Surat khabar,

Definisi Akhbar:

  1. Media cetak biasanya diedarkan setiap minggu atau setiap hari dalam bentuk buku kertas yang dilipat. Penerbitan biasanya dibahagi berdasarkan subjek dan kandungan. Berita yang paling penting atau menarik akan dipaparkan di muka depan penerbitan. Surat khabar juga boleh merangkumi iklan, pendapat, hiburan dan berita kepentingan umum yang lain. Beberapa surat khabar yang paling popular adalah Wall Street Journal, Washington Post, dan New York Times.

  2. Sebuah penerbitan bercetak (biasanya dikeluarkan setiap hari atau mingguan) yang terdiri daripada helaian dilipat yang dilipat dan berisi berita, artikel, iklan, dan surat-menyurat.

Sinonim Surat Khabar

Nasihat, Kewartawanan Siaran, Harian, Surat kabar harian, Ekstra, Edisi tambahan, Warta, Maklumat, Kecerdasan, Jurnalisme, Majalah, Akhbar nasional, Surat khabar kejiranan, Berita, Agensi berita, media Berita, Perkhidmatan berita, Berita, Berita, Majalah Berita, Surat kabar rakaman, Kekayaan Berita, Organ, Kertas, Berkala, Persatuan akhbar, Radio, Kain, Laporan, Ulasan, Lembaran, Khas, Edisi khas, Tabloid, Agensi Telegraf, Televisi, Estet keempat, Akhbar, Berita, Mingguan, Surat khabar mingguan, Kawat perkhidmatan, Word, Kertas

Bagaimana menggunakan Surat Khabar dalam ayat?

  1. Semua surat khabar memuatkan kisahnya.
  2. Dulu surat kabar itu adalah tempat yang bagus untuk memasarkan produk anda tetapi mereka semakin usang setiap hari.
  3. Tajuk utama akhbar itu memberitahu berita suram mengenai pelbagai revolusi yang berlaku di beberapa negara Arab.
  4. Artikel akhbar itu membincangkan betapa hebatnya semua ekonomi dan itu membuat kita semua ketawa kerana kita semua tahu bahawa itu tidak bagus sama sekali.

Makna Definisi Akhbar & Akhbar

Surat khabar ,

Makna Surat Khabar:

Anda boleh menentukan Surat Khabar sebagai, Surat khabar digambarkan sebagai penerbitan bercetak untuk tujuan penerbitan awam dan diedarkan dari semasa ke semasa. Harga runcit rata-rata setiap salinan dalam tempoh 30 hari tidak boleh melebihi $ 0.75.

Makna Surat Khabar

  1. Penerbitan bercetak (biasanya setiap hari atau mingguan) merangkumi helaian berita yang dilipat dan masuk, artikel khas, pengumuman, dan surat-menyurat.

Surat Akhbar

  1. Semua surat khabar melaporkan kisahnya

Sinonim Surat Khabar

organ, berkala, dua minggu, kain, ulasan, bulldog, jurnal, metropolitan, masyarakat, pewartaan, tabloid, lembaran, perdagangan, majalah, lembaran skandal, catatan