Insurans kereta Liberty Mutual adalah syarikat insurans yang dihormati dengan pilihan liputan khusus dan banyak potongan harga. Pengalaman digital yang sangat baik Liberty Mutual menawarkan kepada pelanggan cara mudah untuk mengurus polisi mereka, memfailkan dan mengesan tuntutan dan mendapatkan bantuan. Walau bagaimanapun, penilaian bebas menunjukkan keperluan peningkatan perkhidmatan pelanggan korporat di banyak bidang.

Insurans kereta bersama Liberty

Insurans:

Insurans adalah pengaturan di mana syarikat insurans menjamin pampasan atas kerugian yang berlaku terhadap nyawa, kesihatan, kenderaan atau tanaman pemegang polisi, bergantung pada jenis polisi yang dibeli oleh seseorang yang diinsuranskan.

Pemegang polisi membayar premium polisi biasa bergantung pada bajetnya, baik secara bulanan atau tahunan. Untuk lebih memahami apa itu insurans , ia boleh disebut sebagai pagar terhadap kerosakan kewangan yang tidak dijangka yang mungkin berlaku kepada pemegang polisi. Contohnya, jika anda telah membeli insurans nyawa, anda tidak perlu risau tentang masalah kewangan waris anda sekiranya anda menghadapi kematian secara tidak sengaja.

Insuran kereta

 • Insurans kereta diwajibkan oleh undang-undang di Amerika Syarikat dan di hadapan pelbagai syarikat insurans kereta murah , seseorang harus selalu menggunakan polisi insurans kereta untuk melindungi kerosakan yang tidak sengaja pada keretanya.
 • Jangan bimbang sama sekali jika anda adalah pemandu baru dan takut jika berlaku kerosakan pada kereta anda. Anda boleh menggunakan polisi insurans kereta untuk pemandu baru , untuk berada di pihak yang selamat sekiranya kerugian berlaku pada kereta anda kerana kurang pengalaman di jalan raya.

Artikel berkaitan : 1- Berapakah insurans kereta? 2- polisi insurans kereta?

Gambaran keseluruhan syarikat insurans kereta Liberty:

Syarikat Gambaran keseluruhan
Laman web rasmi www.libertymutual.com
Insurans Ditawarkan Kereta, pemilik rumah, penyewa, tuan tanah, kapal, kehidupan, perniagaan, haiwan kesayangan, penyakit kritikal, tuisyen, dan banyak lagi
Khidmat Pelanggan Tersedia melalui akaun dalam talian anda, melalui telefon (1-800-295-2723), atau melalui teks (1-888-398-8924)
Tahun Ditubuhkan 1912

Perlindungan Liabiliti

Anda akan mendapat semua jaminan insurans kenderaan penting dengan Liberty Mutual, termasuk:

 • perlindungan kecederaan
 • tanggungjawab kecederaan badan
 • Kerosakan harta benda
 • Bayaran perubatan
 • Perlanggaran
 • Penuh
 • pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan

Ia juga mempunyai faedah pilihan bersama seperti:

 • Bayaran Balik Sewa Kereta
 • Bantuan di tepi jalan

Di samping itu, Liberty Mutual menawarkan beberapa tambahan yang diberi liputan tunggal, bergantung pada anggaran dan keperluan anda:

 • Dana terbuka terbuka Liberty Mutual dapat mengurangkan potongan yang boleh ditolak $ 101 setiap tahun.
 • Pembaikan seumur hidup yang dijamin Atur untuk membaiki salah satu daripada 2.000 yang ditetapkan dan jaminan melakukan pekerjaan selagi anda memiliki kereta.
 • Penggantian kereta baru menggantikan kereta anda dengan yang terbaru jika anda jumlahnya pada tahun kedua dan kurang dari 16,000 batu di dalamnya.
 • Ganti kereta baru yang lebih baik untuk model tahun yang lebih terkini jika anda jumlahkan kereta anda.
 • Liputan jurang merangkumi baki pinjaman kereta yang disewa.
 • Bahagian asal menggantikan alat ganti yang rosak dengan bahagian pengeluar peralatan asal (OEM).
 • Insurans kereta Guru melindungi kereta pengajar dan semua bahan kursus di dalamnya daripada kes kecurian atau vandalisme semasa di sekolah.
 • Insurans kenderaan Mexico adalah wajib bagi semua pemandu kereta di Mexico. Dengan rakannya MexPro menawarkan polisi Liberty Mutual selama sehari dan hingga satu tahun.

:pencil2: PEMBERITAHUAN: Adakah anda bersedia untuk berkongsi kereta anda menggunakan Turo? Perkongsian kereta syarikat tersebut menguruskan pihak ketiga insurans Liberty Mutual untuk melindungi perniagaan menyewa kereta anda.

Kos Insurans kereta Liberty Mutual

Penanggung menawarkan harga unik berdasarkan faktor individu, termasuk sejarah pemanduan anda, lokasi tempat anda, umur anda, kenderaan anda dan cara anda menggunakannya (hanya kakitangan syarikat), bandar biasa, skor insurans berasaskan kredit dan faktor lain termasuk umur, rekod memandu, lokasi tempat anda dan lain-lain yang mungkin berbeza antara negeri AS. Jumlah perlindungan insurans yang anda ingin beli juga memberi kesan kepada premium anda.

Petikan berikut:

 • Tanggungjawab: kecederaan badan dan kerosakan harta benda ($ 10,001 setiap kemalangan)
 • Kecederaan badan yang tidak diinsuranskan / tidak diinsuranskan: $ 60,001 setiap kemalangan
 • perlindungan kecederaan diri: perbelanjaan perubatan yang ditolak sebanyak $ 101

Walau bagaimanapun, petikan ini tidak semestinya mencerminkan kos akhir premium untuk kedua-dua pemandu, kerana tidak mempertimbangkan sejarah pemanduan atau tuntutan sebelumnya. Petikan juga merangkumi potongan untuk perkara seperti membeli insurans dalam talian, membayar tepat pada masanya dan mempunyai polisi tanpa kertas. Ini bererti kos anda mungkin akan lebih tinggi jika anda mengalami kemalangan, pembayaran lewat, atau memilih untuk tinggal bersama salinan kertas. Pilihan juga berbeza mengikut keadaan yang boleh dikurangkan.

Potongan Kereta Insurans Bersama Liberty

Potongan harga yang ada dapat menurunkan kos anda:

 • Potongan harga individu: pemilikan rumah, tentera, Pembeli Awal (beli polisi sebelum tamat tempoh), pelajar yang baik tidak hadir ke sekolah
 • mengurangkan kenderaan: langkah keselamatan lanjutan, kereta hibrid atau elektrik terhadap peranti pencurian
 • memandu keluar: sejarah memandu tanpa kemalangan, sejarah memandu tanpa pelanggaran telematika RightTrack (jimat hingga 30% berdasarkan tingkah laku memandu) Telematik ByMile (imbuhan berdasarkan jumlah batu yang diaudit setiap bulan anda memandu)
 • polisi diskaun: pelbagai polisi, beberapa kereta, pembayaran automatik, pembayaran penuh, membeli-belah dalam talian (12%), tetapi tanpa kertas

:pencil2: PEMBERITAHUAN: Polisi insurans 12 bulan Liberty Mutual mengunci kadar anda selama satu tahun dan bukannya enam bulan. Ini sebenarnya bukan potongan harga, tetapi ini mungkin bermaksud anda menjimatkan wang berbanding syarikat lain yang meningkatkan premium apabila anda memperbaharui pada enam bulan.

Ketersediaan Insurans Auto Liberty Mutual

Seorang wakil perkhidmatan pelanggan memberitahu baki di telefon bahawa insurans auto Liberty Mutual tersedia di semua 50 negeri. Sebilangan besar pemandu mendapati mereka tidak menghadapi masalah untuk mendapatkan perlindungan automatik, walaupun kemungkinan pengecualian termasuk pemandu dengan lesen yang tidak aktif, akaun sebelumnya dalam koleksi atau rekod memandu untuk jenayah berat seperti memandu dalam keadaan mabuk.

Cara mendapatkan sebut harga Liberty Mutual Insurance

Petikan insurans kereta juga terdapat di laman web Liberty Mutual dan dan anda juga dapat membandingkan qoutes di aplikasi mudah alih, atau dengan menghubungi perkhidmatan pelanggan di 1-800-295-2723. Anda juga boleh menghubungi ejen Liberty Mutual Insurance tempatan anda dari telefon bimbit anda. Minta anda memberikan maklumat peribadi dan kenderaan asas untuk anggaran kos dan nombor keselamatan sosial dan nombor pengenalan kenderaan (VIN) untuk sebut harga terakhir. Ingat, dapatkan petikan di laman web Liberty Mutual juga membantu anda mendapat potongan harga.

Cara mengemukakan tuntutan dengan Liberty Mutual

Liberty Mutual memudahkan untuk mengemukakan tuntutan setelah berlakunya kemalangan dengan melakukan langkah-langkah mudah seperti: Masuk ke akaun anda dalam talian, jawab senarai soalan pendek dan berikan tarikh kejadian seperti sejarah kejadian dan penerangan ringkas mengenai apa berlaku pada masa itu. Anda juga boleh membuat fail melalui telefon atau melalui aplikasi. Tuntutan perwakilan akan menghubungi anda dalam satu hingga dua hari bekerja untuk mendapatkan maklumat.

Kelebihan

:ok: Dasar tahunan mengunci kadar selama 12 bulan

:ok: Perlindungan khas insurans kenderaan untuk guru

:ok: Pilihan penggantian kereta yang sangat baik untuk kenderaan yang dikumpulkan

:ok: berdasarkan premium pilihan perbatuan

:ok: Banyak dasar pilihan tambahan

Keburukan

:negative_squared_cross_mark: Di bawah purata penilaian perkhidmatan pelanggan

:negative_squared_cross_mark: Banyak aduan mengenai pengurusan dan peraturan tuntutan

Perkhidmatan pelanggan bersama Liberty:

Umur Bagaimana Liberty Mutual Fared
Kajian Kepuasan Tuntutan Auto JD Power 2019 # 17 daripada 24
Kajian Kepuasan Insurans Auto JD Power 2020 Tempat kedua hingga terakhir di wilayah California, Mid-Atlantic, dan Tenggara. Tengah bungkusan di tempat lain
Kajian Belanja Insurans JD Power 2020 # 6 daripada 8
Kajian Pengalaman Digital Insurans JD Power 2020 # 3 daripada 19
Indeks Aduan NAIC 2019 4.945 (5x purata)

Berdasarkan kajian JD Power

Proses tuntutan dan kutipan dari Liberty Mutual mungkin mempunyai beberapa kekurangan kecil, tetapi secara keseluruhan rata-rata. Tetapi hasilnya menunjukkan bahawa kekuatan JD Liberty Mutual berada di belakang persaingan dalam memberikan pengalaman pelanggan yang baik dalam bidang kritikal seperti penagihan, tuntutan, polisi dan harga. tawaran

Indeks pengaduan NAIC data ini menyokong: Liberty Mutual hampir lima kali lebih banyak aduan pada tahun 2019 daripada yang dijangkakan untuk syarikat seukurannya. Keluhan indeks skor nasional adalah 1.00, menunjukkan purata industri. Skor yang lebih tinggi lebih buruk daripada purata. Skor untuk Liberty Mutual pada tahun 2019 adalah 4.94, dan pada tahun 2017 dan 2018, masing-masing memperoleh skor 7.14 dan 6.17. Ini adalah arah ke arah yang betul tetapi masih ada jalan untuk pergi.

Insurans Auto Sebab utama aduan berkaitan dengan pengurusan tuntutan, pengunderaitan dan perkhidmatan pemegang polisi, dengan kebanyakan tidak berpuas hati dengan penyelesaian dan tawaran, kelewatan tuntutan dan tambahan.

Walau bagaimanapun, Liberty Mutual menebus insurans pada tahun 2020 JD Power Digital Experience Study.11 Dia mendapat tempat kedua dalam senarai 19 syarikat untuk kepuasan pelanggan secara keseluruhan dengan pengalaman digital mereka. Laman web Liberty Mutual juga menyediakan alat yang berguna seperti kalkulator lindung nilai dan menyatakan ketika mengemukakan permintaan oleh aplikasi.

Kestabilan kewangan

Liberty Mutual dan anak syarikatnya dinilai "A" dari AM Best, agensi pemeringkatan kewangan dalam mengukur kekuatan kewangan syarikat insurans. Peringkat ini menunjukkan Liberty Mutual adalah syarikat yang stabil yang dapat memenuhi kewajipan insuransnya yang sedang berjalan, termasuk pembayaran insurans kereta tuntutan besar.

Liberty Mutual vs progressive: pilihan mana yang lebih baik?

Liberty Mutual and Progressive mempunyai dua pilihan untuk insurans kenderaan tinggi. Dalam ulasan ini kami akan membandingkan liputan, kos, sebut harga dan tuntutan proses Liberty Mutual vs tuntutan progresif dan ulasan pelanggan untuk menentukan penyedia mana yang terbaik.

Gambaran keseluruhan Liberty Mutual vs Progressive

Liberty Mutual Progresif
Superlatif Terbaik untuk Remaja Terbaik untuk Pemandu Berisiko Tinggi
Ketersediaan 50 negeri 50 negeri
Kedudukan keseluruhan 4.15 daripada 5.0 4.5 daripada 5.0
Liputan 4.51 daripada 5.0 4.1 daripada 5.00
Kos 3.51 daripada 5.0 3.51 daripada 5.00
Khidmat Pelanggan 3.51 daripada 5.0 3.51 daripada 5.00
Penarafan Kekuatan Kewangan Terbaik AM A A +
Servis Tuntutan Kuasa JD 3.1 daripada 5.0 3.0 daripada 5.0
Aplikasi Google Play Rating Mudah Alih 4.6 daripada 5.0 4.4 daripada 5

Liberty Mutual Vs Progressive: Liputan

Liberty Mutual Progresif
Liabiliti Kecederaan Badan (BI) :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Tanggungjawab Kerosakan Harta (PD) :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Perlanggaran :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Menyeluruh :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Perlindungan Kecederaan Peribadi (PIP) :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Bayaran Perubatan (MedPay) :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Insurans Kereta Guru :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Insurans Kereta Pelancong Mexico :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Penggantian Kereta Baru :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Penggantian Kereta Yang Lebih Baik :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Jaminan Pembaikan Sepanjang Hayat :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Penggantian Bahagian Asal :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Insurans Rideshare :negative_squared_cross_mark::heavy_check_mark:
Bank Simpanan Deductible :negative_squared_cross_mark::heavy_check_mark:
Nilai Bahagian dan Peralatan Custom (CPE) :negative_squared_cross_mark::heavy_check_mark:
Pemandu Motor yang Tidak Diinsuranskan / Diinsuranskan :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Bayaran Balik Kereta Sewa :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Insurans Jurang :heavy_check_mark::heavy_check_mark:

Kebebasan bersama vs Progresif: Penilaian dan Ulasan

Liberty Mutual progresif
Penarafan Biro Perniagaan Lebih Baik (BBB) A + A
Penarafan Kekuatan Kewangan Terbaik AM A A +
Perkhidmatan Tuntutan 800-339-5299
Perkhidmatan Tuntutan 800-776-4737

Liberty Mutual vs Progressive: kos dan potongan insurans

Liberty Mutual progresif
Kenderaan Pelbagai :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Pelbagai Dasar :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Pelajar yang baik :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Pemandu Selamat :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Ketenteraan :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Anti kecurian :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Pembeli Awal :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Tanpa Kemalangan :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Keselamatan Kenderaan :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Latihan Pemandu :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark:
Insurans Berterusan :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Pemandu Remaja :heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Pelajar Jauh Di Sekolah :heavy_check_mark::heavy_check_mark:

Sudah jelas sejak awal bahawa tawaran akan Liberty Mutual diskaun lebih maju. Oleh itu, mari kita perhatikan sebilangan butiran yang lebih baik.

Sekiranya anda mempunyai kereta moden yang baru dengan brek anti-kunci atau teknologi anti-kecurian, anda mesti memeriksa penjimatan polisi yang diinsuranskan.

Kedua-dua syarikat insurans kenderaan ini mempunyai pengampunan kemalangan, tetapi pengampunan terhadap kemalangan Progresif sering dipisahkan menjadi dua tawaran yang berbeza. Pengampunan kecelakaan kecil berlaku untuk polisi setiap pelanggan apabila menyertai Progressive tanpa kos tambahan. Ia merangkumi tuntutan yang kurang dari $ 500. Pengampunan kemalangan besar boleh didapati setelah bersama Progressive selama lima tahun tanpa kemalangan dalam tiga tahun.

Bagi insurans berdasarkan penggunaan, anda akan mengalami kesukaran untuk memilih antara Liberty Mutual vs Progressive. RightTrack® Snapshot® Progressive dan Liberty Mutual adalah program aplikasi mudah alih yang memantau tabiat anda untuk membantu anda menjimatkan pemanduan insurans kereta. Data yang dikumpulkan oleh Snapshot tidak akan pernah menaikkan kadar anda - data tersebut tidak dapat diskaun.

Khidmat Pelanggan

Ulasan pelanggan: Liberty Mutual vs Progressive

:memo: "Syarikat yang sangat kukuh. Orang-orangnya sangat baik dan penuh perhatian dan mereka memperlakukan anda seperti manusia dan bukan" politik. - Debra melalui S. BBB

:memo: "Saya bersama Liberty Mutual selama 10 tahun ke kereta dan [insurans rumah] saya. Saya tidak pernah menggunakan insurans untuk apa-apa. Baru-baru ini, saya terpaksa menggunakan polisi Liberty Mutual (LM) bantuan di tepi jalan. Pengalaman itu mengerikan, memerlukan lapan panggilan, min seperempat jam setiap panggilan, dua syarikat penarik, kedua-duanya menaiki dan 1,5 hari untuk menarik kereta saya 4.6 batu ". - Tandakan D. melalui BBB

:memo: "Saya mengalami kemalangan kereta dan diperlakukan dengan penuh perhatian dan rasa hormat. Saya tidak dapat mengatakan cukup. Dan saya tidak dapat mengatakan cukup banyak mengenai wakil di Fort Collins, CO sangat ramah dan membantu". - Karen melalui G. BBB

:memo: "Saya baru-baru ini dikejutkan oleh pemandu dengan agensi insurans progresif dan ini sangat profesional dan enggan menyembunyikan kerosakan pada kenderaan saya. Saya ditugaskan dengan beberapa pakar serta tanggapan yang tertunda". A. -Ava melalui BBB

Ringkasan

Kategori Pemenang
Liputan Liberty Mutual
Kos Dan Potongan Ikat
Proses Petikan Dan Tuntutan Ikat
Penilaian Dan Ulasan Pelanggan Progresif
Secara keseluruhan Progresif

Adakah kebebasan bersama merangkumi kereta sewa?

Sekiranya anda mengalami kemalangan yang dilindungi, anda boleh bergantung pada bayaran balik kereta sewa untuk membayar kos kereta sewa. Sekiranya anda memilih untuk membaiki kereta anda di pusat servis Liberty Mutual Direct yang sah , dan membenarkan kami masuk ke kereta sewa, kami akan membayar yuran sewa anda selagi perlu untuk memperbaiki kereta anda.

Soalan Lazim:

Liberty Mutual mempunyai beberapa diskaun yang mungkin anda layak berdasarkan ciri keselamatan kereta anda. Soalan yang sering diajukan oleh orang adalah:

Mengapa saya memerlukan insurans kereta?

Insurans adalah kontrak, yang diwakili oleh polisi, di mana individu atau entiti mendapat perlindungan kewangan atau pembayaran balik daripada kerugian dari syarikat insurans. Inilah sebab mengapa saya memerlukan insurans kereta . Undang-undang mengatakan bahawa anda memerlukan sekurang-kurangnya pihak ketiga insurans untuk memandu kereta anda di jalan raya di UK. Kereta anda juga perlu dilindungi sekiranya anda diparkir di jalan atau harta tanah anda.

Apakah insurans kereta jangka pendek?

Adakah anda tertanya-tanya tentang apa itu insurans kereta jangka pendek: Insurans kereta jangka pendek yang juga dikenali sebagai insurans kereta sementara memberi anda perlindungan sementara untuk memandu kereta. Ini boleh menjadi alternatif yang lebih murah daripada liputan tahunan jika anda tidak mempunyai insurans sepanjang tahun.

Berapa lama insurans insurans jangka pendek?

Insurans kereta jangka pendek biasanya berlangsung antara satu hingga 30 hari, tetapi beberapa polisi mungkin akan mencapai beberapa bulan. Apakah jaminan pembaikan seumur hidup?

Selepas kemalangan, Liberty Mutual akan menguruskan pembaikan anda dan pembaikan akan dijamin selama kenderaan berada di tangan anda.

Apakah insurans kereta guru?

Jenis insurans ini tersedia secara eksklusif bagi mereka yang bekerja sebagai guru sepenuh masa atau profesor tanpa sebarang kos tambahan daripada polisi insurans kenderaan tetap mereka. Ia merangkumi perlindungan harta benda peribadi dan banyak lagi.

Untuk apa CPE?

Nilai alat ganti dan peralatan tersuai : CPE Progressive Insurance merangkumi semua kemudahan alternatif untuk kereta anda, termasuk lukisan, rantai hifi, dan banyak lagi. Oleh itu, jika sistem stereo baru anda dicuri dari kereta anda, Progressive akan membantu anda membayar penggantian.

Apakah insurans carpooling?

Sekiranya anda menggunakan Uber, Lyft, atau perkhidmatan perkongsian lain, anda mahukan liputan ini. Insurans merangkumi anda dan penumpang anda untuk perbelanjaan perubatan carpool selepas kemalangan, bantuan kecemasan di tepi jalan dan pembayaran balik kereta sewa.

Apa jaminan yang mempunyai liputan terbaik?

Apabila anda membandingkan Liberty Mutual vs Progressive , Liberty Mutual mempunyai lebih banyak pilihan untuk perlindungan insurans auto. Walau bagaimanapun, guru insurans kereta dan insurans kereta Mexico tidak berlaku untuk semua pemandu, jadi anda ingin mempertimbangkan jenis perlindungan yang sebenarnya anda gunakan.

Insurans kereta untuk pelajar kolej?

Adakah anda tertanya-tanya mengenai insurans kereta untuk pelajar kolej? Insurans kereta untuk pelajar kolej lebih murah daripada polisi insurans kereta yang lain kerana pelajar sudah mempunyai banyak beban di bahu mereka dan sebilangan pelajar bergantung kepada ibu bapa mereka, jadi sukar untuk memberikan premium tinggi bulanan untuk kereta.

Kesimpulannya

Insurans kereta Liberty Mutual adalah pilihan yang menarik untuk:

• Guru mencari liputan kenderaan tambahan semasa buruh

• jarak tempuh rendah yang konduktif

• Orang yang ingin memperkukuhkan dasar dasar dengan faedah pilihan

Walau bagaimanapun, mungkin pemandu ingin mempertimbangkan syarikat insurans kereta lain jika mereka mencari:

• Perkhidmatan pelanggan yang sangat baik

• Sejarah kepuasan pelanggan dan peraturan aduan yang baik

Artikel berkaitan:

1- insurans kereta murah Indiana?

2- polisi insurans kereta?

3- polisi insurans kereta untuk pemandu baru?

4- syarikat insurans kereta murah di Ireland?

5- apakah insurans jurang?

6- apa yang merangkumi insurans jurang?