Lehman Brothers,

Definisi Lehman Brothers:

  1. Syarikat perkhidmatan kewangan seluruh dunia yang mengkhususkan diri dalam pelaburan dan perkhidmatan kewangan. Syarikat itu adalah salah satu daripada banyak firma kewangan yang terpaksa memfailkan kebankrapan semasa krisis kewangan tahun 2008. Pada masa itu, Lehmans Bab 11 pengajuan kebankrapan adalah salah satu yang terbesar dalam sejarah Amerika Syarikat. Lehman Brothers ditubuhkan pada tahun 1850 oleh Henry Lehman, Emmanuel Lehman dan Mayer Lehman.

  2. Lehman Brothers adalah firma perkhidmatan kewangan global yang kebangkrutannya pada tahun 2008 disebabkan oleh - dan mempercepat - krisis gadai janji subprima. Syarikat itu pada masa itu merupakan bank pelaburan keempat terbesar di Amerika Syarikat; kebankrapannya tetap terbesar. Pada saat penyerahan kebankrapan Bab 11 pada September 15, 2008, Lehman Brothers telah beroperasi selama 158 tahun. Ini menyediakan perbankan pelaburan, perdagangan, pengurusan pelaburan, perbankan swasta, penyelidikan, pembrokeran, ekuiti swasta, dan perkhidmatan yang berkaitan.

  3. Kegagalan Lehman Brothers meletakkan krisis gadai janji subprima 2007-2009 menjadi perhatian umum dan memperlihatkan semakin mendalamnya Kemelesetan Besar.

Bagaimana menggunakan Lehman Brothers dalam ayat?

  1. Syarikat itu bertahan dari banyak cabaran tetapi akhirnya dijatuhkan oleh kejatuhan pasaran gadai janji subprima dan kebangkrutan yang mencatatkan rekod pada tahun 2008.
  2. Kejatuhan syarikat itu dianggap sebagai memperdalam krisis kewangan 2008 dan dianggap sebagai salah satu momen yang menentukan.
  3. Lehman Brothers adalah bank pelaburan global dengan permulaan yang sederhana sebagai kedai barang kering, akhirnya bercabang ke dalam perdagangan komoditi dan perkhidmatan broker.

Makna Lehman Brothers & Definisi Lehman Brothers

Lehman Brothers ,

Apa maksud Lehman Brothers?

Lehman Brothers adalah syarikat perkhidmatan kewangan global yang kebangkrutannya didorong dan dipercepat pada tahun 2008 terutamanya oleh krisis gadai janji subprima . Syarikat itu merupakan bank pelaburan keempat terbesar di Amerika Syarikat pada masa itu, dan muflisnya masih terbesar. Pada saat Bab 11 diajukan pada 15 September 2008, Lehman Brothers telah berniaga selama 158 tahun. Dia menyediakan perbankan pelaburan , perdagangan, pengurusan pelaburan, perbankan swasta, penyelidikan, pembrokeran, ekuiti swasta dan perkhidmatan yang berkaitan.

  • Lehman Brothers adalah bank pelaburan global yang telah gagal sebagai perniagaan barang kering yang telah mengubah perkhidmatan perdagangan komoditi dan pembrokeran.
  • Syarikat itu bertahan dari banyak cabaran, tetapi terbalik pada tahun 2008 dengan pasaran subprima dan mencatatkan kebankrapan.
  • Kejatuhan perniagaan dilihat sebagai salah satu titik perubahan dalam krisis kewangan 2008.