Intensif buruh,

Definisi intensif Buruh:

 1. (dari bentuk pekerjaan) memerlukan tenaga kerja yang besar atau sejumlah besar pekerjaan yang berkaitan dengan output.

 2. Industri atau proses yang berintensifkan buruh memerlukan sejumlah besar usaha fizikal untuk menyelesaikan tugas yang diperlukan. Dalam industri berintensifkan buruh, kos yang berkaitan dengan mendapatkan personel yang diperlukan lebih besar daripada biaya modal berkaitan dengan kepentingan dan jumlah. Walaupun banyak pekerjaan intensif buruh memerlukan tahap kemahiran atau pendidikan yang rendah, ini tidak berlaku untuk semua posisi padat karya.

 3. Istilah "intensif buruh" merujuk kepada proses atau industri yang memerlukan sejumlah besar tenaga kerja untuk menghasilkan barang atau perkhidmatannya. Tahap intensiti tenaga kerja biasanya diukur sebanding dengan jumlah modal yang diperlukan untuk menghasilkan barang atau perkhidmatan: semakin tinggi perkadaran kos tenaga kerja yang diperlukan, semakin banyak perniagaan yang padat tenaga kerja.

 4. Industri atau proses di mana sebahagian besar jumlah kos disebabkan oleh tenaga kerja dibandingkan dengan bahagian untuk kos yang dikeluarkan dalam pembelian, penyelenggaraan, dan penyusutan peralatan modal. Industri pertanian, pembinaan, dan perlombongan arang batu adalah contoh industri intensif buruh. Lihat juga modal yang intensif.

Bagaimana menggunakan intensif Tenaga Kerja dalam ayat?

 1. Kos buruh merangkumi semua kos yang diperlukan untuk mendapatkan modal insan yang diperlukan untuk menyelesaikan kerja.
 2. Anda perlu mengetahui betapa intensifnya pekerjaan sehingga anda tidak membuat pekerja anda terlalu banyak bekerja.
 3. Menjadi mekanik diesel kelas atas sangat memerlukan tenaga kerja, tetapi bekerja di persekitaran pejabat mungkin lebih sesuai dengan anda.
 4. Intensif buruh merujuk kepada proses atau industri yang memerlukan sejumlah besar tenaga kerja untuk menghasilkan barang atau perkhidmatannya.
 5. Isteri saya memutuskan untuk tidak mengambil pekerjaan baru yang ditawarkan oleh syarikatnya kerana kedudukannya lebih padat tenaga kerja dan belum membayar lebih banyak wang kepadanya.
 6. Dalam industri berintensifkan buruh, kos yang berkaitan dengan mendapatkan personel yang diperlukan melebihi kos modal dengan memperhatikan kepentingan dan jumlahnya.
 7. Tugas berintensifkan pekerja untuk menandai setiap item di kedai.

Makna Intensif Buruh & Intensif Buruh

Intensif Buruh ,

Bagaimana Menentukan Intensif Tenaga Kerja?

 • Istilah buruh merujuk kepada proses atau industri yang memerlukan sejumlah besar tenaga kerja untuk mengeluarkan barang atau perkhidmatan. Tahap intensiti tenaga kerja biasanya diukur sebagai nisbah modal yang diperlukan untuk menyediakan barang atau perkhidmatan.

  • Tenaga kerja merujuk kepada proses atau industri yang memerlukan sejumlah besar tenaga kerja untuk mengeluarkan barang atau perkhidmatan.
  • Kos buruh merangkumi semua kos yang diperlukan untuk mendapatkan sumber manusia yang diperlukan untuk melaksanakan kerja tersebut.
  • Dalam industri buruh, kos memperoleh kakitangan yang diperlukan melebihi kos pelaburan dari segi ukuran dan jumlah.

Makna literal intensif buruh

Buruh:

Makna Buruh:
 1. Bekerja, terutamanya kerja fizikal yang berat.

 2. (Di UK atau Kanada) Parti Buruh.

 3. Proses kelahiran, terutamanya dari permulaan kontraksi rahim hingga kelahiran

 4. Berusaha bersungguh-sungguh

 5. Kesukaran melakukan apa sahaja walaupun bekerja keras.

 6. Melahirkan (wanita bekerja)

Kalimat Tenaga Kerja
 1. Kos pembaikan termasuk tenaga kerja dan alat ganti

 2. Pemimpin buruh

 3. Isterinya sedang bersalin

 4. Mereka bekerja dari pagi hingga malam

Sinonim Tenaga Kerja

keringat, berikan semuanya, lakukan diri, bertugas, bersusah payah, bekerja seperti hamba, bekerja seperti Trojan, hamba, kerja keras, kelahiran, membersihkan diri, bertarung, berjuang, berusaha keras, keluar semua, tekan, mengisar, terlalu banyak kerja, misi, kelahiran, menggerakkan jari ke tulang

Intensif:

Makna Intensif:
 1. Kata kerja kata sifat, kata sifat atau partikel penguat.

 2. Fokus pada bidang atau topik, atau masa yang sangat singkat atau sengit

 3. (Kata sifat, kata kerja atau partikel) yang menyatakan intensiti melalui daya atau tekanan.

 4. Huraikan sifat yang diukur dalam intensiti (seperti kepekatan) dan bukannya isi padu (contohnya isipadu) dan oleh itu tidak meningkat dengan hanya menambahkan satu perkara ke yang lain.

Kalimat Intensif
 1. Dalam kata kerja bertulis dua dan tiga Latin, partikel ditambahkan, biasanya dalam bentuk pelengkap dan mendalam: kontrak, membahagi / menambah, mengelaskan, mengukur / membuang, memilih, memisahkan / menghapus.

 2. Ikuti kursus yang mendalam dalam bahasa Arab

 3. Jelas, perbezaan persimpangan yang dibuat oleh jejak akut jauh lebih kecil daripada yang disebabkan oleh jejak tempatan.

Sinonim Intensif

pekat, teliti, habis-habisan, lengkap, teliti, teliti, mendalam, bersepadu