Ijazah pendidikan dalam talian berlaku melalui internet. Jenis pembelajaran ini sering disebut sebagai e-learning antara lain. Walau bagaimanapun, pendidikan dalam talian hanyalah satu bentuk sistem pembelajaran jarak jauh, istilah untuk setiap pembelajaran yang berlaku di mana-mana tempat di mana anda berada dan tidak terdapat di kelas tradisional.

Apa itu pendidikan dalam talian?

Pendidikan dalam talian adalah satu bentuk pembelajaran jarak jauh yang disampaikan kepada pelajar melalui internet. Pendidikan dalam talian adalah sistem pembelajaran instruksional yang fleksibel yang menyediakan segala jenis pembelajaran yang berlaku melalui penggunaan komputer yang mempunyai sambungan internet. Pendidikan dalam talian memberi peluang kepada guru untuk menjangkau pelajar yang mungkin tidak dapat mengikuti pendidikan tradisional kelas dan menyokong pelajar yang perlu bekerja mengikut jadual mereka sendiri dan mengikut kadar mereka sendiri.

Sumber untuk Pendidikan Dalam Talian

Secara amnya, semasa kita mengikuti program ijazah dalam talian, kita mungkin melalui sumber seperti:

a. EBook; b. Jurnal; c. Video; d. Ceramah yang dirakam; e. Kuiz; f. Forum perbincangan g. Sesi Soal Jawab secara langsung; dan h. Temu ramah.

Sumber yang diberikan kepada kami untuk pendidikan dalam talian akan bergantung pada institusi tempat kami mengambil program dalam talian kami. Beberapa ijazah pendidikan dalam talian mungkin meminta kami untuk memesan buku teks fizikal terlebih dahulu melalui surat, tetapi ini secara amnya dihentikan untuk memilih eBook dan kaedah penyampaian dalam talian sahaja.

Bagi institusi yang telah membuat perubahan menggunakan semua sumber dalam talian, pelajar boleh pergi belajar menggunakan gabungan sumber teknologi tanpa perlu pergi ke kuliah untuk menghadiri kuliah, peperiksaan atau sesi perbincangan peribadi.

Institusi dan pengajar kursus akan memeriksa format untuk setiap kursus dan akan memilih kaedah penyampaian yang paling sesuai dengan kursus atau program. Apa yang perlu dipelajari oleh jurusan biologi dengan jayanya dalam talian akan sama sekali berbeza dengan keperluan sejarah seni.

Bagaimana Pendidikan Dalam Talian Akan Diberikan?

Kursus atau modul sumber pembelajaran e akan disampaikan melalui institusi persekitaran atau platform pendidikan dalam talian. Sistem pendidikan dalam talian akan berubah bergantung pada perisian yang digunakan, tetapi biasanya terdiri dari platform dalam talian pusat yang dapat dicapai oleh pelajar dari PC, mudah alih atau tablet peribadi mereka.

Salah satu faedah utama menggunakan sumber yang dihoskan secara dalam talian adalah fleksibiliti yang tidak habis-habisnya.

Pelajar e-learning boleh memilih untuk mempelajari maklumat kursus dan menyelesaikan tugasan mereka pada bila-bila masa yang mereka mahukan. Ini menawarkan pelajar untuk menyesuaikan waktu belajar di sekitar pekerjaan, keluarga dan komitmen lain. Ini juga bermaksud bahawa pelajar yang ingin terus bekerja dan belajar pada masa yang sama tidak perlu menghentikan kerjaya mereka. Dapatkan yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Masa Depan Pendidikan Dalam Talian

Pengajaran dalam talian ada untuk kekal. Ramai pelajar lebih suka belajar dalam talian kerana memberikan fleksibiliti dalam jadual sibuk mereka. Dengan penyebaran maklumat dan pengetahuan, pelajar mungkin menjadi pelajar sepanjang hayat di dunia teknologi ini, dan pendidikan dalam talian memainkan peranan penting dalam membantu pelajar mengakses pengajaran yang berpusatkan kepada pelajar dan kendiri.

Dengan kemajuan dalam perisian, perkakasan, dan akses Internet, lebih banyak pilihan untuk pendidikan dalam talian akan tersedia untuk pelajar. Dengan kemasukan pelajar dalam program ijazah dalam talian meningkat lebih cepat daripada kelas yang dapat dibina, pelajar menjadi lebih biasa dengan teknologi, dan pelajar meneruskan pendidikan yang memenuhi keperluan mereka, masa depan pembelajaran dalam talian akan terus berkembang. Program ijazah dalam talian akan menjadi lebih cepat diterima kerana ia menjadi amalan yang lebih biasa di kalangan pelajar.

Ringkasan Kuantiti pendidikan dalam talian dan program ijazah dalam talian di kebanyakan kawasan adalah besar dan meningkat dengan pesat. Sekolah dan institusi yang menawarkan ijazah pendidikan dalam talian juga bertambah. Pelajar yang melanjutkan pelajaran melalui pendekatan dalam talian mesti bersikap selektif untuk memastikan bahawa kerja kursus mereka dilakukan melalui institusi yang disegani dan diberi kepercayaan.

Program Pendidikan Dalam Talian

Program pendidikan dalam talian menawarkan ijazah akademik yang dapat diperoleh melalui penggunaan komputer yang terhubung dengan Internet, dan bukannya menghadiri kuliah atau universiti dalam suasana kampus tradisional. Program pendidikan dalam talian disediakan untuk membuat pelajar belajar kemahiran baru dan bermaklumat bahawa pelajar dapat mencari nafkah untuk diri mereka sendiri dan juga mengajar dalam talian untuk menjalankan kitaran antara pelajar dalam talian dan guru.

Pendidikan dalam talian adalah satu bentuk pembelajaran melalui internet dan platform dalam talian ini menyediakan pelbagai kursus dalam talian dan darjah untuk pelajar dan guru mempelajari aktiviti inovatif . Pembelajaran dalam talian mungkin merupakan sebahagian daripada program ijazah, mereka juga dapat diambil sendiri untuk menguasai subjek tertentu atau mempelajari jenis teknik tertentu.

Program pendidikan dalam talian percuma

Program pendidikan dalam talian oleh pelbagai institusi adalah percuma dan itu lebih berguna bagi pelajar kerana semua yang mereka perlukan adalah sambungan internet yang baik dengan komputer riba, tablet, atau telefon bimbit yang baik. Berikut adalah kursus dalam talian percuma yang boleh anda sertai:

1-Agama, Konflik, dan Kedamaian

2-Pengenalan Sains Komputer

3-Pengenalan Pembangunan Permainan

4-Imaginasi Senibina

5-Bahasa

6-Matematik

7-Sains

8-Kajian Sosial

9-Seni

10-Kesihatan

11-Muzik

12-Pendidikan Jasmani

Universiti Teratas yang Menawarkan Kursus Dalam Talian Percuma

 1. Universiti Harvard.
 2. Universiti California, Irvine.
 3. Institut Teknologi Georgia.
 4. Politeknik École.
 5. Universiti Negeri Michigan.
 6. Institut Kesenian California.
 7. Universiti Sains dan Teknologi Hong Kong.
 8. UCL (University College London)

Kesimpulannya , program pendidikan dalam talian bermanfaat dan mengenakan kos lebih rendah yang penting bagi pelajar. Program dalam talian ini menambah lagi resume anda dan memberikan maklumat mengenai kemahiran baru dan teknikal yang diperkenalkan di pasaran. Kelas dalam talian adalah kursus yang dijalankan melalui internet.

Doktor Falsafah dalam Pendidikan

Doktor Falsafah dalam Pendidikan

Doktor dalam Pendidikan dalam talian biasanya dimaksudkan untuk mereka yang perlu menerima pekerjaan berwibawa instruktif. Program kedoktoran dalam talian menawarkan kemampuan menyesuaikan diri untuk pelajar yang juga pakar yang bekerja. Kursus dalam talian biasanya mengikuti program pendidikan menyeluruh yang serupa dengan pilihan fizikal, yang mendorong perbandingan pintu terbuka untuk graduan.

Apakah gelaran doktor dalam talian dalam pendidikan?

Pemahaman dan pakar yang berminat untuk meningkatkan dan mendorong perubahan asas di sekolah harus serius memikirkan mendapatkan sijil doktor dalam latihan.

Mereka yang diilhami oleh latihan berdasarkan gelar masa lalu mempunyai dua pilihan utama: Ph.D. atau sebaliknya seorang Ed.D. Ph.D. pendidikan dalam pengajaran untuk sebahagian besarnya berpusat di sekitar penerokaan dan hipotesis , dan lulusan pada umumnya akan memasuki profesion di dunia ilmiah.

Jenis program ijazah dalam peringkat ini termasuk

1. Doktor Falsafah Pendidikan dalam talian.

2. Kedoktoran Pendidikan dalam Kepimpinan dan Inovasi dalam talian (EdD)

3. Doktor Falsafah Pendidikan dalam Kurikulum dan Pengajaran (EdD)

4. Doktor Falsafah Pendidikan dalam Pentadbiran Pengajian Tinggi (EdD)

5. Doktor Falsafah Pendidikan dalam Teknologi Sistem Instruksional (EdD)

Berapakah kos doktor dalam talian dalam pengajaran?

Kos sijil kedoktoran sekolah dalam talian berdasarkan beberapa elemen. Kediaman negeri adalah pemikiran penting kerana pelbagai sekolah dan kolej mengenakan kos pendidikan yang lebih tinggi untuk pelajar luar negeri. Walau bagaimanapun, beberapa sekolah mengenakan tahap kos pendidikan untuk pelajar dalam talian yang tidak menimbangkan untuk tinggal di negeri ini. Caj inovasi adalah peranan utama yang lain; perbelanjaan ini kerap berlaku untuk pelajar dalam talian namun bukan rakan fizikal mereka.

Kos per kredit untuk latihan doktor dalam talian kebanyakannya antara $ 375 hingga $ 1,230. Pengertian semestinya berharap dapat membayar di suatu tempat dalam lingkungan $ 21,000 dan $ 80,000 dalam kos pendidikan mutlak.

Kurikulum EdD Dalam Talian

Apa pun pusat anda, mata pelajaran normal dalam program dalam talian EdD selalu merangkumi. a. Pengawasan arahan b. Organisasi c. Panduan inovasi dan strategi d. Membuat strategi dalam pengajaran e. Perubahan dan pentadbiran yang berwibawa

Sasaran pembelajaran dalam bidang ini biasanya menangani yang berikut:

a. Mengambil keupayaan untuk melihat keadaan dari sudut pandangan b. Mengaplikasi hipotesis dari kelas untuk menangani masalah persekolahan yang tulen c. Menggunakan penerokaan untuk meningkatkan teknik, projek, dan latihan di tempat pembelajaran d. Menyedari pengasingan / berat sebelah dan mendorong keadilan sosial dalam asas pengajaran

Adalah penting untuk mengingat alternatif program di atas tidak dapat diakses dalam setiap program Doktor Pendidikan dalam talian, dan pelbagai sekolah arahan menawarkan untuk mengubah penetapan program EdD.

Ringkaskan A sijil merancang pelajar untuk profesion dalam pekerjaan pentadbiran instruktif, misalnya, anggota kanan atau pentadbir. Pekerjaan ini secara berkala memerlukan ijazah lulus, namun, ada beberapa jawatan yang mungkin memerlukan gelar doktor, terutama di perguruan tinggi. Doktor dalam talian dalam pendidikan atau sebaliknya Ph.D. dalam inisiatif instruktif secara dalam talian memberikan kebolehan pengajar dalam rancangan pendidikan dewan, hipotesis autoriti, dan hubungan rangkaian.

doktor dalam talian dalam pendidikan

Sarjana dalam Pendidikan

Apa itu Master dalam Pendidikan dalam talian ? Memperoleh ijazah dalam talian telah menjadi pilihan yang popular, terutama bagi mereka yang mempunyai kesibukan. Master dalam Pendidikan diatur untuk melatih tenaga pengajar untuk bidang khusus. Bidang ini termasuk sains, awal kanak-kanak, pendidikan khas, pendidikan berbakat, psikologi perkembangan, kurikulum dan matematik. Sarjana dalam pendidikan adalah satu tahap lanjutan yang kebanyakan pelajar lalui setelah memperoleh sarjana muda mereka. Program ini memperluas pengetahuan sebelumnya dan dapat membuka pintu ke arah kerjaya tambahan.

Sarjana Dalam Talian Terbaik dalam Program Pendidikan

Pelbagai program dalam talian pendidikan master menyediakan banyak pilihan bagi mereka yang ingin menjalani latihan siswazah selaras dengan minat akademik dan matlamat kerjaya mereka. Walau bagaimanapun, jumlah pilihan yang banyak dapat dengan mudah terasa luar biasa. Panduan ini dapat membantu membuat pilihan yang tepat dengan memperincikan keperluan aplikasi, harga tuisyen, dan hasil program.

ia juga akan memecah sekolah mengikut fokus ijazah, yang merangkumi kerja kursus yang diperlukan, pengalaman praktikum, dan keperluan batu penjuru. Selain itu, panduan menyelidiki pilihan tumpuan setiap sekolah.

Program ijazah dalam talian biasanya menawarkan penjadualan yang fleksibel kepada pelajar melalui kelas asinkron yang difasilitasi oleh platform seperti Canvas dan Blackboard. Sekolah-sekolah tertentu memberikan model pembelajaran alternatif. Panduan berikut akan memberitahu orang jika program yang diberikan merangkumi kerja kursus segerak, tempat tinggal di kampus, atau pembelajaran kohort. Panduan ini juga merangkumi pilihan pendaftaran (sepenuh masa, sambilan, atau dipercepat) dan bagaimana kadar mempengaruhi tahap pengajian.

 1. Universiti Negeri Carolina Utara
 2. University of Illinois di Urbana-Champaign
 3. Universiti Timur Laut
 4. Universiti Florida Tengah
 5. Universiti California Selatan
 6. Universiti Purdue
 7. Universiti Georgia
 8. Universiti Negeri California-Fullerton
 9. Universiti Florida Selatan
 10. Universiti Negeri San Diego
 11. Universiti San Diego
 12. Universiti Clemson
 13. Universiti Florida Selatan-Sarasota-Manatee
 14. Universiti Antarabangsa Columbia
 15. Universiti Carlos Albizu-Miami
 16. Universiti Negeri Michigan
 17. Universiti Negeri California-San Bernardino
 18. Universiti St Thomas
 19. Universiti Texas A&M
 20. Universiti Carolina Selatan-Columbia
 21. Universiti Utah Salt Lake City, UT
 22. Kampus Perubatan Universiti Colorado Denver / Anschutz
 23. Universiti Negeri California-Fresno
 24. Universiti Indiana-Bloomington
 25. Universiti Antarabangsa Florida

Apa kebaikan dan keburukan memperoleh master dalam pendidikan dalam talian?

Sebilangan besar program ijazah dalam talian sama seperti program tradisional di kampus dan memerlukan pelajar menyelesaikan kerja kursus yang sama dalam jangka masa yang sama. Kadang kala belajar dalam talian boleh menjadi lebih mencabar daripada mengikuti kelas di kampus kerana anda perlu bermotivasi diri dan sangat pandai menguruskan masa anda.

Ini bukan satu-satunya kebaikan dan keburukan yang harus anda pertimbangkan ketika melihat program dalam talian dalam pendidikan.

Bahagian Pro

Dari sudut pro, kita biasanya akan mendapat ijazah yang sama dengan pelajar yang belajar di kampus, dan majikan masa depan kita tidak akan mengetahui bahawa kita adalah pelajar jarak jauh kecuali kita memutuskan untuk memberitahu mereka. Sekiranya kita memilih untuk memberitahu mereka, kemungkinan besar mereka tidak akan peduli.

Sebilangan besar program MEd dalam talian dirancang untuk fleksibel, yang bermaksud kita dapat terus bekerja semasa mendaftar. Dan guru yang mempunyai ijazah memperoleh lebih dari $ 1,400 hingga $ 11,000 lebih banyak daripada mereka yang tidak, dan tidak kira bagaimana mereka memperoleh ijazah tersebut.

Bahagian Sebelah

Sebaliknya, kita harus sedar bahawa beberapa master dalam talian dalam program pendidikan mungkin tidak memenuhi syarat perlesenan negeri anda. Sekiranya anda melihat program MEd dalam talian dengan jalur lesen, pastikan program tersebut memenuhi kehendak negeri kami sebelum mendaftar.

Anda mungkin juga mempunyai masa latihan yang memenuhi syarat atau syarat praktikum jika kita belum mempunyai bilik darjah sendiri ketika mendaftar dalam program dalam talian yang berpusat di negeri lain. Ini keburukan dan menyediakan mengurangkan dengan membaca panduan program dan peraturan negeri dengan teliti sebelum memilih sekolah untuk memastikan kita mendapat pendidikan yang kita perlukan.

Ringkasan Program ijazah dalam talian bermanfaat kerana pelajar dapat mengikuti kurikulum mengikut jadual mereka sendiri. Memperoleh ijazah sarjana dalam pendidikan juga membolehkan pelajar mendapat peluang kerjaya bukan tradisional dalam bidang pengajaran dan latihan, dan ini boleh menyebabkan gaji lebih tinggi. Terdapat sebilangan peluang kerjaya bagi mereka yang mempunyai ijazah sarjana dalam pendidikan. Walaupun ada yang memilih kedudukan pengajaran tradisional di sektor swasta atau awam, yang lain mungkin memilih jalan lain.

Pendidikan PhD dalam talian

Pendidikan PhD dalam talian adalah pendidikan dengan peningkatan bilangan pelajar yang mengikuti PhD web. dalam program latihan. Pembelajaran internet mempertimbangkan lebih banyak pelajar untuk memaksa persekolahan mereka namun memerlukan tempahan yang dapat disesuaikan untuk mengubah kerja, sekolah, dan keluarga.

Dengan memanfaatkan kursus berasaskan internet, bilik lawatan, persidangan video, dan e-mel, pelajar di PhD dalam talian. program pendidikan dapat mencapai persekolahan yang cemerlang dan memperoleh kelayakan doktor.

10 PhD dalam talian teratas. dalam program pendidikan

Berikut adalah universiti yang menyediakan 10 Ph.D dalam talian terbaik. program pendidikan: 1 Liberty University 2 Indiana State University 3 Concordia University Chicago 4 University of Arkansas 5 University of the Cumberland 6 Lamar University 7 University of Nebraska - Lincoln 8 Regent University 9 Texas Tech University 10 Florida State University

Ringkasnya: Jalankan kilang Fixations Memasukkan Strategi dan penilaian Program Sekolah, Giliran manusia mengenai peristiwa dan pembelajaran, dan budaya dan masyarakat.

Pendidikan Perceraian Dalam Talian

Pendidikan perceraian dalam talian adalah satu bentuk pendidikan ibu bapa. Ia direka untuk ibu bapa yang telah mengalaminya. Pendidikan perceraian dalam talian bermanfaat untuk mengembangkan kerjasama antara ibu bapa untuk mengurangkan konflik, untuk membina persekitaran yang sihat untuk anak mereka tumbuh dan menjadi individu yang baik. Terdapat banyak kursus untuk pendidikan perceraian dalam talian yang membantu mengembangkan persekitaran yang mesra untuk anak mereka.

Apakah faedah pendidikan perceraian dalam talian?

Ibu bapa dan bakal ibu bapa memilih untuk mengikuti kelas keibubapaan kerana beberapa sebab. Sebilangan ibu bapa masih baru dan ada yang menghadapi masalah rumah tangga dan kesan perceraian kebanyakannya anak-anak mereka sehingga mereka perlu mengambil pendidikan untuk kebaikan anak-anak mereka. Sebilangan besar ibu bapa mengikuti kursus ini kerana mereka cemas dan ingin anak mereka berpisah dengan perpisahan mereka.

Pendidikan perceraian dalam talian mempunyai kepentingan untuk mendidik anak-anak mengenai perceraian dan kesihatan mental mereka yang sangat penting untuk masa depan mereka. Kelas keibubapaan penting apabila anda memerlukan pertolongan dengan masalah tertentu. Anda mesti dapat mencari kemahiran keibubapaan berdasarkan bukti yang menjelaskan banyak masalah biasa dalam keibubapaan, seperti masalah disiplin diri, dan kawalan diri. Kelas-kelas ini direka untuk keadaan tertentu anda dan merupakan kaedah yang berguna untuk belajar bagaimana menangani apa sahaja yang sedang berlaku.

Terdapat banyak platform dalam talian yang menawarkan bantuan psikologi untuk anak-anak perceraian. Program pendidikan perceraian diperlukan di kebanyakan negeri. Walaupun terdapat perdebatan di lapangan mengenai jangka masa program yang sesuai, tujuan kajian ini adalah untuk mengenal pasti lima bidang kandungan berikut dalam pendidikan perceraian yang mungkin paling relevan untuk meramalkan hasil yang baik:

(1) kesan perceraian terhadap anak-anak

(2) kesan perceraian pada hubungan keluarga.

(3) tanggungjawab kewangan menceraikan ibu bapa untuk anak-anak

(4) faedah bekerjasama positif

(5) kesan keganasan rumah tangga terhadap hubungan anak dan keluarga.

Faedah Pengajaran dan Pembelajaran Dalam Talian

Mengapa pembelajaran jarak jauh dalam talian dan mengapa sekarang? Pembelajaran jarak jauh dalam talian memenuhi keperluan populasi pelajar yang semakin meningkat yang tidak dapat atau lebih suka tidak mengambil bahagian dalam suasana bilik darjah tradisional. Pelajar-pelajar ini merangkumi mereka yang tidak dapat mengikuti kelas tradisional, yang tidak dapat menemui kelas tertentu di institusi pilihan mereka, yang tinggal di lokasi terpencil, yang bekerja sepenuh masa dan hanya dapat belajar di atau selepas bekerja, dan mereka yang lebih suka belajar secara bebas. Syarat minimum bagi pelajar untuk mengikuti kursus dalam talian adalah akses ke komputer, Internet, dan motivasi untuk berjaya di kelas bukan tradisional. Kursus pendidikan dalam talian menyediakan kaedah penyampaian kursus yang sangat baik tanpa had mengikut masa atau lokasi yang memungkinkan untuk mendapat pengajaran pada bila-bila masa dari mana sahaja. Pelajar mendapati persekitaran dalam talian adalah kaedah yang mudah untuk menyesuaikan pendidikan dengan kesibukan mereka. Kemampuan untuk mengakses kursus dari mana-mana komputer dengan akses Internet, 24 jam sehari, tujuh hari seminggu adalah insentif yang luar biasa bagi kebanyakan pelajar hari ini.

Beberapa kelebihan utama pembelajaran dalam talian merangkumi:

1. Kemudahan:

Akses 24/7 dari mana-mana komputer riba dalam talian; memenuhi jadual sibuk kami; tidak berulang-alik , tidak mencari tempat letak kenderaan.

2. Pembelajaran yang dipertingkatkan:

Penyelidikan menunjukkan peningkatan mendalam pemahaman dan pengekalan kandungan kursus; perbincangan yang lebih bermakna; penekanan pada kemahiran menulis, kemahiran teknologi, dan kemahiran hidup seperti pengurusan masa, kebebasan, dan disiplin diri.

3. Meratakan Padang Permainan:

Pelajar boleh mengambil lebih banyak masa untuk berfikir dan merenung sebelum kelas dalam talian; pelajar yang malu cenderung berkembang dalam talian; tanpa nama persekitaran dalam talian.

4. Interaksi:

Peningkatan interaksi dan komunikasi pelajar-ke-guru dan pelajar-ke-pelajar; persekitaran pembelajaran yang lebih berpusatkan pelajar; mendengar yang kurang pasif dan pembelajaran yang lebih aktif; rasa keterkaitan, sinergi yang lebih besar.

5. Pengajaran Inovatif:

Pendekatan berpusatkan pelajar; peningkatan pelbagai dan kreativiti aktiviti pembelajaran; menangani gaya pembelajaran yang berbeza; perubahan dan penambahbaikan dapat diterjemahkan ke kursus darat juga.

6. Peningkatan Pentadbiran:

Masa untuk menguji kerja pelajar dengan lebih teliti; keupayaan untuk mendokumentasikan dan merakam interaksi dalam talian; kemampuan mengurus hasil dalam talian.

7. Penjimatan:

Menampung lebih ramai pelajar; peningkatan kepuasan pelajar = pengekalan yang lebih tinggi dan pengulangan yang lebih sedikit.

8. Memaksimumkan Sumber Fizikal:

Mengurangkan permintaan terhadap infrastruktur kampus yang terhad; mengurangkan kesesakan di kampus dan tempat letak kenderaan.

9. Jangkauan:

Beri pilihan kepada pelajar; menjangkau pasaran pelajar baru; menarik minat pelajar semasa sehingga meningkatkan pendaftaran.

faedah pembelajaran dalam talian

Soalan Lazim

Berikut adalah soalan yang sering diajukan oleh orang yang berkaitan dengan ijazah pendidikan dalam talian.

Adakah kelas dalam talian sama dengan kelas kendiri?

Tidak, Walaupun beberapa kelas dalam talian menyerupai kajian bebas, kebanyakan kelas dalam talian bukan kelas yang bergerak sendiri. Tarikh akhir tugasan dan penyertaan kelas menggambarkan tarikh kampus "biasa". Kerja rumah, aktiviti lain, dan penyertaan kelas dalam talian mesti disiapkan mengikut tarikh dan masa yang ditetapkan.

Adakah mengambil kelas dalam talian lebih mudah daripada kelas "biasa"?

Tidak, Bahan kursus dalam kelas dalam talian biasanya serupa dengan kelas tatap muka dengan topik yang sama. Sebilangan orang mungkin menganggap beban kerja lebih menuntut daripada kelas tatap muka kerana anda harus menjadi pelajar yang mengarahkan diri sendiri, tetap bermotivasi, dan tetap berada di puncak beban kerja anda secara bebas. Telah ditunjukkan bahawa pelajar / guru dalam talian yang paling berjaya cenderung berkongsi ciri-ciri berikut:

a. Motivasi diri

b. Kemahiran organisasi dan pengurusan masa yang baik

c. Biasa dengan komputer dan Internet

d. Berguna dan aktif mencari jawapan dan penyelesaian untuk soalan dan masalah

Apakah kemahiran Internet yang berguna dalam kelas dalam talian?

Pelajar yang paling berjaya mempunyai kemahiran Internet berikut: • Keakraban dengan penyemak imbas Web dan program e-mel. • Beberapa keakraban dengan interaksi berasaskan Web seperti e-mel, papan perbincangan, servists, dan ruang sembang. • Kemahiran dengan menaip dan memproses perkataan. • Pengalaman dalam carian Internet yang berjaya menggunakan pelbagai mesin pencari.

Apakah darjah terbaik untuk masuk dalam talian?

Sekarang kerana pendidikan dan ijazah dalam talian mula diterima oleh majikan, dan bilangan ijazah juga bertambah, soalan anda menjadi lebih sukar untuk dijawab! Sukar untuk mengatakan mana yang terbaik, kerana itu boleh mempunyai banyak makna. Saya akan melalui senarai ijazah teratas yang boleh anda perolehi yang mempunyai gaji tertinggi dan pertumbuhan pekerjaan:

 • Jurutera perisian
 • Pengurus Teknologi Maklumat
 • Aktuari
 • Jurutera Rangkaian
 • Penganalisis sistem komputer

Adakah mungkin untuk mendapatkan ijazah dalam talian dan bekerja dengannya?

Ijazah dalam talian juga diiktiraf dan diterima sama. Sebilangan besar profesional yang bekerja melanjutkan pengajian tinggi hanya melalui ijazah dalam talian. Jika tidak, tidak ada yang dapat memperoleh ijazah sarjana mereka kerana tidak semua mempunyai keadaan yang sama untuk pergi ke kuliah dan memperoleh ijazah yang lebih tinggi.

Orang yang bekerja biasanya melakukan ijazah sarjana dalam talian untuk mendapatkan kenaikan pangkat di tempat kerja mereka atau mencari pekerjaan yang lebih baik. Di pelbagai negara, pelajar mencari pekerjaan bahkan sebelum tamat pengajian kerana keadaan kewangan atau sebab peribadi lain. Sekiranya demikian, mereka harus memilih program dalam talian untuk meningkatkan diri mereka dengan kelayakan yang diperlukan. Sebagai contoh, jika seseorang menyelesaikan sarjana muda dalam pentadbiran perniagaan, dia perlu menyelesaikan pentadbiran perniagaan master (sekurang-kurangnya dalam talian) yang diperlukan untuk berkembang dalam kerjaya.

Kesimpulannya

Ijazah pendidikan dalam talian membolehkan pendidik meluaskan peluang kerjaya dan kesannya sambil terus bekerja di lapangan. apa sahaja tahap yang dipilih oleh seseorang, ia harus menjadi tahan terhadap penurunan nilai oleh persaingan dari kumpulan siswazah yang semakin meningkat (kerana kebolehcapaian tahap dalam talian yang jauh lebih besar), kepada kebolehpasaran korporat (pekerja imigran dan penyumberan luar syarikat) dan kesan lain dari globalisasi, dan teknologi pencerobohan. Perlu diperhatikan bahawa pencari ijazah dan graduan baru-baru ini sering sangat terkejut dengan industri di AS yang menunjukkan pertumbuhan pekerjaan yang paling kuat. Tidak kira seberapa mahir ijazah atau seberapa baik dipasarkan, nilai ekonominya akan dikaitkan dengan permintaan relatif untuk graduan program ijazah itu. Bagi pelajar yang mengambil pinjaman untuk membiayai pendidikan mereka, dengan melepaskan peluang pekerjaan sekarang untuk melanjutkan sekolah, atau bekerja untuk melabur dalam ijazah, kos peluang ini harus dipertimbangkan dengan serius.

artikel berkaitan

Syarikat Pendidikan Dalam Talian

Stok pendidikan dalam talian

Kursus pendidikan pemandu dalam talian

Bidang pendidikan sentiasa berkembang. Sebagai guru semasa atau baru, seseorang mesti dilengkapi dengan kemahiran untuk menyesuaikan diri dengan perkembangan yang berjaya. Untuk mempengaruhi pembelajaran pelajar dengan menerapkan kemahiran seseorang perlu menyesuaikan pengajaran, harus memenuhi Piawaian Negara, dan harus memasukkan teknologi ke dalam rancangan pelajaran seseorang dan di atas semua , mempunyai ijazah pendidikan peringkat tinggi. Ijazah sedemikian menyedari anda, potensi anda dan memberi anda peluang untuk membantu orang lain merealisasikan potensi mereka. Terutama orang menganggap pengajaran sebagai salah satu pilihan kerjaya yang paling bermanfaat dan merangsang intelektual. Guru sekolah awam dan swasta, serta guru pendidikan khas mempunyai gaji tahunan yang cukup konsisten. Sebilangan besar gaji jatuh antara $ 45,000 dan $ 50,000. Walau bagaimanapun, jumlah ini boleh berbeza-beza, bergantung pada lokasi, jangka waktu pengalaman, dan tahap ijazah.

Ijazah Sarjana dalam Pendidikan

Ijazah lulusan dalam pendidikan merangkumi kajian teori pengajaran dan teknik pengajaran. Orang yang tidak mempunyai pengalaman mengajar dapat menggunakan gelar master mereka untuk mendapatkan lesen mengajar negeri; sedangkan guru semasa dapat memanfaatkan program ini untuk meluaskan kemahiran mereka untuk menjadi pemimpin pendidikan.

Keperluan Program

Pelajar yang memohon ijazah sarjana memerlukan ijazah sarjana muda yang diiktiraf. Ijazah sarjana dalam pendidikan biasanya mempunyai kursus lima hingga lapan kelas yang diperlukan, bersama dengan pilihan yang boleh dipilih oleh pelajar yang sedang dikaji. Pelajar boleh berharap untuk memperoleh purata 30 kredit dalam dua tahun untuk memperoleh ijazah mereka.

Kurikulum

Kursus program master bergantung pada jenis latihan yang dicari oleh pelajar. Beberapa program yang disertakan adalah peringkat peringkat masuk, tertumpu pada orang yang tidak mempunyai pengalaman mengajar yang lalu. Projek-projek ini merangkumi teori pendidikan dan teknik pengajaran untuk tahap atau mata pelajaran tertentu. Ijazah ini juga merangkumi pengajaran, praktikum dan pekerjaan sementara yang membantu pelajar mempraktikkan kemahiran mengajar yang diperlukan. Ijazah sarjana lain dirancang untuk pendidik semasa yang perlu memperluas pemahaman mereka tentang cabang subjek tertentu atau memperoleh kemahiran kepemimpinan. Program-program ini terutama tertumpu pada kawasan seperti pendidikan khas, membaca dan sastera, teknologi dalam pendidikan atau kurikulum dan teknik.

Dengan ijazah sarjana dalam pendidikan, seorang siswazah dapat mempraktikkan atau memulakan kerjaya dalam pengajaran, kepemimpinan pendidikan atau lobi institusi dan pembangunan. Pentadbir semestinya memerlukan pengalaman sistem pengajaran dan pendidikan bersama dengan ijazah sarjana.

Pada masa ini 24 sekolah terbaik menawarkan program dalam talian dalam bidang pendidikan, berdasarkan kadar tuisyen yang sangat rendah dan menawarkan kemungkinan gaji pertengahan kerjaya yang tinggi. Southern Illinois University - Carbondale adalah sekolah peringkat # 1 , yang menawarkan gaji alumni rata-rata $ 96,800 dan hanya mengenakan $ 7,512 untuk ijazah Sarjana Sains dalam Pendidikan dalam Tenaga Kerja dan Pembangunan Pendidikan. University of Massachusetts - Amherst berada di kedudukan # 2 dalam senarai ini, berharga $ 7,650 setiap tahun untuk gelar Sarjana Sains dalam Pendidikan dalam talian, dengan alumni dilaporkan memperoleh gaji pertengahan kerjaya sebanyak $ 92,200. Gaji alumni yang diberikan adalah berdasarkan skala Gaji mereka

Ijazah Kedoktoran dalam Pendidikan

Para sarjana dalam program PhD pendidikan dalam talian biasanya melakukan penyelidikan unik dalam bidang tertentu teori atau praktik instruksional untuk membantu menjadikan mereka mengaturnya untuk memimpin perubahan inovatif dalam bidang pengajaran.

Keperluan Program

Keperluan program ini merangkumi penyelesaian 70-90 jam kredit dan memerlukan empat hingga lima tahun untuk mencapai puncaknya. Pemohon untuk program ini biasanya memerlukan ijazah sarjana muda dan sarjana dalam pendidikan, di samping resume berasaskan pendidikan yang kukuh.

Kurikulum

Kurikulum berubah antara program, namun kursus pada umumnya menawarkan forum membaca, perbincangan, dan penulisan untuk pelajar mengenai topik seperti reformasi pendidikan, kewangan pendidikan dan jurang pencapaian. Pelajar juga memilih bidang penekanan, seperti pendidikan dasar, pendidikan aritmetik, pendidikan sains, pendidikan khas, teknologi pendidikan atau pentadbiran sekolah dan mengikuti kursus yang disasarkan pada topik dalam bidang itu. Salah satu bahagian utama program doktor dalam pendidikan adalah disertasi. Pelajar memilih topik yang unik dan profesor penasihat, kemudian membaca topik mereka secara meluas untuk menjalankan penyelidikan mereka sendiri.

Lulusan yang menyelesaikan program ini kebanyakannya boleh bekerja sebagai profesor di universiti dan kolej, mengajar kelas dalam pendidikan umum, psikologi pendidikan, dasar pendidikan dan kaunseling. Profesor pendidikan ini juga mengambil bahagian dalam kajian penyelidikan, yang kebanyakannya bertujuan untuk menerbitkan penemuan mereka dalam jurnal akademik; mereka juga dapat mengawasi pelajar siswazah semasa penulisan dan disertasi mereka. Sebilangan siswazah suka bekerja dalam dasar dan reformasi pendidikan, sementara yang lain yang telah mempelajari pentadbiran pendidikan kebanyakannya menjadi pengetua, ketua seksyen, dekan, pengawas, atau pekerja untuk jabatan pendidikan nasional.

Sijil dalam talian dalam Pendidikan

Sijil dalam talian dalam pendidikan dapat diakses dalam pelbagai fokus merangkumi pensijilan pengajaran hingga dasar pendidikan atau kepemimpinan sekolah. Program-program ini selalunya memakan masa hampir setahun untuk disiapkan dan terdiri daripada 6 hingga 10 kursus. Pemohon memerlukan ijazah sarjana muda yang dibenarkan, bergantung pada tahap dan matlamat sijil. Beberapa program ini juga menuntut pengalaman mengajar atau bekerja dengan anak-anak sebelumnya, di samping pemeriksaan ketat terhadap latar belakang jenayah.

Kerja kursus sijil pendidikan boleh berbeza berdasarkan tujuan program. Beberapa program dibuat untuk mengesahkan guru dalam bidang mata pelajaran tertentu, misalnya pendidikan dasar atau menengah. Program seperti ini memberi maklumat mengenai kemampuan mengajar dan teori pengajaran. Program lain dirancang untuk pendidik berpengalaman dan membincangkan mengenai topik pentadbiran dan kepemimpinan seperti teknik komunikasi profesional. Sijil lain berguna untuk pendidik berpengalaman yang mahukan lebih banyak pengetahuan dalam bidang subjek tertentu contohnya pendidikan khas dan teknologi pendidikan.

Peluang yang ada setelah berjaya menyelesaikan sijil pendidikan bergantung pada pendidikan dan pengalaman calon sebelumnya. Sebilangan besar siswazah menggunakan sijil untuk mengambil ujian perlesenan, sama ada untuk menjadi pembibitan hingga guru kelas 12 atau menjadi pengetua sekolah. Sijil-sijil pendidikan juga bermanfaat bagi guru-guru yang ingin bergerak ke dalam pembuatan dasar atau peranan penyelidikan di kerajaan tempatan atau persekutuan.

Kebenaran

Pergi ke sekolah yang sah adalah keputusan terbaik yang boleh dibuat oleh pelajar. Pelajar yang memerlukan bantuan kewangan, atau mereka yang berharap dapat memperoleh sijil atau lesen sebagai guru, dan yang ingin menghadiri sekolah siswazah mesti menghadiri sekolah dalam talian yang sah.

Untuk menjamin hasil yang paling ideal untuk program persekolahan anda, program ijazah dalam talian yang anda pilih harus dilesenkan oleh kedua-dua enam helaian perakuan penting wilayah Komisi Akreditasi Pendidikan Jarak Jauh, atau lembaga pengarang yang khusus untuk program pendidikan.

Keperluan untuk Pelesenan dan Pensijilan

Daerah perlu mengikuti prosedur yang betul bagi graduan yang merancang untuk menjadi pendidik atau pentadbir contohnya pengawas atau pengetua di sekolah awam untuk dilesenkan sebelum mereka dapat mula bekerja. Setiap negeri mempunyai sekumpulan undang-undang sendiri untuk pelesenan atau perakuan. Sebagai peraturan, guru dan pentadbir mesti memperoleh ijazah yang diberi kuasa, harus mempunyai pengalaman profesional, dan mesti lulus dalam satu ujian kecekapan.

Perincian lain mengenai syarat pensijilan dan perlesenan untuk guru sekolah awam boleh didapati dengan mudah dalam talian. Walau bagaimanapun, proses perlesenan untuk pengetua sekolah awam lebih sukar berbanding dengan sijil perguruan jelas kerana pentadbir diharapkan mempunyai kemahiran kepemimpinan yang progresif dan dan maklumat mengenai bekerja sekolah atau wilayah sekolah. The basic requirements to become a principal for most of the states is a master's degree from a regionally authorized school in addition to a teaching certificate and at least three years of instructing experience.

Principals are also required to complete a principal preparation program or work on temporary position to build leadership skills in them and a general know how about bringing improvement in students' educational life. Other basic prerequisites commonly include passing exams in demonstrating basic reading, writing, and math skills; passing educator standards test; and submitting a criminal individual verification.

To turn into a district superintendent of a school, also require that applicants must have a current teaching or principal license and a specific years of experience as each of their professional role. Similarly superintendents are also required to complete a preparation program alongside an authorized master's degree with a focus as superintendent to be allowed for taking their licensing exam.

Online Degrees of Education Administration

Educational administrators are considered as the leaders of schools, colleges, and other educational institutions. They are the pioneers and aid in the instructive field, either working personally with the students or with the bigger network.They work federal and provincial levels and aid in developing policies that influence education. Administrators can also play the role of superintendents, principals, support staff.

Students who are looking for entry level administrative situations in a school region office at provincial or government levels may wish to begin with an associate or bachelor's level degree in instructional administration, and for candidates with more relevant experience or who want to fill in as superintendents or educational administrative, a graduate degree or certificate in education administration will be considered.

One-year certificate programs in education administration or education leadership are available for students who are completing their master's degree or for those who have already completed. They are specifically designed for professionals who want to progress into a career as a school leader district school leader. Other degrees include associate and bachelor's level degrees in educational administration that are aimed at broaden and deepen the experience of liberal arts. Another program based on administration of early childhood education with undergraduate degree level increases knowledge of its students to understand the education industry and aids in gaining them organizational management skills and train them in the fields of child development.

Graduate degree programs are also available in education administration. An educational leadership program of master's degree level provides an opportunity to its students to develop the administrative skills and prepares them as future school administrative. Doctorates in education leadership guide new educators current theories in , educational leadership and public relations, educational psychology, school law and leadership ethics.

Online Instructional Technology Degrees

Technology is assuming an ever-expanding function in the present classrooms. Everybody from kindergarten through doctoral level college is getting a charge out of the advantages of PCs, presentation-al innovation, and new projects in the classrooms. The absolute best educators in the present classes are talented at fusing new types of innovation to upgrade student learning, regardless of whether it be PC projects, tablets, or webcasts. Technology has become so much significant in today's classrooms that there are whole degree programs committed to making better approaches for remembering technology for one's instructing style. Both current and hopeful educators can profit by finding out about instructional technology in a formal degree setting.

Instructional technology degrees are normally procured at graduate levels. People interested in this area of study are mostly those who already work as educators or educational leaders. Students who are picking educational technology direction are keen on getting better at their positions, figuring out how to take their skills and aptitudes in new ways. This has made the masters degree of education very famous. Students of education learn about computer programming and its teaching, and how to introduce students to technology, how to use technology combined with printed books and conventional teaching methods, and how to train other teachers to use technology in their teaching.

As mentioned earlier specialized and advanced degrees in instructional technology are not common however associate and bachelor's level degrees in education or teaching with an additional instructional technology specialization option are available for students having interest in instructional technology. In their courses students study everything about teaching, curriculum, evaluation, and classroom management in addition to learning about how technology can be used to enhance their teaching skills. Therefore some schools require the students applying for master's in instructional technology must already have professional teaching experience. And for Doctoral candidates must have an experience in curriculum design or educational leadership.

Instructional technology programs at degree level traditionally circles around bunch conversation, aimed at helping students manufacture thoughts of each other. This cannot be achieved through online programs alone, so the students are usually asked to engage themselves in plenty of reading and writing assignments. Most of the online and traditional programs have a prerequisite of students to be full-time professional teachers.

Further information regarding online education degrees and status of any school's authorization can be checked through the websites of US Department of Education or the Council for Higher Education Accreditation.