Pengisi rahang apa yang boleh dilakukan? Rahang bawah yang terbentuk atau lemah sering bersifat genetik dan boleh menjadi keyakinan keseluruhan pesakit. Dermal Filler sering digunakan pada garis rahang untuk menegangkan kulit dan menentukan kawasan dagu dan rahang, mengurangkan kelemahan garis rahang yang lemah.

Apakah Pengisi Jaw?

:small_blue_diamond: Pengisi kulit berkepadatan tinggi sering disuntikkan secara subkutan untuk membuat garis Jawline dan sudut mandibular yang terancang dan tajam dan supra-mesenterik. 3 ml tidak dapat ditentukan, kontur, dan menambah dagu dan garis rahang dengan Microcannula yang terlalu besar, dan hanya 2 titik masuk yang menghasilkan garis rahang tajam yang akan memotong potongan roti. Hanya yang berani akan mencubanya, kerja Jawline sangat sukar.

Fakta pantas:

:question: Pengisi rahang sering digunakan untuk:

 • Mengurangkan akibat kehilangan kelantangan yang berkaitan dengan usia di wajah bawah
 • Buat garis rahang yang kelihatan lebih bujur
 • Kurangkan penampilan jowls
 • Kontur garis rahang, memberikan penampilan yang lebih tajam
 • Seimbangkan garis rahang yang tidak simetri

:question: Kos pengisi rahang:

Purata antara $ 599 dan $ 799 setiap jarum suntik.

:question: Adakah pengisi rahang sakit?

Ya, suntikan pengisi rahang menyakitkan.

:question: Pengisi Terbaik untuk kawasan rahang:

 • Mucopolysaccharide (Restylane Lyft dan Juvederm Voluma atau Velux)
 • kalsium hidroksilapatit (CaHA) (Radiesse)

:question: Berapa lama pengisi rahang bertahan?

 • Pengisi mukopolysaccharide boleh bertahan selama 2 tahun.
 • Kalsium hidroksilapatit boleh bertahan selama 15 bulan.

:question: Apakah alternatif untuk pengisi rahang?

 • Pembedahan Facelift
 • Pembedahan kosmetik
 • Yoga Muka

Kelebihan pengisi Dermal:

:small_blue_diamond: Pengisi kulit kini menjadi kegilaan sebagai rawatan estetik bukan invasif. Pada kebiasaannya, pengisi kulit biasanya mengisi semula lipatan kedutan dan menambahkan jumlah pada tisu. Apabila digunakan dalam jumlah besar, pengisi kulit sering digunakan sebagai pengganti implan wajah.

:small_blue_diamond: Kelebihan pengisi kulit adalah yang disuntik ke dalam kulit tanpa pembedahan. Namun, kerana pengisi hanya mahir dalam, kadang-kadang, ada juga lebam di wajah yang akan memakan waktu lama untuk menghilang dan keluar.

:small_blue_diamond: Kelebihan pengisi adalah bahawa ia sementara dan boleh larut selama beberapa tahun. Namun, itu juga kelemahannya kerana suntikan berulang diperlukan untuk mengekalkan penampilan. Botox dan pengisi kulit dianggap sebagai kaedah paling popular untuk memanjangkan keremajaan kulit.

Apa yang melibatkan prosedur pengisi rahang?

Semasa rundingan awal anda, tanyakan kepada doktor anda apa yang anda harapkan semasa dan selepas mendapatkan pengisi rahang.

:arrow_right_hook: Sebelum prosedur:

:small_blue_diamond: Inilah yang anda harapkan untuk mencuba sebelum mendapatkan pengisi rahang :

:small_blue_diamond: Biarkan doktor anda mengetahui apa-apa ubat atau makanan tambahan yang anda ambil. Elakkan minum alkohol selama 1 atau 2 hari sebelum mendapatkan pengisi. Hentikan penggunaan rawatan kulit topikal yang mengandungi asid glikolik, retinol, atau retinoid beberapa hari sebelum temujanji anda. Jangan gunakan produk penyingkiran rambut, termasuk pinset, selama ini.

:small_blue_diamond: Minum dan makan secara normal sebelum rawatan anda, kerana pengisi rahang mungkin merupakan prosedur bukan pembedahan. Berhenti mengambil ubat pengencer darah, ubat penahan sakit di kaunter, atau makanan tambahan seperti

 • St. John's Wort

 • vitamin E

 • bawang putih

 • ginseng

 • minyak primrose.

:arrow_right_hook: Semasa prosedur:

:small_blue_diamond: Untuk rawatan pengisi rahang anda harus tiba tanpa alat solek dan pakaian yang selesa. Berikut adalah prosedur pendek yang anda harapkan: penyedia perubatan anda mengabaikan kawasan suntikan. Setelah mati rasa, sedikit pengisi gel akan disuntik secara strategik di beberapa laman di sepanjang mandibula. Kanula juga boleh digunakan untuk membantu memandu pengisi masuk.

:small_blue_diamond: Doktor anda harus pergi secara perlahan dan terus menerus menilai hasil setiap suntikan semasa rawatan. Rawatan pengisi rahang memakan masa sekitar setengah jam dari awal hingga akhir.

:arrow_right_hook: Selepas prosedur:

:small_blue_diamond: Anda mungkin melihat lebam atau bengkak setelah mendapat pengisi rahang atau dagu. Tanya doktor anda jika menggunakan arnica topikal untuk mengurangkan lebam mungkin merupakan idea yang baik. Anda juga boleh menggunakan ais segera setelah rawatan dan sesudahnya, jika diperlukan. Rahang

:white_check_mark: Kelebihan

 1. Rawatan pengisi dagu / pengisi rahang tidak invasif, tanpa waktu henti.

 2. Penyedia anda akan menyesuaikan lokasi dan jumlah suntikan anda dengan hasil yang anda perlukan, sama ada halus atau lebih besar, dan hasil anda sering disentuh atau diubah kemudian.

 3. Ini adalah pilihan jangka pendek untuk orang yang belum bersedia untuk kekal implan — atau bagi mereka yang sedang mempertimbangkan pembedahan tetapi ingin “mencuba” pengganti terlebih dahulu.

 4. Pengisi lebih murah daripada implan dagu atau sedot lemak dagu (walaupun dari masa ke masa, rawatan yang berterusan dapat menyebabkan kos yang lebih tinggi untuk diri anda).

 5. Sekiranya anda tidak menyukai hasil pengisi berasaskan asid hyaluronik anda, ia akan dibalikkan.

:negative_squared_cross_mark: Keburukan

 1. Pengisi hanya berlangsung satu atau dua tahun, jadi anda memerlukan rawatan susulan untuk menjaga penampilan anda.

 2. Hasilnya sering kali tidak begitu baik, jadi anda tidak akan berpuas hati jika anda mahukan perubahan yang dramatik.

 3. Unjuran yang ketara memerlukan jumlah pengisi yang terlalu besar (biasanya dikenakan setiap jarum suntik), oleh itu rawatan boleh memakan kos yang tinggi.

Apakah Pengisi terbaik untuk kawasan rahang?

:small_blue_diamond: Tidak semua jenis telah disetujui oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah (FDA) untuk kawasan wajah ini. Tetapi banyak doktor menggunakan pengisi label untuk pembesaran dagu dan untuk menguraikan garis rahang. pengisi rahang biasa yang mungkin digunakan oleh doktor anda termasuk:

 • 1. mucopolysaccharide (Restylane Lyft dan Juvederm Voluma atau Velux)

 • 2. kalsium hidroksilapatit (CaHA) (Radiesse)

:small_blue_diamond: Terdapat beberapa jenis pengisi kulit yang mungkin disarankan oleh doktor anda untuk rahang dan dagu. Tetapi pada masa ini, satu-satunya pengisi yang diluluskan oleh FDA untuk peningkatan rahang dan dagu adalah Juvederm Velux.

Berapa lama pengisi rahang bertahan?

Hasil pengisi rahang segera kelihatan. Hasil individu berbeza-beza, kecuali bagi banyak pengguna, pengisi mukopolisakarida boleh bertahan selama 2 tahun. Kalsium hidroksilapatit bertahan selama 10 - 15 bulan. Tidak kira jenis pekerjaan yang anda gunakan, anda akan mula mendapat petunjuk penurunan hingga 9 hingga 12 bulan, terutamanya jika suntikan penyegaran tidak diberikan secara konsisten.

Berapakah kos pengisi jawline?

Kos purata:

$ 999.9

Julat:

$ 249 - $ 2,99

:small_blue_diamond: Pengisi dagu berharga $ 949 secara purata. Kos pengisi dagu anda akan bergantung pada jenis pengisi yang disuntik, jumlah jarum suntik yang anda mahukan, tahap pengalaman penyedia anda, dan oleh itu lokasi latihan. insurans kesihatan biasanya tidak merangkumi prosedur pengisian rahang / dagu.

:small_blue_diamond: Juvederm Voluma XC: Jaw Filler Jenama: Juvederm Voluma XC Jenis Pengisi: HA Julat Kos setiap jarum suntik: $ 999.9 Berapa lama ia bertahan: Sehingga 2.5 tahun

:small_blue_diamond: Radiesse: Jaw Filler Jenama: Radiesse Jenis Pengisi: CaHA Julat Kos setiap jarum suntik: $ 649.9– $ 799.9 Berapa Lama Ia: 10–15 bulan

:small_blue_diamond: Restylane Defyne: Jaw Filler Jenama: Restylane Defyne Jenis Pengisi: HA Julat Kos setiap jarum suntik: $ 894.9 Berapa lama ia bertahan: Sehingga 12.5 bulan

:small_blue_diamond: Sculptra: Jaw Filler Jenama: Sculptra Jenis Pengisi: PLLA Julat Kos setiap jarum suntik: $ 69.9– $ 999.9 Berapa lama ia bertahan: Hingga 2.5 tahun

:small_blue_diamond: Sebilangan besar pengisi bertahan antara satu hingga dua tahun sebelum dimetabolisme secara semula jadi oleh badan anda. Juvéderm Voluma juga dapat bertahan lebih lama daripada Radiesse, dengan pengeluar masing-masing menuntut hingga 2 tahun dan satu tahun.

:small_blue_diamond: Walau bagaimanapun, tubuh setiap orang menyerap pelbagai jenis pengisi pada kadar yang berbeza, jadi mustahil untuk disebutkan dengan pasti berapa lama semua jenis pengisi kulit akan bertahan.

Kesan sampingan pengisi garis rahang

Kesan sampingan biasa:

Menurut AAD, kesan sampingan seterusnya - yang cenderung berlaku di sekitar tempat suntikan - sering berlaku, tetapi biasanya jelas dalam 7 hingga 14 hari:

 • kemerahan

 • bengkak

 • sakit

 • lebam

 • gatal

 • ruam

Kesan sampingan yang jarang berlaku

Walaupun kurang biasa, anda harus ingat kesan sampingan berikut:

 • jangkitan

 • kebocoran pengisi melalui tempat suntikan

 • nodul di sekitar tempat suntikan, yang boleh dikeluarkan melalui pembedahan

 • granuloma, sejenis reaksi keradangan pada pengisi

 • pergerakan pengisi dari satu kawasan ke kawasan yang berbeza

 • kecederaan pada saluran darah

 • kebutaan, yang berlaku apabila pengisi disuntik ke dalam arteri, menyekat aliran darah ke mata

 • kematian tisu, sekali lagi berkat aliran darah yang tersekat

Faktor risiko yang perlu diingat

Jangan gunakan pengisi jika:

 • kulit anda meradang dengan alasan apa pun (contohnya, jika anda mengalami ruam, jerawat aktif, gatal-gatal, dll.)

 • Anda alah kepada mana-mana bahan pengisi (baca label)

 • Anda mengalami gangguan pendarahan

 • Anda mengandung, menyusu, atau berumur di bawah 18 tahun (keselamatan belum dipelajari pada kumpulan usia yang lebih muda)

 • Kulit anda terdedah kepada parut (contohnya, anda mempunyai keloid atau pertumbuhan tisu parut)

Calon Ideal untuk Pengisi garis rahang

:small_blue_diamond: Orang yang berumur 21 tahun ke atas yang benar-benar ingin membesarkan menentukan garis rahang mereka, menguatkan dagu atau mengisi kedutan atau garis di sekitar dagu adalah calon yang baik untuk pengisi dagu .

:small_blue_diamond: Mereka sepatutnya berada di dalam yang baik secara keseluruhan kesihatan , mempunyai apa-apa alahan atau masalah kesihatan, tidak merokok dan akan bersedia untuk mengambil penjagaan yang cemerlang kulit selepas rawatan mereka.

:file_folder: Ringkasan: Prosedur pengisian rahang / dagu juga disebut sebagai kontur garis rahang nonsurgical. Ini adalah prosedur kosmetik invasif minimum yang hanya boleh dilakukan oleh profesional yang berpengalaman dan berlesen.

Alternatif untuk pengisi rahang

1- Pembedahan Facelift

:small_blue_diamond: Pembedahan Facelift dapat membantu merawat penampilan rahang yang teruk dan tahan lebih lama daripada banyak pendekatan lain. Tetapi seperti implan dagu, ia lebih mahal dan mempunyai risiko kesan sampingan dan reaksi buruk yang lebih baik. Kos tipikal pembedahan facelift adalah $ 7,700.

2- Prosedur Pengetatan Kulit:

:small_blue_diamond: Prosedur pengetatan kulit sangat sesuai untuk seseorang yang ingin mengurangkan penampilan keriput atau tanda penuaan ringan hingga sederhana lain di atau di sekitar dagu dan rahang bawah. Pendekatan ini merangkumi penutupan semula kulit laser nonablatif, dan pengetatan kulit ultrasound ablatif, dan pengetatan kulit frekuensi radio.

Adakah pengisi Jawline hilang teruk?

:small_blue_diamond: Anda boleh mengalami hasil negatif dengan pengisi dagu, seperti rahang yang terlalu banyak atau tidak semula jadi. Memilih penyedia yang diperakui papan dengan pengalaman luas dalam mengendalikan suntikan pengisi rahang akan memberi anda peluang terbaik untuk hasil yang memuaskan.

:small_blue_diamond: Pengisi berasaskan HA sering diterbalikkan jika anda tidak bangga dengan hasilnya dan ia memberikan hasil yang lebih konsisten daripada pengisi sintetik. Pengisi sintetik lebih cenderung berpindah dari tempat suntikan pertama, membentuk lebam, benjolan, atau kawasan yang tidak rata. Lebih sukar untuk membalikkan pengisi selain HA - dan melakukannya mungkin memerlukan pembedahan.

:red_circle: Amaran keselamatan

Walaupun pengisi rahang / dagu umumnya selamat, langkah-langkah ini dapat membantu memastikan keselamatan anda:

 • Gunakan profesional perubatan berlesen, terlatih, dan berpengalaman (pakar dermatologi atau pakar bedah plastik) untuk menyuntikkan pengisi.

 • Adakah prosedur itu dihapuskan dalam keadaan perubatan, bukan di rumah seseorang atau di pusat membeli-belah?

 • Tanya penyedia mengenai pengalaman mereka dengan jenis pengisi sebenar yang telah anda pilih. Semakin banyak pengalaman yang mereka perlukan dengan barang dagangan, semakin tinggi.

 • Jangan beli pengisi dalam talian. Hanya dapatkannya dari pembekal perubatan.

 • Pengisi tidak boleh dibuka. Dan semestinya dilabelkan picagari. Periksa picagari untuk memastikannya.

 • mengesahkan bahawa pengisi yang digunakan telah diluluskan oleh FDA untuk tujuan tersebut.

 • ingat risiko dan kesan sampingan yang berpotensi.

 • Baca bahan pengisi dan jangan disuntik jika anda menyedari anda mempunyai alergi terhadap salah satu komponen pengisi (contohnya, kolagen).

 • Pastikan untuk memberitahu doktor tentang semua ubat dan suplemen yang anda ambil. Sebilangan mungkin berinteraksi dengan bahan-bahan di dalam pengisi atau boleh mempengaruhi keupayaan darah anda untuk membeku.

Soalan Lazim:

Orang juga tertanya-tanya mengenai pertanyaan berikut:

1- Apa yang tidak dapat dilakukan pengisi garis rahang?

:small_blue_diamond: Pengisi rahang tidak dapat membetulkan kulit yang kendur atau kedutan yang mendalam; sebaliknya, pengisi adalah yang terbaik untuk masalah ringan hingga sederhana. Sekiranya anda ingin pembetulan yang lebih dramatik atau kekal, Botox kaki gagak boleh menjadi pilihan terbaik anda.

2- Apa yang harus dielakkan selepas pengisi rahang?

:small_blue_diamond: Setelah rawatan anda, pastikan untuk mengelakkan cahaya matahari langsung, senaman yang berat, dan aktiviti fizikal yang berat selama 24-48 jam.

:small_blue_diamond: Jangan menyentuh tempat suntikan, dan pastikan kulit anda tetap bersih di kawasan rawatan. Anda akan mengatasi rasa tidak selesa dengan pek ais atau Tylenol.

3- Bilakah hasil pengisian rahang dapat dilihat?

:small_blue_diamond: Sebilangan besar hasil pengisi rahang dapat dilihat segera setelah rawatan, selain dari Restylane, yang memerlukan beberapa hari untuk memastikan hasilnya. ikon rahang dan dagu:small_blue_diamond: Hasil pengisian Jawlines bersifat sementara, dengan beberapa formulasi berlangsung hingga 2 tahun. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan hasil anda, pengisi berasaskan HA anda dapat diterbalikkan dengan mudah. Pengisi Radiesse memerlukan pembedahan untuk dibalikkan.

Kesimpulannya

:small_blue_diamond: Pengisi rahang umumnya selamat dan sedikit invasif. Mereka akan menambah definisi pada rahang bawah anda dan menguatkan dagu, mengimbangi profil anda.

:small_blue_diamond: Pengisi sintetik seperti Radiesse dan Sculptra tahan lama; malangnya, jika anda tidak berpuas hati dengan hasilnya, membalikkan pengisi ini mungkin memerlukan pembedahan. Pengisi berasaskan HA adalah pilihan yang dihasilkan secara semula jadi, dan mudah dibalikkan jika anda tidak bangga dengan hasilnya.

:small_blue_diamond: Untuk mendapatkan hasil yang paling mudah, pilih penyedia yang mempunyai pengalaman luas menyuntikkan pengisi garis rahang. Luangkan masa untuk memikirkan sama ada suntikan pengisi terbaik untuk anda atau implan dagu.