Pendidikan percuma dalam talian adalah jenis pembelajaran dalam talian berasaskan komputer, berasaskan web, berasaskan Internet, istilah e-pembelajaran iaitu Pembelajaran elektronik dan m-pembelajaran iaitu pembelajaran mudah alih juga digunakan untuk pendidikan percuma dalam talian. Dalam pembelajaran jenis ini, pelajar menggunakan telefon pintar atau komputer mereka, komputer riba untuk belajar dalam talian. Terima kasih kepada teknologi dan Internet yang menjadikan segalanya lebih mudah seperti bagaimana orang bersosial, berkomunikasi, berniaga dan juga belajar. Pendidikan percuma dalam talian sangat membantu pelajar yang tinggal di kawasan tertinggal, mereka yang ingin bekerja sepenuh masa, mempunyai keluarga untuk dibesarkan pada masa yang sama, dan juga berminat untuk mendapatkan pendidikan.

Dengan pendidikan ini, anda boleh mengubah kediaman, bilik atau di mana sahaja menjadi kelas dengan bantuan telefon pintar, komputer, Internet dan elektrik.

Apa itu pendidikan percuma dalam talian:

Selama 20 tahun terakhir, Internet telah berkembang dari hampir tidak wujud menjadi keperluan terbesar pada masa itu. Ini adalah sistem penyampaian pendidikan yang fleksibel yang merangkumi penggunaan Internet. Hari ini Internet telah mempermudah kehidupan sehingga anda dapat berbelanja, berkomunikasi, bersosialisasi, berniaga dan bahkan mendidik diri sendiri, yang anda perlukan hanyalah sambungan Internet yang kuat. Ini memberi peluang kepada pelajar yang mahukan ijazah tetapi tidak mempunyai akses seperti pelajar di kelas tradisional.

Sebilangan ibu bapa tidak membenarkan anak perempuan mereka mendapatkan pendidikan tinggi hanya kerana sistem kokurikulum dan institusi pendidikan yang tidak ada di dalam mereka, mereka tidak membenarkan mereka belajar jauh di universiti semasa tinggal di asrama. Pendidikan percuma dalam talian pada asasnya bagi mereka mereka dapat memperoleh ijazah yang diinginkan dengan bekerja dari rumah. Anda boleh mengubah percutian, percutian, rumah atau bahkan bilik tidur anda menjadi kelas. Itulah sebabnya kuantiti darjah dan pembelajaran jarak jauh dalam talian meningkat dengan cepat.

Dengan pendidikan dalam talian percuma, anda boleh mendapat faedah belajar di salah satu universiti terbaik di dunia dengan tinggal di rumah. Pelajar semakin memilih pendidikan dalam talian berbanding pendidikan tradisional kerana pelbagai kursus, jadual waktu yang fleksibel mengikut permintaan pelajar.

Sumber untuk Pembelajaran Dalam Talian :

Untuk mendapatkan pendidikan dalam talian, anda perlu mempertimbangkan sumber berikut:

 1. Ebook
 2. Jurnal
 3. Video
 4. Rakaman syarahan
 5. Kuiz
 6. Forum perbincangan
 7. Sesi Soal Jawab secara langsung
 8. Temu ramah

Tetapi semua sumber ini bergantung pada institusi tempat anda belajar dalam talian, kerana beberapa institusi membolehkan anda belajar dari buku teks tertentu. Sebagai pelajar pembelajaran dalam talian, anda akan mempunyai akses lengkap ke perpustakaan digital, pengurusan pembelajaran, keahlian pelajar seperti pelajar kampus.

Program Pendidikan Dalam Talian

Berikut adalah beberapa program pendidikan dalam talian seperti Ph.D dalam talian. pendidikan, pendidikan kedoktoran dalam talian, atau permainan pendidikan dalam talian untuk kanak-kanak. a. 100% Pendidikan Dalam Talian - ijazah dalam talian sepenuhnya diperoleh dari keselesaan rumah anda tanpa lawatan yang diperlukan ke perkarangan sekolah atau kolej anda.

b. Crossover Education - Hybrid membenarkan pelajar untuk mencari gabungan di web dan kursus berdekatan.

c. Kursus Dalam Talian - Walaupun kursus dalam talian mungkin penting untuk program ijazah, mereka juga boleh dibawa sendiri untuk mendapatkan subjek tertentu atau menjadi biasa dengan kepakaran tertentu.

d. MOOC - MOOC, atau kursus dalam talian terbuka raksasa, biasanya disampaikan dalam struktur alamat ke "homeroom" dalam talian dengan lebih dari 10,000 individu.

Ia tidak lebih mudah dipertimbangkan di web! Yayasan dalam talian mesti memenuhi prasyarat kualiti yang serupa dengan institusi fizikal. Dengan kemajuan kemajuan pembelajaran internet, institusi maya telah meningkatkan kitaran berkomputer untuk mencegah pemerasan dan pencurian sastera.

Banyak organisasi dalam talian akan bekerjasama dengan kolej berdekatan untuk membuat dan menyampaikan projek dalam talian. Ini memberi bantuan dalam talian, sambil memberi kursus yang diluluskan berkonsentrasi melalui asas fizikal, untuk mendapat keuntungan dari penguasaan dan inovasi serius yang diberikan oleh pembekal dalam talian.

Ringkasan : pembelajaran dalam talian bukan hanya perbezaan inovasi. Penting untuk penakrifan semula bagaimana kita sebagai varieti haiwan menghantar maklumat, kebolehan, dan kualiti kepada pekerja dan pelajar yang lebih muda. Pelajar akan mendekati berjuta-juta atau berbilion modul maklumat. Sebilangannya akan menjadi laman web dengan kandungan dan ilustrasi langsung. Yang lain mungkin menggabungkan reaksi media.

Program pendidikan dalam talian percuma:

Tidak kira sama ada anda berusia lima tahun atau 95 tahun, web mempunyai banyak jumlah untuk dibawa ke meja. Terutama ketika intinya adalah arahan, aset di web akan kekal.

Bahagian terbaiknya ialah pelbagai laman web terkemuka menawarkan pendidikan secara percuma. Dari sejarah hingga pengekodan, anda dapat mempelajari setiap mata pelajaran dan kursus di 25 laman web percuma ini:

1. Coursera

Coursera adalah laman web pendidikan dalam talian percuma yang menyediakan kursus yang diajarkan di universiti dan kolej, begitu juga dengan kerjasama dengan pelbagai kolej, universiti dan organisasi di seluruh dunia. Ini membawa pelbagai jenis tema dan sudut pandang ke satu pangkalan maklumat yang mudah diakses.

Coursera adalah aset yang tidak dapat dipisahkan di sekolah web dan menggabungkan kursus dari banyak kolej, galeri, dan kepercayaan terkemuka. Ini memberi laman web ruang lingkup kursus dari atas ke bawah yang sangat luas. Coursera sangat membantu sekiranya anda berharap dapat mempertimbangkan pelbagai perkara atau memerlukan kursus dari pelbagai sekolah dan perjumpaan.

2. Akademi Khan

Bersama-sama dengan banyak sekolah pilihan pasca, Khan Foundation menawarkan antara muka yang berguna dan cekap. Selain memilih banyak kursus dari seluruh web, Khan Institute menawarkan kefasihan yang luar biasa dalam pelbagai mata pelajaran.

Di antara lokasi pengajaran yang lebih terkenal, Khan Foundation juga tidak dapat dibayangkan, yang dapat menjadikannya lebih mudah untuk meneruskan objektif pembelajaran.

3. Buka Kursus Dalam Talian Budaya

Sekiranya anda berjuang untuk mencari dengan tepat bahan yang anda cari, cubalah menghantar kursus pengajaran dalam talian percuma Open Culture. Halaman pendidikan dalam talian percuma ini mempunyai 1000 ceramah, rakaman, dan siaran digital dari kolej di seluruh dunia. Laman web ini mengandungi banyak bahan yang ditemui secara unik di destinasi persendirian kolej, semuanya dalam klasifikasi yang mudah difahami. Ini menunjukkan bahawa anda boleh menemui beberapa kursus di kolej, tanpa mengunjungi dan mencari di setiap laman web kolej.

Ringkasan Open Culture menyoroti kursus dari Britain, Australia, Grains, dan banyak kolej negeri di seluruh AS.

4. Udemy

Kursus percuma Udemy dapat dibandingkan dengan Coursera tetapi juga membolehkan pelanggan membuat kursus khas dari latihan.

Bekerja dengan banyak guru dan sekolah terkemuka, laman web ini menggabungkan asas yang dapat disesuaikan dari pelbagai destinasi dengan penekanan yang tinggi pada bahan berkualiti tinggi. Ini adalah laman web lain, yang menggabungkan bahan bebas dan berbayar.

5. Trik Kelas Jalur Pantas perdagangan

Trik perdagangan meletakkan stok kemampuan yang menggandakan masa, tenaga, dan kepuasan peribadi anda secara umum.

Dalam dunia yang berkembang pesat ini, kebolehan pengajaran biasa tidak akan memotongnya lagi. Anda tidak tahan bertahun-tahun mempelajari bakat yang tidak akan anda praktikkan. Selain menawarkan beberapa kursus berbayar yang akan membantu anda memperbaiki diri, ia menawarkan sejumlah kursus percuma yang bermaksud untuk menyediakan sebahagian daripada Pusat Pengganda Kehidupan termasuk:

a. arahan langkah demi langkah untuk belajar dengan lebih cepat - Lonjakan Virtuoso Pembelajaran Anda

b. arahan langkah demi langkah untuk terus bersemangat - Terapkan Inspirasi Anda

c. arahan langkah demi langkah untuk berhenti bermain-main untuk mengasah pusat anda - Tidak Lagi Ragu

Ini adalah kemampuan berguna silang yang berfungsi di pelbagai bahagian kehidupan.

6. Bumi Scholastic

Laman web lain dengan kursus dari pelbagai sekolah adalah Scholastic Earth. Sama seperti tiga lokasi di atas, Scholarly Earth menyatukan kursus kelas pertama dari pelbagai sumber dan sorotan untuk menawarkan pelbagai jenis mata pelajaran. Bumi yang berwawasan merekod kursus mengikut mata pelajaran dan sekolah, jadi mungkin lebih mudah untuk mencari apa yang anda cari.

7. edX

Alternatif lain yang luar biasa untuk arahan web adalah edX. Begitu juga menyatukan kursus dari pelbagai sekolah, laman web ini mempunyai data berkualiti dan hebat untuk semua orang. edX merangkumi skop titik yang luar biasa.

8. Alison

Berbeza dengan destinasi sebelumnya di rundown ini, Alison adalah tempat latihan percuma yang menawarkan pengesahan di zon tertentu. Alison menawarkan kursus pada dasarnya dalam perniagaan, inovasi, dan kesejahteraan, tetapi juga menggabungkan kursus pembelajaran bahasa.

Ini adalah alternatif yang luar biasa jika pelanggan memerlukan pengesahan untuk pembelajaran mereka kerana Alison juga menawarkan kursus program pendidikan sekolah.

9. Kursus Percuma iTunesU

Tempat yang berguna untuk apa-apa dalam arahan web adalah iTunesU kerana menggabungkan secara konsisten dengan iPod anda, atau sebarang aplikasi telefon bimbit Mac yang disediakan. Anda boleh memuat turun aplikasi iTunes di iPad, iPhone, atau iPod.

Pelanggan kawasan kerja boleh ke iTunesU di sudut kanan atas iTunes Store. iTunesU juga menguntungkan dengan alasan kedai itu disusun seperti iTunes.

Pelanggan dapat melihat melalui bahan pembelajaran dari pelbagai perspektif, termasuk kelas dan titik. Walau bagaimana pun, kursus selalu merupakan gabungan siaran atau rakaman web percuma, dan bahan berbayar.

iTunes mengingat kursus untuk tema yang cukup luas, bagaimanapun, tidak digabungkan dengan telefon bimbit Android, Google, atau Windows.

10. Stanford Di laman web

Pusat anda untuk semua sumbangan dalam talian dari Stanford College, Stanford Online menawarkan kursus berasaskan kendiri dan perjumpaan. Walaupun Coursera menggabungkan beberapa kursus dari Stanford, pelbagai kelas hanya tersedia dengan kaedah untuk pelbagai host. Beberapa kursus memerlukan iTunes, namun kebanyakannya sudah selesai di penyemak imbas internet anda.

Stanford Online adalah laman web yang luar biasa untuk kursus terkemuka, namun poinnya agak terhad berbanding dengan destinasi yang disatukan dengan lebih dari satu sekolah.

11. Peningkatan Harvard

Seperti Stanford On the web, Harvard Augmentation merangkumi kursus latihan dalam talian percuma dari Harvard seperti dulu. Ini adalah titik panas yang hebat untuk bahan kursus kelas pertama, namun, pelbagai kursus kurang kaya daripada destinasi berbilang sekolah.

Selain itu, Harvard Augmentation membolehkan anda mencari kursus dengan pengesahan yang mahir. Ini menjadikannya lebih mudah jika objektif latihan dalam talian anda merangkumi pentauliahan.

12. Kursus Yale Terbuka

Buka Kursus Yale menggemari Harvard Expansion dan Stanford Di laman web, kerana ia hanya menawarkan kursus dari Yale. Walaupun laman web ini sebanding dengan tema yang dididik di sekolah, Open Yale Courses menawarkan banyak rakaman alamat alasan sebenar. Kebolehcapaian rakaman menjadikan laman web pilihan yang luar biasa sekiranya anda mencari kursus berkualiti, namun, belajarlah lebih disukai dengan menjaga dengan teliti.

13. UC Berkeley Class Focal

Sama seperti sekolah yang berlainan pada peringkat akhir ini, UC Berkeley mempunyai pelbagai alternatif pengajaran dalam talian percuma. Sekolah ini memiliki kursus yang jauh lebih sedikit daripada sekolah di atas, namun menggabungkan beberapa ceramah bermanfaat, siaran web, dan Saluran RSS, menjadikannya mudah untuk mengetahui perkara yang anda pilih.

14. MIT OpenCourseWare

Pada dasarnya, MIT menawarkan pelbagai kursus percuma. Sekolah ini mempunyai banyak kursus untuk sekolah-sekolah di atas, selain mengingat sangat banyak bahan kursus yang mendalam mengenai perkara-perkara yang dapat diakses. MIT juga menawarkan saluran RSS percuma, kaedah yang menguntungkan untuk terus belajar.

15. Aktiviti Pembelajaran Terbuka Carnegie Mellon

Laman web latihan dalam talian percuma Carnegie Mellon hampir sama dengan sekolah lain dalam rundown ini, bagaimanapun, Aktiviti Pembelajaran Terbuka juga merangkumi skop mata pelajaran yang lebih sederhana. Namun, untuk subjek yang diliputi dengan hebat, bahan dari dalam dan luar boleh diakses.

16. Codecademy

Codecademy adalah laman web yang komited secara eksplisit untuk mengarahkan pengkodan. Pengekodan Oher mengikuti proses kerja model / latihan sementara Codecademy merangkumi tetingkap amalan langsung. Dengan ini, anda dapat mengusahakan pengekodan sekaligus melihat bahan latihan.

Kursus di Codecademy disusun dengan elegan dan mudah diikuti dan laman web ini disusun dengan senang. Codecademy mempunyai papan pemuka yang disatukan di mana anda dapat menyaring kemajuan anda, walaupun terdapat praktik bentuk ke dalam modul yang lengkap. Ini membolehkan anda berkenalan dengan keseluruhan bahasa tanpa berharap dapat memilih kursus yang menyertainya

17. Kod

Code adalah laman web yang berpusat di sekitar pengekodan dan penyusunan aplikasi. Sebuah laman web dengan kursus terbaik, Code juga merangkumi alternatif pembelajaran untuk anak muda.

Walau apa pun kursus mesra kanak-kanak, Code menawarkan kelas persekolahan dalam talian percuma dengan pelbagai jenis inovasi. Kelas-kelas ini menggabungkan penulisan aplikasi, mekanik canggih, dan Javascript.

Sebilangan besar kursus juga dilengkapi sedemikian rupa sehingga dapat bermanfaat dalam suasana wali kelas. Ini menjadikan Code sebagai aset yang luar biasa bagi sukar untuk menemui subjek pengekodan, sama seperti tetapan pembelajaran yang berbeza.

18. Siaran Digital College of London

Halaman siaran digital di laman College of London adalah hotspot luar biasa lain dengan harapan mendapat arahan percuma. Walaupun kursus ini terhad kepada rakaman web, laman web ini menyiarkan siaran digital dari landasannya, sama seperti sebelas kolej di dan sekitar London. Ini memberi pelajar banyak subjek dan ceramah, tetapi pada masa yang sama menjamin bahan dalam dan luar.

19. Rakaman Web College of Oxford

Seperti College of London, College of Oxford menyoroti pelbagai siaran digital. Sebilangan besarnya adalah susunan ceramah umum atau ceramah dari guru pelawat, dengan beberapa catatan yang dapat dicapai.

Kedudukan yang disukai untuk laman web khusus ini adalah bahawa siaran web terdiri daripada pengaturan, menjadikannya mudah untuk melakukan pelbagai perbincangan dalam satu perkara. Satu lagi laman web hebat untuk sepenuhnya di dalam dan di luar.

20. Rakaman BBC Digital

Untuk pelajar yang lebih senang, BBC menawarkan pelbagai rakaman digital dalam pelbagai perkara. Sebilangan besar siaran web disegarkan setiap minggu, dan menyoroti semua perkara dari akaun hingga sukan, hingga perkembangan terkini.

Melalui World Helpline rakaman web, terdapat juga banyak dalam pelbagai dialek. Titik fokus siaran web ini kurang masuk dan keluar dan berdasarkan hipotesis, yang mungkin lebih terbuka kepada individu normal.

21. TED-Ed

Objektif lain yang luar biasa untuk pembelajaran yang lebih luas adalah TED-Ed. Dari individu serupa yang menunjukkan kepada anda susunan web yang menarik dan penuh inspirasi, datanglah laman web yang penuh dengan rakaman instruktif. Sebilangan besar menggabungkan keasyikan yang menakjubkan, dan semuanya panjangnya sepuluh minit atau kurang.

Bukan secara eksklusif TED-Ed sebuah laman web yang mengagumkan untuk bertanya-tanya, ia juga menggabungkan bahan tambahan dan ujian pada rakaman. Ini menjadikan laman web ini sangat membantu dalam pengaturan sekolah formal, sama seperti pendekatan yang menarik untuk mengetahui pengungkapan dan tema baru.

22. PathPaths

LessonPaths adalah satu lagi alat yang luar biasa bagi mereka yang mencari pendekatan yang lebih berguna dan bermanfaat untuk mendapatkan bahan pembelajaran. Di laman web ini, pelanggan membuat senarai main antara muka dengan menggunakan bahan # 1 mereka dari pelbagai lokasi. Pelanggan pada peringkat itu merangkumi pelbagai jenis ini, menjadikannya mudah untuk menemui pelbagai sumber yang berkaliber tinggi dan tersedia pada tema tertentu.

23. Memrise

Satu lagi laman web persekolahan dalam talian percuma yang menawarkan kemudahan dan penginapan adalah Memrise. Dapat diakses baik di tempat kerja dan sebagai aplikasi, Memrise adalah aset yang sangat luar biasa jika anda memeriksa bahasa. Laman web ini merangkumi banyak perkara yang berbeza, bagaimanapun, sebahagian daripada bahan kursus adalah kandungan yang dihasilkan oleh pelanggan.

Bahagian yang membuat Memrise tidak biasa adalah penggabungan permainan mereka ke dalam bahan pembelajaran, menggabungkan pembelajaran dengan pengalihan.

24. Kanak-kanak Geografi Awam

Laman web kanak-kanak untuk Public Geographic adalah laman web lain yang membuat arahan dalam talian percuma yang berkaitan dengan pelanggan yang lebih muda. Bagi mereka yang mencari arahan tetangga kanak-kanak, pelbagai permainan, teka-teki, rakaman, dan gambar membuat anak-anak tertarik pada laman web ini.

Anak-anak Geografi Awam tidak mengatur untuk belajar ke dalam kursus, menjadikan bahan dapat diakses berdasarkan titik dan menengah semua perkara yang dipertimbangkan. Ini menjadikan Anak Geografi Awam sebagai alternatif yang baik bagi mereka yang mencari iklim pembelajaran yang lebih senang.

25. Fikiran Menyeronokkan

Fun Mind adalah alternatif lain yang boleh diterima untuk pelajar yang bermimpi untuk belajar di institut kegemaran mereka dalam talian, tetapi berpusat di sekitar permainan dan teka-teki pendidikan. Laman web dalam talian ini memberi tumpuan kepada kursus seperti matematik, aljabar dan pemikiran pengkritik. Metodologi Fun Mind berdasarkan boleh menjadi penting jika anak muda itu dirujuk untuk bertarung.

Fun Mind menawarkan ganjaran dan kesukaran juga dan merupakan laman web lain yang menumpukan pada pengalaman belajar yang santai untuk anak muda K-8. Kelebihan Arahan ONLINE

Arahan dalam talian disukai oleh orang-orang yang kemungkinan besar tidak dapat membuatnya untuk kelas di sekolah jenis fizikal konvensional kerana alasan yang berbeza. Di bawahnya kita akan melihat sebahagian kelebihan yang diberikan oleh sekolah yang memberi tenaga ini kepada pelajar-pelajar tersebut.

Kelebihan Sekolah Dalam Talian

1. Kesesuaian

Pelajar berpeluang untuk mengubah profesion mereka kerana mereka tidak perlu mengikuti jadual waktu yang tetap. Dalam mesyuarat kelas dewan belajar umum, masa ditetapkan, dan pelajar tidak mempunyai kawalan terhadap perkara ini. Mereka harus bekerja mengikut jadual waktu sekitar tarikh yang ditetapkan. Sebilangan besar yang memilih pembelajaran internet secara umum akan mempunyai tanggungjawab yang berbeza, dan menyukai kaedah pembelajaran ini kerana memberi mereka kawalan terhadap bagaimana mereka akan meluangkan masa mereka untuk melakukan pelbagai tugas mereka.

2. Penurunan Perbelanjaan

Pendidikan dalam talian lebih murah. Contohnya, tidak ada perbelanjaan untuk memandu. Kos tersusun yang diidentifikasi dengan pengangkutan, misalnya, bahan bakar, meninggalkan, sokongan kenderaan, dan biaya pengangkutan awam tidak mempengaruhi pembelajaran dalam talian.

3. Pembukaan pentadbiran sistem

Latihan dalam talian juga memberi peluang kepada pelajar untuk berkoordinasi dengan rakan sebaya di seberang negara atau bahkan pelbagai daratan. Ini sering mendorong pintu terbuka yang berbeza mengenai usaha bersama dengan orang lain dalam pelaksanaan tugas. Pada masa yang sama, ia menjadikan mereka sensitif secara sosial dan bersedia untuk mencari jalan ke dalam keadaan yang berbeza dengan pengenalan mereka kepada masyarakat yang berbeza.

4. Guru yang Dikembangkan - Masa Tidak Memahami

Pengertian di homeroom konvensional mungkin tidak mendapat pertimbangan khusus yang harus mereka jelaskan. Saiz kelas dalam talian sedikit di CCA. Ini bukan masalah untuk sekolah seperti ini kerana fakta bahawa perbualan berpandu dalam talian dan masa bercakap individu yang dihabiskan dengan guru mereka adalah tanda kelas dalam talian. Ini meningkatkan prestasi pelajar kerana masa yang diberikan oleh guru mereka. Ini meningkatkan kemampuan berfikir kritis dan hubungan mereka.

5. Kemasukan ke Aptitude

Ijazah lanjutan dalam talian boleh memberi pelajar kemasukan ke kursus ijazah tertentu yang mungkin tidak dapat diakses di landasan pembelajaran terbuka atau kejiranan yang berkesan. Ini membantu dalam berkongsi kemahiran yang tidak dapat diakses dengan segera di kawasan geografi tertentu.

Persekolahan seperti ini telah berlaku sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan mendapat pengakuan standard. Dengan kelas dalam talian, anda akan mengawal iklim pembelajaran anda, yang akhirnya mendorong anda untuk membina pemahaman yang lebih mendalam mengenai kursus ijazah anda. Model pembelajaran baru terus menerus muncul, memberi peluang kepada pelajar untuk merancang sekolah mereka menjadi sesuatu yang sesuai dengan mereka, bukan jalan lain. Ini juga memberi orang peluang untuk menyelesaikan ijazah yang mungkin mereka mulakan dan tidak dapat meneruskannya untuk mendapatkan penjelasan. Nasib akhirnya arahan ijazah dalam talian kelihatan menggembirakan dan membuka sekolah ke bahagian yang lebih besar daripada orang ramai berbanding kenangan baru-baru ini.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Beberapa soalan yang sering diajukan mengenai pendidikan dalam talian percuma dibincangkan di bawah:

1. Apakah kursus diploma dalam talian percuma yang terbaik?

Dengan kursus latihan dalam talian percuma dari Alison, bakat mengajar anda akan sampai ke tahap berikut dengan serta-merta oleh imaginasi. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak peluang untuk menyimpan, kami mencadangkan Pengiktirafan kami yang luas dalam penyelidikan Otak Instruktif dan Pengesahan kami dalam Menunjukkan Sikap untuk Guru. Kedua-dua kursus ini akan memberi anda maklumat dan kebolehan yang anda perlukan untuk benar-benar menolong lawatan anda, dan mereka mengambil masa kurang dari 15 jam untuk menyelesaikannya. Mulakan dengan kursus seterusnya, hari ini.

2. Apakah kursus sijil pendidikan dalam talian percuma terbaik?

Kursus pengajaran dalam talian percuma Alison membantu tenaga pengajar dan jurulatih meningkatkan kemampuan pendidikan mereka. Kursus sokongan kami pendek tetapi mengandungi banyak maklumat yang akan menguntungkan kedua-dua tenaga pengajar dan pelajar. Untuk memulakan anda, kami sarankan kursus Bekerja dengan Fahaman dengan Keperluan Instruksional Luar Biasa, kursus Kaedah Koresponden yang Menarik untuk Pendidik dan Pelatih, kursus Memacu Pengertian untuk Menyesuaikan diri, dan kursus Membuat Instruksional kami untuk kursus Pengajaran yang Berkesan. Semua ini dapat diselesaikan mengikut pergerakan dan masa anda, tanpa apa-apa

3. Adakah ijazah dalam talian dipandang serius?

Kebenaran yang sering diabaikan adalah bahawa graduan program ijazah dalam talian memperoleh tahap yang sama dengan pelajar. Kecuali jika anda memasukkan data ini semasa mesyuarat, bos yang akan datang jarang mengetahui perbezaannya. Apa yang selalu dicari oleh bos ketika mengukur kemampuan anda adalah kedudukan asas. Pengurus mungkin meragui ijazah dari salah satu kilang pengesahan yang berpendapatan besar (dan di sana-sini yang semuanya baik dan baik), namun, kebanyakannya tidak berpeluang dengan ijazah dalam talian. Untuk menjamin bahawa atasan yang dirancang akan memperhatikan tahap anda, selidiki hubungan sekolah anda dengan rangkaian perniagaan kejiranan. Tinjauan berterusan individu dari masyarakat umum untuk Aset Manusia Lembaga Pengarah (SHRM) menunjukkan bahawa 79% daripada mereka yang dikaji telah, dalam setahun terakhir, menggunakan pesaing dengan ijazah dalam talian.

4. Adakah majikan menyukai ijazah dalam talian?

Banyak perniagaan mengakui ijazah dalam talian, kata pakar, namun ada yang menyukai alumni konvensional. ... Kebanyakan pengurus hari ini mengakui ijazah dalam talian. Jumlah perguruan tinggi yang sama banyak menawarkan projek dalam talian, bos mengiktirafnya ke tahap yang lebih menonjol daripada sebelumnya, kata pakar

KESIMPULAN :

Dalam kesulitan, kami menyimpulkan bahawa pendidikan dalam talian sangat berkesan bagi kami. Bagi orang yang tidak mempunyai peluang untuk mencapai universiti atau kolej atau sekolah. Yang paling penting bagi penduduk di kawasan yang mundur. Dengan bantuan pendidikan dalam talian percuma orang yang tidak mampu belajar di universiti, kolej, atau sekolah yang mahal. Mereka dapat berpeluang menimba ilmu dengan tinggal di rumah. Yang anda perlukan hanyalah sambungan internet yang kuat.

Pendidikan sememangnya penting dalam kehidupan seseorang. Pendidikan dapat membawa kita ke titik tertinggi di mana kita ingin mencapai. Ini mendorong kita ke arah yang betul dan membolehkan kita menjalani kehidupan yang cemerlang. Latihan menjadikan individu sesuai untuk melakukan perkara menarik yang boleh meningkatkan persekitaran dan norma seharian manusia. Seluruh hidup kita merangkumi belajar perkara baru dan meningkatkan nilai pengetahuan kita. Kita harus ingat secara konsisten bahawa bersekolah dengan baik adalah asas dalam masyarakat masa kini kerana ia merupakan penubuhan masa depan kita yang berkesan. Persekolahan kami sememangnya bernilai spekulasi.

Baca lebih lanjut:

Ijazah Pendidikan Dalam Talian

Permainan pendidikan dalam talian untuk kanak-kanak

Pendidikan Dalam Talian:

3 Suka

Sistem pendidikan dalam talian percuma mempunyai kepentingan tersendiri di banyak negara. Pendidikan dalam talian membolehkan pelajar berfikir secara luas dan bergaul dengan pengetahuan orang lain. Pendidikan dalam talian memberikan pengalaman kepada sarjana dan oleh itu pelajar juga menuntut banyak ganjaran data. pendidikan seperti ini disediakan oleh universiti terkemuka.

Laman web Pendidikan Dalam Talian secara percuma membantu anda mengetahui kursus di tempat yang selesa. Kursus laman web tersebut ditawarkan oleh universiti terkemuka. anda akan mempelajari subjek yang dipilih tanpa banyak pelaburan. Laman web ini menawarkan banyak audio, video, artikel, dan e-buku untuk menambah pengetahuan anda.

6 platform dalam talian percuma terbaik terbaik

Platform ini membolehkan anda mengetahui kursus dalam talian percuma yang paling mudah adalah:

 1. Coursera

Coursera mungkin merupakan laman pembelajaran percuma yang memberikan kursus MOOC dari universiti terkenal. Semua kursus Coursera mengandungi kuliah video pra-rakaman yang dapat anda tonton ketika ia sesuai untuk anda. Coursera mempunyai program di sepanjang universiti sampingan yang membolehkan anda menuntut ijazah sarjana atau pengkhususan. anda akan meneroka pelbagai kursus perguruan tanpa sebarang masalah. Laman web ini menawarkan program percuma dari institusi bertauliah. Kursus yang tersedia di platform sedemikian dirancang oleh universiti nombor satu.

Pautan: https://www.coursera.org/

 1. Edx

Edx adalah antara penyedia kursus dalam talian percuma yang paling mudah. Ia menawarkan kursus peringkat universiti dalam pelbagai bidang. anda akan melayari pelbagai subjek seperti pengkomputeran, bahasa, sains data, kejuruteraan dan banyak lagi. Laman web ini mengandungi urutan subjek mingguan. Ia merangkumi video ringkas dengan latihan pembelajaran. Platform ini menyediakan tutorial video, yang hampir seperti kumpulan perbincangan di dalam kampus dan buku teks. ia adalah forum perbincangan web di mana pelajar boleh menghantar pertanyaan kepada pembantu mengajar. Ia menawarkan penyelesaian pensijilan.

Pautan: https://www.edx.org/

 1. Akademi Khan

Khan Academy mungkin laman web kajian. Ia menawarkan mata pelajaran yang mendalam. Laman web ini bermanfaat untuk memenuhi matlamat pembelajaran anda. anda memilih laman web ini untuk memperibadikan pengalaman belajar anda. Platform percuma ini sering digunakan untuk pelajar dan guru. Ia merangkumi banyak latihan pembelajaran. Sumber laman web ini tersedia dalam talian juga kerana aplikasi.

Kandungan Khan Academy ada di luar sana dalam bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Itali, Jepun, dan banyak lagi. Ia menawarkan kuliah video terbina dalam yang dihoskan di YouTube.

Pautan: https://www.khanacademy.org/

 1. Akademi Sambungan

Connections Academy adalah laman web kursus dalam talian terbaik yang dapat membantu pelajar mengetahui dari rumah. Kursus platform ini bertujuan untuk sekolah kelas, sekolah menengah, dan sekolah menengah. Connections Academy memberikan pengalaman pembelajaran prestasi yang disesuaikan yang membantu guru meningkatkan kemahiran mereka. Tempat ini membolehkan anda bertemu guru dan rakan sekelas di dalam kelas maya.

Pautan: https://www.connectionsacademy.com/

 1. Stanford Dalam Talian

Stanford Online mungkin merupakan laman pengajian yang memberi peluang belajar melalui ijazah dalam talian percuma, kursus dalam talian, e-pembelajaran, dan banyak lagi. anda akan mempelajari pelbagai subjek termasuk, pengkomputeran, AI, kesihatan dan perubatan, seni, dan sains data. Platform ini menawarkan pensijilan setelah menyelesaikan program ini. anda akan mendaftar dalam kursus untuk mengetahui kemahiran baru, mendapatkan pekerjaan, dan untuk membuat pengganti masa depan. ia adalah satu set e-buku percuma, webinar, video, dll.

Pautan: https://online.stanford.edu/

 1. Sambungan Harvard

Harvard Extension adalah laman pembelajaran dalam talian terbaik yang memberikan kursus pendidikan dalam talian percuma dari Universiti Harvard. Ia membolehkan pelajar mencari kursus dengan sijil profesional. Harvard Extension menawarkan pelbagai bidang subjek seperti seni dan gaya, perniagaan, sains data, kesihatan, dan banyak lagi. Ia membolehkan anda mencari pelbagai mata pelajaran menggunakan tarikh dan tempoh permulaan. Kursus di tempat ini mempunyai tiga tahap kesukaran iaitu pengantar, pertengahan dan lanjutan.

Pautan: https://online-learning.harvard.edu/catalog/free

 1. Buka Kursus Yale

Open Yale Courses adalah laman web laman pembelajaran dalam talian terbaik yang memberikan akses percuma dan terbuka ke kursus pengenalan yang diajar oleh guru dan pelajar. Kuliah yang terdapat di laman web ini direkodkan di bilik darjah Yale College. Laman web ini menawarkan pembelajaran melalui audio, transkrip teks, dan format media video. anda akan mengakses bahan-bahan ini tanpa pendaftaran. Kursus Open Yale menyediakan kursus seperti kimia, ekonomi, sejarah, seni, bahasa Inggeris, dan falsafah. Ini termasuk ujian, bacaan yang disarankan, dan penyelesaian masalah.

Pautan: https://oyc.yale.edu/

Faedah pendidikan dalam talian percuma

 1. Kelenturan

Pelajar mempunyai cek kosong untuk membuat kerjaya dan fakulti mereka kerana mereka tidak terikat dengan pilihan jabatan yang sukar dan pantas. semasa suasana kelas tradisional, waktu perjumpaan kelas ditetapkan, dan oleh itu pelajar tidak mempunyai kuasa untuk ini, memaksa mereka untuk memikirkan jadual mereka pada tarikh tersebut. kebanyakan orang yang memilih pembelajaran dalam talian cenderung mempunyai komitmen lain, dan menyukai kaedah pembelajaran ini kerana memberi mereka kekuatan bagaimana mereka akan mengalihkan masa mereka untuk projek mereka yang berbeza.

 1. Mengurangkan Kos

Pendidikan dalam talian boleh menjadi lebih murah kerana banyak alasan. misalnya, tidak ada kos untuk ujian dalam talian Kos yang pelbagai yang berkaitan dengan pengangkutan, seperti bahan bakar, tempat letak kereta, penyelenggaraan kereta, dan kos pengangkutan awam tidak mempengaruhi pelajar web 3. Peluang Rangkaian Pendidikan dalam talian juga memberi pelajar prospek untuk rangkaian dengan rakan sebaya di seluruh negara atau mungkin benua yang berbeza. Ini sering menghasilkan peluang lain dari segi kerjasama dengan individu lain dalam pelaksanaan sesuatu projek. Pada masa yang setara, ia menjadikan mereka sensitif secara budaya dan siap masuk ke persekitaran lain dengan mudah memandangkan mereka terdedah kepada budaya lain.

 1. Dokumentasi

Semua pengetahuan yang anda perlukan akan disimpan dengan selamat dalam pangkalan data web. Ini merangkumi perkara seperti dokumen perbincangan langsung, bahan latihan dan e-mel. ini menunjukkan bahawa sekiranya ada perkara yang mesti dijelaskan, sarjana akan bersedia untuk mengakses dokumen-dokumen ini dengan cepat, menjimatkan masa yang berharga. ini sangat berguna bagi orang yang memerlukan penyelidikan untuk projek dan menyerahkan penemuan mereka kepada panel.

 1. Peningkatan Tenaga Pengajar - Masa Pelajar

Pelajar di bilik darjah tradisional mungkin tidak mendapat perhatian peribadi yang harus mereka jelaskan dengan konsep. Walaupun saiz kelas kecil di CCA, kebanyakan kolej mempunyai kelas sarjana yang berjumlah ratusan. ini sering kali tidak menjadi tarikan bagi pendidikan seperti ini kerana perbincangan berpandu dalam talian

Kesimpulannya

Pendidikan percuma dalam talian memberi kesan yang luas kepada generasi baru dan boleh menjadi yang terbaik bagi pelajar yang komited dengan perkara lain dan ingin belajar mengikut waktu mereka. Walaupun sekolah dan kolej tidak berfungsi seperti itu, tetapi misalnya pendidikan percuma dalam talian melegakan seseorang dari waktu kuliah dan waktu sekolah, tempat, pengangkutan dan banyak perkara lain.