Suntikan bibir yang memberikan bibir lebih lezat dan penampilan penuh adalah pengisi bibir. Rawatan terdiri terutamanya dari asid hyaluronik. Untuk kesan yang serupa, bibir Botox sering dilakukan, tetapi itu tidak dilabelkan sebagai pengisian kulit. Hanya perlu beberapa minit untuk melakukan operasi pengisi bibir dan sama sekali tidak menyakitkan. Namun, pendekatan ini tidak berkesan, dan anda harus mendapatkan rawatan masa depan untuk mengekalkan cemberut

suntikan bibir .

:lips: Augmentasi Bibir

Pada tahun 2020, dan suntikan bibir adalah perkara biasa seperti menonjolkan rambut anda. Walaupun pengisi biasanya dianggap sebagai "operasi tengah hari", anda ingin melihat ini sebagai prosedur yang berpotensi invasif dengan kemungkinan risiko serius, seperti hal yang menakutkan yang disebut pengawasan yang tepat vaskular.

Ini adalah operasi kecantikan yang dapat memberikan bibir yang lebih lebar. Bentuk pembesaran bibir yang paling biasa digunakan pada masa ini adalah pengisi diod bias. Terdapat banyak jenis peremajaan kulit yang boleh anda suntikan ke dalam mulut dan di sekitar bibir. Tetapi item yang mengandungi bahan kimia yang serupa dengan asid hyaluronik adalah bahan tambahan yang paling terkenal pada masa ini.

Bahan semula jadi yang terdapat di dalam badan adalah asid hyaluronik. Ia membantu meningkatkan kekuatan bibir. Biasanya, prosedur kosmetik seperti ini disebut "pengisi hyaluronik." Kolagen, mungkin pengisi dermal yang paling popular, jarang digunakan.

Pengganti yang lebih baru lebih baik dan hasilnya lebih baik. Banyak pendekatan untuk bibir penuh adalah suntikan lemak dan suntikan. Tetapi hari ini mereka tidak digunakan kerana selalunya hasilnya bervariasi dan terdapat risiko kesan sampingan yang lebih tinggi.

Ringkasan : Jenis penggalak bibir yang lebih banyak digunakan hari ini adalah pengisi diod separa. Kolagen, mungkin pengisi kulit yang paling popular, jarang digunakan. Pengganti terbaru lebih baik dan hasilnya lebih baik.

:gem: Komponen dan kaedah

Suntikan bibir dirancang untuk memerah bibir langsing. Terdapat dua jenis pengisi yang dilesenkan untuk rawatan bibir oleh Food and Drug Administration (FDA). Formulasi bibir mengambil masa dari 15 minit hingga satu jam. Biasanya, doktor meletakkan ubat mati rasa di pengisi sehingga anda tidak akan merasa sakit. Sejurus selepas operasi, anda seharusnya dapat kembali ke aktiviti biasa.

Bibir pada mulanya kelihatan terlalu kenyang. Jangan gementar! Kesan ini menjadi sementara. Kesan sampingan jangka pendek yang melibatkan suntikan bibir boleh merangkumi:

 • Luka dan bengkak
 • Kasih sayang atau penderitaan
 • Kepenatan
 • Gatal Membakar
 • Kepenuhan

Sebilangan besar kesan sampingan harus dikurangkan dengan meletakkan pek ais dengan lembut di mulut anda. Dalam beberapa jam, yang lain pergi ke luar negara. Mereka semua mesti hilang dalam beberapa hari. Sekiranya sesuatu tidak biasa, atau jika kesan sampingan tidak hilang, beritahu doktor anda.

bibir

:large_orange_diamond: Pengguna juga menikmati faedah yang lama.

Hasil rawatan pengubahsuaian bibir berlangsung dari beberapa bulan hingga bertahun-tahun. Kesan suntikan bibir dijangka berlangsung dari beberapa bulan hingga setahun. Ini boleh berbeza-beza bergantung pada jenis pengisi yang digunakan oleh pakar bedah. Pada waktunya, badan anda menyerap pengisi sehingga anda memerlukan produk yang kompleks untuk mengekalkan kesannya. Tanya doktor anda untuk bentuk peningkatan bibir yang lebih khusus

Formulasi bibir boleh membuat anda kelihatan khas. Bibir seseorang akan menjadi lebih kenyang dan lebih gemuk. Sebelum anda menjalani prosedur, pastikan bahawa anda melakukannya untuk tujuan faedah anda yang betul dan tidak menggembirakan orang lain. Sekiranya anda mempunyai kriteria yang ketat untuk meningkatkan bibir dan tidak sempurna, anda mungkin akan gembira dengan hasilnya.

Ringkasan : Formula bibir Pentadbiran Makanan dan Dadah (FDA) mengambil masa 15 minit hingga satu jam untuk membenarkan dua bentuk pengisi untuk suntikan bibir. Ia dijangka berlangsung beberapa bulan hingga satu tahun untuk suntikan bibir. Dengan memasukkan bungkus ais ke dalam mulut dengan lembut, kebanyakan kos sampingan dapat dikurangkan. Biarkan doktor anda memahami sama ada ada yang salah atau jika kesan sampingannya tidak selesai.

:mantelpiece_clock: Bagaimana suntikan LIP jangka pendek berfungsi?

Pengisi bibir, termasuk Restylane Kysse dan JUVÉDERM XC atau Volbella, merangkumi cara penambahbaikan tanpa pembedahan bagi pesakit untuk menambahkan cecair lebih lanjut ke bahagian atas, bawah, atau bahkan kedua bibir pada masa yang sama. Laki-laki dan perempuan boleh menjadi yang terbaik dengan salah satu rawatan kosmetik paling popular yang digunakan sekarang.

Rawatan bibir merangkumi pilihan yang selamat dan berkesan untuk nada nada kawasan sasaran terhad ini pada bila-bila masa anda mahukan kenaikan kecil atau besar. Pesakit juga dapat mengisi dan mengeluarkan garis bibir menegak untuk cahaya yang lebih sihat. Walau bagaimanapun, semua suntikan wajah harus dikendalikan oleh sistem suntikan profesional yang berkelayakan, seperti pakar Body Beauty Lab, untuk kecekapan maksimum.

:small_red_triangle_down: Bengkak selepas rawatan bibir

Pelanggan akan pergi dari bibir nipis hingga lembut hanya dalam satu prosedur. Peningkatan bibir dengan pengisi pantas, dan hasilnya hampir seketika. Anestetik mematikan kawasan sasaran sebelum rawatan bibir untuk mengurangkan kesakitan.

Setelah pengisi di tempat, rawatan yang pendek dan lembut memastikan bahawa pengisi menyebar secara merata dan mudah. Bengkak dan gatal di sekitar kawasan bibir adalah perkara biasa semasa penyembuhan infusi bibir.

Kuantiti pengisi bibir yang digunakan juga boleh memberi kesan pada tahap pembengkakan. Kesan suntikan bibir yang biasa ini akan lebih jelas dan biasanya akan memuncak sekitar dua hari dan akan hilang selepas dua minggu.

Pesakit kemudian akan terus menikmati hasil sebenar mereka dan dapat menjadualkan janji temu jika mereka ingin menambahkan dimensi atau bentuk lebih lanjut ke bibir mereka selepas terapi standard mereka.

:brown_heart: Mengurangkan pembengkakan rawatan pengisi bibir

Pelanggan akan mula berhati-hati pada konsultasi pertama dan berkembang dari sana untuk mencapai hasil yang diinginkan. Pengisi bibir biasanya berlangsung antara 6 - 12 bulan, membolehkan wanita dan lelaki menikmati bibir yang lebih kenyang dan lebih berat sepanjang tahun.

Selepas suntikan bibir, kemerahan di tempat suntikan adalah kesan sampingan yang biasa. Petua berguna berikut akan mengurangkan bengkak dan membolehkan pesakit mendapat kesan yang lebih baik.

 • Sentiasa berhati-hati dengan kulit anda di bibir anda sekurang-kurangnya 48 jam.
 • Lakukan tekanan ais atau sejuk ke zon, tetapi tidak segera ke bibir.
 • Minum air dengan banyak cecair untuk membantu proses penyembuhan.
 • Hentikan alkohol melalui jerami atau bersentuhan langsung dengan pelukan selama 48 jam.
 • Berhenti berlari atau meningkatkan kadar denyutan jantung untuk mengurangkan pembengkakan atau perubahan warna.

Infusi bibir prosedur kosmetik masa kini, seperti JUVÉDERM dan Restylane, dibuat dari sumber asid hyaluronik semula jadi, yang mudah dimakan kembali ke dalam badan, tanpa kemungkinan reaksi buruk atau jangkitan.

Pesakit akan memperoleh hasil yang organik dan cantik dengan sistem suntikan yang berkelayakan dan mahir. Anda boleh mempunyai bibir yang anda mahukan hanya dalam satu operasi.

Sekiranya anda memfokuskan diri pada suntikan bibir atau mempunyai pertanyaan mengenai rawatan atau kemudahan kecantikan lain, segera tanyakan Body Beauty Lab di Pittsburgh, PA untuk mengatur sesi anda. Kami juga memberikan konsultasi dalam talian supaya anda dapat bertemu dengan ahli pasukan dari keselesaan dan privasi.

Ringkasan : Bibir merangkumi kaedah penambahbaikan operasi bagi pesakit untuk menambahkan cecair tambahan ke bahagian atas, bawah, atau bahkan dua bibir dari satu masa, seperti Restylane Kysse atau JUVÉDERM XC, atau Volbella. Semasa menyembuhkan infusi bibir, bengkak dan gatal di sekitar kawasan bibir adalah perkara biasa. Pengisi bibir biasanya berlangsung 6-12 bulan dan mendorong lelaki dan wanita untuk menikmati bibir yang lebih kenyang dan kuat sepanjang tahun.

Infusi bibir solek hari ini, seperti JUVÈDERM dan Restyling, terdiri daripada asid hyaluronik dari sumber semula jadi. Melalui kaedah suntikan profesional yang berkelayakan, pesakit memperoleh hasil organik yang cantik.

:green_circle: Pengisi bibir kekal

Penggunaan bibir pengisi bibir yang berterusan adalah pilihan bagi mereka yang merasakan pengisi bermusim mana yang tidak tahan, atau bagi mereka yang memilih untuk tidak menjalani prosedur kosmetik yang berselang.

pengisi bibir

 • Pengisi bibir kekal - Kerana peraturan TGA, tajuk rasmi bahan yang digunakan tidak dapat dinyatakan di sini. Ubat ini bertujuan untuk bertahan selama 10 tahun dan boleh disuntik dengan cara yang sama seperti pengisi kulit yang lain.
 • Pemindahan lemak allogeneik ke bibir - ini melibatkan penyingkiran sejumlah kecil lemak dengan sedot lemak di rantau ini, seperti perut, pinggul, atau kaki bawah, dan memindahkan lemak ke bibir.

Walaupun ketahanan tinggi pengisi tetap, masalah migrasi tetap ada. Bersama dengan pengisi asid hyaluronik bermusim yang lebih lama daripada purata, faedah pengisi tahan lama lebih rendah daripada sebelum penemuan ini.

Produk yang bertahan hampir 10 tahun digunakan dan telah digunakan dalam 400,000 pesakit di seluruh dunia selama 20 tahun terakhir. Risiko hanya menggunakan pengisi bibir tahan lama lebih efisien berbanding dengan pengisi bibir sementara, dan oleh itu langkah tambahan diambil. Kaedah ini hanya dilakukan oleh Dr. Gavin Chan di Institut Kosmetik Victoria. Dia mempunyai pengalaman selama 10 tahun dalam pengisi bibir

Bahaya melibatkan ketidakkonsistenan, berlebihan dan kurang baik. Keradangan pada pengisi kekal boleh mendalam dan dapat berlangsung selama pengisi. Tindak balas autoimun oleh tubuh juga mungkin, dan ini boleh menyebabkan tumor atau granuloma timbul dari pengisi kekal yang diberikan.

Ringkasan : Perangsang bibir kekal dirancang selama 10 tahun dan boleh digunakan dengan cara yang sama seperti prosedur kosmetik lain. Pemindahan lemak allogen ke bibir-ini memerlukan penyingkiran sejumlah kecil lemak dari kawasan itu melalui sedot lemak, seperti perut, pinggul, atau kaki bawah. Bahaya, berlebihan dan kurang baik, melibatkan kerumitan.

:pill: Pengisi bibir terbaik

Juvéderm, Juvéderm Ultra, Juvéderm Super Plus, Juvéderm Volbella, Restylane, dan Restylane Silk nampaknya merupakan pengisi bibir yang paling biasa digunakan. Juvéderm, Volbella, dan Pengisi bibir Sutera jauh lebih kecil, jadi ia digunakan dengan lebih samar-samar dan dapat membuat bibir kelihatan sedikit pelbagai bahan kimia. Ini semua terbuat dari asid hyaluronik, tetapi berbeza dalam dimensi dan bagaimana ia muncul di bibir.

Restylane adalah untuk pesakit tua untuk mengubah arah dan membentuk semula sempadan bibir atau "perancah" yang menyatu dengan masa. Dan mereka gemar menggunakan Juvéderm Volbella untuk ketumpatan dan berat badan pada pesakit yang lebih muda dengan bibir yang lebih nipis. Walau apa pun, kenali estetika mereka sebagai kes penting yang perlu diketahui semasa berjumpa doktor.

:large_orange_diamond: Tahap kesakitan bibir

Sebilangan besar produk asid hyaluronik dibuat digabungkan dengan kortison (ubat kebas), tetapi dengan sekatan saraf mulut (implan ke dalam gusi seperti yang dilakukan oleh doktor gigi semasa mengisi rongga), doktor akan mematikan kawasan di sekitar bibir anda atau anda boleh memilih anestetik tempatan (krim kebas), yang disukai oleh Doktor.

Ia mempengaruhi cara anda menggerakkan bibir dan bentuknya selama beberapa jam ketika anda melakukan sekatan saraf gigi. Seseorang merasa sedikit cubitan, sedikit ketegangan, dan semacam berdenyut sehingga anda mati rasa, tetapi jika anda mati rasa, itu seharusnya tidak terlalu parah.

:moneybag:Kos memasukkan bibir

Lindungi orang lain: Rawatan bibir berharga sekitar $ 550 hingga $ 2.000 dan anda mungkin perlu menambah pengisian bibir setiap enam hingga sembilan bulan. Mengapa pelbagai jenis? Harga bergantung pada sifat pengisi (lebih banyak lagi di kemudian hari), jumlah pengisi yang anda terima, kawasan tempat tinggal anda, dan doktor yang anda lihat.

Jangan dapatkan rawatan yang murah dengan pergi ke spa murah. Risiko yang sangat tinggi tidak bermanfaat (jangkitan, penolakan, penyelewengan, dll.).

Soalan Lazim (Soalan Lazim) :grey_question::question:

1. Adakah suntikan bibir mempengaruhi bibir anda ?.

Selama berbulan-bulan setelah pengisi dimasukkan, bibir dapat terus menurun sepenuhnya sehingga mereka kembali ke bentuk semula jadi, dan sama sekali tidak akan 'cacat'. Dan ada andaian bahawa pengisi juga disuntik dengan betul.

2. Mengapa pengisi bibir sangat tidak menyenangkan?

Apabila pengguna terus-menerus mengembang bibir atas anda sedalam mungkin pengisi boleh bertindak sebagai injap pengembangan tisu, memanjangkan kulit anda secara berterusan, dan menyebabkan bibir anda membengkak dan merosot apabila pengisi akhirnya berkurang, meninggalkan anda dalam keadaan yang lebih buruk daripada ketika anda mula.

3. Adakah pengisi bibir ini salah?

Jawapan ringkasnya adalah bahawa mungkin ada kesan buruk atau masalah yang setanding dengan prosedur atau rawatan invasif. Pengguna mungkin mengalami kemerahan, lebam, pendarahan, atau keradangan. Risiko serius melibatkan kecederaan kulit, pencemaran, atau tisu parut.

:fountain_pen: Kesimpulannya

Jadi ilusi mengenai suntikan bibir adalah seperti ini adalah salah satu bahagian penting dalam teknik kecantikan dalam bidang perubatan. Apabila orang lebih mementingkan penampilan daripada yang lain. Pout chubby telah menjadi perhatian utama wajah fotogenik dalam industri apa pun yang berkaitan dengan showbiz, modeling atau kita juga dapat mengubah arah ke arah pesona media sosial dengan kadar pencitraan.

Pengisian bibir melibatkan komponen utama asid hyaluronik. Perlu diingat bahawa kesan suntikan selepas itu menyebabkan pembengkakan sementara yang dapat dikurangkan setelah beberapa waktu dengan menggunakan beberapa ubat. Secara umum rawatan ini telah mendapat nilai dan kedua-dua jantina di bawah ekspresi wajah yang diubahsuai menggunakan suntikan ini.

Baca juga :open_book: Kos Pengisi Bibir Botox Lip Flip Botox