Rangkaian neural,

Definisi rangkaian Neural:

 1. Sistem komputer dimodelkan pada otak manusia dan sistem saraf.

 2. Rangkaian neural adalah rangkaian algoritma yang berusaha untuk mengenali hubungan yang mendasari dalam sekumpulan data melalui proses yang meniru cara otak manusia beroperasi. Dalam pengertian ini, rangkaian saraf merujuk kepada sistem neuron, baik yang bersifat organik atau buatan. Rangkaian saraf dapat menyesuaikan diri dengan perubahan input; jadi rangkaian menghasilkan hasil yang terbaik tanpa perlu merancang semula kriteria output. Konsep rangkaian saraf, yang berakar pada kecerdasan buatan, dengan cepat mendapat populariti dalam pengembangan sistem perdagangan.

 3. Rangkaian neural, dalam dunia kewangan, membantu pengembangan proses seperti peramalan siri masa, perdagangan algoritma, klasifikasi sekuriti, pemodelan risiko kredit dan membina penunjuk proprietari dan derivatif harga.

 4. Teknik kecerdasan buatan yang meniru operasi otak manusia (saraf dan neuron), dan terdiri daripada pemproses komputer yang saling berkaitan padat yang bekerja serentak (secara selari). Ciri utama rangkaian saraf adalah mereka diprogramkan untuk belajar dengan menyaring data berulang kali, mencari hubungan untuk membina model matematik, dan secara automatik membetulkan model ini untuk memperbaikinya secara berterusan. Juga dipanggil jaring neural.

Sinonim rangkaian Neural

Sistem, Kompleks, Struktur yang saling berkaitan, Sistem yang saling berkaitan, Susunan yang kompleks, Sistem yang kompleks, Nexus, Web

Bagaimana menggunakan rangkaian Neural dalam ayat?

 1. Sekiranya anda dapat mencari sesuatu yang benar-benar dapat membuat rangkaian saraf yang baik maka anda dapat menjimatkan banyak wang untuk tenaga kerja.
 2. Rangkaian neural adalah seni bina komputer yang dimodelkan pada otak manusia, yang terdiri daripada nod yang saling terhubung dengan pautan kekuatan yang berbeza.
 3. Anda mesti selalu berusaha dan melakukan perkara-perkara yang mengikut rancangan rangkaian saraf untuk memastikannya sentiasa berada di sisi anda.
 4. Mereka digunakan dalam berbagai aplikasi dalam layanan keuangan, dari peramalan dan penelitian pemasaran hingga pengesanan penipuan dan penilaian risiko.
 5. Penggunaan rangkaian neural untuk ramalan harga pasaran saham berbeza-beza.
 6. Saya benar-benar kagum dengan rangkaian saraf kerana hampir seperti manusia, kecuali untuk kesedaran secara sedar.
 7. Jaringan saraf adalah rangkaian algoritma yang meniru operasi otak manusia untuk mengenali hubungan antara sejumlah besar data.

Makna rangkaian Neural & Definisi rangkaian neural

Rangkaian Neural ,

Apa Makna Rangkaian Neural?

Jaringan saraf adalah sekumpulan algoritma yang cuba mencari hubungan asas data melalui proses yang meniru cara kerja otak manusia. Dalam pengertian ini, rangkaian saraf merujuk kepada sistem neuron yang bersifat organik atau buatan. Jaringan saraf dapat menyesuaikan diri dengan perubahan input sehingga jaringan mendapat hasil terbaik tanpa menjelaskan lebih jelas kualiti output. Konsep rangkaian neural dengan akar kecerdasan buatan semakin popular ketika sistem perdagangan berkembang.

 • Rangkaian neural adalah sekumpulan algoritma yang meniru operasi otak manusia untuk mencari hubungan antara sejumlah besar data.
 • Mereka digunakan dalam berbagai kegunaan, dari layanan keuangan hingga peramalan dan penyelidikan pasar hingga pengesanan penipuan dan penilaian risiko.
 • Penggunaan rangkaian neural untuk meramalkan harga saham berbeza-beza.

Makna Literal Rangkaian Neural

Saraf:

Makna Neural:
 1. Berkaitan dengan sistem saraf atau saraf.

Kalimat Neural
 1. Corak aktiviti saraf

Sinonim Neural

neurologi, saraf, neuro-

Rangkaian:

Maksud Rangkaian:
 1. Menyusun persilangan garis mendatar dan menegak.

 2. Kumpulan atau sistem orang atau objek yang saling berkaitan.

 3. Sambungkan atau gunakan rangkaian.

 4. Berkomunikasi dengan orang lain untuk berkongsi maklumat dan membuat hubungan profesional atau sosial.

Kalimat Rangkaian
 1. Labah-labah membentuk jaring kompleks dengan pelbagai jenis utas

 2. Rangkaian perdagangan

Sinonim Rangkaian

silang silang, grid, kisi, jaring, matriks, mesh, anyaman, tracery, trellis