Penipuan Nigeria,

Definisi penipuan Nigeria:

 1. Jenis penipuan e-mel dan e-mel yang cuba meyakinkan orang ramai untuk menghantar wang atau mendedahkan maklumat akaun bank kerana tuntutan palsu. Sukan biasanya melibatkan seseorang yang mewarisi sejumlah besar wang dan yang memerlukan pertolongan untuk mendapatkan wang tersebut. Sebilangan penerima yang terperangkap dalam skema akan mengembalikan jumlah yang diminta dan tidak akan melihat wang mereka. Sebilangan besar orang di sebalik penipuan ini tinggal di Afrika.

 2. Jenis penipuan ini biasanya dikenali sebagai penipuan Nigeria kerana ia sering berlaku di negara ini pada tahun 1990-an. Ada juga bagian dalam Artikel 419 Kanun Keseksaan Nigeria yang melarang penipuan jenis ini. Walau bagaimanapun, penipuan ini tidak terhad kepada Nigeria dan juga dilakukan oleh banyak organisasi di negara-negara yang berlainan di dunia. .

 3. Non-Escrow Negerium adalah sistem yang disediakan oleh pengirim, biasanya dalam bentuk e-mel, yang meminta bantuan untuk memindahkan ketiga yang mendesak. Sebagai balasan, pengirim menawarkan komisen - sejumlah besar, kadang-kadang hingga beberapa juta dolar, bergantung pada kredibiliti sasaran. Pelaku kemudian menuntut agar wang tersebut dikirim untuk menanggung sebahagian dari biaya pemindahan. Apabila wang dihantar kepada penipu, mereka segera. Mereka hanya pergi atau berusaha mendapatkan lebih banyak wang untuk menuntut masalah perpindahan yang sedang berlaku.

Bagaimana cara menggunakan penipuan Nigeria dalam ayat?

 1. Penipuan Nigeria biasanya merupakan program e-mel, di mana pengirim menawarkan komisen kepada seseorang untuk membantu mereka memindahkan sejumlah wang. .
 2. Sebab-sebab perubahan ini boleh berkisar dari penangguhan akaun kerajaan hingga memiliki akaun tanpa pemilik yang bermanfaat.
 3. Penipuan di Nigeria juga dikenali sebagai penipuan moden atau 419 penipuan.
 4. Penjenayah Nigeria berharap komisen yang dicadangkan itu akan sangat menarik sehingga berisiko menghantar ribuan dolar kepada orang asing.
 5. Skandal itu dikatakan telah merebak ke Nigeria pada tahun 1990-an.

Makna Definisi penipuan Nigeria & penipuan Nigeria

Penipuan Nigeria ,

Apakah Definisi Penipuan Nigeria?

Definisi penipuan Nigeria adalah: Tanpa diduga, orang Nigeria, mengetahui semua tentang nama pengkhianat pendahuluan atau 419, strategi di kipas adalah pengirim barang yang disebut l'aide untuk memudahkan pemindahan pelbagai pesanan, biasanya d Mengirim e-mel dalam bentuk Sebagai balasan, pengirim menawarkan komisen - sejumlah besar, kadang-kadang hingga beberapa juta dolar, bergantung pada reputasi yang dirasakan sasaran. Para pesalah kemudian meminta agar wang itu dipindahkan supaya sebahagian daripada kos yang berkaitan dengan pemindahan dapat ditanggung. Sekiranya wang dihantar kepada penipu, mereka akan hilang serta-merta atau cuba mendapatkan lebih banyak wang dengan menuntut masalah berterusan dengan pemindahan tersebut.

 • Penipuan Nigeria adalah sistem, biasanya dilakukan melalui e-mel, di mana pengirim menawarkan komisen kepada seseorang untuk membantu memindahkan sejumlah wang.
 • Penipu Nigeria berharap komisen yang dicadangkan akan cukup menarik untuk memaksa penerima menghantar ribuan dolar kepada orang asing.
 • Sebab-sebab pemindahannya boleh terdiri dari akaun yang disekat oleh pemerintah ke akaun tanpa pemilik yang bermanfaat.
 • Penipuan Nigeria juga dikenali sebagai penipuan bayaran pendahuluan atau penipuan 419.
 • Pemberontakan ini diberi nama setelah pecahnya di Nigeria pada tahun 1990-an.

Makna Literal Penipuan Nigeria

Nigeria:

Makna bahasa Nigeria:
 1. Penduduk atau penduduk Nigeria atau orang Nigeria.

 2. Tentang Nigeria atau rakyatnya.

Kalimat orang Nigeria
 1. Semua warga Nigeria yang berumur 18 tahun ke atas mempunyai hak untuk memilih.

 2. Pakaian tradisional Nigeria

Penipuan:

Makna Penipuan:
 1. Muslihat.

 2. Rancangan tidak setia, penipuan.

Kalimat Penipuan
 1. Seorang lelaki yang menipu ibu bapanya atas simpanan mereka.

Sinonim Penipuan

muslihat, penipuan, raket, skema penipuan, penipuan, ■■■■■■