MasterCard,

Definisi MasterCard:

 1. MasterCard adalah rangkaian pembayaran kedua terbesar, berada di belakang Visa, dalam industri pembayaran global. Rangkaian pembayaran utama lain termasuk American Express dan Discover. MasterCard bekerjasama dengan institusi kewangan anggota di seluruh dunia untuk menawarkan kad pembayaran rangkaian berjenama MasterCard.

 2. Kad pembayaran MasterCard secara eksklusif menggunakan rangkaian MasterCard untuk memproses semua komunikasi transaksi. Kad pembayaran mungkin kad kredit, debit, atau prabayar.

 3. Syarikat kad kredit di seluruh dunia yang bekerjasama dengan institusi kewangan untuk mengeluarkan kad kredit. Kad kredit yang diedarkan oleh syarikat dilakukan dengan jenama MasterCard, yang merupakan salah satu daripada tiga kad kredit utama yang diterima oleh vendor di seluruh dunia. Kredit yang diberikan kepada pemegang kad dikendalikan oleh institusi kewangan yang mengeluarkan kad dan bukan MasterCard. MasterCard ditukarkan dari syarikat milik persendirian menjadi syarikat awam pada 25 Mei 2006.

Bagaimana menggunakan MasterCard dalam ayat?

 1. Kami menerima mastercard dalam urus niaga antarabangsa kami dalam talian tetapi ada bayaran wajib yang kami setuju untuk membayar kepada mastercard juga.
 2. Anda mungkin mahu memiliki kad induk untuk syarikat anda sehingga anda mempunyai daya beli yang anda perlukan.
 3. MasterCard bekerjasama dengan institusi kewangan yang mengeluarkan kad pembayaran MasterCard yang diproses secara eksklusif di rangkaian MasterCard.
 4. Saya membeli pelbagai jenis pakaian di luar talian minggu lalu dan saya menggunakan MASTERCARD untuk membayar semuanya.
 5. MasterCard adalah pemproses rangkaian pembayaran.
 6. Sumber pendapatan utama MasterCard berasal dari yuran yang dikenakannya kepada penerbit berdasarkan jumlah dolar kasar setiap kad.

Makna MasterCard & MasterCard Definisi

MasterCard ,

Definisi MasterCard:

 1. MasterCard bermaksud, MasterCard adalah rangkaian pembayaran kedua terbesar dalam industri pembayaran global selepas Visa. Rangkaian pembayaran utama yang lain adalah American Express dan Discover. Di bawah jenama MasterCard, rangkaian bekerjasama dengan institusi kewangan anggota di seluruh dunia untuk menawarkan kad pembayaran.

  • MasterCard adalah pemproses pembayaran rangkaian.
  • MasterCard bekerjasama dengan institusi kewangan yang mengeluarkan kad pembayaran MasterCard yang diproses secara eksklusif dalam rangkaian MasterCard.
  • Sumber pendapatan utama MasterCard dikenakan kepada penerbit berdasarkan jumlah dolar setiap kad.

MasterCard ,

Apa maksud MasterCard?

 • MasterCard adalah rangkaian kedua terbesar dalam industri pembayaran global selepas Visa. Rangkaian pembayaran utama lain adalah American Express dan Discover. MasterCard bekerjasama dengan institusi kewangan anggota di seluruh dunia untuk menawarkan kad pembayaran melalui rangkaian MasterCard.

  • MasterCard adalah pemproses pembayaran rangkaian.
  • MasterCard adalah institusi kewangan rakan kongsi yang mengeluarkan kad pembayaran MasterCard yang beroperasi secara eksklusif di rangkaian MasterCard.
  • Sumber pendapatan utama untuk MasterCard adalah bayaran yang dikenakan oleh penerbit berdasarkan jumlah dolar setiap kad.