Ijazah pendidikan dalam talian sentiasa berkembang dan sebagai pelajar baru atau semasa, kita mesti dilengkapi untuk berjaya mengikuti perkembangan. Pada dasarnya ijazah pendidikan dalam talian adalah ijazah akademik, biasanya mempertimbangkan ijazah kolej, tetapi kadang-kadang istilah (ijazah dalam talian) merangkumi diploma sekolah menengah dan program sijil bukan ijazah) yang dapat dicapai sepenuhnya melalui penggunaan komputer yang disambungkan ke internet , bukannya menghadiri kuliah dalam suasana kampus tatap muka.

ijazah pendidikan dalam talian

Apa itu pendidikan dalam talian?

Pendidikan dalam talian adalah satu bentuk pembelajaran jarak jauh yang disampaikan kepada pelajar melalui internet. Pendidikan dalam talian adalah sistem pembelajaran instruksional yang fleksibel yang menyediakan segala jenis pembelajaran yang berlaku melalui penggunaan komputer yang mempunyai sambungan internet. Pendidikan dalam talian memberi peluang kepada guru untuk menjangkau pelajar yang mungkin tidak dapat mendaftar dalam kursus kelas tradisional dan menyokong pelajar yang perlu bekerja mengikut jadual mereka sendiri dan mengikut kadar mereka sendiri.

Sumber untuk Pendidikan Dalam Talian

Secara umum, semasa mengikuti program ijazah dalam talian, kami mungkin melalui sumber seperti:

a. EBook; b. Jurnal; c. Video; d. Ceramah yang dirakam; e. Kuiz; f. Forum perbincangan g. Sesi Soal Jawab secara langsung; dan h. Temu ramah.

Sumber yang ditawarkan kepada kami untuk pendidikan dalam talian akan bergantung pada institusi tempat kami mengikuti program dalam talian kami. Beberapa ijazah pendidikan dalam talian mungkin meminta kami untuk memesan buku teks fizikal terlebih dahulu melalui surat, tetapi ini secara amnya dihentikan untuk memilih eBook dan kaedah penyampaian dalam talian sahaja.

Bagi institusi yang telah membuat perubahan menggunakan 100% sumber dalam talian, pelajar boleh mengharapkan untuk belajar menggunakan gabungan sumber teknologi canggih tanpa perlu pergi ke kampus untuk menghadiri kuliah, peperiksaan atau sesi perbincangan secara langsung.

Institusi dan pengajar kursus akan memeriksa format untuk setiap kursus individu dan akan memilih kaedah penyampaian yang paling sesuai dengan kursus atau program. Apa yang perlu dipelajari oleh jurusan Biologi dengan jayanya dalam talian akan berbeza dengan keperluan utama Sejarah Seni.

Bagaimana Pendidikan Dalam Talian Akan Diberikan?

Kursus atau sumber pembelajaran modul akan ditadbir melalui persekitaran atau platform pendidikan dalam talian institusi. Platform pendidikan akan berbeza bergantung pada perisian yang digunakan, tetapi biasanya terdiri daripada platform dalam talian pusat yang dapat diakses oleh pelajar dari PC, mudah alih atau tablet peribadi mereka.

Salah satu faedah utama mendapatkan pendidikan melalui sumber yang dihoskan sepenuhnya dalam talian adalah fleksibiliti tanpa henti.

Pelajar dalam talian boleh memilih untuk mengakses maklumat kursus dan menyelesaikan tugasan mengikut jadual mereka sendiri. Ini membolehkan mereka menyesuaikan waktu belajar di sekitar pekerjaan, keluarga dan komitmen lain. Ini juga bermaksud bahawa pelajar yang ingin terus bekerja semasa belajar, tidak perlu menangguhkan kerjaya. Dapatkan yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Kesan Positif dan Negatif Pendidikan Dalam Talian

Pendidikan dalam talian mempunyai kesan positif dan negatif:

Kesan Positif Pendidikan Dalam Talian

Pendidikan dalam talian menawarkan banyak faedah positif kerana pelajar:

 1. mempunyai fleksibiliti dalam mengikuti kelas dalam talian dan bekerja mengikut kadar dan jadual mereka sendiri
 2. tidak menghadapi masalah perjalanan atau tempat letak kenderaan
 3. belajar untuk bertanggungjawab terhadap kajian mereka sendiri dengan maklumat yang tersedia di hujung jari mereka
 4. mencari penyerahan tugasan dengan senang
 5. lebih cenderung untuk menyuarakan keputusan mereka sendiri dan berkongsi dan membahaskan masalah dengan pelajar lain, serta belajar dari pelajar lain semasa perbincangan kumpulan

Kesan Negatif Pendidikan Dalam Talian

Kesan negatif daripada pembelajaran dalam talian adalah sebilangan pelajar:

 1. mungkin tidak melakukan interaksi bersemuka dengan pengajar dan di kalangan pelajar
 2. mungkin lebih suka menghadiri kelas bersemuka dengan tenaga pengajar yang mengajar dan membimbing mereka sepanjang kursus
 3. mendapati akses kepada teknologi penting mencabar dan ketersediaan sokongan teknikal terhad

Di samping itu, sebilangan pentadbir dan tenaga pengajar yang tidak memahami beban kerja kajian tradisional mungkin menunjukkan sikap negatif terhadap pendidikan dalam talian.

Ringkasan Ijazah pendidikan dan dalam talian dalam kebanyakan bidang adalah besar dan meningkat dari hari ke hari. Institusi yang menawarkan pendidikan dalam talian juga bertambah. Pelajar yang melanjutkan pelajaran melalui pendekatan dalam talian mesti bersikap selektif untuk memastikan bahawa kerja kursus mereka dilakukan melalui institusi yang disegani dan diberi kepercayaan.

Program Ijazah Pendidikan Dalam Talian

Dalam program ijazah pendidikan dalam talian , pelajar dapat memanfaatkan peluang belajar yang disediakan melalui platform berasaskan web. Sebelum mendaftar dalam program, dapat berguna untuk belajar mengenai pilihan ijazah, penyampaian bahan kursus, kaedah komunikasi kelas dan keperluan teknologi untuk pelajar dalam talian.

Bagaimana Program Dalam Talian Berfungsi?

Program ijazah pendidikan dalam talian membolehkan pelajar dengan akses komputer dan Internet melengkapkan syarat program ijazah tanpa menghadiri kelas di kampus (bersemuka) atau secara peribadi. Kandungan kursus boleh didapati di laman web institusi melalui sistem pengurusan kursus yang dirancang untuk mengoptimumkan pembelajaran dalam talian. Sama seperti kursus biasa, kurikulum sering merangkumi:

 1. Ceramah
 2. Latihan interaktif
 3. Kuiz
 4. Tugasan

Pilihan Ijazah

Pelajar boleh memperoleh pelbagai ijazah dalam talian, yang merangkumi ijazah bersekutu dan sarjana muda, ijazah sarjana dan doktor. Banyak mata pelajaran yang tersedia untuk kajian dalam talian, seperti:

a. Sains kesihatan b. Komunikasi c. Keadilan jenayah d. Kejururawatan e. Psikologi f. Pendidikan

Sekiranya semua syarat ijazah telah dipenuhi, graduan program ijazah dalam talian akan menerima anugerah setara dengan yang diterima oleh rakan mereka di kampus.

Kuliah Dalam Talian

Pengajar dan profesor boleh mengajar kursus mereka dengan bantuan video dalam talian atau melalui persembahan PowerPoint yang boleh dimuat turun. Beberapa kursus mungkin menyediakan podcast untuk membantu pelajarnya berhubung dengan bahan kursus. Program lain termasuk papan perbincangan di mana pelajar dapat berinteraksi dengan tenaga pengajar dan rakan mereka.

Melengkapkan Tugasan dan Ujian Secara Dalam Talian

Tugasan biasanya diselesaikan di luar talian dan dihantar melalui sistem pengurusan kursus program ijazah pembelajaran dalam talian melalui e-mel atau platform lain yang disediakan oleh tenaga pengajar mereka. Ujian pelajar boleh dilakukan dalam talian jika selesai mengikut had masa. Walau bagaimanapun, institusi lain menghendaki pelajar mengambil peperiksaan proktar di pusat ujian yang diluluskan.

Berkomunikasi Dalam Talian

Pelajar yang mendaftar dalam program ijazah pembelajaran dalam talian dapat melihat atau mengerjakan bahan kursus pada bila-bila masa siang atau malam yang mereka mahukan. Pengajar dan pelajar biasanya berkomunikasi antara satu sama lain melalui catatan forum, e-mel dan sembang langsung. Pelajar mungkin diminta untuk masuk secara serentak untuk perbincangan segerak masa nyata .

Keperluan Teknologi

Keperluan teknologi berbeza mengikut program, tetapi institusi umumnya memerlukan pelajar untuk memiliki komputer dan komputer riba yang memenuhi keperluan perkakasan dan perisian asas. Ciri-ciri yang diperlukan mungkin termasuk komputer yang mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Sistem operasi Windows, Mac atau Linux terkini
 2. Akses internet berkelajuan tinggi
 3. Sejumlah memori
 4. Perisian pejabat
 5. Perisian antivirus
 6. kamera sesawang
 7. Pembesar suara atau fon kepala
 8. Mikrofon
 9. Pemacu CD / DVD

Kandungan program ijazah pendidikan dalam talian biasanya sama dengan kajian di kampus, tetapi penyampaian bahan kursus, komunikasi kelas dan kaedah penilaian mungkin berbeza.

Ringkaskan program ijazah Pendidikan Dalam Talian sangat berguna bagi pelajar yang kurang berpengalaman. Projek dalam talian ini menambah lebih banyak untuk disambung dan memberikan data mengenai kebolehan baru dan khusus yang dipersembahkan dalam pencarian. Kelas dalam talian adalah kursus yang diarahkan melalui Internet.

Apakah beberapa ijazah pendidikan dalam talian?

Ijazah pendidikan dalam talian berlaku melalui internet. Jenis pembelajaran ini sering disebut sebagai e-learning antara istilah lain. Walau bagaimanapun, pendidikan dalam talian hanyalah satu bentuk pembelajaran jarak jauh, istilah payung untuk setiap pembelajaran yang berlaku di mana-mana tempat di mana anda berada dan bukan di kelas tradisional.

Doktor Falsafah dalam Pendidikan

Doktor dalam Pendidikan dalam talian biasanya ditujukan untuk mereka yang perlu menerima pekerjaan berwibawa instruktif. Program kedoktoran persekolahan dalam talian menawarkan kemampuan menyesuaikan diri untuk pelajar yang juga pakar yang bekerja. Projek dalam talian biasanya mengikuti program pendidikan menyeluruh yang serupa dengan pilihan fizikal, yang mendorong perbandingan pintu terbuka untuk graduan.

Apakah gelaran doktor dalam talian dalam pendidikan?

Pemahaman dan pakar bekerja yang bertenaga untuk meningkatkan dan mendorong perubahan mendasar di sekolah harus serius memikirkan mendapatkan sijil doktor dalam latihan.

Pelajar yang diilhami oleh latihan berdasarkan tahap latihan mempunyai dua pilihan utama: Ph.D. atau sebaliknya seorang Ed.D. Ph.D. ijazah dalam pengajaran untuk sebahagian besar pusat penjelajahan dan hipotesis , dan lulusan mungkin akan memasuki profesion di dunia ilmiah.

Jenis program ijazah dalam peringkat ini termasuk

 1. Doktor Falsafah Pendidikan Dalam Talian.

 2. Doktor Falsafah Pendidikan dalam Kepimpinan dan Inovasi dalam talian

 3. Doktor Falsafah Pendidikan dalam Kurikulum dan Arahan

 4. Doktor Falsafah dalam talian dalam Pentadbiran Pengajian Tinggi

 5. Doktor Falsafah dalam talian dalam Teknologi Sistem Instruksional

Berapakah kos doktor dalam talian dalam pendidikan?

Kos sijil kedoktoran sekolah dalam talian berdasarkan beberapa elemen. Kediaman negeri adalah pemikiran penting kerana pelbagai sekolah dan kolej mengenakan kos pendidikan yang lebih tinggi untuk pelajar luar negeri. Walau bagaimanapun, sebilangan institusi mengenakan tahap kos pendidikan untuk pelajar dalam talian yang tidak banyak memberi perhatian kepada pemastautin negeri. Caj inovasi adalah peranan utama yang lain; perbelanjaan ini kerap berlaku untuk pelajar dalam talian namun bukan rakan fizikal mereka.

Kos per kredit untuk latihan doktor dalam talian kebanyakannya antara $ 375 hingga $ 1,230. Pengertian semestinya berharap dapat membayar di suatu tempat dalam lingkungan $ 21,000 dan $ 80,000 dalam kos pendidikan mutlak.

Kurikulum EdD Dalam Talian

Tanpa mempertimbangkan pusat anda, mata pelajaran biasa dalam program dalam talian EdD merangkumi. a. Pengawasan arahan b. Organisasi c. Panduan inovasi dan strategi d. Membuat strategi dalam pengajaran e. Perubahan dan pentadbiran yang berwibawa

Sasaran pembelajaran dalam bidang ini biasanya menangani yang berikut:

a. Pilih keupayaan untuk melihat situasi dari sudut pandangan b. Mengaplikasi hipotesis dari kelas untuk menangani masalah persekolahan yang tulen c. Menggunakan penerokaan untuk meningkatkan teknik, projek, dan latihan di tempat pembelajaran d. Mengakui berat sebelah dan memaksa persamaan sosial dalam asas pengajaran

Ringkasnya Semua ada sijil yang merancang pelajar untuk profesion dalam pekerjaan pentadbiran instruktif, misalnya, anggota kanan atau pentadbir. Karya-karya ini kebanyakan memerlukan ijazah lulusan, namun, ada sedikit peluang yang memerlukan gelar doktor, terutama di kolej. Doktor dalam talian dalam pendidikan atau sebaliknya Ph.D. dalam inisiatif dalam talian memberikan panduan instruktor dalam rancangan pendidikan dewan, hipotesis pihak berkuasa, dan hubungan rangkaian.

Pendidikan PhD dalam talian

Pendidikan PhD dalam talian adalah ijazah pendidikan dengan bilangan pelajar yang memilih PhD web. dalam program pembelajaran. Pembelajaran dalam talian mempertimbangkan lebih banyak pelajar untuk menegaskan institusi mereka namun memerlukan tempahan yang dapat disesuaikan untuk mengubah kerja, sekolah, dan keluarga.

Melalui pembelajaran kursus dengan penggunaan internet, bilik lawatan, persidangan video, dan e-mel, pelajar dalam PhD dalam talian. program pendidikan dapat mencapai persekolahan yang cemerlang dan memperoleh kelayakan doktor.

10 PhD dalam talian teratas. dalam program pendidikan

Berikut adalah universiti yang menyediakan 10 Ph.D dalam talian terbaik. program pendidikan: 1 Liberty University 2 Indiana State University 3 Concordia University Chicago 4 University of Arkansas 5 University of the Cumberland 6 Lamar University 7 University of Nebraska - Lincoln 8 Regent University 9 Texas Tech University 10 Florida State University

Sarjana dalam Pendidikan

Apa itu Master dalam Pendidikan dalam talian ? Mendapat ijazah dalam talian telah menjadi pilihan popular sekarang, terutama bagi mereka yang mempunyai rutin yang sibuk. Master dalam Pendidikan dirancang untuk melatih tenaga pengajar untuk disiplin khusus. Disiplin ini boleh merangkumi sains, awal kanak-kanak, pendidikan khas, pendidikan berbakat, psikologi perkembangan, kurikulum dan matematik. Sarjana dalam talian dalam pendidikan adalah satu tahap lanjutan yang kebanyakan pelajar lulus setelah memperoleh sarjana muda mereka. Program ini tersebar pada pengetahuan sebelumnya dan boleh didapati untuk laluan kerjaya tambahan.

Sarjana Dalam Talian Terbaik dalam Program Pendidikan

Jumlah program dalam talian pendidikan master memberikan banyak peluang bagi mereka yang mencari latihan siswazah selaras dengan minat akademik dan matlamat kerjaya mereka. Walau bagaimanapun, jumlah peluang yang banyak dapat dengan mudah terasa luar biasa. Panduan ini dapat membantu membuat keputusan yang tepat dengan memberikan keperluan aplikasi terperinci, harga tuisyen, dan hasil program.

ia juga akan menguraikan institusi mengikut fokus ijazah, yang merangkumi kerja kursus yang diperlukan, pengalaman praktikum, dan keperluan batu penjuru. Selain itu, panduan ini merangkumi setiap pilihan tumpuan sekolah.

Program ijazah pendidikan dalam talian biasanya menawarkan penjadualan yang fleksibel kepada pelajar melalui kelas asinkron yang disediakan oleh platform seperti Canvas dan Blackboard. Sekolah-sekolah tertentu memberikan model pembelajaran yang lain. Institusi berikut akan memberitahu orang jika program yang diberikan merangkumi kerja kursus segerak, tempat tinggal kampus, atau pembelajaran kohort. Institusi-institusi ini juga merangkumi pilihan pendaftaran (sepenuh masa, sambilan, atau dipercepat) dan bagaimana kadarnya mempengaruhi tahap pengajian.

 1. Universiti Negeri Carolina Utara
 2. University of Illinois di Urbana-Champaign
 3. Universiti Timur Laut
 4. Universiti Florida Tengah
 5. Universiti California Selatan
 6. Universiti Purdue
 7. Universiti Georgia
 8. Universiti Negeri California-Fullerton
 9. Universiti Florida Selatan
 10. Universiti Negeri San Diego
 11. Universiti San Diego
 12. Universiti Clemson
 13. Universiti Florida Selatan-Sarasota-Manatee
 14. Universiti Antarabangsa Columbia
 15. Universiti Carlos Albizu-Miami
 16. Universiti Negeri Michigan
 17. Universiti Negeri California-San Bernardino
 18. Universiti St Thomas
 19. Universiti Texas A&M
 20. Universiti Carolina Selatan-Columbia
 21. Universiti Utah Salt Lake City, UT
 22. Kampus Perubatan Universiti Colorado Denver / Anschutz
 23. Universiti Negeri California-Fresno
 24. Universiti Indiana-Bloomington
 25. Universiti Antarabangsa Florida

Apa kebaikan dan keburukan memperoleh master dalam pendidikan dalam talian?

Sebilangan besar program ijazah pendidikan dalam talian sama dengan program tradisional (bersemuka) di kampus dan memerlukan pelajar menyelesaikan kerja kursus yang sama dalam jangka masa yang sama. Kadang kala belajar dalam talian boleh menjadi lebih mencabar daripada mengikuti kelas di kampus kerana anda perlu bermotivasi diri dan sangat sempurna dalam menguruskan masa anda.

Ini bukan satu-satunya kebaikan dan keburukan yang mesti anda pertimbangkan ketika melihat program dalam talian dalam pendidikan.

Bahagian Pro

Dari sudut pro, kita kebanyakan akan memperoleh ijazah yang sama dengan pelajar yang belajar secara tradisional di kampus, dan majikan masa depan kita tidak akan mengetahui dengan tepat bahawa kita adalah pelajar dalam talian kecuali jika kita ingin memberitahu mereka. Sekiranya kita memilih untuk memberitahu mereka, kemungkinan besar mereka tidak akan peduli.

Sebilangan besar program MEd dalam talian dirancang untuk fleksibel, yang bermaksud kita dapat terus bekerja semasa mendaftar. Dan guru yang mempunyai ijazah lulus memperoleh lebih dari $ 1,500 hingga $ 10,000 lebih banyak daripada mereka yang tidak, dan tidak kira bagaimana mereka memperoleh ijazah tersebut.

Bahagian Sebelah

Sebaliknya, kita mesti sedar bahawa beberapa sarjana dalam talian dalam program pendidikan mungkin tidak memenuhi syarat perlesenan negeri kita. Sekiranya kita mencari program MEd dalam talian dengan jalur lesen, pastikan program tersebut memenuhi kehendak negeri kita sebelum mendaftar.

Kita juga mungkin sukar memenuhi syarat magang atau praktikum jika kita belum mempunyai bilik darjah sendiri semasa mendaftar dalam program dalam talian yang berpusat di negeri lain. Kekurangan ini dapat dikurangkan dengan mudah dengan membaca panduan program dan peraturan negeri dengan berhati-hati sebelum memilih sekolah untuk memastikan kita mendapat pendidikan yang kita perlukan.

Ringkasnya: Program ijazah dalam talian cekap di mana pelajar dapat mengikuti kursus mengikut jadual mereka sendiri. Memperoleh ijazah sarjana dalam pendidikan juga membolehkan pelajar mendapat faedah kerjaya bukan tradisional dalam bidang pengajaran dan pembelajaran, dan ini boleh menyebabkan gaji lebih tinggi. Terdapat sebilangan peluang kerjaya bagi mereka yang mempunyai ijazah sarjana dalam bidang pendidikan. Walaupun sebilangan orang mungkin memilih kedudukan pengajaran tradisional di sektor swasta atau awam, yang lain mungkin memilih jalan lain.

Pendidikan Perceraian Dalam Talian

Pendidikan perceraian dalam talian adalah satu bentuk pendidikan ibu bapa. Ia direka untuk ibu bapa yang telah mengalaminya. Pendidikan perceraian dalam talian bermanfaat untuk mengembangkan kerjasama antara ibu bapa untuk mengurangkan konflik, untuk membina persekitaran yang sihat untuk anak mereka tumbuh dan menjadi individu yang baik. Terdapat banyak kursus untuk pendidikan perceraian dalam talian yang membantu mengembangkan persekitaran yang mesra untuk anak mereka.

Apakah faedah pendidikan perceraian dalam talian?

Terdapat banyak platform dalam talian yang menawarkan bantuan psikologi untuk anak-anak perceraian. Program pendidikan perceraian diperlukan di kebanyakan negeri. Walaupun terdapat perdebatan di lapangan mengenai jangka masa program yang sesuai, tujuan kajian ini adalah untuk mengenal pasti lima bidang kandungan berikut dalam pendidikan perceraian yang mungkin paling relevan untuk meramalkan hasil yang baik:

(1) kesan perceraian terhadap anak-anak

(2) kesan perceraian pada hubungan keluarga.

(3) tanggungjawab kewangan menceraikan ibu bapa untuk anak-anak

(4) faedah bekerjasama positif

(5) kesan keganasan rumah tangga terhadap hubungan keluarga dan anak-anak

Soalan Lazim

Berikut adalah soalan yang sering diajukan oleh orang yang berkaitan dengan ijazah pendidikan dalam talian.

1. Apakah tahap yang boleh anda dapatkan dalam talian?

Berikut adalah Darjah Terbaik untuk Dapatkan Dalam Talian

 1. Ijazah Sains Komputer.
 2. Pendidikan.
 3. Psikologi.
 4. Kejuruteraan.
 5. Kejururawatan.
 6. Perakaunan.
 7. Pemasaran.

2. Adakah darjah dalam talian bernilai apa-apa?

Walaupun sebilangan pelajar mungkin mengganggu bahawa ijazah mereka akan dikurangkan kerana ia diambil secara dalam talian, bagi kebanyakan majikan, ini tidak berlaku. Selagi kolej yang menganugerahkan ijazah itu adalah sah, ijazah ini sama seperti yang telah diperoleh melalui pembelajaran tradisional.

3. Apakah ijazah terpantas untuk masuk dalam talian?

Pentadbiran Perniagaan : Bukan hanya pentadbiran perniagaan salah satu gelar sarjana muda yang paling mudah untuk memperoleh dalam talian, tetapi juga merupakan salah satu yang paling popular. Sama seperti ijazah seni liberal, ijazah perniagaan membuka pelbagai pilihan pekerjaan yang mungkin.

4. Apakah kelebihan dan kekurangan pembelajaran pendidikan dalam talian?

 • Kelebihan utama pembelajaran jarak jauh adalah membolehkan anda menyesuaikan pembelajaran anda di sekitar pekerjaan dan kehidupan di rumah anda.
  • Anda biasanya juga dapat mengatur langkah belajar anda sendiri.
  • Ini adalah keputusan anda untuk kapan dan di mana anda belajar.
  • Tidak kira di mana anda tinggal - anda boleh memperoleh ijazah dari mana sahaja di dunia.
  • Seperti ijazah sepenuh masa, pelajar mungkin mendapati bahawa mereka memperoleh kemahiran yang berguna dan boleh dipindahtangankan, seperti merancang dan membuat penyelidikan.
  • Kursus pembelajaran jarak jauh selalunya berharga kurang daripada ijazah sepenuh masa.
 • Kelemahannya ialah anda tidak akan senang berada di kampus dan bergaduh sesama pelajar setiap hari.
  • Kesunyian dan perasaan terpencil harus dielakkan namun dengan kerap menghubungi talian dengan tutor dan mengambil bahagian dalam forum maya, kumpulan bantuan maya dan bilik perbincangan.
  • Penyedia pembelajaran jarak jauh biasanya menawarkan sokongan khusus kepada pelajar dalam talian atau pembelajaran jarak jauh mereka.

5. Adakah pembelajaran jarak jauh lebih baik daripada pembelajaran di kelas?

Dalam persekitaran yang didorong oleh teknologi ini, saya percaya mengikuti kursus dalam talian jauh lebih baik daripada meluangkan masa anda dalam pembelajaran kelas konvensional dalam kursus biasa. Dengan teknologi pendidikan, kini ada kursus yang dijalankan dengan kerjasama institusi terkenal di peringkat global dan nasional. Kursus-kursus ini adalah tambahan kepada CV anda. Persijilan dalam talian ini boleh diakses dari mana sahaja melalui medium internet.

Kesimpulannya

Ijazah pendidikan dalam talian membolehkan pelajar memperluas peluang kerjaya dan kesannya sambil terus bekerja di lapangan. apa sahaja tahap yang dipilih oleh seseorang, ia harus menjadi tahan terhadap penurunan nilai oleh persaingan dari kumpulan siswazah yang semakin meningkat (kerana kebolehcapaian tahap dalam talian yang jauh lebih besar), kepada kebolehpasaran korporat (pekerja imigran dan penyumberan luar syarikat) dan kesan lain dari globalisasi, dan teknologi pencerobohan. Perlu diperhatikan bahawa pencari ijazah dan graduan baru-baru ini sering sangat terkejut dengan industri di AS yang menunjukkan pertumbuhan pekerjaan yang paling kuat. Tidak kira seberapa mahir ijazah atau seberapa baik dipasarkan, nilai ekonominya akan dikaitkan dengan permintaan relatif untuk graduan program ijazah itu. Bagi pelajar yang mengambil pinjaman untuk membiayai pendidikan mereka, dengan melepaskan peluang pekerjaan sekarang untuk melanjutkan sekolah, atau bekerja untuk melabur dalam ijazah, kos peluang ini harus dipertimbangkan dengan serius.

artikel berkaitan

Ijazah pendidikan rendah dalam talian

Ijazah pendidikan muzik dalam talian

Kolej dalam talian untuk pendidikan awal kanak-kanak

Pendidikan Jasmani dalam talian

Pendidikan dalam talian vs tradisional