Penggantian Bearing Drum Maytag Washer

Bagaimana cara menukar kusyen tab mandi di mesin basuh Maytag?

VIDEO Bagaimana saya mengeluarkan tab mandi dari mesin basuh Maytag?

Bagaimana cara membuang mesin basuh Maytag?

  1. Cabut mesin basuh Maytag dari soket elektrik.
  2. Tekan penutup tab mandi dan lepaskan klip plastik di sekeliling penutup tab mandi.
  3. Putar penghasut untuk mencari dan mengakses skru yang menahan pengadun ke batang pengadun.
  4. Letakkan sepana pada kacang di bahagian bawah cawan mesin basuh dalaman.

Mengapa mesin basuh Maytag saya mengeluarkan suara ketika berputar? Bahagian pertama untuk memeriksa sama ada mesin basuh anda mengeluarkan bunyi yang kuat adalah roda pemacu. Pulley menggunakan tali pinggang yang mengelilingi motor pemacu dan takal untuk memutar mangkuk. Sekiranya anda mendapati bahawa mesin cuci Maytag anda mengeluarkan suara yang kuat semasa berputar kerana gear pemacu yang rosak, ia mesti diganti.

Oleh itu, persoalannya, adakah wajar mengganti galas pada mesin basuh?

Ada kemungkinan untuk menggantinya, tetapi ia bergantung pada model dan modelnya. Beberapa model yang lebih murah dan mesin yang lebih baru telah menutup drum luaran, jadi tidak mungkin mengganti galas - keseluruhan dram mesti diganti. Sebagai gendang baru berharga lebih dari £ 100 ditambah tenaga kerja, membeli mesin baru boleh menjadi lebih murah.

Bolehkah galas mesin basuh dilincirkan?

Sekiranya terdengar suara berdecit, bantalan dram mempunyai masalah dan perlu diganti. Sekiranya terdengar melengking, gunakan gris mekanikal untuk melincirkan galas. Kebisingan ini boleh disebabkan oleh mesin yang tidak seimbang. Laraskan kaki lebih jauh sehingga mesin basuh sama rata.

Bagaimana saya tahu jika galas mesin basuh hilang?

Sekiranya mesin basuh mengeluarkan suara setelah berputar, ini menunjukkan bahawa dram usang. Pemeriksaan keausan cepat adalah untuk melihat apakah dram dalaman bergerak naik dan turun berbanding dengan dram luar yang tetap. Sebilangan kecil sahaja yang harus dipindahkan. Sekiranya bergerak lebih dari satu milimeter atau dua, galas itu mungkin dipakai.

Masih bolehkah anda menggunakan mesin basuh semasa galas habis?

Sekiranya anda tidak memperbaikinya, bunyi akan lebih kuat dan akhirnya merosakkan drum dan poros. Sekiranya beberapa galas pecah atau jatuh, mesin basuh berhenti berfungsi.

Bagaimana bunyi mesin basuh apabila galas berhenti berfungsi?

Sekiranya penggelek drum memasuki mesin basuh, mereka akan mengeluarkan bunyi yang memekakkan telinga. Ramai orang meragui bahawa bunyi dari mesin basuh benar-benar gelendong yang sudah usang atau yang lain.

Berapa lama galas bertahan di mesin basuh?

10 tahun

Berapakah kos penukaran galas di mesin basuh?

Kos Penggantian Galas Drum Mesin Cuci Membolehkan antara $ 150 hingga $ 185 untuk penggantian perumahan dram, termasuk buruh. Stok bertahan sekitar 10 tahun. Hubungi garaj berhampiran anda jika ada bunyi yang pelik. Galas yang rosak boleh menyebabkan masalah lebih lanjut dan pembaikan yang mahal jika tidak diperbaiki.

Penggantian Bearing Drum Maytag Washer