yang dilindungi.

INKLUSI RISIKO

Kemasukan risiko diperlukan di banyak negara AS sebagai keperluan yang sah untuk memandu kenderaan. Perlindungan kewajiban dapat menolong melindungi bahaya bagi luka dan kerosakan harta benda kepada orang lain yang anda fikirkan secara sah kerana berlaku kecelakaan.

PERLINDUNGAN TUDUNG

Perlindungan kerosakan mungkin melindungi kerosakan yang dialami kenderaan anda setelah berlaku kecelakaan termasuk kenderaan lain dan boleh membantu dengan menetapkan atau menunaikan harga tunai untuk pembaikan kereta anda.

PERLINDUNGAN JAUH JAUH

Perlindungan yang meluas dapat memberikan tahap penyertaan tambahan dalam situasi di mana anda mengalami kecelakaan dengan kenderaan lain di jalan raya. Ini mungkin dapat membantu anda membayar sebarang kerosakan pada kenderaan anda kerana episod selain kemalangan, termasuk kerosakan, fungsi iklim tertentu, dan kecelakaan dengan makhluk.

PERLINDUNGAN PEMANDU YANG TIDAK DIJAMIN

Perlindungan pemandu yang tidak diinsuranskan dapat memastikan anda dan kenderaan anda terhadap pemandu yang tidak diinsuranskan dan kemalangan kereta yang dilakukan ke atas kenderaan anda sekiranya berlaku kemalangan kerana kelajuan kenderaan. Penyertaan ini digabungkan secara berkala dengan perlindungan pemandu yang kurang diinsuranskan.

PERLINDUNGAN PEMANDU YANG TIDAK DIPEROLEHI

Banyak pemandu memutuskan untuk menyampaikan asas dalam penyertaan kewajiban untuk mengetepikan wang tunai, namun, ini mungkin tidak akan memberikan cukup penyertaan. Perlindungan pemandu yang kurang diinsuranskan akan membuat anda bebas dari semua perbelanjaan sekiranya anda mengalami kemalangan di jalan raya. Jadi perlindungan ini akan menjimatkan anda sekiranya pemandu yang perlindungannya tidak mencukupi untuk mengurus perbelanjaan.

INKLUSI PEMASANGAN KLINIKAL

Sekiranya anda mengalami kecelakaan dengan kenderaan lain di jalan yang membawa anda atau orang lain di hospital, maka insurans ini akan membantu anda memberi wang untuk membayar orang yang cedera, jadi ansuran ini agak mahal sehingga penyertaan ansuran klinikal dapat membantu anda membayar kos klinikal dikenal pasti dengan kecelakaan yang dilindungi, tanpa memikirkan siapa yang harus dipersalahkan.

PERLINDUNGAN PENJAMINAN KECEDERAAN INDIVIDU

Perlindungan keselamatan kecederaan individu mungkin meliputi kos klinikal tertentu dan kehilangan wang tunai / wang anda sekiranya berlaku kecelakaan yang dilindungi. Bergantung pada batasan yang ada pada anda kerana polisi yang ditentukan dalam polisi syarikat insurans, jaminan kecederaan individu boleh merangkumi sebanyak 80% kos klinikal dan berbeza yang berasal dari kecelakaan yang dilindungi.

PERLINDUNGAN HOLE

Nilai kenderaan dapat turun dengan cepat, jadi penyelesaian liputan kemalangan mungkin tidak mencukupi untuk mengurus perbelanjaan pendahuluan. Perlindungan lubang mungkin membolehkan pemandu tertentu menanggung sejumlah hutang kenderaan setelah mengalami musibah atau kecurian.

PERLINDUNGAN BANDAR DAN KERJA

Dapat diakses jika anda sekarang mempunyai perlindungan kenderaan yang luas; penarik dan perlindungan kerja boleh membayar anda untuk penarik dan perbelanjaan kerja untuk memperbaiki kenderaan anda.

PERLINDUNGAN PEMBAYARAN SEWA

Menyusun beberapa kaedah untuk berkeliling setelah berlaku kecelakaan yang mahal. Perlindungan pembayaran balik sewa membantu membayar kenderaan sewa sekiranya kenderaan anda tidak dapat dipandu setelah berlaku kecelakaan di jalan raya.

PERLINDUNGAN KENDERAAN CONTOH

Perlindungan kenderaan teladan memberikan penyertaan khusus yang ditujukan kepada keperluan luar biasa pihak berkuasa kenderaan vintaj dan teladan. Oleh itu, selalu perhatikan sama ada perlindungan kenderaan teladan sesuai untuk anda.

Sekiranya anda berfikir bahawa anda tidak menghadapi sebarang polisi insurans yang berkaitan dengan kemalangan, sangat penting untuk mendapatkan penyertaan secepat mungkin. Oleh itu, disarankan oleh pakar agar undang-undang mendapatkan pernyataan percuma untuk jenis perlindungan kenderaan sehingga anda tidak perlu bimbang tentang kerugian ekonomik anda sekiranya berlaku kemalangan.

DASAR INSURANS: Perlindungan perlanggaran adalah perjanjian antara pemegang polisi dan agensi insurans. Pemegang polisi bersetuju untuk membayar caj dan agensi insurans bersetuju untuk membayar musibah seperti yang dicirikan dalam strategi. Perlindungan kemalangan memberikan harta benda, kewajiban, dan penyertaan klinikal:

 1. Penyertaan harta tanah membahayakan, atau kecurian, kenderaan.
 2. Penyertaan risiko membayar tanggungjawab sah pemegang polisi kepada orang lain untuk kecederaan sebenar atau kerosakan harta benda.
 3. Inklusi klinikal membayar perbelanjaan merawat luka, pemulihan, dan kadang-kadang kehilangan upah dan kos perkhidmatan pengebumian.

Sebilangan besar negeri mengharapkan pemandu mempunyai perlindungan kewajipan automatik sebelum mereka dapat memandu kenderaan secara sah. (Perlindungan risiko membayar kos klinikal, kenderaan yang lain, dan kos yang berbeza ketika pemandu disalahkan dalam perlanggaran kereta.) Semua negara mempunyai undang-undang yang menetapkan langkah-langkah asas perlindungan atau pemandu keselamatan kewangan lain perlu membayar kerosakan yang dibawa oleh kecuaian mereka di tempat duduk pemandu sekiranya berlaku kecelakaan. Sebilangan besar strategi automatik berlaku untuk anda sepanjang tahun atau 6 bulan dalam setahun. Strategi perlindungan perlanggaran asas mengandungi enam pelbagai jenis penyertaan, yang masing-masing dinilai secara bebas (lihat di bawah).

 1. TANGGUNGJAWAB KECEDERAAN SUBSTANTIAL

Penyertaan ini menguntungkan orang yang cedera atau cedera sekiranya berlaku kemalangan dan orang yang menyebabkan kemalangan adalah pemegang polisi dan kerabatnya menjadi penyebab orang lain. Orang-orang ini juga dilindungi ketika memandu kenderaan orang lain dengan persetujuan. Sekiranya pemandu didapati bersalah melakukan kesalahan, maka ia digugat dengan jumlah yang besar, dan pemandu boleh mempunyai pilihan untuk membeli lebih dari harga yang paling tidak dijangka untuk memastikan sumber daya individu, misalnya rumah dan dana pelaburan.

2. PEMBAYARAN KLINIKAL ATAU PERLINDUNGAN Cedera PERIBADI (PIP)

Penyertaan ini membayar rawatan luka pada pemandu dan pengembara kenderaan pemegang polisi. Pada tahap seluas-luasnya, PIP dapat merangkumi ansuran klinikal, kehilangan gaji, dan perbelanjaan penggantian pentadbiran yang biasanya dilakukan oleh seseorang yang cedera dalam kemalangan kereta. Mungkin juga mengurus kos perkhidmatan pengebumian.

3. TANGGUNGJAWAB KEROSAKAN HARTA

Penyertaan ini akan membahayakan pemegang polisi kenderaan (atau seseorang yang memandu kenderaan dengan persetujuan mereka) boleh menyebabkan harta benda orang lain. Sebagai peraturan, ini menyakiti kenderaan orang lain; namun, ia juga membahayakan tiang lampu, tiang utiliti, dinding, struktur, atau struktur yang berlainan dalam kecelakaan.

4. KESAN

Penyertaan ini akan membahayakan kenderaan pemegang polisi yang berlaku kerana perlanggaran kereta dengan kenderaan lain, objek atau kerana terbalik. Ia juga meliputi bahaya yang ditimbulkan oleh kereta pemandu lain. Kemasukan kesan biasanya dijual dengan harga yang sangat berkurang dari $ 250 hingga $ 1.000 - semakin tinggi pengurangan, semakin rendah premium. Terlepas dari apakah pemegang polis harus disalahkan atas kecelakaan, penyertaan kecelakaan akan membayarnya untuk perbelanjaan memperbaiki kenderaan, dan dengan harga yang rendah. Sekiranya pemegang polisi tidak boleh disalahkan, agensi insurans boleh berusaha untuk mendapatkan kembali jumlah tersebut. Syarikat pemegang polisi juga kadangkala membayar dari agensi insurans pemandu lain. Sekiranya kereta yang anda jalani mempunyai polisi dan pembuat polisi kereta anda mempunyai organisasi yang mempunyai polisi yang berkesan, maka pemegang polisi juga akan dibayar balik untuk dikurangkan.

5. LUAR BIASA

Penyertaan ini membalas musibah kerana pencurian atau bahaya yang disebabkan oleh beberapa kemalangan seperti dari kemalangan dengan kenderaan atau barang lain, misalnya, kebakaran, artikel jatuh, roket, letupan, gegaran seismik, angin ribut, hujan es, banjir, defasensi, dan massa , atau bersentuhan dengan makhluk, seperti haiwan bersayap atau rusa. Perlindungan lengkap diberikan kepada anda oleh penyedia polisi dan biasanya dijual dengan potongan $ 100 hingga $ 300, namun, pemegang polisi dapat memutuskan pemotongan yang lebih tinggi sebagai kaedah untuk menurunkan polisi premium mereka. Perlindungan yang lengkap juga dapat membayar balik pemegang polisi sekiranya cermin depan kereta anda rosak. Sebilangan organisasi menawarkan kemasukan kaca berasingan dengan atau tanpa potongan. Negara tidak memerlukan pemerolehan impak atau kemasukan yang luas; namun, bank boleh meminta peminjam untuk menyampaikannya sehingga kredit kenderaan dilunaskan.

6. PERLINDUNGAN MOTORIS YANG TIDAK DIPEROLEHI DAN TIDAK BERSATU

Kemasukan pemandu yang tidak diinsuranskan akan membayar balik pemegang polisi, atau kepada individu dari keluarga, atau pemandu yang ditugaskan sekiranya salah satu dari mereka dilanggar oleh pemandu yang tidak diinsuranskan kerana kesalahannya sendiri. Kemasukan pemandu yang tidak diinsuranskan menjadi faktor penting apabila pemandu yang disalahkan yang bersalah atas kemalangan itu mempunyai perlindungan yang tidak mencukupi untuk membayar kemalangan pemandu yang lain. Penyertaan ini juga akan melindungi pemegang polisi yang dipukul semasa seseorang berjalan di jalan raya.

KESIMPULAN:

Oleh itu, bukan hanya insurans yang akan membantu anda merasa selesa sekiranya berlaku kemalangan ke atas kereta anda tetapi dengan ini, anda tidak akan dikenakan denda oleh pihak berkuasa kawalan lalu lintas, kerana bukan sahaja insurans untuk setiap kenderaan telah diwajibkan tetapi menjadi keperluan untuk setiap orang memandu di jalan raya kerana jumlah kemalangan yang semakin meningkat.

… Siaran dihapuskan oleh moderator W. 1234567890

Adakah haram untuk tidak mempunyai insurans kereta? Ya, undang-undang pemerintah menghendaki semua pemandu mempunyai perlindungan kereta sehingga antara muka orang yang berjalan kaki dan pemandu lain selamat dalam kemalangan

Sebilangan besar negeri mempunyai undang-undang yang memerintahkan perlindungan kereta juga, dengan setiap negara membangun tuntutannya memerlukan jumlah skop dan hukuman kerana kecewa memiliki perlindungan. Di beberapa negeri, dengan menghitung Alabama dan Arizona, anda akan membeli bon negara atau sokongan yang akan menanggung kos kecelakaan daripada mendapatkan pengaturan perlindungan automatik konvensional.

Sebab Insurans Kereta:

Perlindungan kereta meliputi kerosakan harta benda dan luka yang disebabkan oleh kerosakan kenderaan enjin. Pemandu juga boleh membeli pendekatan yang merangkumi episod seperti kebakaran dan rompakan serta vandalisme dan minuman keras bumper kecil. Susunan perlindungan kereta anda akan melindungi anda sebaik sahaja anda memandu kereta anda dan juga sekiranya anda memandu kereta orang lain. Beberapa negeri lebih-lebih lagi memerlukan skop pemandu yang kurang diinsuranskan atau tidak diinsuranskan dalam pengembangan hingga perlindungan liabiliti. Anda juga mesti memilih ruang lingkup perlanggaran yang akan menyebabkan kerosakan pada kenderaan tuntutan anda dalam kecelakaan yang menyebabkan anda salah. Perlindungan kereta adalah salah satu kos paling besar berkaitan dengan memiliki kereta. Walau bagaimanapun, kos yang berkaitan dengan wang untuk masuk ke dalam kesesakan tanpa perlindungan jauh melebihi dana simpanan untuk memandu secara haram tanpa perlindungan. Ini merangkumi hukuman yang sah serta kemudaratan pemandu lain dan kemungkinan kos perubatan dan harta benda anda sendiri. Kadar perlindungan cenderung menyebabkan penurunan lebih tinggi

Hukuman kerana Kekecewaan Memiliki Insurans Kereta:

Walaupun setiap negara mengaturnya memiliki hukuman atas pelanggaran perlindungan automatik, kebanyakan negara memiliki denda kritikal kerana memerlukan ruang lingkup perlindungan. Pemandu boleh menghadapi penangguhan izin, penolakan ruang lingkup sekiranya dia mengalami mischance, dan tugas penuh untuk kos pemulihan dan kerosakan harta benda dalam kecelakaan kesalahan. Pemandu yang lain boleh menuntut anda atas kos yang ditimbulkan olehnya dalam kesesatan semacam ini, jadi perlindungan memberikan jaminan berkaitan dengan wang dari tuntutan semacam ini. Bergantung pada keadaan, kosnya meningkat dari beberapa ratus dolar hingga ratusan ribu dolar dalam kes termasuk kecederaan individu yang patut diperhatikan.

Negeri yang Tidak Memerlukan Insurans Auto:

New Hampshire tidak memerintahkan perlindungan kereta untuk pemandu, tetapi mereka mesti diatur untuk membayar kerosakan harta benda sehingga $ 25,000 dan risiko $ 50,000 sekiranya mereka menyebabkan kesilapan. Sesuatu yang lain, izin dan penangguhan pendaftaran akan berlaku. Di Virginia, anda akan membayar $ 500 setahun sebagai ganti memiliki insurans kenderaan. Namun, anda mungkin tidak mempunyai perlindungan kewangan sekiranya anda mengalami kemalangan. Di negeri lain yang tidak memerintahkan perlindungan, pemandu mesti mempunyai ikatan yang menunjukkan kewajipan belanjawan untuk kesilapan. Mereka diminta untuk menunjukkan catatan ini sekiranya dihentikan oleh kebenaran undang-undang.

Mengapa Harus Memandu Tanpa Insurans?

Memandu tanpa perlindungan adalah tidak sah kerana kos kerosakan kenderaan boleh merosakkan. Sekiranya anda tidak mempunyai perlindungan sebaik sahaja anda mengalami kesusahan, anda mungkin akan dirobohkan secara wang - dan begitu juga individu yang anda cedera. Sekiranya anda dipersalahkan dalam kecelakaan dan anda mendapat perlindungan, pada ketika itu penjamin anda dapat membayar tuntutan yang dicatatkan oleh individu yang anda kecoh. Sekiranya anda tidak mempunyai perlindungan, anda perlu membayar bil pusat penyembuhan mangsa, pembaikan kereta dan musibah lain, atau peluang untuk dituntut. Di Negara Bergabung bersama, tuntutan risiko auto biasa untuk kerosakan harta benda adalah $ 3,638, dan tuntutan kewajiban automatik biasa untuk kerosakan sebenar adalah $ 15,270. Bolehkah anda membayar terlalu banyak? Dan itu adalah titik tengah yang adil - dalam banyak kes, kecelakaan kereta telah menggugat pemandu yang bersalah berjuta-juta. Sebab itu haram memandu tanpa perlindungan.

Apa yang berlaku sekiranya anda Tertangkap Memandu tanpa Insurans?

Tiket, denda, dan disiplin untuk memandu tanpa perlindungan kereta bergantung pada keadaan tempat anda tinggal. (Kami menyenaraikan hukuman masing-masing negara di bawahnya.) Secara umum, hukuman tersebut boleh merangkumi: Masa penjara yang baik Menunjukkan pada lesen anda penggantungan izin, pendaftaran dan / atau plat anda. Memastikan kenderaan anda membebankan perbelanjaan Pengadilan dan kos pemulihan keperluan untuk mencatat SR-22. SR-22, sekarang dan kemudian disebut sijil kewajipan wang, boleh menjadi dokumen yang diajukan kepada negara yang menunjukkan bahawa anda mempunyai insurans kereta. Sekiranya anda dikehendaki memiliki SR-22, anda dianggap sebagai pemandu berisiko tinggi, yang bermaksud perlindungan anda akan jauh lebih mahal. Banyak negeri juga mempunyai undang-undang "tanpa gaji, tidak bermain". Ini menunjukkan bahawa sekiranya anda terluka dalam kemalangan kereta yang merupakan kesalahan orang lain, tetapi anda tidak mempunyai tuntutan perlindungan kereta, anda akan dihalang jumlah kerugian yang akan anda kumpulkan dari mereka. Di Michigan, pemandu yang tidak diinsuranskan harus membayar

Adakah saya Memerlukan Perlindungan untuk Memandu Kereta Orang Lain?

Beberapa individu merenung, "Bolehkah saya memandu tanpa insurans sekiranya pemilik kenderaan mempunyai insurans?" Atau: Semasa anda meminjam kereta orang lain, adakah perlindungan itu disertakan? Ini adalah soalan yang meragukan. Secara umum, selagi anda mendapat persetujuan untuk memandu kenderaan, pengaturan pemiliknya harus melindungi luka dan kerosakan harta benda - tetapi itu bergantung pada syarat-syarat tertentu dari polisi. Sekiranya kenderaan yang dipandu bukan penjamin, pada ketika itu pemandu dan pemiliknya mungkin akan menghadapi hukuman.

Banyak pemandu yang mendapat sebut harga untuk memandu tanpa perlindungan tidak menyedari bahawa pengaturan mereka telah luput. Slip pengaturan dengan kerap berlaku apabila seseorang individu terlepas pandang atau tidak mempunyai wang tunai untuk membayar premium, merangkumi kereta yang tidak berfungsi, atau tidak merangkumi kenderaan. Sekiranya anda membiarkan perlindungan anda berlalu, anda akan dianggap sebagai pemacu berisiko tinggi setelah anda berusaha mengembalikan polisi anda. Di kebanyakan negeri, pemandu tidak mengharuskan jalan tanpa perlindungan kereta. Walau apa pun, pemandu yang tidak menuntut kereta boleh dijamin dengan pengaturan pemilik kereta sekiranya mereka mempunyai kebenaran untuk memandu kenderaan.

Tidak di mana-mana negeri anda tidak boleh memandu secara sah di mana-mana negeri tanpa mengaku pihak berkuasa kewangan atau tanggungjawab untuk liabiliti atau kerosakan sekiranya berlaku kemalangan. Di banyak negeri insurans adalah wajib sebagai bukti tanggungjawab.

Anda perlu mempunyai bukti aset yang mencukupi untuk membayar bil perubatan, ganti rugi, dan banyak lagi jika anda menyebabkan kemalangan di negeri-negeri di mana tidak ada hutang dan beban keperluan insurans.

Anda akan dikenakan hukuman undang-undang seperti pendaftaran kereta dan lesen memandu, tanpa bukti aset ini. Beban anda dapat membersihkan masa depan kewangan anda sekiranya berlaku kemalangan.

Untuk melindungi aset anda insurans automatik ada

Pemberi pinjaman anda mungkin memerlukan perlanggaran dan insurans komprehensif sebagai sebahagian daripada perjanjian pinjaman, sekiranya anda membiayai kereta anda.

Anda pasti ingin melindungi aset dan diri anda dengan insurans kereta. Kumpulan pengguna dan syarikat insurans biasanya memerlukan minimum $ 150,000 perlindungan kecederaan badan setiap orang dan $ 400,000 setiap kemalangan.

Adakah saya memerlukan insurans kereta?

Insurans kereta melindungi tanggungjawab anda atas kerosakan dan kecederaan yang disebabkan oleh kemalangan kereta, atau bahkan kebakaran atau kecurian dengan perlindungan tambahan.

Insurans kereta selalu berfungsi seperti insurans lain, dengan cara ini. Biasanya melalui pembayaran bulanan, anda membayar polisi insurans yang dikenali sebagai premium insurans. Anda tahu bahawa sekiranya perkara terburuk berlaku, anda dilindungi dengan polisi insurans anda.

Mengenai insurans kereta, apa kata undang-undang?

Penalti dan undang-undang berbeza-beza mengikut negara, tetapi hampir semua negara memiliki undang-undang yang menjadikannya haram untuk memandu tanpa insurans kereta.

Negeri seperti Alabama dan Arizona membolehkan anda melupakan liputan klasik anda dengan memasukkan wang ke dalam bon atau dana negara yang digunakan sebagai bentuk perlindungan bagi pemberi pinjaman untuk menampung kerosakan akibat kemalangan.

Apa yang muncul atau jatuh jika anda terperangkap semasa memandu tanpa insurans?

Hukuman, tiket, dan denda bergantung pada keadaan tempat anda tinggal kerana memandu tanpa insurans kereta. Biasanya hukuman boleh merangkumi hukuman penjara, denda, poin pada lesen anda, penangguhan pendaftaran, plat, atau lesen anda, bayaran pemulihan dan bayaran mahkamah, sehingga kenderaan anda disekat

Banyak negara juga memiliki undang-undang yang disebut "tidak membayar, tidak bermain". Yang bermaksud bahawa dalam kemalangan kereta jika anda cedera itu adalah kesalahan orang lain, anda mungkin terhad jumlah kerosakan yang anda dapat dari mereka jika anda tidak mempunyai insurans kereta anda. An uninsured driver should have to pay for losses and other people's injuries, in Michigan.

It is unlawful to drive an uninsured car in any state out there for it can incur you a heavy loss as high as imprisonment or permanent immobilization of your vehicle.

WHAT THE LAW SAYS?

The Automobile Insurance Act requires every owner of a road vehicle to have civil liability insurance to cover damage caused to others. This insurance must provide protection of at least $ 50,000 which may be higher depending on the type of vehicle.

For its part, the Highway Safety Code stipulates that you must have proof of insurance on hand when you drive or have custody of a road vehicle. This must be able to be presented in the event of a traffic offence or an accident causing material damage to others.

Driving without insurance in a motor vehicle is an offence.

What are the risks and penalties incurred by the offender?

Sanctions for lack of insurance

The law imposes an obligation to insure motorized vehicles. In the event of driving without insurance, you can be sanctioned.

Criminal sanction:

If you drive without insurance you incur, primarily, a fine of 3,750 euros. Additional penalties may be imposed on an ancillary basis:

 1. The penalty of community service (article 131-8 of the Penal Code);

 2. Day penalty (articles 131-5 and 131-25 of the Penal Code);

 3. Suspension, for a period of three years at most, of the driving license;

 4. Cancellation of the driving license with a ban on applying for a new license for up to three years;

 5. Ban on driving certain land motor vehicles, including those for which a driving license is not required, for a period of up to five years;

 6. Obligation to complete, at their own expense, a road safety awareness course;

 7. Confiscation of the vehicle which the convicted person used to commit the offence, if he is the owner.

In addition, the immobilization of the vehicle may be prescribed.

Public action can be extinguished by the payment of a fixed fine in the amount of 500 euros. The amount of the reduced fixed fine is 400 euros and the increased amount is 1,000 euros. But beware, this fixed fine does not apply in the event of a repeat offence.

Civil sanction:

In the event of a responsible accident causing bodily injury and material damage to a third party (passenger, pedestrian, cyclist or other motorists), the lack of cover for the driver's liability leaves him alone to bear the consequences of injuries inflicted on the third party.

The Compulsory Insurance Guarantee Fund (FGAO) intervenes to compensate victims (in the event of disability or death, work stoppage, etc.) but takes recourse against the driver to recover the sums paid to the victim, increased by 10%.

Depending on the seriousness of the injuries suffered and the duration of the incapacity for work, the sums charged to the person responsible may be considerable. In addition to the amount claimed by the FGAO, it must also face the recourse presented by Social Security and other insurance and mutual organizations having compensated the costs of care and incapacity for work of the victims.

This is how the uninsured manager may be required to pay for his life.

If the author is in default, legal enforcement procedures can be implemented if necessary.

Reminder: in the event of an accident not involving the responsibility of a third party, the driver not benefiting from the “driver” guarantee will not receive any compensation for his possible bodily injuries.

Detection of insurance defaults: the file of insured vehicles

Faced with the increase in accidents caused by uninsured vehicles, the public authorities have set up a national register of insured vehicles. Entered into force on June 4, 2019, it requires each insurer to list each year the vehicles it guarantees.

This file will allow the police to know if the vehicle checked is indeed the subject of a contract. And more generally, by reconciliation with the registration file, to list uninsured vehicles.

In addition, the new multifunction radars will allow the reading of the insurance certificate affixed to the windshield and the verbalization of uninsured vehicles.

Who can be penalized?

In the first instance, the owner and/or keeper of a vehicle will, of course, be penalized if he/she puts an uninsured vehicle into traffic or allows it to be put into circulation.

However, the law also allows the driver of that uninsured vehicle to be penalized. It is therefore important that before driving a vehicle, you check whether that vehicle is in compliance with the applicable legislation and that all required papers are present in the vehicle.

What is the penalty for driving without insurance?

If you own or driver an uninsured vehicle, you risk the following penalties:

 1. Imprisonment from 8 days to 6 months

 2. Fine from 800 to 8000 euros

 3. Driving ban from 8 days to 5 years

 4. As a driver, you risk a fine of 80 to 2000 euros if the insurance certificate is not in the car.

What are the risks of driving without insurance?

Driving without insurance mainly involves financial risk. If you cause damage to others with your uninsured car in an accident at fault, you will have to pay back all damage yourself. The financial risk is therefore quite high.

Reinforcement of the control of vehicles without insurance:

Emmanuel Barbe, interministerial delegate for road safety, indicated that in 2018: 175 people had died in an accident involving a vehicle without insurance. An Insured Vehicles File (FVA) has been set up to combat this problem. This file is questioned by the police during roadside checks. Since October 2019, automatic radars have also interrogated the FVA. They check that the vehicles flashed in violation (speeding, crossing a red light) are insured.

For the moment, the owners of uninsured vehicles only receive a prevention letter but, in a few months, the lack of insurance will be penalized by a fixed tort fine of 750 €.

What happens in the event of the accident if you are not insured

You could be fined several hundred dollars, depending on the type of vehicle being driven. In addition, if you are involved in an accident causing property damage to others for more than $ 500:

 1. you will automatically lose your driver's license or the right to obtain one;

 2. the return to service of all your road vehicles will be prohibited immediately;

 3. You will have to pay for damages caused to others.

Finally, to cancel the suspension of your license and get your vehicle back into service, you must provide proof that you have reimbursed the damage and that you have taken out civil liability insurance.

Kesimpulannya

In short, it's worth paying a few dollars for liability insurance… and making sure you always have proof of insurance when driving!

Car insurance is an agreement between you and the insurance company that cares for you against financial loss in the incident of an accident or theft. In exchange for your repaying a premium, the insurance company decides to pay your losses as well-defined in your guiding principle.

Auto insurance provides coverage for:

 • Property – such as damage to or stealing of your car.
 • Liability – your legal restraint to others for bodily damage or property injury.
 • Medical – the cost of giving grievances, rehabilitation, and sometimes lost wages and service expenses.

Simple personal car insurance is instructed by most US states and laws very. Car insurance attention is priced on your own to let you make to order attention amounts to suit your thorough needs and reasonable.

Rules are usually issued for 6 months or 1-year timeframes and are renewable. The insurance company sends a notice when it's time to begin again the policy and pay your first-class.

why is it illegal to drive without insurance?

Driving without insurance is illegal because the expenses of a car accident can be overwhelming. If you don't have insurance when you come to be into an accident, you could be in ruins financially - and so could the people you hurt.

If you're at responsibility in an accident and you have insurance, then your insurer can pay the statements filed by the person you market leader. If you don't have insurance, you'll have to pay for the risk of being paid to take legal action.

In the United States, the run-of-the-mill auto legal responsibility claim for property damage is $3,638, and the regular car liability claim for the pocket? And persons are just averages – in many personal belongings, the prey of a car accident has sued the at-fault driver for millions. That's why it's illegitimate to drive without cover.

In twos state – New Hampshire and virgin – it's legal to drive without insurance. Though, you must pay $500 for the source of pride of heavy uninsured.

You cannot with authorization drive in any state without indicative of financial responsibility for damages or liability in the incident of an accident. In most states, auto insurance is mandatory as a proof of this responsibility.

All situations have economic responsibility laws so, in states where there is no liability insurance obligation, you need to have proof of enough possessions to pay damages, medical bills, and more if you cause an accident.

Without this proof of assets, you face legal penalties (like a suspended drives license and car registration). Not as good as, in case of an accident, your responsibilities could distribute out your financial future.

auto insurance exists to protect your assets:

if you've invested in your car, your owner may require comprehensive and impact insurance as part of the loan contract. In other arguments, they'll want insurance to protect their monetary asset – the car.

You'll want to keep yourself and your resources with car insurance, as well. The insurance industry and customer groups generally mention a minimum of $100,000 of bodily injury protection per person and $300,000 per accident, since accidents may cost far more than the minimum limits mandated by most states.

You cannot legally drive in any state without representative financial accountability for reparations or responsibility in the event of an accident. In most states, car insurance is required as proof of this responsibility.

All states have economic responsibility laws so, in states where there are no liability insurance requirements, you need to have proof of enough assets to pay damages, medical bills, and more if you cause an accident.

Without this proof of properties, you face legal penalties (like a suspended driver's license and car registration). Not as good as, in case of an accident, your responsibilities could wipe out your financial future.

what other types of car insurance attention as usual?

Though most basic, legally mandated car insurance covers the damage your car reasons, it does not cover damage to your car. To cover your car, you should consider these optional coverages:

 • Collision repays you for damage to your car that takes place as a result of a crash with another car or other object-eg a tree or guide rail – when you're at responsibility. Even though crash coverage will not repay you for mechanical failure or usual wear-and-tear on your car, it will cover damage from faults or from rising and falling your car.
 • Comprehensive provides attention against theft and injury caused by an instance other than an accident, such as a fire, flood, vandalism, hail, falling rocks or trees, and another hazard – even being paid hit by an asteroid!
 • Glass Coverage makes available attention from windshield damage, which is common. Some car policies include no-deductible glass attention, which also includes side windows, rear windows, and glass sunroofs. Or you can buy supplemental glass reporting.

Benefits of car insurance:

as per the Motor Car Act, third party insurance is required and you must purchase one whether you buy a new or a used car. You may purchase a complete cover as well.

The previous type of insurance defends you against financial and legal liabilities just before a third party. On the other hand, A complete insurance policy makes an available cover to your car against damage due to accident, fire, theft, cyclone, flood, etc. along this cover, it protections any third party legal responsibility.

Five Major Car Insurance Benefits:

 • Damage or Loss to Insured Vehicle
 • Personal Accident Cover
 • The large network of garages
 • Third-party liabilities
 • No claim Bonus

Damage or loss to insured Vehicle:

In case your car is damaged due to an accident, fire, or self-ignition, you are safe. Also, if the car hurts losses due to break-in or theft, strikes, riots, or terrorism, your insurance policy covers these. Another Benefits Of Car Insurance is that it covers loss or injured while in transportation by rail, inland waterways, air, road, or lift.

Peraonl accident cover:

An additional advantage of car insurance is that it agreements personal accident cover for a pre-determined amount. Personal Accident cover protects long-lasting total incapacity, Death due to an accident. Also, this cover can be taken for other people along for the ride on an unnamed basis (maximum as per vehicle's seating capacity) for ab pre-determined aggregate under the car insurance strategy.

The large network of garages:

HDFC ERGO Car Insurance keeps up a large network of garages crossways the country. This makes sure you receive cashless facilities in all these locations, in case the need arises. This feature makes it a religious foundation to benefit from repair services in case of any injury to your car.

Third-Party Liabilities:

If your car is complex in an accident that results in damage or loss to the property of any third parties, it is enclosed under the car insurance. What's more, if you face any legal liabilities in case of any physical injury or death of a third party, your car insurance keeps you against the same.

No Claim Bonus:

One of the main advantages of having car insurance is the no right bonus (NCB). The customer is qualified for this benefit for every claim-free year. This may be accessible as a discount on the first-class, which makes car insurance even more equitably set a price.

Do you own a car and you don't have insurance till now? Or after spending money on buying a car you may be wondering about spending more on insurance.

But the question you thinking about is: Is it illegal to drive without insurance. So, the simple answer to this question is “yes” it's mandatory. Most federal laws require that all drives should have insurance.

Why is it mandatory to have car insurance?

Any auto insurance could be costly and surely you would be worried about it. If you buy lifetime insurance you have to pay for it once. Without having any insurance policy you may have to pay for damages again and again lifetime. An average person will spend about $94,000 on insurance. When you get into an accident you need not worry about medical bills, property damages, and physical damages if you have your insurance. Your insurer will pay for your damages. Unluckily, if you hit any other person your insurance will cover you. Your insurance can help you to keep out of many troubles caused by your car. The one purpose of insurance is also to protect pedestrians and motorists.

Driving without insurance?

In case of driving without any insurance you have to pay for medical bills, physical damages, or any property damages. Not having any insurance could ruin you economically. The consequences of it could be more costly than insurance. While driving without insurance you have to face penalties for it.

All states have different penalties; in some states you could face license suspension, punishment, and fines. In some states, you have to pay reinstatement fees and spend time in jail. The average auto liability in Uk is $3,638 for property damage and $15,270 for bodily damage. In some states like Alamba and Arizona, you can purchase state bonds instead of auto insurance. These state bonds will pay for the expenses of the accident.

Could I use someone else's Insurance?

It depends on the state where you live. In most states, if you are driving someone else's car you need not to have your own insurance policy when you have permission from his owner. The car owner can use his insurance to pay for damages. But if both driver and car owner didn't have insurance both can face penalties for it.

Cheapest car insurance

Probably you are looking for cheap car insurance that can best fit your budget. So here we discuss some companies that offer the cheapest insurance:

USAA

It is the cheapest insurance company. In a car insurance survey, it was rated 1st out of nine cheapest insurance companies. If we talk about its ease of filing a claim about more than 70% of customers of USAA are satisfied with their insurance policy. For eligibility current or past military services are required. They have strict qualifications requirements.

Travelers

It is one of the cheapest companies. It costs you $1,267 per year which is not much as compared to some other companies. It was rated ninth out of nine cheapest companies. When customers of travelers asked about satisfaction 55% of customers said they were very satisfied.12% of customers said they were unsatisfied, and 9% of customers said they are very unsatisfied.

Geico

Geico was established by Leo and Lillian Goodwin in 1936. Its study rate is $1,168 per year. It became the second-largest insurer in 2016 and available in the district and all fifty states of Columbia.

When car Insurance introduced?

Before the First World War, there was no existence of insurance anywhere in the world. Car insurance was first introduced in the United Kingdom in 1930. In 1939 Germany passed legislation called the “Act on the Implementation of Compulsory Insurance for Motor Vehicle Owners”.

Is it illegal to drive without car insurance?

According to federal law it is necessary to all to have car insurance, this is in the favor of pedestrians, motorists so that they are protected in crash. In many states it is mandatory to have car insurance. Penalties are coverage amount differ from state to state. In Arizona and Alabama the drives are able to purchase a fund or a state bond that will act like a insurance policy and may help you in an accident. It will cover the cost of the accident. According to law of 49 states, it is required to hold a minimum insurance policy. Minimum mandatory amount may differ but the requirements for all states are mention below:-

Bodily Injury Liability:-

:ballot_box_with_check: Bodily injury liability the costs cover of the injury of the people in other car.

:ballot_box_with_check: In this case every person will be paid about $10000 to $50000. Per accident limit is about $20k to $100k.

Property damage liability:-

 1. Property damage liability covers the cost of damage to the other dives's car. It also covers the cost of the property in the car.

 2. Anything which is damaged. It is about 10k$ to 25k$.It is required to hold a policy which cover the med pay, uninsured and personal injury protection in some states.

 3. There is no federal law regarding you cannot drive a car with car insurance, or it is illegal to drive a car without insurance.

 4. However you should have a insurance policy that may cover you liabilities in case of an accident according to states mandates.

 5. According to these states mandates you are bound to have at least minimum liability insurance insisted of comprehensive insurance.

Purpose of car insurance:-

:small_blue_diamond: In case of any loss of property damage and injuries the car insurance plays the role to cover the cost of damage caused by a motor vehicle accident.

:small_blue_diamond: There are different types of policies which provides different types of coverage.

:small_blue_diamond: When you are driving another person's car or you are driving your own car insurance policy will cover you.

Car insurance is for your financial protection;-

:small_blue_diamond: It may be possible that you never ever face an accident and you have never file insurance claim, But can be happen to you at any time or any stage of your life and the consequences of the accident may be deadly.

:small_blue_diamond: You will face financial problems and injurious. About more than 32k people are killed every year in motor vehicle and more than 2 million are injured.

:small_blue_diamond: If an accident happens to you and you are not holding a car insurance policy then you will have to pay the total financial cost of the damage and you will have to face legal troubles, that why you are driving car without car insurance.

:small_blue_diamond: In most sates it is mandatory to get PLPD coverage.

:small_blue_diamond: It will not cover your physical damage to your car but it will offer you under mention types of protection.

 • Kerosakan harta benda
 • If the fault was not your then will pay medical cost.
 • It will give you financial sport regarding coverage of pain, injuries. It coverage may change from state to state.

It is clear that the insurance policy will give you financial protection.

It's also for physical damage repairs:-

:small_blue_diamond: Car insurance companies also pay for the repair cost of the car in case of accident but depending upon the what type of coverage you selected.

:small_blue_diamond: A Vehicle is very expensive; anybody who owns a car must want to protect it.

:small_blue_diamond: Comprehensive insurance policy provides the coverage in case of any physical damage. rules regarding physical damage coverage is also mention below.

What is Comprehensive Car Insurance?

:small_blue_diamond: Comprehensive car insurance is a type of car insurance.

:small_blue_diamond: It offers to pay you the amount for replace or repair of your vehicle if your vehicle get stolen or damaged for any kind of incident except collision. It is also call as “other than collision”.

What is covered by comprehensive car insurance?

It is kind of insurance in which helps to recover your car from an incident except collision.

 • If you car gets theft
 • any kind of vandalism
 • damage by fire
 • Any kind of natural disasters
 • Due to Falling objects
 • Get damaged by animals
 • Due to civil disturbance
 • What's Not covered by comprehensive car insurance:-
 • Any kind of damage to your car due to collision.
 • Due to an accident with another person's car
 • It will not pay you your medical expenses as well your passengers. Any kind of medical cost which is incurred after accident.
 • What is Collision car Insurance?

Collision car insurance is a type of car insurance which pays you the amount to repair your car or replace you car in case of an accident happens with another car or object. Object may be the tree or fence. Mostly it is required by the lenders of the car to the drives that lender may required collision insurance.

What the collision insurance covers:-

Collision insurance will pay you the amount to repair you car or to replace your car If it get damaged.

 • If you vehicle gets collision with another vehicle.
 • Collision with any kind of object like tree, fence, and poll etc
 • An accident which causes rolling over or falling over
 • What is not covered by collision car insurance?

It does not cover the under-mention;

 • It does not cover any damage like hail, theft.
 • It does not cover any damage due to natural disasters.
 • Damage by fire.
 • Collision insurance does not cover any kind of damage due to accident to another person's vehicle.
 • It does not cover you medical bills.
 • It does not cover another person's medical bills.
 • Penalties for Failure to have car insurance:-

Penalties vary from state to state because every state has established its own rules and penalties. Most of the sates have established fines for lack of insurance coverage. In some states if any driver fund driving without car insurance than he may face driving license suspension. He will be responsible for all medical charges and also property damage charges. The other person may sue you to cover all types damages incurred due to accident. In such cases car insurance will provides you financial protection.

Frequently Asked Question:-

Can you drive a car without insurance if you just bought it?

:small_blue_diamond: You are not allowed to drive without car insurance in United States, so now if you are will to buy a new car and wants to drive it then have to get car insurance policy.

:small_blue_diamond: A car insurance policy holder may drive a new car as he is already holding a car insurance policy somehow it will be according to insurer that how insurance company extend the coverage, with some insurance companies you have just to make a call from dealership.

:small_blue_diamond: In United States car dealership persons don't allow you to drive your new car until you will not provide car insurance proof.

Which states do not require car insurance?

:small_blue_diamond: New Hampshire and Virginia are the two states where you are not bound to holding a car insurance policy for driving a car.

:small_blue_diamond: This is because every state establishes their own limits and requirements. Drivers gets car insurance policy in these states just for their own financial benefits.

Do all countries require car insurance?

Car insurance is now available all around the world somehow but rules may differ from country to country, it will not transfer from one country to another. However it is required in many countries those who are developed.