Lip bibir sebelum dan sesudah mempunyai perbezaan bentuk yang jelas ketika anda melihat secara perbandingan. Lip bibir adalah prosedur kosmetik bukan pembedahan yang cepat di mana sebilangan kecil suntikan Botox digunakan untuk mengisi bibir atas anda. Botox melonggarkan otot orbicularis oris di sekitar bibir dan bahagian dalam bibir atas dibalik ke luar memberikan bentuk yang lebih lengkap.

Lip bibir sebelum dan selepas

Apakah prosedur lip bibir?

Artikel ini merangkumi semua butiran mengenai prosedur pembibitan bibir termasuk prosedur dan sebelum dan selepas perbandingan prosedur. Lipatan bibir berbeza dengan pengisian bibir di mana bibir dipenuhi dan tidak hanya dibalik.

Prosedur

 1. Lip bibir adalah proses jangka pendek dan berorientasikan kosmetik yang diselesaikan dalam masa setengah jam. Dalam prosedur lip bibir, suntikan Botox disuntik ke busur Cupid dan sudut bibir. Busur Cupid adalah bahagian tengah bibir atas.

 2. Suntikan Botox menyebabkan kelonggaran otot-otot di sekitar bibir yang mengakibatkan bahagian luar bibir atas terbalik.

 3. Dengan bahagian luar bibir bahagian dalam bibir yang biasanya tersembunyi di dalamnya, bibir atas mendapat penampilan yang lebih lengkap yang merupakan tujuan utama prosedur bibir bibir.

Apakah suntikan Botox yang digunakan pada lip bibir?

 1. Botox adalah ubat yang dihasilkan dari toksin yang diperoleh bakteria bernama Clostridium botulinum . Toksin botulinum ini adalah sebab keracunan makanan yang disebut botulisme.

 2. Sejumlah kecil toksin ini digunakan dalam pelbagai keadaan kesihatan termasuk prosedur kosmetik lip bibir. Sehingga terdapat perbezaan yang dapat dilihat dalam bentuk bibir sebelum dan selepas prosedur lip bibir.

 3. Botulinum toxin juga digunakan untuk melicinkan kerutan wajah, tetapi peningkatan pada wajah yang berkerut ini tidak kekal dan setelah beberapa lama kedutan muncul kembali.

Clostridium botulinum

Baca juga :books:

:ballot_box_with_check: Berapa harga Botox? :ballot_box_with_check: Perkara yang perlu diketahui mengenai pelapik bibir yang dibungkus dalam kotak pelapik bibir :ballot_box_with_check: Bagaimana untuk memulakan perniagaan salun anda sendiri?

Siapa yang harus menjalani prosedur lip bibir?

:white_check_mark: Lip bibir adalah prosedur kosmetik yang melibatkan suntikan Botox-toxin yang diperoleh dari Clostridium botulinum- di bibir atas. Suntikan ini menyebabkan kelonggaran otot di sekitar bibir dan bahagian dalam bibir atas dilenturkan ke luar.

:white_check_mark: Flip ini memberikan bibir bentuk yang lebih penuh yang membuat perbezaan jelas pada bentuk bibir jika dibandingkan sebelum dan selepas lip bibir.

:heavy_check_mark: Lip bibir adalah pilihan terbaik untuk jenis orang berikut:

 1. Mereka yang mempunyai bibir nipis dan tidak menyukainya dengan cara ini

 2. Orang yang tidak mahu menjalani pengisian bibir kulit

 3. Orang yang merasakan senyuman mereka bergetah - itu bermaksud gusi mereka ditunjukkan semasa tersenyum.

 4. Bibirnya hilang sambil tersenyum dan tidak kelihatan bagus, jujur.

:white_check_mark: Sekiranya anda menganggap bahawa lip bibir akan memberikan bibir anda bentuk yang lebih utuh, maka anda salah. Kesan lip bibir kekal selama kira-kira 2-3 bulan dan selepas itu, anda perlu menjalani prosedur sekali lagi. Untuk hasil yang tetap, anda mesti memilih prosedur mengangkat bibir atau bibir bibir.

Perbezaan antara lip bibir dan pengisi kulit?

 • Sekiranya anda melihat perbezaan Botox berbanding pengisi kulit, anda akan perhatikan bahawa kedua-dua prosedur ini digunakan untuk memberi bibir bentuk lebih penuh namun kedua-duanya berbeza dalam prosedur sebenar pengisian bibir.

 • Perbezaan asas lip flip dan dermal bibir adalah bahawa lip bibir hanya mengubah penampilan bibir dan dermal filler bukan sahaja memberikan bentuk yang lebih lengkap tetapi juga menjadikan bibir lebih kenyang.

:large_blue_circle: Lip bibir Pada lip flip, pakar perubatan menyuntik Botox sebilangan kecil di bahagian tengah dan sudut bibir atas.

Suntikan Botox melemaskan kawasan di sekitar bibir dan bahagian dalam bibir atas dibalik ke atas.

Flip ini muncul sebagai bibir yang lebih penuh dan terdapat perbezaan yang jelas dalam bentuk bibir sebelum dan selepas lip bibir.

Mengetap bibir

:large_blue_circle: Pengisi bibir dermal Pengisi bibir dermal juga merupakan prosedur perubatan di mana pengamal perubatan menyuntikkan bahan di bibir anda yang kebanyakannya terdiri daripada asid hyaluronik.

Sementara asid hyaluronik adalah zat yang memberikan bibir dengan bentuk yang tepat dan terhidrat berbanding dengan lip bibir yang tidak mengganggu struktur bibir.

:white_check_mark: Ringkasnya prosedur Lip bibir menggunakan suntikan Botox di bibir atas yang mengendurkan kawasan di sekitar bibir. Bahagian dalam bibir atas dibalik ke luar dan memberikan bibir bentuk yang lebih penuh. Pengisi dermal agak mahal dan melibatkan asid hyaluronik.

Apakah prosedur lip bibir?

Lip bibir adalah prosedur cepat yang diselesaikan dalam masa kira-kira 10-20 minit di pejabat pengamal perubatan. Protokol prosedur untuk lip bibir terdiri daripada penyediaan bibir sebelum dan selepas:

:one: Sebelum prosedur lip bibir

Selama kira-kira 3-4 hari sebelum prosedur lip bibir, doktor melarang penggunaan minuman beralkohol dan pengencer darah tertentu seperti aspirin. Ini dilakukan kerana ubat-ubatan ini boleh mengganggu keradangan bibir.

:two: Semasa prosedur lip bibir

Hanya untuk kepuasan mental, anda mesti mengetahui beberapa perkara berikut mengenai lip bibir:

 1. Prosedur akan selesai sekitar 10-15 minit

 2. Oleh kerana tidak ada teknik yang menyakitkan, maka tidak perlu membius kulit sebelum suntikan.

 3. Kesakitan prosedur lip bibir hanya menyerupai kesakitan kerana beberapa jerawat di bibir.

 4. Botox disuntik di Cupid's Bow (bahagian tengah bibir atas) dan sudut bibir atas.

:three: Selepas prosedur lip bibir

Setelah selesai prosedur, anda mungkin merasakan bibir atas anda bengkak dan kebas kerana Botox. Tetapi tidak ada yang akan menghalang anda dari aktiviti rutin anda. Beberapa perkara harus diingat untuk dilakukan selepas lip bibir:

 1. Merokok boleh memperburuk jangkitan, jadi jauhkan daripadanya

 2. Jangan menggosok bibir selama beberapa hari selepas prosedur untuk mengelakkan penyebaran Botox.

 3. Berhati-hati semasa tidur kerana bibir mungkin ditekan ke bawah.

Apa kebaikan dan keburukan Lip flip?

Prosedur lip bibir mempunyai beberapa kebaikan dan keburukan yang harus dipertimbangkan semasa menjalani prosedur lip bibir:

:white_check_mark: Kelebihan:x: Keburukan
:heavy_check_mark: Keberkesanan kos berbanding prosedur pengisian bibir yang lain :heavy_check_mark: Bibir bibir bersifat sementara dan bibir kembali ke bentuk semula jadi setelah beberapa minggu
:heavy_check_mark: Kurang kemungkinan ubah bentuk bibir kerana tidak ada terapi pembedahan yang terlibat :heavy_check_mark: jika lebih banyak suntikan Botox, ia boleh melemahkan bibir sehingga menyebabkan senyuman rata
:heavy_check_mark: Nampak seperti bibir lebih semula jadi :heavy_check_mark: Sekiranya anda menggosok bibir secara tidak sengaja, ia boleh menyebabkan penyebaran Botox
:heavy_check_mark: Tiada senyuman bergetah :heavy_check_mark: Boleh mengganggu cara bercakap dan bersiul
:heavy_check_mark: Membantu anda menghilangkan bibir nipis :heavy_check_mark: Sekiranya dilakukan dengan cara yang salah, boleh merosakkan struktur bibir
:heavy_check_mark: Bentuk asli dapat dicapai semula setelah 2-3 bulan :heavy_check_mark: Ia boleh menyebabkan air liur berlebihan dan bengkak sukar.

Adakah lip flip berbaloi?

 1. Prosedur lip bibir adalah pilihan terbaik bagi orang yang ingin menghilangkan bibir yang lebih nipis dan senyuman yang bergetah. Ia jauh lebih murah daripada pengisi bibir kulit atau pembedahan plastik lain.

 2. Membelanjakan $ 80- $ 300 tidak akan menarik anda dari anggaran sambil memberikan penampilan yang sama sekali berbeza ketika tersenyum, bercakap, atau bahkan diam.

 3. Perkara terbaik mengenai lip bibir adalah hasilnya tidak kekal dan anda boleh mendapatkan bentuk normal anda selepas 2-3 bulan prosedur.

Berapakah kos prosedur lip bibir?

 1. Biasanya insurans kesihatan merangkumi kos hospital yang diinsuranskan. Tetapi prosedur lip bibir adalah prosedur yang berorientasikan kecantikan dan bukan berkaitan dengan kesihatan sehingga tidak ada perlindungan insurans untuk lip bibir.

 2. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu risau tentang kos lip bibir kerana terdapat penggunaan sebilangan kecil Botox yang akan jauh lebih murah daripada pengisi bibir kulit.

 3. Bergantung pada nilai pakar bedah kosmetik atau bentuk bibir, kosnya mungkin antara $ 80.0- $ 500.

Kos lip bibir

:books: Lihat juga

:arrow_forward: Pembuangan rambut laser sebelum dan selepasnya :arrow_forward: Pembuangan rambut laser bikini :arrow_forward: Bagaimana untuk menjadi cantik?

Bagaimana mencari pakar bedah kosmetik yang berkelayakan?

:white_check_mark: Prosedur perubatan tidak kira kecil atau besar, harus selalu dilakukan oleh orang yang berpengalaman. Perkara yang sama berlaku dengan prosedur lip bibir, jika anda mahukan hasil yang terbaik selepas lip bibir, anda mesti mencari pakar bedah kosmetik yang berkelayakan.

:white_check_mark: Sebelum prosedur lip bibir, anda harus berjumpa dengan pakar bedah kosmetik untuk bertanya mengenai pertanyaan di fikiran anda. Sebagai tambahan kepada penjelasan secara lisan, anda mesti memeriksa foto-foto pesakit, sebelum dan selepas prosedur lip bibir.

:white_check_mark: Berikut soalan, anda harus meminta kepuasan pakar bedah plastik anda:

 1. Adakah saya akan mendapat penampilan yang saya inginkan untuk bibir saya?

 2. Bolehkah anda jelaskan kepada saya keseluruhan prosedur lip bibir?

 3. Adakah terdapat kesan sampingan lip bibir?

 4. Bagaimana saya boleh mempersiapkan bibir saya?

 5. Adakah prosedur lip bibir menyakitkan?

 6. Apa yang harus saya elakkan sebelum dan selepas prosedur lip bibir?

Pakar Dermatologi

Ringkasan:pencil2: Lip bibir mungkin berharga antara $ 80 hingga $ 500 dan merupakan pilihan terbaik bagi orang yang ingin menghilangkan bibir yang lebih nipis dan senyuman bergetah. Merokok dan menggosok harus dielakkan selepas prosedur.

Soalan lazim

Orang yang ingin menjalani prosedur lip bibir mempunyai soalan tertentu dalam fikiran mereka. Sebahagian daripada mereka telah dijawab di bawah:

1) Berapa lama masa yang diperlukan untuk bibir berfungsi?

 1. Setelah menjalani prosedur lip flip, kesan penuh dari prosedur tersebut muncul setelah satu atau dua minggu dari prosedur lip bibir.

 2. Walau bagaimanapun, kesannya bersifat sementara dan boleh bertahan hingga 3 bulan kerana terdapat beberapa unit Botox yang digunakan dalam prosedur ini. Akan ada perbezaan yang jelas dalam bentuk bibir jika anda melihat anda sebelum dan selepas foto lip bibir.

2) Berapa banyak suntikan yang diperlukan untuk mengibaskan bibir anda?

 1. Prosedur pembibitan bibir selesai dengan suntikan Botox yang terdiri daripada 4-6 unit dan jumlah itu cukup untuk hasil yang diperlukan.

 2. Suntikan Botox digunakan di bahagian tengah dan sudut bibir atas yang mengendurkan otot di sekitar bibir. Bahagian dalam bibir atas dilipat keluar dan memberikan bibir bentuk yang lebih penuh.

 3. Tidak ada penglibatan prosedur yang panjang atau berulang, tetapi diselesaikan dalam masa 10-20 minit.

Lip bibir

3) Adakah prosedur lip bibir langsung berfungsi?

 1. Sekiranya anda menjangkakan bahawa hasil prosedur lip bibir akan dapat dilihat setelah selesainya prosedur, anda mungkin salah.

 2. Sebilangan besar kesannya muncul selepas 10-14 hari dari prosedur lip bibir. setelah hasilnya kelihatan, ia akan bertahan selama 2-3 bulan dan kemudian bibir anda akan kembali ke bentuk semula.

Kesimpulannya

:white_check_mark: Lip bibir adalah prosedur kosmetik di luar pejabat yang memberikan bibir bahagian atas penampilan lebih penuh tanpa menjalani pembedahan plastik atau pengisi kulit. Prosedur pembibitan bibir dilakukan dengan Menyuntik Botox di bahagian tengah dan sudut bibir atas untuk mengibaskan bibir atas.

:white_check_mark: Botox melonggarkan otot orbicularis oris yang mengelilingi bibir kawasan dan bahagian dalam bibir atas dibalik ke luar memberikan bentuk yang lebih penuh.

:white_check_mark: Lip bibir sebelum dan sesudah mempunyai perbezaan yang jelas jika dilihat secara relatif dan lebih murah kerana beberapa unit Botox digunakan.

:white_check_mark: Kos lip bibir mungkin antara $ 80- $ 500 bergantung pada jenis dan nilai pakar bedah kosmetik dan jumlah Botox yang anda perlukan.

Rujukan

Lip Flip: Prosedur, Kos, dan Komplikasi Berpotensi Saya Mencuba Rawatan Bibir Bibir Botox dan Saya Tidak Akan Meninjau Semula Bibir: Prosedur Untuk Bibir Lebih Penuh | ELLE Australia LIP FLIP: Apa Itu & Mengapa Orang Memilihnya Daripada Lip Filler?

Baca juga

Celah alis Bagaimana cara mengeluarkan kuku akrilik? Bagaimana memilih maskara terbaik dalam kotak maskara tersuai NYC Bagaimana menghilangkan parut jerawat Bagaimana membuat tali leher anjing Bagaimana cara menghilangkan tanda kulit?

botox untuk sudut mulut sebelum dan selepas

Rawatan Botox dapat menawarkan penyelesaian yang cepat dan mudah untuk merawat kedutan dan melambatkan sudut mulut. Beberapa suntikan kecil akan melicinkan ciri dan mengendurkan otot dengan menarik sudut mulut untuk penampilan bibir yang lebih menyenangkan.

kos lip bibir

Lip bibir adalah prosedur kosmetik pilihan, jadi ia tidak akan dilindungi oleh insurans. Tetapi kerana ia biasanya menggunakan sedikit unit Botox, ini adalah pilihan yang lebih berpatutan daripada pengisi kulit. Lipatan bibir biasanya berharga antara $ 80 dan $ 500 .

berapa banyak unit botox untuk lip bibir

Botox Lip Flip memerlukan kira-kira 10 unit (atau kurang) Botox (jumlah yang sangat kecil berbanding pengisi), dan berlangsung sekitar dua hingga empat bulan, kata David Shafer, pakar bedah plastik dan penderma RealSelf yang berpusat di New York.

bagaimana lip bibir berfungsi

Sebelum prosedur

:lips: Selama 3 hingga 4 hari sebelum prosedur, anda perlu mengelakkan alkohol dan pengencer darah seperti aspirin, yang boleh membuat bengkak bertambah buruk.

Semasa prosedur

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diketahui mengenai prosedur flip flip itu sendiri:

:lips: Hanya perlu sekitar 10 minit.

:lips: Doktor mungkin tidak akan mematikan bibir anda terlebih dahulu, kerana prosedurnya tidak terlalu menyakitkan. Sebilangan orang menyamakannya dengan perasaan seperti anda mempunyai jerawat di bibir anda.

:lips: Doktor akan menyuntik Botox ke bahagian tengah dan sudut bibir atas anda.

Selepas prosedur

:lips: Selepas lip bibir, anda akan dapat meneruskan kebanyakan aktiviti harian, walaupun bibir atas anda mungkin terasa sedikit kebas dan kelihatan bengkak. Berikut adalah beberapa petua pasca campur tangan:

:lips: Elakkan merokok pada hari-hari mengikuti prosedur kerana ini dapat meningkatkan risiko jangkitan.

:lips: Elakkan menggosok atau mengurut bibir, yang boleh menyebabkan Botox merebak.

:lips: Cuba tidur di punggung anda selama beberapa hari supaya bibir anda tidak menekan bantal anda.

lipatan botox bibir atas

Lip bibir adalah prosedur kosmetik bukan pembedahan yang dapat membantu orang mencapai bibir atas yang lebih penuh tanpa pengisi kulit. Prosedur ini melibatkan suntikan Botox ke bibir atas anda untuk merehatkan otot dan "membalikkan" bibir anda ke atas. Ini adalah pilihan yang lebih murah daripada pengisi kerana menggunakan sangat sedikit unit Botox.

lip bibir kos australia

Lip Flip bermula dari $ 189 di Australia.

berapa lama bibir botox berfungsi

Lip bibir memerlukan masa lebih kurang 10-14 hari untuk bekerja.

titik suntikan bibir botox

Ini termasuk memasukkan Botox ke busur Cupid dan sudut mulut di tengah bibir atas. Suntikan untuk sementara merehatkan otot di bibir.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q: Adakah Lip Flip Benar-benar Berfungsi?

Kelonggaran otot ini juga membantu dengan garis menegak halus di sekitar bibir. Sebilangan besar pesakit menyedari kesannya dalam beberapa hari rawatan dan mendapat hasil lengkap dalam masa seminggu. Kesan Botox pada bibir bertahan hingga 3-4 bulan.

Q: Bolehkah lip flip salah?

Ini adalah kes Lip Flip yang dipaparkan di "The Doctors". Selalunya boleh meningkatkan tepi bibir dengan pengisi. Dapatkan pengisi dan jangan ganggu Botox yang boleh menyebabkan kelemahan dan ketidakcekapan tepi bibir yang tidak diingini dan boleh hilang.

S: Apa itu lip flip vs pengisi bibir?

Pembalikan ini memberikan ilusi bahawa bibir lebih kenyang daripada yang sebenarnya, ”tambahnya. Pengisi bibir, sebaliknya, dilakukan dengan memberikan suntikan pengisi kulit berasaskan asid hyaluronik (iaitu Juvederm, Vollure, atau Restylane) untuk benar-benar meningkatkan jumlah bibir. bibir untuk memperbaiki penampilan mereka, Vergara memberitahu kami.

Q: Adakah Bibir Mengganti Senyuman Anda?

Bibir bibir boleh menambah senyuman bergetah, atau senyuman yang menunjukkan banyak bibir atas dan bibir nipis di bahagian atas.

S: Adakah suntikan di bibir menyakitkan?

Adakah pengisi bibir menyakitkan? Anda mungkin tidak mempercayainya, tetapi rawatannya tidak menyakitkan. Terdapat begitu banyak kisah seram di mana orang terpaksa menghentikan prosedur sebelum rawatan dapat diselesaikan kerana prosesnya terlalu menyakitkan. Tetapi jika orang yang memberikan rawatan itu baik, ia tidak akan menyakitkan.

S: Bolehkah saya memakai gincu selepas pengisi bibir?

Berapa lama selepas mengisi bibir saya boleh memakai gincu? Tidak ada sebab perubatan mengapa anda tidak boleh menggunakan lipstik atau lip gloss secara langsung setelah menerima pengisi bibir. Rawatan boleh meninggalkan bibir sedikit lembut, jadi disarankan untuk membiarkannya sehari sebelum memakai alat solek ke kawasan yang akan dirawat.

Kesimpulannya

:lips: Rawatan Botox dapat menawarkan penyelesaian yang cepat dan mudah untuk merawat kedutan dan melambatkan sudut mulut. Beberapa suntikan kecil akan melicinkan ciri dan mengendurkan otot dengan menarik sudut mulut untuk penampilan bibir yang lebih menyenangkan.

:lips: Lip bibir adalah prosedur kosmetik pilihan, jadi ia tidak akan dilindungi oleh insurans. Tetapi kerana ia biasanya menggunakan sangat sedikit unit Botox, ini adalah pilihan yang lebih berpatutan daripada pengisi kulit. Flip flip biasanya berharga antara $ 80 dan $ 500.