Petir naga adalah senjata kuat yang melindungi pemain untuk dikalahkan. Kekuatan yang paling luar biasa adalah nafas kilat yang dapat mundur dari sasaran. Naga kilat dapat diperoleh dengan keturunan dua naga jantina yang bertentangan. Naga betina membuat sarang untuk bertelur. Setelah seekor naga bayi keluar dari pemilik telur mulai menjinakkannya sehingga menjadi naga ukuran penuh. Naga tumbuh lebih cepat kerana makan biasanya mengambil masa 125 hari untuk menyelesaikan semua 5 peringkat.

Sekiranya anda berfikir bahawa anda akan mengetahui tentang seekor naga kilat yang sebenarnya atau adakah naga kilat ada maka saya ingin mengatakan bahawa tidak, anda mungkin tidak akan menemui keseronokan dalam artikel ini, namun, naga kilat hadir dalam imaginasi, filem, atau permainan kita .

Artikel ini berdasarkan pada naga kilat yang dijumpai oleh pemain di kapal tambang. Siapa pun yang bermain Minecraft tahu betul betapa pentingnya, untuk mendapatkan naga dalam permainan dan bagaimana ia membantu melewati tahap yang sukar.

Tetapi pertama, izinkan saya memberitahu anda sedikit mengenai Minecraft.

Mengenai Minecraft

Mine craft adalah permainan 3D berdasarkan blok buatan manusia dan tahap yang dicapai dengan mensasarkan musuh. Keseluruhan pemandangan dibuat dengan blok yang merangkumi pokok, batang pokok , lantai, pondok kecil, gunung, paun air, dll.

Naga adalah sebahagian dari permainan dan digunakan sebagai senjata melawan musuh. Pemain perlu menetas telur naga dan kemudian memberinya makan hingga tumbuh menjadi naga ukuran penuh. Pemain menggunakan naga untuk terbang di atasnya dan menerapkan kemampuannya untuk menyelesaikan tahap permainan.

Naga kilat

Permainan ini mempunyai tiga naga, seekor naga kilat ada di antaranya. Kemampuan utama yang disebut sebagai naga kilat adalah kemampuannya untuk menghirup arus kilat, ia kuat di antara semua naga dan melibatkan lima peringkat pertumbuhan. Sekiranya kita melihat kilat naga tahap demi tahap tumbuh dalam permainan mereka dapat diperoleh oleh hati merah seperti

 • Pada peringkat 1: 20 (10 x:heart: ) hingga 112 (56 x:heart: )
 • Pada peringkat 2: 116 (58 x:heart: ) hingga 208 (104 x:heart: )
 • Pada peringkat 3: 212 (106 x:heart: ) hingga 304 (152 x:heart: )
 • Pada peringkat 4: 308 (154 x:heart: ) hingga 400 (200 x:heart: )
 • Pada peringkat 5: 404 (202 x:heart: ) hingga 500 (250 x:heart: )

Sebagai tahap naga meningkatkan kadar jantung juga meningkat Ini bermaksud bahawa naga akan menjadi lebih kuat sebagai peningkatan jantung.

Apabila pemain memberi makan naga kilat, dia menaburkan hati ke atas pemain yang bermaksud bahawa naga itu menyayangi pemiliknya. Naga memerlukan masa 25 hari untuk tumbuh dan 125 hari untuk mencapai ukuran maksimum.

Bagaimana rupa naga kilat?

Kita semua memiliki gambaran tentang naga di dalam pikiran kita seperti badan bertekstur berskala, dua sayap lebar besar, kaki web dengan paku panjang, paku di bahagian belakang, dll. Naga kilat yang anda alami dalam permainan mempunyai penampilan yang hampir sama dengan imaginasi mungkin mempunyai sedikit perbezaan.

 • Naga kilat mempunyai sayap besar dan ekor panjang lebar.
 • Dikira sebagai keluarga reptilia quadrupedal
 • Rahang dan lonjakan yang kuat besar kembali, lonjakan lebih panjang dan lebih tinggi
 • Naga lain mempunyai 2 pasang tanduk sementara naga kilat mempunyai 3 pasang tanduk menghadap ke belakang.
 • Hujung panjang dengan 3 pasang pancang panjang
 • Biasanya, naga kilat mempunyai hitam, biru, ungu, dan tembaga gangsa

Begitulah rupa naga kilat. Naga bayi kecil kira-kira 1 blok masuk dan tumbuh hingga 50 bocks. Terdapat perbezaan antara naga kilat lelaki dan naga kilat betina

 • Naga kilat lelaki mempunyai sayap tepi gelap
 • Naga kilat betina mempunyai tanduk melengkung

Bagaimana naga kilat berfungsi?

Seekor naga kilat semakin kuat dari segi kemampuan dan kekuatan ketika tumbuh dari tahap ke tahap. Naga kilat dapat menjatuhkan satu benda pada satu waktu, itu dapat berupa skala naga, jantung naga, daging naga, atau botol kaca berisi darah naga.

Apabila naga itu mati jatuh di tanah seperti mayat dan kemudian hilang. Mayat naga masih boleh putus dengan hanya klik dengan tangan kosong dengan klik kanan, sekali lagi, mayat itu berubah menjadi kerangka dan kemudian hilang.

46 tulang dan 58 skala atau 12 botol darah boleh menjadi titisan oleh naga kilat dewasa. Mayat naga dapat menghasilkan telur yang hanya dapat dikeluarkan oleh naga betina.

Tingkah laku naga kilat:

Aspek berikut merangkumi tingkah laku seekor naga kilat.

 • Mereka bermusuhan dan sentiasa bersedia untuk menyerang setiap kumpulan perosak atau bahkan pemain.
 • Mereka dapat melihat mangsa dari 64 blok jauhnya.
 • Apabila naga betina tumbuh secara semula jadi, mereka menjadi sangat lapar.
 • Hampir mustahil untuk menjinakkan naga dewasa kerana sudah masuk ke mod liar mungkin naga yang baru menetas dapat dijinakkan dengan mudah.
 • Naga kilat tidur pada siang hari tetapi dapat terbangun dalam beberapa senario seperti pecah timbunan tembaga atau disebabkan ribut petir.
 • Naga kilat memakan daging yang akan menjadi setetes di lantai.

Kekuatan naga kilat:

Seperti yang kita lihat dalam filem, naga terpesona dengan kekuatan hebat yang hampir tidak dapat dikalahkan. Naga kilat tidak berbeza dengan yang lain, teknik terbang dan kejutan elektriknya yang luar biasa dapat merosakkan sesuatu dengan sangat mudah. Ciptaan hebat ini dipenuhi dengan pelbagai aktiviti ghaib yang ingin anda ketahui.

 1. Roar: raar adalah suara yang dapat setengah mengalahkan musuh mana pun, naga tahap 4 memiliki raungan menusuk keras yang cukup sejuk untuk berdiri dalam pertempuran.
 2. Super raungan: naga kilat memiliki jenis raungan tingkat tinggi yang disebut super roar yang dia lakukan sambil melebarkan sayap lebarnya yang besar, naga tahap 4 dapat melakukannya dengan lebih baik.
 3. Ambil dan goncang: ambil dan goncang bermaksud bukan dengan tangan tetapi dengan mulut. Naga kilat meraih sasaran dengan mulut dan menggoyangkannya hingga mati di tanah.
 4. Gigitan: seperti yang kita semua tahu, naga adalah binatang dan binatang mempunyai satu-satunya cara untuk menyerang sasaran baik dengan cakar atau gigitan. Naga kilat melakukan perkara yang sama jika sasaran di atas naga menggigit sederhana.
 5. Wingbeat: beat sayap tidak bermaksud sayap melalui beat tetapi membalik sayap dalam kelajuan sehingga dapat membuat taufan yang cukup untuk mengalahkan musuh.
 6. Tailwhip : jika sasaran di tanah, naga menggerakkan ekornya dengan cara sehingga mencapai sasaran dan mengetuknya kembali.
 7. Nafas kilat: serangan paling terkenal yang merupakan keistimewaan seekor naga kilat. Serangan ini dapat dilakukan di darat dan juga di udara, naga menarik nafas kilat yang memberikan kejutan elektrik ke sasaran.
 8. Bom kilat : naga kilat dapat melakukan serangan ini di darat dan di udara juga. Seperti namanya kekuatan ini mempunyai kesan meletup. Ia boleh memecahkan sasaran.
 9. Tali udara: naga dengan cepat menuruni udara dengan menggunakan talon yang terbentang sebelum memukulnya ke bawah.

Pembiakan dan penetasan

Naga kilat berkembang biak seperti naga lain, dua naga berlainan jantina saling bertemu. Naga betina membuat sarang untuk bertelur. Syarat umur minimum untuk pembiakan adalah tahap 4 atau lebih tinggi.

Proses penetasan telur sedikit berbeza, hujan wajib dilakukan semasa proses penetasan tanpa hujan telur naga kilat tidak boleh menetas. Sebaik sahaja pergerakan bermula di dalam telur, diperlukan beberapa minit untuk mengeluarkan seekor naga bayi kecil.

Bagaimana mengendalikan naga?

Naga tahap satu:

 • jika mahu meletakkan naga tahap satu di bahu pemilik klik pada tangan kosong
 • jika mahu melepaskan naga di bahu maka klik pada X. seorang pemain boleh meletakkan 3 naga di bahunya pada satu masa.

Naga Tahap 2:

 • Sekarang anda tidak perlu meletakkan naga di bahu.

Naga Tahap 3:

 • Mudah berinteraksi dengan tangan kosong untuk meletakkan naga di tahap 3 atau menggunakan kawalan WA SD
 • Sekiranya ingin menaikkan naga yang sudah ada di udara maka klik pada spasi, ia juga berfungsi jika seekor naga berada di tanah maka bar ruang membantu menerbangkan naga tersebut.
 • X boleh digunakan untuk menurunkan naga jika terbang
 • Untuk nafas kilat tekan R
 • Untuk turun klik pada kekunci shift
 • Untuk menyerang sasaran tekan G

Kakitangan komando naga:

 • Staf komando naga memberikan perintah kepada naga untuk tinggal, mengembara, atau mengawal pemiliknya, itu adalah barang yang dapat dibuat baik oleh tengkorak naga api, tengkorak naga es, atau tengkorak naga kilat.
 • Kakitangan komando naga juga dapat menggunakan untuk tetap naga pada satu posisi atau untuk memindahkannya dari sana.

Tanduk naga:

 • Tanduk naga adalah seperti antena yang mendapat isyarat dari item perintah dan bertindak dengan sewajarnya

Seruling tulang naga:

 • Seruling tulang naga adalah alat yang digunakan untuk memanggil naga di tanah jika terbang di udara

Hubungan dengan naga lain

 • Petir naga adalah watak yang agresif, jika naga api dan naga es datang di depan naga kilat itu akan mulai bertarung. Cuba menjauhkan mereka dan mengelakkan menghadap ke depan.

Sihir pembunuh naga kilat:

Ini adalah mantra sihir di mana seseorang dapat berubah menjadi naga kilat dari segi kekuatan dan kesan guruh yang dimiliki oleh seekor naga kilat.

Kuasa:

 • Pengguna dapat menghasilkan kilat di badan dan menggunakannya untuk menyerang sasaran.
 • Tenaga kilat dapat dipulihkan oleh elektrik di sekitar seperti, tiang elektrik, suis, dan soket lain yang membolehkan pengisian semula. Badan yang berada di bawah sihir pembunuh naga pencahayaan bertindak sebagai berjalan dengan elektrik voltan tinggi, badan dapat diisi semula oleh penyumberan luar elektrik.
 • Mantra sihir naga kilat dapat berubah menjadi naga kilat merah jika datang dalam akses jenis kilat merah khas yang dikuasai oleh darah mereka.
 • Ini dapat mengubah cahaya kuning menjadi merah dan meningkatkan kekuatan juga.

Ringkasan: naga kilat adalah senjata dalam permainan yang disebut Minecraft. Pemain mendapat sebahagian besar kekuatan apabila mendapat telur dari naga. Telur menetas ketika hujan dan ketika bayi bergerak, bayi akan menetas dalam beberapa saat. Naga memiliki pelbagai kekuatan dan dapat terbang dengan cepat. Kekuatan yang terkenal adalah nafas kilat.

Artikel berkaitan

HAKU NASI JAUH SEMANGAT

Lukisan Naga - Cara Melukis Naga

Soalan Lazim

Pertanyaan yang sering diajukan mengenai topik "naga kilat" diberikan di bawah:

1. Bagaimana anda menjinakkan naga kilat di Minecraft PE?

Naga kilat suka memakan daging dan perkara terbaik yang boleh digunakan untuk menjinakkan naga kilat adalah ikan. Naga kilat adalah watak yang kuat dan cara untuk membuat anda memenangi pertempuran.

2. Bagaimana anda mendapat seekor naga kilat?

Dua cara untuk mendapatkan naga kilat:

 • Dengan membelinya dari sebuah kedai dengan pertukaran 900 permata.
 • Dengan proses semula jadi, pembiakan dua naga jantina yang bertentangan. Telur bertelur dapat ditetas ketika hujan.

3. Bolehkah anda mendapatkan Minecraft secara percuma?

Minecraft adalah permainan skrip java berbayar dan tidak ada cara yang sah untuk mendapatkannya secara percuma. Satu-satunya cara untuk mendapatkan Minecraft secara sah adalah dengan membeli permainan.

Kesimpulan:

Sekiranya anda tahu apa itu Minecraft maka anda akan mengetahui mengenai naga kilat. Kami mendengar naga dari zaman kanak-kanak kami. Naga dapat dilihat dalam pelbagai filem, permainan, dan juga kartun, ia adalah watak fantasi yang memberikan kesan menakutkan tetapi pada masa yang sama memberi kesan mesra di dalam fikiran kita.

Petir naga menghabiskan banyak kekuatan kuat yang membantu pemain untuk berperang dalam pertempuran. Anda tidak akan mendapat pengalaman sebenar tetapi khayalan untuk memelihara seekor naga dan menggunakannya untuk tujuan benefisiari. Permainan ini mempunyai tiga anak api naga, ais, dan kilat, naga kilat adalah yang paling kuat di antara mereka. Ia mula bertengkar dengan naga lain tetapi tidak dengan pemiliknya.

Pemain melakukan usaha untuk mendapatkan telur naga kilat kemudian menetas dan tumbuh dengan memberi makan dengan daging. Kekuatan terkenal yang dimiliki oleh seekor naga kilat adalah nafas kilat di mana ia dapat mundur lawan dalam pertempuran.

Topik-topik yang berkaitan:

HARRY POTTER KIDS

DOJA CAT UMUR

BURUNG ANGRY MERAH