Era moden adalah untuk memperkasakan pekerja dan membantu mereka mencari suasana kerja yang sempurna yang dapat meningkatkan produktiviti mereka . Masyarakat dunia telah mengakui bahawa pekerja memerlukan privasi dan ruang peribadi mereka untuk bekerja dengan cekap. Tetapan pejabat tertutup dengan tempat duduk tetap mengehadkan produktiviti dan kebebasan pekerja. Inilah sebab utama perhotelan pejabat kini menjadi trend di negara maju seperti Emiriah Arab Bersatu.

Apa itu Office Hoteling?

Perhotelan pejabat bermaksud menempah dan menuntut ruang pejabat, bilik persidangan atau tempat pertemuan mengikut jadual dan kemudahan. Perhotelan pejabat membolehkan pekerja mengakses ruang kerja pilihan mereka mengikut masa yang fleksibel, dan bukannya melekat pada tempat duduk tetap. Tempat kerja seperti itu boleh ditempah di pelbagai tempat, sesuai dengan keperluan dan kemudahan anda.

Kelebihan Office Hoteling

Berikut adalah beberapa kelebihan hotel perhotelan yang paling popular yang boleh anda perolehi dengan mendaftar di ruangan sedemikian.

  • Pengurusan ruang yang lebih baik
  • Peningkatan produktiviti
  • Kebolehcapaian mudah alih
  • Kerja berpasukan yang dipertingkatkan
  • Akses yang lebih baik ke sumber

Terus scroll artikel ini untuk meneroka panduan komprehensif mengenai perhotelan pejabat.

7 Amalan Teratas untuk Melaksanakan Hotel Hotel dengan Sempurna

Perjalanan sejam untuk sampai ke pejabat, berpegang pada tempat duduk yang sama dan sekitarnya berjam-jam dan perjalanan lagi selama satu jam untuk sampai ke rumah dapat meletihkan jiwa bahagia. Oleh itu, majikan pada zaman moden ini mempertimbangkan pilihan yang fleksibel seperti kerja sama, ruang kerja bersama dan bekerja di luar kawasan. Perhotelan pejabat adalah salah satu trend yang meningkat dengan banyak faedah.

Berikut adalah amalan utama yang perlu anda ikuti untuk melaksanakan perhotelan pejabat dengan sempurna.

Terokai Pelbagai Ruang

Amalan pertama yang perlu anda ikuti untuk melaksanakan perhotelan pejabat dengan sempurna adalah meneroka pelbagai ruang. Kemudahan perhotelan pejabat biasanya terdapat di hotel, kafe, dan pusat perniagaan dan lain-lain. Organisasi perniagaan lebih suka ruang yang mengikut keperluan perjalanan dan suasana pekerja mereka. Mereka berunding dengan tempat kerja berpusat di Dubai untuk menjelajahi ruang yang sesuai dengan keperluan mereka.

Dapatkan Tenaga Kerja Anda

Setelah anda meneroka pelbagai ruang, serta ketersediaannya di lokasi yang berlainan, anda boleh berkongsi idea tersebut dengan tenaga kerja anda. Anda boleh mendapatkannya setelah menyelesaikan penyelidikan awal anda agar tidak terlalu menggairahkannya. Sebaik sahaja anda mengetahui perinciannya, anda boleh membincangkan pilihannya dan memperhatikan keperluan dan masalah mereka juga.

Kembangkan Dasar Kerja Anda

Salah satu amalan terpenting yang perlu anda ikuti semasa melaksanakan perhotelan pejabat adalah mengembangkan polisi kerja anda. Sebilangan besar pekerja akan bekerja dari lokasi dan lokasi yang berbeza. Anda perlu memastikan penyediaan yang betul yang tidak akan menghalang komunikasi yang diperlukan. Anda boleh mempertimbangkan untuk mendapatkan bilik mesyuarat setiap bulan dan mengadakan perbincangan dengan pasukan atau pekerja terpencil anda.

Gunakan Perkhidmatan Penyimpanan Awan

Setelah tenaga kerja anda menggunakan pengaturan kerja jarak jauh atau fleksibel, mereka mungkin menghadapi kesukaran untuk mengakses butiran dan dokumen rasmi. Oleh itu, untuk menjadikan kerja anda pergeseran dinamik tanpa gangguan, anda boleh menggunakan perkhidmatan penyimpanan awan. Bincangkan butiran dan syarat kerahsiaan dengan mereka sebelum memberi mereka akses ke data anda.

Rancang Lawatan Ringkas Sebelumnya

Amalan penting lain yang harus anda ikuti semasa melaksanakan kerangka kerja perhotelan pejabat adalah merancang lawatan singkat terlebih dahulu. Anda boleh memeriksa suasana, persekitaran, suasana dan pandangan umum ruang. Anda juga boleh bertanya kepada pihak berkuasa jika anda ingin menambah atau mengecualikan sesuatu.

Tinjau Ketersediaan Kemudahan Asas

Ruang kerja pejabat hotel dilengkapi dengan akses ke sejumlah kemudahan dan kemudahan. Hanya untuk memastikan ketersediaan dan mengesampingkan klausa caj tersembunyi, anda boleh memeriksa semula kemudahan asasnya. Sekiranya ruang mengenakan bayaran lebih banyak, anda boleh mengatur kemudahan untuk anda atau mencari tempat kerja lain yang fleksibel dan berpatutan .

Tempah Tempat Duduk anda

Amalan terakhir yang perlu anda ikuti untuk melengkapkan akses dan pelaksanaan perhotelan pejabat adalah menempah tempat duduk anda. Anda boleh menempah tempat duduk mengikut jumlah pekerja anda dan di pelbagai lokasi mengikut keselesaan pekerja anda. Sewa ruang kerja berpusat di Dubai untuk membatasi masa anda mencari ruang dan menempah mereka untuk mendapatkan akses secepat mungkin.

Gunakan hotel perhotelan untuk meningkatkan produktiviti tenaga kerja anda!

Tenaga kerja yang berbakat dan berkemahiran adalah aset organisasi mana pun. Sekiranya dinamika tempat kerja anda merompak tenaga dan kegembiraan mereka, tenaga kerja tidak akan dapat menawarkan banyak kepada anda. Jangan berkompromi dengan produktiviti pasukan anda dan berikan mereka suasana kerja yang sempurna dalam bentuk ruang kerja sehingga mereka dapat menyumbang kepada kemajuan anda. Rujuk kepada penyedia perkhidmatan profesional sekarang untuk menempah tempat anda di tempat terbaik dan bersemangat.