Pasar,

Definisi Pasaran:

 1. Kawasan atau persekitaran di mana transaksi perniagaan berlaku.

 2. Tempat sebenar atau nominal di mana daya penawaran dan permintaan beroperasi dan tempat pembeli dan penjual berunding (secara langsung atau melalui perantara) menerima wang tunai untuk pertukaran barang, perkhidmatan, kontrak atau peralatan. 'Wang atau pertukaran.

  Pasar meliputi (1) metode atau cara untuk menentukan harga barang yang diperdagangkan, (2) mengirimkan informasi harga, (3) memfasilitasi transaksi dan transaksi, dan (4) mempengaruhi pengedaran. Adakah pasar untuk kebaikan tertentu terdiri dari pelanggan yang ada dan berpotensi yang memerlukannya dan memiliki kemampuan dan kesediaan untuk membayarnya.

 3. Iklankan (sesuatu) atau iklankannya.

 4. Mesyuarat orang ramai untuk membeli dan menjual makanan, ternakan dan produk lain secara berkala.

Sinonim Pasaran

Pasar yang lemah, Piazza, Dow-Jones Industrial Average, Flea fair, Market overt, Hawk, Retail, Agora, Restraint of trade, Sale, Selling, Purchasing public, Peddle, Job, Marketplace, Turn to money, Square, Sell out, Sacrifice , Truck, Pasar, Dunia perniagaan, Jual, Beli dan jual, Pindah, Jual, Kedai, Berdagang, Indeks harga saham, Outlet, Merchandising, Urusan komersial, Siap dijual, pemasaran Go, Pameran perdagangan, Kompleks komersial , Tukar menjadi tunai, Balikkan, Plaza, Pusat membeli-belah, Pasar jerawatan, Runcit, Penjualan, Bil penjualan, Jual, Lalu Lintas, Pertukaran, Neraca perdagangan, Perdagangan bebas, Kedai tingkap, Pasar, Undersell, Rialto, Pasar yang stabil, Jual runcit, Mart, Forum, Perdagangan, Toko, Panggilan, Tawaran untuk dijual, Perdagangan, Jual lebih, Custom, Vend, Niaga, Lalu Lintas, Pergilah membeli-belah, Jual Semula, Klien, Berurusan, Pasar Pinggir Bandar, Kesan penjualan, Kaku pasar, pasar kompetitif, pasar raya, pasar loak, runcit, pasar luar bandar, perdagangan pelbagai hala, urus niaga, elang, jual konsinyasi, tutup Dump, Show, Furnish, Deal, Market cross, Cut under, Merchandise, Open market, Reciprocal trade, Sales, Auto show, Wholesaling, Top-heavy market, Street market, Be in, Market index, Long market, Industry, Unload, Jual, Plaza membeli-belah, Pasar tidak stabil, Permintaan, Hubungan komersial, perniagaan Mercantile, Eksposisi, Pelanggan, Jual borong, Perniagaan kecil, Pasar tiket, Pasar belia, Wall Street, Perdagangan sepihak, Pameran, Campo, Dasi, Perdagangan yang adil, Barang dagangan , Pertunjukan kapal, Pasar yang kuat, Membawa, Melanggar, Perniagaan, Perdagangan pengangkutan, Menangani, Borong, Bilik pameran, Bazaar, Persetubuhan, Menjual penjualan, Menyediakan, Umum, Menjual, Tempat, Pelindung, Urus niaga perniagaan, Melayari, Perniagaan besar, Bermanfaat , Staple, Emporium, Shopping mall, Mass market, Marketing, Omset, Merchantry, Give, Sell short, Stock market

Bagaimana menggunakan Market dalam ayat?

 1. Istilah pasar bebas bukanlah fenomena semula jadi ekonomi, ia perlu dibentuk, diatur, dirangsang dan kadang-kadang dibatasi oleh pelaku negara pada masa yang berlainan mengikut keadaan kesihatan semasa.
 2. Semalam saya pergi ke pasar raya dan bertanya kepada seseorang yang bekerja di sana mengapa daging begitu mahal. Dia memberitahu saya bahawa pasar menetapkan harga dan pembekalnya menaikkan harga, jadi juga harus menaikkan harga untuk pengguna.
 3. Produk ini dipasarkan dengan nama "Aspirin".
 4. Pasaran jawatan kosong.
 5. Petani pergi ke pasar.
 6. Semasa mengembangkan produk atau perkhidmatan baru untuk dijual kepada orang ramai, yang terbaik adalah menilai sama ada terdapat pasaran untuk berjaya.

Makna Definisi Pasaran & Pasaran

Pasar ,

Pasar:

Pasar bermaksud: Pasar adalah tempat di mana dua pihak bertemu untuk memudahkan pertukaran barang dan perkhidmatan. Pihak yang terlibat biasanya adalah pembeli dan penjual. Pemasaran boleh bersifat fizikal, seperti tempat penjualan di mana orang bertemu, atau maya, seperti pasar dalam talian, di mana tidak ada hubungan fizikal langsung antara pembeli dan penjual.

 • Pasar adalah tempat di mana pembeli dan penjual bertemu untuk memudahkan pertukaran barang dan perkhidmatan.
 • Pasaran boleh berbentuk fizikal, seperti tempat penjualan, atau maya, seperti pedagang e-dagang. Contoh lain adalah pasaran gelap, pasaran lelong dan pasaran kewangan.
 • Pasaran menetapkan harga barang dan perkhidmatan melalui penawaran dan permintaan.

Definisi Pasar adalah: Kegiatan komersial untuk membeli dan menjual barang dan perkhidmatan. Pengguna membeli barang dan perkhidmatan.

Makna Pasaran

 1. Iklan atau iklankan (sesuatu)

 2. Kawasan atau persekitaran tempat transaksi perniagaan berlaku.

Ayat Pasaran

 1. Petani pergi ke pasar

 2. Kerja kosong

Pasar ,

Pasaran bermaksud,

 1. Tempat awam di mana produk atau perkhidmatan dipasarkan secara langsung atau melalui perantara.

Pasar ,

Definisi Pasaran:

 • Pasar adalah tempat di mana dua pihak bertemu untuk memudahkan pertukaran barang dan perkhidmatan. Pihak yang terlibat biasanya adalah pembeli dan penjual. Pasaran boleh bersifat fizikal, seperti titik jual, di mana orang bertemu, atau seperti pasar dalam talian maya, di mana tidak ada hubungan fizikal langsung antara pembeli dan penjual.

  • Pasar adalah tempat di mana pembeli dan penjual bertemu untuk memudahkan pertukaran barang dan perkhidmatan.
  • Pasaran boleh berbentuk fizikal, seperti tempat penjualan, atau maya, seperti pedagang e-dagang. Contoh lain adalah pasaran, pasaran lelong dan pasaran kewangan.
  • Pasaran menentukan barang dan perkhidmatan berdasarkan penawaran dan permintaan.

 • Definisi Pasaran: Kegiatan komersial untuk membeli dan menjual barang dan perkhidmatan. Pengguna membeli barang dan perkhidmatan.

Makna Pasaran

 1. Mesyuarat berkala orang untuk membeli dan menjual barang, ternakan dan produk lain.

 2. Mengiklan atau mempromosikan (sesuatu).

Ayat Pasaran

 1. Mereka mahu membuat kajian pasaran.

 2. Pasaran UK sedang dalam kemelesetan.

Sinonim Pasaran

mempromosikan, mengiklankan