Adakah insurans haiwan kesayangan berbaloi? juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat. Adakah anda mendapat wang anda kembali pada akhirnya?

Percaya atau tidak-tetapi insurans haiwan kesayangan adalah salah satu jenis polisi insurans yang paling banyak dituntut, lebih-lebih lagi daripada pemilik harta tanah atau polisi insurans kenderaan. Walau bagaimanapun, keseluruhan idea agak baru bagi pemilik haiwan Amerika. Kurang daripada 1 peratus daripada 163 juta kucing peliharaan dan juga anjing di AS dilindungi oleh pelan insurans perubatan. Di UK dan juga negara-negara Eropah yang lain, 20-50 peratus penduduk peliharaan mempunyai perlindungan.

Maklumat Pelanggan Tidak Selalu Betul

Banyak pemilik anjing peliharaan mempersoalkan jika membeli insurans haiwan peliharaan keluarga "berbaloi." Sebagai alternatif, beberapa individu mencadangkan untuk membuka akaun simpanan yang berbeza untuk perbelanjaan perubatan haiwan anda. Dengan cara ini, jika anda tidak memerlukan wang untuk perbelanjaan doktor haiwan yang mahal, anda boleh melaburkannya pada perkara lain-seperti percutian ke Hawaii.

Sebagai contoh, sebuah artikel yang dikeluarkan pada tahun 2003 oleh Maklumat Pelanggan menyatakan, “Titik paling penting yang perlu Anda ketahui mengenai insurans haiwan peliharaan keluarga adalah bahawa ia adalah bentuk simpanan kewangan yang dilaksanakan yang hampir tidak pernah menanggung keseluruhan biaya. Anda boleh mencapai titik yang sama dengan membayar premium bulanan tetap yang sama ke akaun anda yang mempunyai faedah. "

Ya, fungsi apa-apa jenis insurans adalah untuk melindungi bahaya yang tidak diketahui di masa hadapan. Namun anda tidak akan pernah tahu yang mana alternatif yang jauh lebih baik sehingga selepas fakta.

Cukup Tumbuk Nombor

Sekiranya anda menjimatkan $ 50 sebulan, akan memakan masa kurang dari 10 tahun untuk menjimatkan $ 7000 bergantung pada kadar faedah untuk akaun simpanan anda. Mengandalkan polisi insurans haiwan peliharaan yang anda pilih, dari hari pertama rancangan anda berfungsi dan dengan $ 50 yang sama sebulan anda dapat memperoleh 7,000- 14,000 setiap kejadian atau bahkan $ 100,000 untuk banyak kejadian sepanjang hayat.

Walaupun dengan beberapa keajaiban anda mempunyai dana tambahan $ 7,000 untuk segera membiayai akaun simpanan haiwan kesayangan keluarga anda, simpanan kewangan anda akan berkurang hingga hampir sifar sebaik sahaja haiwan kesayangan anda mengalami satu kejadian perubatan yang serius. Selepas itu apa?

Jauhkan dari Jadual Keuntungan

Terdapat beberapa elemen yang perlu dipertimbangkan ketika memeriksa pelbagai jenis rancangan insurans haiwan peliharaan keluarga yang ditawarkan. Namun, salah satu yang paling penting adalah sama ada firma itu menggunakan jadual faedah untuk membayar balik kes. Apa yang ditunjukkan ini adalah, tidak kira harga rawatan yang lengkap, rancangan tersebut hanya akan mengimbangi jumlah yang ditetapkan (bukan peratusan) setiap masalah.

Anda jauh lebih baik mencari rancangan yang merangkumi bahagian tuntutan tertentu (biasanya 80% atau lebih besar) berdasarkan kos sebenar prosedur dan tempat anda tinggal. Ini menganggap caj yang lebih tinggi kemungkinan besar anda hadapi dalam keadaan kecemasan atau kemudahan khusus dan anda tidak perlu risau tentang inflasi.

Sebilangan besar ibu bapa anjing peliharaan benar-benar mendapati (kecewa mereka) bahawa rutin kelebihan yang diberikan oleh penyedia insurans anjing peliharaan sebenarnya tidak disesuaikan untuk mempertimbangkan kenaikan kos sara hidup yang baru-baru ini berkaitan dengan kos doktor haiwan.

Sebilangan orang berpendapat bahawa insurans haiwan kesayangan adalah satu-satunya cara untuk penyedia insurans menjadi kaya. Walau bagaimanapun, apa-apa jenis polisi insurans adalah sesuatu yang anda miliki - namun harap anda tidak perlu menggunakannya. Anda tidak pernah tahu bila anda memerlukannya. Saya sebenarnya telah melihat keluarga polisi insurans haiwan peliharaan jimat kehidupan anjing peliharaan yang sebaliknya akan pasti telah eutanasia kerana perubatan mahal bil .