Doktor dalam Pendidikan dalam talian biasanya untuk pelajar yang perlu menerima pekerjaan pendidikan. Program kedoktoran dalam talian menawarkan peluang kepada pelajar selepas tamat pengajian atau lebih kerap di peringkat tamat pengajian. Pendidikan dalam talian biasanya mengikuti program pendidikan menyeluruh yang serupa dengan program fizikal. Pendidikan menghias ini membantu pelajar dalam sumber manusia, pengembangan organisasi, dan bidang pengurusan dan perniagaan lain dan memberikan banyak peluang pengkhususan,

Apakah gelaran doktor dalam talian dalam pendidikan:

Pelajar siswazah dan pakar bekerja yang bertenaga untuk meningkatkan dan mendorong perubahan mendasar dalam pendidikan harus mempertimbangkan pendidikan kedoktoran dalam talian dengan serius.

Dalam dunia yang serba pantas sekarang ini, pelajar lebih suka belajar dalam talian lebih daripada yang fizikal kerana secara relatifnya lebih murah dan membolehkan pelajar membuat jadual yang mudah dan fleksibel untuk memberi masa maksimum kepada keluarganya dan belajar pada masa yang sama. Pelajar yang telah menamatkan Sarjana dalam ijazah pendidikan mempunyai dua alternatif utama: Ph.D. atau sebaliknya seorang Ed.D. Ph.D. pendidikan dalam pendidikan sebahagian besarnya berpusat di sekitar eksperimen dan hipotesis, penyelidikan, teori, dan kajian profesional, dan pelajar pada umumnya akan mencari pengkhususan.

Apa itu Ed.D?

Doktor Pendidikan biasanya ditujukan untuk graduan yang berminat dalam pekerjaan maklumat atau pendidikan.

Idea utama pendidikan kedoktoran adalah untuk membina kualiti kepemimpinan dan meningkatkan pengetahuan mereka mengenai pengajian tinggi. Ini membantu mereka untuk menaikkan gaji di sana

Biro Statistik Tenaga Kerja telah memperluas pengembangan 8 peratus pada kedudukan ketua K-12 dari 2016 hingga 2026. Seorang ketua pasca-sekunder mesti mempunyai Ph.D. Oleh itu pendidikan, kerja kepala pasca sekunder telah meningkat hingga 10% dalam tempoh yang sama BLS juga memperluaskan pekerjaan pendidik pasca sekunder untuk berkembang 15 peratus dari 2016 hingga 2026.

Program kedoktoran dalam talian menawarkan kemampuan menyesuaikan diri untuk graduan yang juga pakar yang bekerja. Pembelajaran dalam talian biasanya mengikuti program pendidikan menyeluruh yang serupa dengan kelas fizikal dan memberi peluang pekerjaan kepada graduan.

Rancangan pendidikan EdD, bukan dalam talian atau fizikal, akan berubah-ubah dari program ke program dan antara pengkhususan. Anda boleh mengharapkan gabungan kelas pusat yang dikenali dengan pusat persekolahan anda (pentadbiran, penyusunan program pendidikan, penerokaan, dan hipotesis) dan kursus penetapan dalam pengkhususan anda. Bergantung pada jenis program yang anda pilih, terdapat sedikit perubahan dari muka ke muka untuk belajar dalam talian. Ijazah ini adalah yang terakhir sedangkan sedikit pengalaman diperlukan untuk mendapat kemasukan ke beberapa institusi.

Masa yang diperlukan untuk memperoleh doktor dalam pendidikan dalam talian?

Anda pasti pernah mendengar bahawa beberapa pelajar mengambil masa bertahun-tahun untuk menyelesaikan doktor mereka tetapi hakikat ini tidak boleh mendorong anda untuk memulakan doktor falsafah kerana secara amnya 3 hingga 5 tahun diperlukan untuk menyelesaikan pendidikan doktor. Perbezaan utama antara Ph.D. dan ijazah profesional doktor adalah jam kredit. Doktor dalam talian dalam program pendidikan sebahagian besarnya menjangkakan graduan akan menyelesaikan suatu tempat dalam lingkungan kredit 54 dan 64. Biasanya, graduan sepenuh masa dapat memperoleh ijazah dalam tiga tahun.

Jenis program ijazah dalam peringkat ini merangkumi:

1. Doktor Falsafah Pendidikan dalam talian.

2. Kedoktoran Pendidikan dalam Kepimpinan dan Inovasi dalam talian (EdD)

3. Doktor Falsafah Pendidikan dalam Kurikulum dan Pengajaran (EdD)

4. Doktor Falsafah Pendidikan dalam Pentadbiran Pengajian Tinggi (EdD)

5. Doktor Falsafah Pendidikan dalam Teknologi Sistem Instruksional (EdD)

Keperluan doktor dalam talian dalam pendidikan:

Pelajar yang berminat untuk mendapatkan gelar doktor dalam talian yang tinggi dalam ijazah pendidikan perlu memenuhi beberapa syarat asas. Mereka mesti mempunyai ijazah lulusan yang dibenarkan dari universiti yang diperakui, harus mempunyai nilai yang baik dalam ijazah sebelumnya (minimum 3 IPK), minimum 2 hingga 3 peperiksaan bertulis, dan 64 jam kredit. Walaupun setiap institusi mempunyai syaratnya maka disarankan untuk menghubungi universiti yang anda inginkan terlebih dahulu untuk keperluan lebih lanjut.

Berapakah kos doktor dalam talian dalam pengajaran?

Kos pendidikan doktoral dalam talian adalah sekitar $ 490.56 setiap jam kredit, walaupun bergantung pada beberapa elemen iaitu tempat tinggal negara kerana beberapa sekolah dan kolej menawarkan kos pendidikan yang lebih tinggi untuk bukan penduduk. Keperluan ini hanya untuk pelajar dalam talian tetapi bukan untuk keperluan fizikal.

Kos per kredit untuk latihan doktor dalam talian biasanya antara $ 375 hingga $ 1,230. Di suatu tempat dalam lingkungan $ 20,000 dan $ 79,000 dalam jumlah kos pendidikan.

RINGKASAN : Kedoktoran dalam talian dapat mendorong banyak pembukaan panggilan tenaga. Sebagai contoh, banyak alumni memasuki komuniti ilmiah sebagai guru. Mereka juga boleh menjadi ketua bahagian atau orang kenamaan sekolah, ketua program, atau pentadbir sekolah K-12. Biasanya, pekerjaan ini menawarkan pampasan yang lebih besar daripada kedudukan penganjur, dan perniagaan.

Kebaikan dan keburukan kelas dalam talian uh:

Perbezaan penting antara program ijazah EdD biasa dan dalam talian adalah pengalaman "ruang belajar". Bergantung pada program, pengalaman anda akan berubah, ada faedahnya anda tidak perlu meluangkan masa dari jadual sibuk anda untuk menghadiri kelas. Yang anda perlukan hanyalah telefon pintar, komputer atau komputer riba dan yang paling penting adalah sambungan Wi_Fi yang kuat. Ini adalah inovasi asas yang bagus untuk kata-kata hari ini bukan sahaja untuk pelajar dalam talian tetapi pelajar kampus juga memerlukan kesalahan ini. Banyak program EdD dalam talian secara berkala merangkumi komponen yang menyertainya:

Kelebihan pendidikan dalam talian:

  1. Pendidikan dalam talian membantu peningkatan fleksibiliti. Anda tidak terikat untuk bangun lebih awal, bersiap-siap dan lari ke universiti untuk mengikuti kelas. Di kelas dalam talian anda boleh menghadiri kelas di mana sahaja anda mahu, Di ruang tamu anda, Dengan kereta api ke bandar, Semasa bercuti

  2. Pendidikan dalam talian memberi kemudahan akses. anda tidak perlu membeli buku mahal semua bahan kajian anda seperti tugasan, kuliah dan juga kertas peperiksaan akan dihantar melalui akaun media sosial yang berbeza seperti Whatapp atau e-mel dll.

  3. Manfaat utama pendidikan dalam talian adalah bahawa ia lebih murah dan lebih murah berbanding dengan pendidikan jasmani. Anda harus membayar Pengangkutan dan bukannya pengangkutan awam atau petrol, Tempat letak kenderaan - jika anda memandu, Makanan (kecuali anda membawa makanan anda sendiri).

Kelebihan Pendidikan Dalam Talian:

Di mana terdapat kelebihan satu perkara, pasti ada juga kekurangannya. Kekurangan pendidikan dalam talian adalah seperti berikut:

  1. Kelemahan pendidikan dalam talian yang paling sering dirasakan oleh orang adalah kurangnya interaksi sosial. Walaupun, media sosial lebih kerap berlaku pada masa ini tetapi tidak memberikan tahap interaksi yang sama dengan guru dan rakan anda. Ini sukar bagi orang ekstrovert.

  2. Lebih sedikit kursus diajar dalam kelas dalam talian. Kursus seperti Kimia, neurologi dan kerja praktikal tidak boleh diajar dalam talian. Ia memerlukan pengajian di kampus

  3. Beberapa institusi tidak tahu mengajar secara dalam talian, mereka mempunyai banyak maklumat mengenai teknologi. Sebilangan pelajar yang tinggal di kawasan belakang tidak mempunyai kemudahan Internet menghadapi masalah semasa kelas dalam talian. Ini adalah pusat tumpuan di mana anda boleh mendapatkan bahan kursus, kerja sekolah, perjumpaan langsung, dan perbincangan atau helaian mesej.

Walaupun saiz kelas berubah dengan ketara dari program ke program, kolej-kolej yang menawarkan pertemuan dewan belajar secara langsung merangkumi lebih sedikit pelajar untuk pertemuan yang lebih fokus. Tanda aras yang layak untuk ukuran kelas yang memajukan pengalaman pembelajaran terbaik adalah hampir dengan 15 individu dalam satu kelas. Ini menjamin bahawa setiap orang mendapat pertimbangan dan arahan daripada pendidik mereka dan membina hubungan dengan rakan mereka.

Kredit, jam, ukuran kelas, dan kelebihan dalam talian berbanding kelebihan dalam talian akan berbeza bergantung pada program dan tahap inovasi yang digunakan.

Kurikulum EdD Dalam Talian

Apa pun pusat anda, mata pelajaran normal dalam program dalam talian EdD selalu merangkumi. a. Pengawasan arahan b. Organisasi c. Panduan inovasi dan strategi d.Strategi dalam pengajaran e. Perubahan dan pentadbiran yang berwibawa

Sasaran pembelajaran dalam bidang ini biasanya menangani yang berikut:

a. Mengambil keupayaan untuk melihat keadaan dari sudut pandangan b. Mengaplikasikan hipotesis dari kelas anda untuk menangani masalah persekolahan yang tulen c. Menggunakan penerokaan untuk meningkatkan strategi, projek, dan latihan di tempat pembelajaran d. Menyedari pengasingan / berat sebelah dan mendorong keadilan sosial dalam asas pengajaran

Adalah mustahak untuk mengingat alternatif program di atas tidak dapat diakses dalam setiap program Doktor Pendidikan dalam talian, dan pelbagai sekolah arahan mungkin menawarkan untuk mengubah penetapan program EdD. Hubungi sekolah atau kolej ideal anda untuk mendapatkan lebih banyak data mengenai sumbangan program dalam talian EdD.

Ijazah Kedoktoran Paling Berpatutan dalam Pendidikan Dalam Talian

Pendidikan dalam talian di peringkat doktor falsafah adalah sumbangan paling fleksibel mutlak yang akan ditemui oleh seseorang di peringkat alumni . Tidak secara eksklusif pelajar dapat melayari EdD atau Ph.D. dalam pengajaran, namun terdapat banyak alternatif pengkhususan yang dapat diakses, dan bukan hanya bagi mereka yang mempunyai kerinduan untuk bekerja di dunia ilmiah. Sebilangan doktor dalam talian merancang persekolahan untuk mengkaji kedudukan kewibawaan dalam kemajuan aset manusia , pergantian peristiwa yang berwibawa, dan sub-bidang perniagaan dan eksekutif lain.

1. Universiti Illinois di Urbana-Champaign

Sekiranya anda ingin mendapatkan doktor dalam talian atau kos rendah yang berpatutan, maka University of Illinois adalah salah satu yang ditawarkan melalui Kolej Pendidikan sekolah dan Jabatan Dasar Pendidikan, Organisasi, dan Kepemimpinan. Mereka menawarkan empat kursus tertentu iaitu Kepelbagaian dan Ekuiti dalam Pendidikan, Pengajian Global dalam Pendidikan, Pembangunan Pembangunan Sumber Manusia , dan Reka Bentuk dan Kepemimpinan Pembelajaran. Mereka yang tertarik dengan pilihan penyesuaian tambahan akan menemui alternatif pengkhususan dalam beberapa fokus ini juga. Projek-projek ini merangkumi kursus teori, penyelidikan, dan kaedah. Ini adalah yang terbaik bagi pelajar yang berminat untuk mengikuti pengkhususan lebih lanjut dalam program. Walaupun graduan boleh berharap untuk mengikuti pelbagai kelas yang berkaitan. Sebagai contoh, mereka yang memilih Kepelbagaian dan Ekuiti akan mengikuti kursus seperti Halangan Sejarah dan Sosial dan Isu Ekuiti dalam Pendidikan sementara mereka yang berada dalam penetapan Kajian Global akan mempertimbangkan Pendidikan dan Hak Asasi Manusia , Meneliti Pendidikan Global, dan Pemuda dan Kewarganegaraan Global, pelajar HR Pembangunan, Reka Bentuk dan Kepemimpinan akan mengambil Analisis Kerja dan Pembelajaran di tempat kerja Pembelajaran Ekologi dan Pembelajaran dan Teknologi Pendidikan masing-masing Universiti Illinois diperakui oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi, dan US News and World Report telah menempatkan program persekolahan alumni dalam talian yang terbaik 25 merentas desa.

Tuisyen Dalam Negeri: $ 15,186

2. Universiti St. Thomas

Universiti St. Thomas berada di 20 universiti terbaik yang mampu menawarkan program kedoktoran dalam talian. Mereka meningkatkan maklumat, etika, dan moral bersama dengan memberikan gelar doktor. Mereka menawarkan EdD dalam talian dengan kursus pusat penekanan jam 60 kredit, misalnya, Kepemimpinan Strategik dan Perubahan Global, Teori dan Amalan Kepemimpinan, Mengurus Media Sosial dalam Organisasi, dan Memimpin Organisasi Pembelajaran. Walaupun sebelum tamat pengajian, anda harus menyelesaikan tesis anda. Secara keseluruhan. Pelajar dalam talian juga mempunyai perkhidmatan perpustakaan untuk bantuan penyelidikan, dan kemudahan akademik lain sehingga mereka dapat belajar mengenai kursus mereka dengan bekerja dari rumah dengan bantuan internet. Tetapi mereka tidak menawarkan anda akses internet. 2.5 hingga 3 tahun diperlukan untuk menyelesaikan ijazah ini.

Ditubuhkan pada tahun 1961, STU adalah kolej utama Keuskupan Agung Katolik di Florida. Laporan Berita dan Dunia AS telah meletakkannya di 100 kolej wilayah terbaik di Barat.

Tuisyen Dalam Negeri: $ 14,076

3. Universiti Negeri Sam Houston

Sekiranya anda ingin memperoleh Ijazah Kedoktoran dalam pendidikan dalam Pentadbiran Pendidikan Pembangunan dan gelar Sarjana Muda dalam Reka Bentuk dan Teknologi Instruksional dengan harga yang berpatutan, maka Sam Houston University menawarkan program-program ini. Mereka yang terinspirasi oleh program sebelumnya boleh berharap untuk mengikuti kursus, misalnya, Merancang Persekitaran Pembelajaran dalam Pendidikan Pembangunan, Kepemimpinan Terapan dalam Pendidikan Tinggi, Isu Kontemporari dalam Pendidikan Tinggi. Mereka yang ingin melakukan Isu Kontemporari dalam Pengajian Tinggi akan menghadapi kelas seperti Isu dalam Teknologi Instruksional, Kepimpinan dalam Pentadbiran Teknologi, dan Reka Bentuk Pendidikan dan Rangkaian. Tesis doktoral formal diperlukan untuk kedua-dua projek ini.

Mereka menawarkan ijazah yang sama kepada pelajar dalam talian mereka dengan mereka di kampus. Selepas tamat pengajian, mereka juga akan mendapat diploma. Negeri Sam Houston diperakui oleh Suruhanjaya Sekolah Tinggi dan Sekolah Tinggi Suruhanjaya Kolej.

Tuisyen Dalam Negeri: $ 5,391

4. Universiti Negeri Kennesaw

Kennesaw State University adalah program doktor dalam talian yang paling murah yang ditawarkan di negara ini.

Teknologi Instruksional dan Kepemimpinan Guru, kedua-dua program ini ditawarkan. Program Teknologi Instruksional memerlukan 66 jam kredit sementara trek Kepemimpinan Guru hanya memerlukan 44 jam kredit. Selepas itu pelajar akan memulakan pengkhususan mereka.

Program Teknologi Instruksional merangkumi kursus seperti Isu, Trend, dan Penyelidikan Teknologi Instruksional; Menyokong Infrastruktur Teknologi di Sekolah dan Daerah; Kepimpinan Teknologi dan Perancangan Strategik; dan Menguruskan Sistem Data di Sekolah dan Daerah.

Individu yang berpegang pada Kepemimpinan Guru akan menghadapi tajuk kursus, misalnya, Bekerjasama dengan Keluarga dan Masyarakat; Penyelidikan Tindakan di Sekolah; Mentoring, Bimbingan, dan Memudahkan Peningkatan Sekolah; dan Asas Kepemimpinan Guru dalam 48 jam. Tesis juga diperlukan untuk ijazah ini. Laporan Berita dan Dunia AS telah menganggap KSU sebagai salah satu daripada 50 sekolah terbaik yang paling banyak mencipta.

Tuisyen Dalam Negeri: $ 4,851

5. Universiti Georgia Barat

University of West Georgia diperakui oleh SACSCOC yang terletak di California. Ia adalah universiti penyelidikan awam yang menawarkan projek kedoktoran dalam talian yang paling murah. Pelajar dapat memanfaatkan peluang untuk mempelajari empat sumbangan EdD dalam talian termasuk Pentadbiran Pendidikan Tinggi, Pendidikan Kejururawatan, Peningkatan Sekolah, dan Kaunseling dan Penyeliaan Profesional.

Dalam program Edisi Tinggi pelajar terikat untuk mengikuti kursus seperti Tadbir Urus dalam Pengajian Tinggi, Isu Perundangan Lanjutan dan Kajian Dasar, dan Isu Kritikal dalam Pengajian Tinggi. Pelajar dalam talian Nursing Education EdD, sekali lagi, dapat menamatkan pengajian di web. Mereka yang ingin melakukan pengkhususan dalam trek Peningkatan Sekolah dapat meningkatkan tahap mereka, misalnya, Pembelajaran Dalam Talian K-12, Teknologi Instruksional, dan Pakar Media, misalnya. University of West Georgia adalah universiti # 101 di negara ini, seperti yang ditunjukkan oleh US News and World Report.

Tuisyen Dalam Negeri: $ 4,086

6. Universiti Oakland City

Universiti Oakland City adalah satu-satunya universiti perguruan umum yang berafiliasi dengan Gereja Baptis Umum di AS yang merupakan universiti gabungan swasta. Universiti yang terletak di Oakland City, Indiana juga menawarkan program EdD dalam talian yang dapat disesuaikan dan masuk akal dengan tiga pilihan pengkhususan: Pengawasan, Kurikulum dan Arahan, dan Pengurusan pengurusan organisasi . Masing-masing dari tiga program memerlukan 90 kursus jangka masa kerja kursus. Kediaman negeri adalah wajib sepanjang akhir musim bunga kerana Doktorate lebih mahal untuk orang bukan pemastautin. Mereka yang ingin belajar The Superintendency akan mengikuti kursus, misalnya, Personel Evaluation and Administration; Teori, Amalan, dan Reka Bentuk Kepimpinan; dan Dasar dan Prosedur dalam Pentadbiran. Program pendidikan dan Arahan, maka mereka akan mengikuti pengkhususan. Tesis doktoral formal adalah wajib untuk program-program ini.

Tuisyen Dalam Negeri: $ 7,380

7. Universiti Louisiana-Monroe:

** University of Louisiana Monroe adalah universiti awam yang terletak di Monroe. University of Louisiana-Monroe yang merupakan sebahagian daripada University of Louisiana System menawarkan salah satu ijazah kedoktoran dalam talian yang paling berpatutan dan berpatutan dalam hanya dua tahun. Sumbangan itu juga berasaskan web, yang lebih sesuai bagi pelajar yang ingin melakukan pekerjaan sambilan bersama Doktor Falsafah. Pendidikan dalam talian juga terbaik kerana anda tidak perlu meluangkan masa dari jadual sibuk anda untuk mengikuti universiti untuk mengikuti kelas. Rancangan pendidikan untuk program ini terlibat dalam kursus pusat, misalnya, Pendidikan untuk Kepelbagaian dalam Masyarakat Global, Reka Bentuk Instruksional dan Integrasi Teknologi, dan Penyelidikan dalam Pengajaran dan Pembelajaran yang Berkesan. Anda akan berpeluang mengikuti kursus dalam Kurikulum dan Instruksi, misalnya, Penilaian untuk Membuat Keputusan Program dan Instruksional, Teori dan Reka Bentuk Kurikulum, Membuat Keputusan untuk Peningkatan Sekolah, dan Komunikasi dan Kerjasama dalam Penyelesaian Masalah.

Setelah lulus dari program dalam talian EdD sederhana ini, pelajar akan dapat memulakan profesinya sebagai ketua instruksional, pengarah, guru, dan penyelenggara instruksional. Ijazah Sarjana dan minimum 3.0 IPK diperlukan untuk pengesahan. ULM diberi kuasa oleh Persatuan Selatan Kolej dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej dan Laporan Berita dan Dunia AS telah meletakkan program persekolahan alumni dalam talian sebagai yang terbaik di negara ini.

Tuisyen Dalam Negeri: $ 6,490

8. Universiti Negeri Boise

BSU adalah universiti penyelidikan awam yang terletak di Amerika Syarikat. BSU ditubuhkan pada tahun 1932 oleh Gereja Episcopal, terletak di Boise yang menjadi maktab rendah bebas pada tahun 1934, adalah program dalam talian EdD yang masuk akal. Ini adalah pilihan yang sangat fleksibel dalam Teknologi Pendidikan termasuk enam kursus iaitu Pembelajaran Dalam Talian K-12, b. Organisasi c. Kepimpinan dalam teknologi organisasi d. Pembelajaran dalam talian dewasa e. Permainan dan Simulasi dalam Pembelajaran Pelajar juga akan dapat mengikuti kursus seperti Trend Muncul dalam Teknologi Pendidikan, Perspektif Global dan Budaya dalam Teknologi Pendidikan, dan Pengurusan Profesional dalam Tetapan Pendidikan tidak bergantung pada kursus yang anda pilih. Diperlukan penilaian mendalam dan kertas doktor formal sebelum tamat pengajian. Laporan Berita dan Dunia AS telah meletakkan Boise State # 45 di Sekolah Paling Inovatifnya dan # 54 dalam kedudukan sekolah pengajaran terbaik.

Tuisyen Dalam Negeri: $ 6,471

RINGKASAN: Doktor dalam talian membantu para pelajar dalam menggilap masa depan mereka dengan maklumat dan kebolehan yang diharapkan dapat mengatasi kesulitan masa kini. Program-program ini menggariskan penaakulan asas, pemikiran kritis, dan penerokaan.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Terdapat beberapa soalan yang sering ditanya mengenai doktor dalam talian dalam pendidikan. Sebahagian daripada mereka dibincangkan di bawah:

a. Apakah perbezaan antara ED D dan Ph.D. dalam pendidikan?

Doctor of Education (EdD) adalah doktor falsafah profesional yang ditujukan untuk graduan yang berminat untuk menjalankan peranan kepimpinan. Sebaliknya, Ph.D. pelajar cenderung untuk mempersiapkan dirinya hipotesis atau karya teori, Joseph McNabb, seorang pendidik latihan di Northeastern's Graduate School of Education, menjelaskan. Sebagai alternatif, pelajar EdD bermula dengan masalah latihan dan [berusaha untuk belajar] kemampuan yang diperlukan untuk menentukan isu latihan yang membingungkan.

b. Adakah ED.D berbaloi?

Ya, Ijazah Kedoktoran sangat berbaloi jika anda meningkatkan profesion anda dan menaikkan gaji anda. Setelah mendapat ijazah ED.D anda akan dapat melakukan pekerjaan dengan baik dalam jawatan profesional, akademik, pentadbiran, penyelidikan, atau klinikal di pendidikan tinggi, organisasi swasta, institusi awam, dan juga perkhidmatan awam yang anda perlukan adalah pelaburan wang dan masa.

c. Berapa lama masa yang diperlukan untuk menyelesaikan ijazah ED.D?

Lazimnya, bilangan normal tahun pendidikan ijazah doktor dalam talian , yang perlu diselesaikan adalah lapan tahun – atau dua kali lebih lama untuk memperoleh sijil empat tahun. Walaupun begitu, peruntukan masa diperlukan untuk Ph.D. program bergantung kepada anda dan kolej atau universiti dari mana anda memperoleh ijazah. Tidak ramai pelajar yang mengambil masa puluhan tahun untuk menamatkan pengajian doktor tetapi pelajar sepenuh masa dapat menamatkan ijazah dalam tempoh kurang dari 5 tahun yang merangkumi penyelidikan dan tesis.

d. Adakah Ph.D. lebih berprestij daripada EdD?

The EdD dan Ph.D. kedua-duanya mempunyai ijazah kedoktoran yang lebih tinggi pada tahap yang sama secara skolastik. tetapi Ph.D. dianggap lebih berprestij daripada EdD kerana matlamat kerjaya yang lebih banyak dalam Ph.D. Dengan Ph.D. anda akan memasuki jalan fakulti penyelidikan. Tetapi tempoh untuk menyelesaikan EdD kurang dari P.HD. Meskipun demikian, jika motivasi di belakang melakukan salah satu perkara adalah untuk membujuk individu, anda mungkin tidak memperoleh gelaran dengan alasan yang betul.

KESIMPULAN:

pendidikan doktor dalam talian membantu pelajar untuk profesion dalam pekerjaan pentadbiran instruktif, misalnya, anggota kanan atau pentadbir. Pekerjaan ini secara berkala memerlukan ijazah lulus, namun, beberapa jawatan mungkin memerlukan doktor, terutama di kolej. Doktor dalam talian dalam Pendidikan atau sebaliknya Ph.D. secara fungsional berbeza tetapi kedua-duanya mempunyai peluang kerjaya yang sama seperti pengawas sekolah, pembuat dasar, pengarah kurikulum, ketua pegawai pembelajaran, pentadbir pendidikan, pengurus latihan dan pembangunan.

Ijazah yang lebih tinggi ini menunjukkan kebolehan dalam berbicara dengan penjaga, melayani penduduk yang berbeza, menilai sekolah dan tenaga kerja, dan memasukkan prosedur dan kemajuan baru ke dalam keadaan instruktif. Oleh itu, pelajar yang melengkapkan program EDD dalam talian bersedia untuk berfungsi dalam kedudukan peraturan dan pentadbiran dan mendapat gaji tinggi. Ijazah ini mengambil masa 5 hingga 8 tahun untuk menyelesaikan semua yang anda perlukan adalah pelaburan masa dan wang.

Baca lebih lanjut:

Program Pendidikan Dalam Talian

Stok pendidikan dalam talian

2 Suka