Mille Grazie adalah perkataan Itali yang bermaksud "Juta Terima Kasih". Orang Inggeris lebih biasa dengan "satu juta rahmat", tetapi rasa terima kasih yang sama disampaikan dalam bahasa Perancis dan Itali sebagai "seribu terima kasih." Walaupun mille terdengar seperti "juta" dalam bahasa Inggeris, ia diterjemahkan menjadi "ribu". Gratias bersungguh-sungguh dalam bahasa Latin untuk mengucapkan terima kasih. Sehingga 1800 individu tidak mengatakan Grazie tetapi menggunakan bahasa lain yang lebih panjang.

:eight_pointed_black_star: Apa maksud Grazie dalam bahasa Itali?

Terima kasih, Grazie bermaksud, dan semua orang mengetahuinya. Walau bagaimanapun, ada lebih banyak lagi. Kata jamak Grazie. Kata yang menarik dan menyenangkan ini dapat menunjukkan banyak perkara, seperti rahmat dan keanggunan. Tetapi juga indah, baik, rahmat dan kebaikan. Kata Latin gratia mempunyai beberapa makna: nikmat, persahabatan, keharmonian, rasa hormat, penghargaan, bahkan kelonggaran.

Gratias bersungguh-sungguh dalam bahasa Latin untuk mengucapkan terima kasih. Sehingga 1800 individu tidak mengatakan Grazie tetapi menggunakan bahasa lain yang lebih panjang. Nampaknya penggunaan gratz sendiri mulai tersebar dari Venice sejak bukti awal terdapat dalam komedi Carlo Goldoni. Mungkin ada rahmat pertama dalam karya sastera di La donna di garbo (1743), The Sharp-Witted Woman (dialek Venesia).

Makna Mille Grazie dan Grazie

terima kasih

Mille Grazie bermaksud jutaan terima kasih, dan grazie bermaksud terima kasih. Kedua-dua istilah menggunakan seseorang untuk mengucapkan terima kasih. Tetapi anda tidak boleh menggunakan Grazia untuk mengucapkan terima kasih kepada seseorang. Kepentingan asasnya adalah rahmat , yang terpisah dari rasa syukur. Dalam kedua perkara ini, seseorang mungkin keliru kerana dinyatakan sama, tetapi maknanya berbeza.

Perkataan Grazie juga sebutan. Oleh itu, tidak wajar menunjukkan penghargaan. Satu-satunya pengucapan Grazie yang tepat dan tepat adalah hebat-lihat-eh. Kata Grazie digunakan untuk menyatakan terima kasih secara formal dan santai kepada seseorang dalam bahasa Itali . Ini adalah bahagian yang diharapkan dari perdagangan yang baik. Grazie digunakan untuk sesiapa sahaja, sama ada lelaki atau wanita.

Anda boleh menyampaikannya secara serentak kepada satu individu atau sekumpulan orang. Grazie juga dikirim untuk barang-barang kecil, seperti memberi panduan, memberi anda makanan, atau membuka pintu untuk anda. Sama seperti dalam bahasa Inggeris, apabila seseorang memberi kita sesuatu, kita biasanya mengucapkan terima kasih tidak kira kita mengambilnya atau tidak.

Perkara yang sama berlaku untuk bahasa Itali; Grazie mengucapkan terima kasih kepada seseorang yang menghadiahkan apa sahaja kepada anda tanpa mengira sama ada anda mengambilnya atau tidak. Ini hanya bermaksud ya, terima kasih, Sì Grazie. Atau, terima kasih, tidak, itu bermakna tidak, mungkin anda mengatakan tidak, Grazie.

Mungkin Moss betul untuk berhati-hati. Dia dan Jenks mengadakan pertemuan dekat dengan Maserati 350S mereka pada tahun berikutnya. Eugenio Castellotti memenangi 290 MM di Ferrari; Piero Taruffi memenangi 315 S pada tahun 1957. Tetapi ini adalah perlumbaan yang sangat tragis dan yang terakhir dari Mille Miglia, perlumbaan yang asal.

Pemandu Ferrari yang terkenal lain, Alfonso de Portago, hilang kawalan pemandu bersama dan sembilan penonton berhampiran dusun Guidizzolo. Berat sejarah, baik yang indah maupun yang menyedihkan, akan membebani semua orang dalam perjalanan minggu ini. Dan itu betul.

Ringkasan

Istilah seribu Terima kasih kepada seseorang, Grazie adalah perkataan Itali yang digunakan untuk menyampaikan sesuatu. Itu bentuk Grazie yang betul. Ia adalah Grazia jamak, tetapi mempunyai kepentingan tertentu. Pengucapan Grazie yang tepat adalah hebat-lihat-eh. Dalam bahasa Itali, ini adalah kaedah termudah dan paling biasa untuk mengucapkan terima kasih.

:eight_pointed_black_star: Terima kasih dan kata-kata lain yang berkaitan Dalam Bahasa Itali

Tidak selalu cukup seperti 'terima kasih' yang sederhana dalam bahasa Inggeris; menyatakan Grazie dalam bahasa Itali tidak mencukupi. Untuk menguatkan emosi dan menyampaikan rasa terima kasih yang luar biasa, anda boleh mengucapkan "terima kasih" secara berbeza.

1 - Mille Grazie

Grazie Mille dan Mille Grazie adalah frasa yang secara harfiah bermaksud "seribu terima kasih" dan merupakan cara yang paling kerap untuk mengucapkan "terima kasih banyak." Mille kelihatan seperti kata juta , tetapi setara bahasa Inggerisnya benar-benar 'terima kasih sejuta.' Tetapi mille dalam bahasa Itali bermaksud 'ribu.'

Berikut adalah contoh:

1 - Grazie ribu per il datang. Ia cukup sibuk!

Terima kasih banyak untuk wain. Sudah sedap.

2 - Grazie ribu untuk lavato I piatti!

Terima kasih kerana membersihkan pinggan mangkuk! (Sekiranya perkataan itu tidak bersih)

2 - Molte Grazie

Molte Grazie bermaksud 'terima kasih banyak.' Berbanding dengan ribuan grazi dan sesuatu yang lebih santai, yang sedikit kurang kuat . Walau bagaimanapun, cara mengucapkan 'terima kasih' dalam bahasa Itali masih sangat biasa.

Berikut adalah contoh:

Grazie acuan per il tuo aiuto.

Terima kasih atas pertolongan anda.

3 - Tante Grazie

Tante Grazie bermaksud "terima kasih banyak" (tante bermaksud "banyak" atau "banyak" dalam bahasa Itali) dan sama dengan dua contoh sebelumnya. Namun, tidak seperti Grazie Mille, mengubah susunan kata mengubah cara dalam kes ini: Grazie tante digunakan secara sarkastik atau ironisnya, seperti menyatakan 'terima kasih kerana tidak ada dalam bahasa Inggeris.

Berikut adalah contoh:

Makcik Grazie, untuk surat itu!

Terima kasih atas surat anda!

4 - Grazie tidak terhingga

Istilah Grazie sesuai untuk anda: secara harfiah, ini bermaksud Gracie tidak terhingga. Ia sedikit 'bunga' daripada Grazie Mille, dan perbualan tidak rasmi dengan rakan dan keluarga dapat terdengar sedikit di bahagian atas. Ini adalah kaedah yang hebat untuk menunjukkan penghargaan dan semangat yang mendalam, tetapi jangan mengabaikannya!

Berikut adalah contoh:

Grazie tanpa had per avermi aiutato.

Terima kasih banyak atas pertolongan anda.

5 - Grazie of Curia

Grazie di Cuore menyerupai Grazie infinity, kerana Grazie di Cuore adalah cara lain untuk mengucapkan terima kasih yang tulus kepada siapa pun. Secara teknikalnya bermaksud 'terima kasih dari hati,' tetapi itu bermaksud 'terima kasih dari lubuk hati saya' atau 'terima kasih dari hati saya.'

Berikut adalah contoh:

Grazie di cuore untuk cuestionta beautla serata.

Terima kasih banyak untuk malam yang hebat ini.

6 - Grazie assai

Assai dapat menunjukkan, bergantung pada konteks, 'cukup' atau 'sangat'. Istilah Grazie assai lebih biasa dan digunakan terutamanya untuk ucapan terima kasih dalam bahasa Itali, seperti Rom , Campania, dll. Sisilia, dan di wilayah selatan Itali.

Berikut adalah contoh:

Grazie assai untuk hadiah sekarang!

Terima kasih banyak untuk yang hadir!

7 - Grazie Ferdinand

Grazie, yang diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris, bermaksud 'terima kasih, maksud saya.' Ini adalah cara lain untuk menyampaikan terima kasih yang sebenar kepada bahasa Itali.

Berikut adalah contoh:

Grazie Wovero di essere qui untuk perkahwinan elle nostro!

Terima kasih kerana hadir di sini kerana perkahwinan kami!

Ringkasan

Terima kasih, Grazie bermaksud, dan semua orang tahu itu. Terdapat lebih banyak lagi. Kata jamak Grazie. Kata yang menarik dan menyenangkan ini dapat menunjukkan banyak perkara, seperti rahmat dan keanggunan. Tetapi juga indah, baik, rahmat dan kebaikan.

:eight_pointed_black_star: Menggunakan preposisi Selepas Grazie

Terima kasih banyak - banyak

Selalunya apabila anda mengucapkan terima kasih kepada seseorang, anda ingin menyebutkan apa yang anda hargai atas pertolongan atau perhatian, makan malam, hadiah yang indah. Terdapat beberapa kaedah untuk mencapainya, dan tatabahasa yang betul harus diingat.

Grazie sama dengan mengucapkan 'terima kasih dalam bahasa Inggeris, dan dalam hampir semua keadaan rasmi atau kasual, ia boleh digunakan, tidak kira siapa anda bercakap dengan ahli keluarga, barista di kedai kopi , orang asing lama atau majikan anda . Sama ada anda bercakap dengan lelaki atau wanita, seseorang atau banyak orang, ia digunakan dengan cara yang sama.

Grazie adalah jawapan yang paling biasa dalam kebanyakan perjumpaan harian. Berhati-hati! Berhati-hati! Banyak orang asing dan pemula Itali cenderung melakukan kesalahan rahmat . Walaupun mereka adalah dua versi perkataan yang sama, hanya satu yang boleh digunakan dalam bahasa Itali untuk mengucapkan terima kasih.

Grazia adalah kata Itali "rahmat", dan Grazia adalah versi jamak dari "Grazia." "Grazia" Bentuk jamak pada suatu masa dalam sejarah merupakan pernyataan penghargaan yang sopan. Walaupun anda bersyukur untuk satu item,

Kepentingan kata Diam e

The e diam dalam bahasa Inggeris pada akhir perkataan. Walau bagaimanapun, ia mesti dituturkan dalam bahasa Itali. Sebagai contoh, Grazie tidak diucapkan grate-zee atau rumput (yang dalam bahasa Itali bermaksud 'gemuk', dan bukan cara terbaik untuk memenangkan orang). Ia diucapkan GRAHT-see-eh. 'Saya di akhir Grazie tidak ditekankan atau keras, namun kedengarannya seperti' eh 'di bahagian bawah perkataan.

Semasa mengucapkan istilah lain, ini penting untuk diingat: Mille, infinite, cuore, molte, tante - anda mesti diucapkan jika anda bercakap dengan betul selepas semua perkataan ini. Melewatkan 'Saya di akhir kata adalah salah satu kesalahan khas penutur bahasa Inggeris' dalam bahasa Itali . Penting untuk sedar dan prihatin!

Terima kasih dalam beberapa bahasa

Negara Makna
Sepanyol Gracias (Terima kasih)
Bahasa Itali Grazie (Terima kasih)
Bahasa Perancis Merci (Terima kasih)
Orang Turki Tesekkur ederim (Terima kasih)

:eight_pointed_black_star: Membalas Terima Kasih dalam Bahasa Itali

Apabila seseorang mengucapkan terima kasih, sama pentingnya untuk menjawab untuk bersikap sopan. Mari lihat pelbagai cara untuk bertindak balas apabila seseorang mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Prego dapat digunakan untuk menyatakan "anda dipersilakan " kepada satu atau lebih individu, secara formal dan tidak formal - tidak ada makna khusus yang berkaitan dengannya.

Kami biasanya bertindak balas dalam bahasa Inggeris untuk Terima kasih dengan menyatakan bahawa anda dialu-alukan. Begitu juga, Prego adalah reaksi yang paling kerap dan biasa untuk mengucapkan terima kasih / Grazie dalam bahasa Itali. Istilah ini boleh digunakan untuk satu orang atau beberapa orang serentak.

Ia boleh digunakan secara tidak formal dan formal. Contohnya akan menunjukkan dengan jelas kepada anda. Walaupun Prégo adalah respons biasa untuk Grazie, anda juga boleh menggunakan istilah lain. Terima kasih, di Niente atau di nulla, misalnya. Kedua-duanya mempunyai makna yang hampir sama, tanpa masalah atau bimbang. Ini mungkin terdengar lebih tenang dan dihargai.

Ringkasan

Grazie adalah perkataan Itali yang digunakan terima kasih kepada seseorang untuk menyampaikan apa sahaja. Frasa Prego digunakan untuk membalas Grazie dalam bahasa Itali. Sama-sama. Sama-sama. Ini adalah kaedah yang paling sistematik untuk mengatakan bahawa mereka dialu-alukan oleh seseorang dalam bahasa Itali.

Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak soalan mengenai Mille Grazie. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Apa itu Grazie Mille?

Ucapkan terima kasih kepada Grazie Mille untuk satu juta (atau seribu). Orang Inggeris lebih memahami ungkapan ini sebagai "sejuta terima kasih," walaupun perasaan penghargaan yang sama diberikan dalam bahasa Perancis dan Itali sebagai ribuan terima kasih. Walaupun mille terdengar seperti "juta" dalam bahasa Inggeris, ia diterjemahkan menjadi "ribu".

:two: Apa yang betul, Mille Grazie atau Grazie?

Grazie Thousand, Graht-see-eh Meel-Leh yang diucapkan itu bermaksud seribu terima kasih atau banyak terima kasih kepada anda. Grazie Tante, Grant-see-eh Tan-the talk, bermaksud terima kasih banyak.

:three: Bagaimana anda menjawab Grazie Mille?

Sebagai jawapan kepada "Grazie." Ini seperti mengatakan, "Itu bukan apa-apa." Anda boleh katakan, Quant'è Buono !, untuk menyatakan penghargaan semasa makan. Prego adalah tindak balas yang paling kerap dan kerap untuk mengucapkan terima kasih / Grazie dalam bahasa Itali. Istilah ini boleh digunakan untuk satu orang atau beberapa orang serentak.

:four: Adakah anda mengucapkan Grazie's E?

Terdapat huruf E di hujung Grazie yang hampir anda sebut sebagai bunyi A. Pengucapannya mungkin terdengar seperti orang gila.

:five: Adakah Molte Grazie OK?

Molte Grazie adalah orang Itali yang kasual, terima kasih. Kalimat Itali, molte Grazie, terdengar seperti itu. Molte bermaksud "banyak", jadi versi Itali dari "banyak terima kasih", yang mungkin didengar dalam bahasa lain dan biasanya digunakan untuk perbualan santai.

:six: Apa maksud anda dengan Prego?

"Anda dialu-alukan" adalah terjemahan yang paling kerap: prego adalah apa yang anda katakan sekiranya orang lain mengucapkan terima kasih. - Grazie ribu! - Prego. - Prego. - Terima kasih banyak - banyak! Terima kasih banyak! - Anda dialu-alukan . Sama-sama. Walaupun Prégo adalah respons biasa untuk Grazie, anda juga boleh menggunakan istilah lain.

:seven: Bagaimana anda dalam menggoda Itali?

Terdapat beberapa frasa lain untuk menggoda: kata kerja refleksif 'provarci', kata kerja 'fare il filo a' dan 'corteggiare' adalah alternatif yang lebih formal atau, jika boleh, gunakan perkataan 'flirtare' atau 'civettare,' tetapi ini selalunya terhad kepada wanita. Kata kerja frasa 'fare il filo a' atau 'corteggiare.'

:eight: Pipi apa yang anda cium di Itali dahulu?

Di Itali (terutamanya di Itali tengah dan selatan), sering mencium lelaki, terutama saudara-mara atau rakan-rakan. Di kebanyakan negara di Eropah selatan, ciuman bermula dengan membongkok ke kiri dan menghubungkan pipi kanan dan bergerak ke pipi kiri jika ada ciuman kedua.

:nine: Apa makan malam biasa di Itali?

Untuk perjamuan terakhir mereka pada hari itu, orang Itali menjaga perkara-perkara ringan. Sup, potongan sejuk atau sedikit hidangan pasta, disertai dengan sayur-sayuran dan sedikit keju, mungkin makanan biasa. Makanan ringan dan gula - gula .

:keycap_ten:Bagaimana dalam bahasa Itali anda mengucapkan terima kasih?

Grazie bermaksud dalam bahasa Itali "terima kasih." Anda mungkin menggarisbawahi Grazie dengan menambahkan mille , yang berarti "seribu", secara harfiah, tetapi orang Itali menggunakannya untuk menyiratkan "banyak". Anda mungkin mengatakan, Grazie Mille, yang "terima kasih banyak" atau "terima kasih banyak."

:two_hearts: Kesimpulannya

Istilah Mille Grazie adalah perkataan Itali yang digunakan untuk menyampaikan sesuatu kepada seseorang, terima kasih banyak. Seharusnya semua orang mengucapkan terima kasih dan penghargaan mereka atas apa yang telah mereka lakukan untuk anda. Cara yang paling biasa untuk melakukan ini adalah dengan mengucapkan terima kasih. Ini adalah salah satu perkara yang telah kita gunakan untuk berkomunikasi sejak kecil . Sangat penting dalam bahasa apa pun. Penggunaan perkataan Grazie dalam bahasa Itali semakin meluas. Sama ada acara kecil atau besar, anda mesti menggunakan istilah ini untuk mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada seseorang.

artikel berkaitan