Notis penarikan,

Definisi Notis penarikan:

 1. Kewangan: Pemberitahuan bahawa pemegang atau penyimpan deposit berjangka atau pesanan boleh ditarik balik (akaun SEKARANG) menghantar ke institusi kewangan yang menyatakan niat untuk mengeluarkan dana dari akaun.

  Apabila akaun yang memerlukan pemberitahuan penarikan dibuka, institusi kewangan mesti menunjukkan keperluan ini dalam dokumentasi dan borang yang disertakan, yang menentukan hari-hari sebelumnya pemberitahuan ini harus dikirimkan. Juga, jika pelanggan dikenakan denda untuk pengeluaran sebelum tarikh matang, caj ini mesti dinyatakan dalam dokumentasi yang akan ditandatangani.

 2. Pemberitahuan penarikan biasanya digunakan hanya untuk akaun simpanan masa dan akaun yang mempunyai faedah, seperti SEKARANG akaun dan akaun simpanan. Bank mungkin meminta pendeposit memberikan notis ini tujuh hari sebelum membuat pengeluaran; namun, peraturan ini biasanya diketepikan untuk pengeluaran tunai kecil dari akaun SEKARANG dan akaun simpanan.

 3. Undang-undang: Notis yang dihantar oleh individu yang ingin menarik diri dari perkongsian kepada pihak lain atau pihak yang terlibat dalam perkongsian itu.

 4. Pemberitahuan penarikan adalah pemberitahuan yang diberikan kepada bank oleh pendeposit, yang menyatakan niat pendeposit untuk mengeluarkan dana dari akaun bank mereka. Notis ini berlaku untuk akaun simpanan dan pesanan pengeluaran (NOW) yang boleh dirunding. Bank juga mungkin memerlukan pemberitahuan pengeluaran untuk akaun simpanan.

Bagaimana menggunakan Notis penarikan dalam ayat?

 1. Pemberitahuan penarikan biasanya berlaku untuk dana yang memperoleh faedah dan berguna untuk produk yang diperbaharui pada masa matang, seperti deposit masa.
 2. Sekiranya pengeluaran tertentu bukan produk kewangan khusus tetapi sejumlah besar wang tunai, bank mungkin memerlukan notis pengeluaran.
 3. Perincian produk apa yang memerlukan pemberitahuan penarikan dan berapa hari pemberitahuan diperlukan berbeza untuk setiap bank dan diperincikan dalam dokumen undang-undang ketika membuka akaun.
 4. Pemberitahuan penarikan adalah pemberitahuan bahawa pendeposit memberi bank mereka bahawa mereka akan mengeluarkan dana dari akaun mereka.
 5. Bank memerlukan notis pengeluaran untuk simpanan masa, pesanan pengeluaran yang boleh dirunding (SEKARANG), dan kadang-kadang untuk akaun simpanan.

Makna Notis penarikan & Notis penarikan Definisi