Ya, anda boleh mengambil polisi insurans pada kereta yang sudah diinsuranskan oleh orang lain. Di UK, jenis perlindungan ini dikenali sebagai insurans kereta bukan pemilik . Kadar purata polisi insurans bukan pemilik adalah $ 475 setahun . Geico mempunyai harga yang lebih murah untuk insurans kereta bukan pemilik. Walau bagaimanapun, bila boleh, biasanya lebih murah.

Insurans kereta bukan pemilik Am Negara

 • Umum menawarkan insurans kereta bukan pemilik bagi mereka yang tidak memiliki kereta tetapi masih memerlukan perlindungan liabiliti. Sekiranya anda kerap memandu kereta orang lain tetapi mempunyai perlindungan tanggungjawab anda sendiri akan melindungi anda dari segi kewangan.

 • Walaupun kebanyakan pemilik menginsuranskan kenderaan mereka, ini tidak bermakna anda dilindungi jika anda meminjam kereta. Insurans kenderaan bukan pemilik melindungi orang yang memandu kereta yang tidak perlu memberikan perlindungan liabiliti sekiranya mereka mengalami kesalahan dalam kemalangan.

 • Polisi ini ditulis oleh orang, bukannya dengan kereta, dan melindungi pemegang polisi yang memberikan insurans kenderaan. Sebagai tambahan kepada insurans liabiliti , beberapa polisi juga merangkumi pemilik kenderaan tanpa kerosakan, kecurian dan kebakaran.

:point_right: Catatan : Dasar bukan pemilik rumah mempunyai beberapa batasan. Jangan sertakan liputan perlanggaran, dan senario penggunaan tertentu dikecualikan. Di samping itu, jenis polisi ini tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda memandu kenderaan yang dimiliki oleh anda atau ahli keluarga.

Mengapa saya perlu membeli insurans kereta bukan pemilik?

Insurans bukan pemilik masuk akal jika anda tidak berhenti memandu secara keseluruhan walaupun mereka tidak memiliki kereta. Sekiranya anda terpaksa memandu trak dari bosnya untuk menjalankan tugas atau hanya meminjam kereta dari rakan atau ahli keluarga secara sporadis, satu kemalangan boleh mengakibatkan kemerosotan kewangan tanpa insurans liabiliti.

Sudah pasti tidak ada pemilik yang berlaku untuk kenderaan sewa , jadi sementara anda masih harus membeli pelepasan kerosakan perlanggaran, anda tidak perlu membeli insurans liabiliti yang mahal setiap kali anda menyewa.

Sebab penting lain untuk membeli perlindungan bukan pemilik adalah untuk mengekalkan statusnya sebagai konduktor insurans pilihan. Perlindungan insurans jurang sering dilihat sebagai kekurangan perlindungan sebelumnya, yang secara automatik dapat diklasifikasikan sebagai risiko tinggi. Sekiranya anda tidak diinsuranskan dan kemudian memutuskan untuk membeli kereta, anda mungkin akan membayar kadar insurans berisiko tinggi, walaupun dengan rekod pemanduan yang sempurna.

Bergantung pada tempat tinggal anda, jika rekod memandu anda lemah atau tidak mempunyai kereta, anda mungkin tidak mempunyai pilihan untuk membeli liputan ini. Sebagai contoh, menurut undang-undang Virginia , pemandu yang tidak memiliki kereta, tetapi ingin agar lesen anda dikembalikan setelah beberapa sabitan yang serius, kerana DUI harus mengetuai polisi yang tidak memiliki hak milik.

LIHAT JUGA:point_down:Insurans kereta sewa Insurans kereta tanggungan

Apa yang diliputi oleh polisi insurans kereta bukan pemilik?

 • Polisi insurans kenderaan secara amnya merangkumi tanggungjawab bukan pemilik (hanya kecederaan badan dan kerosakan harta benda). Insurans liabiliti merangkumi kecederaan atau kerosakan harta benda yang anda tanggung akibat kemalangan kereta. Tidak meliputi kenderaan sewa yang disediakan atau jika ia rosak atau dicuri semasa menggunakannya.

 • Dengan polisi bukan hak milik, anda boleh membeli had liabiliti yang berbeza. Sekiranya negeri anda diminta untuk menghantar borang tanggungjawab kewangan SR-22 atau FR-44 , negeri boleh menentukan berapa banyak liabiliti yang harus anda perolehi.

 • Di beberapa negeri, pemilik insurans kenderaan tidak boleh memberikan perlindungan untuk pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan atau. Insurans bukan pemilik tidak termasuk jenis perlindungan berikut:

 1. Menyeluruh

 2. Perlanggaran

 3. Pengembalian penarik

 4. Bayaran balik sewa

 • Perlindungan tanggungjawab anda sendiri tidak boleh digunakan sebagai perlindungan sekunder jika anda meminjam kereta seseorang dan anda mengalami kemalangan; insurans kenderaan pemilik kenderaan berfungsi sebagai insurans utama.

 • Beberapa syarikat insurans menawarkan polisi bahawa pemilik kereta tidak memperluas liputan kepada kereta sewa. Sekiranya anda membeli insurans kereta untuk melindungi sewa kereta bukan pemilik, anda perlu berjumpa dengan syarikat insurans anda untuk mengesahkan bahawa polisi anda termasuk kereta sewa. Harap maklum bahawa syarikat penyewaan kereta biasanya diwajibkan oleh undang-undang untuk memberikan status perlindungan liabiliti minimum untuk kereta mereka.

:file_folder: Ringkasan: Polisi yang ditulis untuk orang yang memandu kereta yang tidak dimilikinya, misalnya, kereta yang dipinjam atau disewa. Biasanya, polisi bukan pemilik tersedia untuk pemandu kenderaan:

 1. Mempunyai lesen memandu yang sah (atau anda boleh mendapatkannya dengan mendapatkan insurans kereta)
 2. Tidak memiliki kenderaan
 3. Tidak mempunyai akses berkala ke kereta

Petikan insurans kereta bukan pemilik

 • Insurans kereta bukan milik adalah perlindungan liabiliti bagi pemandu yang tidak memiliki kereta. Ia membayar kecederaan dan kerosakan yang ditimbulkan dalam kemalangan ketika memandu kereta milik orang lain.

 • Insurans kereta bukan milik biasanya digunakan sebagai perlindungan insurans sekunder sekiranya pemilik kenderaan gagal membayar bil perubatan dan membaiki. Ini bermaksud insurans pada kereta yang anda pinjam akan digunakan terlebih dahulu, dan kemudian polisi anda akan dimulakan sekiranya anda tidak mempunyai had liabiliti yang lebih tinggi daripada pemilik kenderaan.

 • Walau bagaimanapun, insurans kenderaan bukan pemilik tidak akan melindungi kerosakan kereta yang anda pandu atau melindungi kecederaan anda sekiranya anda bersalah kerana kemalangan.

 • Insurans kereta bukan pemilik kereta adalah pilihan yang baik untuk anda jika anda menyewa kereta dengan kerap memandu kereta atau memandu kereta orang lain, atau berusaha untuk mengekalkan berterusan sepanjang masa anda tidak memiliki perlindungan kenderaan. Di samping itu, kenderaan insurans pemilik tidak digunakan untuk pemandu berisiko tinggi yang diminta untuk membeli polisi liabiliti untuk mengekalkan lesen memandu.

Kadar insurans kereta Bukan Pemilik di negeri saya

Nyatakan Harga bukan pemilik
Alabama $ 518
Alaska $ 301
Arizona $ 492
Arkansas $ 491
California $ 287
Colorado $ 382
Connecticut $ 902
Delaware $ 868
Daerah Columbia $ 522
Florida $ 903
Georgia $ 638
Hawaii $ 445
Idaho $ 265
Illinois $ 336
Indiana $ 309
Iowa $ 247
Kansas $ 343
Kentucky $ 416
Louisiana $ 811
Maine $ 281
Maryland $ 789
Massachusetts $ 665
Michigan $ 1,074
Minnesota $ 656
Mississippi $ 323
Missouri $ 362
Montana $ 332
Nebraska $ 284
Nevada $ 696
New Hampshire $ 458
Jersi baru $ 1,091
Mexico baru $ 338
New York $ 484
Carolina Utara $ 407
Utara Dakota $ 341
Ohio $ 311
Oklahoma $ 321
Oregon $ 525
Pennsylvania $ 484
Pulau Rhode $ 973
Carolina Selatan $ 352
Dakota Selatan $ 236
Tennessee $ 457
Texas $ 529
Utah $ 657
Vermont $ 395
Virginia $ 291
Washington $ 284
Virginia Barat $ 451
Wisconsin $ 172
Wyoming $ 301

Carian Berkaitan:point_down:Insurans kereta florida Insurans kereta murah LasVegas Teslas insurans kereta

Adakah insurans kereta bukan pemilik mahal?

Seperti semua polisi automatik, harga premium dikira berdasarkan rekod memandu setiap individu. Nasib baik, insurans pemilik biasanya tidak berpatutan pada umumnya. Harga boleh serendah $ 251 selama enam bulan atau bahkan setahun bagi mereka yang mempunyai sejarah pengendalian yang lebih selamat.

Masalah dengan merekodkan konduktor dengan kadar yang lebih tinggi, tetapi walaupun mereka yang harus membeli perlindungan yang diwajibkan Virginia boleh membayar sekitar $ 601 selama enam bulan.

Walaupun masih memimpin kadangkala insurans liabiliti adalah mustahak . Nasib baik, mencari polisi bukan pemilik adalah mudah. Hampir semua syarikat insurans menawarkan liputan ini, walaupun biasanya tidak diiklankan. Sebelum memilih polisi anda, beritahu ejen anda jika anda melakukan pemanduan di tempat kerja untuk mengetahui sama ada anda memerlukan liputan tambahan. Setelah anda memiliki insurans yang betul, anda boleh tenang mengetahui bahawa perlindungan liabiliti anda akan kekal dengan anda tidak kira kereta apa yang anda pandu dengan mudah.

Faktor yang mempengaruhi Kos insurans bukan pemilik

Kos insurans kereta bukan pemilik berbeza-beza, tetapi liputan ini umumnya lebih murah daripada polisi yang merangkumi kenderaan. Lihat syarikat insurans yang tidak memiliki kereta sebagai kurang berisiko kerana mereka tidak mempunyai akses tetap ke kereta. Faktor yang mempengaruhi kos termasuk:

Jumlah perlindungan insurans liabiliti yang anda mahukan:

 • Memandu anda

 • Lokasi geografinya

 • Bergantung pada rekod anda, risiko tinggi insurans auto mungkin diperlukan. Sekiranya ini berlaku, polisi bukan pemiliknya mungkin akan membebankan anda lebih tinggi daripada yang dikenakan oleh seseorang yang mempunyai rekod bersih.

Pemandu boleh dianggap "berisiko tinggi" jika pendaftaran anda merangkumi:

 • Keyakinan DUI

 • Memandu secara cuai

 • Banyak pelanggaran lalu lintas dalam jangka masa yang singkat

 • Memandu Tanpa Insurans

Sekiranya anda mencari pengembalian lesen, negeri anda mungkin memerlukan had liabiliti yang lebih tinggi daripada yang berlaku untuk orang lain. Had yang lebih tinggi akan memakan kos lebih tinggi.

Dalam beberapa kes, mungkin perlu memfailkan borang SR-22 dengan statusnya. Insurans SR22 yang memfailkan bukan pemilik tidak akan menambah kos insurans kereta, tetapi syarikat insurans mungkin mengenakan yuran sekali sehingga $ 27. Jadual berikut memberikan contoh kadar insurans kenderaan untuk pemandu di California selatan. memetik perlindungan liabiliti berbanding pemilik kenderaan dan bukan pemilik.

Insurans SR22 Kereta Bukan Pemilik

Untuk membeli polisi insurans kenderaan sendiri, hanya diperlukan nombor lesen memandu dan kad kredit atau kad debit. Anda boleh mendapatkan bukti insurans dengan segera melalui e-mel, dan syarikat insurans kereta yang anda pilih boleh memfailkan SR-22 atau bentuk negeri lain yang diperlukan bagi pihak anda, jika diperlukan.

Anda harus berbincang dengan ejen kereta sebut harga insurans bukan pemilik.

Ikuti langkah-langkah ini untuk membeli insurans bukan pemilik

 • Hubungi perlindungan insurans kenderaan ejen. Sekiranya tuan tanah tidak memerlukan insurans SR22 , berikan nombor pemberitahuan status kepada ejen (jika ada - tidak semua negeri memerlukan ini).

 • Menyediakan sejarah memandu asas.

 • Terima maklumat mengenai syarikat yang ada dan sebut harga insurans.

 • Pilih syarikat dan sebut harga yang paling sesuai dengan keperluan anda.

 • Berikan wang pendahuluan untuk memulakan liputan. Jumlah yang diperlukan sangat berbeza mengikut syarikat dan negeri.

 • Ejen menyelesaikan pembelian. Dalam kebanyakan kes, fail syarikat insurans SR-22 terus ke negeri anda, jika perlu.

Syarikat insurans menawarkan insurans kereta bukan pemilik

Untuk polisi insurans bukan sendiri, anda boleh menghubungi syarikat berikut. Namun, perhatikan bahawa tidak semua syarikat menjalankan perniagaan di semua negeri.

 1. Progresif

 2. GEICO

 3. Tidak terhingga

 4. Dairyland

 5. Umumnya

 6. Ladang negeri

 7. Insurans kenderaan

 8. Langsung

 9. Allstate

 10. Secara kebangsaan

Siapa yang tidak boleh membeli insurans bukan pemilik peribadi?

Senario berikut menunjukkan bahawa kereta bukan pemilik tertentu bukanlah yang paling sesuai untuk anda.

 • Anda memiliki kereta . Sekiranya anda memiliki kereta, anda boleh membeli insurans automatik menggunakan alat perbandingan kami yang membolehkan anggaran membandingkan sebut harga insurans kereta dari sisi ke sisi syarikat insurans utama. Ia percuma dan orang telah menjimatkan purata $ 556 untuk pembelian menggunakan alat dalam talian ini.
 • Anda disenaraikan sebagai pemandu utama kenderaan . Beberapa syarikat insurans kenderaan tidak akan dibenarkan membeli polisi pemilik bukan utama jika terdapat terlalu banyak pemandu dan kenderaan yang disenaraikan dalam polisi. Sekiranya senarai polisi tiga pemandu dan tiga kereta, dan anda adalah salah satu pemandu, anda disenaraikan sebagai pemandu utama dalam insurans kenderaan ketiga tidak akan dapat membeli kereta bukan pemilik.
 • Anda menggunakan kenderaan untuk tujuan perniagaan s. Dasar bukan pemilik komersial sangat sesuai untuk keadaan ini.
 • Tidak dapat mendapatkan lesen yang sah dalam masa 30 hari . Sekiranya anda sekarang tidak mempunyai lesen yang sah dan tidak dapat memperoleh sedikit, anda tidak boleh mendapatkan polisi bukan pemilik.

Insurans kereta Bukan Pemilik di UK

Semasa anda tinggal di luar negara, kenderaan anda perlu diinsuranskan di UK. Sekiranya dibiarkan tidak diinsuranskan atau diisytiharkan sebagai 'jalan' kenderaan mungkin terdedah kepada kebakaran, pencurian dan kerosakan lain. Walaupun mungkin sukar untuk mencari penyedia insurans untuk memastikan penduduk UK, Keith Michaels telah menyediakan insurans kenderaan UK untuk pelanggan antarabangsa selama lebih dari satu dekad dan memahami dengan tepat apa yang anda perlukan.

Ekspatriat yang tinggal di luar negara yang mempunyai kereta di UK harus mempunyai alamat kediaman di UK untuk mendapatkannya. Sekiranya anda perlu menginsuranskan kereta di UK, semasa berada di luar negara, tetapi tidak lagi mempunyai alamat UK, hubungi pasukan Keith Michaels untuk mengetahui bagaimana kami dapat membantu.

Bagaimana saya boleh membeli insurans kereta bukan pemilik di Uk?

Untuk membeli polisi insurans kereta bukan pemilik, hanya diperlukan nombor lesen memandu dan kad kredit atau kad debit. Anda boleh mendapatkan bukti insurans kereta dengan segera melalui e-mel, dan syarikat insurans kereta yang anda pilih boleh memfailkan SR-22 atau bentuk negeri lain yang diperlukan bagi pihak anda, jika diperlukan.

Siapa yang mempunyai insurans kereta bukan pemilik yang murah?

Mengetahui bahawa siapa yang mempunyai sebut harga insurans kereta bukan pemilik termurah untuk bukan pemilik melibatkan langkah yang sama dengan mengejar polisi dengan kos standard terendah. Anda ingin membandingkan sebut harga dari sekurang-kurangnya tiga syarikat insurans kereta untuk melihat siapa yang mempunyai kadar terendah. Di antara syarikat besar yang disurvei oleh Insurance.com , Geico mempunyai kadar insurans kereta yang lebih murah, rata-rata, untuk polisi bukan pemilik rumah. Anda akan melihat bagaimana harga insurans pengendali perbandingan utama tidak dimiliki, dan anda dapat menjimatkan sehingga $ 301 untuk membeli-belah perbandingan.

Syarikat Kadar Tahunan Insurans Kereta Bukan Pemilik
Geico $ 312
Ladang Negeri $ 409
Petani $ 522
Progresif $ 577
Allstate $ 639
Di seluruh negara $ 678

Soalan Lazim

Ini adalah senarai soalan yang mungkin anda ajukan setelah membaca keseluruhan senario insurans kereta bukan pemilik

1-Mengapa saya memerlukan insurans kereta?

Insurans adalah kontrak, yang diwakili oleh polisi, di mana individu atau entiti mendapat perlindungan kewangan. Inilah sebab mengapa saya memerlukan insurans kereta . Undang-undang mengatakan bahawa anda memerlukan sekurang-kurangnya insurans pihak ketiga untuk memandu kereta anda di jalan raya di United Kingdom. Kereta anda juga perlu dilindungi sekiranya anda diparkir di jalan atau harta tanah anda.

2-Bolehkah saya memberi jaminan kereta yang sudah dijamin oleh orang lain?

Ya, anda boleh mengambil polisi insurans kereta pada kereta yang sudah diinsuranskan oleh orang lain. Di UK, jenis perlindungan ini dikenali sebagai insurans kereta bukan pemilik. Walau bagaimanapun, bila boleh, biasanya lebih murah untuk ditambahkan pada polisi pemilik kenderaan yang ada sebagai pemandu yang dipanggil.

3-Bolehkah saya selalu mendapat insurans kereta kerana kereta bukan milik saya?

Dalam beberapa keadaan, anda mungkin sukar mengambil polisi insurans kereta yang memisahkan kereta untuk memandu kereta orang lain. Ini kerana penyedia tertentu hanya membenarkan anda menyewa insurans kereta sebagai pemacu utama, jika anda juga adalah pemilik berdaftar.

Biasanya ada beberapa cara untuk mengasuransikan diri anda di dalam kereta yang tidak dimiliki - walaupun melibatkan pembayaran yang akan ditambahkan kepada pemilik polisi insurans.

5-Adakah sesiapa boleh mendapatkan insurans kereta saya?

Ya , orang lain boleh mengambil insurans kereta untuk memandu kereta anda tanpa menjadi pemilik sah . Walau bagaimanapun, banyak syarikat insurans hanya membenarkan mereka yang mempunyai hubungan yang jelas dengan anda untuk menjadikan kereta anda sebagai polisi yang berasingan. Orang yang mungkin memenuhi syarat di bawah syarat ini termasuk pasangan atau pasangan anda, ibu bapa anda, majikan dan syarikat pajakan anda.

Sekiranya anda mahukan seseorang di dalam kereta anda diinsuranskan, dia juga dapat menambahkan polisi anda sebagai pemandu bernama, atau pengawal tambahan. Biasanya akan ada bayaran untuk melakukannya, walaupun dalam beberapa kes penambahan pemandu yang bernama lebih berpengalaman dapat mengurangkan kos insurans kereta. Sekiranya orang lain mengalami kemalangan di dalam kereta anda, juga risiko kehilangan bonus tuntutan anda.

6-Bolehkah saya mendapatkan insurans kereta sebagai pemandu utama sekiranya saya bukan pemilik berdaftar?

Sebilangan syarikat insurans hanya memastikan pemilik kenderaan sah sebagai enjin utamanya, jadi periksa syarat polisi dengan berhati-hati sebelum membeli jika ini tidak berlaku.

Namun, anda tidak perlu memiliki kereta untuk menjadi pemilik sah, itulah yang dinamakan dalam sijil pendaftaran DVLA (V5C DVLA). Sebagai contoh boleh menjadi pemilik sah kenderaan yang disertakan dengan kerja anda.

7-Adakah saya selalu memerlukan insurans untuk memandu kereta yang bukan milik saya?

Kereta polisi insurans yang menyeluruh kadangkala merangkumi perlindungan pihak ketiga asas untuk memandu kereta orang lain. Oleh itu, jika anda memilikinya, anda mungkin tidak memerlukan insurans kereta yang berasingan kerana perjalanan aneh di dalam kereta tidak dimiliki. Pastikan untuk memeriksa polisi anda dengan teliti, kerana faedah ini sama sekali tidak dijamin.

Walaupun polisi anda termasuk jenis perlindungan pihak ketiga ini biasanya hanya sah jika anda tidak memiliki kereta, belum menyewa kereta, dan anda memenuhi syarat minimum insurans - biasanya 25. Sekiranya anda mengalami kemalangan, tetapi juga hanya melindungi kerosakan harta benda orang lain - dan anda hanya membayar jika anda dapat membuktikan bahawa anda tidak memandu kereta dengan kerap.

Oleh itu, untuk dilindungi dengan betul semasa kereta dipandu dari orang lain di kereta bukan pemilik insurans UK, lebih baik menjadi.

Kesimpulannya

 • Dari semua senario insurans kereta bukan pemilik di atas, kami menyimpulkan bahawa Sekiranya anda tidak memiliki kereta - dan kadang-kadang walaupun anda melakukannya - boleh berguna untuk memandu kenderaan orang lain dari semasa ke semasa.

 • Anda mungkin perlu menggunakan kereta orang tua anda berbanding dengan perbelanjaan mingguan anda, atau hanya mahukan kebebasan untuk mendapatkan akses ke set roda semasa anda tinggal bersama rakan.

 • Apa pun alasannya, terdapat beberapa cara untuk mencari insurans kereta murah untuk kereta yang tidak dimiliki - walaupun anda bukan pemilik sah.

 • Geico dianggap sebagai penyedia polisi insurans kereta bukan pemilik yang lebih murah.

Artikel berkaitan:

insurans kereta murah Indiana? syarikat insurans kereta murah di Ireland? apakah insurans jurang? apa yang merangkumi insurans jurang?