Penjagaan jangka panjang (LTC) juga dikenali sebagai SEMI-PERMANEN dalam polisi insurans ini menyediakan penjualan rumah penjagaan, penjualan rumah, dan anda sendiri atau pemeriksa penyelidikan sehari-hari untuk individu berusia 65 tahun ke atas atau dengan rutin atau pembayaran kecacatan akan sentiasa dipantau. Insurans LTC lebih fleksibel dan bermanfaat daripada kebanyakan aplikasi iklan, seperti Medicaid.

insurans penjagaan jangka panjang

Memahami Insurans Penjagaan Jangka Panjang

Ramai yang tidak boleh mempercayai anak muda atau hubungan untuk mendapatkan sokongan dan mendapatkan insurans penjagaan jangka panjang untuk menyembunyikan hutang yang perlu dibayar. Jika tidak, nilai penjagaan panjang akan meningkatkan simpanan individu dan / atau keluarganya dengan cepat. Walaupun kos rawatan panjang berbeza mengikut kawasan, biasanya kosnya sangat mahal. Pada tahun 2019, sebagai contoh bersekutu, nilai harian ruang persendirian di kemudahan atau pusat asuhan perawat virtuoso adalah $ 102,200 setahun, sejajar dengan laporan mengenai perawatan panjang oleh Glenworth. Pembantu kesihatan rumah berharga $ 52,624 setiap tahun.

Pada kita, penjagaan kesihatan memberi orang berpendapatan rendah atau orang-orang Organisasi Kesihatan Sedunia membayar simpanan dan pelaburan mereka sebagai hasil dari perawatan dan kekurangan mereka. Setiap negeri mempunyai petunjuk dan keperluan kelayakan tersendiri. Di kebanyakan negeri, anda akan mengekalkan pasangan, 000 sebagai peribadi dan tiga, 000 untuk perkahwinan di luar aset yang layak, yang merangkumi baki, CD, stok, dan bon akaun semasa dan bank. Rumah, kereta, barang peribadi, atau simpanan wang anda tidak dikira sebagai aset.

Artikel berkaitan:

Pertimbangan Khas

Banyak pakar menasihatkan membeli insurans penjagaan panjang antara usia empat puluh lima hingga lima puluh lima tahun, sebagai sebahagian daripada sekutu yang diprogramkan untuk melindungi aset dari harga tinggi dan beban bantuan yang panjang.

Insurans penjagaan panjang juga lebih murah jika anda membelinya lebih muda. Pada tahun 2020, premium tahunan khas untuk beberapa orang, masing-masing berusia 55 tahun adalah $ 3,050, sesuai dengan Persatuan yank untuk Insurans Penjagaan panjang.

Premium insurans penjagaan jangka panjang juga boleh ditolak cukai jika polisi itu layak cukai dan dengan itu pelanggan memperuntukkan potongan cukai, antara pelbagai faktor. Biasanya, syarikat yang membayar premium penjagaan panjang untuk pekerja boleh memotongnya sebagai pembayaran.

Oleh kerana nilai tinggi produk ini, pelbagai cara untuk membayar keinginan kesihatan pada tahun-tahun kemudian muncul di pasaran. Mereka merangkumi insurans penyakit dan anuiti penting dengan pengendali penjagaan jangka panjang. Anggaplah melalui apa yang akan membina rasa terpenting bagi anda dan keluarga anda - terutamanya jika anda adalah pasangan dengan usia yang besar atau perbezaan kesihatan yang akan memberi kesan kepada kehidupan anda di masa hadapan.

Faedah insurans penjagaan jangka panjang

Insurans penjagaan jangka panjang akan merangkumi penjagaan di rumah, tempat tinggal bermotor, tempat penitipan anak dewasa, penjagaan sementara, penjagaan hospis, rumah, kemudahan penyakit Alzheimer, dan pengubahsuaian kediaman untuk menampung kecacatan. Sekiranya perlindungan penjagaan di rumah dibeli, insurans penjagaan panjang akan membayar untuk perawatan di rumah, biasanya, sejak hari pertama, ia diperlukan. Ia akan membayar wang untuk penjaga, pengasuh, pengasuh rumah tangga, penyembuh rumah tangga, atau jururawat bertugas peribadi sehingga tujuh hari seminggu, dua puluh empat jam setiap hari sehingga keuntungan polisi paling banyak. beberapa perunding nasihat mencari antara usia empat puluh lima orang Associate di Jururawat lima puluh lima sebagai sebahagian daripada rancangan simpanan persaraan keseluruhan untuk melindungi aset daripada harga tinggi dan beban rawatan kesihatan yang panjang.

faedah insurans penjagaan

Manfaat lain dari insurans penjagaan jangka panjang:

 • Banyak orang merasa tidak selesa meminta anak-anak mereka atau ahli keluarga mereka untuk mendapatkan sokongan, dan menyedari bahawa insurans penjagaan panjang mungkin memudahkan perbelanjaan hutang. Walaupun tidak mempunyai insurans jangka panjang, harga menyediakan perkhidmatan ini dapat dengan cepat menjimatkan simpanan individu dan / atau keluarga mereka. Harga isu caretake panjang mengikut wilayah. Kerajaan AS mempunyai Associate dalam peta interaktif kejururawatan untuk menganggarkan harga mengikut negeri.

 • Premium yang dibayar untuk produk insurans penjagaan jangka panjang juga layak untuk potongan cukai. Jumlah potongan bergantung pada usia orang yang dibarisi. Tepi yang dibayar dari kontrak penjagaan jangka panjang biasanya tidak termasuk dalam keuntungan kewangan. Beberapa negeri bahkan mempunyai potongan atau kredit dan pendapatan secara berterusan tidak dikenakan cukai.

 • Potongan perniagaan ukuran premium ditentukan oleh jenis perniagaan. Biasanya, syarikat yang membayar premium untuk Associate di pekerja kejururawatan berukuran 100 peratus ditolak jika tidak dilampirkan dalam keuntungan kewangan yang boleh diterima pekerja.

Pada kita, penjagaan kesihatan dapat menawarkan perkhidmatan perawatan panjang untuk orang miskin atau mereka yang membelanjakan aset sebagai hasil perawatan dan menghabiskan aset mereka. Di kebanyakan negeri, anda mahu membayar sehingga $ 2000. Sekiranya ada pasangan / pasangan hidup mereka akan menyimpan kuantiti tambahan.

Ringkasan: insurans penjagaan jangka panjang memberi faedah kepada orang tua. Insurans penjagaan jangka panjang akan merangkumi penjagaan di rumah, tempat tinggal bermotor, tempat penitipan anak dewasa, penjagaan sementara, penjagaan hospis, rumah, kemudahan penyakit Alzheimer, dan pengubahsuaian kediaman untuk menampung kecacatan. Premium yang dibayar untuk produk insurans penjagaan jangka panjang juga layak untuk potongan cukai. Jumlah potongan bergantung pada usia orang yang dibarisi. Pada kita, penjagaan kesihatan dapat menawarkan perkhidmatan perawatan panjang untuk orang miskin atau mereka yang membelanjakan aset sebagai hasil perawatan dan menghabiskan aset mereka.

Artikel berkaitan:

Jenis polisi

Insurans penjagaan separa kekal swasta berkembang dalam kualiti Kami premium, bagaimanapun, telah meningkat secara mendadak dalam beberapa tahun kebelakangan bahkan untuk pemegang polisi yang ada. Harga liputan mungkin berharga tinggi, setelah pelanggan menunggu hingga usia persaraan untuk membeli liputan LTC. Kerana berkaitan dengan polisi AS, dua jenis polisi penjagaan jangka panjang yang ditawarkan adalah:

 • Tradisional

  Dasar adalah dasar yang paling biasa ditawarkan. Premium polisi tradisional, seperti premium insurans kenderaan , dibayar secara berterusan. Sekiranya tidak digunakan, premium tidak akan dikembalikan. Namun, jika polisi mempunyai penunggang "pengembalian premium", manfaat ■■■■■ akan dibayar kepada benefisiari jika diinsuranskan meninggal pada saat faedah yang diterima di bawah polisi kurang daripada premium yang dibayar kepada syarikat insurans. Jumlah faedah adalah sama dengan kelebihan premium yang dibayar berbanding faedah yang diterima.

 • Gabungan atau Hibrid

  Polisi adalah gabungan insurans hayat atau anuiti dengan insurans penjagaan jangka panjang. Terdapat beberapa jenis kombinasi ini. Kerana berkaitan dengan cukai pendapatan AS, dua jenis polisi penjagaan jangka panjang yang ditawarkan adalah:

 1. Kawasan polisi berkelayakan cukai (TQ) merupakan dasar biasa yang ditawarkan. Dasar TQ memerlukan seseorang 1) diharapkan perlu menjaga minimum sembilan puluh hari, dan tidak dapat melakukan dua atau banyak aktiviti kehidupan seharian (makan, berpakaian, mandi, berpindah, tandas, kontinen) semasa tidak banyak pertolongan (hands-on atau standby); atau 2) selama minimum sembilan puluh hari, memerlukan pertolongan yang besar kerana gangguan ciri psikologi yang teruk. Dalam mana-mana kes, doktor harus memberi idea kelebihan penjagaan dari unit bidang polisi TQ yang tidak dikenakan cukai.

2. Berkelayakan bukan cukai (NQT) disebut sebagai insurans penjagaan jangka panjang kuno. Biasanya termasuk "pemicu" yang disebut sebagai pemicu "keperluan perubatan". Ini menunjukkan bahawa doktor pesakit itu sendiri, atau doktor itu bersama-sama dengan seseorang dari firma insurans, akan menyatakan bahawa pesakit itu ingin menjaga apa-apa alasan perubatan dan juga polisi boleh membayar. Dasar NQT merangkumi berjalan sebagai aktiviti bersekutu dalam kehidupan seharian dan biasanya hanya memerlukan kekurangan untuk melakukan satu atau banyak aktiviti kehidupan seharian. Perbendaharaan belum memproses kelebihan yang diterima di bawah penubuhan insurans penjagaan jangka panjang yang tidak berkelayakan. Oleh itu, liabiliti dari sisi tersebut sangat ramah terhadap sebarang tafsiran. Ini menunjukkan bahawa boleh dilakukan orang-orang agensi PBB menerima kelebihan di bawah risiko kontrak penjagaan jangka panjang yang tidak memenuhi syarat menghadapi akaun yang terlalu besar untuk tepi ini.

Kelayakan dan pemotongan faedah

Sebilangan besar polisi membayar kelebihan apabila pelanggan mahu memudahkan dengan 2 atau tambahan enam ADL atau sekali gangguan ciri psikologi adalah hadiah. Selaras dengan Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia negara Amerika Utara, semua rancangan insurans penjagaan jangka panjang yang memenuhi syarat cukai mempunyai pencetus yang setara. Sebilangan besar polisi mempunyai jumlah penghapusan atau jumlah menunggu seperti dikurangkan . Ini boleh menjadi jumlah masa anda hanya untuk menjaga sebelum kelebihan anda dibayar.

Hari penghapusan juga dari tiga puluh hingga seratus dua puluh hari sekali insiden rawatan separa kekal, seperti kejatuhan atau kesihatan. Sebilangan polisi memerlukan penuntut untuk memberikan bukti tiga puluh hingga seratus dua puluh hari perkhidmatan rawatan berbayar sebelum kelebihan dibayar. Dalam beberapa kes, pilihan juga ada di pasar untuk memilih hari penghapusan sifar setelah perkhidmatan bersalut disediakan di tempat tersebut oleh inspirasi Care. Pelanggan akan memilih keuntungan harian atau bulanan yang paling banyak. Ini boleh menjadi yang paling banyak dibayar oleh pengunderaitan untuk penjagaan baik setiap hari atau bulanan.

Mengapa mendapat insurans penjagaan separa kekal?

Kira-kira setengah kanak-kanak berusia 65 tahun pada masa ini akhirnya dapat mengembangkan ketidakupayaan dan memerlukan beberapa perkhidmatan penjagaan separa kekal, sesuai dengan kajian yang disemak pada tahun 2016 oleh Urban Institute dan oleh itu Jabatan Kesihatan & Perkhidmatan Manusia AS. Sebilangan besar boleh menginginkan perkhidmatan selama kurang dari 2 tahun, namun, pada 14 Julai akan memerlukan perawatan selama 5 tahun.

Orang mendapat insurans rawatan separa kekal kerana 2 sebab:

1. Untuk melindungi simpanan.

Harga penjagaan separa kekal akan memakan telur sarang persaraan dengan cepat. Nilai median penjagaan di kawasan rumah separuh persendirian adalah $ 89,297 setahun, sesuai dengan nilai Glenworth 2018 dari Care Survey.

2. Untuk memberi anda banyak keputusan untuk penjagaan.

Wang tambahan yang akan anda bayar, semakin tinggi taraf penjagaan yang anda akan dapat. Sekiranya anda harus mempercayai Medicaid, keputusan anda hanya terhad kepada rumah jagaan yang membayar pembayaran dari program kerajaan. Medicaid tidak mendapat bantuan hidup di banyak negara.

Membeli insurans penjagaan panjang mungkin tidak murah jika anda mendapat keuntungan kewangan kopi dan penjimatan kecil. Persatuan Nasional Pesuruhjaya Insurans mengatakan beberapa pakar mencadangkan pengeluaran tidak melebihi lima keuntungan keuntungan kewangan anda berdasarkan polisi penjagaan panjang.

Bagaimana insurans penjagaan jangka panjang berfungsi?

Untuk membeli insurans penjagaan panjang, anda mengisi aplikasi bersekutu dan menjawab pertanyaan kesihatan. Institusi kewangan tanpa simpanan dapat mengumpulkan untuk memvisualisasikan rekod perubatan dan menemu ramah anda melalui telefon atau bersemuka.

Anda memilih jumlah liputan yang anda mahukan. Polisi biasanya mengehadkan jumlah yang dibayar setiap hari dan oleh itu jumlah yang dibayar sepanjang tempoh anda.

berapa lama insurans penjagaan jangka panjang berfungsi

Setelah anda diluluskan untuk mendapat liputan dan oleh itu polisi dikeluarkan, anda akan mula membayar premium.

Di bawah kebanyakan dasar penjagaan panjang, anda layak mendapat kelebihan apabila anda tidak dapat melakukan minimum 2 dari enam "aktiviti kehidupan seharian", yang dikenali sebagai ADL, jika anda sendiri mengalami kegilaan atau gangguan ciri psikologi alternatif.

Aktiviti kehidupan seharian adalah:

 1. Mandi
 2. Menjaga inkontinensia
 3. Makan
 4. Tandas (masuk atau keluar dari tandas)
 5. Pindah (masuk atau keluar dari katil atau kerusi)

Apabila anda memerlukan rawatan dan perlu membuat tuntutan, institusi kewangan tanpa simpanan boleh menyemak dokumen perubatan dari doktor anda dan akan menghantar jururawat untuk mencuba melakukan analisis. Sebelum menyetujui tuntutan, institusi kewangan tanpa simpanan harus menyetujui "Pelan Penjagaan" anda.

Artikel berkaitan:

Kos Insurans Penjagaan Jangka Panjang

Harga yang anda bayar bergantung pada pelbagai perkara, termasuk:

Umur dan kesihatan anda: Semakin tua anda dan semakin banyak masalah kesihatan yang anda hadapi, semakin banyak anda akan membayar semasa membeli polisi.

Jantina : Kanak-kanak perempuan biasanya membayar cukup lelaki kerana mereka hidup lebih lama dan mempunyai kemungkinan besar membuat tuntutan insurans penjagaan jangka panjang.

Status Perkahwinan: Unit kawasan premium lebih rendah untuk individu yang sudah berkahwin daripada individu bujang.

Syarikat insurans: Harga untuk jumlah perlindungan yang setara boleh berbeza antara syarikat insurans. Itulah sebabnya sangat penting untuk mencocokkan petikan dari syarikat penerbangan yang sama sekali berbeza.

Jumlah perlindungan: Anda akan membayar banyak untuk liputan yang lebih kaya, seperti had yang lebih tinggi pada bahagian harian dan sepanjang hayat, perubahan kos sara hidup untuk melindungi daripada inflasi, tempoh penghapusan yang lebih pendek, dan sekatan yang lebih sedikit pada kategori rawatan yang dilapisi.

Faedah cukai daripada membeli insurans penjagaan panjang

Insurans penjagaan jangka panjang akan mempunyai beberapa faedah cukai jika anda membuat potongan, terutama ketika anda semakin tua. Kod cukai persekutuan dan beberapa negeri membolehkan anda mengira separuh atau semua premium insurans penjagaan panjang sebagai perbelanjaan perubatan, yang boleh ditolak cukai jika memenuhi had yang jelas. Had untuk jumlah premium yang anda dapat tolak kenaikan seiring dengan usia anda.

2020 Cukai Deductible mengehadkan Insurans Penjagaan jangka panjang Hanya premium untuk polisi insurans penjagaan jangka panjang yang "layak cukai" dikira sebagai perbelanjaan perubatan. Polisi sedemikian harus memenuhi piawaian persekutuan yang terikat dan ditandai sebagai memenuhi syarat cukai. naikkan syarikat insurans anda sama ada polisi layak atau tidak sekiranya anda tidak pasti.

Ringkasan: kos insurans jangka panjang bergantung kepada beberapa faktor yang merangkumi usia, kesihatan, jantina, status perkahwinan, syarikat mana yang anda pilih, dan seberapa besar liputan yang anda perlukan. semakin tinggi usia anda dan tidak sihat premium yang tinggi akan anda bayar pada polisi insurans anda. penjagaan jangka panjang mempunyai beberapa faedah tex juga.

Soalan Lazim

1. Adakah insurans penjagaan jangka panjang bernilai? Pakar mengatakan bahawa liputan bernilai tiga hingga lima tahun adalah pertaruhan yang baik. Rata-rata, wanita memerlukan perkhidmatan lebih lama daripada lelaki - 3.7 tahun untuk wanita dan 2.2 tahun untuk lelaki. Wanita adalah hampir dua pertiga daripada semua panjang - tuntutan insurans penjagaan jangka dibayar pada 2018, menurut AALTCI.

2. Apa yang berlaku jika anda tidak menggunakan insurans penjagaan jangka panjang anda? Ramai orang berfikir jika anda membeli polisi LTC dan tidak menggunakannya (yang mungkin menjadi berkat) yang anda 've membazirkan wang anda pada premium. ... Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan LTC semasa hayat anda, anda boleh ambilan atas manfaat ■■■■■ untuk membayar untuk keperluan tersebut. Apa sahaja yang tersisa setelah anda meninggal tetap diserahkan kepada waris anda .

3. Berapakah purata kos bulanan insurans penjagaan jangka panjang? Berikut adalah beberapa kos purata nasional untuk rawatan jangka panjang di Amerika Syarikat (pada tahun 2016). Kos purata untuk negeri tertentu juga tersedia. $ 225 sehari atau $ 6,844 sebulan untuk bilik semi-swasta di rumah jagaan. $ 253 sehari atau $ 7,698 sebulan untuk bilik peribadi di rumah jagaan.

4. Mengapa orang tidak membeli insurans penjagaan jangka panjang? Apabila ia datang kepada panjang - penjagaan jangka, dua fakta menonjol. Pertama, kira-kira 70% orang memerlukan rawatan sedemikian, yang akan memakan kos yang tinggi. Dan kedua, kebanyakan mereka enggan membeli insurans untuk menampungnya. ... Mereka melihat premium sebagai wang yang akan menjadi sia-sia jika pemunya polisi itu akhirnya tidak perlu lama - penjagaan jangka

5. Adakah insurans penjagaan jangka panjang tamat? Long - polisi penjagaan berjangka "dijamin boleh diperbaharui," yang bermaksud bahawa mereka tidak boleh dibatalkan atau ditamatkan kerana umur pemegang polisi, keadaan fizikal, atau kesihatan mental. Jaminan ini memastikan bahawa polisi anda tidak akan berakhir kecuali anda telah menggunakan faedah anda atau belum membuat pembayaran premium.

Kesimpulannya

Insurans penjagaan jangka panjang biasanya merangkumi semua atau sebahagian kemudahan tempat tinggal yang dibantu dan penjagaan di rumah untuk orang yang berumur 65 tahun ke atas atau dengan keadaan kronik yang memerlukan rawatan berterusan. Ia adalah insurans peribadi untuk sesiapa sahaja yang mampu membayarnya. Insurans penjagaan jangka panjang menawarkan lebih banyak fleksibiliti dan pilihan daripada Medicaid.

insurans perawatan jangka panjang

Topik-topik yang berkaitan

Apakah terma insurans hayat dan bagaimana ia berfungsi?

Insurans kesihatan anjing terbaik

Adakah insurans hayat dikenakan cukai?

Insurans Kereta Murah Indiana

INSURANS KERETA UNTUK PELAJAR KOLEJ