Adakah anda mahu bergoyang di antara rakan anda? Kemudian, pakaian monokrom akan menjadi pilihan yang tepat bagi anda untuk mencerminkan kecanggihan, fleksibiliti, atau kecantikan anda. Oleh itu, mari kita lihat idea, gaya, atau warna untuk pakaian ini.

Sejarah Pakaian Monokrom:

Kazimir Malevich adalah orang pertama yang membawa konsep monokrom ke industri fesyen pada tahun 1915. Kemudian ia menjadi revolusi pada tahun 1926 dengan pakaian hitam dari Channel. Selepas ini, tidak ada kemajuan dalam bidang ini. Pada masa itu, hanya kulit hitam yang terdapat dalam senarai pakaian monokrom. Kemudian, pada tahun 2014, pereka fesyen Carolina Herrerra, Jenni Kayne, Missoni, Delpozo, dan Jil Sander menyumbang kepada kemajuan fesyen dan memecahkan halangan dengan menghadirkan berbagai warna dalam asal ini. Oleh itu, gaya ini berlaku di seluruh dunia dan menjadi trend walaupun pada tahun 2020.

Apakah pakaian Monochrome?

Istilah monokrom berasal dari mono bermaksud satu dan krom bermaksud warnanya. Tetapi itu tidak bermaksud untuk membatasi satu warna tertentu. Ketika kata pakaian monokrom teringat, kita memikirkan keseluruhan pakaian dalam warna hitam atau warna putih. Namun, ia termasuk gaun dalam berbagai warna dan corak, yang memiliki rona tunggal.

Idea Pakaian Monokromatik:

Pakaian ini memikat pesona untuk menggayakannya dan muncul untuk menjadi ikon gaya. Mari lihat pakaian ini dengan idea, corak, atau warna mereka untuk mengetahui bagaimana fesyen boleh mengubah hidup anda

Semasa memilih pakaian monokrom, ingatlah idea berikut:

Corak:

Pilih pakaian yang bertitik, berlapis, atau corak menarik lainnya yang dicetak di atasnya untuk menambah rasa gaya anda.

Warna:

Pilih warna berani dan padat seperti kuning segar, oren, kuning air, atau yang lain bergantung pada tempat di mana anda pergi, kerana pengaruh warna dalam pembuatan dan pemilihan pakaian menjadikan anda kelihatan luar biasa.

Aksesori:

Kebanyakan orang gemar memakai aksesori separa formal dengan pakaian monokrom. Anda harus selektif untuk memilih loket, anting-anting, atau gelang yang ringkas dan berkelas yang meningkatkan penampilan anda. Tetapi jangan isi diri anda dengan aksesori yang tidak berguna. Anda boleh mengubah pakaian anda dengan serta-merta dengan penggunaan anting-anting tebal yang tepat.

Tekstur:

Tekstur kain untuk pakaian monokrom yang tersedia mungkin berkilat atau matt. Sekiranya anda pergi ke pesta malam atau malam, pilih yang berkilat untuk memikat penampilan anda dan untuk lawatan ke tepi laut, pilih yang tikar.

Trend Fesyen Monokrom:

Pakaian monokrom adalah trend fesyen asas untuk 2020 . Pemilihan warna atau gaya adalah tugas yang sukar dilakukan. Berikut adalah beberapa warna dan gaya bergaya yang harus anda bawa:

  1. Bahagian atas tanaman biru Vermilion untuk penampilan monokromatik dengan denim pantai biru sangat bagus untuk dilihat.
  2. Warna seluar beige yang berbeza dengan kot sesuai untuk mesyuarat rasmi.
  3. Yang paling berkesan untuk perhimpunan rasmi adalah warna seluar beige yang berbeza dengan mantel.
  4. Pelompat kuning dengan kasut putih untuk berjemur menyerlahkan penampilan anda.
  5. Campurkan skirt pendek berwarna merah jambu yang sesuai untuk potret wanita yang bergaya.
  6. Lapisan panjang berwarna coklat menjadikan jalan anda kelihatan menarik dan menarik.
  7. Rok pensil dalam warna teh-merah jambu dengan tumit pensil memberi anda penampilan monokrom.
  8. Jenis jaket yang berlainan dengan seluar ketat dan but panjang warna apa pun menggegarkan malam pesta anda yang redup.
  9. Gayanya elegan dengan jaket yang disatukan dengan skirt panjang dan kasut.
  10. Seluar kaki lebar dengan bahagian atas glams warna merah pekat yang anda bersama rakan berkumpul.

Bagaimana memasukkan warna dalam gaya monokrom?

Gaya monokrom mencerminkan sikap anda sehingga, menambah warna untuk meningkatkan kecantikan memikat anda. Berikut adalah beberapa cara untuk menambahkan warna pada pakaian monokrom:

Kasut:

Anda boleh menggayakan pakaian monokrom anda dengan kasut tumit tinggi atau kasut. Kasut putih menjadikan penampilan anda keseluruhannya menakjubkan. Kebanyakan penata kasut suka memakai kasut mantel dengan pakaian seperti itu.

Gincu:

Gincu dengan serta-merta mencerahkan penampilan anda dan menambah warna pada penampilan kusam anda. Coklat merah dan coklat menjadikan monokrom anda kelihatan lebih keren.

Jadi, untuk memikat kesan anda, tambahkan rasa pada gaun satu warna anda.

Beg tangan:

Anda juga boleh menambah warna pada pakaian satu warna anda dengan memegang beg tangan dengan warna yang sama pada gaun itu tetapi dengan warna yang berbeza atau warna neutral seperti kulit, coklat, atau putih.

Selendang:

Pakai selendang dari segala barang untuk memberi warna pada penampilan bergaya anda. Tetapi, kebanyakan orang memakai selendang di leher atau lengan. Anda juga boleh menggayakannya sebagai tali pinggang.

Cermin mata:

Sebilangan besar bintang rock memakai cermin mata untuk menaikkan pakaian monokrom dan memberikan penampilan yang mempesonakan.

Di mana memakai pakaian monokrom?

Tidak ada peraturan ketat yang tertulis di atas batu untuk membawa pakaian seperti itu ke pesta atau perjumpaan. Tetapi kebanyakannya, ia diletakkan di karpet merah dengan ikon gaya. Rockstars selalunya memakainya dalam konsert atau pertunjukan pop. Perubahan cuaca yang menggembirakan juga mengubah suasana hati anda dengan pakaian seperti ini.

Ringkasan: Pakaian monokrom yang berani dan sejuk memikat jumlah besar ke arahnya dan menjadi pilihan pertama remaja dan anak muda untuk menghiburkan khayalan mereka yang tidak realistik.

Soalan Lazim:

Beberapa soalan yang berkaitan dengan pakaian monokrom yang ditanyakan oleh penonton adalah seperti berikut:

Adakah monokromatik dalam fesyen?

Fesyen tidak mempunyai sempadan. Apa sahaja yang anda pakai adalah bergaya. Tetapi berkaitan dengan membawa kreativiti untuk selera fesyen, pada tahun 2015, pereka fesyen menambahkan pakaian dengan halus dengan menunjukkan pakaian monokrom di Ramp. Jadi, mereka adalah fesyen 2000 - an yang paling terkenal.

Adakah monokromatik hitam dan putih?

Ya, hitam dan putih adalah monokromatik. Tetapi itu tidak bermaksud merah bukan warna monokromatik. Mana-mana pakaian dengan satu warna dan warna yang berbeza adalah monokrom.

Bagaimana anda boleh menerapkan warna pada gaun berwarna putih?

Anda boleh menambah tekstur pada pakaian putih dengan menyolek dengan solek mata yang berani dan kasut yang menarik.

Kesimpulan:

Pakaian monokrom adalah fesyen 60 - an untuk sementara waktu, maka tidak ada konsep warna monokromatik seperti itu. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ia menjadi gembar-gembur lagi. Walau bagaimanapun, nampaknya dipakai oleh banyak selebriti di jalan atau pertunjukan fesyen, atau pertunjukan penghargaan. Corak monokrom mengubah pandangan pakaian konvensional ke tahap tertentu.

Yang ini hanyalah permainan warna untuk mengesankan kesan anda. Pilih mana-mana warna monokromatik, warna hijau atau warna merah tetapi titik utamanya adalah membawanya mengikut majlis atau perayaan kerana mengambil fesyen ke tahap yang baru.