Pistol kolibri adalah pistol terkecil di dunia sekitar 2.7mm. ia diiklankan khas untuk wanita untuk pembelaan mereka. Hanya 1000 pistol dibuat antara tahun 1910 hingga 1914 Masehi, hanya dapat melukai seseorang, ia tidak dapat menembus jauh ke dalam tubuh manusia bahkan tidak dapat menembus jaket kulit.

Apakah pistol Kolibri?

Pistol Kolibri juga terkenal dengan saiznya, pistol terkecil di dunia. Pistol kereta Kolibri 2.7mm ini adalah kartrij centrefire terkecil yang tersedia secara komersial. Kerajaan memberikan hak menjaga pistol Kolibri pada tahun 1910. Dengan sokongan kewangan George Grabner, Franz Pfannl memperkenalkan senjata terkecil ini pada tahun 1914. Dia adalah pembuat jam tangan Australia. Ia direka untuk pertahanan diri, dua model pistol Kolibri telah dilancarkan, satu adalah pistol separa automatik Kolibri, dan yang kedua adalah pistol tembakan tunggal Kolibri.

Sorotan Latar Belakang Kolibri pistol

Kolibri adalah perkataan Jerman yang bermaksud burung kolibri. Ia dianggap sebagai burung terkecil dan terpantas. Berat pistol kolibri adalah sekitar 5.3 gram (82 butir), berukuran 3 mm (0.12 inci) pada titik terluasnya. Dari pangkal buku asas hingga hujung peluru ia berada sekitar 11mm (0.43 inci).pistol kolibri Jisim peluru itu sendiri ialah 0.2g (3 butir). Anggaran halaju dalam hal moncong normal adalah 200 meter sesaat (660 kaki / saat), menghasilkan tenaga muncung 4.0J (3ft_lbs). jika kita membandingkan tenaga pistol Kolibri dengan pukulan manusia maka rata-rata orang mempunyai tenaga pukulan sekitar 10-15 joule, yang bermaksud bahawa tenaga bulat kurang daripada pukulan.

Pada mulanya, ia diiklankan untuk wanita untuk pertahanan mereka kerana ukurannya kecil dan mudah dibawa ke dalam beg tangan. Hanya seribu pistol Kolibri dihasilkan sepanjang tempoh pada tahun 1910 dan permulaan perang dunia pertama pada tahun 1914.

Beberapa fakta mengenai pistol Kolibri

  • Pistol Kolibri mampu menembusi papan pinus hanya 10 - 40 milimeter (0,39 - 1,57 in), yang bermaksud bahawa peluru itu sendiri cukup minggu.

  • Jaket kulit nampaknya merupakan bahan yang sukar di hadapan peluru pistol Kolibri sehingga peluru tidak dapat menembusi jaket.

  • Pistol kolibri agak sukar dimuat kerana saiznya yang kecil.

  • Ia mempunyai mekanisme blowback yang kini digunakan dalam banyak pistol berkaliber 22. 25 dan 32 moden.

Bolehkah seseorang mati akibat kebakaran pistol Kolibri?

Pistol kolibri dilancarkan untuk pertahanan wanita, kerana dapat dengan mudah dibawa ke dalam beg tangan. Mungkin tidak akan membunuh seseorang kecuali terkena kawasan sensitif tetapi tetap dianggap sebagai senjata berbahaya kerana halaju tinggi dan permukaannya yang kecil. Ini juga digunakan untuk menakut-nakuti anjing dengan menembak hanya untuk membuat suara.

bolehkah seseorang mati menggunakan pistol Kolibri

Peluru kecil pistol kecil ini tidak mempunyai jisim yang cukup untuk menembusi bahagian dalam badan. Dalam satu-satunya kes, kematian mungkin berlaku disebabkan oleh jangkitan atau kerosakan pada saluran darah utama.

Di mana boleh membeli pistol Kolibri?

Seperti yang kita tahu bahawa hanya 1000 pistol yang dibuat pada waktu itu, sangat jarang berlaku. Sekiranya seseorang mempunyai koleksi pistol dan bersedia menjual anda, anda boleh mendapatkannya, jika tidak, ia boleh dijual melalui lelong. Ia bernilai $ 220 dalam satu senarai Arm sekarang, dan sebelum berusia lapan belas tahun dilelong pada harga $ 18.

Apa pendapat polis sekiranya seseorang dibunuh dengan pistol Kolibri 2mm?

Dulu, kejadian berlaku ketika penyebab kematian seseorang dikenal pasti disebabkan oleh pistol Kolibri.

seperti yang kita semua tahu bahawa pistol Kolibri tidak mempunyai kekuatan yang cukup untuk menyebabkan kematian mana-mana orang bahkan tidak dapat menembus jaket kulit.

Oleh kerana ini adalah kes pembunuhan melalui pistol Kolibri, polis mungkin berpendapat bahawa kematian orang itu berlaku kerana bahaya tersedak.

Soalan Lazim

Soalan yang sering diajukan mengenai topik diberikan di bawah:

1. Apakah pistol yang paling lemah?

Pistol paling lemah mungkin 5.7 x 28 yang kini digunakan oleh FN's P90 dan pistol lima-tujuh.

2. Bolehkah senjata terkecil di dunia membunuh?

Minigun Swiss yang berukuran sekitar 2.16 inci adalah senapang terkecil di dunia, berfungsi seperti pistol bersaiz sebenar. Steven Howard yang pakar dalam senjata dan balistik memberitahu orang dalam perniagaan bahawa senjata itu bahkan boleh membunuh seseorang.

3. Apa yang lebih baik 40mm atau 9mm?

Pistol dengan kapasiti majalah yang lebih tinggi lebih baik daripada kapasiti majalah yang rendah. Sekiranya kita membandingkan 40mm dengan 9mm maka 9 mm mempunyai kapasiti tinggi daripada 40 mm, maka difahami bahawa 9 mm lebih baik.

4. Apakah poket terbaik yang membawa pistol?

Pistol membawa 5 poket teratas:

Smith dan Wesson Pistol . 380 Pengawal Badan. Lindy Smit

Glock 42 . Youtube. Glock sinonim dengan kualiti, kebolehpercayaan, dan pistol penembakan yang hebat

Revolver Smith dan Wesson Bodyguard 38. Kehidupan Taktikal. Ini boleh dianggap sebagai salah satu senjata subkompak yang paling dipercayai di luar sana.

Sig Sauer P238 . Wikipedia

SCCY CPX . SCCY.

5. Apakah senjata api yang paling kuat?

Pada zaman moden, senapang dengan suara yang paling keras adalah cuaca 460 oleh magnum dengan tong 18 "dan brek moncong, anda akan mendapat kekuatan sekitar 170-180 desibel.

6. Adakah pistol lebih kuat daripada senapang?

Sekiranya kita membandingkan pistol atau senapang dari segi kekuatan maka ya, pistol dua kali lebih kuat daripada senapang. Senapang membakar lebih banyak serbuk dan menghasilkan gelombang yang lebih mengejutkan di luar tong.

7. Berapa banyak kerosakan yang dilakukan oleh Kolibri?

Ini dapat dilakukan bersama dengan pemain utama dan mengambil perhatian kesihatan pemain musuh. Walaupun begitu, Kolibri mampu membunuh infanteri dengan satu majalah melalui serangkaian tembakan jarak jauh, masing-masing menyebabkan 25 kerosakan.

8. Berapa banyak desibel yang boleh membunuh anda?

Sejujurnya, mungkin tidak - kecuali, mungkin, anda terpaku dengan kepala di dalam tanduk untuk jangka masa yang lama. 150 desibel biasanya dianggap cukup untuk memecahkan gendang telinga anda, tetapi ambang kematian biasanya dipatok pada sekitar 185-200 dB.

Kesimpulan:

Pistol kolibri adalah pistol terkecil di dunia yang diperkenalkan oleh Frenz Pffenel pada tahun 1914. Pada mulanya, ia diiklankan untuk pertahanan wanita, kerana dapat dengan mudah dibawa ke dalam tas tangan. Kemudian, ia juga digunakan untuk menakut-nakuti anjing dengan menembak di udara. Saiznya hanya 2.7mm dan beratnya kira-kira 5.3 gram, sama dengan biji-bijian.

Bagaimanapun ia tidak berbahaya tetapi pada masa yang sama jika menyentuh bahagian sensitif badan maka ia boleh menimbulkan banyak masalah. Peluru tidak mempunyai jisim yang cukup untuk menembusi bahagian dalam badan. Ia bahkan tidak dapat menembusi jaket kulit.

kesimpulan

artikel berkaitan

Pemakanan Sukan

Pakej Gel Silika

Apa itu Peguam Pembela?

Peguam Imigresen

Apa Pistol Kosong Yang Digunakan Dalam Filem?