Mesin Cuci Maytag Bravos Xl

Bagaimana anda menetapkan semula mesin basuh Maytag Bravo?

Cabut mesin basuh dari saluran elektrik selama 1 minit. Pasang semula mesin basuh dan angkat penutupnya 6 kali dan turunkan dalam 12 saat. Anda mempunyai masa 30 saat untuk menaikkan dan menurunkan penutup. Tudung mesti diangkat sekurang-kurangnya 2 kali untuk memastikan sambungan magnet pada penutup terputus.

Dengan ini, bagaimana saya boleh menetapkan semula mesin basuh Maytag Bravos XL saya?

Memulihkan mesin basuh Maytag
  1. Tekan butang mula.
  2. Tekan butang yang sesuai untuk memilih kitaran baru.
  3. Tekan Mula / Jeda. Anda kini telah menetapkan semula mesin basuh Maytag.

Anda juga mungkin tertanya-tanya bagaimana menyelesaikan masalah mesin basuh Maytag Bravos saya?

Menyelesaikan masalah mesin basuh Maytag Bravos?

  1. Buka penutup jika mesin basuh bergetar banyak semasa pusingan putaran dan mengagihkan semula cucian.
  2. Laraskan kaki peranti jika terus memusing atau bergetar semasa putaran.
  3. Sekiranya anda mendengar klik dari peranti, cari duit syiling, jepit rambut, atau benda logam lain yang belum dikeluarkan dari beg pakaian.

Adakah anda tahu bagaimana menetapkan semula mesin basuh? Untuk menetapkan semula mesin basuh:
  1. Tekan POWER untuk mematikan mesin basuh.
  2. Cabut plag mesin basuh dari soket atau matikan suis kuasa mesin.
  3. Dengan peranti dimatikan, tekan dan tahan butang MULAI / Jeda selama 5 saat.
  4. Sambungkan semula mesin basuh atau hidupkan suis hidup / mati.

Adakah mesin basuh Maytag mempunyai butang reset? Putuskan sambungan mesin basuh dari saluran elektrik selama 1 minit. Ganti mesin basuh dan angkat penutupnya 6 kali dan turunkan dalam 12 saat. Anda mempunyai masa 30 saat untuk menaikkan dan menurunkan penutup.

Apa yang menghalang mesin basuh Maytag berfungsi?

Sebab biasa mesin basuh Maytag tidak berfungsi adalah pakaian yang tidak rata atau pakaian ketat. Objek atau muatan besar cenderung tersangkut di satu sisi mesin basuh semasa mencuci. Cuba edarkan semula cucian atau tanggalkan pakaian dan mulakan semula putaran putaran mesin basuh.

Bagaimana anda mengosongkan mesin basuh Maytag Bravos XL?

Matikan bekalan air dinding Bravo. Gunakan tang untuk menghidupkan penyambung air di bahagian belakang mesin basuh berlawanan arah jarum jam untuk mengeluarkannya dari perkakas. Gunakan baldi untuk menangkap sisa air di dalam paip. Tanggalkan paip ekzos dari paip ekzos atau gelang alat.

Bagaimana saya boleh menetapkan semula penutup penutup pada mesin basuh Maytag?

Untuk mematikan kunci pada mesin basuh Maytag, sentuh tanda program basuh di sebelah panel kawalan LCD pemuat depan untuk mematikan kunci cakera. Tekan Mula / Jeda untuk menjeda mesin basuh dalam kitaran semasa dan tunggu lampu di bawah Jeda menyala.

Bagaimana membetulkan ralat f51 di Maytag Bravos?

Kesalahan F51 mungkin menunjukkan FAULT DALAM ENGINE ROTOR POSITION SENSOR (RPS). Sensor dan papan kawalan mempunyai sambungan atau kerosakan. Kesalahan ini dapat diperbaiki dengan membersihkan / memasang ATAU mengganti sensor. Pastikan papan kawalan dan RPS disambungkan dengan betul.

Apakah maksud mesin basuh Maytag?

DETECTION / FILL Lampu penghitungan akan menyala Jika anda menekan butang Hidup / Mati dan butang paras air diatur ke Pengesanan automatik, mesin basuh akan mengisi dan pengesanannya dimulakan dengan penentuan beban dan keseimbangan. Sekiranya penutup dibiarkan terbuka lebih dari 10 minit, mesin basuh berhenti mencuci dan mengalirkan air.

Mengapa mesin basuh saya tidak berfungsi?

Sekiranya mesin basuh anda mengisi dengan air tetapi tidak menyentuhnya, masalahnya mungkin suis penutup yang rosak, tali pinggang yang pecah, atau masalah dengan motor. 1 Periksa putaran mesin basuh. Sekiranya ia berfungsi, enjin akan berjalan dan tali pinggang tidak akan rosak. Sekiranya putaran tidak berfungsi, tali pinggang mungkin longgar atau patah.

Mengapa mesin basuh tidak membuang semua air?

Sekiranya mesin basuh tidak menyiram semua air dan cucian masih basah, pam saliran mungkin kotor atau rosak. Mungkin terdapat benda asing di pam dan selang pembuangan. Periksa bahawa pam saliran berfungsi dengan baik.

Bagaimana mesin basuh didiagnosis?

Putuskan sambungan mesin basuh dari elektrik sebelum menyelesaikan masalah atau membaiki. # 1 Mesin basuh tidak akan menyala. # 2 Ia tidak mengalir dengan betul. # 3 tidak berputar dan / atau tidak bergerak. Pencuci # 4 yang membolehkan air mengalir keluar. # 5 Jangan buang bahan pencuci. # 6 Mesin basuh bergoyang dan bergerak. # 7 Mesin basuh mengeluarkan bunyi. # 8 Udara basuh berbau tidak sedap.

Mesin Cuci Maytag Bravos Xl