Warna gading adalah salah satu warna putih. Asal warnanya adalah pada tahun 1385. Teduh telah ditemukan dari gigi tajam seperti gading atau taring binatang. Warna gading sedikit antara putih dan kuning. Haiwan yang giginya dipertimbangkan untuk menciptanya umumnya adalah Gajah atau Walrus. Di dunia sekarang ini, terdapat banyak penggunaan dalam berbagai jenis industri seperti industri perabot atau lukisan.

Maksud gading:

Dari segi industri, ia adalah bahan yang berasal dari gigi binatang liar besar yang digunakan untuk menghasilkan perhiasan yang mengagumkan.

:question: Mengapa Gading penting? Apa yang menjadikan gading begitu berharga? Jadi, ia sangat berharga dalam banyak aspek. Bukan hanya ini tetapi juga mementingkan budaya. Terutama di Afrika di mana Gajah ini dijumpai. Kerana kepentingan ini, kehidupan liar yang mempunyai gigi ini mempunyai banyak.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Warna warna gading:

 1. Tidak berwarna putih
 2. Krim
 3. Pasir
 4. Aprikot
 5. Kuning
 6. Melati
 7. Pir
 8. Kuning pic
 9. Citron
 10. Aprikot
 11. Mustard
 12. Lemon chiffon
 13. Saffron
 14. Pir
 15. Vanila
 16. Gandum
 17. Kuning muda
 18. Amber
 19. Penggemar
 20. Semua jenis emas
 21. Kuning pic

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Warna gading vs putih:

 • Nah, kedua-dua warna ini berasal dari warna putih. Terdapat banyak variasi dalam subkategori putih murni. Satu-satunya perbezaan dalam sub-nuansa ini ialah sebahagiannya kusam, ada yang pucat, ada yang gelap dan ada yang terang. Inilah satu-satunya perubahan yang menjadikan setiap warna keluarga putih berbeza antara satu sama lain.

 • Sebagai tambahan kepada subkategori ini, terdapat kombinasi warna putih dan hitam yang sangat terkenal. Ia berwarna kelabu. Dengan cara yang serupa, semua warna dan sub-warna telah wujud dan akan terus wujud dalam masa. Perbezaan yang menonjol dalam warna putih adalah terdapat perbezaan intensiti.

 • Warna gading berasal dari makhluk hidup sehingga asalnya berasal dari gading binatang. Sebaliknya, warna putih yang gelap adalah warna murni yang kusam.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Warna gading vs warna krim:

Kedua-duanya menyerupai banyak tetapi masih ada beberapa aspek yang menjadikannya berbeza. Mereka adalah:

 1. Perbezaan warna.
 2. Menunjukkan perbezaan semasa melekapkan dinding bilik untuk tujuan melukis.
 3. Warna gading lebih gelap daripada krim.

1. Perbezaan warna:

 • Oleh kerana kedua-duanya berasal dari sumber yang berbeza maka kedua-duanya menunjukkan refleksi yang berbeza. Salah satunya berasal dari lemak susu mentega dan yang lain berasal dari gigi keras. Perbezaan intensiti kekuningan penting kerana ini menimbulkan perbezaan.

 • Tidak lama kemudian, Ivory bertukar menjadi warna kuning yang lebih gelap daripada sebelumnya. Maka rupa antik ini akan mula menyerupai buttercream.

2. Cat Di Bilik:

 • Kedua-dua warna akan mewujudkan suasana yang berbeza ketika diterapkan pada dinding rumah. Kedua-duanya adalah warna yang banyak digunakan ketika melukis. Kerana mereka terkenal kerana memberikan penampilan yang menenangkan dan lebih besar ke ruangan / dinding yang benar. Tetapi, anda memerlukan minda artistik untuk memilih pasangan yang sempurna untuk warna apa sahaja yang anda pilih untuk melukis. Kerana kedua-duanya akan membuat penampilan yang berbeza dengan beberapa jenis warna.

3. Gabungan warna:

 • Perkara terbaik mengenai warna semula jadi ini ialah mereka sentiasa memberikan penampilan yang mewah. Tidak kira ia untuk hiasan hiasan atau untuk benda kecil atau untuk hiasan dalaman. Apabila anda menggabungkannya dengan betul dengan warna terang, ia akan memberikan penampilan yang memuaskan.

 • Terlepas dari kenyataan bahawa kedua-dua warna putih mempunyai banyak kemiripan tetapi ketika datang ke reka bentuk akan ada setiap perincian yang perlu diperhatikan. Terdapat pelbagai warna atau warna unik yang akan memberi anda penampilan yang diinginkan. Tetapi pilihan kombinasi ini mesti berbeza untuk kedua-dua warna.

 • Gabungan warna dengan kabinet dapat menawan dapur anda kerana akan kelihatan begitu hangat dan semula jadi. Satu perkara yang perlu anda perhatikan adalah tidak mengulangi warna untuk keseluruhan item. Seperti jika anda menyimpan lukisan satu warna, pilihlah kontras yang paling sesuai.

4. Warna gading lebih gelap:

Keamatan kuning berbeza dalam warna Gading dan Krim. Ivory mempunyai warna kuning yang lebih kuat yang juga merupakan tanda penampilannya yang mewah.

:small_red_triangle_down: harmoni warna :small_red_triangle: :

Definisi: konsep harmoni ini telah diberikan dalam teori warna. Rasa estetik warna menemui kombinasi warna yang sesuai dengan satu sama lain. Konsep ini dicipta untuk mengetahui pasangan warna terbaik untuk memberikan kesan yang menggembirakan. roda skema warna

Bagaimana anda menggabungkan pelbagai warna?

Warna apa yang boleh anda campurkan untuk membuat warna lain? Berikut adalah beberapa teknik yang digunakan untuk membuat warna sekunder. Cara-cara ini dapat ditentukan dalam hal berikut:

 1. Pelengkap
 2. Analog
 3. Triad
 4. Petak
 5. Tetradik
 6. Berpisah-pelengkap

:heavy_check_mark: Pelengkap:

Warna pelengkap adalah kombinasi untuk menerapkan sebaliknya seperti oren dan biru. Pasangan ini mempunyai kesan klasik apabila digunakan dengan betul. Terlalu banyak penggunaannya boleh menyebabkan menjengkelkan. Adalah baik untuk digunakan pada bahagian kecil atau kawasan. Jelaskan di mana anda mahu menggunakannya.

:heavy_check_mark: Analog:

Istilah ini digunakan dalam merancang apabila anda perlu memilih satu warna yang dominan atau menonjol dan yang lain untuk menjadikan warna pertama menyenangkan dan semula jadi. Jenis pasangan ini masuk akal untuk selalu mengetahui mengapa anda akan mencarinya di sebelah buku kecil dalam buku skema warna atau roda.

:heavy_check_mark: Triad:

Istilah ini digunakan apabila ada satu cat untuk menguasai pemandangan dan menggunakan dua lagi untuk menyokong yang utama. Dalam palet warna, anda akan menjumpainya selepas setiap warna.

:heavy_check_mark: Petak:

Ini bermaksud empat cat dijumpai dengan ruang yang lebih banyak di roda skema.

:heavy_check_mark: Tetradik:

Ia juga disebut skema segi empat tepat. Ini adalah penayangan empat warna yang mempunyai satu warna dominan dan selebihnya dari tiga warna semula jadi dan seimbang.

:heavy_check_mark: Split-Pelengkap:

Skema ini dijumpai dengan warna 1 atau 2 warna pelengkap dari cat utama. Ia juga merupakan pilihan yang baik untuk menghasilkan hasil yang terbaik.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Reka bentuk dalaman gading:

dinding gabungan warna gading. gabungan warna warna gading. Sangat diperlukan untuk mempunyai pengetahuan awal untuk memulakan dalaman rumah-rumah-manis-rumah anda.

01. Dapur warna gading:

Bahagian dalam dapur mestilah gabungan antara kemewahan, kesopanan, kesejukan, keterbukaan, dan reka bentuk yang sempurna. Warna gading termasuk dalam salah satu pilihan cerah yang akan memberikan anda semua dalam satu kombinasi. Kawasan terbaik di dapur yang sesuai dengan penampilan ini adalah kabinet dapur, jubin, kawasan lembangan, barang kecil hiasan seperti lilin, pasu, dan lain-lain. Tambahkan sedikit cahaya semula jadi dari tingkap untuk memberikan getaran yang menarik.

02. cat dinding warna gading:

Lukisan dinding adalah sesuatu yang akan menentukan keseluruhan rupa kawasan tersebut. Sebelum anda bergerak ke arah rancangan, pastikan anda telah memilih warna elit yang sempurna untuk dinding ruang tamu anda. Sebelum ada perkara mesti mempertimbangkan kawasan yang ingin anda warnakan. Seperti jika anda merancang untuk merancang restoran atau kafe kopi, anda mesti mempertimbangkan penampilan yang akan memikat pengunjung. Tetapi jika anda hendak mengecat semula bilik tidur, ruang tamu, anda harus memilih reka bentuk yang akan menjadikannya hidup. Warna yang meriah ini dapat memainkan peranan di sini dengan memberi Anda tembok kerajaan.

03. Lantai gading:

Permaidani atau jubin memainkan peranan yang sangat penting. Tidak kira di mana tempatnya. Adakah lantai dapur, lantai pejabat, bilik, atau kafe? Lantai yang menenangkan akan memberikan kesan yang sangat menenangkan pada mata dan juga memberikan penampilan yang cantik. Ini akan meningkatkan pencahayaan tempat.

04. Perabot gading:

Pembelian perabot memerlukan sedikit pengetahuan mengenai kontras warna, bahan perabot (kayu, dll). Kerusi, katil, kabinet secara psikologi memberi anda keanggunan dalam pelbagai warna putih.

05. Fabrik warna gading:

Tudung bantal atau penutup katil sangat penting. Mereka berperanan besar dalam meningkatkan mood anda atau membuat anda merasa kacau dengan warna yang menjengkelkan. Kain warna ini akan memberikan rasa hangat, menenangkan, elegan.

Soalan Lazim:

Warna gading memikat para artis. Berikut adalah jawapan untuk semua soalan yang diajukan orang.

1. Warna apa yang sesuai dengan gading?

:red_circle: Terdapat senarai besar kombinasi warna yang sesuai dengannya. Keluarga putih "sesuai dengan duo gelap. Pilihan gabungan bergantung pada begitu banyak faktor. Seperti di mana anda mahu memohon (tempat), jenis, panjang kawasan, dan lain-lain. Berikut adalah senarai yang akan menjadikan duo ini unik dan menarik.

 1. Keluarga biru (contohnya, Navy Blue, Gray Blue, dll.)
 2. Keluarga kelabu (contohnya, Dove Grey, warna Kelabu lain yang baik)
 3. Keluarga hitam (Semua warna)
 4. Keluarga hijau (hijau yang baik)
 5. Warna Aqua.

2. Bagaimana warna gading berbeza dengan warna putih?

:red_circle: Gading vs Putih:

 • Apabila kita mencari kedalaman warna gading, ia adalah warna kuning yang unik. Tetapi ia juga menyerupai warna putih pucat. Singkatnya, warnanya tidak berwarna kuning, putih, atau sesuatu di antara putih tetapi ia hanya warna pucat antara putih dan kuning murni.
 • Untuk warna putih tulen, jelas bahawa ia tidak mempunyai kekotoran tetapi hanya bentuk murni.

3. Bagaimana saya membuat warna gading melalui warna pigmen?

:red_circle: Apabila anda ingin membuat sub-naungan dari asalnya maka anda perlu memerhatikan segala-galanya untuk menghasilkan cat yang sempurna. Sub-warna dibuat apabila 2 atau lebih 2 gabungan bercampur. Membuat warna ini memerlukan warna berikut:

 1. Kuning
 2. Putih
 3. Sebilangan kecil warna Biru

4. Bagaimana saya mengenal pasti gading?

:red_circle: Spesifikasi ini merangkumi:

 1. Apabila anda menyentuhnya anda merasakan perasaan lembut.
 2. Penampilannya akan lebih gelap daripada warna tulang.
 3. Sekiranya ia bukan bahan gading maka anda akan merasakan permukaan kasar ketika anda mengetuknya.

5. Warna apa yang paling dekat dengan Ivory?

 • Warna berkrim.
 • Warna putih.
 • Warna putih.

6. Adakah cara selamat membersihkan gading yang telah dikuning selama bertahun-tahun?

 • Keaslian warna tidak boleh ringan, berubah, atau bersih. Oleh itu lapisan kekuningan dari itu tidak dapat dikeluarkan sama sekali.
 • Sekiranya barang itu disimpan lama, akan ada sejenis debu yang akan menutupi objek tersebut. Dalam kes ini, yang perlu anda lakukan hanyalah, lap barang tersebut, gunakan sabun dan titisan air.

> Catatan: pastikan tidak meninggalkannya selama berjam-jam.

7. Bagaimana anda dapat mengetahui apakah gajah itu adalah gading?

:point_right:t2: Gading adalah nama gigi Gajah Afrika. Oleh itu, anda dapat dengan mudah menunjukkan bahawa bahan atau objek yang anda uji mempunyai sentuhan gigi yang serupa.

8. Bagaimana anda memutihkan gading berwarna kuning?

:high_brightness: Kekuningan antik adalah untuk meningkatkan kecantikan bahan. Jadi tidak perlu memutihkannya. Sekiranya ada yang berdebu, bersihkan sahaja dan itu sahaja.

9. Bagaimana anda dapat memberitahu gading sebenar dari gading palsu?

 • Gading Sebenar:

Ia akan kelihatan berbeza. Ia akan kelihatan bersinar ketika anda melihatnya di bawah cahaya matahari. Plus ia mempunyai corak yang mendalam.

 • Gading Palsu:

Ini akan kekurangan semua cahaya.

10. Apakah alternatif untuk gading?

 • Anda boleh ditipu apabila anda akan membelinya kerana penjual mungkin memberikan alternatif kepada anda.
 • Tetapi jika anda ingin membeli barang ganti dengan sengaja maka anda mesti mengetahui tujuan membelinya.
 • Sebilangan objek alternatif boleh menjadi tulang (kerana menyerupai banyak dengannya). Selain itu, ia juga boleh menjadi staghorn.
 • Item itu mempunyai kepentingan antik yang lain sehingga sukar untuk menggantinya dengan yang lain.
 • Lebih jauh boleh bergantung pada kedai yang anda pilih untuk pembelian anda.

11. Bagaimana anda dapat memberitahu gading sebenar dari plastik?

:star: Gading Sebenar vs Plastik:

 1. Anda dapat mengetahui ini dengan menyentuh permukaan, kilauan, pantulan warna dalam cahaya semula jadi.
 2. Yang sebenarnya mempunyai rasa yang agak kasar kerana mempunyai kekasaran secara mendalam. Sebaliknya, plastik akan terasa lembut.
 3. Memerhatikan dengan teliti dan memerhatikan kilauan putihnya di Matahari. Yang asli sentiasa bersinar terang seperti berlian.

Kesimpulan:

:writing_hand:t2: Hari-hari ini warna atau gigi Gading digunakan untuk membuat begitu banyak objek. Ia mempunyai kepentingan besar dalam dunia seni. Banyak barang hiasan terdiri daripada ciptaan berharga ini. Senarai item yang terdapat di sini:

 1. Reka bentuk perhiasan makiWorksurniture
 2. Mengecat
 3. Reka bentuk ukiran
 4. Barang hiasan
 5. Gunakannya dalam piano
 6. Objek lain

Artikel Menarik Lain:

 1. Apa Warna Membuat Cat Brown?

 2. Bagaimana Vivo Berfungsi pada Telefon Dengan Panel Belakang yang Berubah Warna

 3. Cara menukar warna latar belakang di photoshop

 4. Pengaruh Warna dalam Pembuatan dan Pemilihan Pakaian

 5. Lukisan Kaca - Cara Melukis Kaca

 6. Cara Mencampurkan Warna untuk Membuat Pink

 7. Cara Membuat Cat Hitam Warna

 8. Warna apa yang menjadikan ungu cerah?