Adakah Transkripsi berbaloi? Ya, perkhidmatan transkripsi sangat berbaloi kerana menjimatkan banyak masa. Perkhidmatan transkripsi pada dasarnya adalah perkhidmatan syarikat yang menukar suara menjadi dokumen teks yang ditaip atau digital. Terdapat banyak bentuk perkhidmatan transkripsi yang ada sekarang.

Memahami Perkhidmatan Transkripsi

Perkhidmatan transkripsi adalah perkhidmatan syarikat yang menukar suara menjadi dokumen lisan atau taip. Perkhidmatan seperti ini diperlukan oleh banyak organisasi kerana banyaknya komunikasi lisan yang berlaku di tempat kerja dan di rumah. Ia biasanya disewa oleh perniagaan, perkhidmatan transkripsi undang-undang , dan perubatan biasanya ditawarkan secara percuma kepada masyarakat umum. Perkhidmatan ini dapat membantu perniagaan dengan pelbagai cara, seperti:

Transkripsi Temu Bual

Menyalin wawancara individu, panggilan telefon, mesyuarat, dan seminar memerlukan banyak masa dan usaha. Bergantung pada keperluan pelanggan, masa pemulihan boleh berubah dari satu hari hingga beberapa minggu. Untuk memastikan masa pemulihan yang tepat, perkhidmatan transkripsi harus mampu menukar fail suara menjadi fail teks dalam jangka masa yang singkat. Terdapat banyak cara untuk perkhidmatan ini menyelesaikan tugas mereka; beberapa yang paling biasa termasuk:

Menyalin rakaman audio

Rakaman audio boleh ditranskrip secara manual menggunakan perisian atau mesin suara. Namun, kebanyakan perniagaan memilih untuk mengeluarkan keperluan transkrip mereka kepada agensi atau freelancer yang telah dilatih secara profesional untuk melaksanakan tugas ini dengan cepat dan tepat. Contohnya, jika rakaman tertentu memerlukan petikan penutup, pengenalan dan akhiran, atau maklumat penting lain yang mungkin tidak dapat ditranskrip menggunakan perisian, perkhidmatan transkripsi akan membuat dokumen teks elektronik atau transkrip.

Transkripsi Elektronik

Cara termudah untuk menghasilkan transkripsi elektronik adalah dengan menggunakan alat rakaman audio dan komputer. Beberapa komputer dilengkapi dengan perisian yang membolehkan pengguna menghasilkan dokumen teks lisan menggunakan teknologi pengecaman suara . Transcriber menghubungkan komputer mereka ke alat dengar , biasanya dengan mikrofon, dan bercakap ke mikrofon yang terpasang pada mesin. Transcriber kemudian diberikan fail teks yang mengandungi rakaman audio asli dan dokumen a.txt yang mengandungi data yang sama tetapi dalam bahasa yang berbeza. Sebilangan besar perkhidmatan transkripsi dari rumah membenarkan pengguna untuk menerima dokumen dalam bahasa apa pun.

Apakah Struktur Pembayaran Perkhidmatan Transkripsi

Kos transkrip audio seminit sekitar $ 3. Sebilangan besar perkhidmatan Transkripsi menawarkan rancangan pembayaran mudah untuk perkhidmatan mereka.

 1. Mereka secara amnya memberikan yuran yang ditetapkan untuk setiap jam transkripsi atau harga yang ditetapkan untuk setiap projek. Semasa memulakan perniagaan transkripsi perubatan atau ketika mempertimbangkan perkhidmatan transkripsi mana yang akan digunakan, selalu menilai berapa banyak wang yang ingin anda hasilkan dengan perniagaan anda.

 2. Sekiranya tujuan anda adalah menghasilkan sejumlah besar wang dengan cepat, anda mungkin ingin memulakan dengan salah satu perkhidmatan transkripsi atas permintaan yang mengenakan bayaran tetap berdasarkan jam transkripsi yang anda perlukan.

 3. Sebilangan besar perkhidmatan transkripsi atas permintaan mengenakan bayaran asas untuk jumlah jam audio atau video yang ditranskrip. Perkhidmatan transkripsi undang-undang biasanya mengenakan kadar setiap jam, sementara perkhidmatan transkripsi perubatan mengenakan kadar tetap. Kedua-dua model harga ini biasanya digunakan oleh syarikat kecil dan individu yang hanya memerlukan sedikit transkrip setiap minggu atau bulan. Sekiranya syarikat anda memerlukan beratus-ratus jam bahan yang ditranskrip, akan lebih menjimatkan penggunaan salah satu perkhidmatan transkripsi yang lebih besar.

 4. Selain menggunakan perkhidmatan transkripsi untuk mengeluarkan kata-kata lisan dari sumber yang dirakam, teknologi juga memungkinkan untuk merekodkan semula bahan yang ditranskripsikan sebelumnya. Sebagai contoh, jika seseorang perlu merakam simpanan, mereka hanya dapat mendengarkannya seberapa banyak yang mereka mahu dan membuat salinan bahagian yang berkaitan.

 5. Hari ini, komputer dan pelbagai alat perisian memungkinkan untuk mendengarkan simpanan secara keseluruhan. Transkrip sekarang adalah sekejap dengan stesen kerja audio digital, pemain media mudah alih, dan perisian transkripsi audio. Transcriber tidak lagi harus terbatas pada rakaman asal, yang bermanfaat bagi orang yang tidak dapat memperoleh keuntungan wang dari perkhidmatan transkripsi perniagaan mereka.

 6. Walaupun Internet telah memungkinkan bagi hampir semua orang untuk membuat akaun dalam talian, salah satu kaedah yang paling popular dan mudah untuk mencari dan meninjau perkhidmatan transkripsi yang ada adalah dengan mengunjungi laman web tinjauan transkripsi dalam talian yang popular.

 7. Laman web ini mempunyai ringkasan lengkap penyedia perkhidmatan transkripsi dalam talian yang paling popular, termasuk harga, perkhidmatan pelanggan, dan kebolehpercayaan. Dengan memanfaatkan ulasan ini, pemilik perniagaan dapat menilai syarikat transkripsi sebelum membuat keputusan akhir. Dengan bantuan transkripsi profesional atau sambungan Internet yang pantas, perniagaan dapat menyediakan transkrip bertulis profesional mereka sendiri dalam masa beberapa minit.

Jenis Perkhidmatan Transkripsi

Berikut adalah pelbagai jenis perkhidmatan transkripsi

Transkripsi Media Elektronik

Ini termasuk transkripsi media kertas dan elektronik, transkripsi suara , dan transkripsi dalam talian atau telefon.

Transkripsi Perubatan

Matlamat umum kebanyakan perkhidmatan tersebut adalah untuk mengubah suara yang ditentukan oleh profesional perubatan atau pakar, ke dalam bentuk bertulis.

Pengkhususan lain dari perkhidmatan ini termasuk pengurusan kandungan, transkripsi audio dan video, transkripsi rekod perubatan pesakit, dan transkripsi kursus latihan dan seminar.

Transkripsi Undang-Undang

Transkripsi undang-undang merujuk kepada penukaran hujah yang direkodkan dalam kes mahkamah menjadi halaman yang dapat dicetak.

Versi yang dicetak digunakan untuk membuat taklimat undang - undang , taklimat amikus, pendapat, dan tafsiran undang-undang.

Oleh kerana kebanyakan kes melibatkan jam panjang perbualan, peguam umumnya staf menyerahhakkan untuk merakam fail audio yang panjang dan menukar mereka kepada format teks. Untuk memenuhi tujuan ini, kebanyakan perkhidmatan transkripsi sah menggunakan bantuan perisian pengecaman pertuturan. Berikut adalah beberapa kelebihan transkripsi undang-undang.

Menjimatkan Masa

Perkhidmatan transkripsi undang-undang dapat membantu anda menjimatkan masa dan wang. Sering kali kes dikemukakan di mahkamah dan pengacara membuat semua pernyataan mereka di kotak saksi, di ruang sidang, di hadapan hakim, dan pada kesempatan lain. Teks yang ditranskrip banyak membantu

Menjimatkan Wang

Walau bagaimanapun, transkrip penyataan tersebut mungkin tidak tersedia secara percuma. Sekiranya anda seorang profesional yang sah, anda boleh menukar fail audio menjadi dokumen teks dan menjimatkan masa dan kos untuk menyalinnya.

Transkripsikan Temu Bual yang Dirakam Untuk Pengadilan

Kelebihan lain ialah transkrip wawancara yang dirakam juga dapat digunakan. Contohnya, jika anda melakukan wawancara di telefon, dan seseorang memanggil dan menanyakan soalan mengenai kes di mana dia berminat menjadi penggugat, anda boleh merakam suara dan menggunakannya untuk proses pengadilan anda.

Transkripsi Perniagaan

Perkhidmatan transkripsi perniagaan membantu menjimatkan kos. Di sini, mesyuarat seminar dirakam oleh individu dan kemudian dihantar ke perkhidmatan transkripsi. Rakaman audio yang dibuat oleh individu yang menggunakan peralatan digital dikenali sebagai ASR (rakaman audio analog).

Ringkasan: Beberapa perkhidmatan transkripsi umum termasuk perkhidmatan transkripsi perubatan, perkhidmatan transkripsi undang-undang, dan perkhidmatan transkripsi audio. Perkhidmatan transkripsi perubatan melibatkan menukar imlak yang diberikan oleh doktor atau pakar perubatan ke dalam fail teks. Sampel suara untuk kes perubatan ditranskrip dan kemudian ditukar menjadi dokumen teks. Proses yang sama berlaku untuk kes audio. Oleh itu, seorang pengamal perubatan yang memberi ucapan dalam kes mahkamah boleh membuat imlak ditukar menjadi dokumen teks.

Peranan Kerja Seorang Transkripsi

Apakah peranan pekerjaan ahli transkripsi? Ini adalah satu soalan yang diajukan oleh ramai yang berminat untuk mempunyai kerjaya dalam transkripsi. Mereka berminat bekerja dalam bidang ini tetapi tidak tahu apa sebenarnya yang dimaksudkan. Ini adalah pekerjaan yang mudah jika anda tahu apa yang diharapkan daripadanya.

Ahli transkripsi bekerja dengan transcriber , yang juga biasa disebut sebagai transkripsi. Kedua orang ini bekerjasama untuk menyelesaikan permintaan transkripsi.

 1. Tanggungjawab akan berbeza-beza bergantung pada laman web tempat anda bekerja dan jenis pekerjaan yang akan anda lakukan. Beberapa laman web hanya memerlukan maklumat asas dan pekerja hanya akan menjawab beberapa soalan . Laman web lain akan memerlukan maklumat yang lebih terperinci dan peribadi seperti laporan perubatan atau wawancara.

 2. Jawapan mudah lain untuk soalan ini ialah transkripsi hanya meletakkan kata-kata yang diucapkan pada pita atau cd. Maklumat yang dicatat kemudian dihantar ke tempat yang ditentukan untuk diedit.

 3. Tugas sebenar ahli transkripsi sangat mudah. Maklumat tersebut ditaip ke dalam program komputer dan setelah itu, transkripsi akan dalam perjalanan. Walau bagaimanapun, tanggungjawab sebenarnya tidak berhenti di situ.

 4. Terdapat banyak lagi peranan tugas transkripsi daripada hanya memasukkan perkataan ke dalam komputer. Sebilangan ahli transkripsi bertanggungjawab menaip huruf. Ini termasuk memasukkan huruf ke bahagian alamat surat atau nama seseorang. Bahkan ada beberapa syarikat yang memerlukan transkripsi untuk menyalin perbualan telefon. Syarikat-syarikat yang mengupah transkripsi memerlukan transkripsi penuh sehingga mereka dapat memastikan bahawa maklumat itu tepat dan terkini.

 5. Tanggungjawab lain yang menjadi tugas transkripsi juga merangkumi dokumen pembacaan bukti. Sering kali kita membaca dokumen kita keliru dengan kata-kata. Ketika itulah anda memerlukan seorang profesional untuk melihat dokumen tersebut dan memastikan bahawa dokumen itu tidak tersalah taip atau salah dari segi tatabahasa. Terdapat beberapa syarikat yang sebenarnya membayar seseorang untuk melakukan ini untuk mereka. Inilah peranan pekerjaan ahli transkripsi.

 6. Terdapat banyak sebab bagi seseorang yang ingin bekerja di industri transkripsi perubatan. Mereka yang mempunyai ijazah transkripsi perubatan gembira dengan kerjayanya tetapi tidak mahu set faedah yang sama ditawarkan kepada pekerja di pejabat. Di sinilah pekerjaan sebagai transkripsi boleh berguna.

 7. Sekiranya anda memikirkan apakah peranan pekerjaan ahli transkripsi, anda harus tahu bahawa ini adalah kaedah terbaik untuk menjana banyak wang . Transkripsi perubatan adalah industri yang berkembang dan banyak orang mengubahnya menjadi perniagaan rumah. Anda mungkin berfikir bahawa anda tidak dapat mengubahnya menjadi perniagaan rumah kerana anda tidak mempunyai pengalaman, tetapi anda salah. Sekiranya anda ingin mengetahui apakah peranan pekerjaan ahli transkripsi, dan anda mempunyai pemahaman yang baik mengenai istilah perubatan, anda boleh menjana wang sebagai transkripsi.

 8. Apabila anda bekerja sebagai ahli transkripsi, anda akan berpeluang mengerjakan pelbagai projek. Anda boleh mengerjakan berita yang sedang dilaporkan. Anda juga akhirnya dapat mengerjakan rakaman audio yang digunakan sebagai alat latihan . Perkara yang hebat mengenai peranan pekerjaan transkripsi ialah anda boleh memilih untuk mengerjakan pelbagai projek.

Ringkasan Anda ingin memastikan bahawa anda mempelajari semua yang anda boleh tentang apakah peranan pekerjaan ahli transkripsi sebelum anda memulakan. Anda perlu tahu apa yang perlu anda lakukan untuk menjadi ahli transkripsi. Setelah anda memahami apakah peranan pekerjaan transkripsi anda akan bersedia untuk mula memohon pekerjaan transkripsi. Transkripsi adalah sesuatu yang sangat menggembirakan dan bermanfaat dan jika anda suka bekerja dengan audio, anda mungkin ingin menganggap ini sebagai kerjaya jangka panjang.

Cara Memilih Ahli Transkripsi

Cara memilih perkhidmatan transkripsi terbaik sering dibincangkan dalam kalangan perubatan dan undang-undang. Kedua-dua profesion ini memerlukan penggunaan peralatan dan latihan tertentu untuk menjadi mahir dalam pekerjaan mereka. Pada masa lalu, ahli transkripsi sering menjadi setiausaha atau bahkan kerani di pejabat syarikat. Hari ini, sebahagian besar transkripsi perubatan dan undang-undang dilakukan pada komputer di bilik yang selamat. Peralatan yang digunakan untuk transkripsi juga jauh lebih mahal daripada pada masa lalu.

Pertimbangkan Pengalaman

Semasa anda mencari syarikat transkripsi perubatan, pastikan anda berurusan dengan yang berpengalaman. Terdapat beberapa yang telah beroperasi selama bertahun-tahun dan mempunyai beberapa ratus ribu fail dalam pangkalan data mereka. Ini memastikan bahawa mereka telah membuat banyak penukaran untuk dapat memberi anda perkhidmatan transkripsi perubatan yang anda perlukan. Perkhidmatan transkripsi perubatan yang baik juga akan mempunyai pekerja terlatih dan berkelayakan yang dapat memahami semua maklumat anda.

Pastikan ahli transkripsi mempunyai pengetahuan asas

Anda perlu memastikan bahawa orang yang melakukan transkripsi anda memahami maklumat yang mereka ubah dari fail teks ke fail audio. Adalah mustahak mereka memahami istilah perubatan dan juga istilah perubatan. Sebilangan besar masa, seorang ahli transkripsi perubatan telah lama bekerja di lapangan . Oleh itu, mereka harus tahu bagaimana menangani orang dan situasi perubatan yang memerlukan perhatian khusus.

Pertimbangkan prosedur pembayaran

Pertimbangan lain ketika mencari syarikat transkripsi perubatan yang baik adalah bagaimana anda akan membayarnya. Ramai orang merasakan bahawa proses ini adalah proses yang sangat mudah di mana pelanggan membayarnya secara langsung. Walaupun terdapat syarikat yang membolehkan anda membuat pembayaran melalui kad kredit anda secara dalam talian, itu bukan kaedah yang paling senang. Oleh itu, anda harus memastikan bahawa anda mencari syarikat transkripsi perubatan yang menerima insurans perubatan anda.

Tandatangani kontrak

Apabila anda akhirnya menemui syarikat transkripsi perubatan, anda perlu memastikan bahawa anda menandatangani kontrak. Ini akan memastikan bahawa anda akan mendapatkan apa yang anda cari. Pertama, anda perlu memastikan bahawa anda akan dibayar dengan apa yang anda bayar secara berkala. Kedua, sangat penting bahawa anda akan dapat membatalkannya pada bila-bila masa tanpa penalti . Akhirnya, anda seharusnya dapat membatalkannya jika perlu tanpa kehilangan wang.

Pertimbangkan alat yang ada

Salah satu aspek yang paling sukar dalam transkripsi perubatan adalah kemampuan untuk mendengar audio semasa seseorang bercakap. Oleh itu, sangat penting syarikat transkripsi perubatan yang anda pilih mempunyai kemudahan yang baik untuk mendengar audio semasa seseorang bercakap.

Banyak masa boleh disia-siakan hanya dengan mengulangi soalan yang tidak jelas atau tidak mendengar suara yang berbeza ketika terdapat gangguan komunikasi. Oleh itu, jika anda menjumpai perkhidmatan transkripsi yang bagus dan mempunyai kemudahan untuk mendengarkan audio, anda akan lebih cenderung untuk menyelesaikan kerja dengan cekap dan pantas.

Minta demo

Sekiranya anda masih tertanya-tanya bagaimana memilih perkhidmatan transkripsi terbaik untuk keperluan anda, anda mungkin juga ingin mempertimbangkan demo. Sebilangan besar syarikat menawarkan ini sebagai sebahagian daripada perkhidmatan mereka dan ini memungkinkan anda untuk merasakan bagaimana syarikat itu beroperasi. Sekiranya mereka mempunyai demo dalaman, anda boleh menggunakannya untuk mendapatkan idea tentang seberapa baik mereka memperlakukan pelanggan mereka dan bagaimana mereka benar-benar memberikan perkhidmatan transkripsi perubatan.

Pertimbangkan Reputasi

Terdapat beberapa pertimbangan lain untuk mencari perkhidmatan transkripsi perubatan yang hebat . Ini hanya beberapa dari banyak perkara yang anda ingin fikirkan. Walaupun Internet memudahkan untuk mencari banyak penyedia, anda masih perlu meluangkan masa anda. Anda harus yakin bahawa anda berurusan dengan penyedia terkemuka yang benar-benar dapat memenuhi keperluan anda. Setelah anda menjumpai syarikat yang sepertinya mempunyai semua yang anda perlukan, sudah tiba masanya anda mula mencari orang yang tepat untuk menyelesaikan pekerjaan anda. Pastikan anda selesa dengan orang yang anda bekerjasama sebelum anda membenarkan mereka menyelesaikan kerja untuk anda.

Perkhidmatan merangkumi banyak tugas. Sebahagian daripadanya termasuk mengetik dokumen dan laporan undang-undang. Anda mungkin dapat menaip laporan perubatan atau borang. Terdapat banyak perkhidmatan yang tersedia untuk pelbagai perkara.

Sebab lain mengapa anda mungkin mahu berurusan secara langsung dengan syarikat adalah kerana anda ingin menjimatkan wang. Apabila anda membeli perkhidmatan dari pihak ketiga, seperti sekolah atau syarikat transkripsi, anda perlu membayar yuran. Ini boleh dari lima dolar hingga sekitar lima puluh dolar. Dengan perkhidmatan yang ditawarkan melalui syarikat sebenar, kemungkinan besar anda perlu membayar sejumlah jenis bayaran.

Apabila melihat bagaimana memilih perkhidmatan transkripsi terbaik, pertimbangan lain adalah reputasi setiap syarikat. Anda mungkin ingin melihat pelbagai forum atau ulasan lain dalam talian. Bahkan ada laman web yang dikhaskan untuk membantu orang memutuskan syarikat mana yang menawarkan perkhidmatan terbaik. Baca beberapa ulasan dan buat keputusan berdasarkan harga dan perkhidmatan pelanggan.

Selain membaca ulasan, anda juga perlu mempertimbangkan jenis transkripsi yang perlu anda lakukan. Sebilangan besar perniagaan akan menawarkan beberapa jenis transkripsi. Walau bagaimanapun, mungkin terdapat bidang tertentu yang selalu perlu anda lakukan agar dokumen anda dapat dibaca. Sebagai contoh, transkripsi undang-undang diperlukan untuk orang yang menyediakan dokumen undang-undang untuk pengadilan. Transkripsi perniagaan sering diperlukan untuk pertemuan antara pemilik perniagaan dan pelanggan, dan terdapat banyak syarikat yang dapat menyediakan perkhidmatan ini juga.

Profesional transkripsi mempunyai beberapa pilihan ketika datang ke lokasi mereka. Sebilangan syarikat terletak di dalam pusat penyimpanan data yang besar, memudahkan jurubahasa untuk mencari peralatan mereka.

Ketahui jika mereka mempunyai sandaran

Pertimbangan terakhir ketika anda memikirkan bagaimana memilih perkhidmatan transkripsi terbaik adalah sama ada mereka mempunyai sandaran. Transkripsi tidak berlaku dengan cepat tanpa perubahan cepat. Anda pasti yakin bahawa transkripsi anda selesai sama seperti yang anda mahukan. Anda juga tidak mahu membuang masa menunggu kerja anda diserahkan, hanya kerana ia tidak dapat digunakan kerana kegagalan kuasa atau kerosakan mekanikal yang tidak dijangka.

Ringkasan: Terdapat banyak perkhidmatan yang tersedia hari ini yang menawarkan kepakaran mereka bagaimana memilih perkhidmatan transkripsi terbaik. Syarikat-syarikat ini akan dapat membantu anda membuat keseluruhan proses lebih mudah. Anda boleh mencari syarikat-syarikat ini dalam talian dan juga melalui Yellow Pages tempatan anda. Anda mungkin terkejut dengan pilihan yang ada. Mereka akan membantu anda mencari apa yang anda perlukan dan mungkin dapat menjimatkan banyak masa semasa anda memulakan dan mempelajari perniagaan.

Kelebihan Transkripsi

Kelebihan transkripsi banyak.

Menjimatkan masa

Pertama sekali, anda boleh mendapatkan transkrip ini dengan segera dari laman web. Kedua, anda boleh menjimatkan banyak masa dan usaha dengan menaip temu ramah sendiri. Ketiga, anda juga boleh melihat transkrip wawancara yang disediakan oleh perkhidmatan.

Kemudahan

Kelebihan transkripsi wawancara telah wujud selama beberapa dekad sekarang. Bahkan pada zaman ini, terdapat permintaan transkrip wawancara sejarah lisan kerana kemudahan dan kemudahan yang mereka tawarkan daripada menulis buku yang sama dan menyebarkannya di antara sebilangan besar orang. Ramai orang sering diminta membaca buku sejarah lisan. Mereka semestinya bermanfaat bagi penyelidik untuk mengetahui lebih banyak mengenai individu tertentu. Walau bagaimanapun, membaca buku dan melihat catatan bertulis sering memakan masa.

Tutup Kapsyen

Semasa membaca buku-buku tersebut, penyelidik juga mungkin keliru dengan tatabahasa dan struktur ayat. Itulah sebabnya, mereka ingin memastikan bahawa mereka mempunyai transkrip paling tepat dan betul yang tersedia agar mereka mendapat manfaat maksimum dari maklumat yang mereka baca. Di sinilah kapsyen tertutup masuk. Dengan bantuan perkhidmatan kapsyen tertutup, anda akan dapat melihat gambar di pinggir. Kapsyen ini, juga dikenali sebagai sari kata, memastikan bahawa anda memahami setiap perkataan yang diluahkan dalam wawancara.

Kelebihan terbesar yang diberikan oleh kapsyen tertutup adalah bahawa ia membolehkan orang yang bercakap mempunyai unjuran suara, mirip dengan watak dalam cerita, di mana dia dapat dilihat. Ini akan membolehkan pembaca memahami apa yang cuba disampaikan oleh orang itu. Satu lagi perkara hebat mengenai mentranskripsikan wawancara dan bahan sejarah lisan lain dengan penggunaan kapsyen adalah mengurangkan kemungkinan kehilangan maklumat penting ketika ahli transkripsi membuat transkripsi manual. Sebagai contoh, jika ada kalanya pendengar lupa kata yang diucapkan, perisian teks dapat digunakan untuk merakam kembali audio dalam file audio, untuk memastikan tidak ada kata yang dihilangkan. Ini kemudian akan mengurangkan kemungkinan berlakunya salah tafsiran yang mungkin berlaku.

Ringkasan: Terdapat sejumlah kelemahan yang dapat dikaitkan tanpa menyalin dengan menggunakan perkhidmatan transkripsi dalam talian. Salah satu yang paling penting ialah ia hanya akan memberikan transkrip kepada anda. Anda masih perlu belajar bagaimana menulis ayat yang betul. Seperti yang dinyatakan sebelumnya, syarikat transkripsi profesional akan mengajar anda cara menulis ayat yang tepat. Setelah anda mengetahui perkara ini, masalah untuk menulis ayat tanpa kesalahan ejaan atau kesalahan tatabahasa akan dapat dikurangkan.

Mengapa Transkripsi Adalah Pilihan Kerjaya yang Baik

Pilihan Kerjaya yang Baik

Walaupun banyak orang berpendapat bahawa menjadi ahli transkripsi tidak mudah, anda sebenarnya dapat meningkatkan peluang anda menjana wang dalam industri ini. Terdapat banyak syarikat di luar sana yang sanggup membayar wang yang banyak bagi orang untuk menyalin rakaman audio mereka. Ini bermanfaat bukan sahaja untuk ahli transkripsi tetapi juga untuk syarikat yang memerlukannya. Ahli transkripsi sering bekerja sendiri dan oleh itu diberi masa tambahan untuk mengkaji laporan mereka.

Kemahiran Meningkatkan

Untuk dapat menjadi transcriber yang berjaya, anda mesti mahir mengenali pelbagai perkara ketika ia berlaku. Transkripsi perubatan melibatkan banyak pengesanan panggilan. Anda harus sangat berminat dengan bagaimana proses tertentu ditangani, terutamanya jika anda seorang transkripsi perubatan. Maklumat yang diperlukan agar seorang pendengar pandai dalam pekerjaannya merangkumi perkara-perkara seperti ketika pesakit memanggil, pertanyaan apa yang diajukan, di mana panggilan berakhir, sebab mengapa panggilan berakhir di tempat tertentu dan banyak butiran yang lain.

Mengenai Perkhidmatan Transkripsi Super Rush

Perkhidmatan Transkripsi di AS juga memperluas perkhidmatan terjemahannya ke bandar benteng Toledo. Dokumen Super Rush Perkhidmatan Terjemahan Toledo terkenal kerana sangat tepat walaupun dihantar dalam masa sesingkat mungkin.

Perkhidmatan terjemahan yang ditawarkan oleh kami sangat pantas dan pada masa yang sama, kami juga berjaya mencapai ketepatan sekurang-kurangnya 98%. Selain menjadi yang terpantas, kami juga penyedia perkhidmatan terjemahan yang meminta caj minimum untuk perkhidmatannya dan harganya sepadan dengan perkhidmatan yang kami sediakan. Anda boleh menghubungi kami dari keselesaan rumah anda melalui sembang dalam talian kami atau melalui panggilan telefon.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan menarik yang ada di fikiran orang

1. Berapakah perkhidmatan transkripsi?

Bayaran standard umum perkhidmatan transkripsi adalah $ 3 seminit audio / video. Walau bagaimanapun, pembayaran berbeza mengikut kerumitan fail audio.

2. Bagaimana perkhidmatan transkripsi berfungsi?

Berikut adalah cara-cara yang digunakan oleh ahli transkripsi:

 1. Ahli transkripsi bekerja mengikut peraturan yang ditetapkan oleh pelanggan.

 2. Beberapa firma dan institusi kesihatan menuntut agar panjang rakaman audio yang tepat tidak boleh lebih dari 50 minit, sementara yang lain mengharapkan ahli transkripsi menyelesaikannya dalam jangka waktu akhir.

 3. Beberapa perkhidmatan transkripsi perubatan dan undang-undang menawarkan transkrip dalam format yang berbeza seperti kertas dan elektronik. Transkrip elektronik dan kertas berguna untuk pelanggan dalam pelbagai cara. Di sini kita akan melihat beberapa faedah perkhidmatan transkripsi yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat ini:

3. Berapa lama masa yang diperlukan untuk menyalin 1 jam?

Diperlukan sekitar 2-4 jam jam untuk menyalin 1 jam audio. Walau bagaimanapun, masa yang diambil juga bergantung pada kecekapan ahli transkripsi. Sebagai contoh, seorang profesional yang berpengalaman akan mengambil masa sehingga 1.5 jam untuk mentranskripsikan audio berdurasi 1 jam, sedangkan, seorang pemula yang lengkap memerlukan masa sekitar 4 jam untuk menyalin audio selama 1 jam

4. Berapa banyak yang dibuat oleh ahli transkripsi?

Seorang ahli transkripsi menghasilkan sekitar 10 sen hingga $ 3 setiap minit audio. Pembayaran berbeza mengikut pengalaman profesional seorang transcriber.

5. Apakah kerja ahli transkripsi

Tugas sebenar ahli transkripsi sangat mudah. Maklumat dari fail audio yang diberikan ditaip ke dalam program komputer dan setelah itu selesai, transkripsi sedang dalam perjalanan.

6. Apa yang perlu diingat semasa memilih syarikat perkhidmatan transkripsi terbaik?

Memilih perkhidmatan transkripsi boleh menjadi proses yang sangat terlibat. Mencari yang sesuai untuk perniagaan anda akan memerlukan sedikit kajian dan beberapa usaha. Tetapi setelah anda mengkaji pelbagai pilihan transkripsi, anda akan mempunyai idea yang lebih baik yang mana yang paling sesuai untuk anda. Dan kemudian anda boleh fokus untuk mengembangkan hubungan baik dengan perkhidmatan transkripsi anda. Dengan bekerjasama, anda dapat mengembangkan proses transkripsi yang cepat dan berkesan yang akan memberi anda manfaat pada masa depan.

7. Siapa yang menggunakan perkhidmatan transkripsi?

Berikut adalah beberapa jenis organisasi yang menggunakan perkhidmatan transkripsi Organisasi perubatan Firma undang-undang Pelajar Pemilik Perniagaan

8. Mengapa menggunakan perkhidmatan transkripsi

Berikut adalah beberapa sebab utama untuk menggunakan perkhidmatan transkripsi. Menjimatkan masa Menjimatkan wang Balik lebih cepat

9. Apakah tujuan ASR?

Tujuan ASR adalah untuk menukar perkataan yang diucapkan menjadi fail teks. Ini dicapai melalui bantuan komputer, perisian teks, dan perisian pengecaman pertuturan. Salah satu kegunaan umum untuk ASR adalah untuk alat bantu mengajar di mana perlu untuk merakam kuliah dan menjadikannya tersedia untuk pelajar.

10. Apakah Kemahiran Yang Diperlukan Untuk Menjadi Ahli Transkripsi

Sekiranya anda benar-benar ingin memperoleh banyak wang melalui transkripsi perubatan, anda harus memastikan bahawa anda sangat mahir dalam mengenal pasti semua perkara yang berbeza ini, dan juga dapat menyalin semuanya dengan cepat.

11. Adakah latihan penting untuk Transkripsi?

Ya. Sekiranya anda tidak cukup mahir untuk melakukan ini dengan cepat, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengikuti kursus latihan yang akan mengajar anda bagaimana mengenal pasti perkara-perkara yang dikatakan oleh seseorang dalam rakaman tersebut, dan kemudian dapat menyalin semuanya dengan cepat.

Amat penting bagi transkripsi perubatan, kerana jika ada kesalahan, maka hasil transkripsi semuanya tidak tepat, dan syarikat atau orang yang mendapat transkrip tersebut harus membayar banyak wang untuk memperbaiki kesalahan tersebut . Atas sebab ini, pekerjaan transkripsi perubatan memerlukan standard ketepatan yang sangat tinggi.

Kesimpulan Jadi, adakah transkripsi itu bernilai? Ya, betul. Terakhir, penggunaan yang baik untuk perkhidmatan transkripsi adalah dalam pengumpulan pita suara, filem, dan televisyen untuk tujuan pendidikan. Walaupun mustahil untuk menghasilkan semula setiap kata pada pita suara, perkhidmatan transkripsi yang baik dapat mengekstrak maklumat berguna dari fail audio untuk membuat garis besar perbualan penuh. Dari ini, seorang guru atau pelajar dapat mempelajari pelajaran sepenuhnya dengan mudah.

artikel berkaitan

 1. di mana-adakah-transkripsi-berlaku-dan-di mana-tidak-terjemahan-berlaku-di-the-sel
 2. Transkrip
 3. komputer-berbantukan-transkripsi-kucing
 4. Cara Menranskripsikan Audio Pada Chromebook