Adakah anda melakukan kesalahan yang betul kerana memasukkan nama rakan anda pada kulit anda? Atau sekali lagi, mungkin tatu sederhana yang anda miliki di pesta lelaki tunggal Mark mula menggamit anda. Walau apa pun, anda mungkin berminat dengan pemindahan tatu laser.

Dalam manual ini untuk mesin penyingkiran tatu laser terbaik , ada manual pembeli utama untuk membantu anda memilih apakah ini adalah cara yang betul untuk diambil. Kami juga mengumpulkan beberapa petunjuk mengenai apa yang harus dicari semasa membeli mesin pengusir tatu laser.

Laser Pembuangan Tatu

Laser terbaik untuk pengusiran tatu adalah laser picosecond. Laser Picosecond menghilangkan tatu dengan lebih cepat dan sempurna daripada laser Q-Switch gaya yang lebih mapan.

Walaupun laser Picosecond dapat menghilangkan hampir semua dakwat bayangan, tidak ada satu pun model yang menangani semuanya. Laser dengan frekuensi 755nm adalah yang terbaik untuk dakwat hijau dan biru. Frekuensi 532nm membuang warna merah, oren, kuning, dan bersahaja. Kekerapan 1064nm adalah keputusan yang tepat untuk warna gelap dan beberapa nada kusam yang lain.

Sekiranya anda memerlukan setiap nada dalam tatu yang dilindungi oleh pelangi anda, anda perlu menemui sebuah kedai dengan lebih daripada satu laser . Untattoo Parlor menggunakan dua laser yang, dalam campuran, dapat menghilangkan hampir semua nada.

Adakah Dinasihatkan Saya Melakukan Pembuangan Tatu Sendiri?

Pengeluar mesin pengusiran tatu laser yang berkesan telah melihat semuanya. Sejauh ini, penghinaan tidak seharusnya menjadi pertimbangan utama! Tidak kira sama ada tatu adalah pelan yang menghina atau yang menghinakan kawasan , ia akan membantu jika anda tidak takut tempahan mesyuarat di kemudahan tatu pemindahan.

Percayalah kami; mereka mungkin melihat banyak perkara yang lebih mengerikan.

Kelebihan dan kekurangan

Kelebihan Pembuangan Tatu Laser At-Home Di Rumah

  • Mungkin lebih murah daripada pertemuan yang berbeza dengan tuan,
  • Lebih bermanfaat daripada pergi ke pusat (terutamanya semasa pandemik COVID-19),
  • Kurang mengganggu daripada pengusiran tatu yang berhati-hati.

Kekurangan Pembuangan Tatu Laser Di Rumah

  • Lebih menyakitkan (ace dapat memanfaatkan udara dingin untuk menghilangkan rasa tidak selesa),
  • Mempelajari cara menggunakan mesin memerlukan tenaga yang serius,
  • Setelah tatu dikeluarkan, anda tidak memerlukan mesin.

Satu-satunya Pilihan untuk Menghilangkan Tato Kompleks adalah: Laser Picosecond

Hasil yang lebih baik dalam ubat-ubatan yang lebih sedikit mengambil kira penurunan percutian secara mendasar dan kurang membebankan melalui interaksi pengosongan tatu laser, kerana kebanyakan tatu akan memerlukan pelbagai ubat pengusiran laser.

Pengusiran tatu laser pada amnya cenderung untuk menyelesaikan tatu yang sebenarnya. Memiliki lebih sedikit ubat, dua menjimatkan masa, ketidakselesaan dan meningkatkan hasil. Oleh kerana ubat-ubatan banyak tersebar selama beberapa minggu dan boleh ada tempoh pemulihan 10+ hari setelah setiap rawatan, ada banyak masalah yang berkaitan dengan pengosongan tatu, terutama mereka yang mengambil ubat tambahan.

Penjagaan pengusiran selepas tatu secara berkala memerlukan kain pelikat untuk dipakai selama 7-10 hari, dan kulit akan menjadi merah dan terganggu, seperti interaksi yang berlaku semasa mendapatkan tatu. Oleh kerana ini berlaku selepas setiap rawatan, bagaimanapun, mempunyai 1-2 ubat yang lebih sedikit dapat memberi kesan yang sangat besar mengenai seberapa mengganggu penampilan pesakit melalui interaksi. Sekiranya anda mempunyai sepuluh ubat sekali-sekala, itu bermaksud perbezaan tidak menggunakan kain kasa selama 70-100 hari, tidak seperti pengosongan tatu dengan laser Q-switch!

Laser Picosecond berbanding Laser Q-Switch untuk Pembuangan Tatu Laser

Laser suis Q memanaskan dakwat dan menghantarnya ke dalam badan. Sebaliknya, laser picosecond lebih berdaya maju kerana mereka menggunakan degupan jantung cahaya yang lebih terhad yang menghangatkan dengan begitu cepat sehingga memecahkan tinta tatu dan telah mengurangkan bahaya untuk parut yang merangkumi tisu. Perbezaan kelajuan juga merupakan salah satu sebab mengapa laser picosecond cenderung merosakkan tisu di sekitarnya. Laser Picosecond juga lebih hebat daripada laser Q-switch, yang membolehkan mereka menghilangkan tatu dengan lebih berjaya.

Apakah Teknik Pembuangan Tatu Laser?

Tenaga cahaya memukul melalui zarah dakwat. Zarah dakwat tatu mengekalkan tenaga dan memanaskan zarah kulit yang dicat menjadi kepingan kecil.

Setelah mengendalikan selama setengah bulan, kerangka tahan tubuh mengaburkan tatu dan, setelah beberapa lama, buangkan tatu itu dari tempat itu. Interaksi ini berlanjutan dalam rawatan laser sehingga setiap molekul dakwat pecah dan disingkirkan dari kulit anda sepanjang masa.

Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melakukan Pembuangan Tatu Laser

Pengosongan tatu laser secara pasti bukan interaksi yang sederhana; terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebelum menggunakan rawatan laser.

Kesejahteraan

Keprihatinan kesejahteraan selalu disatukan dengan pengosongan tatu laser, memastikan anda perlu menghilangkan tatu anda dari pakar dermatologi yang dianggap. Terdapat beberapa bahaya pencemaran dan kematian. Oleh itu, pakar dermatologi menguruskan segalanya dan membuat pengusiran tatu yang bermanfaat.

Masa

Masa bergantung sepenuhnya pada ukuran tatu anda. Sekiranya tatu anda kecil, ia memerlukan anggaran tiga minggu, dan di sisi lain, dengan anggapan ukuran tatu anda sangat besar, ia memerlukan masa sekitar satu tahun untuk keseluruhan rawatan.

Azab

Pengosongan tatu boleh dilakukan dengan mudah, namun untuk itu, anda perlu mengambil beberapa pakar kepekaan sebelum mesyuarat pengusiran. Untuk perjumpaan tatu yang panjang, pakar menggunakan infusi lidocaine akan menjadikan kulit anda tidak terlalu lembut untuk beberapa lama.

Sebilangan besar, tatu yang lebih sederhana jauh lebih rumit berbanding dengan tatu yang lebih menonjol kerana tetapan laser mencerminkan warna tatu dan bukannya ukurannya.

Kulit Tidak Aktif

Menurut beberapa doktor induk, setiap jenis kulit tidak sesuai untuk pengosongan tatu laser. Rawatannya sukar bagi individu yang mempunyai nada warna coklat, memandangkan bagaimana laser berfungsi.

Kos penyingkiran tatu laser

Menurut American Society for Aesthetic Plastic Surgery , kos penyingkiran tatu laser bergantung pada ukuran, warna, dan usia tatu anda. Kos penyingkiran laser purata nasional adalah $ 463, kebanyakan syarikat insurans tidak menanggungnya.

Bagaimanakah penyingkiran tatu laser berfungsi?

Tidak seperti penunjuk laser yang secara berterusan menghasilkan pancaran cahaya, laser penyingkiran tatu menghasilkan denyutan tenaga cahaya . Setiap nadi tenaga menembusi kulit dan diserap oleh tinta tatu. Oleh kerana zarah tinta menyerap tenaga, ia menjadi panas dan pecah menjadi kepingan yang lebih kecil.

Adakah penyingkiran tatu laser menyakitkan?

Pembuangan tatu laser biasanya dikaitkan dengan tahap kesakitan . Namun, banyak orang mengatakan bahawa mereka menderita lebih sedikit daripada yang mereka harapkan. Adalah kepercayaan umum bahawa penghapusan tatu adalah sakit kepala. Tetapi kebanyakan pesakit mengatakan perasaan mengikis sebanding dengan tatu.

Laser penyingkiran tatu terbaik

Laser Picosecond

Laser terbaik untuk penyingkiran tatu adalah laser picosecond. Laser Picosecond menghilangkan tatu lebih cepat dan lebih menyeluruh daripada laser Q-Switch tradisional, tetapi laser Picosecond dapat menghilangkan hampir semua toner warna. Tetapi tidak ada model tunggal yang mengurus segalanya.

Sakit penghapusan tatu laser

Pembuangan tatu laser boleh menyebabkan kerosakan. Tetapi nasib tidak menyakitkan seperti tatu Rasa sakit semasa membuang tatu setanding dengan kesakitan akibat selaran matahari yang teruk dan laser terasa seperti gelang getah .

Adakah penyingkiran tatu laser meninggalkan bekas luka?

Walaupun jarang sekali menghilangkan parut dari penyingkiran tatu laser. Tetapi masih boleh dilakukan. Lepuh dan kerak adalah kesan sampingan biasa yang penting dalam penyingkiran tatu. Namun, memilih kudis atau tidak merawat luka dengan betul boleh menyebabkan parut.

Pembuangan tatu tanpa laser

Inilah idea di sebalik penghapusan tatu tradisional. "Tanpa laser" menggabungkan proses tatu dengan cecair atau gel milik yang menjanjikan untuk menghilangkan tinta tatu dari dermis. Apabila kudis dikeluarkan dalam beberapa minggu, dakwat pucat akan muncul di bawahnya.

Pembuangan tatu alis laser

Seperti semua tinta badan, tatu alis dapat dikeluarkan dengan teknologi laser.

Terapi laser dapat menghilangkan:

  1. Alat solek kekal

  2. Tatu kosmetik

  3. Pisau mikro

Dan seperti itu

Pada dasarnya, dakwat yang tidak diingini dapat dikeluarkan pada atau dekat alis anda. Dengan hanya beberapa sesi laser, tatu alis anda dapat dikeluarkan secara kekal.

Terdapat banyak sebab mengapa orang lebih suka penghapusan tatu alis.

Tatu muka kelihatan seperti idea yang baik beberapa tahun yang lalu. Tetapi adakah anda kecewa sekarang?

Adakah anda teruja dengan kemungkinan microblading untuk mengisi kening ringan anda?

Adakah anda fikir solek kekal akan menjimatkan masa penyelenggaraan anda? Tetapi tatu anda tidak pernah mencipta sosok ideal anda, bukan?

Tidak kira apa tatu anda atau mengapa anda menyelesaikannya, membuang tatu beberapa kali boleh menjadikannya perkara lama.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q: Berapa penghapusan tatu laser?

Walaupun jumlah yang diperlukan untuk membuang tatu anda berbeza dari orang ke orang. Tetapi secara keseluruhan, anda boleh membayar sekitar $ 200 hingga $ 500 setiap rawatan yang hanya rata-rata keseluruhan.

S: Berapakah kos untuk membuang tatu kecil?

Terdapat sebilangan faktor yang akan menentukan harga penghapusan tatu laser. Faktor-faktor ini merangkumi ukuran, warna, penempatan, dan jumlah sesi yang diperlukan. Walau bagaimanapun, kos purata membuang tatu kecil adalah antara $ 100 dan $ 250 setiap satu.

Q: Bolehkah laser menghilangkan tatu?

Sebilangan besar pakar menganggap penyingkiran laser sebagai kaedah penghapusan tatu yang paling berjaya dan menjimatkan kos. Anda memerlukan banyak rawatan laser selama beberapa minggu atau lebih untuk menghilangkan tatu anda. Sering kali laser tidak mengeluarkan tatu sepenuhnya. Tetapi ia akan menyebabkan warna menjadi pudar atau pudar sehingga lebih kurang kelihatan.

S: Berapa banyak sesi yang diperlukan untuk membuang tatu?

Walaupun mustahil untuk menganggarkan jumlah sesi yang diperlukan untuk penyingkiran total. Walau bagaimanapun, kebanyakan pesakit biasanya memerlukan 6-8 sesi, tatu yang lebih besar mungkin memerlukan 10 atau lebih rawatan.

S: Laser atau tatu yang lebih menyakitkan?

Orang mempunyai tahap toleransi yang berbeza terhadap kesakitan dan kegelisahan yang berkaitan dengan kesakitan. Tetapi penyingkiran tatu laser kurang menyakitkan daripada tatu. Bahagian badan di mana kulit yang dekat dengan tulang lebih sensitif terhadap jarum tatu, yang bermaksud mereka lebih sensitif terhadap laser.

Q: Adakah krim penyingkiran tatu berfungsi?

Tidak ada bukti bahawa krim penyingkiran tatu berfungsi. Paling baik, krim penyingkiran tatu dapat memudar atau memudarkan tatu. Walau bagaimanapun, tatu itu tetap kelihatan, menyebabkan kerengsaan kulit dan reaksi lain. Tatu sukar dikeluarkan sepenuhnya kerana dakwat diletakkan di bawah lapisan atas kulit.

S: Betapa menyakitkannya tatu?

Selalunya diterima bahawa membuang tatu adalah sakit kepala. Stickney mengatakan bekas yang sakit itu seperti tatu. Huraian tradisional mempunyai kesan getah pada kulit atau lemak babi. Selalunya tidak selesa, tetapi bertolak ansur.

Q: Bolehkah tatu hitam dikeluarkan sepenuhnya?

"Tatu hitam lebih mudah dikeluarkan daripada tatu berwarna terang. Hijau dan biru cenderung sedikit lebih mencabar, dan hampir mustahil untuk menghilangkan semua perkara seperti kuning, putih, dan ungu, ”kata Dr Ibrahim. "Panjang gelombang laser yang berbeza menyasarkan warna yang berbeza pada kulit."

Kesimpulannya

Menggunakan pen evakuasi tatu Laser adalah berbahaya. Oleh itu, digalakkan untuk mendapatkan pertolongan daripada individu di sekitar anda semasa menggunakan pen ini. Kami yakin audit ini akan membantu dengan memilih pilihan yang sesuai untuk memastikan anda harus membaca peraturan yang disokong pada pen laser. Penderitaan pengusiran laser sangat menyakitkan untuk beberapa waktu, jadi dengan menganggap wilayah yang bertinta sangat besar, disarankan untuk menggunakan krim desensitizing sebelum pertemuan evakuasi.

artikel berkaitan

Tatu Jari

Tatu Muka

Berapa Kos Tatu?

Tatu Warna

Tatu Bahu Kecil