Peperiksaan Polis Mta

Berapa lama MTA Police College berlangsung?

Pegawai polis yang dipekerjakan oleh MTA menjalani program latihan selama enam bulan di New York Police Academy, diikuti dengan kursus latihan MTAPD dua bulan lagi sebelum ditugaskan kepada pegawai latihan lapangan. Menjamin keselamatan awam pelanggan transit dan pekerja serta memastikan keselamatan harta benda MTA adalah tujuan utama MTAPD.

Berapa lamakah peperiksaan polis MTA berlangsung?

Ujian ini terdiri daripada 200 soalan yang dibahagikan kepada dua bahagian dengan had masa dua setengah jam.

Dan berapa pendapatan polis MTA?

Gaji permulaan bagi pegawai MTA adalah $ 42,000. Gaji maksimum selepas 7 tahun berkhidmat adalah $ 100,368.

Adakah anda tahu sama ada polis MTA adalah polis sebenar?

Metropolitan Transportation Authority (MTAPD) adalah New York Metropolitan Transportation Authority. Pegawai MTA berkelayakan sepenuhnya di bawah New York State Public Authority Act dan dipinjamkan ke negeri Connecticut.

Bagaimana anda menjadi pegawai polis di MTA?

Proses permohonan MTA polis
 1. Langkah 1 cari dalam talian. Lawati portal pekerjaan MTA dan cari polis untuk melihat jawatan kosong terkini.
 2. Peperiksaan bertulis Tahap 2. Ujian bertulis seterusnya dijadualkan pada tahun 2020.
 3. Langkah 3 langkah dan syarat tambahan.
 4. Perjanjian Fasa 4.

Apa yang diliputi oleh polisi MTA?

Pegawai polis bertugas 24 jam sehari, setiap hari sepanjang tahun. Pegawai kerap melakukan rondaan kereta api, persimpangan jalan, stesen kereta api dan hak MTA, serta pekarangan dan kemudahan penyelenggaraan.

Bagaimana saya mencari pekerjaan di MTA?

Sebilangan besar pekerjaan MTA memerlukan aplikasi dalam talian. Anda boleh melamar jawatan di MTA Bridges and Tunnels melalui pos. Untuk mengakses kedudukan terbuka, pergi ke mta.info/employment dan klik pada Jambatan dan terowong.

Bagaimana saya boleh menjadi polis?

Prosedur Menjadi Pegawai Polis Memperolehi diploma sekolah menengah atau GED. Memenuhi syarat minimum lain. Perolehi Diploma Sekolah Menengah (Pilihan) Lulus Peperiksaan Enforcement Entrance. Lulus dari Akademi Polis. Bekerja untuk kempen.

Adakah MTA mengambil pegawai polis?

Proses pengambilan polis MTA boleh berbeza dari calon ke calon. Biasanya dimulakan dengan peperiksaan bertulis. Ketahui lebih lanjut mengenai proses dan cara kami memperakui perkhidmatan tentera atau polis sebelumnya. Soalan akan dipilih secara rawak untuk ujian bertulis sehingga awal Januari 2020.

Hentikan NYPD?

Proses Pengambilan Umur yang Boleh Diterima: Umur minimum untuk penerimaan adalah 21 tahun. Calon layak mengambil peperiksaan masuk untuk pegawai polis berumur tujuh belas setengah (17½) tahun. Calon boleh mengambil peperiksaan masuk sehingga berumur 35 tahun.

Peperiksaan Polis Mta

Ujian polis MTA, seperti program penguatkuasaan undang-undang lain di AS, terbuka untuk mereka yang memenuhi syarat minimum dan dapat lulus ujian yang diperlukan. Walaupun terbuka untuk semua orang, hanya sebilangan kecil yang dapat lulus ujian. Untuk mengelakkan keadaan ini, anda mesti merancang lebih awal.

:eight_pointed_black_star: Apakah Ujian Polis MTA?

Ujian polis MTA dibenarkan untuk diselesaikan untuk bekerja sebagai agen kawalan jenayah di New York City , Connecticut, atau salah satu daripada tujuh daerah di negeri ini. Selain itu, mereka disebut sebagai ujian MTAPD atau ujian polis dan boleh didapati dalam dua format: NCJOSI I dan NCJOSI II.

Akronim NCJOSI merujuk kepada 'Inventori Keutamaan Pegawai Kriminologi Nasional.' Calon mesti lulus pemeriksaan polis MTA untuk menjadi pegawai keadilan jenayah. Pemeriksaan polis MTA diperlukan untuk pertimbangan untuk jawatan di jabatan polis. Ini termasuk Bahagian K-9, pertahanan, komunikasi, dan pos penguatkuasaan undang-undang .

:small_red_triangle_down: Langkah-Langkah Yang Perlu Diikuti:

Proses permohonan untuk menjadi pegawai kawalan jenayah nasional terdiri daripada tujuh langkah, yang kedua adalah melalui NCJOSI.

 1. Memohon peperiksaan dalam talian MTAPD

 2. Ujian kecergasan fizikal

 3. Temu ramah dengan panel

 4. Penyelidikan sejarah dan cap jari

 5. Penilaian psikologi

 6. Ujian poligraf

 7. Melengkapkan kurikulum latihan akademi polis

:eight_pointed_black_star: Jabatan Polis Lembaga Pengangkutan Metropolitan

MTAPD adalah Metropolitan Transportation Authority di agensi polis NY. Polisi MTA mempunyai kuasa penuh di bawah Ordinan Hal Ehwal Awam Negeri New York dan dilantik di wilayah Connecticut.

Titik liputan luas mereka merangkumi semua wilayah yang dilayani oleh Metropolitan Transportation Jurisdiction di New York, untuk sepenuhnya mengawasi daerah Rockland, Westchester dan Orange serta kota New York.

Subway NY City tidak berada di bawah bidang kuasa Jabatan Polis MTA. Sejak tahun 1994, NYPD Transit Bureau telah mengawasi kereta bawah tanah secara kontrak, 500 pegawai MTAPD ditempatkan di seluruh kerajaan untuk membawa tarif dan kemiskinan yang melampau.

Singkatan MTAPD
Menetapkan 1 Januari 1998
Bidang kuasa undang-undang New York dan Connecticut
Agensi ibu bapa Lembaga Pengangkutan Metropolitan
Bidang kuasa operasi New York City , Amerika Syarikat
Pegawai polis 646
Daerah 9

:white_square_button: Ringkasan

Calon dipilih secara rawak untuk mengambil peperiksaan selepas permohonan dalam talian. Setelah lulus peperiksaan MTAPD, calon akan dijemput ke pusingan seterusnya proses temu duga.

:eight_pointed_black_star: Apa yang Termasuk Ujian Polis MTA?

1. Penalaran Deduktif

Logik semacam itu memerlukan penerapan peraturan dan perundangan untuk berbagai aspek keadaan. Anda harus menunggu untuk mengkaji kandungan yang mengandungi dasar atau perundangan negara . Pelbagai situasi mengikuti setiap bahagian teks. Objektif anda adalah menggunakan polisi untuk menentukan tindakan terbaik untuk setiap acara yang diberikan.

2. Penaakulan Induktif

Sama dengan keanehan, anda mesti membuat kesimpulan logik setelah membaca sekeping atau soalan. Kadang-kadang soalan berbentuk gambar, rangkaian senario, atau sekumpulan objek sahaja. Data dapat disajikan sebagai perenggan , tabel, atau grafik. Terserah kepada penguji untuk mengenal pasti elemen yang sama.

3. Fleksibiliti Penutupan

Fleksibiliti ujian penutupan bermaksud bahawa suatu corak maklumat dapat dikenal pasti dengan cepat walaupun tanpa ada maklumat yang tersedia di tengah-tengah maklumat yang mengganggu. Anda mesti mencari corak kritikal dalam corak yang lebih luas dan tidak menyenangkan.

4. Pengumpulan Maklumat

Bahagian ini menguji bagaimana anda boleh memesan data secara koheren. Anda harus menggunakan data khas mengikut urutan acara. 5 atau 6 penegasan akan diberikan dan diletakkan mengikut urutan yang betul dengan memilih corak frasa yang betul untuk jawapannya.

5. Kepekaan masalah

Petikan pendek akan dibuat, yang sering merangkumi bentuk perselisihan yang mungkin dialami oleh pegawai MTAPD semasa menjalankan tugas hariannya. Anda kemudian harus memilih dari sebilangan kemungkinan reaksi yang paling tepat.

6. Penjagaan selektif

Anda mesti belajar untuk fokus secara selektif dalam menghadapi gangguan. Keupayaan ini sangat penting semasa melakukan pemeriksaan keselamatan antara gangguan yang lebih besar dan ketika memanggil kembali nombor lesen. Garisan nombor, huruf dan simbol yang canggih diharapkan.

7. Panduan ruang.

Di bahagian ini, anda akan memfokuskan pada mengesahkan kemampuan calon untuk menentukan penempatannya di bandar, bangunan atau struktur . Keupayaan ini diukur dengan NCJOSI dan pemeriksaan polis MTA dengan menggunakan peta dan susun atur. Sebagai anggota polis MTA, anda perlu melakukan pemeriksaan, memeriksa dan bahkan sering melakukan rondaan di seluruh wilayah yang diperuntukkan.

8. Pemahaman lisan.

Pemahaman verbal bermaksud keupayaan seseorang untuk mendengar atau membaca, memahami dan mengaplikasikan pengetahuan lisan atau tulisan melalui pelbagai tugas. Bahagian ini menilai kemampuan anda membaca dan memahami Bahasa Inggeris secara bertulis.

9. Ekspresi Lisan;

Sebagai sebahagian daripada agensi penguatkuasaan undang-undang, seorang pegawai polis MTA memerlukan teknik bertulis dan lisan untuk menyampaikan maklumat dan pemikiran dengan cekap. Oleh itu, bahagian ini termasuk dalam Ujian Polis MTA untuk memeriksa sama ada calon mempunyai kemampuan untuk bercakap secara lisan.

Kumpulan soalan dalam bentuk frasa yang tidak lengkap dan anda harus memilih penyelesaian yang tepat untuk ayat dari kemungkinan yang diberikan. Gaya lain akan membuat pengguna ujian mengenal pasti perkataan atau perkataan yang dinyatakan dengan tidak betul dalam teks dan memilih dari kemungkinan yang betul.

10. Melihat

Bahagian ini digunakan untuk menguji kemampuan anda dalam pengimejan mental. Setelah pengubahsuaian dalam penempatan atau penampilan dilakukan, anda akan diminta untuk mengenal pasti objek, corak atau orang asal.

:white_square_button: Ringkasan

Ujian NCJOSI II digunakan untuk ujian MTAPD. Pemeriksaan ini terdiri daripada 200 soalan dan dibahagikan kepada dua bahagian. Ia dilengkapi dengan had masa dua setengah jam. Yang kedua mempunyai 80 soalan yang terbahagi kepada 10 kemahiran kognitif yang penting untuk pekerjaan itu.

:eight_pointed_black_star: Perincian mengenai Peperiksaan dan Proses Pengambilan Polis MTA pada tahun 2021

Penyediaan dan penjelasan pemeriksaan tahap kemasukan polis MTA adalah salah satu tonggak dalam proses pengambilan.

Langkah-langkah berikut merangkumi:

 • Ujian senaman fizikal

 • Panel temu ramah

 • Pemeriksaan atau penyelidikan keselamatan menyeluruh (termasuk cap jari)

 • Pemeriksaan perubatan merangkumi ujian perubatan

 • Penilaian psikologi formal dan lisan

 • Kajian poligraf

 • Kurikulum Akademi Polis telah selesai.

 • Sebelum calon boleh dipertimbangkan untuk sebarang jawatan, mereka mesti menyelesaikan setiap peringkat proses pekerjaan Ujian Polis MTA.

:small_red_triangle_down: Peperiksaan Polis MTA - Ujian Penghakiman Situasi

Cawangan SJT polis MTA menilai tingkah laku pemohon dalam pengaturan pekerjaan harian.

Pada hakikatnya, komponen pemeriksaan polis MTA ini digunakan untuk menganalisis kualiti tingkah laku calon yang berkaitan dengan pekerjaan mereka.

Sifat-sifat ini akan membolehkan agensi tersebut menunjukkan keberkesanannya jika diberi kedudukan yang dimintanya. Terdapat 120 soalan di kawasan ini.

:white_square_button: Ringkasan

Ini adalah penilaian psikologi yang memaparkan pemohon untuk situasi dan senario hipotesis yang mungkin ditemui oleh pegawai polis yang sebenarnya di tempat kerja. Anda akan dinilai sama ada anda telah memilih strategi yang paling berkesan untuk menangani senario ini atau tidak.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak soalan mengenai pemeriksaan polis Mta. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Adakah polis asli dari Polis MTA?

Polis MTA adalah unit keretapi MTA atau unit kepolisian MTA di New York City . Di negeri NY dan Connecticut, pegawai polis MTA dianggap polis biasa. Kekuatan ini bermula pada tahun 1998.

:two: Adakah peperiksaan polis sukar ditulis?

Ujian Pemilihan Pegawai Polis serupa dengan yang lain kerana ia menguji kemahiran asas dan tidak semestinya pengetahuan khusus mengenai sistem penguatkuasaan undang-undang . Biasanya, peperiksaan tidak sukar, tetapi anda mungkin ingin mempelajari kebolehan asas ini sebelum hari ujian.

:three: Bagaimana saya boleh menjadi polis MTA?

Pergi ke portal pekerjaan MTA dan cari "kepolisian" untuk melihat kedudukan terbuka yang sedang dibuka. Kemudian pilih jawatan Pegawai Polis MTA dan selesaikan permohonan secara dalam talian. Anda memasuki kumpulan pilihan setelah lulus pemeriksaan awal yang berkaitan dengan kelayakan yang relevan untuk jawatan tersebut.

:four: Dari segi undang-undang, apa maksud MTA?

Perjanjian Pemindahan Bahan (MTA) adalah kontrak untuk pemindahan antara dua institusi bahan penyelidikan nyata, jika penerima ingin menggunakannya untuk tujuan penyelidikannya sendiri.

:five: Adakah kakitangan MTA menerima pencen?

Tiga dana pencen MTA telah melabur sejumlah 4.8 bilion dolar di beberapa laman web, kata Aaron Donovan, jurucakap MTA. "Untuk menjadi jelas, tidak ada pekerja yang akan terpengaruh kerana rancangan MTA ini adalah manfaat pasti dan oleh itu tidak ada risiko untuk pencen pekerja ," tambah Donovan.

:closed_book: Kesimpulan:

Objektif Bahagian Metropolitan adalah untuk membantu Jabatan dalam inisiatif polis berasaskan komuniti untuk menghapuskan jenayah dan ketakutan terhadap jenayah di seluruh Bandar. Ini dicapai dengan pengembangan dan penempatan pasukan cadangan yang terdiri dari tentera terlatih dan berdisiplin yang layak.

Aplikasi taktik / peralatan khusus yang dikendalikan oleh Metropolitan Division dan latihan dan kepimpinan berterusan Jabatan meningkatkan keberkesanan para komandan insiden Jabatan dalam mencapai matlamat jangka panjang Jabatan.

artikel berkaitan