Manual,

Definisi Manual:

 1. Papan kekunci organ dimainkan secara manual.

 2. Kenderaan transmisi manual

 3. Terikat atau buatan tangan

 4. Dikendalikan atau dimanipulasi oleh pengendali manusia (tidak seperti komputer secara automatik) atau dihantar oleh kekuatan otot manusia atau haiwan (dan juga oleh sumber tenaga yang digerakkan oleh tenaga seperti motor elektrik, enjin petrol atau sel).

 5. Manual, terutamanya untuk mesin operasi atau artikel kajian, manual

 6. Lengkapkan panduan langkah demi langkah mengenai topik khusus untuk pemula dan profesional, yang juga berfungsi sebagai panduan rujukan. Manual menerangkan apa yang disediakan dan apa yang diperlukan, bagaimana menerapkan maklumat yang disajikan, dan bagaimana memperbaiki kesalahan. Istilah ini biasanya digunakan sebagai sinonim untuk manual.

Sinonim Manual

Speller, Manual organ, Pontifical, Console, Missal, Choir, Handbook, Keyboard, Compendium, Church Church, T, How-to book, Battledore, Abecedary, Buku panduan, Buku servis, Bengkak, Lapan Puluh Lapan, Buku Horn, Buku Alphabet, Fizikal , Canon, Buku rujukan, tatal Torah, Siddur, Companion, Echo, Cookbook, ABC, Claviature, Manual of Instruction, Fingerboard, Machzor, Casebook, Laboring, Book book, Text, Sefer Torah, Done with one hands, Set arahan, Breviary, Lectionary, Vade mecum, Ritual, Torah, Solo, Virginal, Guide, Farse, Rituale, Instructions, Buku Panduan, Biasa, Kunci, buku Perjalanan, Ekologi, Hebat, Arahan, Panduan, Buku Teks, Panduan lapangan, Tatabahasa, Formulary, Pedal , Buku ejaan, buku asas, kunci piano, kerah biru, buku kerja, buku sekolah, buku panduan, buku masakan, abecedarium, petunjuk, buku petunjuk, buku alam, Litany, Rubrik, Ekologi, buku latihan, Gading, Gradus, Enchiridion, Pembaca

Bagaimana menggunakan Manual dalam ayat?

 1. Penghantaran kereta baru anda adalah manual kerana anda lebih menghargai pengalaman memandu berbanding automatik.
 2. Manual komputer
 3. Suspensi yang ketat dan stereng yang lebih tepat membuat saya berasa seperti bahagian kereta, yang biasanya saya pasangkan pada manual.
 4. Bentuk yang sama sering ditiru pada anggota badan, pedal mengangkat batang dengan bass dan manual.
 5. Saya memutuskan untuk menjaga perubahan dari 98 dalam perlembagaan supaya saya sentiasa menjaga orang-orang di atas es.
 6. Panduan yang baik tentang cara menggunakan semua alat anda akan menjadikan pekerjaan pekerja anda lebih mudah.
 7. Kemahiran manual

Makna Definisi Manual & Manual

MANUAL ,

MANUAL: Apakah Makna MANUAL?

 • Definisi MANUAL adalah: Buku yang dikeluarkan oleh syarikat insurans atau syarikat pengunderaitan atau persatuan atau agensi penarafan yang memberikan kadar, penilaian, dan peraturan pengunderaitan.

 • Buku yang merangkumi peraturan dan undang-undang dan merangkumi beberapa bidang insurans (kebakaran, kaca, bahagian dalam kapal). Agensi penarafan yang sesuai, syarikat insurans biasanya mengeluarkan syarikat insurans untuk merangkumi program khas atau penerbit swasta seperti Simplifox, ringkasan polisi yang telah ditetapkan dan premium serta yuran dikeluarkan.

Maksud MANUAL

 1. Manual, terutamanya untuk menjalankan mesin atau mempelajari subjek. Manual.

 2. Kenderaan dengan penghantaran manual.

 3. Papan kekunci satu tangan

 4. Relatif atau buatan tangan

HURAIAN MANUAL

 1. Suspensi yang lebih kuat dan stereng yang lebih tepat membuat saya berasa seperti bahagian kereta, yang biasanya saya pasangkan pada manual.

 2. Bentuk yang sama sering ditiru pada anggota badan, dengan pedal bass dan papan kekunci mengendalikan garis treble.

 3. Kemahiran Kemahiran

Sinonim MANUAL

dilakukan dengan tangan seseorang