Adakah insurans hayat dikenakan cukai? juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat.

Banyak orang mempersoalkan apakah layak bagi kerajaan persekutuan untuk membuat cukai insurans hayat. Penyelesaian standard untuk ini adalah "tidak"; mereka tidak dapat membebankan insurans nyawa (walaupun anda boleh yakin bahawa Kongres berusaha meluluskan peraturan yang mengizinkannya setiap tahun). Walaupun begitu, ada kemungkinan bahawa wang tunai yang anda perolehi dari rancangan insurans hayat anda dapat memperkenalkan acara yang dikenakan cukai.

Walaupun begitu, terdapat beberapa teknikal dalam garis panduan ini yang membolehkan kerajaan pusat memasukkan tangannya ke dalam poket anda ketika menghidupkan semula polisi insurans.

Kami dikenakan cukai kepada pemegang polisi Insurans.

Pelan insurans hayat keseluruhan atau tidak dapat dipulihkan membina nilai tunai yang dapat diakses oleh pemegang polisi insurans. Sekiranya pemegang insurans memutuskan untuk mengambil pembiayaan berbanding dengan nilai tunai rancangan, pinjaman kereta biasanya tidak dikenakan cukai. Sekiranya pembiayaan tidak dilunasi pada saat pemegang polisi insurans meninggal dunia, selepas itu, faedah mangsa pasti akan berkurang dengan jumlah pinjaman kereta. Sekiranya, berbanding dengan mengambil kewangan, pemegang polisi insurans memutuskan untuk menyerahkan rancangannya untuk mendapatkan semua nilai wang dan mengosongkan rancangan, setelah itu, keuntungan bernilai wang mungkin dikenakan pajak. Biasanya, kuantiti yang diperoleh melebihi jumlah kos yang dibayarkan terus ke dalam rancangan pasti akan dipikirkan semula dan dikenakan cukai.

Dikenakan cukai ke Estet

Perkara ini agak mudah untuk dicegah dengan hanya memanggil orang bukan pemilik sebagai penerima utama anda atau mempunyai dana amanah menjadi penerima utama. Semasa memanggil spesifik sebagai penerima utama dan juga berusaha untuk mengelakkan cukai harta tanah, adalah mustahak anda juga memanggil penerima luar jangka yang tentunya akan mendapat kelebihan yang diperlukan oleh penerima utama sebelum anda.

Satu lagi cara di mana keuntungan manfaat mangsa insurans hayat boleh masuk ke dalam harta pusaka adalah jika pasangan yang diinsuranskan disebut penerima rancangan insurans hayat. Apabila pasangan anda memperoleh keuntungan faedah yang terselamat, dana ini dibayar dan masuk ke dalam harta pasangan anda. Selepas itu, mereka boleh dibelanjakan atau dipulihara. Apabila pasangan itu meninggal dunia, dan harta benda mereka dipindahkan ke harta pusaka mereka, pendapatan faedah mangsa anda pasti akan menjadi sebahagian daripada harta pusaka mereka yang lengkap dan mungkin akan melalui cukai harta pusaka kerajaan. Kaedah yang paling mudah untuk mencegahnya adalah dengan membiarkan faedah mangsa yang terselamat di tangan tanggungan.

Dikenakan cukai kepada Penerima

Sekiranya penerima yang anda sebut dengan rancangan insurans hayat anda juga merupakan pemilik pelan, maka orang tersebut mempunyai kes simpanan dalam nilai tunai anda. Oleh kerana itu, apabila kelebihan dibayar, mereka dapat mempertimbangkan pendapatan kasar bagi orang tersebut. Dengan mengekalkan kepemilikan rancangan anda sendiri atau mempunyai keinginan untuk memiliki rancangan tersebut, anda dapat mengelakkan hasil ini.

Apabila keuntungan faedah mangsa dibayar, penerima anda pasti akan diminta untuk memilih teknik untuk penyedia insurans membuat penyelesaian. Mereka mungkin memilih untuk mempunyai kelebihan pembayaran penyedia insurans sebagai angka bulat, satu pembayaran balik yang merangkumi keseluruhan bahagian mereka yang masih hidup. Mereka mungkin memilih untuk mendapatkan kelebihan yang dibayar dalam pemasangan. Semasa memilih teknik pemasangan pembayaran manfaat selamat, faedah yang selamat pasti akan terus bertambah semangat.