Meda dalam bahasa Sepanyol dikenali sebagai madu . Meda dalam bahasa Sepanyol juga merujuk kepada kumpulan jagung , jerami, atau rumput berbentuk kerucut . Istilah media berasal dari bahasa Latin meta , yang merujuk kepada gundukan kerucut.

Menterjemahkan meda dalam bahasa Sepanyol

:eight_pointed_black_star: Bagaimana untuk mendapatkan madu terbaik di Sepanyol?

Tidak seperti semua madu sama, untuk kebanyakan madu tulen, jika membandingkan madu yang rosak dengan kesucian madu segar.

Madu yang sangat baik memerlukan lebih banyak masa dan pemahaman, terutamanya madu asli. Oleh itu, untuk mendapatkan madu yang luar biasa, anda harus berhati-hati ketika kerikil diletakkan, biarkan sisir beroperasi sepenuhnya, dan lebah sihat . Ini juga dapat dilihat pada musim tahunan, dan ini adalah faktor yang bertuah kerana kita dapat mempengaruhi ini.

:eight_pointed_black_star: MADU SPANISH PALING POPULAR (MIELES ESPAÑOLAS MÁS POPULAR)

Madu di Sepanyol

Kami memilih madu ini setelah mengkaji lokasi dan sebilangan besar madu aktif. Kesemuanya berbahasa Sepanyol dan tersebar di seluruh negara. Rasa dan ketegasan mereka akan berbeza-beza mengikut wilayah, dan mereka akan selalu mempunyai beberapa ciri umum.

(i) Madu rosemary, salah satu jenis madu terbaik di Sepanyol

Madu rosemary adalah madu terbaru yang paling penting di Sepanyol . Madu halus dan beraroma yang bagus untuk pemanis makanan atau kek apa-apa. Madu rosemary segar ini mengkristal dengan cepat. Setelah dipadatkan dan bebas dari madu mielinat, ini boleh mengambil warna putih sepenuhnya.

(ii) Madu Heather

Madu Heather adalah jenis madu lain yang sangat dihargai kerana manfaat perubatannya. Ia sangat dicari oleh lelaki dan wanita dari usia tertentu yang mempunyai atau ingin mengabaikan masalah kesuburan. Madu Heather juga merupakan madu lain yang membezakan kerana rasa manisnya yang rendah dan aroma malt panggang. Madu yang sedap yang diinginkan oleh setiap tukang masak.

(iii) Madu kayu putih

Madu Eucalyptus biasanya diperlukan kerana kemampuannya untuk menenangkan bisul mulut , membebaskan hidung, dan melegakan cirit-birit. Walaupun semua jenis madu baik dalam mengurangkan rasa sakit ini, minyak kayu putih jauh lebih bermanfaat kerana menggabungkan ciri-ciri madu dan kayu putih.

(iv) Madu thyme:

Madu thyme menduduki tempat pertama kerana kesannya yang luar biasa. Madu thyme sering dianggap sebagai madu terbaik yang ada dan sangat popular di Negara-negara di Afrika. Madu thyme sangat terkenal kerana warna dan rasanya yang kuat — madu bagi orang yang percaya akan manfaat karsinogen yang diketahui ini.

(v) Madu lavender

Walaupun madu lavender umumnya tidak dibeli oleh Sepanyol, itu adalah salah satu jenis madu yang paling manis dan terbaik. Kerana madu lavender biasanya dikaitkan dengan bau, ia telah mengembangkan aura kecurigaan. Namun, jika terasa buta terhadap bunga sumber, itu adalah salah satu yang paling dihargai.

Oleh itu, madu lavender adalah madu dengan aroma lavender yang kuat. Apabila kita merasai madu ini, rasanya yang menyenangkan membawa kita ke ladang lavender Guadalajara. Sayang yang semestinya setiap isi rumah.

:white_square_button: Ringkasan:

Sepanyol kini menjadi salah satu negeri Eu yang menghasilkan madu paling semula jadi. Selain itu, kami mendapat banyak madu tunggal kerana kepelbagaian kawasan, keadaan persekitaran, dan keadaan meteorologi. Hasilnya, Sepanyol bersinar untuk kualiti dan kepelbagaian madu yang luar biasa, termasuk lebih dari tiga puluh jenis monofloral. Akibatnya, kita mungkin mengatakan bahawa madu sudah banyak tumbuh di dalam masyarakat kita. Kami mempublikasikan budaya madu.

:eight_pointed_black_star: Madu juga mempunyai tahap antioksidan yang terbaik.

Jenis madu dengan nilai antioksidan yang kuat adalah:

 • Madu soba

 • Madu dari Astragalus sinicus

 • Madu Heather

 • Madu karob

 • Madu Heather

 • Propolis

 • Sayang Manuka

 • Pokok Panggang Manis

 • Madu berangan

:eight_pointed_black_star: Aplikasi penterjemah Sepanyol yang dinilai tinggi

Aplikasi Terjemahan

Kita lebih dekat dengan persekitaran kita daripada sebelumnya. Dalam masa nyata, banyak individu dan negara dapat terlibat. Itu menunjukkan bahawa aplikasi terjemahan bahasa diperlukan.

Anda juga boleh bercakap dalam setiap dialek tempatan jika anda mempunyai aplikasi penterjemah Sepanyol-Inggeris yang hebat. Pendedahan terhadap instrumen ini menyebabkan lebih sedikit salah faham sementara semua pihak boleh berbual tanpa meninggalkan kawasan keselamatan mereka. Ini lima aplikasi teratas untuk memperoleh penterjemah Sepanyol-Inggeris.

:white_square_button: Senarai 10 aplikasi penterjemah terbaik untuk bahasa Sepanyol

Aplikasi Penterjemah Penjelasan mengenai mereka
iTranslateApp Aplikasi ini berfungsi dengan baik pada peranti Apple dan juga untuk Telefon Pintar dan dalam talian. Ini membolehkan pendidik, pakar dan pelawat berkomunikasi, menyusun lebih daripada 100 berbeza. Terjemahan antara Bahasa Sepanyol dan Bahasa Inggeris adalah cepat dan tepat dan mempunyai akses luar talian. Digicam anda boleh membolehkan anda menerjemahkan simbol sambil menyediakan aplikasi sembang kegemaran anda dengan kemampuan terjemahan papan kekunci dengan serta-merta.
Terjemahan Google Amat berguna untuk menerjemahkan Bahasa Sepanyol ke Bahasa Inggeris oleh Google. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, perisian telah diberikan pelbagai peningkatan untuk membantu pengguna Telefon Pintar memenuhi keperluan maklumat mereka. Laman Kerja ini menafsirkan kandungan yang anda lihat dan menawarkan pelbagai kemampuan perbualan.
Ucap hai Biasanya, aplikasi terjemahan bahasa Sepanyol ke Bahasa Inggeris merangkumi caj pendaftaran sebelum anda mula menggunakan program ini. Pilihan ini membolehkan terjemahan lisan di beberapa dialek. Ini mungkin tidak berlaku. Skrin sentuh terbuka dan sangat senang digunakan. Ketik butang, mulailah bercakap, dan anda akan dapat berkomunikasi. Ini adalah salah satu alternatif program paling asas untuk digunakan hari ini.
Bercakap dan Terjemahkan Dengan lebih daripada 600 juta pemasangan sejarah, pilihan ini telah menjadi salah satu aplikasi terjemahan Sepanyol dengan bahagian terbesar. Ini adalah pilihan yang tepat untuk orang yang menyukai peranti epal kerana ia bersambung dengan Jam Tangan Pintar dan berinteraksi di seluruh I-Series. Perisian ini telah menjadi salah satu alternatif terbaik untuk individu yang memerlukan sokongan terjemahan wilayah Mexico. Tepat waktu, anda mendapat maklum balas kerana semua orang terus mengikuti, dan tidak ada kesalahan.
ABBY TextGrabber Walau bagaimanapun, perisian ini tidak memberikan fungsi untuk terjemahan lisan. Ini adalah aplikasi yang menukar bahasa berdasarkan gambar anda. Anda boleh menggunakannya sama ada di atas meja atau komputer riba, dalam perjalanan atau memesannya di tempat dengan pilihan menu Sepanyol . Fungsi ini dapat digunakan dengan baik pada peta, jadi anda akan selalu mempunyai konsep tentang ke mana harus pergi atau apa yang diminta.
iHandy Perisian ini memberi pengguna keperluan bahasa yang digunakan oleh orang lain. Walaupun tidak memberikan matriks yang komprehensif untuk terjemahan, ia dapat membolehkan mereka yang mempunyai pemahaman Sepanyol lebih mahir. Apabila anda memasukkan istilah yang tidak anda ketahui, istilah itu akan segera diterjemahkan ke dalam program. Prosedur ini memudahkan penggunaan frasa asli. Aplikasi ini juga mengekalkan pertanyaan anda sambil memberi anda pilihan untuk menghubungkan ke orang lain melalui platform media.
Lensa Dunia Sesiapa sahaja harus menggunakan aplikasi terjemahan Sepanyol-Inggeris yang murah ini untuk memahami bahasa yang mungkin anda tidak tahu sepanjang perjalanan anda. Program ini mengesan apa yang terdapat dalam gambar, jadi anda pasti tahu maksudnya. Aplikasi ini memerlukan kapasiti minimum pada peranti anda untuk memastikannya dapat bergerak ke mana sahaja. Anda harus menangkap gambar yang stabil agar array dapat beroperasi, tetapi ia juga meningkatkan apa yang anda lihat di persekitaran hari ini.
Penterjemah Bahasa Saya Sekiranya anda ingin bertutur dan memahami bahasa Sepanyol, perisian yang menerjemahkan negara juga boleh menjadi bahagian pendidikan yang bermanfaat. Ini adalah salah satu daripada beberapa aplikasi yang tersedia yang membantu pembangun mempraktikkan bahasa lain semasa berinteraksi dengan yang lain. Ini merangkumi fungsi kandungan, tatabahasa dan banyak bantuan dengan tugasan. Walaupun agak pendek untuk dialog, ia memberikan banyak maklumat kepada pengguna.
Penterjemah Sepanyol Pro Jadi itu akan menjimatkan banyak kapasiti dengan memilih aplikasi yang menukar ratusan bahasa. Ia hanya berbahasa Sepanyol. Ini menjadikannya alat mudah yang dapat membantu pengguna dalam mencari kata atau ayat yang sesuai yang dapat diucapkan tanpa banyak tenaga . Anda perlu menerjemahkan ayat yang tidak akan anda fahami semasa menggunakan program ini secara manual, walaupun usaha itu tidak terlalu panjang. Ia memerlukan pemahaman bahasa Sepanyol yang minimum sebelum boleh mendapat penterjemah.
Penterjemah Microsoft Apabila penyegerakan dalam talian atau wayarles tidak baik semasa perjalanan anda, adalah mustahak anda mempunyai akses ke alat terjemahan Sepanyol-Inggeris kecemasan. Aplikasi ini berfungsi di dunia nyata untuk fokus bersama, bercakap, dan banyak lagi, walaupun anda tidak mempunyai Wi-Fi di mana anda berada. Tiga pilihan termasuk: swasta, profesional dan instruktif. Aplikasi media sosial juga dilengkapi dengan terjemahan di antara alat untuk mengumumkan kepada dunia apa yang dinyatakan. Sila mulakan sembang, berikan kod akses kepada Zoom dan sesiapa sahaja boleh mengambil bahagian semasa menyampaikan bahasa ibunda mereka.

:eight_pointed_black_star: Bahasa Sepanyol adalah yang paling sukar dipelajari

Terdapat kira-kira 570 juta orang Sepanyol yang boleh berbahasa Sepanyol di dunia hari ini. Sebilangan besar orang adalah penutur asli Sepanyol, dengan lebih daripada 480 juta daripadanya adalah penutur asli Sepanyol. Bahasa Sepanyol adalah bahasa utama atau bahasa bersama yang dibenarkan dari lebih dari 20 negara, termasuk Argentina, Bolivia, Venezuela, dan, tentu saja, Sepanyol.

Bahasa Sepanyol, sebagai bahasa, berasal sekitar 75% dari asalnya dari bahasa Latin, walaupun ia juga mengekalkan pengaruh dari mitologi Yunani dan bahasa Arab, antara sumber lain. Adakah anda tahu bahawa bahasa Arab merangkumi lebih daripada 8% leksikon dalam bahasa Sepanyol? Cukup mengagumkan, bukan? Juga dipinjam dari bahasa lain adalah kata-kata dari Perancis, Itali dan Sardinia, antara lain. Orang nampaknya tidak menghadapi masalah dengan terminologi.

Menurut data tinjauan, masalah yang paling sukar bagi pelajar Sepanyol adalah memahami penutur asli. Apabila dibandingkan dengan bahasa lain, nampaknya komunikasi dengan penduduk tempatan lebih sukar dalam bahasa Sepanyol. Dalam kajian kami, lebih daripada 40% responden menyatakan bahawa mereka menghadapi kesukaran untuk memahami penutur asli semasa mereka bercakap dengan mereka kerana dianggap terlalu cepat bercakap.

Anda juga memberitahu kami bahawa anda sukar memahami loghat Sepanyol yang berbeza, dengan lebih daripada 24% anda menyatakan bahawa dialek adalah salah satu perkara yang paling sukar difahami. Sekiranya anda mula belajar bahasa Sepanyol pada usia dini, itu akan lebih mudah. Kanak-kanak belajar bahasa baru dengan lebih cepat daripada orang dewasa kerana mereka melakukannya dengan cara organik, menyerap bahan dan memasukkannya dengan cara yang sama seperti mereka mempelajari bahasa asalnya.

Terdapat beberapa berita baik bahawa jika anda mengambil pelajaran bahasa Sepanyol di sekolah , anda mungkin juga mempunyai pemahaman asas mengenai bahasa yang akan berkembang. Permulaan yang sederhana dapat membuat perbezaan besar dalam seberapa mudah prosedurnya.

:white_square_button: Ringkasan:

Seorang penutur asli bahasa Sepanyol bercakap tentang 7.82 suku kata sesaat, menjadikannya bahasa kedua terpantas di dunia di belakang bahasa Mandarin. Hanya dikalahkan oleh orang Jepun, yang menggunakan 7.84 suku kata sesaat, untuk merebut gelaran Bahasa Berpidato Tercepat. Jika dibandingkan dengan bahasa Inggeris dan Mandarin yang jauh lebih perlahan, mudah untuk mengetahui mengapa pelajar Sepanyol mungkin sukar untuk mengikuti rentak pertuturan.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

 • :one: Apa maksud MEDA? Apakah maksudnya?

Ia seperti memberitahu: Saya percaya bahawa. Dan saya mengingatkan saya ungkapan ini yang kita gunakan dalam bahasa Sepanyol: 'me da (a mi) en la nariz que ...' (terjemahan yang tepat adalah 'Ia menawarkan saya' tetapi tidak masuk akal dalam bahasa Inggeris ) ... Itu bermaksud: Saya percaya / menduga / menganggap.

 • :two: Mengapa orang asli berbahasa Sepanyol bertutur begitu cepat?

Itu hampir kerana dua faktor: persembahan dalam bahasa Sepanyol lebih rendah daripada dalam bahasa Inggeris, dan kadar suku kata dalam bahasa Sepanyol lebih cepat daripada dalam bahasa Inggeris. Dalam frasa lain ini, anda memerlukan sajak bahasa Sepanyol lebih jauh untuk menyampaikan pengetahuan yang sama seperti dalam bahasa Inggeris.

 • :three: Adakah terdapat penterjemah Sepanyol?

Terjemahkan Google, Terjemahan Google adalah antara aplikasi perdagangan yang paling terkenal, menyokong lebih dari 100 bahasa, seperti bahasa Sepanyol. Google Translate kini memberikan pengecaman suara dan terjemahan naskah di skrin telefon bimbit.

 • :four: Bagaimana saya boleh belajar bahasa Sepanyol sendiri?

Pelajaran multimedia seperti konjugasi Verb dan Like Crazy, bersama dengan beberapa podcast yang baik, adalah beberapa kaedah terbaik untuk belajar bahasa Sepanyol anda sendiri dan. Tenaga pengajar dalam talian melalui Skype juga hebat. Gunakan bahan yang menekankan tatabahasa dan bahasa Sepanyol praktikal. Anda juga memerlukan seseorang untuk berbual.

 • :five: Adakah bahasa Sepanyol sukar dipelajari?

Bahasa paling sukar untuk belajar dalam bahasa Sepanyol. Lebih daripada 570 juta individu di seluruh dunia bertutur dalam bahasa Sepanyol. Berdasarkan kajian kami, jumlah satu rintangan bagi pelajar sekolah menengah adalah memahami penutur asli. Berinteraksi dalam bahasa Sepanyol dengan orang tempatan nampaknya sukar dibandingkan dengan bahasa - bahasa lain.

 • :six: Untuk apa bahasa Sepanyol terkenal?

Bahasa Sepanyol sejauh ini merupakan bahasa kedua yang paling berharga untuk memperoleh penutur bahasa Inggeris asli yang tinggal di Amerika Syarikat. Bahasa Sepanyol adalah bahasa kedua yang paling kerap digunakan di dunia, dengan lebih daripada 400 juta penutur asli di 20 negara yang berbeza.

 • :seven: Adakah bahasa Inggeris adalah bahasa yang lebih kuno daripada bahasa Sepanyol?

Oleh itu, kami telah menunjukkan bahawa bahasa Inggeris telah ditulis untuk jangka masa yang panjang, dan walaupun semakin sukar untuk menafsirkan sejauh mana kita pergi, ia mungkin lebih tua daripada bahasa Sepanyol sebagai bahasa tulisan. Sebaliknya, bahasa Sepanyol ditulis untuk jangka masa yang lebih pendek daripada bahasa Inggeris.

 • :eight: Adakah sukar untuk belajar bahasa Sepanyol?

Bahasa Sepanyol bukan sahaja sukar dipelajari. Bahasa Sepanyol adalah bahasa yang paling sukar untuk dikuasai. Menurut tinjauan kami, kesukaran utama yang dihadapi oleh pelajar Sepanyol adalah memahami penutur asli . Bercakap dengan orang asli nampaknya lebih sukar dalam bahasa Sepanyol daripada bahasa lain.

 • :nine: Mengapa bahasa Sepanyol begitu menarik?

Apa yang membuat aksen Sepanyol begitu menggoda adalah berikut: Penutur Sepanyol mempunyai apa yang dikenali sebagai "perangai Latin." Itu sering dikaitkan dengan aksi-aksi yang penuh minat seperti menari dan mengalami kehidupan sepenuhnya. Oleh kerana nada suara yang menarik, hampir semua perkara menarik (seperti yang dilihat dalam video di bawah).

 • :keycap_ten:Adakah Sepanyol Kosta Rika berbeza dari Sepanyol lain?

Kosta Rika adalah negara Amerika Tengah yang berbatasan dengan timur Laut Caribbean dan di sebelah barat oleh Lautan Pasifik. Negara ini adalah salah satu dari beberapa wilayah yang bertutur dalam bahasa Sepanyol yang sedikit berbeza dengan bahasa Sepanyol Eropah.

:closed_book: Kesimpulannya

Meda dalam bahasa Sepanyol boleh merujuk kepada pelbagai perkara; terjemahan yang paling sesuai untuk meda ialah madu. Walaupun bahasa Sepanyol sering dilihat sebagai bahasa yang mudah dipelajari, aspek tatabahasa dan penggunaan tertentu sukar dikuasai oleh penutur asli Inggeris, walaupun setelah bertahun-tahun berlatih. Penyekat yang terkenal adalah penggunaan ser dan estar yang betul. Perbezaan penggunaan dibincangkan secara terperinci dalam entri untuk menjadi, ser, dan estar. Bahasa Inggeris adalah bahasa Jerman dalam keluarga bahasa Indo-Eropah, sedangkan bahasa Sepanyol adalah bahasa Romantik yang berakar dalam bahasa Latin Vulgar.

artikel berkaitan

1. Selamat Hari Lahir Dalam Bahasa Sepanyol 2. Bulan Dalam Bahasa Sepanyol 3. Untuk Memanggil Bahasa Sepanyol