Pekerjaan hidung bukan pembedahan adalah proses estetik perubatan di mana pengisi suntikan, yang biasanya asid hyaluronik serupa dengan Restylane dan Juvederm atau kalsium hidroksiapatit, digunakan untuk mengubah dan membentuk hidung seseorang tanpa pembedahan. Dengan peningkatan penggunaan estetika yang ketara kerana media sosial, panggilan video, dan kemasyhuran selebriti, prosedur 'rehat makan tengah hari' yang cepat dan mudah seperti ini menjadi biasa.

Bagaimana kerja hidung bukan pembedahan boleh dilakukan?

Dengan menambahkan pengisi kulit dengan tepat di atas dan di bawah 'benjolan' pada hidung, ini menjadikan hidung yang paling 'terpikat' kelihatan betul-betul lurus. Selain itu, dengan menerapkan pengisi di sekitar hujung hidung, pekerjaan hidung tanpa pembedahan dapat menjadikannya kelihatan lebih nipis dan lebih elegan, dan dapat mengangkat ujung hidung dengan memasukkan Botox ke dalam hidung hidung, otot yang terus menerus menarik hidung ke bawah. "

Apakah pekerjaan hidung bukan pembedahan?

Pekerjaan hidung bukan pembedahan adalah gaya yang agak baru, memanfaatkan faedah pengisi suntikan untuk "pekerjaan hidung" di pejabat. Mengubah cara pakar bedah melihat hidung orang, rhinoplasti bukan pembedahan menumpukan pada perubahan kecil yang dapat dicapai dengan ciri kulit. Tidak larut dan terbalik, beberapa jarum mini pengisi hyaluronik dapat mencapai perubahan besar pada bentuk hidung seseorang.

Salah satu masalah yang paling biasa dirawat dengan rhinoplasty bukan pembedahan adalah lebam yang jelas di sepanjang jambatan hidung. Suntikan pengisi yang diatur secara teliti dapat memunculkan kawasan di sekitar benjolan, memberikan gambaran hidung lurus. Perubahan lain yang dihasilkan oleh pengisi menambah kelancaran pada lekukan kecil, membentuk jambatan hidung yang lurus dan mengangkat hujung hidung yang terkulai. Penampilan keseluruhan dapat ditingkatkan dengan tweak kecil dari suntikan pengisi, mengangkat wajah untuk wajah yang lebih cantik.

Faedah pekerjaan hidung bukan pembedahan:

 1. Tiada lagi waktu henti
 2. Lebam dan bengkak adalah minimum
 3. Terapi memakan masa kurang dari satu jam
 4. Hasilnya segera
 5. Penggantian boleh diterbalikkan
 6. Manfaat bertahan sekitar 12 bulan
 7. Hasil yang menarik
 8. Lebih murah daripada pembedahan

Tidak diperlukan anestesia semasa rhinoplasti non-invasif, yang menunjukkan bahawa pesakit dapat kembali ke rutin harian mereka dalam beberapa jam. Untuk kemudahan yang optimum, kebanyakan pakar akan menggunakan krim kebas tempatan untuk mendapatkan kaedah yang boleh diterima.

Adakah anda calon yang tepat untuk pekerjaan hidung tanpa pembedahan?

Oleh kerana kerja hidung bukan pembedahan tidak memerlukan pembedahan, jahitan, atau anestesia, prosedur ini selamat untuk hampir semua orang. Pesakit yang sempurna akan mencari perubahan bentuk dan rupa hidung yang mudah dan sederhana. Manfaat rhinoplasty pekerjaan hidung bukan pembedahan boleh sementara, berkhidmat dari 12 hingga 18 bulan, menjadikan terapi ini sempurna untuk seseorang yang ingin mencuba perubahan tanpa melakukan pembedahan. Hebatnya semua, dengan menggunakan enzim yang disebut hyaluronidase, hasil dari pengisi asid hyaluronik dapat diubah suai. Bagi pesakit yang menyukai apa yang mereka lihat, rawatan yang menyegarkan dapat dilakukan dengan hati-hati apabila manfaatnya mulai pudar, mengekalkan hasil yang asli.

Walau bagaimanapun, rhinoplasti hidung bukan pembedahan untuk semua orang. Pesakit yang mencari hasil yang lebih menarik mungkin tidak mendapat faedah rhinoplasti bukan pembedahan yang cukup untuk memenuhi keperluan mereka. Kaedah ini berfungsi dengan baik untuk masalah luaran, tetapi rhinoplasti bukan pembedahan tidak dapat memperbaiki masalah dalaman seperti septum yang terpesong atau fungsi hidung. Sebagai tambahan, kerana rhinoplasti non-invasif mesti dibuat semula setiap dua atau dua tahun, lama-kelamaan kos dapat mengalahkan harga kaedah pembedahan.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Rinoplasti bukan pembedahan menggunakan komponen pengisi kulit untuk memperbaiki penampilan hidung anda.

Bahan suntikan seperti gel disuntik di bawah kulit anda di kawasan di mana anda ingin membentuk lebih banyak garis atau isipadu cecair. Kadang-kadang Botox Source Trusted juga boleh digunakan.

Komponen pengisi masuk ke tempat yang dimasukkan ke dalam lapisan kulit anda yang lebih dalam dan mengekalkan bentuknya. Pekerjaan hidung tanpa pembedahan ini dapat meningkatkan penampilan hidung anda dari mana saja dari 4 bulan hingga 3 tahun, bergantung pada kulit anda, hasil yang anda inginkan, dan komponen yang digunakan.

Prosedur untuk kerja hidung tanpa pembedahan:

Gaya rhinoplasty cair adalah mudah, terutamanya jika dibandingkan dengan rhinoplasty pembedahan.

Selepas perbincangan di mana anda menerangkan hasil yang anda mahukan, doktor akan meminta anda berbaring dengan wajah anda tertunduk. Anda mungkin menggunakan titisan topikal pada hidung dan kawasan sekitarnya sehingga anda tidak akan merasa sakit pada jarum.

Selepas ubat bius mengambil keputusan, doktor anda akan memasukkan pengisi ke ruang berhampiran hidung anda dan mungkin jambatan hidung anda sendiri. Anda mungkin merasakan sedikit cubitan atau tekanan semasa ini selesai.

Keseluruhan kaedah boleh memakan masa antara 15 minit atau kurang dari 45 minit.

Kawasan yang disasarkan untuk pekerjaan hidung bukan pembedahan:

Rinoplasti bukan pembedahan mensasarkan jambatan, hujung, dan sisi hidung. Pengisi boleh dimasukkan berhampiran bahagian hidung anda untuk mengubah bentuknya.

Kaedah ini berfungsi dengan baik jika anda ingin:

 • walaupun terdapat retakan kecil di hidung anda
 • menjadikan hujung hidung anda lebih kasar
 • termasuk kelantangan ke hidung
 • naik ke bahagian atas hidung

RINGKASAN: jika terdapat lekukan jambatan hidung yang jelas, ia dapat menutupnya dan juga bentuk garis hidung anda.

Cairan hidung, pembedahan bukan pembedahan tidak layak untuk memberi anda kesan yang diinginkan jika anda memerlukan hidung kelihatan lebih mungil atau jika anda ingin mendapatkan retakan yang lebih ketara.

Mengenai pengisi tetap:

Cecair tulen dan telus adalah cecair silikon kelas perubatan, nama perdagangan yang popular untuk ini adalah Silikon ialah 1000. Syarikat itu adalah Alcon Corporation, pengeluar barang yang banyak digunakan oleh pakar mata. Ini menjelaskan mengapa pengujian awal produk, pada tahun 1960, dilakukan untuk menentukan keselamatannya sebagai "pengisi" di dalam bola mata untuk menolak kornea yang terlepas. Keselamatannya menunjukkan bahawa terdapat persetujuan FDA terhadap produk tersebut. FDA kemudiannya menerbitkan satu pernyataan di mana ia menyatakan produk tersebut selamat untuk suntikan mikro ke dalam kulit. Ini betul-betul kaedah yang digunakan untuk rhinoplasty bukan pembedahan kekal dan rhinoplasti perubahan bukan pembedahan kekal.

RINGKASAN: Dengan kemajuan lebih dari 70 tahun, silikon telah menjadi komponen penting dalam masalah perubatan. Alat pacu jantung, sambungan yang tidak wajar, urat darah buatan, dan semua "tiub" yang dimasukkan ke dalam pesakit terbuat dari silikon. Diterima dengan baik oleh badan, ia adalah salah satu kejayaan besar sains bio maju.

Bagaimana rhinoplasti cair kekal?

Keseluruhan kaedah mengambil masa kurang dari 30 minit untuk diselesaikan dan pada dasarnya tidak menyakitkan. Krim analgesik kekuatan preskripsi dilaksanakan pada kulit sebelum jarum untuk memastikan keselesaan pesakit.

Selepas prosedur, kawasan itu dibius. Doktor menggunakan prosedur microdroplet ilmiah tekno yang mendalam, yang merangkumi penyuntikan pengisi kekal tepat di bawah kulit pesakit. Sebagai tindak balas kepada pengisi, badan menghasilkan permukaan mikroskopik tisu semula jadi, yang menunjukkan peningkatan secara kekal.

Bagaimanakah pekerjaan hidung bukan pembedahan tetap dapat diperbaiki?

Prosedur cepat ini adalah alternatif yang sangat baik untuk menguruskan kecacatan hidung kosmetik ringan. Ia tidak boleh mengurangkan hidung atau mengubah struktur fizikalnya.

Pekerjaan hidung bukan pembedahan tetap. Selalunya dipilih oleh pesakit yang ingin:

 1. Sembunyikan celup, pembelahan, dan lubang di bahagian luar hidung
 2. Sembunyikan ketulan atau lebam hidung
 3. Meningkatkan kehadiran hidung melengkung atau tidak simetri
 4. Kaji semula kelemahan rhinoplasti utama mereka dan post-op yang tepat
 5. Bersihkan atau naikkan hujung hidung secara halus
 6. Kembangkan dan tingkatkan jambatan hidung
 7. Malah menjauhkan kekurangan kosmetik dari hidung yang pecah
 8. Seimbangkan hidung tidak simetri

Kos pekerjaan hidung bukan pembedahan:

Rinoplasti bukan pembedahan adalah kaedah kosmetik, jadi insurans tidak akan menanggungnya. Tidak seperti rhinoplasty pembedahan, sebenarnya tidak ada sebab perubatan yang akan membuat doktor mengesahkan prosedur ini.

Harga berbeza bergantung pada jenis ciri yang anda mahukan, doktor yang anda mahukan, dan berapa banyak jarum yang anda perlukan. Anda harus menerima pengkategorian kos yang lengkap dari pembekal anda selepas mesyuarat sehingga anda tahu apa yang harus ditunggu. Berapa Kos Pekerjaan Hidung dengan Insurans?

Biasanya, anda boleh membayar sekitar $ 600 hingga $ 1,500 , menurut tinjauan dari Persatuan Pakar Bedah Plastik Amerika.

Soalan Lazim:

Masalah apa yang boleh diselesaikan oleh hidung tanpa pembedahan?

Pekerjaan hidung tanpa pembedahan dapat menyesuaikan diri dengan banyak masalah yang mungkin menimbulkan rasa kurang percaya diri kerana bentuk hidung anda.

 1. Buat penampilan simetri tambahan.
 2. Menutup retakan di jambatan.
 3. Menjumlahkan ketinggian ke jambatan hidung rendah.
 4. Tambahkan bonjolan ke hujung (untuk hidung penyediaan lebih lanjut)
 5. Perubahan penampilan hidung selepas kerosakan.

Adakah pengisi hidung tidak selamat?

Walaupun pengisi dermal berasaskan asid hyaluronik biasanya mempunyai bentuk keselamatan yang baik, kesukaran vaskular yang teruk telah diperhatikan.

Betapa kritikalnya pekerjaan hidung bukan pembedahan?

Serta kesan sampingan pendek seperti lebam , rasa tidak selesa, kemerahan, dan bengkak di tapak jarum, kesan yang berlawanan adalah kebarangkalian. Walaupun tidak biasa, masalah seperti kuman, kecederaan, dan ketidaksempurnaan kulit boleh berlaku.

Adakah kerja hidung bukan pembedahan tidak selesa?

Prosedur pengisian kulit biasanya tidak menyakitkan , walaupun jumlah kesakitan yang anda rasa mungkin berubah bergantung pada kawasannya.

Bagaimana boleh menjadikan hidung anda lurus secara semula jadi?

Hanya memegang jambatan hidung dengan ibu jari dan jari telunjuk. Kemudian, sapukan jari telunjuk yang lain dan tekan bahagian atas hidung dengan lancar ke arah atas. Semasa melakukan ini, tarik bibir atas ke arah bawah. Tanpa membenarkan jambatan dan hujung hidung anda, ulangi gerakan ke bawah bibir anda sekitar 10 kali.

Adakah rhinoplasti bukan pembedahan memberikan hidung anda ukuran yang lebih besar?

Ini adalah kebimbangan yang nyata, kerana kerja hidung tanpa pembedahan menggunakan ciri-ciri kulit untuk menambah kelantangan pada hidung agar dapat membentuknya semula. Tetapi ini tidak menjadikannya lebih besar. Sebenarnya, sebaliknya adalah benar. Hidung yang besar atau panjang boleh dikurangkan dengan rawatan pengisi kulit untuk mengatasi ketidaksempurnaan.

Kelebihan pekerjaan hidung bukan pembedahan:

 1. Pekerjaan hidung bukan pembedahan membolehkan anda mengelakkan daripada menjalani anestesia biasa.
 2. Anda akan mengalami peningkatan yang pantas.
 3. Selepas kaedah ini, anda boleh kembali bekerja dan melakukan senaman biasa anda pada waktu yang sama atau pada keesokan harinya.
 4. Hasilnya tidak kekal, jadi jika anda tidak berpuas hati dengan rupanya, ini hanya masalah waktu sebelum pengisi dimetabolisme.
 5. Harga pekerjaan hidung bukan pembedahan jauh lebih murah daripada rhinoplasty tradisional.

Kekurangan pekerjaan hidung bukan pembedahan:

 1. Sekiranya anda mencari perubahan yang menarik dan kekal pada penampilan anda, kaedah ini mungkin tidak mencukupi untuk anda.
 2. Terdapat hasil tidak langsung, seperti merosakkan dan bengkak.
 3. Ada kemungkinan jarum yang terlantar kelihatan mengalami pendarahan yang ketara di bawah kulit anda atau merosakkan gambar anda.
 4. Ini adalah idea yang agak baru, jadi kesan sampingan jangka panjang belum dapat dibaca dengan baik.
 5. Melindungi tidak akan termasuk bayaran.

RINGKASAN: Hidung adalah bahagian sensitif. Ia dipenuhi dengan urat darah dan dekat dengan mata. Itulah sebabnya rhinoplasty cecair sedikit lebih kompleks daripada kaedah pengisi suntikan lain. Pakar bedah plastik yang mahir dan berhati-hati akan melakukan kesalahan pada sisi melakukan pengisi kecil di hidung daripada mengisi bahagian yang berlebihan

.

Fakta mengenai pekerjaan hidung bukan pembedahan:

Mengenai:

 • Pekerjaan hidung bukan pembedahan juga dinamakan rhinoplasty cecair.
 • Kaedahnya terdiri daripada memasukkan komponen pengisi, seperti menghakis hyaluronik, di bawah kulit anda untuk memperbaiki pembentukan hidung buat sementara waktu.

Perlindungan:

 • Pakar bedah plastik mengkaji jenis rhinoplasti ini sebagai berkesan dan boleh dipercayai, walaupun terdapat kemungkinan kesulitan.
 • Kesan sampingan yang kerap adalah kemerahan.

Perkhidmatan:

 • Pekerjaan hidung bukan pembedahan adalah kaedah pesakit luar, memberikannya lebih selesa daripada pilihan pembedahan.
 • Pakar yang berkelayakan boleh melakukan kaedah ini dalam 15 minit atau kurang.
 • Dalam banyak kes, anda boleh kembali bekerja pada hari yang sama.

Harga:

 • Pekerjaan hidung bukan pembedahan jauh lebih murah berbanding dengan rhinoplasty tradisional.
 • Mungkin memerlukan antara $ 600 hingga $ 1,500.

Keberkesanan kerja hidung bukan pembedahan:

 • Pesakit dan doktor menasihatkan untuk berpuas hati dengan hasil kerja hidung bukan pembedahan.
 • Walau bagaimanapun, harus dilihat bahawa dalam kebanyakan kes maksimum, kesan ini berlangsung selama 6 bulan atau lebih pendek.

Kesimpulan pekerjaan hidung bukan pembedahan:

Pekerjaan hidung bukan pembedahan mensasarkan jambatan, bahagian atas, dan sisi hidung. Pengisi boleh dimasukkan ke seluruh bahagian hidung untuk mengubah bentuknya.

Sistem ini berfungsi dengan baik jika anda memerlukan:

 • walaupun terdapat retakan kecil di hidung
 • sampai ke bahagian atas hidung lebih ketara.
 • tambah isipadu ke hidung
 • Tingkatkan bahagian atas hidung anda.