Kelas pertengahan,

Definisi kelas menengah:

 1. Berdasarkan kelas menengah.

 2. Kumpulan sosial yang tergolong dalam kelas atasan dan pekerja, termasuk pekerja mahir dan komersial dan keluarga mereka.

 3. Kelas sosial, biasanya terdiri dari pekerja kolar putih, sub-pengurus dan pemilik perniagaan kecil, biasanya mewakili sepertiga tenaga kerja negara. Pendapatan kelas ini lebih tinggi daripada kelas pekerja, tetapi lebih rendah daripada kelas menengah atas (doktor, jurutera, peguam, peniaga kelas menengah) dan kelas atasan.

 4. Kelas menengah adalah imej yang diberikan kepada orang dan keluarga yang biasanya terdapat dalam klasifikasi sosial antara kelas pekerja dan kelas atasan. Dalam budaya Barat, orang kelas menengah cenderung tergolong dalam kelas pekerja, mempunyai pendapatan yang lebih tinggi dan dapat memiliki harta. Anggota kelas menengah sering diambil bekerja sebagai profesional, pengurus dan kakitangan kerajaan.

 5. Kata tengah boleh mengelirukan kerana ini menunjukkan bahawa ada pendapatan rata-rata untuk pengagihan pendapatan di kalangan kelas menengah, yang tidak mungkin demikian. Keluarga kelas menengah biasanya memiliki rumah sendiri (walaupun gadai janji), memiliki kereta (walaupun ada pinjaman atau sewa), menghantar anak-anak mereka ke kuliah (walaupun ada pinjaman pelajar atau biasiswa), persaraan Simpan dan simpan cukup untuk membayar kemewahan seperti makan dan percutian.

Sinonim kelas menengah

Estet ketiga, kelas Toiling, pesanan tengah, menjalankan biasa, buruh, commonage, pesanan rendah, commons, kelas pekerja, pinggir bandar, potongan bawah, tandas, petani, masyarakat, kesamaan, orang biasa, jenis biasa, Amerika tengah, yang lain separuh, Orang biasa, Majoriti senyap, Pedagang kecil, Penilai keempat, Tinhorn, Tanpa hadiah, Proletariat Lumpen, Peringkat dan fail, Orang yang bekerja, Penilai ketiga, Vulgus, Orang biasa, Penilai kedua, Orang biasa, Burgherdom, Ketiadaan, Lebih rendah kelas, Pesanan tengah, Kelas menengah atas, Proletariat, Kentang kecil, Orang biasa, Bourgeoisie, Linendrapers, Kelas menengah bawah, Tidak ada yang istimewa, Bir kecil, Tiada siapa yang istimewa, Penjaga kedai, Biasa

Bagaimana menggunakan kelas menengah dalam ayat?

 1. Kelas menengah adalah lapisan sosio-ekonomi antara kelas pekerja dan kelas atasan.
 2. Keluarga saya terdiri daripada rakyat biasa di Amerika Syarikat, kami pergi bekerja dan kami mempunyai cukup wang untuk hidup dengan selesa, tetapi kami tidak mempunyai wang untuk dibelanjakan untuk kemewahan.
 3. Penduduk bandar dan pengembangan kelas menengah.
 4. Pinggir kelas menengah
 5. Dia bekerja keras dan menjimatkan banyak gajinya, tetapi tidak dapat bekerja di luar kelas menengah.
 6. Kelas menengah memperoleh banyak dengan membeli barang mewah kecil, seperti percutian dan restoran, tetapi mereka juga bergantung pada pinjaman untuk membeli aksesori seperti rumah dan kereta.
 7. Kelas menengah mewakili sebahagian kecil populasi Amerika (kira-kira 52%), tetapi masih merupakan yang terkecil, mengalami penurunan selama hampir setengah abad.
 8. Mungkin kelas menengah yang paling pelbagai dari semua masyarakat Amerika, kerana merangkumi pelbagai pendapatan dan pekerjaan.

Makna Definisi kelas menengah & kelas menengah