Nilai bersih,

Definisi Nilai Bersih:

 1. Nilai (perniagaan, dll.) Setelah semua liabiliti ditolak dari nilai pasaran yang sebenarnya, berbanding dengan nilai buku, aset; (sekarang sering) jumlah kekayaan individu, dengan mengambil kira semua aset dan liabiliti kewangan (terutamanya hutang).

 2. Nilai bersih dikira dengan mengurangkan semua liabiliti dari aset. Aset adalah apa sahaja yang dimiliki dan mempunyai nilai wang, sementara liabiliti adalah kewajipan yang menguras sumber. Nilai bersih positif bermaksud aset melebihi liabiliti, sementara nilai bersih negatif terhasil apabila liabiliti melebihi aset. Nilai bersih yang positif dan meningkat menunjukkan kesihatan kewangan yang baik sementara penurunan nilai bersih menjadi perhatian kerana ia mungkin menandakan penurunan aset berbanding dengan liabiliti.

 3. Nilai bersih adalah nilai aset yang dimiliki seseorang atau syarikat, tolak liabiliti yang mereka bayar. Ini adalah metrik penting untuk mengukur tahap kesihatan syarikat dan memberikan gambaran mengenai kedudukan kewangan syarikat semasa.

 4. Nilai firma kepada pemiliknya (pemegang saham / pemegang saham) seperti yang ditunjukkan pada kunci kira-kira. Ini adalah jumlah modal saham yang diterbitkan, pendapatan tertahan, dan keuntungan modal. Juga dipanggil nilai bersih.

Bagaimana menggunakan Nilai Bersih dalam ayat?

 1. Walaupun akaun bank syarikat hampir kosong, ia mempunyai nilai bersih yang besar kerana semua aset, pengenalan nama, dan pekerjanya.
 2. Nilai bersih adalah konsep kuantitatif yang mengukur nilai entiti dan dapat diterapkan pada individu, syarikat, sektor, dan bahkan negara.
 3. Ketika nilai bersih syarikat Sarah mencapai tahap terendah, Sarah memutuskan sudah waktunya untuk membuat beberapa perubahan dramatik kepada syarikat itu.
 4. Dia lebih bimbang tentang kekayaan bersih lelaki itu bahawa keperibadiannya, dia adalah penggali emas, dia tidak main-main dengan kawan yang patah.
 5. Dalam perniagaan, nilai bersih juga dikenali sebagai nilai buku atau ekuiti pemegang saham. Lembaran imbangan juga dikenali sebagai penyata nilai bersih.
 6. Nilai bersih memberikan gambaran mengenai kedudukan kewangan entiti semasa.
 7. Orang dengan nilai bersih yang besar dikenali sebagai individu dengan nilai bersih tinggi (HNWI).

Makna Nilai Bersih & Definisi Nilai Bersih

Nilai Bersih ,

Bagaimana Menentukan Nilai Bersih?

 • Ekuiti adalah nilai aset yang berkaitan dengan seseorang atau syarikat, ditolak liabiliti yang mesti dibayar. Ini adalah metrik penting untuk menilai kesihatan syarikat, kerana ia memberikan maklumat berguna mengenai kedudukan kewangan syarikat semasa.

  • Ekuiti adalah konsep kuantitatif yang mengukur nilai syarikat dan dapat diterapkan pada orang, syarikat, sektor dan juga negara.
  • Ekuiti memberikan gambaran keseluruhan kedudukan kewangan semasa syarikat.
  • Dalam ekonomi, ekuiti juga dikenali sebagai nilai buku atau ekuiti.
  • Individu yang mempunyai kekayaan yang besar dikenali sebagai individu yang bernilai (HNWI).

 • Anda boleh menentukan Nilai Bersih sebagai, Perbezaan antara aset dan liabiliti. Nombor ini, yang berlaku untuk individu dan syarikat, adalah ukuran utama syarikat atau orang tersebut. Dalam ekonomi, ekuiti juga dikenali sebagai nilai buku atau ekuiti.

 • Nilai keseluruhan semua aset anda (gaji, pelaburan, harta tanah) kurang daripada jumlah keseluruhan yang anda berhutang.

 • Jumlah modal syarikat, yang merupakan perbezaan antara jumlah aset dan jumlah liabiliti.

 • Nilai Bersih bermaksud, Istilah, dan definisi kewangan korporat, adalah ungkapan jumlah nilai perniagaan anda, yang merangkumi semua kewajiban dalam modal kerja anda dikurangi semua yang ada dalam perniagaan. Dengan kunci kira-kira semasa syarikat anda, anda boleh mengira ekuiti menggunakan formula mudah: aset - liabiliti = ekuiti.

 • Anda boleh menentukan Nilai Bersih kerana, Seperti ekuiti pemegang saham, aset lebih banyak keuntungan daripada penghutang.

Makna Literal Nilai Bersih

Bersih:

Makna Bersih:
 1. Tangkap atau pendaratan (ikan atau haiwan lain)

 2. (Dalam sukan) untuk memukul (menendang) atau menendang (bola atau puck)

 3. Tutup dengan jaring.

 4. Sekeping bahan jaring longgar, terbuat dari tali, tali, tali atau sejenisnya, biasanya digunakan untuk menangkap ikan atau binatang lain.

 5. Struktur ini terdiri dari jaring yang disokong pada bingkai dan digunakan sebagai sasaran dalam sukan seperti bola sepak dan hoki.

 6. Tenunan yang sangat baik yang terbuka.

 7. Cara untuk menangkap seseorang.

 8. Internet.

 9. Dapatkan atau terima keuntungan bersih (tunai).

Kalimat Bersih
 1. Kerosakan kerana pengisian ikan

 2. Wright menjaringkan 177 gol dalam enam tahun

 3. Nelayan membaiki jaring mereka

 4. Giliran salib Wilson dalam jaringan

 5. Mesh langsir

 6. Pencarian ditangguhkan sehingga para pembunuh dapat melarikan diri dari rangkaian.

 7. Memastikan keselamatan data di Internet menjadi semakin sukar.

Sinonim Bersih

jerat, jala, dibayar, peroleh, akhir, tulle, kerja terbuka, kesimpulan, jelas, kisi, dapatkan, buat, renda, jaringan jaring, anyaman, bawa masuk, setelah potongan, kumpulkan, dapatkan, peroleh

Bernilai:

Makna Nilai:
 1. Nilai yang sesuai dengan nilai yang dipelajari seseorang atau benda, sejauh mana seseorang atau sesuatu itu dipuji atau diketengahkan.

 2. Sama dengan nilai nombor atau lokasi tertentu.

Kalimat yang Bernilai
 1. Mereka harus mendengar semua gosip dan memutuskan harganya.

 2. Barang kemas bernilai Rs 50,450 dirampas