Untuk mendapatkan penampilan bulu mata semula jadi, kami mempunyai nama produk maskara setelah menggunakannya bulu mata kelihatan cantik dan semula jadi.

Apakah Sambungan Lash Semula Jadi?

Sambungan bulu mata adalah bahan separa kekal, jika anda ingin menjadikan tepi bulu mata anda kelihatan lebih panjang, lebih panjang, dan sambungan yang lebih gelap pada bulu mata semula jadi anda. Sambungan digunakan secara teratur, satu sambungan bulu mata bergabung dengan bulu mata semula jadi anda menggunakan gam separa kekal. Sambungan bulu mata terbuat dari sintetik, cerpelai, bulu palsu, atau serat sutera. Bahannya bervariasi dari salun ke salon, kebanyakan panti mempunyai penampilan khusus untuk pelanggan mereka dan menawarkan mereka pelbagai corak, panjang, dan warna warna ekstensi.

Jenis pemanjangan bulu mata

Artis menggunakan pelbagai jenis bulu mata yang terdapat di sini:

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Sambungan bulu mata sutera :diamond_shape_with_a_dot_inside: Sambungan bulu mata :diamond_shape_with_a_dot_inside: Sambungan sintetik :diamond_shape_with_a_dot_inside: Sambungan bulu mata palsu

Sambungan bulu mata semula jadi sutera

Sambungan bulu mata sutera yang digunakan oleh kebanyakan studio, ini memberikan anda penampilan yang paling semula jadi dan meningkatkan kecantikan anda. Artis meletakkan bulu mata mengikut keperluan dan kerana kelihatan lebih cantik. Gabungan sambungan eyeliner dan bulu mata bersayap menjadikan penampilan anda lebih cantik dan cantik.

Sambungan bulu mata

Sambungan bulu mata juga memberikan penampilan semula jadi dan meningkatkan kecantikan model dan selebriti. Bulu mata yang lebih panjang diletakkan di tepi mata dan lebih kecil diletakkan di sudut dalam mata.

Sambungan sintetik

Sambungan bulu mata sintetik kebanyakannya digunakan untuk penampilan berani; ia boleh lebih tebal dan lebih gelap daripada sambungan bulu dan sutera. Semua ini berbeza dari keriting panjang dan kekuatannya.

Sambungan bulu mata palsu

Banyak studio meletakkan sambungan mengikut pilihan mereka, berkali-kali mereka tidak meminta pilihan pelanggan mereka. Sekiranya anda mempunyai alahan pada kucing maka anda mengehadkannya jangan gunakan pada anda. beberapa jenis peluasan lain juga terdapat di pasaran seperti, sambungan rambut , sambungan diikat tangan , pita dalam sambungan , peluasan produk .

Catatan

Untuk pemanjangan bulu mata semula jadi, seorang artis meletakkan sambungan pada bulu mata individu. Di sini kita mempunyai sutera, sintetik, bulu palsu, dan bulu cerpelai. Untuk penampilan semula jadi, anda meletakkan bulu mata sutera dan bulu cerpelai, kerana penampilan yang berani anda mempunyai sambungan sintetik.

pemanjangan bulu mata semula jadi

Seperti apa proses permohonan?

Sebaik sahaja anda mengemukakan permohonan untuk memanjangkan bulu mata, anda mesti berhati-hati, anda harus ingat bahawa gam anda adalah separa kekal dan diformulasikan khas yang tidak akan mengganggu anda dan merosakkan bulu mata semula jadi anda. Walaupun anda boleh mengharapkannya dari artis anda:

:point_right: Penilaian: artis mesti mengetahui tentang semua proses atau risiko dan mempunyai pengetahuan lengkap mengenai pemanjangan bulu mata sebelum menggunakannya. Semua faedah dan kekurangan telah diketahui oleh seorang artis. Dia mesti bertanya tentang perkara yang tidak sesuai untuk anda dan juga membuang kenalan anda jika anda memilikinya.

:point_right: Tentukan Panjang Panjangan dan Kekuatan Keriting: artis mesti bertanya apa yang anda mahukan seperti penampilan, glamor atau semula jadi; anda mesti diputuskan sebelum pergi ke salun. Mengikut pilihan anda, mereka memutuskan mengenai panjang lanjutan dan kekuatan ikal. Artis meletakkan 3-4 jenis bulu mata ke bulu mata anda, lebih lama diletakkan di sudut luar dan lebih kecil diletakkan di sudut dalam mata.

:point_right: Membersihkan kawasan mata: artis anda harus ingat bahawa pelanggan mesti selesa sehingga mengatakan anda berbaring dan santai. Seorang artis mesti membersihkan solekan atau minyak anda sebelum memulakan prosesnya. Ia sangat berguna bagi artis anda sekiranya anda membuat janji temu tanpa solekan.

:point_right: Memohon pita dan gel mata: sementara prosesnya memakan masa 1 atau 2 jam, anda harus menutup mata sepanjang masa, selang waktu bergantung pada bagaimana artis anda meletakkan sambungan. Artis anda mesti menggunakan gel mata pada bulu mata bawah dan melindungi semua prosedur. Kemudian, gel mata yang ditutup dengan pita bermutu perubatan di bahagian bawah mata anda, pita ini tidak akan membahayakan bulu mata bawah anda semasa dikeluarkan.

:point_right: Aplikasi: semasa menggunakan pinset, artis anda akan memasukkan pelepasan bulu mata ke dalam gam separa kekal dan meletakkannya pada bulu mata semula jadi. Dalam kebanyakan kes, satu bulu mata lanjutan akan berlaku pada bulu mata semula jadi. Sekiranya anda mahukan penampilan glamor, artis anda meletakkan sebilangan besar bulu mata pada satu mata anda. Permohonan tidak terganggu tetapi anda harus menutup mata sepanjang proses.

:point_right: Pengeringan: gam bulu mata kering semasa proses, tetapi artis anda mengambil masa 10 minit anda setelah semua lilitan bulu mata anda digunakan. Sebilangan artis memberikan anda kipas genggam untuk mengeringkan lem tidak lama lagi, tetapi ada yang lebih suka mengeringkannya di udara. Semasa proses ini, anda mesti memejamkan mata.

:point_right: Melepaskan pita dan gel: setelah mengeringkan gam bulu mata, artis anda mengeluarkan gel dan pita tersebut. Setelah mengeluarkan artis kemungkinan akan menyikat bulu mata dan kemudian berkata anda membuka mata anda perlahan-lahan.

Di mana anda mesti mendapatkan sambungan bulu mata?

Sebelum membuat janji temu untuk mendapatkan perkhidmatan bulu mata, pastikan artis bulu mata anda profesional dalam bidangnya dan mempunyai pakar kecantikan berlesen dan bukannya pakar kecantikan. Esthetician dilatih dalam rawatan berorientasikan kulit, seperti, penyambungan wajah dan bulu mata. Untuk keselamatan anda, anda mesti mengunjungi pakar estetik berlesen di salun. Sekiranya anda mendapat pemanjangan bulu mata semula jadi, anda akan menggunakan tetes mata karaprost untuk menjadikan bulu mata anda lebih panjang .

Kelebihan dan kekurangan sambungan bulu mata

Selebriti kelihatan cantik setelah meletakkan sambungan bulu mata, tetapi kadang-kadang menjadi menjengkelkan bagi mereka. Sebelum meletakkannya, anda mempunyai pengetahuan lengkap mengenai kebaikan dan keburukannya. Sambungan bulu mata semula jadi mempunyai kebaikan dan keburukan yang diberikan di bawah:

Kelebihan sambungan bulu mata

:small_blue_diamond: Ia berfungsi: penyambungan bulu mata memberi anda pewarnaan dan penampilan cantik setiap hari. Anda berasa yakin dan cantik setelah menggunakannya pada mata anda. Dengan pemanjangan bulu mata dan mata Smokey , anda kelihatan berserabut.

:small_blue_diamond: Dapat disesuaikan sepenuhnya: penampilan anda bergantung sepenuhnya pada pilihan anda, anda ingin kelihatan semula jadi atau secara dramatik. Sekiranya anda mahukan penampilan yang lebih berani atau semula jadi, anda memberi arahan kepada pelukis bulu mata anda mengenai keriting dan panjangnya.

:small_blue_diamond: Tidak tahan air: setelah mendapatkan rawatan bulu mata, anda tidak dapat membasahi bulu mata anda dalam masa 48 jam. Setelah mengeringkannya, anda boleh berenang, mandi dan menyapu mereka.

:small_blue_diamond: Tanpa rasa sakit: meletakkan sambungan bulu mata sepenuhnya tanpa rasa sakit untuk semua orang dari awal hingga akhir.

:small_blue_diamond: Ia selamat: setiap pakar dermatologi, pakar estetik, dan pakar bedah plastik berpuas hati dan bersetuju bahawa keseluruhan prosedur itu selamat dan baik untuk semua orang.

Kekurangan pemanjangan bulu mata

:heavy_check_mark: Risiko Kerengsaan dan Jangkitan : kerengsaan dan jangkitan adalah masalah utama meletakkan pemanjangan bulu mata. Peluang bulu mata memerlukan gam untuk meletakkan dan mata sangat rosak oleh bahan kimia ini. Untuk mengelakkan kerengsaan dan jangkitan, anda boleh melakukan ujian tampalan pada tangan dengan pelekat .

:heavy_check_mark: Pelaburan Masa dan Wang: proses awal mendapatkan pemanjangan bulu mata pada bulu mata semula jadi berharga sekitar $ 150 hingga $ 350 dan kos proses pengisian semula adalah sekitar $ 60 hingga $ 200. Proses awal anda mengambil masa dua jam dan proses pengisian semula memerlukan minimum satu jam.

:heavy_check_mark: Potensi Kerosakan Bulu Mata Semula jadi: setelah banyak perawatan dengan sempurna dan memilih artis pakar, anda akan melihat bahawa bulu mata semula jadi anda rosak. Semasa bulu mata semula jadi anda tumbuh, bulu mata memanjang jauh dari akar, dan bulu mata tidak dapat mengambil berat ekstensi dan boleh menyebabkan kerosakan. Menggosok atau gatal juga merosakkan bulu mata semula jadi.

:heavy_check_mark: Kejatuhan Tidak Merata : pertumbuhan bulu mata selalu tidak menentu. Sebilangan bulu mata semakin bertambah setelah minggu janji temu, beberapa peluasan akan hilang ketika bulu mata turun dan ada yang tetap bijaksana.

:heavy_check_mark: Mencuci Muka Adalah Sakit: apabila anda mempunyai pemanjangan bulu mata, anda tidak boleh menggosok mata, yang bermaksud semasa mencuci mulut anda dapat menjaga bulu mata anda.

Ringkasan

Sambungan bulu mata benar-benar mengubah keperibadian, keriting, dan panjang bulu mata anda berdasarkan pilihan anda, proses penyambungan bulu mata sama sekali tidak menyakitkan, penyambungan bulu mata anda merosakkan pertumbuhan semula bulu mata semula jadi jika anda lebih banyak menggosok dan menyentuhnya akan jatuh atau kerosakan.

Berapa lama sambungan bulu mata bertahan?

Oleh kerana pertumbuhan rambut di kepala mempunyai siklus, pemanjangan bulu mata juga seperti siklus ini menumpahkan dan menyesal. Pada bila-bila masa bulu mata berada pada tahap yang berbeza, sebilangan bulu mata mengalami masa pertumbuhan sementara yang lain siap untuk gugur. Apabila bangsal dari garis bulu mata lenturan bulu mata anda jatuh dengan sendirinya. Sekiranya anda tidak menggosok mata, menggunakan produk berminyak pada bulu mata anda, atau menggunakan maskara, pemanjangan bulu mata anda akan bertahan selama sebulan. Untuk mendapatkan keputusan terbaik, anda mesti mengisi semula janji temu setelah 2-4 minggu. Sebahagiannya mempunyai celah alis dengan sambungan bulu mata untuk kelihatan lebih cantik.

Harga sambungan bulu mata semula jadi

Kos penyambungan bulu mata berbeza dari studio ke studio Harga sambungan bulu mata asas adalah sekitar $ 120 hingga $ 320. Kos bulu mata juga bergantung pada bentuk mata, panjang bulu mata, dan gaya hidup anda.

penyambungan bulu mata semula jadi

Petua untuk memanjangkan bulu mata yang tahan lama

Sekiranya bulu mata bertahan lama, anda mesti mengikuti langkah-langkah berikut:

:maple_leaf: Elakkan basah

Sekiranya anda mahu bulu mata anda bertahan lama, hindari membasahi 48 jam pertama selepas proses meletakkan.

:maple_leaf: Jangan gunakan pembersih dengan minyak

Lem separa kekal dipengaruhi oleh produk berminyak, seperti minyak wajah, serum, penghilang solekan, dan pembersih. Jangan gunakan keseluruhan produk berminyak jika anda mahu bulu mata yang panjang.

:maple_leaf: Jangan terlalu lama berdiri di bawah pancuran mandian

Air boleh merosakkan sambungan bulu mata anda; bulu mata anda tidak boleh mengambil berat air terlalu lama. Anda mesti menyikat bulu mata selepas setiap mandi kerana bulu mata anda perlu menyikatnya.

:maple_leaf: Tidur di sisi anda

Sekiranya perut anda tidur, anda mesti mengubah tabiat anda jika anda mahu bulu mata anda bertahan lama hingga sebulan. Sambungan bulu mata anda digosok dengan sarung bantal anda, yang merosakkan sambungan anda sehingga tidur di sisi anda.

:maple_leaf: Elakkan menggosok mata dan menyentuh sambungan anda

Gosok dan sentuhan mata yang lebih banyak menyebabkan mata jatuh atau pecah, kerana menggosok, memberi tag, dan menyentuh lebih banyak akan menyebabkan perpanjangan yang lebih lemah. Elakkan menggosok dan menyentuh bahagian bulu mata anda.

:maple_leaf: Jangan gunakan penjepit bulu mata

Sekiranya penyambungan bulu mata anda melengkung, anda akan menggunakan pengeriting bulu mata yang dipanaskan untuk melengkungnya dengan perlahan. Jangan sekali-kali menggunakan alat penjepit bulu mata mekanikal, mereka merosakkan pemanjangan bulu mata.

Soalan lazim

Orang mempunyai banyak soalan mengenai pelanjutan bulu mata yang ada di bawah:

Apakah sambungan bulu mata yang paling semula jadi?

Yang paling biasa adalah mink, sutera dan sintetik. Saya secara peribadi tidak suka bulu cerpelai di dekat mata saya. Panjangnya juga penting untuk penampilan yang realistik: dengan kepakaran Kurowska, dia menggunakan panjang hingga 14mm. Pada janji temu, jelaskan bagaimana bulu mata anda kelihatan: tebal, kerinting, panjang, jelas.

Apakah jenama terbaik untuk penyambungan bulu mata?

Jenama Sambungan Bulu Mata Profesional Terbaik

 • Sambungan Lash Individu Scala.
 • Sambungan Bulu Mata 3D Landkiz.
 • Scala Pro Memberi Bulu Mata Palsu Mink 3D.
 • Sambungan Bulu Mata Svanslashes.
 • Sambungan Bulu Mata Mink Fur 3D.

Bolehkah anda memakai maskara di Lash Extensions?

Ya, tetapi lebih sedikit yang terbaik dan memakai solek yang salah boleh menyebabkan kejatuhan bulu mata, kerosakan pada lanjutan dan mengurangkan secara dramatik jangka masa lenturan bulu mata anda kelihatan penuh dan hebat. Maskara kalis air atau apa-apa jenis maskara berasaskan minyak akan melarutkan agen ikatan dan memendekkan jangka masa pemanjangan bulu mata anda.

Sambungan cambuk selebriti mana?

Berikut adalah 6 selebriti yang dengan bangga memakai sambungan bulu mata:

 • Kim Kardashian. Tidak menghairankan apabila melihat ratu glamor Kim Kardashian dalam senarai ini. …
 • Katy Perry. Sama ada dia berada di atas pentas atau dalam perjalanan ke kedai runcit, Katy Perry selalu kelihatan suka berkumpul.
 • Beyonce
 • Jennifer Lopez
 • Gwen Stefani
 • Kylie Jenner

Kesimpulannya

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Pertama, lebih suka maskara untuk pemanjangan bulu mata semula jadi, setelah melaksanakan maskara, anda akan kelihatan cantik dan cantik.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Untuk penampilan yang dramatik atau berani, anda bergerak ke arah pemanjangan bulu mata.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Sebelum membuat janji temu banyak perkara, anda mesti fikirkan seperti mana artis anda mesti, mempunyai pengetahuan tentang risiko lem separa kekal, dan mesti mengetahui tentang tekstur kulit pelanggan.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Sekiranya kucing disebabkan oleh alahan, tidak pernah menggunakan sambungan bulu palsu, mesti memberitahu artis anda mengenainya.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Setelah meletakkan sambungan, jangan sekali-kali membasahi mereka selama 48 jam. Jangan sekali-kali menggunakan produk berminyak pada sambungan anda.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Sekiranya anda mendapat pelanjutan anda sehingga satu bulan, elakkan dari menggosok dan menyentuhnya.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Untuk pewarnaan dan penampilan cantik setiap pagi anda harus pergi ke salun selepas 2-4 minggu.

Anda boleh membaca lebih lanjut

Pita pada sambungan

Sambungan yang diikat dengan tangan

Sambungan produk