Jangka hayat,

Definisi jangka hayat:

 1. Rata-rata jumlah tahun yang tersisa dalam kehidupan seseorang, seperti jadual kematian yang digunakan sebagai rujukan.

 2. Jangka hayat adalah faktor tunggal yang paling berpengaruh yang digunakan syarikat insurans untuk menentukan premium insurans hayat. Dengan menggunakan jadual aktuari yang disediakan oleh Internal Revenue Service, syarikat-syarikat ini berusaha untuk mengurangkan risiko liabiliti.

 3. Jangka hayat adalah usia statistik yang diharapkan seseorang hidup sehingga, berdasarkan data aktuari. Terdapat banyak kegunaannya dalam dunia kewangan, termasuk insurans hayat, perancangan pencen, dan faedah Jaminan Sosial AS. Di kebanyakan negara, pengiraan untuk usia aktuari ini diambil dari agensi statistik nasional berdasarkan sejumlah besar data.

 4. Tempoh purata yang mungkin diharapkan oleh seseorang untuk hidup.

Sinonim jangka hayat

Tempoh, Kehidupan, Kehidupan aktif, Kehidupan, Jangka hayat, Tempoh berfungsi, Tempoh keberkesanan, Tempoh keberkesanan, Tempoh kegunaan, Tempoh sah

Bagaimana menggunakan jangka hayat dalam ayat?

 1. Jangka hayat digunakan dalam penentuan harga dan pengunderaitan produk insurans dan insurans hayat seperti anuiti, serta dalam perancangan persaraan dan pencen.
 2. Berdasarkan sains aktuari, jangka hayat mengambil kira beberapa faktor tahap individu dan juga tahap populasi untuk mencapai angka.
 3. Jangka hayat adalah ramalan statistik untuk berapa lama seseorang akan hidup.
 4. Lelaki Britain kini mempunyai jangka hayat 77.6 tahun.

Makna jangka hayat & Definisi jangka hayat

Jangka Hayat ,

Definisi Jangka Hayat:

 • Purata bilangan tahun di mana seorang individu dijangka hidup hingga usia tertentu, seperti yang ditunjukkan dalam Jadual Persaraan atau Kehidupan.

 • Anda boleh menentukan jangka hayat sebagai, Jangka hayat adalah usia statistik di mana seseorang dijangka hidup berdasarkan statistik. Terdapat banyak kegunaan dalam dunia kewangan, termasuk insurans hayat, perancangan persaraan dan faedah Jaminan Sosial Amerika. Di kebanyakan negara, pengiraan usia bekerja ini oleh pihak berkuasa statistik nasional berdasarkan pada sejumlah besar data.

  • Jangka hayat adalah ramalan statistik berapa lama seseorang akan hidup.
  • Menurut sains aktuari, jangka hayat adalah penting di peringkat individu, dan juga di peringkat populasi.
  • Jangka hayat digunakan dalam penentuan harga dan pengunderaitan produk insurans dan insurans hayat seperti kadar serta rancangan persaraan dan persaraan.

Makna Harapan Hidup Harapan

Kehidupan:

Makna Kehidupan:
 1. Keadaan yang membezakan haiwan dan tumbuhan dari bahan tidak penting, termasuk kemampuan untuk tumbuh, tumbuh semula, berfungsi, dan berubah secara kekal sebelum kematian.

 2. Terdapat manusia atau haiwan yang sama.

 3. Masa antara kelahiran dan kematian manusia hidup, terutamanya manusia.

 4. Kepentingan, kuasa atau tenaga.

 5. Mempamerkan model (dalam seni) dari pameran, bukan dari khayalan artis.

Hukuman Hidup
 1. Hakikat kehidupan

 2. Malapetaka yang mengorbankan 266 orang Amerika

 3. Dia menghabiskan seluruh hidupnya di luar bandar

 4. Dia cantik dan penuh dengan kehidupan

 5. Pose dan pakaian anda diambil dari kehidupan

Sinonim Hidup

semangat, semangat tinggi, makhluk, elan, dasbor, semangat, kerjaya seseorang, masa seseorang, daya hidup, daya tarikan, daya tarikan, dorongan, semangat, api, gegelung fana ini, makhluk, animasi, semangat, dinamisme, pemanduan, hari, manusia, orang , seumur hidup, semangat, effervescence

Jangkaan:

Makna Harapan:
 1. Harapan atau harapan bahawa sesuatu, terutama menyenangkan, akan atau akan berlaku.

Kalimat Harapan
 1. Mereka menunggu jangkaan

Sinonim Harapan

harapan, semangat, harapan, harapan, jangkaan

Jangka Hayat ,

Apa Makna Harapan Hidup?

 1. Harapan Hidup merujuk kepada Bergantung pada kumpulan umur dan faktor-faktor lain, rata-rata orang harus menjalani kehidupan berdasarkan purata negara.

 2. Harapan Hidup merujuk kepada Ini adalah masa di mana anda cenderung bertahan, dengan mengambil kira faktor seperti usia, jantina, kesihatan dan pekerjaan.

 3. Harapan Hidup bermaksud: Bilangan tahun yang tinggal untuk sekumpulan orang pada usia tertentu mengikut jadual hidup yang diberikan.

 4. Bilangan tahun yang tinggal untuk sekumpulan orang dari usia tertentu mengikut jadual hidup yang diberikan.

 5. REAL dikira dari jangka hayat purata orang biasa.

Makna Harapan Hidup Harapan

Kehidupan:

Sinonim Hidup

hidup, jiwa, jangka waktu yang diperuntukkan, manusia, warna, jalan hidup, kegembiraan, semangat, individu, keaktifan, berkilau, brio, pergi, kegiatan, jangka hayat, panache, semangat, jangka hayat, waktu di bumi, gairah, threescore tahun dan sepuluh, tenaga, melantun

Jangka Hayat ,

Apa Makna Harapan Hidup?

 • Umur seseorang lebih cenderung berdasarkan jangka hayat sebenar.

 • Jangka hayat boleh didefinisikan sebagai, Ukuran statistik yang menunjukkan berapa umur seseorang.

Makna Literal Harapan Hidup

Kehidupan:

Sinonim Hidup

bersungguh-sungguh