Ini adalah dunia yang biadab. Juga, namun begitu indah

- Pandangan Mikasa sendiri terhadap dunia

Mikasa Ackerman (Mikasa Akkāman) adalah salah satu dari dua deuteragonis susunan itu, bersama Armin Arlert.

Setelah orang-orangnya dibunuh oleh peniaga manusia, Mikasa diselamatkan oleh Eren Yeager dan tinggal bersama dia dan orang-orangnya, Grisha dan Carla, sebelum kejatuhan Wall Maria. Dia adalah saudara terakhir dari puak Shogun yang tinggal di Pulau Paradis, dengan cara ini dikenali dengan keluarga Azumabito, dan memegang kekuatan politik besar di Hizuru.

Terlepas dari kenyataan bahawa dia hanya ingin menjalani kehidupan yang tenang, Mikasa masuk ke dalam tentera - di mana dia dipandang sebagai pejuang terbaik di antara Kor Latihan. Dia kemudian mendaftar di Survey Corps untuk mengikuti dan melindungi Eren, mendapatkan mungkin sumber terbaik. Dia sekarang mengisi jawatan sebagai pegawai di Kor.

Penampilan

Mikasa adalah wanita yang benar-benar tinggi dan berkeliling. Dia berasal dari warisan Asia pecahan, dengan kulit yang cerah, mata redup, dan rambut gelap yang lusuh yang panjang sehingga dia memangkasnya ke garis rahang. Secara berterusan, rambutnya lebih terhad dan dipangkas hingga ke belakang lehernya, namun pada masa yang sama dia memakai poni yang lebih panjang. Dia memakai tatu puncak keluarga Azumabito di luar pergelangan tangannya yang betul. Ada sedikit bekas luka di bawah matanya yang betul, kerana masalah fizikal yang disampaikan oleh Eren's Titan semasa Pertempuran Daerah Trost.

Mikasa selalu memakai pakaian seragam Survey Corps pertama, yang perkakasannya berada di paras rata di pinggulnya, dengan kemeja putih di bawah dan selendang gelap yang sering dia pakai. Dia juga memakai jubah hijau dengan sayap peluang di bahagian belakang semasa misi tertentu.

Ketika di luar waktu, pakaian Mikasa yang santai terdiri daripada gaun putih lutut sederhana, kardigan ringan, but berwarna tanah, dan selendang gelap khasnya.

Semasa di Marley, Mikasa memakai seragam Survey Corps gelap, yang merangkumi pelindung dada dengan gambar Survey Corps; banyak tali pinggang untuk mewajibkan semua barang khas; tiang sokongan di sekitar dadanya untuk tabung gas; dan kasut gelap yang tinggi. Dia juga menyampaikan senjata api, tongkat guruh, tangki bahan bakar tambahan, dan tabung yang berlari menegak di kakinya.

Keperibadian

Sebelum bergabung dengan keluarga Yeager, Mikasa memberikan kesan sebagai anak muda yang ceria, aktif, dan lembut. Kecurangannya memungkinkan dia mendorong pertimbangan ke belakang jiwa, terus hidup dengan orang-orang dan rakan-rakan dan keluarganya dengan ceria. Tumbuh dewasa, Mikasa telah benar-benar disingkirkan dan berisiko, kadang-kadang menakutkan musuh atau bahkan rakannya. Dia sangat pendiam dan bijaksana, jarang dilihat kehilangan rasa tenang atau bingung dengan apa yang harus dilakukan, tanpa menghiraukan betapa suramnya keadaan oleh semua akaun. Kemahuannya sangat mantap, ditunjukkan ketika dia mencari cara untuk tetap diam ketika Eren dianggap mati; tidak ada seorang pun kecuali Armin yang dapat memberitahu bahawa dia sedang bertarung dengan siksaan kehilangannya.

Mikasa benar-benar menumpukan perhatian pada teman dan penjaga, memandangkan mereka adalah keluarga terakhir yang dia tidak tahan kehilangannya. Dia juga nampaknya mempunyai kelemahan bagi anak-anak muda, yang dibuktikan dengan tunduknya kepada seorang wanita muda yang dia selamatkan dan dia dengan cepat menyelamatkan seorang pejuang Marleyan, walaupun yang terakhir telah membunuh salah seorang dari orang kepercayaannya. Mikasa tidak benar-benar tidak dapat dipahami dengan kesan perasaannya, seperti yang mungkin: Kasih sayang padanya untuk orang yang disukainya, terutama ketika mereka berisiko, berulang kali membuat penilaiannya murka — sekarang dan kemudian sampai ke bahaya dirinya dan orang lain. Model yang menonjol adalah ketika Mikasa menyerah pada keputusasaannya atas kematian Eren yang jelas dan kehilangan keinginan untuk hidup, gagal mengingat kewajibannya mengenai keberadaan pejuang yang dia rela memimpin selama ini. Bagaimanapun, dia dikejutkan oleh ingatannya terhadap Eren dan memutuskan untuk tidak menyerah lagi, kerana ingatannya akan berlalu dengannya.

Sikap pertahanan Mikasa terhadap Eren

Sejak awal, Mikasa ingin tahu dengan penuh perhatian, memperhatikan kekejaman alam dengan melihat cara pemburu mengejar dan melakukan mangsa yang lebih rentan. Ketenangannya hancur ketika sekelompok pelanggar hukum tanpa ampun membunuh orang-orangnya di depan matanya dalam usaha menangkap bom, mungkin menyelamatkan dirinya dan penyelamatnya ketika dia mencari cara untuk menahan semua kekangan dan goyah untuk melakukan salah satu penyerangnya. Berikutan kemalangan yang dahsyat ini, Mikasa akan memperoleh pandangan skeptikal dan mengakui dunia sebagai tempat yang kejam di mana hanya individu yang kukuh dapat bertahan. Jaminannya untuk mendapatkan yang tersayang seberapa banyak yang diharapkan dapat memberikan sumbangan luar biasa terhadap kemampuannya yang luar biasa sebagai pejuang. Walaupun berada di antara golongan elit, dia tetap rendah diri dan tidak bertindak lebih baik daripada orang lain atau menunjukkan anggapan.

Mikasa mempunyai perasaan baik dan buruk, melakukan semua yang dia mampu untuk menyebabkan temannya yang terburu-buru mengikuti apa yang dia percayai adalah jalan keistimewaan. tanpa menghiraukan ini, dia sangat menyedari bahawa dia secara umum tidak dapat mempengaruhi mereka dalam pilihan dan menjadikannya sorotan mengikuti mereka di mana sahaja mereka pergi, agar dia dapat membantu ketika timbul kesulitan. Satu-satunya penjelasan yang dia daftarkan dalam tentera dan bergabung dengan Survey Corps setelah tamat pengajiannya adalah berjaga-jaga dengan Eren, walau bagaimana dia benar-benar ingin mengalami sisa hari-harinya dalam keadaan harmoni dalam Tembok yang dekat dengannya.

Walaupun idea khusus emosinya tidak jelas, dia memerah ketika diintimidasi dia dan Eren adalah kekasih; lebih jauh lagi, setelah dia menyinggung perasaannya dan menyatakan bahawa dia secara konsisten membencinya, dia jelas dirugikan dan dalam jangka masa panjang melepaskan selendang yang dia berikan kepadanya. Walaupun dia akan mengambil selendang dari Louise, Mikasa saat ini tidak dapat dilihat memakainya sekali lagi.

Sejarah

Mikasa dibawa ke dunia untuk seorang ibu Asia, dan ayahnya adalah individu dari klan Ackerman. Dia tinggal dengan tenang bersama orang-orangnya di tanah pertanian Wall Maria, menolong mereka sejak usia muda. Mikasa melalui kebiasaan parut yang menyakitkan dari ibunya, yang memotong kulitnya sebagai tanda keluarga mereka.

Eren memberikan Mikasa selendangnya

Menjadi baki perlumbaan mereka menjadikan ibu dan Mikasa bernilai tinggi kepada penjarah. Pada saat dia baru berusia beberapa tahun, sebuah kumpulan peniaga membunuh orang-orangnya dan berusaha untuk merebutnya untuk menjualnya di sektor perniagaan pertukaran manusia di Capital's Underground. Karena ketakutan dan terpegun, Mikasa dilindungi oleh Eren Yeager, anak doktor penjagaan utama keluarganya. Dia menipu dan membunuh dua penjenayah, namun dia dikuasai oleh peniaga ketiga dan hampir tersedak. Eren segera meminta Mikasa bertempur untuk menang, yang mulai memahami bahawa dunia dapat menjadi tidak peka dan berdarah dingin sebelum mengirim pencuri dari belakang, yang berusaha membunuhnya.

Pada saat Grisha Yeager muncul bersama individu dari Briged Polis Tentera, Mikasa diberi selendang oleh Eren dan diakui keluarganya. Kesempatan ini membangkitkan deria pertempuran dan kebijaksanaan luar biasa yang berlaku di klan Ackerman. Mikasa pada ketika itu tinggal bersama keluarga Eren sehingga Kejatuhan Tembok Maria.

Cerita

Kejatuhan segmen bulat Shiganshina

Mikasa muncul tanpa preseden selama bertahun-tahun di beberapa tempat di Wall Maria. Dia dilihat menyedarkan Eren, menyatakan kepadanya bahawa mereka perlu kembali ke rumah. Dia kaget mengenali air mata dengan mudah dan bertanya mengapa dia menangis. Dalam perjalanan pulang, mereka bertemu Hannes. Mikasa kelihatan ketika Eren mengeluh tentang pegawai yang santai ketika bertugas. Kemudian, Eren dan Mikasa menyaksikan kedatangan pasukan Survey Corps, melihat satu lagi kekecewaan terhadap ekspedisi mereka. Setelah kembali, Mikasa memberitahu Eren, mengungkap hasratnya kepada orang-orangnya untuk menyertai Survey Corps. Kesal, Eren pergi, dengan Mikasa mengikutinya. Mereka menyelamatkan Armin, yang dipukul oleh pengganggu berdekatan dan bersama-sama membincangkan keinginan mereka untuk pergi ke luar Tembok.

Pada ketika itu, ketiga-tiga kanak-kanak itu menyaksikan kemunculan Titan yang sangat tinggi yang mengintip ke titik tertinggi Wall Maria. Ketiganya bingung melihat satu yang sangat besar, hanya kembali ke fakultas mereka ketika Titan menembusi pintu tembok. Mikasa dan Eren berlari kembali ke rumah mereka untuk berfikir bahawa dia tergadai dan Carla terperangkap di bawah serpihan. tanpa mengira usaha mereka, Mikasa dan Eren tidak dapat membebaskannya, Hannes menyelamatkan mereka sebagai Titan yang memakan ibu Eren. Mikasa dan Eren berada di atas kapal yang sama seperti Armada Titan melalui jalan masuk ke dalam, membiarkan para Titans berada di dalam Wall Maria. Dia memperhatikan janji Eren untuk melaksanakan setiap Titans ketika mereka dipindahkan ke keselamatan.

segmen bulatan theTraining Corps

Setelah peristiwa-peristiwa penghapusan Tembok Maria, usaha mendesak pihak berkuasa awam untuk memulihkan wilayah yang menggunakan pengasingan hanya akan menyebabkan lebih banyak kemunduran. Ini mendorong Mikasa, Eren, dan Armin untuk bergabung dengan tentera dan menjadi individu dari Kor Latihan.

Semasa persiapan mereka, Mikasa menolong Eren seberapa banyak yang dia dapat kerana pada mulanya dia enggan mendapatkan pegangan pada mur dan baut peralatan bergerak menegak. Mereka mencari cara untuk melalui penilaian yang lulus, Mikasa dengan cepat menunjukkan kebolehannya dan dipuji sebagai mungkin pelajar terbaik dalam sejarah ketenteraan. Pada satu ketika, Mikasa meminta Annie Leonhart, seorang pelajar individu dengan kepakaran luar biasa, untuk menunjukkan kepadanya strategi perlindungan diri yang ditunjukkannya kepada Eren, yang akhirnya memerlukan pertaruhan dengan Training Corps untuk melihat siapa pejuang yang lebih kuat. Pada tamat latihan Training Corps, dia menduduki tempat pertama di kelas.

Pertempuran di kawasan Trost District

Sebelum mendapat kesempatan untuk mendaftar sepenuhnya di Survey Corps agar dia dapat melindungi Eren, Colossus Titan menembus Wall Rose dengan cara yang serupa dengan Wall Maria. Sangat disesalkan, Mikasa diturunkan ke penjaga belakang untuk membantu memerangi Titans sementara orang biasa melarikan diri ke kesejahteraan Wall Sheena. Sebelum memenuhi kewajibannya, dia membuat Eren menjaminnya untuk tidak melakukan sesuatu yang melulu.

Kemudian, sebagai Titan yang aneh bergerak menjauh dari orang biasa yang terhalang di pintu masuk. Mikasa membunuhnya, menyelamatkan semua orang. Dia pada ketika itu memerhatikan mengapa orang biasa mengambil masa terlalu lama untuk mempertimbangkan untuk melarikan diri; trak muatan yang terlalu berat menghalang jalannya. Mikasa meminta agar pengurus wang menggerakkan trak itu agar individu dapat melarikan diri, namun ketika dia menolak, dia harus berusaha melemahkannya setelah membuang penjaga gerbangnya tidak menyadari, yang membuat lelaki itu cukup panik untuk menghasilkan dan memindahkan barangnya. Melihat seorang ibu dan gadis kecil menunjukkan penghargaan mereka kerana menyelamatkan mereka, Mikasa kembali pada masa dia kehilangan orang-orangnya sendiri dan memahami bahawa Eren adalah satu-satunya keluarga yang dia tinggalkan. Dengan penjelasan penduduk Trost District selesai, dia menuju ke penjaga depan untuk menolong rakannya.

Memandangkan kesedihannya atas kematian Eren, Mikasa melonjak di hadapan teman-temannya dan dengan cepat menggunakan setiap gas terakhirnya, meninggalkan dirinya di Trost. Ketika dua orang Titans mendekatinya, dia menganggap menyerah namun terbangun untuk terus berperang dengan mengenang Eren. Ketika Mikasa bangkit untuk membunuh Titan di hadapannya, Titan yang lain datang berlari dari belakang dan menyelamatkannya. Titan ini, yang mengabaikan Mikasa, memberi Armin peluang yang cukup untuk melindungi Mikasa dan mereka berdua terus menuju markas saham. Ketika mereka menyaksikan Attack Titan terus melakukan Titans yang berbeda, mereka menanamkan pengaturan untuk menariknya ke HQ dan meredakan serangan di sana. Dengan bantuannya, para pelajar dapat mengetahui cara berkesan mengisi tangki bahan bakar mereka dan mempunyai kemasukan yang jelas ke Tembok.

Ketika misi bermula dan Eren masuk ke struktur Titan, dia melepaskan sepenuhnya dan menyerang Mikasa sebelum akhirnya membuang dirinya. Kumpulan teratas, yang digerakkan oleh Ian Dietrich, Rico Brzenska dan Mitabi Jarnach, ditugaskan untuk melindungi Eren ketika dia menyampaikan pertarungan batu antara mereka tentang apa yang harus dilakukan selanjutnya. Mikasa hampir menyerang mereka sehingga Ian memerintahkan semua orang untuk terus melindungi Eren sehingga dia pulih. Berkat syafaat Armin, Eren pada akhirnya merebut kembali kemampuannya dan dengan berkesan meletakkan batu itu, tetapi dengan banyak kemunduran. Pada ketika itu, mereka diselamatkan oleh Levi ketika dia menjalankan Titans mendekat ke arah mereka.

Keluk Titan Perempuan

Setelah pertempuran di Daerah Trost selesai, Eren dibawa ke hadapan dewan tentera untuk memilih masa depannya. Walaupun usaha Mikasa bersungguh-sungguh untuk menjaganya, dia terpaksa memberi pengakuan terhadap Eren kerana kegiatannya yang gila telah menakutkan banyak individu di ruang sidang. Dia juga dipaksa untuk memerhatikan tanpa daya ketika Eren diserang dan malu oleh Levi.

Mikasa mencari Eren tanpa sempat untuk melihat Titan Perempuan menghancurkan dan memakannya. Setelah mengalahkan kejutannya yang mendasari, Mikasa memulakan serangan berturut-turut pada Titan Perempuan, memotongnya untuk berusaha melindungi Eren. Serangannya akhirnya tidak mampu melawan Titan sehingga dia disertai oleh Levi. Mikasa menuntut bahawa Eren masih hidup dan Levi mengizinkan untuk menyelamatkannya. Dengan Levi mengatur serangan mereka, mereka dengan cepat mengalahkan Titan namun Mikasa menjadi bodoh dan berusaha membunuh Titan terhadap perintah Levi. Levi cedera menyelamatkannya dari Titan, namun mengetahui cara memotong rahangnya secara serentak. Mikasa memulihkan Eren dari mulut Titan dan perhimpunan itu berundur.

Berikutan kekecewaan Survey Corps, Armin mencari cara untuk meyakinkan Annie untuk menolong mereka sehingga mereka dapat mengumpulkan bukti untuk menunjukkan kepada Raja bahawa Tembok harus dipastikan lebih baik. Selama masa itu, Mikasa mengambil pemberitahuan tentang ketiadaan ketekunan dan kehormatan dalam Polis Tentera. Dia merancang pertarungan yang akan datang apabila dia bosan dengan permainan dan alasan Annie. Dia melepaskan penyamarannya dan menarik pisau untuk bertarung dengannya, berjanji untuk "memotong Titan Perempuan sekali lagi."

Segmen pekeliling Clash of the Titans

Berikutan tembakan Wall Rose, Mikasa, Eren dan individu yang berbeza dari Survey Corps bertindak sebagai pahlawan Reiner dan yang lain dari Titans yang berbeza. Dia adalah antara orang lain yang mengetahui nama asli Krista sebagai Historia. Setelah mereka sampai di titik tertinggi Tembok, Mikasa dihina ketika dia menangkap Reiner mengakui bahawa dia dan Bertolt adalah orang Titans yang bertanggungjawab atas serangan di Wall Maria dan memerlukan Eren untuk ikut bersama mereka. Dia mengalahkan mereka, menyerang mereka dengan bilahnya dan menasihati Eren untuk berlari. Walau apa pun, dia mengabaikan untuk menyembelih mereka kerana Reiner menghalangnya daripada melakukan seperti itu, berubah setelah itu dan berusaha untuk merebut Eren.

Selepas itu, Mikasa bersama Hange dan yang lain dari Survey Corps dirugikan akibat kesan pemanasan dari struktur Titan Bertolt. Sementara Armin menolong mereka pulih, dia memberi Mikasa berita yang dia takut dengar: Eren di samping Ymir ditangkap oleh Reiner dan Bertolt. Mengambil selendang yang dia berikan, Mikasa menutup wajahnya dengannya dan bertanya mengapa Eren secara konsisten melarikan diri dari mereka seperti itu. Dia merasakan bahawa dia telah gagal untuk menjaga jaminan ibunya yang memberi persetujuan untuk terus memastikannya dan menangis.

Dengan bantuan Armin, Erwin dapat memotong Eren yang dibebaskan dari Bertolt dan Mikasa membuatnya kelihatan di sekeliling. Kedua-dua mereka melarikan diri dengan menunggang kuda namun terhempas ke tanah ketika Reiner mula melemparkan Titans ke arah pegawai yang menarik diri. Ketika mereka melihat ke dalam, mereka melihat Titan yang menyeringai yang memakan ibu Eren bergerak ke arah mereka. Mikasa tidak dapat melindungi Eren kerana masalah fizikalnya, namun Hannes memberi mereka masa untuk membalas Carla. Eren berteriak agar Mikasa membebaskan tangannya sehingga dia dapat membantu pertempuran, namun ketika dia berusaha menggerogoti dirinya untuk mengubah apa-apa yang berlaku.

Selekoh Kerajaan Diraja

Mikasa dan baki anggota aktiviti tentera bersama muncul di Wall Rose. Eren meminta maaf kepada Mikasa semasa dia terbaring di atas katil bayi. Dia adalah antara yang cedera dilencongkan ke kereta. Walau bagaimanapun, dia tidak kekal lama. Jangka masa yang singkat kemudian, dia cukup pulih sehingga dia merasa baik-baik saja untuk memotong nyala ketika dia melepak di pondok jauh di samping Jean, Connie, Sasha, Armin, Historia, dan Eren; individu baru dari Skuad Operasi Khas Levi.

Dia ada ketika Levi mengadakan perjumpaan di pondok bersama anak buahnya dan Hange. Mereka memeriksa Wall Maria yang pulih, menerima bahawa Eren dapat memantapkan struktur Titannya untuk memasang lubang. Bagaimanapun, ada kerumitan dengan pemergian Menteri Nick kerana Polis Tentera Dalam Negeri.

Mikasa dan baki kru Levi memperhatikan analisis Hange dengan Eren. Namun, mereka tidak berjalan dengan mudah, dan Mikasa perlu bergantung pada penggunaan ujungnya untuk mengeluarkan Eren dari Titannya setelah usaha ketiganya membawa Eren agak berubah dan berubah menjadi tidak responsif. Eren tidak sedar sepanjang hari sebelum bangun tidur. Mintalah anak-anak untuk ditenangkan sehingga mereka tidak akan dipotong oleh Mikasa. Levi merisaukan hasil suram mereka kerana Eren tidak dapat memantapkan dirinya, dan tanpa kemampuan itu mereka tidak dapat memulihkan Wall Maria. Mikasa melindungi usaha Eren, namun Levi menjamin dia tidak menyalahkan Eren. Dia hanya perlu melampiaskan.

Sekitar waktu petang, mereka mendapat pesanan dari Erwin dan Levi meminta orang-orang dari krewnya "cukup jujur" untuk mempercayai Panglima untuk menemaninya. Mereka mencari cara untuk melarikan diri sebelum penumpang tiba di pondok mereka dan bergegas ke tempat pertemuan mereka di Trost District. Di sana, kereta datang menghancurkan dan nampaknya menangkap Eren dan Historia. Walau bagaimanapun, korban yang dirampas benar-benar Jean dan Armin dalam penyamaran. Mikasa bergabung dengan Levi dan kru mereka yang lain mengikuti para penjarah ke tempat persembunyian mereka.

Mereka menyerang perampas sebelum penyamaran Jean dan Armin dapat dijumpai, dengan Mikasa sendiri menangani penghasut, yang akhirnya menjadi Dimo ​​Reeves, penyelia vendor yang menghalang pintu dengan muatannya pada hari Trost diserang. Levi membawanya untuk perbincangan di atas Wall Rose.

Keesokan paginya, Levi mengadakan pertemuan dengan anak buahnya bersama Dimo ​​dan anaknya Flegel Reeves untuk membincangkan data yang dibawa oleh Nifa dari Erwin. Levi mengetahui bahawa Historia menerima kerusi itu sebagai ciri kesal kerana keluarga Reiss adalah keluarga sejati, yang mengejutkan hampir setiap orang yang hadir. Ketika dia menekan Historia untuk memahami, Nifa mula memperincikan aktiviti di mana mereka akan menyerahkan Eren dan Historia ke Pasukan Interior Pertama dan kemudian mengejarnya ke Rod Reiss, penguasa sejati di Tembok.

Pada saat Marlowe Freudenberg dan Hitch Dreyse masuk ke hutan untuk mencari pejuang Survey Corps, Mikasa dan Levi menjerat mereka sementara Armin mengalihkan mereka sebagai perangkap. Mikasa dan Armin mengambil pakaian mereka dan meletakkannya dengan tujuan untuk menembusi Polis Tentera untuk mengetahui di mana Eren dan Historia telah dibawa. Mereka harus kembali ke Distrik Stohess untuk mengumpulkan maklumat dan menangkap sesiapa sahaja yang mereka anggap sebagai Ahli Parlimen Dalam Negeri.

Pemula akhirnya Hange, Marlowe, dan Hitch, muncul dengan berita bahawa tuduhan penipuan terhadap Survey Corps telah dijatuhkan dan pusat perundangan pada masa ini sangat dipengaruhi oleh Panglima Besar Darius Zackly kerana penggulingan. Krew Levi memuji maklumat itu. Mereka sebenarnya perlu menyelamatkan Eren dan Historia, dan Hange mempunyai pemikiran berkenaan dengan tempat mereka berada.

Dalam perjalanan, Levi memperingatkan anak buahnya bahawa Kenny Ackerman akan menjadi hambatan terbesar mereka, kerana melawannya akan menyerupai memerangi Levi sendiri.

Mereka muncul di gereja dan mengesan jalan masuk misteri yang memandu di bawah tanah. Kumpulan ini bersiap sedia untuk menghadapi Pasukan Kawalan Anti-Personel, yang sedang menunggu mereka di bawah. Setelah siap, mereka menghantar tong serbuk hitam dan minyak berisi tangga. Sasha membakarnya dengan baut yang menyala-nyala dan mengisi ruang bawah tanah dengan asap, mengurangkan daya tarikan dan penggunaan senjata. Sebilangan besar kru menyediakan penutup tambahan dengan suar isyarat sementara Mikasa dan Levi menyiasat musuh mereka menggunakan barang bergerak menegak. Levi menghendaki anak buahnya mengeluarkan anggota Parlimen Dalaman dan kumpulan itu terus bergerak. Setelah dorongan yang disengajakan, mereka mencari cara untuk mendorong Pasukan Kawalan Anti-Personel ke tempat berundur.

Struktur Titan Eren pada saat itu terbentuk, menetap hamparan semula jadi di sekitar kru, menjaga mereka agar tidak tergadai. Walaupun setelah Mikasa membantu memotongnya, strukturnya yang padat tidak akan lenyap, yang dinyatakan oleh Levi adalah pergantian peristiwa yang sangat besar, kerana mereka sekarang dapat menutup pembukaan di Wall Maria.

Mikasa bergabung dengan krewnya yang tersisa ketika berkumpul dengan Erwin dan menarik kembali ke Daerah Orvud di mana mereka membuat persiapan untuk memerangi Titan besar yang dulu adalah Rod Reiss. Pada waktu matahari terbit, Titan muncul dan Eren, Mikasa, dan Armin mengumpulkan timbunan tong yang penuh dengan bahan letupan di bantalan Hange. Mikasa menemui Eren yang merajuk dan mendorongnya kembali bekerja. Walaupun begitu, luar biasa, dia menumbuk wajahnya sendiri untuk mengembalikan dirinya ke akal.

Pada saat Rod tiba di Tembok, Levi mendidik para pejuang Garrison untuk melarikan diri sementara pasukan Survey Corps merendam diri mereka di dalam air untuk menahan kehangatan. Eren berubah menjadi Titannya dan menggunakan tong yang disusun sebagai berbahaya dengan menolaknya ke mulut terbuka Rod. Mikasa bergabung dengan anggota Survey Corps yang lain dalam memotong potongan Titan yang turun untuk menjamin bahawa kumpulan utama Rod Reiss terbunuh.

Selepas perayaan kerajaan Historia, Mikasa dilihat bersama rakan-rakannya mencari Levi dengan tujuan akhir untuk Historia untuk memenuhi kata-kata terakhir yang disampaikan oleh Dimo ​​Reeves kepadanya. Pada saat mereka menjumpainya, Historia memukulnya di lengan dan semua Squad Levi berteriak dan bersorak. Walau apa pun, Levi menyeringai anak buahnya dan mengucapkan terima kasih kepada mereka, yang sangat mengejutkan semua orang.

Walaupun para pejuang makan dan memuji pencapaian Pelaksana dari Neraka yang dibentuk oleh Hange, Mikasa tetap diam sepanjang perbincangan sehingga Eren mula mengingati hari dia memakan ayahnya. Mengetahui ke mana otaknya pergi, Mikasa menghentikannya, mengatakan bahawa dia harus menyelesaikan proses makan sebelum bercakap. Dia tidak berhenti berusaha untuk mengingat kembali, dan entah dari mana dia memahami bahawa lelaki yang ayahnya temui pada hari Wall Maria jatuh adalah pendidik lama mereka, Keith Shadis. Mereka pada ketika itu memilih untuk mengunjunginya.

Kembali ke segmen bulat Shiganshina

Keesokan harinya, Eren, Mikasa, Armin dan yang lain pergi ke kursus pengajaran untuk berbincang dengan Keith Shadis. Mereka bercakap di dalam sebuah rumah kecil dan Keith mendedahkan kepada mereka semua yang dia tahu: bagaimana dia bertemu dengan Grisha Yeager bertahun-tahun sebelumnya di luar Tembok, hubungannya dengan dia dan ibu Eren selama tahun-tahun itu, dan bagaimana dia ada di malam hari Grisha menyuntik Eren dengan serum Titan, namun tidak melihat apa-apa, dan menjelang akhir, tidak tahu apa-apa mengenai rahsia Grisha.

Pada saat pertempuran berakhir, dia duduk bersama Eren dan Armin membincangkan masa depan mereka, apa yang akan terjadi setelah mereka menaklukkan Wall Maria, dan merenungkan apakah semua itu akan menyerupai sebelumnya. Namun Armin tidak hanya memikirkan hal itu: dia memikirkan bahawa penting bagi Survey Corps akan membolehkan mereka melihat laut dan seluruh dunia.

Keesokan harinya, Survey Corps siap ke Daerah Shiganshina. Setelah mendengar sorakan penduduk, Erwin memulakan aktiviti pada waktu senja dan Mikasa menunggang di sepanjang Squad Levi menuju Shiganshina.

Setelah Eren berjaya membuka bukaan di Wall Maria, Mikasa memulihkannya dari struktur Titannya, dan mengembalikannya ke titik tertinggi di Tembok. Dengan memberikan kafannya kepada Eren, Mikasa pergi bersama krewnya yang lain ketika mereka kembali untuk berkumpul dengan Erwin dan anggota Survey Corps yang lain. Namun, sebelum mereka dapat kembali, mereka melihat suar tanda dihentikan oleh Erwin dan berhenti untuk mengantisipasi permintaan selanjutnya. Dari posisinya, Mikasa dan rakan-rakannya dapat melihat ketika Reiner mengungkap dirinya untuk tersembunyi di dalam Tembok, dan Binatang Titan dan tenteranya tampak menarik di Survey Corps.

Setelah Armin mengetahuinya kepada Hange bahawa Bertolt semakin dekat, Mikasa dan pegawai-pegawai yang lain berundur dari kawasan berdekatan Reiner, agar tidak terjebak dalam kesan perubahan Bertolt ke struktur Titan. Ketika Bertolt memutuskan untuk tidak berubah untuk berhati-hati dengan Reiner, Armin berusaha untuk tawar-menawar dengannya. Walau begitu, sementara Armin berusaha untuk berbual dengan Bertolt, Mikasa menerima pintu terbuka untuk menyerang Bertolt dari belakang. Dia tidak membuahkan hasil dalam mengeksekusinya, dan mengomentari perubahan karakternya yang radikal ketika dia melarikan diri.

Sementara Mikasa dan Armin kembali ke posisi rakan mereka, Bertolt akhirnya berubah, dan mereka terpaksa berlindung di sebalik struktur untuk melindungi diri mereka dari kesan. Mereka pada ketika itu bersama-sama dengan pasukan Squad Levi yang lain dan mendidik mereka bahawa kru Hange jelas telah dihapuskan oleh letupan itu. Ketika Bertolt mulai memusnahkan Shiganshina, Mikasa melihat bahawa dia sepertinya tidak mengetahui kawasan mereka. Menyampaikan bahawa mereka tidak akan berpeluang mencari mangsa yang masih hidup dari kru Hange, Mikasa mengusulkan agar Armin mulai memimpin pasukan mereka, namun Armin pada saat itu memberi perintah kepada Jean.

Setelah menarik diri dari Bertolt, Eren berusaha cukup menonjol untuk diperhatikan, namun dia mengabaikan mereka. Menyimpulkan bahawa mereka harus berhubung dengan Bertolt secara langsung, Mikasa mengambil Connie's Thunder Spear dan bersiap untuk seri di Bertolt. Sementara Eren menyerang Bertolt secara langsung, Mikasa dan kru yang lain menyebar untuk berusaha mengesan pembukaan untuk menyerang Bertolt. Bagaimanapun, sebelum mereka dapat bertindak, Bertolt menendang Eren ke sisi Wall Maria, dengan ketakutan Mikasa.

Jean menjaminnya bahawa Eren tidak mati, dan bahawa prinsip mereka bimbang sekarang adalah menjatuhkan Bertolt. Jean membuat pengaturan untuk dia, Connie dan Sasha untuk menarik pertimbangan Bertolt sementara Mikasa memukulnya dengan Thunder Spears. Begitu juga ketika Mikasa bergerak untuk menyerang Bertolt, dia menggunakan wapnya agar dia tidak menghubunginya. Pada saat Mikasa mendarat di atas bumbung di mana yang lain seperti sekarang, dia sangat dirugikan. Dia menjelaskan bahawa sepotong Thunder Spears memukulnya, namun cedera itu tidak mendalam. Dia bertanya apakah dia menerima apakah ada jalan yang dapat mereka balas, namun dia tidak melihatnya. Mereka terkejut dengan bunyi rumah yang meletup di belakang mereka. Dari situ timbul Reiner, kepalanya tumbuh semula sepenuhnya

Semasa Hange memeriksa Reiner yang terluka, Mikasa mula merawat luka Jean. Walaupun Hange perlu mengeksekusi Reiner, Jean membujuk mereka untuk menjaganya agar cukup lama untuk menahan pasukannya dengan infusi Titan. Hange memerintahkan Mikasa untuk memulihkan serum dari Levi, dan untuk menyampaikan suar pesan jika ada perbezaan dalam rancangan, jadi Hange akan tahu untuk menyembelih Reiner. Ketika Mikasa muncul di posisi Levi, dia terkejut mengesan Eren gila yang berusaha menjaga Armin yang cedera parah. Di Tembok, setelah Eren menasihati Armin mengenai apa yang telah terjadi setelah pertarungan selesai, Hange memerintahkan Mikasa, Levi dan Eren untuk terus meninjau dan menuju ke rumah keluarga Yeager. Sebaik tiba di pintu masuk bilik bawah tanah, Eren cuba membuka kunci pintu masuk dan kagum kerana kuncinya tidak sesuai. Mikasa mengatakan bahawa dia yakin itulah kunci yang dimiliki oleh Doktor Yeager. Levi pada ketika itu terus dan menendang pintu masuk dan mereka memasuki bilik. Mereka mendapati ia telah disiapkan untuk muncul seberapa banyak yang diharapkan, pejabat pakar khas, bagaimanapun, setelah pemeriksaan tambahan, Mikasa menemui lubang kunci di kabinet yang diamankan di tempat kerja, yang dibuka. Kabinet nampaknya kosong sejak awal, namun Levi melihat pangkalan palsu dan di bawahnya, tiga buku rahsia disimpan tanpa bahan tambahan. Mikasa dan Eren membuka buku pertama, dan di dalamnya mereka menjumpai gambaran praktikal Grisha yang tidak dapat ditinggalkan di samping seorang wanita berambut perang dan seorang anak muda. Di belakangnya, Grisha menyangka bahawa itu hanyalah garis besar, ia dikenali sebagai foto dan manusia tidak binasa.

Setelah kembali ke Tembok, Eren dan Mikasa ditempatkan di sel penjara sebagai disiplin untuk melakukan aktiviti mereka terhadap Levi. Selama ini, Armin mengunjungi mereka dan mencatat kenangan Eren ketika dia menceritakannya berulang kali dalam kehidupan ayahnya Grisha yang berkoordinasi dengan apa yang terdapat dalam buku-buku di bilik bawah tanah ributnya. Di antara ingatan ini adalah perbincangan di antara dia dan Eren Kruger, perisik yang berkaitan dengan Eldian Restorasi. Semasa perbincangan ini, Kruger mendedahkan kepada Grisha bahawa mana-mana individu yang telah memperoleh kekuatan Titans akan hidup selama bertahun-tahun tambahan, kerana tidak ada yang mempunyai kekuatan ini yang dapat bertahan daripada pemiliknya yang unik, Ymir Fritz yang menubuhkan negara Eldia dan setiap rakyatnya . Setelah mendengar pendedahan ini, Mikasa ternyata sangat berkecil hati dan menyangkal kesahihannya, menyedari bahawa Armin dan Eren hanya tinggal beberapa tahun lagi untuk hidup sekiranya benar. Setelah Hange, pegawai semasa, memeras Eren di sel penjara berikut, Levi meminta mereka bebas. Mikasa meninggalkan selnya, mengalami penurunan tekanan.

Mikasa pergi ke perhimpunan tentera, dengan cara terbaik untuk meneruskan penemuan bilik bawah tanah, di Trost. She sits quietly as Hange ponders their translation of the occasions, yet is stunned and befuddled when Eren yells out of nowhere during the meeting. Mikasa at that point keeps hushing up, until the finish of the gathering, with the choice made to deliver all disclosures made by the Survey Corps to the public.

The Survey Corps get off their ponies, dispose of their boots, and head to the beachfront. Mikasa is alarmed by a sea wave, yet proceeds to give Armin a comforting grin. She tunes in, as Armin starts to blissfully converse with Eren over the size of the sea. In any case, these cheerful minutes blur as Eren gravely expresses that the sea doesn't hold opportunity, and foes are preposterous side.

Marley bend

One year subsequent to retaking Shiganshina, Mikasa goes with different individuals from the Survey Corps to block a study transport sent from Marley. Like the others present, Mikasa is astonished to see two mariners radical and power the others to give up. While watching the two meet with Levi and Hange, Mikasa contemplates what their arrangement may be while attempting to awaken Sasha.

Afterward, in the wake of going through the day building train tracks, Eren makes reference to that he just has around five years left to live and starts to consider who he should pass his Titan capacities to. Mikasa quickly chips in herself yet Jean exhorts against it; Mikasa is half-Asian, and they don't have a clue what the Ackerman group is (in the event that they are Subjects of Ymir or not), so she probably won't be fit for turning into a Titan by any means. As the others volunteer themselves additionally, Eren chooses to not pick any of them due to esteeming their companionship and not having any desire to have any of their lives persuasively cut off on his behalf.

After Levi and Eren figure out how to hold off Galliard, Mikasa captures him and wrecks him off the divider with a Thunder Spear. Other Survey Corps officers come to battle the Titan however they are shot by the Panzer Unit on top Pieck's Cart Titan, despite the fact that Mikasa is among the ones who figure out how to get away. She at that point sees Eren being found napping by the return of the War Hammer Titan and afterward Zeke Yeager's Beast Titan showing up to the fight. As Zeke joins Galliard and Pieck and orders them not to allow anybody to get away and clear them full scale, Levi arranges the Corps to confront their adversaries and to survive.

While the Survey Corps and Warriors conflict, Mikasa endeavors to annihilate the War Hammer's gem with a Thunder Spear, yet it neglects to try and break. Remaining nearby to Eren, she looks as he at that point fruitlessly attempts to devour the crystal. She observes a blast at the close by harbor, flagging the appearance of Armin and the Colossus Titan. At the point when the Jaw Titan endeavors to charge Eren, Mikasa intercedes. Having worn a refreshed arrangement of the customary vertical moving stuff close by the people killing variation, she draws her cutting edges and gets ready to battle it once more.

After they board the aircraft, Levi kicks Eren because of his resistance, chafing Mikasa; she attempts to dissent, however is halted by Armin. The four meet with Zeke and Yelena at another piece of the boat. An uproar follows outside and Connie and Jean go into the room, conveying two caught stowaways. Jean reports that one of them shot Sasha and she is probably not going to endure, provoking Mikasa and Armin to run out of the space to see her. Sasha passes on from her wounds, with Mikasa and Armin needlessly attempting to wake her.

After the Survey Corps get back to Paradis Island, Mikasa goes to the memorial service held for the eight officers lost during the fight in Liberio. Thereafter, she stays by Sasha's grave to proceed mourning.

War for Paradis bend

As Mikasa is visiting Sasha's grave, she is hindered by the sound of Connie and Jean saving Niccolo from being badgering by a Military Police Brigade fighter. As Niccolo offers his appreciation to Sasha, Mikasa advises him regarding how she died. Later that evening, Mikasa is with Armin, Connie and Jean, with the last communicating alarm that the Anti-Marleyan Volunteers were captured.

At the point when Connie specifies they ought to be set up to execute Eren in the event that he favors their foe, Mikasa goes against him however he frowns at her and inquires as to whether she would agree with the adversary as well. Mikasa says no, yet guarantees that Eren actually focuses on them and attempts to persuade them his new conduct is intelligent of that. The others don't trust her and Jean raises the way that notwithstanding this, Eren actually had no issue constraining them to battle and that brought about Sasha's passing. Mikasa is additionally stunned when Connie expressed that Eren snickered when informed that Sasha had kicked the bucket. Armin concludes they ought to plan for a most dire outcome imaginable to have somebody turn and execute Eren on the off chance that he ends up being a danger; Mikasa fights that he actually has quite a long while left, yet Armin states they will choose what occurs in the wake of affirming where Eren stands.

During a crisis meeting by different tops of the Military, Mikasa hears Armin affirm that he noticed a few enlisted people from the Survey Corps leave the territory and were in all probability liable for the blast. She is stunned to hear Eren has gotten away from imprisonment and hindered his break course so nobody could follow him. Mikasa goes with Armin, Hange and Onyankopon as the military direct a quest for the rebels, gazing vacantly ahead and lethargic to Armin as he attempts to quiet her.

Afterward, Mikasa goes to another gathering to design the military's reaction to the rise of the agitators, presently named the “Yeagerists.” As the gathering closes, Kiyomi pulls Mikasa to the side to request that she consider escaping to the Azumabito's boat if the need emerges. Mikasa expresses gratitude toward her for her thought, however clarifies that she considers herself to be an Eldian principal, and means to see the destiny of the island that raised her. Moreover, after Kiyomi advises her of the Azumabito's temperamental political circumstance, Mikasa says that this is even more circumstance to not depend on the family. Notwithstanding Mikasa's words, Kiyomi states that regardless of what occurs with the island, the family will secure her. Heading outside with the other Survey Corps veterans, Mikasa momentarily quarrels with Connie over Eren's association with the Yeagerists, and over being suspected. Trusting Zeke to have a mysterious plan, the corps brave to a lead; an eatery utilizing Marleyan workers.

In a different room, Mikasa sits with Gabi and Armin; when asked by Gabi for what reason she saved her, Mikasa doesn't give any motivation behind why when Eren surprisingly shows up. Before they can say anything, Eren quietly holds up his correct hand which is dying. Understanding Eren's plan in the event that they don't agree, Mikasa and Armin comply with his solicitation to take a seat at the table. As they hear Floch lead the others away, Mikasa can just protest dazed quietness while Eren and Armin start to talk. At the point when Eren makes reference to himself at long last being free, Mikasa says that he isn't and is being constrained by Zeke. She makes reference to how Eren dislike this ever previously and raises how he saved her from being abducted each one of those years prior, highlighting the scarf Eren gave her. Eren frowns at her and solidly reminds all her hands on the table. Paralyzed by this response, Mikasa quietly agrees.

At the point when Armin attempts to attack Eren, Mikasa quickly impedes his assault and hammers him into the table, a lot to both their stun and repulsiveness. As Eren begins beating Armin, Mikasa proceeds to cry and implores him to stop. Eren at that point orders her, Armin and Gabi removed to Shiganshina District. Afterwards, Mikasa is moved to a jail cell close by the other captives. During her detainment, Jean asks more about her new experience with Eren from Armin however Mikasa rebukes the comments not having any desire to clarify. They are then hindered by Yelena who came to clarify Zeke's actual intentions. Afterwards, Mikasa stays inactive as the others respond to Yelena's clarification of the euthanization plan.

As the battle on the housetop follows, Mikasa and different detainees can't help thinking about what the sound overhead them was about. Onyankopon shows up in a matter of seconds to deliver them, mentioning that all detained troopers join the battle against Marley to guard Eren. As they head to put on sets of vertical moving gear, Mikasa and Armin examine what Eren's inspirations may be for driving them away. Despite the fact that Armin is uncertain of Eren's goals, he guarantees Mikasa that Eren was lying about her Ackerman qualities, and basically utilized his insight into her migraines to give his untruth credence. As she is getting ready, Mikasa is visited by Louise, who attempts to bond with her. Mikasa overlooks the young lady, and withdraws for the combat zone; prior to leaving, she overlays up the scarf given to her by Eren and leaves it behind.

At the point when battle had finished, Mr. Shirt carries Mikasa and Armin to go meet with Gabi, who implores them to return Falco to her. Armin discloses what has befallen Falco and Gabi frantically attempts to contend that Eren can return Connie's mom to ordinary with the Founding Titan to save Falco. Gabi contends that he was able to do in any event, eliminating the Armored Titan's solidified skin, provoking Mikasa to get some information about Reiner's whereabouts.

Mikasa later discovers Jean and Floch with a dead Volunteer and requests to realize what occurred. Floch professes to be following up for Eren's benefit to clear out any disdain Paradis may have. Floch endeavors to enlist Jean yet Mikasa intrudes on him, requesting to realize what befell Hange and Levi. Floch claims, to her stun, that Zeke executed them.

The following day the gathering goes to Paradis' harbor with the aim of utilizing the Azumabito faction's aircraft to seek after Eren, just to track down that the harbor has been involved by Yeagerists. As the gathering gears up for an encounter Annie proposes jump starting a full scale assault and Mikasa advises her that they can't chance getting the Azumabito killed in the crossfire. The conversation is hindered by Hange, who uncovers sadly that Eren and his Titans have obviously as of now arrived at Marley.

On the way to Eren, Mikasa takes an interest in the gathering to talk about the best intend to stop him. During the gathering, Mikasa asks about Reiner's hunch that Eren needs to be halted by somebody. The gathering is hindered as the gathering is being maneuvered into Paths by Eren. As his confidants attempt to talk Eren down, Mikasa argues for Eren to get back to them. Seeing Eren somewhere far off, Mikasa and the others attempt to contact him however can't draw any nearer. Eren reveals to them that he called them to Paths to tell them that they should murder him to stop the Rumbling, prior to sending them back to the flying boat.

Mikasa apologizes for raising the past, and Eren gets some information about him when he bites the dust. In reality, Mikasa says that she can't fail to remember him. Tying her scarf around her neck indeed, Mikasa discloses to Levi that Eren is inside his Titan's mouth and requests that he help her contact him. Levi utilizes a Thunder Spear to puncture Eren's mouth and Mikasa enters it, promptly cutting off Eren's head from his Titan's body. Kissing Eren, Mikasa offers him goodbye.

ABILITIES

Vertical Maneuvering Equipment

While she was all the while preparing, Keith even noticed that Mikasa's exhibition is praiseworthy in each subject and that she is genuinely a genius. Having a colossal expertise in vertical moving hardware, she can utilize sharp edges to effortlessly hit and slice Titans with speed and proficiency. This has prompted her being referenced as a military virtuoso commonly and “as significant as normal soldiers.” Her dominance and surprising will permits her to show a deadly power against Titans once in a while seen among fighters, volunteers or veterans the same. This has been demonstrated genuine when she took on Annie in her Titan structure, who had slaughtered various experienced veterans easily previously, and survived.

Usage of Thunder Spears

While being another method of weapons control, Mikasa effectively dominated how to utilize Thunder Spears. She has the solidarity to convey up eight lances effortlessly, before at the same time tossing and exploding them on Titans with more prominent precision than the weapon inventor.

Kekuatan

Attributable to the need to secure Eren who regularly runs off trying too hard to find something, Mikasa had sharpened herself to be a skilled contender at an extremely youthful age. She regularly tossed young men greater than her effortlessly and frightened them enough to run off after seeing her in spite of their predominant numbers. Having gone through extreme preparing, Mikasa is sufficiently able to lift Eren and a few hardware boxes off the ground without effort.

Mikasa Ackerman's insights :

• Combat

• Initiative

• Wits

• Teamwork

• Love for family

Hubungan

• Mikasa's mom and father - Mikasa imparted a caring bond to her folks, and was content with the basic life they shared. Being one of the last individuals from an Asian group, Mikasa's mom had Mikasa go through a scarring custom including the etching of their faction's blemish on her correct lower arm. She applauded Mikasa for accepting the imprint without making a fight and urged her to carry on the inheritance with her own children. Mr. Ackerman was a thoughtful dad to Mikasa, and she was exceptionally loose around him. She was not short of asking either parent anything she didn't have the foggiest idea, and confided in them totally. The day a triplet of burglars assaulted and killed her folks before her, Mikasa lost all expectation and trusted her reality had gone cold until Eren's dad chose to embrace her.

• Carla Yeager - Carla dealt with Mikasa during her visit in the Yeager family. Similar as her significant other and child, she regarded Mikasa as a relative and dealt with her. The two appeared to have a certain comprehension between them when it came to keeping Eren in the clear. Carla asked Mikasa to pay special mind to Eren and give him help when he required it. During the Titans' attack on their old neighborhood, she urgently attempted to lift the rooftop shaft keeping Carla from fleeing from the danger. Despite Carla's supplications, she sorrowfully would not leave her and couldn't force herself to look as a Titan in the long run slaughtered and ate her.

• Eren Yeager - She generally wears a scarf, given to her by Eren, as a badge existing apart from everything else when he initially folded it over her trying to comfort her when she had first lost all expectation. From the time he saved her life and acknowledged her into his home, Eren has been an extraordinary wellspring of solidarity and solace for her, and when she had thought him dead, she practically permitted herself to pass on too, however continued living on to recall him, and when he ends up being alive, she blasts out in tears of alleviation.

• Annie Leonhart - Mikasa had a competition with Annie when they were both piece of theTraining Corps. citation needed This would transform into inside and out ill will once Annie was affirmed to be the Female Titan who was liable for the passings of endless officers and Eren's endeavored kidnapping. citation needed Mikasa is likely envious of Annie's relationship with Eren, since she tosses Reiner substantial on top of Eren and Annie to intrude on their preparation when Annie is exhibiting how to do a throw.

People slaughtered

• Floch Forster

• One anonymous robber

• One individual from the Anti-Personnel Control Squad

• Two Marleyan soldiers

• At least eight individuals from the Yeagerists

Failed endeavors

• Annie Leonhart

• Reiner Braun

• Bertolt Hoover

• Ymir

• Traute Caven

• Younger sister of Willy

Trivia

• Mikasa positioned third in the First Character Popularity Poll.

• Mikasa positioned seventh in the Second Character Popularity Poll.

• Mikasa attached with Bertolt Hoover for th in the Third Character Popularity Poll.

• Mikasa's name is taken from the warship Mikasa, an extraordinary pre-gunboat warship of the Imperial Japanese Navy, and filled in as a leader during the Russo-Japanese War. Isayama, apparently named Mikasa after this vessel because of his conviction that arrangement's with female characters named after popular warships come to be effective.

• Mikasa's family name is gotten from the Yiddish related of German name “Ackermann” (“Ackerman” in Yiddish) signifying “one who works the fields.”

• Mikasa is the heaviest known female character in the arrangement, weighing kg.

• Mikasa's blood classification is AB. citation needed

• Mikasa has a similar birthday with Falco Grice.

• According to a meeting with Isayama, Mikasa will pick to not wear her scarf on the off chance that it is too hot out.

Kesimpulannya

Mikasa Ackerman (Mikasa Akkāman) is a fundamental character in the manga and anime arrangement Attack on Titan. She is the assenting sister of Eren Yeager, after her natural guardians were killed.

Soalan Lazim

  1. Who is Mikasa to Levi?

Their granddad had at least two children, one of which, obviously, was Kuchel and Kenny's dad. One of different children settled close to the divider in Shiganshina. He was either Mikasa's dad or granddad. So indeed, Levi and Mikasa are far off cousins.

  1. Does Mikasa realize that Levi is an Ackerman?

You can say indeed, Mikasa is a lot of mindful that Levi is an Ackerman too. … Levi additionally says that he has felt it previously, and makes reference to how Kenny felt that way on different occasions, knowing precisely what he needs to do, and feeling that encouraging force. Indeed, yes. Mikasa realizes that Levi is an Ackerman.

  1. Are Mikasa and Levi together?

No. Sentiment isn't the focal point of this arrangement. Furthermore, if there is love, it's normally inferred and not appeared on screen. In the first place, Mikasa takes a solid unliking to Levi in view of how he dealt with Eren in court.

  1. Does Mikasa end up with Eren?

From where we're standing, it appears to be exceptionally improbable that Eren and Mikasa will wind up together. … Mikasa has an exceptionally devout feeling of commitment that she continually communicates for Eren. Since the time he saved her, she has wanted to be there with him, shielding him from any mischief.

  1. Does Levi disdain Mikasa?

Tidak dan tidak. There's in a real sense not a solitary proof that Levi harbors any sort of disdain feeling towards anybody (other than Zeke possibly), yet uncommonly not Mikasa. He thinks of her as a feature of his crew like the wide range of various children.

  1. Who loves Mikasa?

Eren

Sesungguhnya. Mikasa loves Eren, it's been clear since the Battle of Trost Arc. In any case, Confirmed when she admits toward the finish of season 2. Eren loves her, however he is so headed to annihilate his adversaries that it's mists his activities and considerations.

  1. Is Mikasa more grounded than Levi?

Grown-up Mikasa is presumably truly more grounded than Levi since Levi is a goddamn diminutive person. So overall I concede to unadulterated strength. Doesn't mean better in a battle obviously. She may be taller yet he is as yet male.

  1. Will Eren wed historia?

Eren is the last individual Historia will wed. That is on the grounds that she is gay. Also, she's enamored with Ymir and they had effectively wanted to get hitched at a certain point. From Eren's side, Mikasa is the one bound to get hitched to him.

  1. Did Eren and Historia have a child?

It tends to be said that Historia wedded to the rancher, and chose to have a youngster with the rancher to deter Eren from Rumbling to forestall the world's end. Along these lines, the response to this inquiry is no, yet we actually don't have the foggiest idea about reality in light of the fact that the maker Hajime Isayama still yet to affirm the hypothesis.

  1. Did Eren reject Mikasa?

In the event that you take a gander at the succeeding pages of Chapter 112, Eren does for sure say that he abhors Mikasa and uncovered that he has done so since the time they were kids .

artikel berkaitan