Seorang wanita adalah anugerah Tuhan yang paling kuat untuk umat manusia. Dia seorang isteri , dia seorang kawan, dia seorang Ibu. Dari semua peranan lain yang dimainkannya, seorang ibu adalah peranan penting wanita. Walaupun inisiatif dan perayaan Hari Ibu mungkin kelihatan sedikit berprestasi dan berulang tahun demi tahun. Pandemik ini hanya mengungkapkan bagaimana masih wujudnya ketidakadilan dan diskriminasi gender. Hari Ibu Antarabangsa memberi kita peluang yang jarang berlaku untuk meluruskan kembali fokus kita pada wanita yang paling berkuasa dalam hidup kita. Di tengah semua tuntutan pemasaran, marilah kita meraikan wanita yang dihargai dalam hidup kita dengan perhiasan yang luar biasa. Sedikit kilauan mengatakan bahawa anda adalah perkara paling berharga dalam hidup saya.

Hadiah hari ibu

Berikut adalah senarai beberapa hadiah berharga yang boleh anda berikan kepada ibu anda dan menjadikan hari itu istimewa:

Anting-anting kandil

Sepasang anting-anting berlian candelier tidak perlu diperkenalkan. Petak berlian ini dengan gabungan batu rubi atau safir bercakap tentang keanggunan dan kerabat diraja. Anting-anting drop berlian adalah salah satu jenis. Pelbagai bentuk, ukuran, dan siluet yang banyak memberi peluang untuk mencampuradukkan dan memadankan dengan ensembel yang berbeza.

Kalung berlian

Kalung berlian dengan ketebalan dan gaya yang berbeza membuat hadiah berseri. Aksesori yang cemerlang ini adalah pakaian almari pakaian dan klasik. Dari berani hingga tenang, bermain dengan rasa dan gaya akan mudah. Kalung berlian akan menonjol di tengah-tengah orang ramai. Ini adalah kenyataan yang cukup untuk memusingkan badan.

Rantai leher rantai pautan

Kalung rantai pautan adalah kemarahan. Mereka serba boleh, ringan dan kelihatan mudah. Mereka sesuai untuk berlapis. Sangat sesuai untuk pakaian seharian, rantai kalung rantai dari semua bentuk dan reka bentuk, diterjemahkan dengan indah dari pakaian rasmi hingga malam. Rantai pautan bergaya dan serba boleh.

Loket awal

Loket awal adalah kegemaran abadi. Sedikit percikan berlian atau batu permata berwarna lain membawa reka bentuk ke tahap yang sama sekali baru. Sekiranya bukan batu permata, bermain dengan fon , tekstur dan gaya menambah sentuhan keperibadian. Sekiranya anda ingin melangkah lebih jauh, nama panggilan atau tanda tangan akan menambahkan sentuhan keperibadian pada hadiah tersebut.

Cincin berlian bunga

Floral sentiasa dalam mode. Cincin berlian bunga cukup untuk mengubah kepala. Ini, sekali lagi, menggabungkan keseragaman berlian dengan kelancaran bunga . Gabungan zamrud atau rubi yang elegan dalam campuran menghasilkan sesuatu yang luar biasa. Berlian pernyataan dan cincin berlapis zamrud adalah pelengkap yang sempurna untuk wanita yang menarik dalam hidup anda.

Gelang tenis

Tidak lain dan tidak bukan hanya kehebatan berlian yang bersatu untuk membuat gelang tenis yang memukau. Rantai berlian yang bulat dan konsisten, gelang tenis lebih dari cukup untuk pakaian tertentu. Ringkas namun indah, anda boleh menyesuaikan pemasangan gelang tenis di pergelangan tangan.

Barang kemas mutiara

Kalung mutiara dalam semua kemuliaannya adalah simbol kewanitaan feisty dan juga pencapaian wanita. Mutiara mempunyai penampilan yang kuat dan mulia. Keindahan dan keindahan mereka memikat dengan gaya kontemporari dan klasik. Sekiranya anda ingin meneroka reka bentuk yang lebih menarik lagi, memilih pelbagai warna yang nyata akan menghasilkan perhiasan yang mewah. Untuk perhiasan yang lebih menarik, fikirkan campuran dengan berlian, platinum, nilam.

Biarkan perhiasan yang indah melakukan semua perbincangan. Sama ada barang kemas minimalis atau barang kemas , raikan orang yang anda sayangi pada Hari Ibu ini.

Bilakah hari ibu?

Hari Ibu Antarabangsa 2021: Dirayakan di seluruh dunia untuk menghormati hubungan ibu dan keluarga . Hari Ibu Antarabangsa adalah hari penting yang jatuh pada hari Ahad kedua pada bulan Mei setiap tahun. Oleh itu, tarikh yang tepat belum ditetapkan dan tahun ini akan disambut pada 9 Mei.

Percutian untuk menghormati ibu, Hari Ibu disambut di pelbagai negara di seluruh dunia. Dengan gaya modennya, percutian itu berlangsung di Amerika Syarikat, yang disambut pada hari Ahad kedua Mei. Walaupun banyak negara lain juga merayakan hari ini, yang lain melihatnya sebagai tradisi pada masa-masa lain dalam setahun. Tradisi yang berkembang pada abad pertengahan dengan membenarkan orang luar mengunjungi rumah dan ibu mereka pada hari Laetare Sunday, Minggu keempat Lent. Walaupun sebahagian besarnya telah menggantikan Hari Ibu di England hari ini, ini adalah Hari Ibu yang berlanjutan di zaman moden. Hari Ibu disambut pada hari Ahad, 9 Mei 2021.

Anna Jarvis dari Philadelphia, yang ibunya membentuk sekumpulan wanita untuk mempromosikan persahabatan dan kesihatan, mengadakan Hari Ibu pada 12 Mei 1907, mengadakan upacara peringatan di gereja arwah ibunya di bandar. Grafton, Virginia Barat Dalam lima tahun, hampir setiap negeri akan melihatnya pada hari itu, dan pada tahun 2018 1914, Presiden AS Woodrow Wilson menjadikannya cuti kebangsaan. Walaupun Jarvis mendorong memakai anyelir putih sebagai hadiah untuk ibu seseorang, tradisi ini berkembang dari memakai anyelir merah atau merah jambu hingga menggambarkan ibu yang hidup atau anyelir berwarna. Putih untuk ibu yang telah meninggal Sepanjang masa, hari-hari dilanjutkan kepada orang lain seperti nenek dan ibu saudara yang memainkan peranan sebagai ibu. Pada asalnya Hari Kehormatan, ini melibatkan penghantaran kad dan pemberian hadiah, tetapi Jarvis menghabiskan tahun-tahun terakhir hidupnya berusaha membatalkan percutian yang dia kumpulkan.

Bunga hari ibu

Sejambak bunga yang indah tidak pernah memberikan kebahagiaan dan cinta, jadi bunga adalah hadiah Hari Ibu yang terbaik.

Hari Ibu adalah peluang terbaik untuk memberitahu semua ibu dalam hidup betapa pentingnya mereka kepada anda. Sekiranya anda tidak dapat menghabiskan Hari Ibu dengan salah seorang wanita istimewa ini, beritahu mereka bahawa anda memikirkan mereka dengan hadiah bunga berharga ini yang memaparkan banyak hadiah popular dalam talian. Mudah untuk menghantar Hari Ibu yang membuat anda merasa disayangi.

Salah satu hadiah Hari Ibu yang paling biasa adalah bunga. Tetapi jangan sampai kata "polos" membuat anda takut, bakul bunga kami yang penuh dengan succulents akan membuat anda tersenyum. Pilih dari anyaman, bunga bakung, orkid atau bunga ros Hari Ibu tradisional dengan warna kegemaran ibu anda. Sekiranya dia mempunyai jari hijau, anda boleh mendapatkannya beberapa tumbuh-tumbuhan hijau terang untuk mencerahkan ruangan apa pun.

Hadiah hari ibu 2020

Apabila tiba masanya untuk membeli hadiah untuk Hari Ibu, kebanyakan kita kembali ke klasik, sama ada bunga, teacard, atau seni kanak-kanak. Itulah sebabnya kami membuat senarai hadiah Hari Ibu yang berguna ini untuk semua jenis ibu, dari ibu seni hingga gimnasium hingga ibu yang suka membakar roti. Hei, kami menjumpai sesuatu untuk ibu yang lebih mencintai anjingnya daripada anaknya.

Hari ibu di UK

Hari ibu di UK adalah pada 27 Mac berbeza dari semua negara lain. Setiap negara mempunyai tarikh tersendiri untuk menyambut hari ibu.

Mengapa hari ibu berbeza di UK?

Hari Ibu adalah hari istimewa untuk menghormati ibu dan di banyak negara di seluruh dunia. Di England disebut "Mother's Sunday"

Tahun ini jatuh pada hari Ahad 14 Mac.

Oleh kerana tarikh hutang Buddha berbeza dari tahun ke tahun, Hari Ibu dan Ahad adalah sama. Di England ia sering dipanggil Hari Ibu. Tetapi itu tidak ada kaitan dengan Hari Ibu Amerika. Idea ini bermula di Amerika pada 12 Mei 2017, ketika seorang wanita bernama Anna Visarvis jarang mengenali ibunya.

Selamat hari ibu selamat

Berikut adalah beberapa kehendak anak lelaki kepada ibu mereka:

:blush:Terima kasih kerana sentiasa menjadi peminat pertama saya. Selamat Hari Ibu "

:blush:"Selamat Hari Ibu kepada ibu terbaik di dunia"

:blush:"Selamat Hari Ibu. Terima kasih kerana sentiasa berada di sana. Kami sayang awak."

:blush:"Ibu, saya hanya ingin mengatakan bahawa anda cantik. Saya selalu mengucapkan terima kasih atas kebaikan dan kasih sayang anda. Selamat Hari Ibu "

:blush:"Ibu, kamu sahabatku (dengan kamu semua)."

Hari ibu USA

Di Amerika Syarikat, Hari Ibu disambut pada hari Ahad kedua pada bulan Mei setiap tahun. Ia adalah perayaan kelahiran anak dan momen penghargaan buat ibu dan ibu. Ramai orang memberi makan ibu dan ibu mereka di restoran atau makanan lain, termasuk nenek, ibu tiri, dan ibu angkat.

Apa yang orang buat?

Banyak orang menghantar kad atau hadiah ibu mereka, atau membuat usaha khas untuk mengunjunginya. Hadiah Hari Ibu yang paling biasa merangkumi bunga, coklat, gula-gula, pakaian, aksesori dan barang-barang seperti rawatan kecantikan atau lawatan ke spa. Beberapa keluarga menganjurkan aktiviti luar untuk semua ahli atau makan malam secara peribadi di rumah atau di restoran. Beberapa minggu sebelum Hari Ibu, banyak sekolah membantu para pelajar menyiapkan ibu mereka dengan kad buatan tangan atau hadiah kecil.

Kehidupan awam

Hari Ibu bukan cuti persekutuan. Seperti semua hari Ahad tahun ini, perniagaan dan kedai dibuka atau ditutup. Pengangkutan awam beroperasi mengikut jadual Ahad biasa. Restoran boleh menjadi lebih sibuk daripada biasa kerana sebilangan orang mengajak ibu mereka makan.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Bilakah hari ibu 2021?

Hari ibu adalah pada hari Ahad 9 Mei.

S: Apa yang perlu mendapat ibu untuk hari ibu?

Berikut adalah beberapa hadiah yang boleh anda berikan kepada ibu anda pada hari ibu:

:point_right: Antropologi mug berwarna-warni

:point_right: Beg comel yang boleh digunakan semula dari Baggu.

:point_right: Pencuci mulut dari Sugar Fina

:point_right: Topeng tidur dari Leatherology

:point_right: Buku masakan yang diilhamkan oleh hidangan popular filem.

S: Bilakah hari ibu di Sepanyol?

Di Sepanyol, hari ibu adalah pada 2 Mei

S: Mengapa Hari Ibu penting?

Hari Ibu adalah perayaan untuk menghormati ibu dari keluarga atau orang, serta keibuan, kesetiaan kepada ibu, dan pengaruh ibu terhadap masyarakat. Ia disambut pada hari yang berlainan di banyak bahagian dunia, kemungkinan besar pada bulan Mac atau Mei.

S: Apakah maksud sebenar Hari Ibu?

Hari Ibu adalah percutian untuk menghormati keibuan yang dilihat dalam pelbagai tema di seluruh dunia. Di Amerika Syarikat, 2021 Hari Ibu berlaku pada hari Ahad, 9 Mei, Hari Ibu Amerika diciptakan oleh Anna Jarvis pada tahun 1908 dan menjadi cuti rasmi Amerika Syarikat pada tahun 1914.

Kesimpulannya

Hari ibu adalah hari yang paling mulia dan penting dalam kehidupan ibu. Semua anak lelaki di seluruh dunia mendoakan ibu mereka pada hari yang sangat istimewa dengan memberikan hadiah dan menjadikan hari mereka istimewa. Ini adalah masa terbaik bagi anak lelaki untuk menunjukkan kasih sayang tanpa syarat kepada ibu mereka dan meluahkan perasaan.