NDIS (Skim Insurans Kecacatan Nasional) adalah sistem sokongan dengan menyediakan dana kepada orang kurang upaya untuk bergantung pada Australia. Hampir 50,000 orang telah memberikan bantuan di Australia.

Mengapa sokongan NDIS penting?

Kita hidup di dunia di mana kita semua bergantung antara satu sama lain, secara langsung atau tidak langsung. Tidak ada yang salah dengan itu kerana sebagai manusia, kita perlu menerima bahawa kita tidak suci melayan aspek kehidupan tidak berada dalam kawalan kita untuk menangani kerumitan hidup dan rintangan yang ditimpa kepada kita, kita memerlukan sokongan dari sumber yang boleh dipercayai . Life Care Solutions telah memberikan sokongan NDIS kepada mereka yang memerlukan. Namun, terdapat beberapa kesalahpahaman dan keraguan mengenai pekerja sokongan NDIS dan NDIS.

Apa itu NDIS?

NDIS (Skim Insurans Kecacatan Nasional) telah memperuntukkan dana tahunan kepada orang kurang upaya di Australia. Jumlah anggaran adalah $ 22 bilion untuk hampir 500, 000 orang Australia, yang memerlukan sokongan NDIS.

Kepentingan NDIS

Sokongan NDIS tidak hanya terhad untuk memberikan bantuan kewangan tetapi juga memudahkan kehidupan orang kurang upaya di semua domain. Dengan bantuan Penyelarasan Sokongan NDIS, beratus-ratus dan ribuan orang Australia yang kurang upaya mempunyai akses kepada doktor, kelab sukan, kumpulan sokongan, perpustakaan, dan sekolah. Dapat difahami bahawa orang kurang upaya menghadapi kesukaran untuk menghadapi orang lain sehingga sekarang, pekerja sokongan NDIS memastikan keselesaan mereka.

Apakah hubungan antara Life Care Solutions dan NDIS?

Life Care Solutions adalah penyedia perkhidmatan NDIS aktif yang telah mengadakan beberapa program koordinasi sokongan NDIS. Kami telah memberikan perkhidmatan kami melalui pekerja sokongan NDIS yang terlatih untuk membantu orang kurang upaya, sehingga mereka dapat menjalani kehidupan mereka yang kompleks tanpa halangan. Pasukan kami komited untuk memastikan bahawa individu kurang upaya tidak perlu menjalani kehidupan yang bergantung. Kami mempunyai matlamat yang bertujuan memastikan gaya hidup yang meningkatkan keyakinan orang kurang upaya.

Perkara yang perlu dicari dalam penyedia sokongan NDIS yang ideal

Selalu lebih baik untuk menyedarkan diri sendiri daripada hidup dalam keadaan terlupa. Apabila masalah berkenaan dengan kehidupan orang kurang upaya, tidak ada ruang untuk kecuaian. Keperluan mereka mungkin berbeza tetapi seperti manusia lain, mereka memerlukan perkara penting untuk meneruskan kehidupan mereka. Oleh itu, program penyelarasan sokongan NDIS perlu disokong. Anda mesti mengetahui perkara penting dari penyedia sokongan NDIS yang ideal. Kita tidak boleh mengabaikan aspek teknikal kerana perkara ini menyangkut nyawa yang tidak bersalah yang tidak dapat mengambil keputusan sendiri. Sebelum mendaftar ke koordinasi sokongan NDIS, pastikan mereka tidak bersikap berat sebelah terhadap jantina, bangsa, etnik, atau budaya apa pun. Kebencian atau permusuhan tidak dapat ditoleransi dalam apa jua bidang pekerjaan. Penyedia NDIS yang bertanggungjawab tidak pernah menolak sokongan mereka dan anda harus selalu memeriksa jenis makanan yang disediakan oleh pekerja sokongan NDIS.

NDIS menjanjikan masa depan yang aman

Penyelarasan sokongan NDIS telah dirancang sedemikian rupa sehingga orang kurang upaya tidak melakukan apa-apa dalam bidang pekerjaan apa pun. Pembentukan watak mereka dipantau dengan teliti oleh pekerja. Beberapa tahun yang lalu, orang percaya bahawa individu kurang upaya tidak lebih dari sekadar beban. Mereka tidak berharga dan tidak dapat melakukan sesuatu yang produktif untuk masyarakat ini. Life Care Solutions secara khusus berusaha untuk mengubah persepsi ini.

Program NDIS kami dirancang sedemikian rupa sehingga orang kurang upaya juga termotivasi untuk menjana pendapatan. Ini dapat dilakukan dengan mempersiapkan mereka untuk membina CV. Kesepakatan itu tidak berakhir di sini, syarikat kami tanpa henti membantu peserta kami yang kurang upaya dengan pekerjaan, pembinaan temu ramah , dll.

Sehubungan itu, fokus utama kami adalah pendidikan peserta kurang upaya. NDIS menjanjikan masa depan yang aman dengan tidak berkompromi dalam pendidikan individu-individu ini kerana menyedari akhirnya dapat membawa anda ke mana saja di dunia ini. Sokongan NDIS tidak berakhir, ia tidak terhad kepada sokongan kewangan. Sokongan emosi jauh lebih banyak daripada bantuan apa pun. Sejauh ini, pekerja kami memperlakukan para peserta dengan penuh perhatian dan kebaikan, sehingga semangat mereka terus meningkat. Mereka tidak pernah membiarkan anak-anak kurang upaya merasa kecewa dari dunia dan mengusahakan keperibadian mereka dengan rapi, sehingga mereka dapat memiliki kekuatan untuk melawan dunia ini.

artikel berkaitan

Apa itu Insurans Kurang Upaya?

Manfaat Hilang Upaya Seumur Hidup