Adakah Insurans Hayat Layak?

Ya, polisi insurans hayat adalah berbaloi - terutamanya jika anda benar-benar mempunyai orang tersayang yang bergantung kepada anda secara wang. Polisi insurans hayat berjangka, khususnya, memberikan perlindungan insurans dengan kos efektif sepanjang tahun yang sangat diperlukan oleh tanggungan ekonomi anda.

Sebilangan besar daripada kita benar-benar merasakan bahawa membeli perlindungan polisi insurans nyawa adalah perhatian besar. Maklumat ini khusus untuk mereka. Statistik mengesyorkan bahawa seseorang dari 4 pengeluar pendapatan di UK tidak mempunyai polisi insurans hayat. Ini adalah perkiraan yang mengejutkan kerana ahli keluarga pasti akan didelegasikan menjalani kehidupan yang tidak dapat diramalkan sekiranya berlaku kematian pengeluar pendapatan. Itu menunjukkan bahawa hampir seperempat anggota keluarga Britain hidup di bawah ancaman kemelesetan. Sebagai pilihan, bantuan dari NHS atau pelbagai sistem pemerintahan persekutuan lain dapat diambil. Walaupun begitu, semua bantuan kerajaan persekutuan mungkin tidak mencukupi untuk pendidikan dan pembelajaran anak-anak, pinjaman, ubat untuk penyakit penting atau pelbagai pusat asas lain.

Cari di sini beberapa kesalahpahaman yang berkaitan dengan pembelian pelan polisi insurans hayat:

Polisi insurans hayat adalah untuk lelaki!

Satu kajian mengesyorkan bahawa 45% lelaki Britain dan 38% wanita dijamin mendapat perlindungan seumur hidup. Sekali lagi, kedua-dua bahagiannya agak berkurang. Selain itu, bawah sedar asasnya bahawa wanita yang tidak membuat tidak merasa kewartawanan mengenai polisi insurans. Telah diperhatikan oleh Cancer Research bahawa lebih daripada 130 wanita meninggal setiap hari akibat sel barah payudara. Dengan peningkatan keprihatinan kesihatan dan kesejahteraan wanita, wanita tidak boleh menjaga diri mereka sendiri tanpa perlindungan polisi insurans nyawa. Sekali lagi 1 dari 3 individu berkemungkinan besar menghadapi masalah kesihatan yang penting. Dengan melakukan ini, perlindungan polisi insurans hayat adalah penting bagi lelaki dan wanita. Mengabaikan perlindungan polisi insurans nyawa dapat mengesahkan kematian kerana ahli keluarga anda akan diberi banyak masalah kewangan.

Perlindungan insurans komponen mencukupi!

Perlindungan insurans komponen mencukupi! Ini adalah satu kepercayaan yang salah . Walaupun kami mendapat kenderaan automatik, rumah, komputer riba dan juga pelbagai peranti lain yang dijamin, kami sering mempertimbangkan untuk mempertimbangkan salah satu bahagian rumah tangga yang paling tidak terpisahkan iaitu pesertanya. Menumpahkan ahli keluarga secara khusus jika seseorang itu adalah penghasil pendapatan boleh menyebabkan intipati wang yang tidak dijangka. Orang yang anda gemari mungkin perlu mengurus wang tunai yang diperlukan untuk keperluan seharian. Oleh itu, walaupun anda mempunyai komponen perlindungan insurans, adalah mustahak dan juga segera untuk mendapatkan perlindungan polisi insurans hayat anda sendiri. Anda tidak pernah mengenali masa depan namun dapat benar-benar mempersiapkan diri untuk yang lebih buruk lagi.

Perlindungan pinjaman rumah pasti akan berjaya!

Gadai janji rumah adalah titik biasa di UK. Individu yang mempunyai gadai janji rumah juga harus memilih perlindungan nyawa untuk memastikan bahawa sekiranya berlaku kematian yang tidak disengajakan, firma insurans pasti akan membayar jumlah gadai janji rumah tinggal. Kebenaran tidak menunjukkan jenis pengertian seperti itu dalam bahasa Britania. Menurut data, hampir 50% individu mempunyai pinjaman rumah tanpa perlindungan nyawa yang terlibat . Semua realiti dan angka ini menunjukkan kepentingan polisi insurans hayat. Baik itu gadai janji rumah, masalah kesihatan atau kematian yang penting, perlindungan nyawa membantu penerima untuk mengurus keadaan kewangan dengan senang dan senang. Kuantiti jumlah bulat yang diperoleh daripada penyedia insurans membantu perbelanjaan perbelanjaan pengebumian, gadai janji rumah, tanggungjawab kewangan atau pelbagai perbelanjaan isi rumah yang lain.

ya, insurans hayat sangat berbaloi. Secara amnya, jika anda mempunyai keluarga yang bergantung kepada anda dari segi kewangan, maka insurans hayat akan memberi anda ketenangan fikiran. Anda tidak pernah tahu apa yang membawa masa depan sehingga menjamin keselamatan keluarga anda. Tanyakan pada diri anda bahawa keluarga anda boleh menguruskan jika anda tidak lagi berada? adakah mereka dapat menjalani kehidupan yang mewah? Jawapan untuk semua soalan ini menunjukkan pentingnya polisi insurans.

Sekiranya anda meninggal dunia dan meninggalkan pasangan, anak-anak atau tanggungan lain, insurans hayat boleh membuat semua perbezaan bagi mereka. Ia dapat menanggung perbelanjaan sara hidup, membayar gadai janji keluarga (jika ada) dan juga membantu anak-anak melalui kuliah.

Sebilangan besar insurans hayat membayar sekaligus jika anda mati semasa anda dilindungi oleh polisi. Penerima wang boleh menggunakan wang untuk apa sahaja, dari membayar bil biasa hingga membuat pembayaran gadai janji. Dengan insurans hayat berjangka, kelebihan utamanya ialah, jika sesuatu berlaku kepada anda, orang yang anda sayangi akan mendapat faedah yang dapat membantu mereka memenuhi keperluan selama bertahun-tahun dan membayar perbelanjaan besar, seperti tuisyen kuliah.

Tambahan lain dengan jangka hayat adalah bahawa kadarnya lebih murah berbanding dengan polisi kehidupan kekal. Ini kerana jangka hayat melindungi anda hanya sebahagian daripada hidup anda, dan syarikat insurans berharap anda akan melebihi jangka masa polisi sehingga tidak perlu membuat pembayaran. insurans hayat dirancang supaya anda tidak perlu risau tentang tanggungan anda sekiranya anda tidak berada di sana.

Berikut adalah beberapa kelebihan utama insurans hayat yang menunjukkan kepentingannya:

  • Keselamatan kewangan

  • Menjamin masa depan anak anda

  • Mencegah beban pinjaman

  • perancangan persaraan

  • Faedah cukai

Mengapa saya memerlukan insurans?

Ramai orang mengemukakan soalan bahawa mengapa saya memerlukan insurans? jadi penting untuk menjawab soalan ini. Insurans adalah cara menguruskan risiko. Apabila anda membeli insurans, anda akan memindahkan kos kerugian yang berpotensi kepada syarikat insurans sebagai pertukaran dengan bayaran, yang dikenali sebagai premium. Syarikat insurans melaburkan dana dengan selamat, sehingga dapat berkembang, dan membayar apabila ada tuntutan. insurans membantu anda untuk memandu kenderaan, menjaga taraf hidup anda, menyediakan keluarga anda, menjalankan perniagaan kecil dan lain-lain dan anda memerlukan insurans jika anda menyokong kewangan ibu bapa anda yang sudah tua, anda akan berkahwin atau jika anda mempunyai hutang.

Cara mendapatkan insurans

Sekiranya insurans hayat berbaloi maka seseorang harus tahu bagaimana mendapatkan insurans. pertama sekali anda mesti mencari ejen atau broker. Hubungi dia dan kemudian memohon untuk mendaftar dalam rancangan pasaran melalui laman web syarikat insurans. wakil perkhidmatan pelanggan dapat membantu anda mengisi permohonan dan kemudian menyemak pilihan anda dan mendaftar. insurans hayat adalah penting sepanjang anda mengetahui prosedur untuk mendaftar.

Soalan lazim

Adakah insurans hayat adalah pelaburan yang baik? insurans hayat adalah pelaburan yang baik jika anda mempunyai orang yang bergantung kepada anda secara wang. dalam kes ini, insurans hayat boleh terbukti lebih bermanfaat untuk anda. Sebilangan besar penasihat pelaburan tidak mendorong anda untuk insurans seumur hidup.

Berapakah usia yang harus anda dapatkan insurans hayat? Pada usia muda anda boleh mendapatkan harga terbaik seperti usia 20-an atau 30-an. kerana syarikat insurans mengambil risiko yang lebih rendah ketika mengasuransikan orang muda.

apakah kelemahan insurans hayat? ia boleh menjadi mahal dan jika anda tidak mati semasa polisi dibuka, anda tidak akan menerima wang dari syarikat.

jenis insurans mana yang terbaik? biasanya terma insurans hayat adalah wajar. ia murah dan dirancang untuk melakukan satu perkara dalam jangka masa panjang. Dan sebagai bonus tambahan, faedah kematian polisi insurans jangka hayat hampir selalu bebas cukai.

Kesimpulan Sekiranya anda adalah pencari nafkah keluarga anda dan anda harus menunaikan tanggungjawab maka anda harus menggunakan polisi insurans hayat di tempat pertama. Tidak kira sama ada anda mempunyai keluarga besar atau keluarga kecil, anda harus memastikan perlindungan orang tersayang. Anda tidak akan tahu apa yang akan datang di masa depan sehingga semua parameter ini membuktikan kepentingan dan nilai polisi insurans hayat.

Soalan relatif Bagaimana insurans berfungsi?

Apakah insurans seumur hidup?

Apakah terma insurans hayat?

Apakah insurans hayat sejagat?