Sebilangan besar orang Amerika kita mungkin menyedari ini - Kos rawatan di AS, sama ada kecelakaan, kehamilan, atau penyakit, boleh mencapai hampir lima angka. Anda mungkin mempunyai perlindungan insurans yang mencukupi, tetapi anda mungkin masih mempunyai banyak wang. Ini mustahil bagi anda untuk menguruskan bil perubatan anda.

Anda mungkin muda dan sihat, tetapi itu tidak membuat anda kebal terhadap kecemasan perubatan. Anda boleh terjebak dengan bil yang mengejutkan pada bila-bila masa. Kadang-kadang mungkin ada jalan buntu tanpa petunjuk bagaimana melunaskan bil perubatan. Dan di sinilah anda memerlukan pertolongan untuk membayar bil perubatan .

Anda perlu membayar bil perubatan. Tidak ada jalan keluar di sini. Walau bagaimanapun, hutang perubatan adalah masalah dan jika anda merasa terperangkap dengan hutang perubatan, maka inilah yang harus anda lakukan.

Hutang Perubatan Tidak Biasa

Sekiranya anda tidak dapat melunaskan hutang perubatan anda, maka ini bukanlah penyebab kegagalan. Sebilangan orang di AS tidak dapat membayar bil kesihatan mereka hanya kerana mereka tidak mampu menyelesaikannya. Sebilangan besar orang di AS menghadapi kesulitan kewangan untuk membersihkan hutang bil perubatan mereka. Dan yang mengejutkan adalah bahawa bukan sahaja golongan berpendapatan rendah tetapi juga mereka yang menikmati pendapatan dan insurans yang tinggi mungkin harus menghadapi kemelut ini.

Orang akhirnya membayar bil perubatan mereka dengan menangguhkan percutian, menahan pembelian, atau bekerja lebih banyak. Adakah anda mengalami kesakitan kerana terpaksa membersihkan bil perubatan anda? Berikut adalah beberapa petua untuk mengurangkan kesannya. Ia dapat membantu anda menguruskan kewangan, kesihatan dan masa depan anda.

Bil perubatan menjadi perhatian. Jangan ada rasa malu sekiranya anda tidak dapat melunaskan bil perubatan anda. Anda mungkin mempunyai pendapatan dan diinsuranskan dengan baik, tetapi bil perubatan yang terlalu tinggi boleh menjadi perhatian orang lain.

Periksa Sebarang Kesalahan dalam Bil Anda

Perhatikan bil perubatan anda dengan teliti untuk mengetahui sama ada terdapat kesilapan. Bil perubatan boleh merangkumi beberapa kesalahan yang mahal. Adalah idea yang bagus untuk menyemaknya terlebih dahulu. Pakar tuntutan perubatan adalah orang yang dapat membantu anda untuk mengetahui kesilapan. Mereka adalah seorang pakar yang akan melihat kepalsuan perkhidmatan atau item. Mereka akan menunjukkan caj yang tidak anda kenali dan kos yang sepatutnya ditanggung oleh ejen insurans anda] Mereka menyemak bil untuk memastikan bahawa syarikat insurans anda telah membayar semuanya dengan tepat. Sekiranya ada sesuatu yang tidak beres, maka sangat penting untuk menyelesaikannya oleh syarikat insurans kesihatan . Seorang pakar akan mendapatkan salinan rekod perubatan dan membandingkannya dengan caj yang telah anda bayar. Ini membantu untuk memastikan bahawa setiap jumlah yang ada dalam rang undang-undang masuk akal. Langkah pertama adalah memastikan bahawa anda telah ditagih tepat untuk perkhidmatan yang anda terima.

Berunding dengan Bil Perubatan Anda

Anda boleh berunding mengenai bil perubatan anda, yang mana anda harus berjumpa dengan pengurus penagihan. Jangan tunggu sehingga bil anda sampai ke tahap pengumpulan. Anda perlu mendapatkan jumlah yang disusun sebaik sahaja anda menerima bil.

Berunding mengenai bil perubatan adalah sesuatu yang terbaik untuk para pakar. Syarikat seperti ClaimMedic mempunyai kepakaran dalam menangani situasi seperti ini. Mereka akan mengambil alih tugas menangani rundingan dan mungkin meminta bantuan. Sekiranya bil perubatan telah mempengaruhi kemampuan anda untuk membayar, adalah penting untuk menghubungi pakar tuntutan perubatan yang dapat membantu menyelesaikan sesuatu.

Mereka membenarkan caj yang lebih rendah dengan membandingkan harga penagihan anda dengan harga rata-rata yang diberikan oleh hospital lain di kawasan anda. Ini membolehkan mereka berunding secara adil dan menurunkan jumlah kos bil anda.

Mendapat Bantuan Dari Luar

Sebilangan kecil daripada kita akan menjadi pakar dalam bidang perubatan. Pilihan yang bijak adalah menggunakan perkhidmatan profesional dan mempunyai kepakaran dalam menangani bil perubatan. Pakar tuntutan bil perubatan boleh menguraikan dan menurunkan bil kesihatan anda. Mereka akan mengambil alih tugas mencari kesilapan, berunding mengenai tagihan anda, dan meminta untuk mengurangkan lebihan caj. Sebaliknya, anda perlu membayar peratusan tetap pada jumlah bil yang mereka kurangkan untuk anda.

Kesimpulannya

Sekiranya anda merasa terbeban dengan bil perubatan yang besar, maka carilah pakar tuntutan perubatan yang sangat baik seperti ClaimMedic. Mereka memahami dunia penagihan perubatan dan dengan itu berusaha mencari kesilapan dalam bil. Mereka bekerjasama dengan syarikat insurans dan penyedia untuk merundingkan jumlahnya.

Bertindak sebagai wakil anda, para profesional membantu anda menavigasi dunia bil perubatan yang memakan masa dan melelahkan. Ia bukan hanya menjimatkan masa dan wang tetapi juga menyelamatkan anda dari tekanan dan kekecewaan yang tidak henti-hentinya.