Penukaran Bawang Putih ke Cengkeh bukanlah dilema yang bijaksana. Satu cengkih bawang putih bersaiz sederhana apabila dicincang halus - hingga ukuran 1.5 hingga 2.0 mm untuk setiap bahagian - sama dengan satu sudu teh dan 1/3 sudu besar. Jadi, diperlukan 3 ulas bawang putih cincang untuk membuat satu sudu besar. 16 sudu bawang putih cincang sama dengan satu cawan.

1. Penukaran untuk cengkih bawang putih cincang

:small_blue_diamond: Bawang putih adalah bahan makanan yang mengandungi sulfur khas dan digunakan sebagai bahagian penting dalam kebanyakan resipi.

:small_blue_diamond: Contohnya, jika anda mencari resipi bagaimana membuat pasta atau mungkin membuat spageti , anda akan melihat resipi yang mengandungi 2-3 ulas bawang putih.

:small_blue_diamond: Ia kaya dengan aroma dan komponen bermanfaat yang bukan sahaja menambah rasa makanan anda tetapi juga kandungan nutrien yang tinggi.

:small_blue_diamond: Untuk sebahagian besar resipi, kuantiti cengkih bawang putih cincang atau cincang disebutkan dalam bentuk sudu teh atau sudu besar. Jadi, inilah penukarannya: Bawang putih cincang dan cincang juga dijelaskan di sini:

 • Satu cengkih bersaiz kecil = ½ sudu teh

 • Satu cengkih bersaiz sederhana = 3 / 4- 1 sudu teh

:small_blue_diamond: Sekiranya anda ingin mengetahui secara terperinci bahawa sebilangan bawang putih cincang sama dengan satu cengkih , anda boleh menyemak penukaran berikut.

1.1. Sudu teh hingga sudu besar

:small_blue_diamond: Oleh kerana tiga sudu teh sama dengan satu sudu, jadi anda memerlukan kuantiti berikut ketika melompat ke sudu.

 • 1 ulas bawang putih bersaiz sederhana = 1 sudu teh

 • 3 sudu teh bawang putih cincang = 1 sudu meja

 • 3 ulas bawang putih cincang = 1 sudu meja

 • 1 cengkih bawang putih cincang = 1/3 sudu besar

1.2. Sudu besar hingga cawan

:small_blue_diamond: Oleh itu, jika anda mempunyai kad resipi di mana jumlah bawang putih cincang disebut dalam cawan, anda memerlukan penukaran berikut jadi gunakan kuantiti bawang putih cincang yang tepat:

 • 3 sudu teh bawang putih cincang = 1 sudu = 1/16 cawan

 • 6 sudu teh bawang putih cincang = 2 sudu besar

 • 8 sudu meja = ½ cawan

 • 16 sudu meja = 1 cawan

Oleh itu, anda memerlukan 16 sudu bawang putih cincang untuk membuat cawan penuh. Sebagai, 3 cengkih bawang putih cincang menjadi satu sudu, sehingga dapat ditukar menjadi cawan dengan cara berikut:

 • 3 ulas bawang putih cincang = 1 sudu besar = 1/16 cawan

 • Sebagai; 1 cawan = 16 sudu besar

 • 48 ulas bawang putih cincang = satu cawan

Oleh kerana bilangan cengkih berubah mengikut ukuran bola bawang putih, tetapi rata-rata ada 10-20 ulas dalam sebiji bawang putih.

:star: Sebagai contoh:

Sekiranya anda ingin membuat sizzle steak , anda memerlukan lebih kurang 2 ulas bawang putih bersaiz sederhana yang menghasilkan 2 sudu teh dan sedikit kurang daripada satu sudu besar.

:white_check_mark: Ringkasan Bawang putih adalah bahan makanan dan digunakan sebagai bahagian penting dalam banyak resipi. Satu cengkih bawang putih bersaiz sederhana sama dengan 1 sudu teh dan 1/3 sudu besar. Sekiranya diambil dalam cawan, 16 sudu bawang putih cincang membentuk cawan.

2. Perbezaan antara bawang putih cincang dan cincang

 1. Memotong dan memotong adalah dua perkara yang berbeza dan kuantitinya juga berbeza dalam bentuk yang berbeza. Bawang putih cincang dalam bentuk lebih halus daripada bawang putih cincang.

 2. Bawang putih cincang sedikit kasar dibandingkan dengan bawang putih cincang dan anda tidak boleh mengatakan bahawa Bawang putih cincang ke Cengkeh sama dengan bawang putih cincang untuk cengkeh.

 1. Sebagai cengkih bawang putih cincang bersaiz sederhana sama dengan setengah sudu teh, cengkih yang sama ketika dicincang, sama dengan satu sudu teh lengkap.

 2. Jadi, dalam bentuk cincang, anda memerlukan 2-3 ulas untuk membuat satu sudu besar bawang putih cincang.

1 ulas bawang putih cincang = 1 sudu teh atau sedikit lebih daripada itu

Kadang kala, anda tidak perlu mencincang atau memotong bawang putih, kerana dalam ubat semula jadi batuk , anda hanya memerlukan cengkih bawang putih yang utuh.

2.1. Pengganti bawang putih cincang

 1. Kadang-kadang, anda kehabisan bawang putih segar atau ada sedikit masa untuk memotong cengkih bawang putih, anda pasti tahu bahawa pengganti apa yang boleh anda gunakan untuk bawang putih cincang.

 2. Serbuk bawang putih dan serpihan bawang putih boleh digunakan sebagai pengganti bawang putih cincang kerana mempunyai unsur penyusun yang sama.

 3. Kerana bawang putih segar mempunyai jumlah lebih banyak bahawa serbuk dibuat dari jumlah bawang putih yang sama.

 4. Oleh itu, jika anda perlu menambahkan bawang putih, bukan dalam bentuk cengkih cengkih yang utuh, sebaliknya anda memerlukannya dalam bentuk serbuk kering, anda perlu mengira jumlahnya.

 • 1 ulas bawang putih = 1/8 sudu teh serbuk bawang putih

 • 8 ulas bawang putih = 1 sudu teh penuh serbuk bawang putih

Bawang putih dikeringkan dan boleh digunakan sebagai ganti bawang putih segar. Penukaran akan menunjukkan jumlah:

 • 1 ulas bawang putih = 1/2 sudu teh serpih bawang putih

 • 1 ulas bawang putih = 1/4 sudu teh bawang putih butiran

2.2. Bagaimana cara mencincang cengkih bawang putih?

:small_blue_diamond: Bawang putih cincang digunakan dalam banyak resipi makanan walaupun ada yang menggunakan serpihan bawang putih atau bawang putih cincang. Memotong cengkih bawang putih tidak memerlukan banyak usaha atau teknik.

:small_blue_diamond: Walaupun pasta bawang putih boleh dibuat dengan menggunakan pengisar makanan dapur, terdapat perbezaan antara pasta dan bawang putih cincang.

:small_blue_diamond: Untuk bekerja dengan bijak untuk memotong bawang putih, pertama anda harus memulakan dengan mengupas cengkih bawang putih:

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Mengupas cengkih bawang putih

 1. Keluarkan cengkih bawang putih dari mentol bawang putih

 2. Anda boleh merendamnya di dalam air suam untuk melonggarkan kulit atau kupas dengan menggunakan pisau dapur

 3. Tanggalkan kepala cengkih dan kemudian bahagian bawahnya dengan bantuan pisau

 4. Letakkan cengkih di rak dapur atau papan pemotong dan tekan sedikit dengan bahagian pisau dapur yang lebih luas

 5. Kulit cengkih bawang putih akan dilonggarkan dan anda boleh mengelupasnya dengan mudah

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Cincang cengkih bawang putih

 1. Potong atau hancurkan cengkih bawang putih menjadi kepingan kecil

 2. Potongnya dengan kasar pada papan pemotong

 3. Untuk memotongnya dengan baik anda boleh menggunakan alu dan lesung atau anda boleh memotong dengan bantuan pisau

 4. Jalankan pisau di atas bawang putih yang dicincang sehingga cincang

3. Faedah kesihatan bawang putih

:small_blue_diamond: Tidak syak lagi artikel mengandungi data terperinci mengenai penukaran bawang putih cincang menjadi cengkeh, tetapi anda juga harus mengetahui betapa ajaibnya bawang putih kecil ini.

:small_blue_diamond: Bawang putih tergolong dalam keluarga Allium sativum dan ia mempunyai beberapa faedah luar biasa yang disenaraikan di bawah:

3.1. Hipertensi

 1. Hipertensi dan tekanan bukan sahaja mempengaruhi anda secara psikologi tetapi juga penyebab utama penyakit jantung dan terutamanya kegagalan jantung pada masa kini.

 2. Jadi, jika anda bimbang bagaimana menurunkan tekanan darah , berikut adalah terapi.

 3. Menurut kajian tertentu, bawang putih melonggarkan arteri yang kaku dapat mengurangkan tahap kolesterol darah dan juga ketebalan darah.

3.2. Bawang putih sebagai sumber vitamin C

 1. Vitamin C adalah vitamin utama daripada semua agen yang tergolong dalam kategori vitamin. Dalam memperbaiki kulit, faedahnya terbukti.

 2. Jadi, jika anda ingin menghilangkan kulit yang bertekstur , jawapannya adalah "pengambilan vitamin C" yang sederhana, untuk meningkatkan pengambilan vitamin C, anda boleh menggunakan bawang putih.

 3. Bawang putih akan memberi anda rasa, vitamin C, dan beberapa faedah lain yang tidak dapat anda harapkan.

3.3. Kurangkan berat badan dengan bawang putih

 1. Sekiranya anda besar dan ingin kelihatan cerdas, tetapi tidak mahu pergi ke gim, gunakan bawang putih. Ya, bawang putih memiliki kekuatan ajaib untuk memuaskan jawapan untuk pertanyaan itu, bagaimana menurunkan berat badan dalam waktu yang singkat .

 2. Ia menekan selera makan dan mencegah anda makan lebih lama.

3.4. Bawang putih meningkatkan imuniti

 1. Bawang putih bukan sahaja menjadi bahan utama semasa memasak, tetapi juga sebungkus faedah tambahan. Ia membantu meningkatkan imuniti dengan merangsang sel darah putih di dalam badan.

 2. 1-2 ulas bawang putih, bentuk utuh, cincang atau cincang dapat membantu anda melawan penyakit kecil terutama selesema dan batuk. Bawang putih juga mempunyai beberapa sifat antibiotik.

3.5. Penggunaan bawang putih dalam kelemumur

 1. Sekiranya anda melihat petua yang terbukti mengenai cara menghilangkan kelemumur , anda akan gembira melihat bahawa bawang putih dapat digunakan untuk membantu melawan kelemumur.

 2. Anda hanya perlu membuat pasta dan mengoleskannya ke permukaan kepala. Simpan selama 1-2 jam dan kemudian mandi.

3.6. Penggunaan bawang putih yang pelbagai

Sekarang terdapat beberapa penggunaan bawang putih yang lain:

Pendek kata:pencil2: Bawang putih, sama ada digunakan dalam bentuk cincang, cincang atau serbuk kaya dengan kandungan yang sihat. Ia membantu anda merawat pelbagai penyakit dan juga sebahagian daripada rancangan makanan diet Keto. Tag kulit boleh dikeluarkan dengan bawang putih.

Soalan lazim

Sebagai bawang putih digunakan dalam beberapa resipi sehingga ada banyak pertanyaan yang diajukan mengenai bawang putih. Beberapa soalan tersebut telah dijawab di bawah:

1. Apa yang dianggap sebagai 1 ulas bawang putih?

 1. Bawang putih adalah bahan utama dalam resipi tertentu dan digunakan untuk aroma dan manfaat kesihatan. Mentol bawang putih adalah keseluruhan bahagian yang terdiri daripada beberapa ulas bawang putih.

 2. Bulb bawang putih keseluruhan disebut sebagai "kepala atau tombol" bawang putih. Setiap bahagian yang boleh dipisahkan dan dibungkus kulit dari bawang putih dikenali sebagai cengkih bawang putih dan mentol bersaiz normal rata-rata mengandungi 10-15 ulas .

2. Adakah bawang putih cincang dalam balang sebaik segar?

 1. Jelas Tidak, bagaimana anda dapat membayangkan bahawa makanan yang disimpan dan segar sama dengan kualiti? Bawang putih yang disimpan di dalam balang atau botol, tidak kira jika anda menyimpannya di dalam peti sejuk tidak dapat mengalahkan bawang putih segar.

 2. Rasa dan aromanya berubah jika bawang putih disimpan di dalam balang sama ada dalam bentuk cincang atau bentuk cincang. Dua sudu teh bawang putih yang disimpan di dalam balang sama dengan satu sudu teh bawang putih segar dari cengkih.

3. Adakah alat untuk mencincang bawang putih?

:small_blue_diamond: Bawang putih cincang ke Cengkih dikira setelah mencincang bawang putih. Juga, bawang putih digunakan dalam bentuk cincang dalam resipi tertentu. Inilah alat untuk memotong bawang putih dengan betul yang dikenali sebagai Microplane.

:small_blue_diamond: Microplane adalah zester tajam dengan gigi yang digunakan untuk memarut atau memotong cengkih bawang putih. Walaupun bawang putih boleh dicincang dengan hanya menggunakan pisau dapur.

4. Berapa sudu besar dalam 4 ulas bawang putih:garlic: ?

 1. Satu mentol bawang putih mengandungi 10-20 ulas bawang putih. 1 ulas bawang putih bersaiz sederhana apabila dicincang menjadikan satu sudu teh dan i / 3 sudu besar.

 2. 4 ulas bawang putih dalam bentuk cincang akan membentuk 1+ 1/3 sudu besar. Ini bermaksud bahawa 3 cengkih bawang putih cincang membentuk satu sendok makan dan selebihnya, iaitu satu cengkih akan menutup 1/3 sudu besar yang lain.

Kesimpulannya

:small_blue_diamond: Pengiraan cincang bawang putih ke cengkih diperlukan semasa membuat resipi tertentu di mana anda perlu menggunakan sudu teh atau sudu bawang putih cincang atau cincang.

:small_blue_diamond: Satu cengkih bawang putih bersaiz kecil - hingga ukuran 1,5-2,0 mm - menjadikan sudu teh sementara satu cengkih bawang putih cincang bersaiz sederhana sama dengan 3/4 atau satu sudu teh.

:small_blue_diamond: 3 sudu teh membuat satu sudu jadi, 3 ulas bawang putih cincang diperlukan untuk membuat satu sudu besar.

:small_blue_diamond: 8 sudu besar membentuk satu cawan, jadi 24 ulas bawang putih akan membentuk cawan ketika dalam bentuk cincang.

:small_blue_diamond: Bawang putih mempunyai manfaat kesihatan tertentu termasuk:

 1. Menurunkan tekanan darah
 2. Menurunkan kolesterol
 3. Meningkatkan imuniti
 4. Membekalkan vitamin C
 5. Membantu dalam senaman
 6. Membantu mencegah barah tertentu

Artikel berkaitan

Adakah makanan pedas baik untuk anda? Bagaimana untuk menyembuhkan sakit perut? Apakah diet BRAT? Protein terbaik untuk meningkatkan berat badan Makanan untuk meningkatkan ingatan

Saya perhatikan bahawa satu cengkih bersaiz tengah (belahan) memungkinkan kira-kira ½ hingga 1 sendok makan bawang putih cincang (potong). Jadi tiga hingga empat ulas bersaiz tengah menghasilkan kira-kira 1 sudu bawang putih cincang (potong) .

Apa itu Bawang Putih;

Bawang putih adalah bahagian dari latar belakang lidah buaya dan merupakan sejenis bawang (kucai), kubis, Auber-cepa, lada merah, dan bawang merah. Mentol atau kepala yang boleh dimakan (istilah slang) ditumbangkan oleh sebilangan besar cengkih setiap satu dalam kulit lembut jenis kertas yang sesuai. Kepala bawang putih berkembang di bawah pangkal dan juga ditutup dengan penutup papery.

China mengembangkan WW bawang putih puncak; California Kembangkan yang teratas di AS Chicago memperoleh gelarannya dari istilah Indian Amerika "Chicago" yang dikenali sebagai bawang putih liar yang menghasilkan di daratan. Menurut rekod jejak Guinness pada tahun 1985 Robert Kirkpatrick dari Eureka, CA mengangkat kepala bawang putih yang besar yang memuat 2 PD 10 OZz (1190.69 mg).

Bentuk bawang putih yang paling berpengetahuan dan diserap adalah "allium sativum" dengan 2 sub-kualiti yang disebut bawang putih lembut (ceroboh) dan bawang putih keras (kuat). Bawang putih leher yang keras mesti berwarna lebih berwarna dan mempunyai cengkeh yang lebih rendah tetapi besar daripada mentol daripada leher lembut. Lembut leher sekali lagi terdapat banyak cengkih melalui batang seperti leher yang keras.

Berapa Banyak Bawang Putih (potongan) adalah Cengkeh

Beberapa kualiti untuk cengkih bawang putih bersaiz sederhana adalah:

 • 1 sudu pencuci mulut bawang putih potong adalah 1 ulas
 • 2 sudu pencuci mulut bawang putih potong dalam 2 ulas
 • 1 sudu bawang putih potong sama dengan 3 ulas
 • 2 sudu bawang putih potong adalah 6 ulas
 • 1/4 cawan bawang putih potong dalam 12 ulas

Berapa Banyak Desertspoons adalah Cengkih Bawang Putih

Anda juga boleh pergi dengan cara yang lain dengan mudah dengan memulakan jumlah cengkih yang anda ada. Beberapa yang dapat anda mulakan ialah:

 • 1 cengkih bawang putih adalah 1 sudu kecil cincang (potongan)
 • 2 ulas bawang putih dalam 2 sudu pencuci mulut cincang (potongan)
 • 3 ulas bawang putih dalam 1 sudu pencuci mulut cincang (potongan)
 • 6 ulas bawang putih dalam 2 sudu pencuci mulut cincang (potongan)
 • 12 ulas bawang putih dalam 1/4 cawan apabila cincang (potong)

Kisar bawang putih

 1. Tumbuk atau masukkan bawang putih menjadi ukuran tine.
 2. potong dengan kasar pada papan pemotong, papan pemotong, atau papan daging.
 3. Pada akhirnya anda boleh menggunakan masher dan abu kapur atau anda boleh mencincang dengan bantuan pisau.
 4. Jalankan pemotong di atas bawang putih menusuk sehingga cincang (potong)

Bawang putih mempunyai faedah kesihatan tertentu termasuk :

 1. BP rendah (tekanan darah)
 2. Glukosa darah rendah
 3. Meningkatkan hak istimewa dan amnesti
 4. Membekalkan vitamin C
 5. Membantu dalam penggunaan
 6. Membantu menghentikan barah tertentu