Pengetahuan,

Definisi Pengetahuan:

  1. Fakta, maklumat, dan kemahiran yang diperoleh seseorang melalui pengalaman atau pendidikan; pemahaman teori atau praktikal mengenai sesuatu subjek.

  2. Undang-undang: Kesedaran atau pemahaman tentang suatu keadaan atau fakta, yang diperoleh melalui pergaulan atau pengalaman.

  3. Kesedaran atau keakraban yang diperoleh berdasarkan pengalaman mengenai fakta atau situasi.

  4. Umum: Fakulti manusia hasil daripada maklumat yang ditafsirkan; pemahaman yang bercambah dari gabungan data, maklumat, pengalaman, dan interpretasi individu. Berbagai didefinisikan sebagai, Perkara yang dianggap benar dalam konteks tertentu dan yang mendorong kita untuk bertindak jika tidak ada halangan (Andre Boudreau). Kapasiti untuk bertindak (Karl Sweiby). Kepercayaan benar yang dibenarkan yang meningkatkan keupayaan entiti untuk tindakan yang berkesan (Nonaka dan Takeuchi). Persepsi mengenai persetujuan atau perselisihan dua idea (John Locke). Dalam konteks organisasi, pengetahuan adalah jumlah dari apa yang diketahui dan terdapat dalam kepintaran dan kecekapan orang. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pengetahuan telah diakui sebagai faktor pengeluaran (lihat modal pengetahuan) dengan sendirinya, dan berbeza dengan tenaga kerja.

Sinonim Pengetahuan

IQ, Akaun, Pengenalan, Keterampilan, Nasihat, Pengumuman, Penghargaan, Ketakutan, Kesedaran, Buku biru, Taklimat, Memperluas fikiran, Buletin, Kaliber, Kapasiti, Kognisi, Komunikasi, Komunik, Pemahaman, Konsepsi, Kesedaran, Data, Datum, Deduktif kuasa, Direktori, Keperihatinan, Pengiriman, Pendidikan, Pencerahan, Pengkudian, Kekuatan Contoh, Bukti, Pengalaman, Kepakaran, Fakta, Maklumat fakta, Keakraban, Pengenalan, Gen, Maklumat umum, Pegangan, Buku Panduan, Penyampaian, Maklumat keras, Ideasi, Maklumat kebetulan , Maklumat, Maklumat, Wawasan, Arahan, Kekuatan Integratif, Intelek, Pemerolehan intelektual, Pengertian intelektual, Kekuatan intelektual, Intelektualisme, Intelektual, Kecerdasan, kecerdasan kecerdasan, Mengetahui, Belajar, Cahaya, Pengetahuan, Penguasaan kemahiran, Menghafal, Zaman mental, Mental kapasiti, Pemupukan mental, Budaya mental, Pengertian mental, Nisbah mental, Mentaliti, Penyebutan, Mesej, Kecerdasan ibu, Keperibadian asli, Berita, Notis, N pengesahan, Kekuatan fikiran, Penyampaian, Kemahiran, Bahan promosi, Bukti, Penerbitan, Publisiti, Rasionalitas, Kekuatan akal, Pelepasan, Laporan, Kewarasan, Biasiswa, Sekolah, Sains, Skop fikiran, Arahan diri, Rasa, Sorotan, Pernyataan, Menyimpan fikiran, Dope, Barang, Tahu, Sendok, Kekuatan berfikir, Transmisi, Memahami, Buku putih, Kertas putih, Kebijaksanaan, Kecerdasan, Kata, Kesedaran, Kesedaran, Realisasi, Pengakuan, Kognisi, Ketakutan, Persepsi, Penghargaan , Memahami, Memahami, Menggenggam, Menggenggam, Memerintah, Menguasai, Memahami

Bagaimana menggunakan Pengetahuan dalam ayat?

  1. Semakin banyak pengetahuan yang anda ada mengenai produk dan pelanggan anda, peluang kejayaan yang lebih baik anda akan mempunyai jangka masa panjang.
  2. Haus pengetahuan.
  3. Pelajar itu berpendapat bahawa dia mempunyai lebih banyak pengetahuan daripada profesor mengenai topik tersebut, jadi dia memutuskan untuk membahaskannya di hadapan kelas.
  4. Program ini telah dikembangkan tanpa pengetahuannya.
  5. Pembangunan dan penggunaan pengetahuan individu dan kolektif organisasi dan anggotanya harus menjadi program yang berterusan untuk mana-mana eksekutif baru.

Makna Pengetahuan & Definisi Pengetahuan